Kuzněcovová si poradila s Makarovovou a s Naraovou se utká o první trofej od roku 2010

3. 8. 2014, 08:15
Aktuality 4
WTA WASHINGTON - Světlanu Kuzněcovovou dělí jediná soupeřka od prvního titulu po dlouhých čtyřech letech. Bývalá světová dvojka si v neděli zahraje finále ve Washingtonu, kde neztratila set ani s krajankou Makarovovou. V zisku trofeje může zkušené Rusce zabránit už jen Japonka Kurumi Naraová.
Světlana Kuzněcovová

Světlana Kuzněcovová už během své kariéry vyhrála US Open 2004, Roland Garros 2009 a byla světovou dvojkou. Už 33krát hrála ve finále, vyhrála celkem 13 turnajů. Poslední titul však získala už před dlouhý čtyřmi lety v San Diegu. Od té doby bojovala se zraněními i se ztrátou formy a finále si zahrála pouze dvakrát (Dubaj 2011 a Oeiras 2014).

Na letošním French Open ale předvedla velmi dobré výkony a prohrála až ve čtvrtfinále s Halepovou. Ve Wimbledonu potvrdila, že se jí na trávě nedaří, v prvním přípravném turnaji na US Open ale znovu ožila a prezentuje se dobrou formu.

Devětadvacetiletá Ruska ve třech zápasech neztratila ani set, v semifinále porazila 6-3 6-2 druhou nasazenou krajanku Jekatěrinu Makarovovou, s níž ztratila jen jeden svůj servis, a postoupila do finále.

O první trofej od léta 2010 se dvojnásobnágrandslamová vítězka Kuzněcovová utká v prvním vzájemném duelu s Kurumi Naraovou. Dvaadvacetiletá Japonka, jež letos v únoru na antuce v Rio de Janeiru získala svůj premiérový titul, v semifinále předvedla skvělý obrat proti Marině Erakovicové z Nového Zélandu.

Naraová zaspala vstup do zápasu a prohrávala už 0-6 a 0-2, vývoj však otočila, a i když i ve třetím setu ztratila úvodní dvě hry, zvítězila 0-6 6-4 6-4 a postoupila do svého druhého finále na okruhu WTA.

"V prvním setu jsem bojovala, ale nefungovalo to a na konci setu jsem si myslela 'Oh ne, podruhé to bude 0-6 0-6'," řekla Naraová, jež s Erakovicovou v předchozím vzájemném duelu v kvalifikaci na Roland Garros 2011 neuhrála ani game. "Ale po prvním setu mi trenér řekl, ať se uklidním a uvolním, ať se více pohybuju a to mi pomohlo," dodala.

- WTA INTERNATIONAL WASHINGTON D.C. -
(USA, tv. povrch, 250.000 dolarů)
sobotní výsledky (02. 08. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Kuzněcovová (6-Rus.) - Makarovová (2-Rus.) 6-3 6-2
Naraová (Jap.) - Erakovicová (N. Zél.) 0-6 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Světluško moje. Doufám, že to vyhraješ :) Potřebuješ už titul a zase trochu postoupit výš :)
Reagovat
smazaný uživatel
že Světlanka zvítězí! moc bych jí to přál... :)
Reagovat
kada.tom
Dobrá práce, Světlano :-)
Ve finále máš velkou šanci uspět, tak toho využij :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jé, jen vstanu, už špatná zpráva, sakra, to je škoda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist