Rozhodčí Mrozinská za pochybení potrestána nebude. Takhle to určitě nenecháme, vzkazuje manažer Plíškové

22. 5. 2018, 14:12
Aktuality 74
Polská umpirová sudí Marta Mrozinská nebude za obrovské pochybení v utkání Karolíny Plíškové proti Marii Sakkariové na antukovém turnaji WTA v Římě nijak potrestána. S rozhodnutím Ženské tenisové asociace rozhodně nesouhlasí česká jednička ani její manažer a snoubenec Michal Hrdlička. "Takhle to určitě nenecháme," napsal Hrdlička na sociální sítě.
Profily hráčů

Karolína Plíšková rozhodně nebude na letošní ročník prestižního antukového podniku Internazionali BNL d'Italia vzpomínat v dobrém. V utkání druhého kola proti Marii Sakkariové totiž za stavu 5-5 40-40 v rozhodujícím setu zahrála smeč jasně do kurtu.

Lajnová i umpirová sudí však označily míč jako aut a poté nemohly na kurtu najít stopu míčku. Rozzuřená Plíšková si nechala na kurt zavolat supervizorku turnaje. Ta ovšem souhlasila s rozhodnutím umpirové rozhodčí a Plíšková čelila brejkbolu, který odvrátit nedokázala.

Sakkariová poté zápas úspěšně dopodávala. Plíšková si pro diváky po podání ruky s řeckou soupeřkou připravila ještě jedno pozdvižení, když místo podání ruky umpirové sudí třikrát udeřila raketou do umpiru, na němž umpirová rozhodčí seděla.

Za výbuch vzteku po prohraném utkání dostala od WTA pokutu. Její manažer Michal Hrdlička uvedl, že jde o šestimístnou částku v korunách. Stejnou sumu plánuje česká jednička darovat na dobročinné účely.

"Padla pokuta od WTA, kterou Karolína přijala. Rozhodla se, že stejnou sumu navíc pošle ze svého nadačního fondu na dobrou věc. Jde o šestimístnou částku," uvedl na Twitteru Hrdlička. "Domluvili jsme se, že částku zveřejňovat nebudeme. Ani WTA," napsal později ČTK.

Dle vyjádření WTA měla být umpirová rozhodčí Marta Mrozinská za jasné pochybení suspendována. Nakonec je ale vše jinak. Polská sudí totiž už v neděli rozhodovala souboj na právě probíhající akci WTA ve Štrasburku.

Všiml si toho tenisový komentátor Vojtěch Bidrman. "Nevím přesně, co znamená výraz 'suspendovat rozhodčí'? Ptám se proto, že Marta Mrozinská právě rozhoduje ve Štrasburku zápas Hesseová – Collinsová," napsal komentátor na sociální sítě.

"Tohle mě překvapilo a následná reakce z WTA ještě víc. Mrozinská není suspendovaná a ani nebude, protože prý postupovala správně," reagoval na komentátorův příspěvek manažer a snoubenec Plíškové.

Česká jednička a celý její tým rozhodně takové stanovisko WTA nehodlá akceptovat. "Takhle to určitě nenecháme. Uvidíme jestli platí stopka na Roland Garros a Wimbledon, což je v gesci organizace ITF," napsal Hrdlička.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

74
Přidat komentář
FulnekUltras
ale vemte si tu situaci - od Sakkari naprosto blbě a přitom psychologicky unikátně přesně trefený return, takže Plech má vlastně jen dvě možnosti, a celý stadión to ví - buď spolehlivě zabít anebo se starokvitovsky vyhodit, samozřejmě klapne třetí možnost - vydeptané plácnutí těsně k lajně - a to bych chtěl vidět, kolik lidí by na místě čárové natožpak hlavní neudělalo chybu. Podobně Sakkari - ta už v té chvíli víceméně rezignovala a přesnou pozici míče tak zřejmě vůbec nesledovala. V kontrastu s tím naprosto chladnokrevně sehraná závěrečná štípačka posedu od Idy - tak se mi zdá, že jednostranný flastr byl nakonec udělen docela správně. A tím prosím rozhodně nechci ironizovat tradiční místní myslitele, kteří dokážou ve jménu svých pokroucených idejí zrelativizovat úplně všechno.
Reagovat
EllNino
Stejně jako ty ty příšerně těžké soupeřky v Praze :D Suai Zhang myslím prohrála v 1. kole s Fanny Stollar ;)
Reagovat
lars
Fulnecku - hatere Pliskovy,klamaci, provokatere a "politruku".
Vic pokroutit realitu nez ty, by asi nedokazal ani J.Kves.
Kdyz rozhodci neukazala stopu dopadu micku, tak mela nechat opakovat vymenu tak , jak to asi navrhovala Sakkari behem tohoto zapasu.
Reagovat
fretek
Jest nam miło poinformować, że Marta Mrozińska otrzymała od Międzynarodowej Federacji Tenisa uprawnienia ITF Silver Badge Chair Umpire (tzw. srebrna blacha).
Reagovat
janek_da
Ale to je za ITF
Reagovat
lars
a kdy?
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
EllNino
Tykráso :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Nej ten empajrovy machr v zapase Dustina s Bornou...
Borno, tohle bylo fakt IN. Jako ten pred tim byl asi AUT, ale tenhle byl fakt IN :D)))
Reagovat
svetova.dvojka
Největší sláva bude, až Polsko vyhraje MS ve fotbale..., to se pak v Polsku snad rok nebude pracovat a bude se slavit, vzhledem k tomu jací jsou Poláci nacionalisté.
Poláci letos budou mít kvalitu...
Reagovat
smazaný uživatel
Já pro to mám pochopení, naposledy jsem na tenis rozkopl vzteky odpadkový koš a to mě nikdo dobrý míček špatně nenahlásil :D
Reagovat
smazaný uživatel
mne pripomina polsky urad.

Toz tam clovek prijde,
reknou vam, ze ten formular je vyplneny blbe, vyplnit znovu a jinak spravne. A prijit znovu.
Clovek tam prijde po druhe, a uplne vpohode vam rekne a klidne i ta stejna urednice nebo jina, ze to je blbe, opravit a znovu. A prijit znovu.
Clovek tam prijde po treti, a nastvane vam vynada jakakoliv urednice, ze neumite vyplnit formular. takze vyplnit a prijit znovu.

Pak uz prichazi ten stav, kdy se rozhoduje clovek zda jit nebo nejit...(ja to nazyvam Shakespearovo Dilema)
Pokud se rozhodnete jit, tak vam po ctvrte rekne, a uplne vpohode, kdo vam poradil tak blbe vyplnit formular. (Varianta, kdy to je ta stejna urednice je super, bo jak zni odpoved Vy, tak mate padaka a neporadi potvora jak to vyplnit vlastne sprave)

Pokud se rozhodnete nejit, prijde vam nejaka obsilka, ze jste nevypnili formular.
Takze tam jdete po ctvrte s obsilkou a rekne Vam, ze to je strasne, jaktoze jste s tim tak otaleli atd. takze ted uz je treba vyplnit jiny formular...takze zase znovu....jeeeenze... jak ho prinesete i dalsi den, tak je pochopitelne vyplneny zase blbe. A tak vam to proskrta a jde se na to znovu...

Potom uz neprichazi dilema, ale jiste vrazedne sklony. Ale to je slepa cesta...nic nepomuze...horsi nez pohnout s opilym oslem.

No a jak se to dela?
Jednoduse.
Vyplnite formular, nic nemenite (ikdyby vam rikali cokoliv), jen tam s nim chodite, az to nekdo vezme...HLAVNE PROBOHA NIC NEOPRAVOVAT:)))
Ztrata casu.
Reagovat
svetova.dvojka
Křtiny romské dívenky Latiny, oslava bohatých katolicko-křesťanských Romů z Polska
https://www.youtube.com/watch?v=DSj60dQpFrU&t=1510s
Reagovat
blixa
A to sem dáváš proto, že se tím chlubíš nebo proto, že tě to děsí ?
Reagovat
janek_da
Protože tihle formulář evidentně vyplnili. Proto taková událost.
Reagovat
smazaný uživatel
:D) tak na tohle jsou jine procedury... tam to jde rychle i splno chybama, ale zpet....to je uz akce, ze i James Bond by to jen tezko horko zvladl.
,,,, jak se chces vypsat, toz to nejen ze mas blbe vyplnene formulare, ale jak nemas dobreho svedka a dobre odpovedi. Tak taky se muzes vypisovat do smrti a nevypises se:D)

V tomhle jiste ten urad je mnooohem elastictejsi.
Reagovat
janek_da
Není to sice z polského úřadu, ale české fronty. Tak nějak by to taky mohlo být.

Jsou dvě okýnka v protějších rozích. Velká fronta u jednoho, druhé je zavřené. Stoupnu si do fronty. Dojde na mě řada. "Končím běžte si k druhému". Stojím na konci. Po dlouhé době na mě dojde řada. "Končím běžte si k druhému". Zase jsem na konci.
Reagovat
svetova.dvojka
Já na úřady nechodím, nepotřebuji to, zařídil jsem si život bez úřadů...
Jestli je něco, co vážně nemusím , tak to jsou úředníci a kancelářské krysy...
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak mne ceske urady pripadaji, ze jsou v takovem protipolu, ze tam nez se rozhodnout jaky formular se bude vubec pouzivat, tak vpohode uplyne i 10 let:)

Nejlepsi jsou asi urady na tech vesnicich v jakekoliv zemi (tedy pokud je tam maji)
Tam prijdes, sice vyjdes druhy den rano a jeste mas dva dny kocovinu.
Ale vsecicko mas zarizene:)
Reagovat
smazaný uživatel
To vše již dávno popsal a zdokumentoval Frantze Kafka. V jeho filmové podobě od Noelteho jsou tyto scénky nezapomenutelne.
Reagovat
smazaný uživatel
jj. a my to zijem dodnes:)))
Reagovat
svetova.dvojka
Protože jsem si teď projížděl nějaká romská videa na youtube a když byla řeč o Polsku od všeználka Vlka..., tak mi to přišlo jako trefné...
Já byl v Polsku jen jednou navštívil, jsem tam katolickou charitu, která pomáhá i Romům.
To jsem netušil, jak to tam chodí na úřadech... :-))), co se tady člověk nedozví o našich sousedech, budu teď muset sem chodit asi častěji, ať se taky něco dozvím...
Tohle je jak studentská knihovna či kavárna, ono taky se není čemu divit, tenis byl odjakživa sportem intelektuálů a té nejvyšší společenské vrstvy...

A jinak je to hezké video ne ? mně se líbí
Reagovat
blixa
Video je šílené, jako ostatně každé od tebe. Nevkus stříkající jak gejzír ...
Reagovat
svetova.dvojka
To záleží na vkusu, je to takový rustikální styl no... indický hodně zlata, šperků, nazdobené blýskavé šaty, hodně ornamentů atd. Chápu, že pro konzervativce to může být šok...
Tady je něco z romské architektury.
https://www.youtube.com/watch?v=rP0h8fq3dp0
Reagovat
Frick
https://youtu.be/pLtrZfUEaVo?t=3m40s

Tak já taky něco přidám z AUTENTICKÉ romské architektury.
Reagovat
janek_da
hele, taky z Polska
https://zahranicni.ihned.cz/c1-45276870-uz-i-v-polsku-dav-se-vypravil-zlyncovat-rodinu-romu-doslo-i-na-zapalne-lahve
Reagovat
janek_da
jenom nevim, jakeho byli vyznani :(
Reagovat
svetova.dvojka
V Polsku jsou ale takové případy ojedinělé...
Reagovat
mahycek
Ať mám rád Plíškovou, nebo ne, tohle je totální
křivda a měla být enpirová potrestána. Srazil bych ji
z enpiru, p.ču jednu. Kde to jsme ?????? A nikdo mi
to tady nevyvrátí, vše bylo jasné.
Reagovat
svetova.dvojka
Ty seš nějakej drsnej...
Reagovat
blixa
Ty jo, pěvec a takhle drsnej !!!!
Reagovat
janek_da
proč srazit. máš snad struny, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, Hrdlička se chce zase zviditelnit, typický u něj :D :D :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Chce tu Mrozickou asi ojet. Nebo tu lajnovou. Možná obě. Najednou.
Reagovat
svetova.dvojka
Je potřeba si stěžovat a hnát to výš, jinak to nejde.
Reagovat
bella
At napise Zemanovi :D.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já bych to hnal přes Radu bezpečnosti OSN, aby na WTA uvalila sankce. V krajním případě bych neváhal ani bombardovat, ale výhradně humanitárně.
Reagovat
smazaný uživatel
:))
Reagovat
janek_da
Nebo přes Rafu. Ten má zkušenosti s rozhodčími.
Reagovat
Stan_Borowitz
No to je dilema. Jestli nejdřív bombardovat a pak Rafu, nebo opačně.
Reagovat
blixa
Bombardování způsobí méně škod ...
Reagovat
VlS
No, co kdyby Rafa bombardoval@?
Reagovat
blixa
To by ovšem bylo horší než útok F35 !!!
Reagovat
turista
No jo Rafa se skutečně domohl toho aby pan Bernardes jeho zápasy delší čas nerozhodoval. No ale jako dlouhodobá No1 má vliv, který Karolína nemá. Rozhodčí v jejím případě udělali chybu, kterou na videu vidí každý. Aspoň 3 měsíce by neměly ty dámy soudcovat.
Reagovat
Fandina
Andy jednou říkala, že tenisté mohou požadovat, aby ten který rozhodčí nebyl na umpire při jejich zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Mají jednu možnost některého odmítnout.
Reagovat
Fandina
Jj, teď jsem to četla v článku s Kristýnou. Je to sice blbost, ale ještě by mě zajímalo, jestli se jedná o jednu možnost vůbec zablokovat a pak už nikoho, nebo blokaci jednoho rozhodčího a pak ho odblokovat a zablokovat třeba jiného. Ale to už je fuk.
Reagovat
Kytka
Takže pipina má skvělé zaměstnání, fakt. Za chyby se v téhle profesi neplatí. Je neodpovědná skoro jako náš president.
Reagovat
tommr
možná postupovala podle pravidel, ale kde při tom zůstal zdravej rozum? A to ani nemluvím o tom, že v inkriminovaným momentě bud nedávala pozor nebo je slepá jako patrona ...
V každým případě by nějakej trest dostat měla a pokud nedostane tak je to od WTA výsměch všem zásadám fair play ...
Reagovat
Krisboy
WTA se fair play vysmívá už hodně dlouho. Tohle je prkotina.
Reagovat
Nola
hlavou mur neprebijes, Kaja nech sa radsej sustredi na tenis, obhajoba bodov z FO je momentalne dolezitejsia, ako zbytocne tahanice, ktore zrejme nikam nepovedu
Reagovat
smazaný uživatel
Nebude na RG a Wimbledonu
Reagovat
janek_da
Mě by zajímalo na co tam ten supervizor je. Možná by řešením bylo udělat generálního supervizora.
Reagovat
smazaný uživatel
Přidal bych funkce.

Zásadně jsem pro zavedení funkce náměstek supervizora, který by validoval rozhodnutí supervizora, poté bych zavedl generálního supervizora, který by schvaloval rozhodnutí supervizora a jeho náměstka, dále bych zřídil funkci zapisovatele supervizorů, který by vše natáčel a zapisoval a v poslední řadě by za vším stál tajemník supervizorů.
Reagovat
turista
Na nic.
Reagovat
Kytka
A to by přišla čtvrtá slepice k těm třem a nic by to nepomohlo stejně asi. Hlavně, že WTA chrlí šílené nápady, kterak ten tenis zrychlit.
Reagovat
slacker
zavest pravidlo ze tam musi byt aspon jeden chlap, slepicim neni mozne sverit takovou zodpovednost.
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky tam musí být přítomen zástupce třetího pohlaví, nějaký Němec asi.
Reagovat
aligo
Akorát udělá Karolíně zle mamlas jeden... Prostě to přijměte a jděte dál...
Reagovat
Stan_Borowitz
Člověk, který nezvládá nebo fláká svou práci, v důsledku čehož někomu způsobí škodu, příslušný orgán ho za to nepotrestá, a ty řekneš, že to mají nechat být? Otázka je, jaká možná řešení mají, třeba žádná, ale pokrčit nad tím rameny?
Reagovat
gigin
Přesně tak. Čestmír v Oridnaci v růžové zahradě v podstatě ani téměř nepochybil a možná přijde o licenci nebo co, bo tam byl jakýsi průser.
Reagovat
gigin
*Ordinaci
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak. Za trest bych jí uložil povinnost zhlédnout všech více než tisíc dílů Ordinace, dramatických příběhů kamenických lékařů ? chirurgů, pediatrů a gynekologů, kteří zažívají drama téměř každodenně, den co den balancují na hranici možného. Každý po svém, ale všichni bravurně, dobře znají cenu života. Nedají se, nevzdávají se v boji za pacienta i své vlastní štěstí.

To by ji mohlo napravit.
Reagovat
gigin
Dobrá myšlenka!!
Reagovat
blixa
Tvl. !!!! Tohle dostat za trest, tak raději spáchám rituální sebvraždu !
Reagovat
slacker
kecas
Reagovat
Krisboy
Já bych se nezdržoval žádnejma rituálama.
Reagovat
Stan_Borowitz
Na adrese https://cs.wikipedia.org/wiki/Ordinace_v_r%C5%AF%C5%BEov%C3%A9_zahrad%C4%9B

je taková hezká tabulka, v úplně pravém sloupci (Poznámky) je přehled těch, co si tím trestem prošli a kdy.

V podstatě je to takové elegantní obcházení zákazu trestu smrti.
Reagovat
Krisboy
Nikdy mě nepřestane fascinovat, co všechno lidské tělo vydrží. Někteří ti nešťastníci vydrželi stovky dílů!!!!!!!!! Dovedete si to vůbec představit? Např. jakási Klára Cibulková - 820 dílů!!! Pán a Stvořitel musí být spokojen - dobře to tenkrát o šestém dnu uhnětl.
Reagovat
janek_da
http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-serialy-filmy-kino-a-tv/543419/proc-musela-klara-cibulkova-zemrit-v-ordinaci-dva-roky-to-viselo-ve-vzduchu.html
Reagovat
janek_da
Ale stejně největší majstrštyk se povedl tvůrcům Dallasu. Bobby zemřel a po 100 dílech Pamela zjistila, že to byl všechno sen.
Reagovat
Krisboy
Ano, tam scénárista dosáhl absolutního uměleckého Olympu. Více už v tom oboru nelze.
Reagovat
Frick
No ale co teprva Ulice. Koukám, kolik lidí v ní účinkuje, narozdíl od OVRZ, fakt od toho roku 2005.
Reagovat
Kytka
Takový trest by suverénně zničil většinu z nás tady, ale ta pipka by byla třeba ráda. Já bych radši umřela než takový trest.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist