Shuai Peng se po trestu rozjela. V Dubaji si po 13. výhře v řadě došla pro titul

15. 12. 2018, 21:02
Aktuality 2
ITF DUBAJ - Číňanka Shuai Peng se po odpykání trestu za porušení pravidel okamžitě dostala do skvělé formy. Tento týden ovládla podnik ITF 100k v Dubaji, kde ve finále smetla druhou nasazenou Slovenku Viktorii Kužmovou a svou neporazitelnost tak prodloužila už na 13 utkání.
Profily hráčů
Shuai Peng

Shuai Peng v srpnu dostala půlroční trest za to, že se před loňským Wimbledonem pokusila proti pravidlům změnit nahlášenou partnerku pro čtyřhru (Belgičanku Alison Van Uytvanckovou). Podle jednotky pro bezúhonnost tenisu (TIU) Číňanka nutila spoluhráčku k odhlášení a nabídla jí za to finanční kompenzaci. TIU případ vyhodnotila jako pokus o porušení antikorupčních pravidel.

Tři měsíce z trestu si už Shuai Peng odpykává podmínečně a tak od 8. listopadu mohla znovu hrát. Sezona sice v té době pro většinu tenistek skončila, ne však pro dvaatřicetiletou Číňanku. 

Shuai Peng se 13. listopadu vrátila na kurty a navzdory čtyřem měsícům bez tenisu se okamžitě vrhla na vítěznou vlnu. Před měsícem vyhrála turnaj WTA 125k v Houstonu, následně si třemi výhrami v asijské kvalifikaci zajistila divokou kartu na Australian Open a tento týden triumfovala na podniku ITF 100k v Dubaji.

Bývalá světová čtrnáctka a nejlepší deblistka světa ztratila ve Spojených arabských emirátech jediný set a to hned v úvodním kole proti Švýcarce Viktoriji Golubicové. Od té chvíle vyhrála deset setů v řadě, když si poradila i s nasazenými soupeřkami: Rumunkou Soranou Cirsteaovou, Němkou Tatjanou Mariaovou, Švýcarkou Stefanií Vögeleovou a v dnešním finále se Slovenkou Viktorií Kužmovou, kterou přehrála 6-3 6-0.

"Byl to pro mě úžasný týden a už teď se nemůžu dočkat nové sezony. Doufám, že si udržím výkonnost a brzy se vrátím na velké turnaje," řekla Shuai Peng, která se během pauzy propadla ve světovém žebříčku na 180. místo. Díky dubajskému triumfu ale vylétne o 55 příček vhůru.

• ITF 100k DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch
sobotní výsledky (15. 12. 2018)
• Dvouhra - finále •
Shuai Peng (Čína) - V. Kužmová (2-SR) 6-3 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fandina
Některé tresty jsou zajímavé. Nicméně, když není žalobce není soudce, takže to beru.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist