Kuzněcovová smetla Zvonarevovou a čeká ji Šafářová. Kvitovou vyzve přemožitelka z US Open

9. 1. 2012, 12:47
Aktuality 40
WTA SYDNEY - Světlana Kuzněcovová se v Sydney postarala o vyřazení krajanky Věry Zvonarevové, která na turnaji prohrála už posedmé v řadě. Úspěšná z dvojice Rusek nyní bude příští soupeřkou Luie Šafářové v boji o čtvrtfinále. O něj bude usilovat také Petra Kvitová, kterou čeká Alexandera Dulgheruová - Rumunka, která současnou světovou dvojku vyřadila v 1. kole loňského US Open.
Světlana Kuzněcovová

Věnujete se sázení na tenis a vedete si statistiky? Pak si poznamenejte, že za rok zkusíte vsadit na to, že Věra Zvonarevová v Sydney skončí hned v úvodním zápase. Dlouhodobě a takřka nepřetržitě členka Top 10 tak totiž na tomto turnaji letos skončila už pošesté v řadě. Světová sedmička dnes nestačila na krajanku Světlanu Kuzněcovovou, se kterou navíc utrpěla debakl 1-6 2-6.

Sedmadvacetiletá Zvonarevová v Sydney většinou zahajuje sezonu, patrně to ale není její oblíbená činnost. V prvním zápase od loňského Turnaje mistryň, po kterém kvůli zranění ramena vynechala finále Fed Cupu proti Češkám, se po více než třech letech utkala s o rok mladší krajankou Kuzněcovovou. I když obecně očekával vyrovnaný duel, Zvonarevová v něm spáchala 9 dvojchyb, pětkrát ztratila podání a za 71 minut prohrála 1-6 2-6.

Na Kuzněcovovou už ve druhém kole čeká Lucie Šafářová, která včera porazila Srbku Anu Ivanovičovou.  Čtyřiadvacetiletá rodačka z Brna má s Ruskou bilanci 1-3, vyhrát dokázala pouze první vzájemný zápas před pěti lety.

V Sydney do soutěže zasáhne také Petra Kvitová, jež se v případě triumfu stane světovou jedničkou. Česká tenistka měla v prvním kole volný los a ve druhém se utká s Alexandrou Dulgheruovou, jež se do hlavní soutěže dostala až díky odhlášení zraněné Němky Lisické. Dnes však Rumunka deklasovala dvakrát 6-1 Švédku Sofii Arvidssonovou, se kterou shodou okolností den předtím prohrála po 3 hodinách a 26 minutách závěrečný zápas kvalifikace.

"Včera jsem měla problémy s koleny a kvůli bolesti jsem nemohla dobře podávat. Jen jsem se snažila trefit míček, ale dělala jsem spoustu chyb," vrátila se 66. hráčka světa Dulgheruová k zápasu kvalifikace. "Dnes jsem měla troochu strach, jak bude moje tělo reagovat. Cítila jsem se dobře - ne stoprocentně, ale myslím, že ona (Arvidssonová) byla ze včerejška unavená mnohem víc," dodala dvaadvacetiletá Rumunka. Aby toho obě neměly málo, šly proti sobě večer ještě ve čtyřhře. V té zvítězilo duo Arvidssonová/Dokicová 6-1 6-3 nad Dulgheruovou s Krajicekovou.

Kvitová, jež do Sydney přiletěla z vítězného tažení Hopman Cupem v Perthu, na Dulgheruovou nemá dobré vzpomínky: loni na antuce v Madridu ji sice porazila a nakonec triumfovala, na posledním grandslamu US Open však s Dulgheruovou vypadla hned v 1. kole.

V generálce na Australian Open se z Top 10 neobjevila pouze Maria Šarapovová, jež před Melbourne šetří zraněný kotník. Dnes do hry zasáhlo celkem šest nasazených hráček a kromě Zvonarevové vypadla také Samantha Stosurová, jež podobně jako Ruska nemá v Sydney dobré výsledky. V roce 2005 si sice zahrála ve finále, během dalších sedmi lety ale prohrála 6 z 8 zápasů. Dnes v repríze finále French Open 2010 podlehla 2-6 4-6 Francesce Schiavoneové.



Stosurová, jež před týdnem v Brisbane prohrála v 2. kole s Benešovou, v dnešním zápase hraném ve vysokém tempu pětkrát přišla o podání. 

"Myslím, že Francesca hrála hodně agresivně. Snažila jsem se o to samé, ale byla jsem v tom tak dobrá," komentovala sedmadvacetiletá Australanka. "Ale trenér mi už říkal, že na začátku roku se mi úvodní dva turnaje nepovedly již několikrát, a pak jsem nakonec měla skvělou sezonu. Doufám, že to zopakuju i letos." nepanikaří Stosurová. 

Schiavoneovou čeká ve 2. kole Slovenka Daniela Hantuchová. "V zápasech proti Sam nikdy nevíte, co udělá. Je velmi silná a rychlá a dokáže vás dostat pod tlak. Když jsem dnes přišla na kurt, tak nebyla jiná cesta - buď žít, nebo zemřít. Hrála jsem agresivně a ona nepředvedla svůj nejlepší výkon," komentovala zkušená Italka, jež Stosurovou porazila i v dosud nejdůležitějším zápase kariéry - finále Roland Garros 2010.

Na polovině pavouku Kvitové tak z nasazených zůstává už jen Číňanka Na Li. Vítězka loňského French Open dnes vletěla na Rusku Jekatěrinu Makarovovou, s níž získala úvodních devět her zápasu a ujala se vedení 6-0 a 3-0. Ve druhé sadě sice soupeřku nechala vyrovnat na 3-3, poslední tři gamy už ale opět vyhrála a postoupila do 2. kola. 

"Dnes to z mé strany bylo dobré, ale nemyslím si, že Makarovová hrála svůj nejlepší tenis, zejména v prvním setu. Jsem spokojená s pohybem, zapracovat musím hlavně na podání, které mi v druhém setu příliš nefungovalo," řekla Na Li. 



Hladkým vítězstvím začala sezonu světová trojka Victoria Azarenková. Běloruska se Stefanií Vögeleovou ze Švýcarska sice zahodila celkem 13 brejkbolů a o postup bojovala více než hodinu a půl, přesto vyhrála drtivým rozdílem 6-2 6-1. O čtvrtfinále si Azarenková zahraje proti bývalé světové jedničce Jeleně Jankovičové. Srbce dnes vzdala Němka Julia Görgesová.

- WTA PREMIER SYDNEY -
(Austrálie, povrch, 637.000 dolarů)
pondělní výsledky (09. 01. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Azarenková (3-Běl.) - Vögeleová (Švýc.) 6-2 6-1
Na Li (4-Čína) - Makarovová (Rus.) 6-0 6-3
Schiavoneová (It.) - Stosurová (5-Austr.) 6-2 6-4
Kuzněcovová (Rus.) - Zvonarevová (6-Rus.) 6-1 6-2
A. Radwaňská (7-Pol.) - U. Radwaňská (Pol.) 6-1 6-1
Bartoliová (8-Fr.) - Hercogová (Slovin.) 6-3 6-3
Petkovicová (Něm.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6-2 6-3
Cibulková (SR) - Shuai Peng (Čína) 6-2 4-6 6-4
Hantuchová (SR) - Vinciová (It.) 7-5 6-2
Dulgheruová (Rum.) - Arvidssonová (Švéd.) 6-1 6-1
Scheepersová (JAR) - Czinková (Maď.) 6-4 6-2
Jankovičová (Srb.) - Görgesová (Něm.) 6-1 3-1 skreč G.

Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Benešová/Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-4 1-6 10-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

40
Přidat komentář
smazaný uživatel
a nejhorsi je na tom to, ze ani ne tak tolik zlepsenou hrou Karoliny...pravda, zacala vice vracet i nejakym tim liftem, ale proste Dominika to nejak totalne zazdila a celkem ji to slusne dala. Nejkrutejsi byl jeste ten Challenge na konci...proste mazec.
No nic v dalsim kole ji ceka Agnieszka, uplne jiny styl hry, ktery vice asi Karoline vyhovuje. Takze dle dneska se to bude asi tezko odhadovat jak to dopadne...
Reagovat
smazaný uživatel
Omg, zo 4:0 na 4:6...Prečo ja vôbec sledujem ženský tenis.
Reagovat
freeteepek
U chlapů si tolik zábavy neužiješ!
Reagovat
smazaný uživatel
7:5, 2:6 - Tak ve druhem sete mela Karolina stesti, ze to nedostala s nulou. K tomu ji pomohla obcasna zbrklost Dominiky. Musim rict, ze na tom Plexicushionu to neskutecne speeduje, a Dominika je tedy neskutecne rychla a behava. Tech vytezenych rychlosti winneru z forhandu...tam Dom totalne dominuje. Teda, skromne, nejak nechapu proc se tolik Karolina do te rychle agresivni hry s ni pousti. Tohle nemuze vydrzet. A v uvodu rozhodujiciho setu, uz ji Dominika brejkla.
Reagovat
Jabadu
Pojď, synu ... !
Reagovat
VlS
Tak Dominika 2. set 6:2, Caro má pěknej problém
Reagovat
smazaný uživatel
A jeji problem dale pokracuje. Dominika si ji vychutnava i ve tretim. Zatim 3:0 a 15 forhandovych winneru k tomu. Karol fakt uz nestiha. A Dominka beha jak blesk, pohybem na kurte je skvela.
Reagovat
smazaný uživatel
Svetlana ji to nakonec skrecovala...
Reagovat
VlS
Tak to vyůpada, že Lucka dneska potkala svůj den.
Reagovat
smazaný uživatel
To teda jo! Jeste tezko rict jestli fakt neco Svetlane bylo, nebo se sesypala z toho narezu v prvnim sete:)
Reagovat
smazaný uživatel
1- 7:5, tak ke konci setu ji trochu Dominika pomohla, jinak Karolina zkousi ty sve nove prechody na sit a zkousi tam hrat volej, ale zatim ji to teda moc nevychazi. Co vic tak Dominika se obcas zbytecne vypinkava a v dulezitych momentech, jinak by to bylo asi pro Karolinu horsi. Jinak zatim pekny zapas.
Reagovat
smazaný uživatel
prvni set krasne 6:1...No a Dominika zlobi :)
Reagovat
smazaný uživatel
...zatim si vede dobre, ale nase Lucka podle live-score vypada take celkem nadejne, zatim v prvni sete 5:1 nad Svetlanou...pekne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tento výsledek mě nepřekvapil. Kuzna, ale to zní hnusně, tedy raději Sveta je zatraceně dobrá hráčka. Určitě má nvíc než kdy měla a bude mít Věrka. Jen ji to musí bavit!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom ještě dodám, že tohle je bohužel definitivní konec Lucky na tomto turnaji. Přes Věru by to snad ještě šlo, ale tudy cesta nepovede, bohužel.
Reagovat
VlS
Bohužel máš spíš pravdu, ale třeba Lucce zas jednou příjde její den, kdy je schopná rozstřílet kohokoliv. Bohužel takovej den mívá tak jednou, 2x za rok a ne vždy při důležitým zápasu. Stejně jí fandím.
Reagovat
smazaný uživatel
Vika splnila moje očekávání, ale nebyl to úplně lehký zápas... Caroline bude hrát s Dominikou, která ji v Sydney před rokem vyřadila. Loni se potkaly ještě dvakrát. Na Australian Open vyhrála Caro a ve Wimbledonu Dominika (7:5 ve třetím setu, nešťastný zápas pro Caroline). Potom spolu ještě odehrály exhibici v Bratislavě, takže se znají velmi dobře. Uvidíme, Dominika je houževnatá soupeřka...

A ještě takové odlehčení na závěr: Caro, Ana a Petra při společném rozhovoru aneb taková je "rivalita" mezi první a druhou hráčkou žebříčku. :D Mimochodem, Aně to moc sluší. :)
https://twitter.com/#!/WTA/status/155924175645708288/photo/1
Reagovat
VlS
Odhaduju, že Caro Cibulku porazí. Mají trochu podobnej styl hry od zadní lajny, i když Cibulka je agresivnější, ale normálně dělá zase víc chyb. Loni ve Wimbledonu byla Caro s formou hodně dole, teď mi připadá, že se dost zvedla. 60:40 peo Caro.

Jinak Monty , zase čučím na tvůj závěr o rivalitě (nerivalitě) z jedný fotky z opening party.

Svýho času jsem četl rozhovory s hráčkami, které na okruhu skončily a vesměs se vyjadřovaly, že to s kamarádstvím není nijak slavné, protože principielně jsou rivalky všechny. To mi dává smysl.
Účast na společné exhibici (štědře sponzory zaplacené) neindikuje kamarádství, a to že se umí holky chovat slušně, radostně se vítat, líbání se na pozdrav a rozloučení - to je podobný jako projevy žhavého přátelství mezi Szarkozym a Merkelovou - ty, Monty znáš vůbec nějaký holky?
Reagovat
smazaný uživatel
Ha, ha, no dobrý... Ale tak zase tyhle holky jsou už myslím na takové úrovni, že chápou, že nemá smysl si to navzájem zprotivovat. Asi to nebude jako někde v kanclu mezi sekretářkami.
Kamarádky ale asi těžko...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas se vším, co jsi napsal, rivalita musí být, je to vrcholový sport, mně to dává taky smysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, rivalita je v každém sportu, to bezesporu. No zase si myslím, že např. přátelství Caro a Viky je opravdu velké.
Reagovat
smazaný uživatel
Wow! To úplně čumím, kolik jsem probudil reakcí. :D

VIS: Mně už ty propočty a předpovědi ohledně postu jedničky jaksi otravujou, tak jsem se to pokusil vzít z jiného soudku. :) S kterými hráčkami si četl rozhovor? Já myslím, že holkám trochu křivdíš. Tenistky nejsou oštěpařky. :D Na kurtu jsou soupeřky, to je snad jasné, ale mimo kurt jsou hlavně lidi. Zrovna Caro s Petrou spolu mají velmi dobrý vztah a Petra to několikrát potvrdila v rozhovorech... To by ses ještě divil, kolik holek znám. :)

lajna: Víceméně souhlasím. Ale opakuju, Caro s Petrou spolu mají velmi dobrý vztah a Petra to několikrát potvrdila v rozhovorech. Prý spolu mluví česko-anglicko-polsky. :D Kamarádství není na ženském okruhu nic neobvyklého, adam9 uvedl velmi dobrý příklad. :)

adam9: Souhlas! Je vidět, že to sleduješ. :)
Reagovat
VlS
Monty, živím se obchodováním. Je spousta lidí, se kterejma se normálně přátelsky bavím, jdeme spolu na oběd nebo na kafe, posíláme si novoročky, před lidma si budeme plácat po rameně, tykáme si a tak dál. Nikdy se nepozveme k sobě domů a nikdy nenecháme bez dozoru jeden před druhým diář, počítač nebo telefon a nebudeme se zvát domů. Je jich možná pár desítek a možná i nějaká stovka.
Je hodně lidí, se kterejma mám společnýho koníčka (tenis to není), v rámci koníčka se potkáváme jak v Česku, tak jinde po Evropě, popijeme spolu, kecáme, smějeme se- těch je pár desítek. Kamarádů, kteří znají i mou rodinu, zvu je k sobě domů a chodím k nim domů, těch je jen pár, tak 10-15.
Kamarádfovi opravdu ze srdce přeju úspěch a nikdy bych s kamarádem nekšeftoval. Ostatním přeju úspěch, když to není na můj úkor. Když je, tak mu nebudu nadávat ani po něm nebudu střílet, novoročku si pošlem, panáka si dáme, ale s kamarádstvím to nemá nic společnýho.
Ne každej, s kým si pokecám u baru a líbí se mi to je kamarád.
Tím nechci říct, že nemůže bejt i mezi sportovními rivaly skutečné kamarádství, ale protože se to hraje především o velký peníze (price many jsou jen menší část), tak tam toho opravdového kamarádství moc asi opravdu nebude.
Kdysi (ale je to opravdu strašně dávno) o tom psala něco myslím Hana Mandlíková a Helena Suková. Před řadou let jsem měl asi 50 podřízenejch ženskejch. Mnoho z nich bys podle vnějších projevů považoval za nejlepšípřítelkyně (včetně zvaní se domů). A kdybys viděl, jak na sebe navzájem sbíraly drby a donášely, ..........Jak to kdo opravdu cejtí ti nenapíše na twiter.
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě, já to beru. On je taky rozdíl mezi normální holkou a drbnou. :D No tak Mandlíková a Suková už nehrajou hodně dlouho. Myslel jsem, že to bylo s někým, kdo ukončil kariéru nedávno. Nedovedu posoudit, jaké byly vztahy v dobách Mandlíkové a Sukové, ale vím celkem jistě jednu věc. Dřív byl tenis spíš takový upjatý bílý sport, teď už je v něm mnohem víc showmanů a showmanek. Dneska mají holky taky trochu jiné zájmy než před 20 lety, jinak se oblékají, jinak se baví atd. Minulost a současnost se opravdu nedá moc srovnávat... Co se týče třeba Caro a Viky, tak to zdaleka není jenom otázka twitteru. Když se potkají na turnaji, tak spolu tráví hodně času.
Reagovat
VlS
Nevěř tomu, že je to dneska lepší, než to bylo před 20 lety, na to se v tom točí sakra víc peněz a holky končej víc zdevastovaný než dřív. Nezačínají s profi sportem po škole, ale místo školy, až na výjimky nic jinýho neumí a musej tedy vydělat do zásoby. Ne každá je kráska, aby se dobře vdala. Pokud vím, tak jen Věrka, Petko a Lucka Šafářová něco studují a tak dál a tak dál. Sport je tvrdej chleba, jako ostatně každej show business a i zde jde o peníze až v první řadě.
Reagovat
tito
Souhlas s Tvými příspěvky. Už ze samotné podstaty individuálního sportu a jejich postavení na žebříčku /nešetřím nikoho, kdo hraje proti mně a proto jsem to dotáhla tak vysoko :-) / je kamarádství nepravděpodobné. Může se možná vyvinout přes dlouhodobou rivalitu (kus společného života, respekt) ale na to jsou děvčata příliš mladá. A to, že se chovají vstřícně a profesionálně je věc odlišná.
Reagovat
smazaný uživatel
nic ve zlem, dobre, tak Karolina s Viktorii jsou kamaradky, ja to nesleduji a je mi to jedno. Ale presto souhlasim s VISem a jedine, co bych ti podepsala, je tvoje zminka o te vecne a zbytecne matematice. Verim Petre a vsem hracum, ze nepocitaji body, protoze zadny hrac nejde na kurt pro body a aby byl prvni, ale chce byt (nej)lepsi a vyhrat. Body jsou pridana hodnota a pocitaji mu je jini. Ale tvoje predstavy o pratelstvi v tak tvrdem prostredi jako je profesionalni sport, jsou opravdu neuveritelne naivni. Co vidime, je jen lidska a socialni inteligence, uroven a nutnost. A tve srovnani s minulosti taky pokulhava, jak bylo uz receno, samozrejme, ze holky nosi jine svetry, ale nejvic se od te doby opravdu zmenily penize, na ktere si prijdou. A ne jen ony. Z maleho kolotoce penizku je uz poradny "rusky kolo(s)" a vztahy se naopak velmi zprofesionalizovaly a priostrily. Driv byla maska vazna, dneska je usmevava, ale porad az za ni je tvar. (Vubec nerikam, ze nemuze byt laskava. Ale laskavosti se nevyhrava.)

freeteepek 20:24
taky doufam, ze zapomene na pratelstvi na okruhu a normalne se zdrave nastve..... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď jsem úplně náhodou šmejdil po netu a našel jsem jeden fakt zajímavý rozhovor... Sice půjdu tak trochu sám proti sobě, ale je to v zájmu diskuse. :) Určitě znáte Sandru Kleinovou, ta rozhodně ukončila kariéru později než Mandlíková nebo Suková. Teď komentuje tenis na české verzi Eurosportu. Ten rozhovor je sice z roku 2007, ale to vůbec nevadí. Možná vám pár odpovědí Sandry udělá radost a budete moct machrovat, že jste měli pravdu. :D
Tady je odkaz na celý rozhovor, je to fakt zajímavé:
http://ona.idnes.cz/spolecnost.aspx?c=A070618_104106_ona_ony_ves

Já se na to pokusím aspoň trochu zareagovat. Rozhodně se nechci přít se Sandrou, která má s tenisovým životem velké zkušenosti. Ale myslím si, že poměry se výrazně zlepšily... Samozřejmě mě zaujalo, jak tam mluví o Mashe a jejím otci. Podle mě si je spousta otců, kteří trénují svoje dcery, dost podobná. Všichni chtějí pro dceru jenom to nejlepší, ona je pro ně nejvíc. Konkrétně Jurij se pro Mashu dost obětoval. Kdo má aspoň trochu tušení, co spolu museli prožít, než Mashu přijali do Bollettieriho akamedie, tak asi ví, o čem mluvím. Sandra tam taky dodává, že někdy z jeho jednání byla sama Masha nešťastná... Co se týče těch partnerek pro čtyřhru, tak se to možná děje i dneska. Ale zase už je docela velký počet ustálených dvojic, takže by to z mého pohledu taky mělo být lepší... Sandra vám víceméně dává za pravdu, ale nic si z toho nedělám. :) Jak říkám, poměry se podle mě výrazně zlepšily. Navíc jsem psal jen o vztahu Caro s Vikou a Caro s Petrou. Netvrdím, že se všechny tenistky kamarádí, ale zase si nemyslím, že by se ve větší míře nějak nesnášely. Teda věděl bych o jedné, na jejíž adresu jsem slyšel od spousty holek stížnosti, ale nebudu jmenovat (není ani v první stovce).
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě si dovolím pár slov k Sandře. Jako tenistku si ji vybavuju jen velmi matně a asi bych ji neměl moc rád, protože nemám rád sprosté holky. :D Ale jako komentátorka je skvělá a má velmi příjemný projev. Asi před týdnem jsem viděl zápas Stosur-Yakimova na Eurosportu a její komentování je balzám pro moje uši. Zaprvé tomu rozumí a zadruhé nepřechyluje cizí ženská příjmení, což se mi líbí nejvíc (o tom taky mluví v tom rozhovoru). Sice komentuje trošku potichu, ale je mi sympatická a mám ji rád. :)
Reagovat
VlS
Ale Monty, nikdo netvrdí, že se nesnášejí, ale snášet se a být kamarádky je rozdíl.
Pochop, že být nesympatická uřvaná fůrie je marketingově průser. Hráčka s takovou pověstí nevydělá. Musí si budovat auru vlídnosti a přátelskosti tak, aby si každá čtenářka časopisů a čtenář Twiteru dokázal představit, že opravdu taková je a bude kamarádit i s ním.
Podívej se, jaké kamarádky jsou Jankovič a Ivanovič - s chutí by jedna druhé dala kytku - na rakev.
Podívej se, jak se milují beze zbytku naše fedcupové reprezentantky, nežárlí na sebe, nevadí jim, když je Pála nenominuje a upřímně to přejí těm druhým, že?
Věřím tomu, že se Caro a Vika opravdu přátelí, věřím tomu, že kamarádí (kamarádila) Caro a Aga - dokonce spolu byly na dovolené, kde je náhodou i s Uršulou fotil profi fotograf pro časopisy. Nebo se pletu a byla to organizovaná promo akce? Já ti nevím. Jerstli znáš opravdu hodně holek, tak třeba se dopídíš, jak to chodí mezi modelkami, zpěvačkami, sekretářkami a dojičkami krav (ale chlapů se to týká skoro stejně, jen si tak dlouho a urputně nepamatujou svou porážku a úspěch druhýho, protože jsou (jsme) na to líní).
Promiň Monty, vážně a bez hecování - kolik je ti?
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujímavá diskusia na tému priateľstvo.Myslím si, že v tomto zmysle mohla nastať aj chyba interpretácie.Ja osobne mám veľa známych, menej kamarátov a najmenej priateľov.Sú to moje 3 základné skupiny, kt. rozdiel určite nemusím vysvetľovať.Čo sa týka tenistiek, treba si uvedomiť, že drvivá väčšina rozhovorov alebo článkov, ktoré hovoria o "priateľstve" hráčok sa prekladá z angličtiny.Ja samozrejme neviem, ako sa ktorá vyjadruje o tej druhej, ale dal by som ruku do ohňa za to, že ju nazve slovíčkom friend.Je to však veľmi všeobecný termín, ang. nie je tak variabilná ako naše jazyky a ten pojem sa určite prekladá "jak je libo".Noviny sú náchylné chytiť sa každej drobnosti, z komára robia somára a z prvotnej informácie urobia celoživotné priateľstvo.Osobne nevidím problém v tom, aby tak jedna druhú označila, ak je to práve tá tenistka s ktorou si rozumie.Som si istý, že väčšina hráčok sa nemusí, ďalšia časť sa ledva pozdraví a pár hráčok si celkom rozumie.Tak prečo by práve tie nemali byť kamarát alebo friend(v zmysle kamarát, nie blízky priateľ)?Ako inak sa majú nazvať?Navyše to je veľmi relatívne,ja napríklad kamarátov do bytu nepúšťam, miesto tam majú iba priatelia.Pre ostatných je naopak kamarát vrchol pyramídy.To že niekto niekoho nazve kamarátom,podľa mňa ale neznamená že ich vzťah považuje za najvyššiu formu priateľstva.Pokiaľ viem, žiadna sa tak o druhej nevyjadrila, bližšie ich vzťah nerozoberala, či áno?Povedala niektorá, že sú si fakt ľudsky blízke, že sú ako sestry? Osobne to ani nie je možné, pokiaľ tenistky nie sú z jednej krajiny, nevyrastajú spolu, pretože vytváranie priateľstva je dlhodobý proces, obrnený spoločnými zážitkami, zaújmami atd..Aby toto niekto vybudoval potrebuje sa stretávať intenzívne a nie sem tam na kurta počas nabitého tenisového roka a ešte k tomu spolu súperiť.Takže priateľstvo určite nie, ale kamarátstvo kľudne.Tiež považujem ľudí z rovnakej profesie, či určitého sociálneho prostredia, kt. nie je dobrovoľné a rozumiem si s nimi za kamarátov,teda strednú skupinu v mojej hierarchii
Reagovat
smazaný uživatel
Já se klidně přiznám, je mi dvacet. :) Ty budeš určitě starší, ale svůj názor můžeme mít oba dva... Ano, točí se tam hodně peněz, ale ty jsou dneska všude. Jakmile napíšu slovo exhibice, tak ty okamžitě zareaguješ slovem peníze. Já si myslím, že holky jezdící na ty exhibice už jsou dost dobře finančně zajištěné. Exhibice je podle mě skvělá věc, spojení příjemného s užitečným. Je mi srdečně jedno, kolik za to holky dostávají peněz a přeju jim to. Kdyby je to nebavilo, tak by tam nejezdily, nepomáhaly by a nedělaly tam zábavu... Co se týče toho vztahu Any a Jeleny, tak už je taky lepší než v minulosti. Asi loni řekla Ana doslova, že už se nechovají jako malé děti... Jestli si ty a sojka myslíte, že mají holky nějakou masku a že se přetvařujou, tak vám to neberu. Ale já nevěřím, že třeba tenhle obrázek (několik minut po finále TM) je pouze druhem sociální inteligence. http://img.blesk.cz/img/2/gallery/1060193_.jpg Zápas skončil, byly soupeřky, Petra vyhrála, Vika prohrála, ale jsou hlavně lidi a po zápase si můžou popovídat a zasmát se.
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi zajímavý komentář a myslím, žes udeřil hřebík na hlavičku. :) Ano, je rozdíl mezi kamarádstvím a přátelstvím. Podle mě je kamarádek na ženském okruhu hodně, naopak přátelství je něco vzácného v tenise i v životě. V případě Caro a Viky tomu přátelství opravdu věřím, ale jinak je to spíš mezi holkama stejné národnosti a těmi, co se odmalička znají.
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite zajimave je, ze obe maji v 2.kole souperky, na ktere urcite nerady vzpominaji. Jak Petra na USO, tak Karolina na Wim. Tak jsem zvedavy jak s nema poradi. Pral bych si finale Petry s Karolinou.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Li Na Kvitovej moc nemusí sadnúť, pokiaľ sa stretnú...Inak, celkom som sa pobavil na vete, že Zvonarevova prehral so svojou o rok mladšou protivníčkou Kuznetsovou..:)..Svetlana vyzerá tak na 50, neveril som, že niekedy bude od niekoho mladšia..Najmä od Very, ktorá stále vyzerá dievčensky..
Reagovat
smazaný uživatel
Teda vy chlapi, čeho si nevšimnete:-)ale jo, máš pravdu, vypadá o něco starší, tipla bych tak na 35, těch 50 je přece jen moc:-))
Zápas to bude ale zajímavý, ale naprosto v nevhodný čas, bohužel:-(
Reagovat
freeteepek
Přesně, jak jsem předpovídal. Dulgeruová vyřadila Arvidssonovou...Doufám, že nás nečeká nějaké Dé ja vu
Reagovat
smazaný uživatel
No trošičku obavy mám, to bych kecal, kdybych říkal, že ne. Ale stejně věřím Petře. V Perthu jsem měl takový pocit, že konzistence její hry dosáhla dříve nevídaných parametrů. Tak nějak se mi zdá, že se Petra zase z 2011 na 2012 dostala někam dál.
Reagovat
freeteepek
Taky bych to nerad zařek, ale myslím, že tentokrát se Petra zdravě naštve už před zápasem, aby bylo hned od začátku jasný, kdo je "next big boss" (citát z nadpisu jednoho článku od Moratouglu)
Reagovat
freeteepek
Zase další z favoritek a nepříjemných soupeřek pro Petru na její straně pavouka je ze hry venku!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist