Kristýna Plíšková o incidentu své sestry v Římě: WTA na to kašle, na moje zápasy má Mrozinská zákaz

23. 5. 2018, 14:56
Aktuality 70
Kristýna Plíšková se v rozhovoru pro Tennis Arenu rozpovídala o incidentu, který se odehrál na turnaji WTA v Římě v utkání mezi její sestrou Karolínou Plíškovou a Řekyní Sakkariovou. Méně úspěšná z tenisových dvojčat dala jasně najevo své antipatie vůči polské umpirové sudí a okomentovala i rozhodnutí WTA umpirovou rozhodčí nepotrestat.
Profily hráčů
Kristýna Plíšková

Umpirová sudí Marta Mrozinská totiž měla být za obrovské pochybení v zápase Karolíny Plíškové suspendována. Už v neděli však rozhodovala utkání na právě probíhající akci WTA ve Štrasburku.

"Nechápu, jak je to možné. Je vidět, že WTA na to kašle a je jim to úplně jedno. Uvidíme, jestli ji pustí na French Open a Wimbledon, kde by mohla dostat stopku od ITF," řekla k celé situaci Kristýna Plíšková.

I ona má stejně jako teď její úspěšnější sestra s polskou umpirovou rozhodčí negativní zkušenost. "Mám s ní špatné zkušenosti. Vždycky udělala několik špatných rozhodnutí na obě strany v důležité chvíli. Třeba ve čtyřhře několikrát nepochopitelně změnila verdikt čárového v klíčových momentech a tak podobně."

Proto se rozhodla polské sudí zakázat řídit zápasy, v nichž hraje, na což má u jednoho rozhodčího právo. "Už dříve jsem přemýšlela o tom, že ji zablokuju. Ale potom jsem ji dlouho neviděla a teď se stalo tohle. Už je zablokovaná. Máme možnost zablokovat jednoho rozhodčího, takže jsem toho využila."

U Mrozinské vidí konkrétní problém. "Přijde mi, že v důležitých momentech nezvládá stres a prostě není dobrá rozhodčí. Tohle se nemůže stávat."

Celková úroveň rozhodčích je ale podle ní v pořádku. "Celkově je v to v pořádku. Chybovat je lidské, ale je chyba a chyba. Vždyť se to stalo na antuce, kde můžete bez problémů ukázat stopu. To prostě není možné."

TenisPortal.cz, Tennis Arena, Ondřej Jirásek

Komentáře

70
Přidat komentář
brixner
Tak si to prostě musí vodsrat, dá rozum, né? Jako jednou já...Čtu si Remarka, voblíbenej autor, sem zabranej do četby, zapomněl sem z toho i hulit, sem fakt vášnivej bibliofil. A najednou SMS-sousedka-a ať prej naklušu, páč zejtra prej už bude zas rudá záře nad sídlištěm a starej je na noční...No, sprcha, Kouros a tradá vob dva paneláky severněji, na tydle podněty prostě reaguju bleskově! Hbitě vyklušu pět pater, ani sem se nezadejchal, drasticky sem vomezil hulení ze 6O na 5O a je to fakt znát! Jenže jak sem byl ještě voslepenej tim silnym příběhem z knihy, zabušil sem na vedlejší dvéře a co se vám nestalo-votevřely se a v nich babka, kterou sem znal a ona i mě, páč už párkrát po mě mrkala se slovy "Zase deš čistit vodpad, ty prasáku?" a mile se u toho dásnila. Než sem zareagoval, hrábla po mě kostnatou rukou, zatáhla mě dovnitř a už to začalo:"Sem ráda, že sis na bábu vzpomněl, hele, upad mi vobraz a ucpala se mi hadice vod vysavače a tádle se mi ulouplo prkýnko na lince, noha u kanape se už taky viklá, jo a Azorek se mi vysral pod postel a já tam nedošáhnu..." No, kmital sem jako úklidová četa, až ze mě lilo a nakonec sem vodnášel i dva pytle s vodpadkama a tři starý svetry prej mam hodit do kontejneru...No, byl sem z toho tak unavenej, že sem se už ani nevracel k těm správnejm dvéřím a sedřenej jako vůl šel raději domů spát. Kdepak, vostříží zrak je základ, to by se z jednoho hnedle stal samaritán a to není dobrý, fakt ne! Hele, čistej zrak je důležitej pro další bytí, jak ve sportu, tak v džungli sídliště! Mňó, asi taklenc, no :-))
Reagovat
turista
Ty jsi kuřák? Tak to tě lituju. I když ten smysl pro sport a pro srandu to trochu vyvažuje ty následky toho hulení.
Reagovat
brixner
No jo, jsem kuřák...Ale asi ze skupiny "občasňáků", vykouřím tak cca krabičku za měsíc, prostě si někdy nemůžu pomoci, no :-) Ale zkusil jsem zajímavou věc loni v Nepálu...Byli tam s námi dost silní kuřáci, prostě ti, kteří hulí pořád a všude a zajímavé bylo, že s dýcháním jako takovým, větší potíže neměli-tedy aspoň ne ty na první pohled viditelné. No a já jsem si zkusil potáhnout od jednoho kolegy někde ve výšce cca 4500m.n.m, seděli jsme na sněhu, on vyndal brko a já mu povídám "Dej to sem!" Ten kuřácký "kick" přišel až po několika sekundách a necítil jsem ho v krku, ale někde v žaludku, až jsem se lekl, že mám díru v plících! Nejhnusnější okamžik byl ve chvíli, kdy jsem vyfoukl kouř, takový záchvat kašle jsem dlouho nezažil a svoje plíce jsem skoro vyblil kámošovi na brejle :-)) Jeden jediný šluk!!! Někteří silní kuřáci kouřili i v těchto výškách a vcelku bez potíží, Nepálci jsou náruživí kuřáci a hulí i ve větších výškách, ale tam je to asi jasné. Takže jsem to zkusil a už nikdy více! Zkoušel jsem to i v práci, zapálil jsem si v Rýnu, když se nám u dna sekla kotva a ňák to nechtělo hořet, asi vlhkej tabák nebo co, qurva :-))
Reagovat
janek_da
Co to je 6O? Jako Six OverSize?
Reagovat
Pedronegro
no, Mrozinská nebo jak, předvedla buď velkou sviňárnu, nebo zcela zřejmou neschopnost, za to nebo ono by měla nést odpovědnost a WTA si dost hloupě hraje na pštrosa s hlavou v písku, ale něco jiného je, zda a kdo z hráček a jiných Káju podpoří, že Týna ano, je jasné, ale proč by měly další Češky z FC týmu, resp. třeba celý FC tým?, tady to její už trochu vousaté vyjádření různě omlouváte upřímností, netaktností atp., ale tak jak to bylo zvěřejněno (originál jsem neslyšel), to není jen přímé a trochu netaktní, ale velmi urážlivé pro celý tým, v kolektivních sportech by s tím asi měla smůlu, má kliku, že FC je takový hybrid, takže ji asi nuceně snesou, u mě tím teda hodně klesla a k jejímu problému s rozhodčí mě napadlo, že vlastně dobře jí tak ...
Reagovat
lars
ty jsi asi hybrid ? :)
Reagovat
Pedronegro
jak to myslíš, potřebuješ vysvětlivku, co je hybrid? :)
Reagovat
blixa
Já když čtu tvoji demenci tak mě taky napadá "dobře ti tak !" ;-)
Reagovat
Pedronegro
co je na tom dementního, rádoby chytrolíne? tvoje komenty všeobecně ano, to souhlasí :)
Reagovat
blixa
No dyk to říkám, dobře ti tak! :D :D
Reagovat
Pedronegro
no škoda, zřejmě nejsi ve formě, ještě bys mohl mít na víc, ale už to asi lepší nebude :)
Reagovat
PetaM
Myslím, že to Mrozinská nerozdýchá a ublíží si.
Reagovat
marekv
http://sport.tn.nova.cz/clanek/pripad-pliskova-kdo-se-karoliny-zastal-a-co-rika-sestra-kristyna.h

Káji se zastala i Rennae Stubbs.

Tohle bude slovo do pranice, ale tohle je asi možná výzva pro Petru. Chápu, že každá z holek žije ve své bublině, ale blokace a zveřejnění od Petry by bylo ohromné gesto !
Reagovat
George_Renel
Po tom co Karolína řekla, že každá na svém písečku a i s češkami jen to nejnutnější nevidím žádný důvod k nějakému Petřinému vyjádření.
Reagovat
Torn
Ono je to dost zavádějící. Nikde jsem nenašel k tomu přímo ten reálný rozhovor, pouze přepis slov. Už se ukázalo a to nejen u Karolíny, že často ty rozhovory vyzní úplně jinak z psané podoby a jinak z vizuálního projevu na kameru, kde i vtípek může působit arogantně. Karolína to prostě říká přímo, nemyslim si, že by se až tak přemáhala, v nějakém článku taky uvedla, že je radši v chlapském kolektivu a hraje radši s muži, protože s nimi vydrží více ve výměnách. Na mě tak i Kája působí, že prostě se radši baví s klukama, pokud to tak je, nemusí to být nutně nějaký problém, pouze si s holkami nemá moc co říct.

A jestli by se Petra měla vyjádřit? Nevím, ale Petra není úplně typ, že by se do něčeho takového úplně cpala, i když je to možná je můj pocit.
Reagovat
George_Renel
A vyjádření Kristýny a Stubbs není přepis slov?
Reagovat
Torn
Je, proto je nutný to brát s rezervou :D
Reagovat
Blondie
na mě Karolína působí hodně přímo a.... bohužel relativně jednoduše. Ano, mohu na někom oceňovat upřímnost, ovšem u ní to hraničí s nedostatkem taktu. Já jsem týmový hráč, ale kdybych věděla, že moje občasná spoluhráčka o skupině, kterou jsem sama součástí, veřejně vykládá, jak si tam musí vzít někoho blízkého, aby to vydržela, mám FAKT VELKEJ problém s ní být bez konfliktu. Karolína v tomhle může být splachovací - jenže takovými výroky může ostatním velmi hluboce ublížit. Opravdu se čím dál méně stydím za to, že vždycky fandím tomu, kdo hraje proti ní.
Reagovat
Torn
No na to jsem narážel. Holt ne každý mluví kulantně, diplomaticky. Už tu bylo dřív psáno, buď si její přímost zamiluješ nebo ne. Já jsem z toho občas v rozpacích, protože si myslím, že to nemyslí zle, ale v praxi to prostě dobře nevypadá. Najít tu správnou hranici mezi být ještě sympaticky upřímná a netaktní, není zrovna lehká cesta. :D
Reagovat
Blondie
to rozhodně není!
Reagovat
cabuna
Já mám Karolínu moc ráda vždy jí fandím a právě ta upřímnost se mi na ní moc líbí , proč by měla mlžit řekla to prostě tak jak to má a je mi to 100 krát milejší než si hrát jak je vše sluníčkové a jak se všechny mají rádi ,prostě se respektují a zdá se mi že je to v jejich pozici běžný tenis není a nebyl nikdy týmový sport a ty holky od mala se učí že hrají sami za sebe ,sami za sebe taky platí náklady za týmy a mají toho na hrbu dost ,A jednoduchá mi tedy Kája nepřijde ,ale říká se že to co si o člověku myslíme je náš problém a ne toho daného člověka ,něco na tom bude :-D
Reagovat
VlS
Mám to stejně, rádoby diplomatických, ulantních vyjádření je plná zeměkoule , jen tomu pak není jaksi rozumět. U Káji nemusím přemýšlet, cože to vlastně chce říct.
Reagovat
lars
Pokud se nekdo k tobe v pracovnim tymu zachova neseriozne, budes s nim vychazet vzdy dobre ?
Reagovat
LukasH
At si rika kdo chce, co chce, je tam podvedoma rivalita. Bez ohledu na predchozi uspechy jsou Karolina a Petra elitni tenistky. Karolina navic neni "ta do party". Driv ten FC tym tvorila kralovna Petra a ostatni holky (obe Lucky, Andrea) ji tak proste braly. Nemusely s ni soutezit, protoze vedely, ze je nekde jinde. A myslim, ze vsechny byly kamaradky. Karolina mezi ne jaksi nepatri. A rekla, jak to ma ona. Ovsem nemyslim si, ze to pratelstvi ostatnich holek by bylo falesny.
Reagovat
lars
A myslis dobre nebo spatne?
Reagovat
LukasH
Uplne nerozumim otazce.
Reagovat
lars
ve sve komentari si psal ,ze myslis ?
A myslis dobre - bezchybne ?
Reagovat
EllNino
no asi líp než ty, tobě myšleí dělá očividně problém :)
Reagovat
lars
tak uved priklady meho spatneho mysleni na TP
Reagovat
EllNino
nechce se mi, dobrou
Reagovat
lars
* svem
Reagovat
Blondie
to je možná dobrá analýza, dík :)
Reagovat
lars
neni
Reagovat
marekv
No, to že popsala situaci jak to je, je pro mě sympatičtější, než hrát divadlo, jak jsou ohromný kamarádky. Chápu ale, že její přímočaré vystupování ji moc nepomáhá :-)
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, že je super, když je někdo přímý, já spíš vidím rozdíl mezi tím, že Kája se nekamarádí, ale neznamená to, že někdo se kamarádí a když to řekne, je to také přímé jednání. Přece nebudu o někom, kdo se kamarádí s jinou tenistkou říkat, že hraje divadlo.
Reagovat
Fandina
Ale jinak souhlasím s tím, že když je někdo přímý, může s tím mít problémy. A Kája je mi s tou její přímostí moc sympatická. Takové lidi mám ráda. Ale také věřím lidem, že mohou mít mezi protihráči, svoje kamarády.
Reagovat
Torn
Tak já si myslím, že i má, ale je otázkou, jak sama má tu definici kamarádky nastavenou. Pokud je pro ní kamarádka Týna, tak těžko může nějaká jiná holka konkurovat tomuto postu, když ho má jen sestra dvojče. Já si myslim, že s Julčou se určitě kamarádí atd., možná prostě nevyhledává společnost. V práci se taky nekamarádíš s každým, někdo holt práci bere jinak. Mi občas příjde, že fanoušci mají zkreslenou představu o tom, že dělat profesionálně sport znamená jen tlachat na akcích s jinými hráči. :D
Reagovat
Blondie
mezi upřímností a hlubokou netaktností je úzká linka a myslím, že ji Karolína překročila. Nicméně bych řekla, že jí to bude buřt. Což je velké štěstí pro ni a velká smůla pro ty, kteří to TŘEBA cítili jinak a kterým to mohlo ublížit.
Reagovat
Torn
Já si myslim, že ten kdo zná Káju lépe, asi to tak nehrotí, třeba speciálně Lucka, Bára, Petra...snad mám pocit, že Lucka někde řekla, že Kája to má na salámu, takže asi ví, že to není zášť, ale jak píšeš, ne každý tohle úplně zvládne rozdýchat, když jí nezná.
Reagovat
VlS
A co je na tom tak strašně netaktního? Faleš a předstírání je mi daleko protivnější. Vykládat, jak je to skvělé a pak říkat, že se to nedá vydržet je podle tebe taktní? No, blondýny to možná mají jinak.
Reagovat
cabuna
Asi před půl rokem jsem narazila na rozhovor s komentátorkou z okruhu bohužel jméno si nepamatuji a ona taky říkala že všeobecně reportéři a komentátoři mají Karolínu moc rádi ,že se sní nasmějí a že na rozdíl od většiny nemá naučených pár frází ale odpoví na vše a bez nic neříkající omáčky ,pak ještě chválila Lucku že ta je zase schopná přijít si do kanceláře napsat tréninky a v tu chvíli kancelář byla zavalena letáky a tiskopisy a že sundala bundu a šla jim pomoc :-D
Reagovat
Torn
Mám pocit, že jsem to taky četl. Nevyjadřovala se tam obecně k Češkám? A ani mne to u Lucky nepřekvapuje, působí jako hodná holka, co ráda pomůže a nechá na sobě dříví štípat.
Reagovat
cabuna
JJ myslím že to bylo ono,odpovídala na to jak těžká je pro ně práce s teniskama na okruhu...a češky chválila ,že nemají ani jedna hvězdné manýry že je s nima sranda a Káju a Lucku tam vyzdvihovala ,že je mají v jejich řadách nejraději
Reagovat
misa
Dívám se do mého archivu a hned můžu dát odkaz na zmíněný rozhovor :)

https://sport.idnes.cz/zahranicni-tenisova-reporterka-courtney-nguyen-rozhovor-pn6-/tenis.aspx?c=A171026_195657_tenis_ald
Reagovat
cabuna
Paráda:-D to je super mít takový archív
Reagovat
misa
Lucie je tam hodně chválená, takže jsem si musel uložit odkaz :)
Reagovat
cabuna
:-D jj Lucka je super Díky ní jsem se začala zajímat o tenis
Reagovat
Torn
Super. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Proč považujete Lucii Šafářovou za jednu z nejmilejších tenistek?
Vlídně a uctivě mluví o ostatních. Řada hráček odmítá sokyně jmenovat. Používají slovo ?ona?, nejvýš zadrmolí příjmení. Lucie působí osobněji a vřeleji. Ač v kariéře musela leccos přetrpět a na kurtu se rve jako lvice, v soukromí je skromná. Špičkoví tenisté vzhledem k povaze svého povolání nejsou normální lidé. Lucie je výjimka. Hned bych ji brala za kamarádku.

V čem se její nevšední obyčejnost projevuje?
Na jednom turnaji se horečně skládal program aktivit ? rozhovorů a setkání se sponzory. Zatímco ostatní hráčky se kanceláři vyhnuly obloukem, Lucie před odjezdem do hotelu zašla dovnitř a ptala se: ?Můžu vám nějak pomoct?? A zopakovala to ještě několikrát. Tyhle věci se mi do paměti zapíšou víc než počet vítězství a sladké úsměvy při focení s trofejí. Lucie je pozorná, vyptává se lidí, jak se jim daří, co dělají jejich děti. Je báječná.
Reagovat
misa
A ještě třeba MF Dnes z 20. 5. 2014, kde se v rozhovoru ptali Hlaváčkové (tehdejší deblové partnerky Šafářové), jak by Lucii popsala:

"Lucka je dobrá duše. Jednou jsem slyšela, jak o ní její ségra říkala, že je tak hrozně hodná, že je snad nemožné, jak může na túře někdo takový být. A je to pravda."

Nebo jak o ní loni Bára Strýcová mluvila jako o Matce Tereze :)
Reagovat
Fandina
On někdo říká, že je to super a pak, že se to nedá vydržet?

Já si také nemyslím, že je něco špatného na tom, když řekne, co cítí, jak to řekla Kája.

Ale spíš tak trochu také rozumím tomu, že když mám s někým hrát v týmu a chci, aby byl úspěšný, tak radši budu mlčet, než bych vykládala o ssvých citech a pocitech.
Reagovat
cabuna
No ale naštěstí jsme každý jiný a Kája prostě řekne jak to cítí ,když ty pocity takové má ,vždyd řekla že se vzájemně respektují a to si myslím že i to je na rozdíl od jiných týmů kde se nepokrytě nesnáší super
Reagovat
Fandina
Já mám ráda přímé lidi. Ale také ze zkušenosti vím, že někdy je lepší neříkat nic.
Reagovat
cabuna
To ano taky se mi toto 100 krát potvrdilo,ale Kája má větší koule to říci než my :-D Pro nás je lepší to neřešit ,Kája to klidně řekne jak to má a aspon si nezapleveluje hlavu ,my jen mlčíme a stejně si myslíme své
Reagovat
Fandina
Ne, tak jsem to nemyslela. Samozřejmě, že když třeba mě někdo něco řekne, co není pravda, tak si to nenechám líbit. Spíš mi šlo o to, že je lepší nerozviřovat situace, když to není potřeba.
Reagovat
Blondie
a já jsem ze svého života alergická na lidi, kteří "to raději řeknou, protože holt takoví jsou" - a světě, poper se s tím, i kdyby tě to třeba zranilo. Souhlasím s Fandinou, že někdy je prostě síla v tom, že člověk mlčí.
Reagovat
cabuna
Ještě bych dodala je jí 26 let ,mladá holka nestačil jí život ještě naučit radši mlčet ,v jejím věku jsem byla taky rebel co tu pusu nikdy nedržel :D Ted jsem líná se někdy dohadovat a vysvětlovat tak si radši v klidu mlčím
Reagovat
Nola
Renne Stubs jej pomahala vlani koncom roka, asi potrebuje ziskat angazman, ocakavala som, ze sa jej zastanu vacsie mena, tato dama mi je odjadziva totalne nesympaticka, Kajin manazer spominal, ze sa jej zastalo vela hracok....
Reagovat
smazaný uživatel
spominal, asi neverejne, na twitteri nikto ani nepipol :D
Reagovat
Nola
https://twitter.com/woytha/status/996743877527789568
pre mna prekvapujuca reakcia zo strany komentatora.....

https://twitter.com/michalhrdlicka/status/998274018892333056

tento je este zabavnejsi, chlast v hlavnej ulohe :D
Reagovat
smazaný uživatel
inak videla si Bennyho novy uces uz? :D

https://twitter.com/Carretero77/status/999332930194497536
Reagovat
Nola
:DDDDDDDDDDDDD, asi mu nacisto preplo
Reagovat
smazaný uživatel
podla mna to ma dobre :D
Reagovat
Nola
to ako dozivotne jej nemoze piskat zapasy? chapem sesterska solidarita, ban by jej mali dat vsetky ceske tenistky v ramci narodnej solidarity...
Reagovat
Carloss
správně, krystýno. bylo to neuvěřitelné pochybení v důležitém momentu. ta rozhodčí by měla dělat jinou práci.
Reagovat
Kytka
Naštvat si jednu z Plíškových znamená hned naštvat si dvě hráčky.
Reagovat
Lasicka
To by byla prdel, kdyby jí zablokovaly všechny hráčky :-)
(krom Sakkariové samozřejmě).
Reagovat
Kytka
:)))))))
Reagovat
misa
Mám možnost zablokovat sledování neomezeného počtu hráček, což taky dělám :-))
Reagovat
raron
..pokud by to byly "hekny"..tak není skoro na co koukat:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist