Krejčíkové se odveta nepovedla. V Abú Zabí skončila opět na raketě Samsonovové

9. 2., 11:57
Aktuality 3
WTA ABÚ ZABÍ - Česká tenistka Barbora Krejčíková (28) dohrála na turnaji WTA 500 v Abú Zabí stejně jako před rokem po dvousetové porážce s Ljudmilou Samsonovovou (25). Letos ve čtvrtfinále přišla čtyřikrát o podání a obhájkyni finále podlehla 5:7, 4:6. Osmá nasazená Ruska si o zopakování loňského výsledku zahraje s nejvýše nasazenou Jelenou Rybakinovou (24), s níž vyhrála všechny čtyři vzájemné souboje.
Barbora Krejčíková (© Profimedia)

Krejčíková – Samsonovová 5:7, 4:6

Barbora Krejčíková odehrála povedené Australian Open, na kterém vypadla až ve čtvrtfinále s obhájkyní titulu a pozdější šampionkou Arynou Sabalenkovou a do stejné fáze došla i v deblu po boku Němky Laury Siegemundové. Další dvě akce už však úspěšně neskončily.

Po lednovém krachu v prvním kole v Adelaide skončila na dalším podniku WTA 500 v Abú Zabí na raketě druhé soupeřky. Den po postupu přes zraněnou španělskou náhradnici Saru Sorribesovou nestačila na světovou patnáctku Ljudmilu Samsonovovou.

Statistiky zápasu Barbora Krejčíková – Ljudmila SamsonovováStatistiky zápasu Barbora Krejčíková – Ljudmila Samsonovová (@ Livesport)

Osmadvacetiletá Češka se s o tři roky mladší Ruskou utkala potřetí, Zatímco loni na antuce ve Stuttgartu ji deklasovala, ve Spojených arabských emirátech prohrála podruhé během dvou let 0:2 na sety.

Letos Krejčíková začala ztrátou podání a byť na poslední chvíli vyrovnala na 5:5, set nezachránila. Ve druhé sadě měla dva brejkboly na 2:0, ale nevyužila je a naopak prohrávala 2:5 s mankem dvou brejků.

I díky zisku devíti fiftýnů v řadě se sice dostala zpátky na dostřel a znovu sahala po vyrovnání, brejkboly na 5:5 však tentokrát nevyužila. Soupeřka duel ukončila ziskem čtyř bodů po sobě, při prvním mečbolu ji česká tenistka pomohla úderem do autu.

Světová dvanáctka Krejčíková v této sezoně odehrála osm singlových zápasů s bilancí 5:3 a dál čeká na první semifinále od loňského října. V následujících dvou týdnech by neměla chybět na tisícovkách v katarském Dauhá a Dubaji. Na druhé akci na pobřeží Perského zálivu bude obhajovat triumf z loňska, kdy porazila všechny tři hráčky tehdejší TOP 3.

Samsonovová ožila a jde na oblíbenou soupeřku

Pětadvacetiletá Samsonovová dorazila do Spojených arabských emirátů s letošní bilancí 0:3 na zápasy a 1:6 na sety, v Abú Zabí ale neztratila ještě ani set. Před Krejčíkovou si suverénně poradila s Ukrajinkami Lesjou Curenkovou a Anhelinou Kalininovou a nyní má bilanci na tamním turnaji 7:1.

Rybakinová – Bucsaová 6:1, 6:4

O obhájení loňského finále se Samsonovová utká se světovou pětkou a vítězkou předloňského Wimbledonu Jelenou Rybakinovou, s níž vyhrála všechny čtyři vzájemné souboje a ztratila v nich jen dva sety. O rok mladší Kazašku porazila v Montrealu 2021, Tokiu 2022, Montrealu 2023 i Pekingu 2023.

Nejvýše nasazená Rybakinová v Abú Zabí hraje poprvé od nezdaru na Australian Open, na kterém ve druhém kole neproměnila šest mečbolů proti Anně Blinkovové. Po včerejším obratu proti Američance Danielle Collinsové si dnes poradila výrazně snadněji 6:1, 6:4 s debutantkou ve čtvrtfinále turnaje WTA Cristinou Bucsaovou reprezentující Španělsko, když druhou sadu otáčela ze stavu 1:3.

"Oba zápasy jsem tady odehrála v jiných podmínkách. Včera jsem nezačala dobře, dnes jsem začala mnohem lépe. Ve druhém setu jsem se ale moc dobře nepohybovala a ona si začala více věřit. Nejsou tu snadné podmínky, každý zápas je docela dlouhý a výměny jsou náročné. Jsem ráda, že jsem prošla dál," komentovala Rybakinová v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

Druhou semifinálovou dvojici vytvořily Brazilka Beatriz Haddadová Maiaová a Ruska Darja Kasatkinová.

Výsledky turnaje WTA 500 v Abú Zabí


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Sinuhet1
Na Karolinu jsem zvedavy jak se s tim dneska popasuje
Reagovat
tommr
Takže v Abu Dhabi už z našich zbývá jen Linda Nosková ale bohužel ne v singlu ale jen v deblu. Ovšem lepší něco než nic ...

Bára Krejčíková opět předvedla bídnej výkon a jen potvrdila že je na začátku roku úplně z formy. Do čtvrtfinále na AO a v Abu Dhabi se dostala jen díky extrémně příznivému losu a první silnější soupeřka jí v obou případech spláchla z kurtu ...
S dobrými losy ale bude nejspíš brzo konec protože pokud neobhájí lonskej titul z Dubaje tak vypadne z top-20 a to se samozřejmě projeví i na nasazování ...
Reagovat
EllNino
Nicmene se tam dostala, i to se ceni :) Neni to pravidlem
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist