Krajinovič a Sock jsou poprvé ve finále Masters. Američan zaútočí na Turnaj mistrů

4. 11. 2017, 16:43
Aktuality 75
ATP PAŘÍŽ - Filip Krajinovič postoupil poprvé v kariéře do finále turnaje ATP a hned na prestižním Masters 1000 v Paříži. V semifinále pětadvacetiletý srbský kvalifikant udolal bez ztráty servisu Američana Johna Isnera, který tak přišel o možnost zahrát si v neděli o postup na Turnaj mistrů. Na ten se může dostat ještě Jack Sock, který je ve finále Masters rovněž poprvé.
Filip Krajinovič

Filip Krajinovič v první polovině sezony začínal turnaje v kvalifikacích challengerů, na antuce však celkem pětkrát triumfoval a aktuálně je 77. hráčem světa. Jeho maximum je přitom jen o dvě příčky lepší. Teprve minulý týden v Moskvě si letos poprvé zahrál na turnaji ATP, na nichž byl jen v Bělehradu 2010 ve čtvrtfinále a potažmo v semifinále.

Navzdory aktuální skvělé formě se od něj tento týden v Paříži velký výsledek nečekal. A to i přesto, že ve francouzské metropoli chybí velká část světové špičky. Ovšem pětadvacetiletý Srb slabší konkurence dokonale využil - prošel kvalifikací, zaskočil Querreyho, pomohlo mu odstoupení světové jedničky Rafaela Nadala a po dnešní vyhrané bitvě s Johnem Isnerem postoupil poprvé v kariéře do finále. A rovnou na podniku Masters 1000.

Krajinovič se za celý zápas dostal k jedinému brejkbolu, který proměnil. Sám však o servis nepřišel ani jednou a nad dvoumetrovým Američanem zvítězil 6-4 6-7 7-6. Isner tak přišel o možnost bojovat o premiérový titul z turnaje Masters, který by mu zajistil postup na Turnaj mistrů.

"Kdyby mi před týdnem někdo řekl, že si tady zahraju finále, měl bych ho za blázna. Ale užívám si tu každou výměnu, bojuju do posledního míče a teď sem strašně šťastný," radoval se Krajinovič, který vyhrál 20 z posledních 21 zápasů.

"Emoce jsou nepopsatelné a bylo těžké je ukočírovat. Je to nejlepší den v mém životě. Když jsem podával na zápas, třásla se mi ruka. Ale turnaj ještě neskončil," řekl Krajinovič, jenž po poslední výměně poklekl na kurt a políbil ho. Na Masters se dostal do finále jako nejníže umístěný hráč od Rumuna Andreie Pavla v roce 2003 rovněž v Paříži, ten byl tehdy na 191. místě.



O životní titul si Krajinovič zahraje se svým vrstevníkem Jackem Sockem. Právě americký tenista může jako poslední připravit Španěla Pabla Carreña-Bustu o Turnaj mistrů, pokud ve svém prvním finále na akci Masters 1000 získá svůj třetí letošní a celkově čtvrtý titul.

Sock v druhém semifinále zdolal 7-5 6-2 domácího Juliena Benneteaua, kterému oplatil tři roky starou porážku a nepustil ho jeho největšího finále.

"V létě jsem prožíval slabší období a vůbec by mě nenapadlo, že si tady zahraju finále a budu mít šanci na Turnaj mistrů. Teď je to realita a já do toho zítra dám zbytek svých sil, co mi po náročné sezoně zbyly," uvedl Sock, jenž prožil skvělý vstup do letošního roku, od začátku antukové sezony se mu však přestalo dařit. Jen jenou vyhrál víc jak dva zápasy po sobě, od srpna do října dokonce utrpěl - včetně Laver Cupu - šest porážek v řadě.

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 4.507.375 dolarů
sobotní výsledky (04. 11. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Krajinovič (Srb.) - Isner (9-USA) 6-4 6-7(2) 7-6(5)
Sock (16-USA) - Benneteau (Fr.) 7-5  6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

75
Přidat komentář
Franky
boje sa tu vedu...ano Sock a nejaky Krajinovic su finalisti tohto zvlastneho turnaja..kazdopadne - Rafa nevyhra 31masters (a prvy pariz) a Rog ide oddychnuty do londyna a to je podstatne..nejake slabe obsadenie finale mastersu ma nezajima nech si uziju obaja aj tak okrem Fedalu tu ostatny paberkuju iba.
Reagovat
mahycek
Už včera jsem říkal, je to divnej turnaj. Sock to může mírně zachránit.
Reagovat
Dobry-den
Nesympatická Socka doufám utře nos -_-.
Reagovat
smazaný uživatel
++++1
Reagovat
brixner
Všichni furt kopulujou a všerůzně se popichujou a napichujou a pak řešej, co s tim a jestli tak anebo vonak...A pak to dopadá tak, že ten, kdo se nechal nějak napíchnout, je v koncích a je na tom rozhodně hůř,než v době, kdy se vodmít nechat napíchnout. A ten, co toho jinýho napích, je taky v koncích, protože moc nepřemejšlel a napích někoho, koho napíchnout vlastně ani neměl a teďkonc toho lituje, protože se asi už docela těžko zas někam vodpíchne! Jenže řikejte to někomu, kdo chce furt někoho napichovat a je mu jedno, že napichuje toho nepravýho, což ale, samozřejmě, nepozná v momentě napichování, ale upozorní ho na to až budoucnost. To už je ale pozdě litovat toho, že se nemá napichovat ten, u kterýho se později ukáže, že to napichování nebylo tak úplně správný. A pak ten, kdo byl napíchlej, skoro až bytostně nesnáší toho, kdo ho napích a ten, co napichoval, toho ve vší upřímnosti lituje, protože už teď ví, že měl napichovat někoho jiného, anebo se na to prostě vysrat a nenapichovat nikdy nikde nikoho!
Vono i todle napichování má svoje pravidla, jako třeba maj tenisti, ti si to taky nemůžou mrskat, jak je napadne, prostě všechno podle pravidel a pak se nemůžou stávat takovýdle nepředloženosti! Já neřikám, že nenapichovat, naopak-napichovat a to hodně! Ale přemejšlet vo tom v širších souvislostech a koukat do budoucna!
Tak, todle je asi tak všechno!
:-))
Reagovat
FulnekUltras
Nevím proč mě při čtení jako první napadl náprstek Pichpic... ;)))
Reagovat
brixner
Jojo, dobrý! Dyť je to vo něm! :-)))
Reagovat
Mayo
Omg Izzy prehral, katastrofa.
Reagovat
Mayo
Paríž podradny turnaj :/
Reagovat
aligo
:DD
Reagovat
Nola
suhlas, vsetky turnaje konane v Parizi postradaju prestiz, kde su tie casy, kedy Ludovit XIV prezyvany Kral Slnko a Napoleon Buonaparte vladli absolutisticky a trestali rebelov statim hlavy gilotinou, obom finalistom by v tom najlepsom pripade hrozila Bastila
Reagovat
smazaný uživatel
stary zlaty stredovek,mali tolko dômyselnych muciacich prostriedkov-spanielska cizma a tak,dnes ti uz len daju injekciu,to uz nie je ono :-P
Reagovat
Herbert_Hoover
Naopak já si Paříž budu pamatovat jako málokterý turnaj. Vyhraje buďto kvalifikant challengerista nebo končící domácí hráč s výrazně negativní bilancí. Vždyť by bylo pohádkové, kdyby Žilek vyhrál na jedenáctý pokus finále a zrovna na domácím Masters před koncem kariéry. Je to důkaz, že se zázraky dějí a že nikdy není nic ztraceno, dokud to sám člověk nepřipustí. :) Já se na to nedívám holt černobíle tenisově. Jde mi spíš o to netenisové a to Paříž nabízí. Dává motivaci všem hráčům nižších sledů. :) Spíš je průšvih, že bude Busta hrát TM...nad tím se pozastavujte.
Reagovat
Nola
:D tiez si ho budem pamatat.... challengerovy hrac Novak Djokovic ho vyhral 3 x v rade, celkom 4x....
Reagovat
Herbert_Hoover
Jinak shame on me. Druhé SF mi uteklo, nezbyl na něj čas, ale Žilek byl pro mě favorit. Škoda, takže to berte s rezervou. Jo Djoker nejlepší challengerista ever.
Reagovat
Nola
zajtrajsie finale bude mat celkom zaujimavy naboj .... Sock hra o TM a Krajinovic o nasadenie na AO....Sock to bude mat tazsie, Krajinovic, si moze nasadenie zabezpecit aj buduci rok, ale Sock ma mozno poslednu sancu....
Reagovat
horska.kraslice
Navíc, Krajinovič se na AO může probojovat z kvalifikace. Sock takovou šanci pro TM nemá. Ani náhradníkem nebude, pokud zítra nevyhraje. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Omg, Izzy izzy...Ty nestastnik...
Reagovat
Pe3k
Nevím jestli by se měl fanda Djokovice smát jinému tenistovi, že je dřevák. Viděl si někdy Nol3ho na síti? Nalistuj si Websteruv naučný slovník a tam je u slova dřevák fotka Djokovice.
Reagovat
Kozoroh
A kdo tady mluví o hře na síti, trubko? :-D
Reagovat
Pe3k
Mluvím o ni já. Tenis se hraje i u sítě, není to jen baseline.
Reagovat
Kozoroh
Já píšu o něčem jiném. Bohužel jsi moc natvrdlý, abys pochopil, že dřevákem je Krajinovič proto, že je to hráč challengerů. Že někdo takový jako on postoupí do finále Masters podniku je pro dotyčný podnik ostuda, tj. známka slabého hracího pole turnaje, které umožnilo postoupit dřevákovi z challengerů do finále.
Reagovat
sprchon
Jediná ostuda, co jsem tu dnes zaznamenal, jsi ty.
Reagovat
Kozoroh
Tak holt pravda bolí, známe to...
Reagovat
EllNino
a jaká pravda ? :) ...
Reagovat
EllNino
to je celkem prkený názor, copak život je nalajnovaný, že se někdy nemůže porušit to tvoje pseudopravidlo ?
Reagovat
Kozoroh
Bohužel jsem seznal, že vysvětlovat zabedněncům, jakým jsi ty, hlubší souvislosti je ztráta času. Už jsem to tady několikrát vysvětlil a nebudu se opakovat.
Reagovat
EllNino
omlouvám se za nás zabedněnce, ó velký mudrci ;)
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Myslel jsem, že kada.tom je nenapodobitelný v podobných názorech. Ale že i Kozoroh? :-(
Reagovat
Pe3k
JJ hlubší souvislosti a la trollhand, to tady známé všichni...

Btw. I fandina je víc v obraze, než ty, rekorde.
Reagovat
Pe3k
Proč by měli být hráči Challengeru dřevaci? Víš kolik tam je talentovaných hráčů? Očividně nechápeš ani význam slova dřevák...
Reagovat
Pe3k
Lucky lucker.
Reagovat
horska.kraslice
Adepti na TM odpadávají jak kuželky, je tu ještě šance pro Jacka, ale nevěřím, že získá v Paříži trofej, tudíž se dočká Carreňo.
Reagovat
svetova.dvojka
O 20 bodů před Del Potrem..., to je jeden vyhraný zápas, nechápu, že to Del Potro nedal, stačilo aby hrál v sezóně jen o jeden turnaj víc, nebo aby prostě vyhrál jen jeden zápas navíc, Del Potro letos odehrál 53 zápasů a chyběl mu jedna jediná výhra navíc..., to je vážně pech...
Reagovat
horska.kraslice
Škoda, myslím, že Delpo by byl pro TM větším přínosem než Carreňo. To není nic proti Pablovi, ale herní styl Juana by byl asi větším tahákem.
Reagovat
Tuttovka
Tak Žuliene, je to na tobě :D. Koukej porazit ponožku. Už jsi tenhle týden porazil větší frajery, tak by to neměl být problém, a pak konečně vyhraj jedno finále :).
Reagovat
Kozoroh
A budeme mít úžasné finále dvou dřeváků - jeden challengerista, druhý finálový looser. A promotéři budou celí happy:D
Reagovat
EllNino
co znamená finálový looser ? :D
Reagovat
Kozoroh
Nic ti neříká jeho bilance 0-10 ve finále turnajů ATP?
Reagovat
EllNino
tak snad 'loser' ne ? :)
Reagovat
Kozoroh
Chytání za slovíčka ti jde, ale s pochopením souvislostí jsi na štíru.
Reagovat
EllNino
já samozřejmě věděl, že myslíš finalovou bilanci, to spíš ty se chováš jako autista :D
Reagovat
Kozoroh
Tebe štve, že danou situaci komentuji bez servítků. Holt pravda bolí...
Reagovat
EllNino
?? :D ty jsi dobrej mimoň, a zřejmě víš o mně víc než já sám :D
Reagovat
Kozoroh
Hele nepodsouvej mi tu své blbosti a bláboly, už tak je toho od tebe nablito moc. Krajinovič ve finále je omylem a všelijak to omlouvat zavání trapností. Tento postup mu zkrátka umožnilo slabé hrací pole. Kapišto?!
Reagovat
EllNino
:D baví mě, jak neunášíš ;)
Reagovat
sprchon
Takže konkurence se zranila, odstoupila, prohrála omylem?
Reagovat
Fandina
:-)) Líbí se mi jak se snažíš vysvětlit to, co je každému jasné, že by neměl hráč ze zadu na žebříčku nic vyhrávat. Ale o tom to právě je, že někdy vyhrávají i tihle lidi a tak to je dobře.
Reagovat
sprchon
Teď jsi mu to prozradila... :) Mohla jsi ho v tom ještě chvíli nechat. Teď to vzdá.
Reagovat
Tuttovka
Hele, já ti jsem viděl skoro všechny zápasy Juliena Bennetaua na turnaji a myslím si, že by jsi to zasloužil vyhrát. Na turnaji hraje fakt dobře. Není to tenis z kategorie Big four, ale nemůžu říci, že by se mi to nelíbilo. I když si myslím, že ho Sock porazí.
Reagovat
Davor1
Izzy nepostúpil ?? Však podľa kaďáka mal mať ten zápas ako walkover... Tak jak je to možné? Alebo žeby bol kaďák len trápny blbeček, ktorý vie o tenise toľko čo o jadrovej fyzike? :D

Krajinoviča mám rád, ale je to tak trochu degradácia toho turnaja, keď tam do finále postúpi challengerový antukár. Ale Paríž Masters je tým celkom príznačný, tomu turnaju by som najradšej zobral status Masters...
Reagovat
Nola
celkom blbost, vlani turnaj vyhral Murray, vyhral ho Djokovic viackrat, Federer, pred nimi dalsi spickovi hraci, tento rok dostali sancu ini hraci, ale to rozhodne neznizuje jeho status, ak nevladzu hviezdni hraci, tak to neznamena, ze turnaj je na odpis, iba to dokazuje, aka je sezona narocna
Reagovat
Davor1
Mne nevadí, keď tam niekto občas prekvapí, ako tento rok Krajinovič, či v minulosti Janowitz... ale celkovo ten turnaj v mojich očiach nemá takú prestíž ako ostatné z tejto kategórie, podľa mňa má aj nevhodný dátum takto tesne pred TM a už roky platí to, že top hráči ho berú menej vážne, ako ostatné turnaje podobnej kategórie... Ja by som ho najradšej zmenil na 500-vku a Masters dal na trávu, ideál Queens...
Reagovat
skott
Paříž bývala skvělá dokud se hrálo na koberci, spousta legendárních zápasů jako např. finále mezi Maratem a Philippoussisem. Nemyslím si, že by neměla prestiž spíš naopak, překvapivý vítězové nebo finalisté rozhodně na škodu nejsou (pokud to samozřejmě není extrém jako Krajinovic). Navíc Paříž je teď jediným halovým Masters. Ale organizátoři by právě na originalitě měli stavět a ne se jen přizpůsovat Turnaji mistrů.
Nejsem si jistý jestli by přesun jednoho Masters na trávu něco změnil, taky by tam byl jeden týden volna před GS.
Navíc se podle všeho chystá projekt Super Masters, kdy ti nejbohatší v čele se Šanghají tlačí na dvoutýdenní turnaje.
Reagovat
svetova.dvojka
Paříž je specifický turnaj, snaží se jen podívat na to finálové obsazení od roku 1990, kdy má Paříž status turnaje Masters 1000, je to jedno překvapení za druhým, ale Krajinovič, to už je vážně extrém....
Že tam byl v roce 2004 ve finále Radek Štěpánek a v roce 2006 byl ve finále Dominik Hrbatý budiž... ,ale Krajinovič ?
Reagovat
svetova.dvojka
To že je Paříž extrémně specifickým turnajem, nejvíce potvrzuje to, že v roce 2005 tady vyhrál Tomáš Berdych... a je to stále jeho největší titul, ono jak se říká, jednou sedne štěstí i na vola a kde jinde se to mělo stát než v Paříži že...
Reagovat
EllNino
Konečně pořádné finále, ať už s Jackem, nebo s Julienem :D !
Reagovat
skott
to jako vážně někdo chce vidět Benneteaua jak si kákne ve finále Masters do kalhot proti Krajinovicovi?:/
Reagovat
Krisboy
Finále je otevřené, ale k defekaci na kurtě myslím nedojde.
Reagovat
EllNino
proč ne :)
Reagovat
Kozoroh
A proč mít vkus na špatná obsazení finále?
Reagovat
EllNino
tohle je čistě subjektivní :)
Reagovat
Pe3k
Agreed.
Reagovat
Kozoroh
U kvalifikantů ve finále toto neplatí. Vždyť i Davor píše, že je to pro turnaj degradace.
Reagovat
EllNino
platí to vždy a všude, a co, že to píše Davor ? Má patent na pravdu ?
Reagovat
Kozoroh
Já ani Davor nemusíme mít patent na pravdu, stačí, že v této věci pravdu máme. Challengerista Krajinovič je pro promotéry Bercy obrovským zklamáním. Je to fakt, který nijak nepopřeš ani neohneš.
Reagovat
EllNino
Co bych měl ohýbat, kdyby se mi to povedlo, tak by to neuneslo tvoje ego ? :D ....A brát si na pomoc Davora, abyste na mě byli dva, to je teda hrdinství ;)

Já si finále užiju, to ty budeš nakrknutej, a teď se měj :)
Reagovat
Kozoroh
Já si počkám na TM, na pořádné zápasy a finále tohoto prapodivného turnaje půjde bokem.
Reagovat
Pe3k
JJ určitě tam zas padne nějaký rekord (rofl).
Reagovat
sprchon
Co neplatí? Kvalifikant jako nemůže hrát finále nebo co? :D :D Snad to dotáhne. :)
Reagovat
Pe3k
Tenis se hraje k vůli promoterum :D
Reagovat
sprchon
Aha, tak proto jsem dneska prohrál.
Reagovat
Kozoroh
Když kvalifikant postoupí do finále tak velkého turnaje, tak to není dobrá vizitka pro ten turnaj. Stačilo, nebo potřebuješ podrobnější vysvětlení??
Reagovat
sprchon
A ty jsi organizátor turnaje, že ti to tak vadí? Lidi si ti stěžujou, že to stojí za houno, že nehraje Roger, Rafa, Novak a Andy, a že na finále teda asi nepřijdou? Nebo co jako? A vizitku turnaje ovlivňuje spousta faktorů, nejen obsazení.
Reagovat
smazaný uživatel
Konecne nejaky uspech pre Filipa, ktoreho je na challengeroch hrozna skoda. Dufam, ze to vyhra cele.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist