Kvalifikantka Siniaková v Dubaji přehrála Muchovou, krajanku dorazila "kanárem"

18. 2. 2020, 11:02
Aktuality 58
WTA DUBAJ - Kateřina Siniaková v Dubaji, kde se dočkala prvních letošních výher, úspěšně navázala na tříkolovou kvalifikaci. Třiadvacetiletá Češka v derby s Karolínou Muchovou zvítězila ve třech setech, přičemž v rozhodující sadě své vrstevnici nadělila "kanára", a poprvé od října 2018 vyhrála čtyři zápasy v řadě. O první čtvrtfinále od loňského srpna bude usilovat znovu po týdnu proti Jeleně Rybakinové.
Kateřina Siniaková (© j48tennis.net)

Kateřina Siniaková v úvodních třech zápasech letošní sezony neuhrála jediný set a protáhla svou nelichotivou sérii na šest porážek. Talentovaná 23letá Češka možná znovu nastartovala svou kariéru na právě probíhajícím podniku Premier v Dubaji, kde ve finále tříkolové kvalifikace odvrátila čtyři mečboly a prošla do hlavní soutěže.

Do ní vstoupila vítězstvím 6-4 4-6 6-0 nad svou stejně starou krajankou Karolínou Muchovou, která má za sebou životní sezonu, ale v té letošní se jí vůbec nedaří. Čtvrtfinalistka loňského Wimbledonu a účastnice "malého Turnaje mistryň", jež je momentálně bez trenéra, zaznamenala ve svém čtvrtém letošním zápase už třetí prohru.

Siniaková měla zpočátku v premiérovém souboji navrch a za stavu 6-4 2-1 vedla o set a brejk. Ten ovšem nepotvrdila, poprvé v utkání přišla o podání a Muchové se podařilo stav utkání srovnat. Rozhodující dějství bylo jasně v režii Siniakové, která své krajance nenabídla jediný brejkbol, těžila z jejího velkého počtu nevynucených chyb a uštědřila Muchové potupného "kanára".

Siniaková si ve Spojených arabských emirátech připsala už čtvrté vítězství v řadě. Tolik výher za sebou naposledy slavila v říjnu 2018 na prestižní akci v Pekingu.

V dalším kole nečeká rodačku z Hradce Králové vůbec nic jednoduchého. O své první čtvrtfinále od loňského srpna bude usilovat proti ve formě hrající Jeleně Rybakinové (h2h 2-2), s níž prohrála před týdnem v Petrohradu a která proměnila tři ze čtyř letošních turnajů ve finále.

Dvacetiletá Kazaška Rybakinová si dnes pouhé dva dny po nezdaru ve finále halového podniku v ruském Petrohradu vyšlápla na světovou sedmičku a vítězku letošního Australian Open Sofii Keninovou, kterou zdolala 6-7 6-3 6-3.

Do druhého kola již včera prošly Barbora Strýcová a Markéta Vondroušová. Česká jednička a nasazená dvojka letošního ročníku Karolína Plíšková měla v prvním kole volný los.

Strýcová se může ve druhém kole utkat se svou deblovou parťačkou Su-Wei Hsieh, pokud Tchajwanka uspěje proti Petře Martičové. Plíškovou čeká Kristina Mladenovicová a Vondroušovou kvalifikantka Jennifer Bradyová.

Američanka smetla 6-2 6-1 letos se trápící světovou šestku Elinu Svitolinovou, která v Dubaji v letech 2017 a 2018 triumfovala a loni hrála semifinále. Při své šesté účasti vůbec poprvé skončila v prvním kole.

Nepříliš dobrou letošní formu potvrdila i loňská šampionka Belinda Bencicová. Světová čtyřka v prvním kole nestačila 6-1 1-6 1-6 na Anastasii Pavljučenkovovou, jež se Švýcarkou přerušila sérii čtyř porážek. Čtvrtfinalistka nedávného Australian Open ve druhém kole narazí na Anett Kontaveitovou, nebo Soranu Cirsteaovou.

• WTA PREMIER DUBAJ •
SAE, tv. povrch, 2.908.770 dolarů
úterní výsledky (18. 2. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Siniaková (ČR) - Muchová (ČR) 6-4 4-6 6-0
Bradyová (USA) - Svitolinová (3-Ukr.) 6-2 6-1
Pavljučenkovová (Rus.) - Bencicová (4-Švýc.) 1-6 6-1 6-1
Rybakinová (Kaz.) - Keninová (5-USA) 6-7(2) 6-3 6-3
Sabalenková (7-Běl.) - Sakkariová (Řec.) 6-2 4-6 6-1
Martičová (8-Chorv.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 6-4 6-3
Mladenovicová (Fr.) - Sasnovičová (Běl.) 6-4 6-3
Kuděrmětovová (Rus.) - Jastremská (Ukr.) 5-7 6-3 7-6(2)
Kontaveitová (Est.) - Cirsteaová (Rum.) 6-1 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Kar. Plíšková/Kr. Plíšková (ČR) - Aojamaová/Šibaharaová (8-Jap.) 6-2 6-2
Krejčíková/S. Zheng (5-ČR/Čína) - Guaračiová/Rosolská (Chile/Pol.) 6-4 6-2
Muchová/Vondroušová (ČR) - Bradyová/Sevastovová (USA/Lot.) 6-3 4-6 10-7
X. Han/S. Peng (Čína) - Listerová/Voráčová (Švéd./ČR) 4-6 7-5 10-6
Carterová/Stefaniová (USA/Braz.) - Hradecká/Klepačová (ČR/Slovin.) 6-7(4) 7-5 10-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

58
Přidat komentář
George_Renel
Koukám, že zítra Karolína s Markétou zahajují pprogram a hrají zaráz. :-/
Reagovat
tommr
holky si to "zavinily" samy, protože zítra hrajou ještě debla a tak musí hrát singl hned na úvod, aby měly dostatek času na odpočinek ...
Reagovat
misa
Letos odehrála čtyři turnaje, jen na jednom z nich přešla přes druhé kolo a byl z toho gs. titul. Dnes až na výjimky se ani nepřiblížila k výkonům z Melbourne. Taková je dnes situace v ženském tenise.

Pořád dokola prohrává s vysokýma ranařkama, tyhle holky ukazují na limity její hry: nedostatek síly a průměrný return, kterým nedokáže dostat podání ranařek pod tlak. Letos prohrála s Osakou, Collins, Ostapenko a dnes s Rybakinou.

Dubaj je pro mě hodně nepovedený turnaj. Jelena Rybakina je další z řady půvabných ruských dívek reprezentujících jinou zemi :)
Reagovat
misa
Soňa má před sebou ještě hodně práce, pokud se chce stabilně udržet v desítce. Mentálně dnes taky nic moc, táta ji musel uklidňovat, ať není nervózní. Obří úspěch se ji přece jen dostal do hlavy. Příští týden snad bude lepší.
Reagovat
tommr
jj s Petrou Kvitovou a Karolínou Plíškovou zatím taky všechny zápasy prohrála ...
Reagovat
misa
Přesně tak. Menší holky to mají těžké, ale grandslamy vyhrávají: Halep, Barty, Andreescu (pro mě překvapivě, myslel jsem, že je větší) taky udává jen 170 cm. Dnes stačilo, když Sofii dala soupeřka kick-servis do bekhendu, který jí vyskočil nad ramena a ona všechno posílala do sítě.

V Melbourne naštěstí z takových tenistek potkala jen Muguruzu ve finále, ta už byla dost unavená a postupně odpadla. Z Petry jsem měl velkou obavu :)
Reagovat
tommr
s tou výškou je to docela zajímavý. Vysoký ranařky mají sice v zápasech proti menším hráčkám velkou výhodu, ale na zisk GS je potřeba velká konzistence výkonů po dobu 14 dnů a tu mají zase lepší menší hráčky s dobrou defenzívou ...
Reagovat
tommr
teda to je materiál! Jestli z ní během pár let nebude světová jednička a GS vítězka tak sežeru vlastní klobouk ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nebude. Hraje to moc flegmaticky, coz se v tech dvou finale letos potvrdilo. Na GS a jednicku potrebuje mit abaolutni zarputilost, a ne hrat jak prvni kolo International.
Reagovat
Alien
Tak bojovnice Bára nemá v dalším kole Hsieh Šu-Wej, ale Petru Martincovou! Tak to je dobře!
Reagovat
tommr
Báře se sice splnilo přání, aby nemusela hrát se svou deblovou partnerkou, ale její šance na další postup to myslím výrazně snížilo ...
Reagovat
FulnekUltras
supeeer !!!!!
Reagovat
FulnekUltras
škoda teda že ne Terku ;-)
Reagovat
EllNino
Zajímavá náhoda, v deblu teď porazily s Muškou pár Brady/Sevastova :) Markéta tedy obě dvě soupeřky potká v singlu i v deblu ... doufám, že Jennifer porazí i v zítřejší dvouhře a bude mít skalpy obou ve dvou disciplínách :)
Reagovat
tommr
Brady hraje v poslední době hodně dobře. Bojím se, aby Markétu nerozstřílela stejným způsobem jako dneska Svitolinu ...
Reagovat
Mantra
neporazí, na Vondroušovic skleněnku jsem zapomněl, v trojici s Mary a Mouchou poletí žebříkem na svoje místa
Reagovat
EllNino
:D super, už se nemůžu dočkat, imbecile
Reagovat
com
este zapomnel na Kvitovou :D Jen Karolinka poleti zebrickem opacnym smerem a to vzhuru :D
Reagovat
Blondie
Nechci se dočkat momentu, kdy spolu Mantra a Com budou mít dítě :D tak bude asi vypadat apokalypsa! :D
Reagovat
lvicek
Jojo, takze sam comiku tvrdis, ze Karoliny misto je smerem dolu? Ja jen, abychom si to ujasnili...
Reagovat
EllNino
Katce to přeju, čtyři výhry v řadě nepřišily ani nepamatuju ...

Muška v pasti, snad se chytne, letos zatím bída ... chce to víc hrát
Reagovat
Ela-fon-isi
Bohužel, Rybakina je Katčina konečná. Tahle sympatickou slečnu už musí brát jako prokletí. :-(
Reagovat
misa
Karolíny M. jsou velkým zklamáním. V zimní přípravě se zřejmě experimentovalo až moc. Příští týden snad přijde něco lepšího.
Reagovat
Pavol
Pozerám to na internete a vrabce tam nehorázne čvirikajú. Čo tam nepustia sokola nech to rozoženie.
Reagovat
FulnekUltras
zato u nás už o brabce pomalu ani nezavadíš...

https://www.youtube.com/watch?v=R34LYNQDPmM
Reagovat
Enterprise
Ze zápasu Belindy s Nasťou jsem sice neviděl ani minutu, ale podle vysledku setů si dokážu představit, že při válečných poradách Belindy s otcem muselo být pěkně veselo :-)
Reagovat
tommr
nemám rád hráčky, který si vybíjejí vztek na trenérovi a tuplem když je to jejich rodič. Bencicový proto nemůžu nikdy fandit ...
Reagovat
slacker
+3.14
Reagovat
Enterprise
Původně jsem měl na Belindu lehce pozitivní názor, ale po té, co jsem viděl pár výživných rodinných diskuzí, jí už taky nemusím. Jako chápu, že to často nejde, dostaví se flustrace a emoce jdou ven, ale všeho moc škodí. Třeba Kikina nebo Katka taky svým rodičům domlouvají, ale je to s určitým respektem a nezaujatý fanda se i zasměje.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nemůžeš fandit ani Siniakový. Ta má s otcem taky pěkný výstupy.
Reagovat
rybicka
Za mne je Kačka na tátovi až nezdravě závislá. Každý špatný míč očima "hází" na něj. Veškerou nejistotu chce odehnat přes tátu, veškeré špatné emoce si ventiluje přes něj. Nezvládá pocity, že ho zklamává...

Možná je to ten problém "nedospělosti". Kdyby byl v hledišti někdo kdo pro ni není tolik důležitý, třeba by po pár měsících hrála víc za sebe a ne za tátu.
Reagovat
Pavol
Benčičová mala voľajaký problém s rozhodcom a už to šlo dole vodou. Je to psycho.
Reagovat
paddy
Siniaková dostala kanára od Kvitové na AO. Teď ho předala Muchové. Kdo bude další majitel?
Reagovat
Vlk-v-trave
Pliskova.
Reagovat
tommr
ale která?
Reagovat
paddy
Jako dvojčata se rády podělí :)
Reagovat
Hector21
ach bože, to je dneska výprask...

Nasti, Nasti :(
Reagovat
tommr
hlavně že se vytáhla proti Karolíně na AO a ted bude až do konce sezóny hrát velký kulový ...
Reagovat
Hector21
ale kulový....:)

muhehehe :)
Reagovat
blixa
Tak co, vezmeš si Nastěnku za ženu ??? ;-)
Reagovat
Hector21
nekomentuji, beru :)
Reagovat
aape
Nevím co hrála Belinda v 1.setu,
ale v těch dvou dalších to bylo něco jako
Karolína Muchová, se Nasťa ani moc nenadřela
Reagovat
tommr
Pavlyuchenkova se po prvním setu hodně zlepšila. Byl to od ní docela solidní výkon ...
Reagovat
Hector21
na to, že v prvním setu byla jako namalovaná a prohrála 19 balonů za sebou, slušnej obrat :)
Reagovat
FulnekUltras
- jako Kaia, Kim nebo i teď svým neopakovatelným způsobem Nasťa - jsou kořením ženské populace zdaleka nejen na kurtech, a přestože se o tom mainstreamově moc nemluví, mají i širokou obec příznivců, kteří na jejich křivkách vždy rádi spočinou - když už nelze jinak, tak aspoň okem... ;-) pokud se samozřejmě zrovna nejedná o pokrytecký pytel černého svědomí typu SW - a zdůrazňuji, že přírodní zbarvení této rádoby matriarchální tenisové pracovnice s tím nemá vůbec nic společného...

https://www.youtube.com/watch?v=W8s75PfGO_Y
Reagovat
tommr
tak na Markétu čeká trochu překvapivě ve druhým kole Bradyová. Ta Svitolinu dneska sfoukla jako svíčku. Doufám, že se Markéta na dnešní zápas pozorně dívala a s trenérem se na Bradyovou dobře připraví. Pokud by hrála podobně jako proti Sevastový tak by jí asi Bradyová rozstřílela ...
Reagovat
Frick
si Kája naplánuje redukovanej program a najednou zjišťuje, že je možná redukovanej až moc.
Reagovat
dadaft
je čas na redukci redukce

yeah!!!
Reagovat
FulnekUltras
Holky jsou zkrátka individuality. ;-) Katka už se chytnout vyloženě potřebovala - no a koňské dávky muchilinu teď budou nejspíš nějaký čas úplně zbytečné. Vlny, vlny, vlny... ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Na krásném modrém Dunaji v Pešti se to srovná.
Reagovat
Dobry-den
Katka se nejspíš již dostala ze s**ček, ale teď do nich spadla Muška, a to dost hluboko. Dostat od Katky kanára po vyhraném setu? Vážně??? O_O
Snad bude brzo zas lépe...

Katce samozřejmě gratulka. :-)
Reagovat
vendulkabendulka
Zápas jsem neviděla. Co se stalo s Muškou, že tak odešla?
Reagovat
d@ve
Ukončila spolupráci s Miškem.. :)
Reagovat
Krisboy
A že zrovna takhle uprostřed zápasu, po druhým setu...
Reagovat
makro99
Fisk to vedle psal, před chvilkou; a prej je to ověřený..
Reagovat
turista
To jsem blázen. Kanára ve třetím setu od vzteklé Kačeny?
Reagovat
tommr
Muška je letos opravdu tragická ...
Reagovat
turista
Tak ji držme pěsti ať se to zlepší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist