Kristýna Plíšková na úvod sezony přežila mečboly proti Shuai Peng

1. 1. 2019, 09:38
Aktuality 27
WTA SHENZHEN - Kristýna Plíšková vstoupila do nového roku šťastným vítězstvím. V čínském Shenzhenu přežila dva mečboly proti domácí Shuai Peng, než jí soupeřka za stavu 3-3 ve třetím setu vzdala. O zopakování čtvrtfinále z předchozích dvou let si česká tenistka zahraje s Rumunkou Monicou Niculescuovou.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková je sice ve světovém žebříčku o 31 míst výš, ale Shuai Peng dlouho potvrzovala dobrou formu z konce minulého roku, kdy po odpykání po trestu za porušení pravidel vyhrála třináct zápasů v řadě.

V prvním setu dvaatřicetiletá Číňanka vzala české tenistce třikrát podání a v úvodu druhé sady vedla 2-0. V desátém gamu při svém servisu měla Shuai Peng dva mečboly, ale Plíšková se ubránila a dovedla set do tie-breaku. V něm využila čtvrtý setbol.

V rozhodující sadě šla domácí hráčka do vedení 3-1, Plíškové se povedlo vyrovnat. Pak si Shuai Peng vyžádala ošetření, po němž se rozhodla v zápase nepokračovat.

O čtvrtfinále, v němž byla v Shenzhenu v předchozích dvou letech, si Plíšková zahraje s Monicou Niculescuovou. Rumunská tenistka dnes deklasovala čtvrtou nasazenou Lotyšku Jelenu Ostapenkovou 6-0 6-2.

Z osmičky nasazených jsou ve hře už jen Běloruska Aryna Sabalenková a Ruska Maria Šarapovová. Ve druhém kole se rozloučila Anastasia Pavljučenkovová, jež podlehla krajance Veronice Kuděrmetovové.

• WTA INTERNATIONAL SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 750.000 dolarů
úterní výsledky (01. 01. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kr. Plíšková (ČR) - Shuai Peng (Čína) 3-6 7-6(6) 3-3 skreč S.
Niculescuová (Rum.) - Ostapenková (4-Lot.) 6-0 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
Kuděrmětovová (Rus.) - Pavljučenkovová (8-Rus.) 6-2 1-6 6-2
Cirsteaová (Rum.) - Parmentierová (Fr.) 6-2 6-2
Riskeová (USA) - Rodinová (Rus.) 4-6 6-2 6-3
Zvonarevová (Rus.) - Jorovičová (Srb.) 7-5 4-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
Dobry-den
Kristýna odvrátila mečboly? No tak to je příjemná změna, většinou to bývá obráceně. A že takových zápasů už bylo, které projela...

Gratuluji, ale chudera tam má Niculescu. To jí nezávidím. :-D
Reagovat
freeteepek
No, Kristýna ty zápasy prohrává obvykle už někdy během druhého setu, kdy se to zlomí:-/ Říká se, "Jak na Nový rok, tak po celý rok", tak snad se jí letos bude o něco více dařit:-)
Reagovat
honza333
Ahoj, je tady někdo kdo se vyzná v žebříčku WTA ?? Mě by zajímalo proč se Muguruzaové započítává 0 do Premier 5 ?? Proč se tak místo té 0 nepřičítá Wuhan a místo Wuhanu, jako 16 turnaj Tokio... 55 bodů ??
Reagovat
bIbec
je to zřejmě proto, protože na turnaj P5 byla Muguruza původně přihlášená, ale pak se odhlásila. Je to penalizace. Pokud by se na turnaj nehlásila, tak by tu nulu neměla a měla normálně přičtené to Tokio.
Reagovat
bIbec
prostě pokud se na P5 jednou přihlásíš, tak už tam v podstatě musíš hrát. Jinak tě WTA penalizuje.
Reagovat
honza333
Děkuji za vysvětlení, a penalizace bude vrácena opět až po Kanadě ??
Reagovat
bIbec
jj, až po Kanadě.
Akorát si nejsem teď úplně jistý, jestli to co sem řekl, platí na sto procent. Spíš asi ne. Penalizaci se dá snad vyhnout při včasném odhlášení a snad řádném zdůvodnění?? Možná jo.
Koukám na Petru, která nemá nulu za Řím. Ale teď nevím, jestli tam byla původně přihlášená..
Reagovat
lars
to uz je lepsi
Reagovat
PetaM
Petra se odhlásila ještě před tím, než se losoval pavouk. Jestli to tak udělala i Muguruza nevím, na to si nepamatuji. Ale pokud ne, tak proto má tu 0 :D
Reagovat
bIbec
jasný, ale byly v minulosti rozhodně případy, kdy se hráčka odhlásila s velkým předstihem a stejně tu nulu dostala. Samotné včasné odhlášení určitě nestačí.
Reagovat
tommr
top-hráčky musí mít započtené minimálně 2 turnaje kategorie Premier 5. Pokud je neodehrajou tak se jim započte penalizační nula i když se odhlásí včas ...
Reagovat
mahycek
jaký je web na Brisbane mužů? Jestli Nadal hraje v 01.00 ??
Reagovat
bIbec
bude hrát v 1:00, neboj.
Reagovat
bIbec
ajo, takže asi ne. Sorry. Asi zítra vůbec hrát nebude.
Reagovat
bIbec
http://www.protennislive.com/posting/2019/339/op.pdf
Reagovat
skott
Velký výsledek pro Ničku Kudermetovou. V kvalifikaci musela odvrátit mečboly Anně Blinkové a teď má nakročeno k tomu aby konečně pronikla do první stovky. S Verou to bude opravdu pikantní zápas, protože Ničky přítel a zároveň kouč je Sergej Demekhin, se kterým Vera dosáhla před lety na svoje největší úspěchy v kariéře.
Reagovat
EllNino
hezky, to jméno jsem dlouho nesylšel :) Sergei s Verou byla super dvojka :)
Reagovat
skott
taky byl dlouho v ústraní WTA, Ničku začal trénovat jako juniorku, vlastně i jejich vztah zřejmě začal když ještě nebyla plnoletá.
Reagovat
EllNino
:) jasný ... je fajn, že se zase navrátil do kolotoče WTA
Reagovat
Hector21
Otočit Nastíku, okamžitě!
Reagovat
Hector21
A je to v čudu...
Reagovat
Hector21
Jsem si říkal, jaký má pěkný los a otevřenou cestu do semifinále...

Ty nezklameš...:(
Reagovat
skott
nemůžu říct, že by mě to ještě převapkovalo:/ Nasťa namlsala jedním výsledkem a hned v dalším kole přesný opak.
Reagovat
EllNino
katastrofa :/ ... přitom v tom prvním zápase hrála výborně, nedala Bogdan šanci ... a dneska po tom skvělým 2. setu úplně odpadla
Reagovat
tommr
docela překvapila tím, že dokázala ustát těžký chvilky v závěru druhýho setu kdy Pengová podávala na zápas a měla dva mečboly. Pengová přitom nehrála špatně a Kristýnu neustále honila z koutu do koutu. Vůbec nechápu jak to mohla Kristýna všechno uběhat ...
V příštím kole si Kristýna zahraje "za odměnu" s Niculescu, která dneska zničila Ostapenkovou. To si zase Kristýna užije ...
Reagovat
EllNino
to bude šílenost ... asi to ani nechci vidět :D
Reagovat
Torn
No, já doufám, že uvidim zápas Týny s čarodějkou...bude to mystické..! :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist