Kuzněcovová získala poprvé od roku 2010 titul

4. 8. 2014, 02:02
Aktuality 20
WTA WASHINGTON - Ruska Světlana Kuzněcovová ve finále turnaje ve Washingtonu zdolala Japonku Kurumi Naraovou a poprvé po čtyřech letech vyhrála podnik WTA. Nyní má dvojnásobná grandslamová šampionka na kontě 14 titulů.
Profily hráčů
Světlana Kuzněcovová

Světlana Kuzněcovová během své kariéry vyhrála US Open 2004, Roland Garros 2009 a byla světovou dvojkou. Svůj poslední titul však získala už před dlouhý čtyřmi lety v San Diegu. Od té doby bojovala se zraněními i se ztrátou formy a finále si zahrála pouze dvakrát (Dubaj 2011 a Oeiras 2014).

Čekání na svůj celkově 14. titul ukončila až po čtyřech letech tento týden ve Washingtonu, kde do svého 34. finále postoupila bez ztráty setu. "Už je to docela dlouho, co jsem vyhrála naposledy... Když vyhrajete grandslamy a pak nevyhráváte turnaje, je to celkem těžké, ale pořád se snažíte hrát co nejlépe," řekla Kuzněcovová. "Vyhrát titul je vždy velmi speciální a já jsem ráda, že se mi to podařilo právě tady." 

Už to i vypadalo, že devětadvacetiletá Ruska projde turnajem v metropoli Spojených států bez prohraného setu, neboť ve finále proti Kurumi Naraové vedla 6-3 a 3-0. Náskok však neudržela, prohrála 6 ze 7 gamů a v dlouho vyrovnaném rozhodujícím setu musela za stavu 4-4 odvracet brejkbol. Ale poradila si s ním, vzápětí utkání ukončila při podání dvaadvacetileté Japonky a zvítězila 6-3 4-6 6-4.

"Letos už se mi něco podobného stalo ve finále v Oeiras. Ve třetím setu jsem vedla 4-1 a nakonec jsem prohrála. Dnes jsem naštěstí konec zvládla lépe. Hlavně jsem se snažila udržet si svůj servis," komentovala Kuzněcovová.

Naraová marně usilovala o svůj druhý titul na okruhu WTA poté, co letos v únoru premiérově zvítězila na antuce v Rio de Janeiru.

"Světlana dnes byla příliš dobrá. Ale turnaj ve Washingotnu jsem si užila a doufám, že se za rok vrátím. Na amerických betonech hraju moc ráda a moc se těším na další část US Open Series," řekla Naraová.

- WTA INTERNATIONAL WASHINGTON D.C. -
(USA, tv. povrch, 250.000 dolarů)
nedělní výsledky (03. 08. 2014)
• Dvouhra - finále •
Kuzněcovová (6-Rus.) - Naraová (Jap.) 6-3 4-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
dadaft
musím říct, že ji obdivuji.
měří 155cm, slovy metr padesátpět, což je o 9cm míň než Sara Errani a o 8cm míň než Julia Putinseva.
----------- a přesto je No.33 !

pro srovnání, jak to má těžké::
http://img15.rajce.idnes.cz/d1502/9/9236/9236003_4cd4d395a57358b22ab5b1bde3af1413/images/kuruminara.jpg?ver=2
:-)))
Reagovat
slacker
Petra, Sarapka i Nara maji stejne ochlupeni? Nezda se mi
Reagovat
smazaný uživatel
Dobré srovnání. :D
Reagovat
slacker
Blbe, nerespektuje jinou stavbu tela
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dadaftovi šlo jenom o výšku... Mě to pobavilo. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Není Grace Min menší?
Reagovat
smazaný uživatel
Nene, ta měří 168 cm! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To je teda o dost větší :D ony ty Japonky jsou všechny také zaprdlé. Ale hrají dobře
Reagovat
smazaný uživatel
http://img.ibtimes.com/www/data/images/full/2014/03/21/442341.jpg
Reagovat
dadaft
řekl bych, že na té fotce je Kimiko - ta měří 1.63m - Kurumi má ještě -8cm. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Je to Kurumi! :-) Fotka je z letošního Miami, kde hrála Maria s Kurumi ve druhém kole! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
obrázky za 1
Reagovat
smazaný uživatel
Moje oblíbená hráčka to sice není, mám mnohem raději Káťu a Nasťu, ale zase jí přeju tu radost, když tak dlouho čekala, i když mi Káťu právě vyřadila. Tak ať si to užije a hlavně má konečně pěkný outfit :D
Reagovat
smazaný uživatel
No ty jí tak přeješ všechno nejlepší. Když jsi k jejímu článku psala, že se vzbudíš a hned vidíš špatnou zprávu!!! Pak kdo je tu bezpáteřní had ;)
A outfit měla krásný už v Oeiras
Reagovat
smazaný uživatel
:D hele rypáčku, to jsem psala, když porazila Káťu, což je pravda, když mě to mrzí. Ale proč bych jí nemohla přát výhru, když moje hráčka je už mimo? Ty jsi bezpáteřní v tom, že Simonu nesnášíš, ale přeješ jí proti Šarapce, kdežto já Šarapku nemám ráda a proto jí nikdy fandit nebudu :D:D:D Ha, a mám tě :D
Reagovat
smazaný uživatel
Psal jsem, že Sharapka je jediná hráčka, kterou vyloženě nesnáším. Tak je jasné, že když bude hrát s kýmkoli, tak budu fandit její soupeřce. Rypáčká by sis mohla odpustit-Lunejáku!! :D Simona... je prostě Simona :P Heh bezpáteřní-to mi ještě nikdo neřekl
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Simona je prostě Simona, proto bude 2. na světě :D Nejsem Luneják, jsem žena a jsem na to pyšná :D:D Vidíš, všechno je jednou poprvé, na TP se dozví o sobě každý velmi zajímavé věci, které ani nevěděl :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Vím že jsi žena :D
Reagovat
smazaný uživatel
Perfektní Světluško. Jsem moc moc moc rád. Jen tak dál a snad ještě něco vyhraješ ;)
Reagovat
kada.tom
A já jí to přeju, je to má nejoblíbenější ruská hráčka na okruhu WTA :-) Takže veliká gratulace :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist