Krejčíková je v Linci po tříhodinovém boji s Minnenovou ve čtvrtfinále

11. 11. 2020, 17:37
Aktuality 7
WTA LINEC - Barbora Krejčíková na halovém turnaji WTA v Linci udolala po téměř tříhodinovém boji 5-7 7-6 6-4 Belgičanku Greetju Minnenovou a počtvrté v kariéře postoupila do čtvrtfinále. O své druhé semifinále si zahraje s Běloruskou Aliaksandrou Sasnovičovou.
Barbora Krejčíková (© AFP)

74. hráčka světa Barbora Krejčíková v Linci hraje poprvé od domácího vystoupení v Ostravě, kde před třemi týdny kvůli nemoci odstoupila před semifinálovým zápasem ve čtyřhře.

Po viróze navíc kvůli nouzovému stavu v Česku nemohla pořádně trénovat a do Rakouska nedorazila s žádným velkým očekáváním. Přesto navázala na solidní formu po srpnovém restartu sezony a vyhrála už dva třísetové duely.

Po francouzské kvalifikantce Harmony Tanové si dnes poradila s Greetjou Minnenovou. Belgičanku, která v prvním kole vyřadila třetí nasazenou Ukrajinku Dajanu Jastremskou a zaznamenala svůj nejcennější skalp, udolala 5-7 7-6 6-4.

24letá Krejčíková byla v prvním vzájemném zápase s o rok mladší Minnenovou mírnou favoritkou, první set ale získala Belgičanka. Vyrovnanou druhou sadu, v níž si obě hráčky držely podání, rozhodla česká tenistka v dramatické zkrácené hře. Třetí sadu vybojovala díky jedinému brejku v koncovce.

74. hráčka světa Krejčíková tak postoupila do svého celkově čtvrtého čtvrtfinále na okruhu WTA a prvního mimo antuku.

O své teprve druhé semifinále se osmifinalistka letošního French Open utká s Aliaksandrou
Sasnovičovou, s níž utká podruhé v kariéře. V jediném vzájemném duelu před šesti lety na turnaji ITF v Toruni někdejší světovou třicítku porazila.

Druhá nasazená Elise Mertensová po pomalejším rozjezdu vstoupila do halového turnaje v Linci očekávanou výhrou, když si poradila 2-6 6-1 6-2 s ukrajinskou kvalifikantkou Anhelinou Kalininovou. O čtvrtfinále si Belgičanka zahraje s bývalou světovou dvojkou Věrou Zvonarevovou.

Svůj první zápas od senzačního semifinále na French Open zvládla Nadia Podoroská. Nasazená Argentinka přehrála dvakrát 6-4 Irinu Beguovou a zajistila si premiérový posun do Top 50. Její soupeřkou v souboji o čtvrtfinále bude předloňská šampionka Camila Giorgiová.

24letá Rakušanka Barbara Haasová na domácím turnaji neuhrála ve třech setech ani jeden game. Po skreči ve čtyřhře dnes ve dvouhře utrpěla debakl 0-6 0-6 s Ruskou Veronikou Kuděrmetovovou.

• WTA INTERNATIONAL LINEC •
Rakousko, tv. povrch / hala, 202.250 dolarů
středeční výsledky (11. 11. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Mertensová (2-Belg.) - Kalininová (Ukr.) 2-6 6-1 6-2
Kuděrmětovová (5-Rus.) - Haasová (Rak.) 6-0 6-0
Podoroská (6-Arg.) - Beguová (Rum.) 6-4 6-4
Dodinová (Fr.) - Teichmannová (7-Švýc.) 1-6 6-4 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
Krejčíková (ČR) - Minnenová (Belg.) 5-7 7-6(7) 6-4
Alexandrovová (4-Rus.) - Gračovová (Rus.) 7-5 6-1
Sasnovičová (Běl.) - Fettová (Chorv.) 3-6 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Dobry-den
Tady nechybělo mnoho a mohlo to skončit velmi neslavně. smile
Reagovat
Fandina
Báru jsem neviděla, ale je fajn, že dneska konečně byly v televizi zápasy z Lince. Teď jsem dokoukala Katu Alexandrovou a Gračevu porazila ve dvou setech. Nejdřív přišla o vedení v prvním setu, ale pak to otočila na 7:5 a ve druhém byla lepší. Jsem ráda, když už v minulém zápase porazila Katku S. Báře i Kátě gratulka.
Reagovat
baba
Ze všech hráček druhého sledu je pro mě Bára letos největší překvapení. Jen si myslím, že její tenis
na ty nejvyšší patra zatím nemá.
Reagovat
FulnekUltras
ani výhledově
Reagovat
tommr
Bára sice dneska nehrála dobře, ale po tříhodinové bitvě dokázala snaživou soupeřku porazit a to je to hlavní. Historie se na kvalitu hry ptát nebude ... smile
S tou kupou laciných chyb, které Bára dokáže i v zápase s tak slabou soupeřkou jako byla dneska Minnen vyprodukovat by ale měla začít něco dělat ... smile
V příštím kole čeká Báru mnohem silnější soupeřka a její dnešní výkon by na Sasnovichovou určitě nestačil. Pokud by se ale Bára dokázala hecnout natolik, že by vyhrála tak se posune v českým žebříčku na osmé místo před Kristýnu Plíškovou ...
Reagovat
Nenela
Ona sama rika, ze je po te nemoci slaba a prakticky netrenovala, takze kazda vyhra je pro ni prekvapeni. Furt je po nemoci v lepsim stavu nez Tereza.
Reagovat
tommr
mě teda Bára nepřišla nějak fyzicky slabá jako Tereza. Ty chyby co dneska dělala nepramenily z toho, že by byla u míčků pozdě, ale většinou se jednalo o přepálený údery do sítě nebo do metrovejch autů. Takže by se to dalo částečně vysvětlit nerozehraností ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist