Chtěla 'vyplatit' spoluhráčku a hrát s jinou partnerkou. Teď Shuai Peng zaplatila distancem

9. 8. 2018, 11:12
Aktuality 10
Shuai Peng dostala půlroční trest za to, že se před loňským Wimbledonem pokusila proti pravidlům změnit nahlášenou partnerku pro čtyřhru. Podle jednotky pro bezúhonnost tenisu (TIU) Číňanka nutila spoluhráčku k odhlášení a nabídla jí za to finanční kompenzaci. TIU případ vyhodnotila jako pokus o porušení antikorupčních pravidel.
Profily hráčů
Shuai Peng

Tři měsíce z trestu si Shuai Peng odpyká podmínečně, znovu hrát by mohla 8. listopadu. V té době už se ale konají jen menší turnaje, pro dvaatřicetiletou tenistku tak v podstatě skončila sezona. Navíc musí zaplatit pokutu, z vyměřené částky 10.000 dolarů (220.000 korun) je polovina rovněž s podmínkou.

Tříměsíční trest dostal i její tehdejší francouzský trenér Bertrand Perret, který se podle vyšetřování na všem podílel.

Shuai Peng se údajně pokusila přesvědčit Belgičanku Alison Van Uytvanckovou, aby po uzávěrce přihlášek do Wimbledonu ze zdravotních důvodů odstoupila. Číňanka by se tak mohla podle pravidel grandslamových turnajů před losem do soutěže ještě nechat zapsat s novou partnerkou. Nabízela i finanční kompenzaci, ale neuspěla. V All England Clubu nakonec Shuai Peng v loňské čtyřhře nestartovala.

Minulou sezonu Shuai Peng zahájila ve dvojici s Andreou Hlaváčkovou, společně získaly titul v Shenzhenu, postoupily do finále Australian Open a v Dubaji. V květnu v Madridu už Číňanka hrála s Čchuang Čchia-ťüng z Tchaj-wanu, na French Open s krajankou Yin-Ying Duan. Znovu se pak v deblu představila až v srpnu v Torontu a sezonu dohrála se Saniou Mirzaovou z Indie.

Bývalá světová jednička ve čtyřhře figuruje momentálně v deblovém žebříčku na 20. místě. Ve dvouhře, kde bylo jejím maximem 14. místo z roku 2011, je nyní osmdesátá. Během kariéry získala dva singlové tituly a v roce 2014 si zahrála semifinále US Open. Ze čtyřhry má 21 trofejí, se Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu ovládla Wimbledon 2013 a French Open o rok později.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
slacker
svet se v prdel obratil, prej korupce :-DDD je mi nabliti
Reagovat
tommr
pamatuju si ještě jak nechala na holičkách Andreu i když jim to po herní a výsledkový stránce klapalo náramně. Boží mlýny melou pomalu ale jistě ...
Reagovat
EllNino
No zrovna Andreu si brát jako chudinku není úplně dobrej argument, když sama po výhře na US Open odkopla Lucku Hradeckou a pak se k ní s prosíkem vrátila :D
Reagovat
tommr
v tomhle případě ale byla vina jednoznačně na straně Pengový, která se nenechala obměkčit ani tím, že jí Andrea nabízela, že svůj osobní program podřídí jejímu singlovýmu harmonogramu ...

Pengová měla konflikty i s dalšíma partnerkama jmenovitě s Hsieh ...
Reagovat
EllNino
No Peng nebude asi takovej svatoušek, jak vypadá ...
Reagovat
smazaný uživatel
z clanku vypliva,ze trest je vyssi ako tri mesiace,kolko presne sa tam nespomina,ale ak nebude tie 3mesiace hrat,nemalo tam byt nepodmienecne?"Tři měsíce z trestu si Shuai Peng odpyká podmínečně, znovu hrát by mohla 8. listopadu" nad touto vetou som asi 2minuty rozmyslal,to je ako lustit rebus
Reagovat
nelly
v první větě se píše, že je trest půlroční...
Reagovat
ttopi
:D
Reagovat
Dobry-den
Tak se mu nesmějte, za to může jazyková bariéra ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
asi som namiesto premyslania mal citat pozorne,usetril by som cas a hanbu:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist