Kvitová bude do soboty odpočívat, pak se uvidí

25. 10. 2012, 13:53
Aktuality 184
Nejméně do soboty si Petra Kvitová poleží v posteli. Světová šestka se ve středu odhlásila z Turnaje mistryň v Istanbulu kvůli zánětu průdušek, který vyšetření v Brně potvrdilo, a má naordinovaný klid.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Cítím se unavená, ale jsem ráda doma v posteli. Budu několik dnů odpočívat," řekla Kvitová. Léčba směřuje k tomu, aby loňská wimbledonská vítězka mohla být za týden oporou tenistek ve finále Fed Cupu proti Srbkám v pražské O2 areně. 

Dvaadvacetiletá Kvitová prohrála v úterý v Istanbulu s Polkou Agnieszkou Radwaňskou a o den později se z turnaje odhlásila. Ještě večer podstoupila první vyšetření v Brně, další absolvovala dnes a vždy se potvrdil zánět průdušek. 

Hráčka ale s ohledem na příští týden, kdy by měla hrát Fed Cup a v pondělí exhibici s Ruskou Marií Šarapovovou, nebere antibiotika. Na základě dalších vyšetření se o víkendu rozhodne, kdy se Kvitová znovu postaví na kurt. 

"Exhibice se Šarapovovou se uskuteční v každém případě. Počítáme s Petrou, ale máme i záložní řešení, kdo by se s Marií představil," řekl ČTK Karel Tejkal, mluvčí České sportovní, která marketingově připravuje exhibici i Fed Cup.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

184
Přidat komentář
marekv
... ale máme i záložní řešení, kdo by se s Marií představil," Tak to jsem velmi zvědav, koho adekvátního narychlo seženou, kór po turnaji Mistryň...
Reagovat
smazaný uživatel
Píšeš: "A kdo je tou nejkrásnější a nejúžasnější"

No, třeba ty, krása a sympatie jsou přece subjektivní pohled a pocit každého. To nemůže být univerzální.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak. Pro mě je to stále ta paní, kterou jsem si vzal za manželku. A doufám, že mi to ještě dlouho vydrží.
Reagovat
Fandina
Rozhovor s M. Šarapovovou

Posílám odkaz naskenovaného rozhovoru o kterém tu psal quesh a další

http://q3.cz/images/78magazindnessharapova25.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sice se zpožděním, ale díky moc! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale hezky jsem te dnes s tou Serenou postrasil, co? :)))
Reagovat
smazaný uživatel
No, to teda jo. Měl jsi úplnou vizi......, ale že mě to u tebe vůbec překvapuje, když jsi takový vizionář TP.:))
Reagovat
smazaný uživatel
No tos me dost ted rozesmal:D))))

Moje dnesni tipy vysly naopak:))) Jak by Monty rekl, kdyz tipuji proti je ho favotitkam, tak se uklidni:)

Ale pravda je, ze ta Serena mi pak fakt lezela v hlave, a muselo to ven:)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem vizionář ve smyslu blázince apod....:DDD

Jinak jasan, tipovačka teda nevyšla. A mě taky ne vůbec. Zítra to třeba tipnem lépe.

Jinak ta Sam - koukal jsi? To je fakt pro silné povahy. A to podání, které střelila někam rovnou do diváků......, no to si budu muset ještě někde najít. Chudákovi holce tu hlavu už asi nikdo nespraví. Ale Sara pěkně na zítřejší klání s Agou se těším.
A když jsem tak sledoval tu Sam a přemýšlel o ní, říkal jsem si, co by asi lidi tady dělali, kdyby měla takovouhle psychiku Petra? To by se jí snad snažili vyhostit ze země.....
Doufám, že v Austrálii jsou na atletku hodnější.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
to napadlo i mě.
Reagovat
petrulinka
Gratulace Sáře, ale musím říct, že to její řvaní je pro mě ještě nechutnější než ječení Azarenky a Sharapky. Taky je dost nechutné to její otevírání pusy při podání, jako by lovila mouchy. Jako nechci kritizovat, ale prostě její projev se mi nelíbí. Tímto se omlouvám všem jejím fanouškům, protože zápas odehrála skvělý :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě je absolutně nejhorší Marfušin zvířecí řev. Takovou nechutnost už nikdo nikdy nepřekoná. Viktorka stejnoměrně vyje, ale Marfuša při mnoha míčích řev ze sebe úmyslně vytlačuje naprosto odporně.
A to prý Marfuša je pro některé pomatence nejvíc sexy tenistka. Já bych o tuhle neforemnou hranatou vyzáblici a v obličeji čím dál větší ošklivku ani kolo neopřel. Na její řev bych nešel ani zadarmo, natož ještě za to platit.
Reagovat
Heather_Fedex
no vidis. a pres to vsechno je nejvic vydelavajici sportovkyni na svete a je 1 z 10 hracek, ktere vyhraly karierni gs.
mas pocit, ze k tomu vsemu ji pomohl zvireci rev?
Reagovat
smazaný uživatel
A taky má Masha nejvíc fanoušků na facebooku ze všech tenistek. :) A to třeba já facebook nemám. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vika houká rovnoměrně, ale taky mi to vadí. Myslím, že je to možná pro soupeřky horší v tom, že dozvuk od ní je ještě v okamžiku, kdy chce odehrát úder.
No a Maruš to je fakt jako když jí rvou střeva, já jí prostě sleduju úplně bez zvuku. I ona sama někde řekla, že se jí to neposlouchá dobře, když kouká na video.
Jako někdy ty holky dokážu vytěsnit a nevnímat, ale málokdy.

Doufám, že s tím WTA opravdu bude do budoucna něco dělat.
Reagovat
pepin
Docela by mě zajímalo, které pomatence máš na mysli. Jinak každému podle jeho gusta, naposledy když jsem ji viděl s tou vyrážkou tak mi jako nejkrásnější a nejúžasnější opravdu nepřipadala. A s těmi pazvuky ani náhodou.
Reagovat
pepin
To řekli, že s tím začnou, ale jen u mladých, protože kvůli těm dvoum o kterých píšeš si to nemůžou momentálně dovolit. Přitom by to bylo naprosto spravedlivé vůči ostatním hráčkám i divákům. A vymítit to by přece nebyl vůbec žádný technický problém.
Reagovat
Heather_Fedex
a kdo jako je tou nejkrasnejsi a nejuzasnejsi?
Reagovat
smazaný uživatel
??? Kolikrát se ještě takto zeptáš? Nedávno ti někdo přesně o tomto ve zdejší diskusi odpovídal.
Některé tenistky její řev deptá víc, některé míň. Vliv hlasitých dlouhých zvuků na výsledek se soupeřkami ze špičky se nedá zpochybnit.
S hráčkami kolem žebříkové padesátky nebo stovky by vyhrávala i bez tohoto nesportovního zákeřného chování, ty prostě výkonnostně nestačí.
Reagovat
freeteepek
Souhlas. A navíc se Marfuša ani neumí oblíkat. Myslí si, že rozumí módě...Nikdo se jí bohužel neodváží do očí říct, že v těch jejích modelech vypadá jako floridskej strašák krokodýlů:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že to řekli o mladých hráčkách. S těmito už nic nenadělají a hlavně, když jsou na prvních dvou místech v žebříčku.

Ale bojím se, aby z toho zase nesešlo. Je potřeba to zarazit alespoň u těch mladých, aby se to nešířilo dál.
Reagovat
pepin
Nezlob se, ale já jsem normální a nebudu tady vylévat nějaké nesmysly.
Reagovat
Heather_Fedex
zadnou jinou odpoved jsem ani necekala ;) napokon, kdyz nejsou argumenty, tak radeji mlcim
Reagovat
gigin
Nej + nej - Julia + Ana ;)
Reagovat
tommr
dnešní vítězství Li Na a Erranoový rozhodly na 99,9% o tom, že Petra skončí sezonu až na osmým místě. To je velká škoda - zvlášt když pátý místo bylo přitom na dosah jak ukázaly výsledky Kerberový ...
Reagovat
smazaný uživatel
Co je na osmém místě tak strašně krutého? Zvlášť když je to jenom dočasné - v příští sezoně se stejně vrátí do top 4. ;-)
Reagovat
petrulinka
Souhlas a pokud chce být na čelních místech, tak stejně bude muset porážet ty nejlepší, takže je jedno, jestli je první nebo osmá. Vloni byla ještě níže v žebříčku (tím nemyslím Turnaj mistryň) a dostala se nahoru.
Reagovat
Heather_Fedex
ja bych s tim navratem do top 4 predci jen nespechala. pristi rok hned na 1. dvou turnajich obhajuje semifinale, coz znamena, ze celkem urcite bude muset porazit nekoho se ctverice vika-serena-maria-aga. snad kazdy strizlivy fanousek petry uzna, ze momentalne na ne nema. ja bych se obavala, aby na okamzik nevypadla z 1. desitky. coz nemusi byt tak moc zasadne vzhledem k tomu, ze v posledni faze roku nebude obhajovat prakticky nic, tim padem se mezi elitni osmickou udrzi. ale to je samozrejme daaaaleka budoucnost ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadnutí z top 10 se nebojím. V Austrálii sice něco bodů obhajuje, ale pak prakticky až do French Open bude akorát přičítat. A Máša, Vika ani Aga nejsou neporazitelné superženy, k té má blízko akorát Serena. :-)
Reagovat
freeteepek
Na 99% Petru zdaleka tak moc netrápí její postavení na žebříčku, jako některé zdejší diskutující:-) Ačkoli bychom si všichni přáli, aby v něm byla co nejvýš, jí momentálně daleko víc zajímá, zda bude fit pro Fed Cup, aby s holkama zase vyhráli! Pokud by pro Petru postavení na žebříčku mělo větší význam, než vyhrané zápasy ve Fed Cupu, reprezentace by se vzdala. Jenomže jí reprezentovat baví, tak jde žebříček k nelibosti mnohých stranou:-)
Možná ale příští rok Kotyza a spol. dospějí k závěru, že by Petra taky s ohledem na své zdravotní trable přeci jen měla od reprezentace upustit a víc se soustředit sama na sebe. Ruku v ruce se zdravotními ohledy tak postavení na žebříčku dostane vyšší prioritu, než má dnes. Vycházím z toho, že Petru fedcupová zatěžují zrovna ve chvíli, kdyby potřebovala odpočívat nebo naopak trénovat na nějaký turnaj WTA. Letos kvůli Fed Cupu třeba neobhajovala svůj loňský triumf z halové Paříže. A taky proto je teď Kerberová v žebříčku před ní. Přitom právě v hale má Petra největší šance na úspěch. Její největší konkurentky se letos výrazně zlepšily, Petra bude muset přidat. Další Fedcupové kolo jí třeba totálně nabouralo přípravu na antukový-halový turnaj ve Stuttgartu, kde následně celkem těsně prohrála se Šarapovovou. Ta se fedcupových klání neúčastní, tak se mohla v klidu připravovat v Evropě na nadcházející antukovou sezonu. A právě ve Stuttgartu získala sebevědomí, které jí pomohlo později vyhrát French Open. Je známo, že za vyhrané fedcupové zápasy se tenistkám nepřipisují žádné body. Zajímalo by mě, jestli aspoň jejich sponzoři tuto aktitivu nějak bonifikují. Spíš bych řekl, že ne. I pro sponzory jsou mnohem důležitější individuální výkony hráček, než výsledky, které podávají v reprezentaci. Jestli se pletu, ať mně někdo opraví.
Reagovat
smazaný uživatel
Sám píšeš, že Petru reprezentovat baví. Což je přesně ten důvod, proč si myslím, že se jí tak snadno nevzdá. Co se vyčerpání týče, myslím, že v tomto se z Fed Cupu dělá až moc velký strašák, v podstatě to jsou jenom dva dny, a to navíc maximálně 3x do roka. Navíc, pro ty holky je to psychická vzpruha, něco, co jinde nemůžou zažít. A pokud mi nevěříš, zkus si na youtube najít nějaká videa ze Fed Cupu, co tam holky, resp. tým, občas umístí. Takže si myslím, že Petře reprezentace více prospívá, než že by jí škodila. A to že Máša na repre kašle není zrovna ctnost.
Reagovat
tommr
to je od tebe zase perla "je jedno, jestli je první nebo osmá". Nechceš si zkusit dělat profesionální motivátorku? Určitě by si s tím měla úspěchy ... :)
Reagovat
freeteepek
Zkus popřít, že Fed cup má vliv na její postavení v žebříčku. Ta Paříž nebo Stuttgart v letošním roce jsou přece jasné:-( Možná jí tak výhra, v Ostravě nad Sarou a Francescou povzbudila, s holkama pokecaly...jenomže těsně před antukovým turnajem měla prostě trénovat na antuce. Zvlášť když to není její silný povrch...
Reagovat
smazaný uživatel
To nepopírám, Fed Cup není bodovaný. To ale není důvod k tomu, aby se ho Petra vzdala, má spoustu jiných možností, kde body nabrat. To je spíš důvod k zamyšlení WTA, aby byl Fed Cup bodován. Jenže to by byl smysluplný a logický krok, což je v přímém rozporu s aktuální politikou WTA, ale to jsem odbočil.
K antuce: loni titul v Madridu, letos semi ve Stuttgartu (který začal pár dní po FC, tři myslím), 2. kolo v Madridu, ČF v Římě a SF na French Open. Na to, že, jak říkáš, je to její nejslabší povrch, ty výsledky má na něm velmi dobré. A to přesto, nebo možná právě proto, že místo individuální přípravy zvolila Fed Cup.
Reagovat
smazaný uživatel
Když už se chceš do někoho navážet, aspoň si přečti celou tu větu, kterou petrulinka napsala. Když ze souvětí vytrhneš jen jednu větu, docela podstatně to změní význa.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhovor s M. Šarapovovou (výňatek)

Ot.:"Co si myslíte o své soupeřce pro exhibici, Petře Kvitové?"
Od.:"Je skvělá. Vzpomínám si, když jsem s ní hrála před lety na turnaji v Memphisu. Šla jsem z kurtu a říkala si, že jednou vyhraje hodně velkých turnajů. Netrvalo to zase tak dlouho, za což má můj obdiv. Stejně tak za to, jak přátelská je mimo kurt."

Ot.: "Občas někdo říká, že je právě na rozdíl od vás na tenis moc hodná. Málo sobecká. Nedokázala by toho s vaším přístupem víc?"
Od.: "Petra už nemusí nikomu nic dokazovat. Vyhrála Wimbledon, je, jaká je, a nemusí se měnit jen podle toho, že by se to někomu líbilo. Měli byste ocenit to, jak hraje tenis, kolik toho dokázala, a přestat ji soudit."

K tomu není co dodat. Jedině snad vzít palici a dláto a vytesat to do kamene, zejména tu poslední větu.
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra, kdybych to věděl, tak bych si to koupil... Koukám, že tam byl rozhovor s Mashou a taky s Jennifer Lopez, to je další moje favoritka. :)

Tak díky aspoň za ten výňatek. Masha je velmi inteligentní žena a to je další důvod, proč mě tak přitahuje. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně dobrý rozhovor, jsem ráda, že jsi ho sem dal jako připomínku. Nejlepší je sloupek.. : Zblízka - nehraje tenis pro to, aby v něm získávala kamarádky, ale pro slávu, trofeje, peníze...
Reagovat
smazaný uživatel
No já sice kvůli tomu Máše fandit nezačnu, ale má za to u mě malé bezvýznamné plus. ;-)

Nic neslibuju, ale pokud na to do zítra nezapomenu a podaří se mi rozchodit scanner, tak ti ten magazín klidně nascanuju.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo. Ten sloupek byl taky dobrej.
Reagovat
smazaný uživatel
To mi musíte hlásit předem, že něco takového vyjde. :) Já si noviny nekupuju a sleduju spíš, co se píše v čistě sportovních médiích. Když je něco zajímavého třeba ve Sport magazínu (magazín deníku Sport), tak si to koupím. Ale není to moc často... Třeba loni tam byl taky rozhovor s Mashou, dělali ho někdy po RG. Mám to ještě schované doma. Už jsem tady pár věcí z toho taky možná citoval. :)

quesh: To bys byl strašně hodný! :) Jestli se ti to povede, tak prosím jenom o Mashu a Jennifer. Nic jiného nepotřebuju... Mail na mě už máš. :)
Reagovat
Bob
teda Maruško :)
(vsadím se, že nejvíce toto označení udiví Montyho :D )
Reagovat
smazaný uživatel
Já tě chtěla upozornit, ale vypadlo mi to, promiň..rozhovor je veden formou mailu, takže dostala otázky a pak odpovídala. A některý otázky ji prý rozladily. Považujete přísný výraz na kurtu za jednu ze svých zbraní? O: nevím, na co se ptáte..
Reagovat
Jan
Nicméně s nejužší špičkou toho letos Petra moc neuhrála. Prohrála s Mášou všechny zápasy, se Serenou, i když ta je přírodní úkaz a povedlo se to málokomu, s Vikou se ani nedostala do kontaktu a porazila ji řada slabších hráček. Ale za loňské úspěchy jí patří nehynoucí sláva, to je fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí, Emičko. :) No, Mashu občas nějaký novinář rozladí, to je pravda (třeba ten, co se jí ptal na konec světa :D). A tohle je taky deb*lní otázka... Prostě každý má při hře nějaký výraz a naprostá většina hráček je soustředěná. Přece nikdo nemůže chtít, aby se tenistky tvářily při tom herním vypětí příjemně a pořád se jenom usmívaly... Hlavně, že pak na idnesu dají k těm článkům o tenise takové fotky, které holkám ani trochu nelichotí. :D

Bob: Teď se lísáš, co? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Udělám, co budu moci. Ten mail mi radši ještě jednou pošli, sice bych ho měl mít, ale neprozřetelně jsem si ho neuložil a bojím se, jestli neskončil v propadlišti dějin.
Reagovat
smazaný uživatel
Poslal jsem ti svůj mail do vzkazů. :)
Reagovat
freeteepek
Uřvaný carevně nevěřím ani nos mezi očima. Ona moc dobře ví, jak komunikovat s médii. Zvlášť před nadcházející exibicí v Praze. BTW. Zajímalo by mě, jestli by hrála, i kdyby Petra nemohla. Pokud vím, tak se dříve jasně vyjádřila, že s nikým jiným hrát tu exibici nechce. Dala si to jako podmínku!
Reagovat
Heather_Fedex
nevidim duvod, proc by si to masa o petre vymyslela. napr. o azarence se celkem urcite vyjadrovala kriticky.
mas pocit, ze by tohle maria mela za potrebi?
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, zrovna Máša nepůsobí jako někdo, kdo říká věci, který se čekají..naopak je mi blízká tím, jak je svá, říká co chce, a nestará se o to, co si o ní ostatní pomyslí. Těm ostatním se stejně nezavděčí, a ti, co ji mají rádi, ji berou taková, jaká je.
Reagovat
smazaný uživatel
Monty: vím, už jsem si ho uložil ;-)

Freeteepek: Nevím, proč by Máša měla důvod lhát, navíc jsem někdce četl ještě jeden rozhovor, kde se o Petře rovněž vyjádřila kladně. A jestli bude hrát? Jako podmínku si Petru stanovila, otázka ale je, jestli i přímo ve smlouvě. A i kdyby, počítám, že organizátor exhibice nebude tak blbej, aby si nezajistil, že ta podmínka nebude platit v případě zdravotní indispozice Petry.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle toho, jak Masha i Vika mluvily po semifinále US Open, chovají jedna ke druhé velký respekt. Kamarádky to nejsou, určitě to jsou soupeřky (první a druhá hráčka jsou vždycky soupeřky), ale že by se nějak nemohly vystát? To si rozhodně nemyslím. :)

https://affan.minus.com/mHcEK316n
http://hotbeautifultennisbabes.com/wp-content/uploads/2009/06/victoria_azarenka_at_party.jpg

freeteepek: To byla taky jediná Mashy podmínka. Jinak sama ředitelka té exhibice řekla, že Masha byla velmi vstřícná a ochotná. A věřím, že i kdyby Petra nemohla hrát, tak Masha určitě pochopí situaci a bude hrát s někým jiným. Nedokážu si představit, že by měnila svůj program, když už to má naplánované... Ale nevím, jestli má cenu to psát zrovna tobě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle jsem chtěl. :)

https://i.minus.com/jbsrd8sR4iGjdq.jpg
Reagovat
Heather_Fedex
ja si pamatuju, jak se maria vyjadrila k tomu, ze na turnaji v rime odehrala jen 1 zapas a odstoupila proto, aby se setrila na rg, protoze je zranena. marii se to nelibilo a rekla neco v tom smSyslu, ze zdravi je nejprednejsi.
a tu fatku jsem jiz videla ;) ale neni prilis aktualni. pochazi jeste z casu, kdy vika byla svetova 9ka a masa dokonce ani nebyla v top 10. tehdy jeste nemeli duvod byt rivalky ;))
Reagovat
Heather_Fedex
v tom 2. radku melo byt jmeno vika
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že na něco mají Masha a Vika jiné názory (např. na to odhlašování z turnajů). Ale opravdu si nemyslím, že by se nějak nesnášely. Vždyť nechybělo moc a Vika s Mashou byly krajanky. :) Mashy rodina pochází z Běloruska... Jinak ta fotka z exhibice by měla být z loňského roku.
Reagovat
tommr
myslím si, že Masha si dala tu podmínku, že chce hrát s Petrou hlavně s ohledem na to, aby bylo zaručeno, že bude hala plná - a to snad bude i kdyby Petra nemohla kvůli tý nemoci nastoupit. Jinak jí při exhibici může bejt úplně jedno s kým bude hrát ... :)
Reagovat
Fandina
Rozhovor s M. Šarapovovou

Posílám odkaz naskenovaného rozhovoru o kterém tu psal quesh a další ... úsměv

http://q3.cz/images/78magazindnessharapova25.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
když tak přemýšlím, je mi líto Zvonarevový...loni prohrála s mečbolama proti Agnieszce a od tý doby...semifnále proti Azarenkové teď..je na konci stovky...
Reagovat
tommr
a se šancema Petry na udržení aspon sedmýho místa taky ...
Reagovat
Heather_Fedex
ve 3. je to slusni narez....podle me sla tady do istanbulu samantha zahrat jen z povinnosti a myslenkama uz neni v souteznim deni tenisove sezony 2012. a nebo ma v hlave letosni rg
Reagovat
Heather_Fedex
az tak??????
Reagovat
tommr
porážku Samanthy jsem čekal, ale kanára teda ne. Sam se v závěru sesypala stejně jako proti Caro v Moskvě ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, obavy jsem měl. A nevím, zda jsi viděl předchozí dva její zápasy, ale dnes to bylo o dost lepší a sám píšeš, že to nebyl ještě úplně ten správný výkon. Podání v prvním setu celkem dobrý, ale ve druhém ještě špatenka.
Ale to je jasný, jsem za ni moc rád a doufám, že na tom ještě trochu zamaká, aby se dostala do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale správně podotýkáš, že Vika nemá mega formu. Dnes Sereně pomohla. Já jsem nepsal, že má Vika mega formu, ale že Serena nehrála v prvních zápasech vůbec dobře.:-)

A počítám, že by se mohly ještě potkat ve finále a tam už to může byž zase o něčem jiném.:)
Reagovat
Heather_Fedex
ja jsem nenapsala, ze zrovna ty sis myslel, ze je azarenka ve forme. ale urcite tady toho o ni popsano bylo, ze je v big forme. nakonec ji ten linz mozna jeste vic uskodil, nez pomohl :)
predci jen, nejde byt neporazitelni porad. zas na 2. stranu je pravda, ze od rg ji nikdo jiny krom sereny neporazil. s li na ocekavam vyrovnany zapas, 3setovy s vitezstvim pro vichku
Reagovat
pepin
Tak pokud se ještě setkají ve finále tak tam se ukáže, zda je Vika schopná se Serenou hrát hodně vyrovnané zápasy nebo zda to byl ve finále US jen takový výkřik. Byl bych rád kdyby se znovu setkaly a pak se uvidí.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulka Sereno!!!

Postup z prvního místa skvělý a dnešní hra už o dost lepší. Že jsem vsadil na Viku a prohrál? To mi žíly vůbec netrhá.:-))

Ale ještě to není zdaleka ono, to ty sama ale víš, dnes ti k tomu výsledku dopomohla značně i Vika. Zítra den volna, tak doufám, že si hezky odpočineš a ještě zkusíš doladit některé věci, aby jsi se do toho mohla v sobotu zase vrhnout!:-))
Reagovat
Heather_Fedex
no co jsem ti rikala? :)
vidis, serena hraje asi tak na 60-70 procent, presto to stacilo na jednoznacnou vyhru nad azarenkou.
tak to nakonec s tou mega formou u vichky zas tak horke nebude.... ikdyz je pravda, ze porad ma sanci na titul :)
Reagovat
pepin
Čau, vidíš Ty jsi před TM měl obavy, že Serena dlouho nehrála a jak na tom asi bude. Dnes opět ukázala, že je prostě někde jinde a to jí dnes v podstatě celý 2 set nešlo první podání. Sice dala několik es, ale do stavu nula tři snad ani jedno první podání a přesto si s ní .......
Reagovat
smazaný uživatel
Čtu tu, že se různí názory na to, co je lehký los. A že by se měli lidé třeba vyjádřit. Tož se vyjádřím, ale nechci vyvolat dohady.

Já si pod pojmem lehký los představím prostě to, že byl hráč nalosován do takové části pavouka, kde buď byli pro něho "slabší" soupeři, a nebo že tam sice na začátku měl těžké soupeře, ale ti mu z nějakého důvodu odpadli např. s outsidery nebo odstoupili, a tím pádem hráč, jehož los zkoumám, na ty silné soupeře vůbec nenarazil.
O takovém hráči si pomyslím, že měl snadný los, když se podívám zpětně na pavouka a vidím, s kým kdo hrál. Nekoumám, s kým mohl hráč hrát, ale s kým opravdu hrál - a když nenarazil třeba až do finále na rovnocenného soupeře (ať už z jakéhokoliv důvodu) - znamená to pro mě, že měl lehký los.

Protože když to vezmu ve velkém, tak nejde u každého hráče podrobně pitvat na koho mohl narazit atd...., ale pitvám, na koho skutečně narazil.

Takže před turnajem zkoumám pavouka a mohu si pomyslet, že má hráč těžký los.
Ale když to prozkoumám po turnaji, může se ten zdánlivě nepříznivý los změnit v poměrně jednoduchý.

Příklad:
RG ženy - Máša měla ve své čtvrtině nalosovánu Serenu - pro ni téměř jasná stopka. Pomyslel jsem si, že je to z jejího pohledu těžký los. Serena ale vypadla v prvním kole. Situace se tím rázem změnila a z těžkého losu, se vyklubal los příznivý. Nakonec Máša narazila z různých důvodů na první hráčku z desítky až v semifinále.

USO ženy - Serena narazila na první vážnou soupeřku až ve finále. To považuji za lehký los. A už neřeším, že mohla narazit na Caroline, Agu, potenciálně nebezpečnou Venus a nevím ještě koho všeho.

Tak to beru s pojmem lehký los já.

A ted už jdu koukat na Sam a Saru, mohl by být tříseťák alespoň v posledním zápase.:-))
Reagovat
Heather_Fedex
ja to mam s pojmem lehky los takhle: pokud hracka neporazi na turnaji hracku, kt. by se ji rankingove priblizila, presto ale cely turnaj vyhraje, tak to nepovazuju za lehky los. zkratka byla na celem turnaji nejlepsi a hotovo! pokud ale nastane to, ze treba do finale nebo semifinale se hracka dostala do teto fazy diki tomu, ze silne hracky odpadli, tak to povazuju za lehky los. protoze to znamena, ze nakonec ty kvality nema na to, aby opravdu zaslouzene zvitezila a nepotvrdila tak absolutni dominanci na celem turnaji. neco jako aga ve wimbledonu. ano, je pravda, ze kerber je narocna souperka, no porad to neni sampionka. a nakonec se to potvrdlo i v samotnem finale, kde serena ukazala, koho cestou do finale musela porazit ona a koho radwa. ale kdyby na celem turnaji triumfovala, tak nereknu jedine slovo o jednoduchem losu, i kdyby mela ve finale gs porazit hracku mimo top 20
Reagovat
Heather_Fedex
to same si myslim i u muzu
Reagovat
smazaný uživatel
Jiste, mnozi si rekneme, ze tahle sezona nebyla podle ocekavani. Urcite mnoho fanousku i pozorovatelu ocekavali asi vice, mozna i nejaky ten GS, nebo zajimavy vysledek z TM. Hodne se hovori o mnoha vecech spise negativne, a je citit i trochu rozcarovani.
Sam jsem asi nejvic byl rozcarovan Eastbournem nebo nejak obecne sezonou na trave, ktera letos byla prodlouzena o OH, ale na druhou stranu, ja to za ni nepinkam:D) a svych problemu mam az nad hlavu...
Hodne se tady hovori o propadu zebrikem, vedou se diskuse na temata kolem treneru, teamu a psychologu, a treba i stylu, kterym Petra hraje.
Je jasne, ze nazoru bude strasne hodne a kazdy prinese nejake to sve osobni zklamani. Nekdo smerem k zebrizku, nekdo smerem ke GS, nekdo smerem ke stylu hry. A nekdo ji uz posila bohuzel i do duchodu...
Kazdy bysme mohli najit urcite plno nepovedenych veci, to asi neni problem, ale tohle by asi nebyl problem u zadne hracky v teto sezone.
Rekl bych, letos to Petre asi nedopadlo uplne nejlip, ale nejak jsem si vzpomnel na jednu vlastovku sezony, ktera neni uplne tak viditelna (FC nesleduji, takze nekteri si mohou pridat FC). A musim rict, ze tady mi je Petry z pohledu pozorovatele fakt dost lito. Nebot, kdo by rekl po OH, ze bude hrat na betonech tak, jak hrala. Proste ve stinu nepovedenych akci zustalo cele US Series, coz je dost kvalitni podnik, ktery se sice nejede az tak dlouho tim zpusobem jak ted, ale uz ma svou velkou hodnotu, rekl bych i vetsi nez Madrid nebo podobnou.
Reagovat
smazaný uživatel
No nebudete tomu mozna asi verit, ale Petra je prvni Ceska, ktera ho vyhrala, a uprimne, muze se stat, ze na dlouho i posledni. Tady je mne fakt toho lito, ze to tak zustalo ve stinu cele sezony. Proste v tomhle obdobi se ji fakt zadarilo a hrala skvele, a je jedno, ze nebyly vzdy vsechny pritomny, nebot vsechny hracky se ho ucastnily a jestli nektere skrecovaly, nebo nenastoupily, to proste vzdy tak bude. Vsechny nej hracky hraly aspon jeden turnaj podniku. Petra nakonec take nehrala vsechny. A ona ho vyhrala. Uprimne, kdyby mi to rekl nekdo na zacatku sezony, ze se ji nezadari tolik na GS nebo na trave a vyhraje US Series, tak bych mu rekl, ze se asi totalne zcvokl.:)
V tom je asi to kouzlo zenskeho tenisu - te pekne nepredvidatelnosti, jak vse dopadne. Z pohledu tehle vlastovky i dost zamrzi, ze se o ni pise, ze je tlusta atd. (Nejak se to proste nehodi, takhle k zenam, nechci zminovat ani ty imperativy za doby Dinary Safiny...), krom toho betony jsou fakt narocny povrch na fyzickou pripravenost.
Takze sice nebylo to, do ceho media Petru strkaly, ale tam, kde to nikdo necekal, tak vyhrala. Takze za to US Series fakt palec nahoru, a jen doufejte, ze se do 10 let nejake vitezky z CR dockate, a jen tak mimochodem, do 3 mista take za celou dobu zadna Ceska nebyla...:)
Takze klidne at Petra zebrikem spadne do konce roku i vic. Nic se od ni nebude cekat, a tim muze dost jeste vsechny prekvapit:)
Nakonec to zas tak spatny nebylo. Masa je o 3 roky starsi a ma 4GS tituly a uprimne neni to tak dlouho, kdy se o ni rikalo, ze se bude hodit uz tak max. na modeling.
Toz proste chyby jsou a budou, ale mejme dobrou mysl.:)
Takze za to US Series holka jako kren - jeste jednou palec up:)
Reagovat
Heather_Fedex
never ending story :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jo, ani se mi nechce věřit, že tady čtu pochvalný článek o Petře, navíc takhle obsáhlý - takže za něj taky palec up. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
mně se to nechce číst :D takže věřim queshovi :)....
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes už jsem jeden palec nahoru dala, tak ještě jeden za tenhle příspěvek s nadhledem a pozitivně znějícícm :-) Díky..
Po dlouhé době máme tenistku, která nám přináší radost, někdy smutek, ale to k tomu taky patří, protože takový je i život.
Kdyby tak někteří viděli dál, než na špičku svýho nosu..no, škoda slov..:-(
Reagovat
tommr
jj ta nečekaně úspěšná americká série byla pro Petru jednoznačně nejlepší úsek celý sezony a jen díky ní se udržela ve špičce ... :)
Zajímavý je na tom i to, že na tu americkou sérii vlítla Petra rovnou z OH a bez jakýhokoli odpočinku tak odehrála 5 velice těžkejch turnajů za sebou s bilancí 2 tituly, 1 semifinále, 1 čtvrtfinále a 1 osmifinále. Zápasová bilance za měsíc srpen je úctyhodnejch 18 zápasů z čehož bylo 16 výher a jen dvě prohry ...
Stejně zajímavý je i to jak si vedla potom. Následovala třítýdenní pauza a výbuch na turnajích v Asii. Pak další třítýdenní pauza a žalostný selhání na TM. Celkem odehrála Petra v září a v říjnu 5 zápasů s bilancí 1 výhra a 4 prohry ...
Z porovnání těch 2 vysoce kontrastních období je jasně vidět, že dlouhý pauzy mezi turnajema Petře opravdu nesvědčí a naopak ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, takovy prubeh sezony u Petry bych opravdu necekal, jak jsem i psal vyse. To teda pisu uprimne, a ve svem tipu jsem se uplne spletl, a vyslo mi to presne naopak:))) priznavem bez muceni:)))
Ale to ty dobre vis, jak jsme si psali ty turnaje do vzkazu:)))

To, co pises je urcite zajimave. Jeste v roce 2010-11 si dobre pamatuji, ze celkem komentatori zminovali u Petry, ze ma velmi slabe zacatky, nejen v turnajich, ale i v samotnem zapase nez se chytne a zajede. Dost se zminovaly i problematicke prni kola. Tedy alespon u anglickych, ruskych a polskych komentaru. Takze asi v tom, co pises neco bude. Dalsi veci ale je, ze musi byt asi tezke najit nejaky ten optialni rytmus, nebot porad hrat take nemuze.:) Tak snad to vyresi...

A dale je tu jeste take dalsi vec, dost zminovana letos anglicany - je uz v jine situaci, ted uz nelovi, ale je lovena. Takze jen doufat, ze se ji podari naucit byt favoritkou a byt lovena v turnaji nebo i zapase. Urcite dost tezke:) .... mam obcas pocit, ze nechce obcas byt v takove situaci:)...toz tak...:)

Jinak doufam, ze u tebe vse ok:)
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzel kazdy lepsi sportovec je obeti sve slavy. Ted jen zalezi jak se s tim vsim vyrovna...
...mne stacila jedna vypoved Agasiho. Zadny zivot, a kdyz se ti nedari, tak te jeste poplivou...proste zadny med.
Jinak ja ani nechtel psat nejaky specialne pochvalny clanek, jen mne prislo lito, ze nektere veci proste nejak zustaly ve stinu. A to je urcite skoda. Us Series neni zadna prochazka ruzovym sadem. Sest turnaju behem mesice a pul.

Jinak posledni vitezky:
2004 > Lindsay Davenport (druha byla Amelia:)
2005 > Kim Clijsters (Amelie opet nedosahla na celkove vitezstvi)
2006 > Anicka Ivanovic (druha skoncila Maria:)
2007 > Maria Sarapova
2008 > Dinara Safina
2009 > Elena Dementieva
2010 > Karolina Wozniacki
2011 > Serena Williams (druha byla Aga:)
2012 > Petra Kvitova

Z toho je videt, ze tohle se proste jen tak neobhajuje:)
Dalsi zajimavosti je, ze jedina hracka, ktera vyhrala Series + GS USO je pouze Kim Clijsters:)

Dale pro zajimavost jeste muzi:

2004 > Lleyton Hewitt1 (druhej byl Andy Roddick:)
2005 > Andy Roddick
2006 > Andy Roddick
2007 > Roger Federer
2008 > Rafael Nadal
2009 > Sam Querrey
2010 > Andy Murray
2011 > Mardy Fish
2012 > Novak Djokovic
Reagovat
smazaný uživatel
Nějak ti tam V Americe jeden turnaj s účastí ve čtvrtfinále přebývá
Reagovat
smazaný uživatel
Snad jsem tvůj příspěvek pochopila správně, nepsala jsem, že je pochvalný, mně osobně přišel takový, jak jsem psala..Když se na věci díváš s nadhledem, tak vidíš věci jinak, dáváš si věci a události do širšího kontextu, všimneš si i něčeho, co ostatní berou asi jako samozřejmost, správně jsi vypíchl Us Series a dal srovnání, kdo všechno si může říkat vítěz. No a já vidím samá dobrá jména, šampiony a Petra mezi ně právem patří :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jo.:) Preji hezkou noc peknych snu.
Reagovat
tommr
kdybys čet pořádně tak by sis možná všim, že nikde nepíšu nic o tom, že by to čtvrtfinále bylo dosažený v americký sérii ...
Reagovat
tommr
bohužel není - víc máš ve vzkazu ... :)
Reagovat
dadaft
díky.
za sebe bych z této sezóny vypíchl zisk Rogers Cupu.
je to slavný turnaj hraný od roku 1892 (!!!), a když se člověk podívá na seznam minulých šampiónek, zatočí se mu hlava...
vím, že grandslamy jsou nejvíc, ale takové to "všechno je jen pouhá příprava na GS", to nemám rád.
já si Rogers Cup náramně díky Petře užil a do teď si vzpomínám, jaké vzrušení tehdy tady na TP panovalo...
***
takže Petro, držím palce do úplného závěru sezóny a hlavně do příštího roku.
problémy jsou od toho, aby byly překonány.
pojď. ))
Reagovat
smazaný uživatel
psal jsi o turnajích bez pauzy - mezi olympiádou a Montrealem měla týden volno.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda! Serena ukázala opět ukázala, kdo je pravá královna ženského tenisu.
Reagovat
Heather_Fedex
doted nechapu tech, co tipovali DEBAKL sereny od viky.
ze zapasu jsem videla jenom utrzky sekajiciho streamu, ale z toho co jsem videla tak buhvijak zazivny tenis to nebyl. vypada to tak, ze dnes nebylo souzeno, aby se hrali 3-setove mace :) teda, pokud neratam to, ze zapas marie se natahl i na dnesek
Reagovat
pepin
Naprostá pravda, jen doufám, že tu uječenou a uřvanou postavila na začátek cesty domů. Škoda včera Angeliky, mohlo být vymalováno.
Reagovat
tommr
na 99,9% to znamená, že Petra klesne až na sedmý místo v žebříčku. Zachránit by jí mohlo už jedině to, kdyby Li Na nenastoupila k poslednímu zápasu ve skupině což se ale zcela určitě nestane ...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš, že teď kvůli tomu Petra nebude moci spát, že se propadla až na sedmou pozici?
Reagovat
dadaft
no, Li Na má vítězství 2:0 a Vice by to klidně celé mohlo proklouznout mezi prsty...
Reagovat
smazaný uživatel
teď na konci sezóny ať klidně spadne, třeba i na osmý místo, je to celkem jedno. Určitě Petra vezme zimní přípravu zodpovědně a od ledna bude drtit jednu soupeřku za druhou. Všem Azarenkám a Serenám vytře zrak :)
Reagovat
tommr
jedno to určitě není. Konečný pořadí na konci sezony se bere jako směrodatný pro statistiky a je dost velkej rozdíl jestli Petra skončí v roce 2012 šestá nebo osmá ...
S tvojí druhou a třetí větou bych se rád ztotožnil, ale jsem v tomhle ohledu trochu skeptickej ... :)
Reagovat
Fandina
tak samozřejmě, že to jedno není, kde Petra skončí na žebříčku, ale stejně to už neovlivní, nic už se nehraje a tak jak to bude tak to bude ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
směrodatný pro statistiky? Já nevím, ale mě sou tyhle statistiky celkem šumák. Koho to zajímá? Důležitost pořadí beru hlavně z hlediska nasazování na turnaje, v tomhle je samozřejmě osmá pozice mnohem výhodnější, než pozice devátá.
Taky to beru tak, že čím níž Petra letos spadne, tím výš může zase příští rok postoupit :) Já si vážně nemyslím, že Petra může vypadnout např z prní 20 (pokud se na to třeba úplně nevybodne nebo se nezraní), jak se tady někdo domnívá. Tohle může říct buď jenom provokatér nebo extrémní pesimista. Když se třeba podívám na naši Lucku Š., která je nyní hráčkou světové 20 a na Petru, tak se vší úctou k Lucce, Petra je prostě jiná liga.
Myslím, že sezóna 2012 byla pro ni stejně tak důležitá jako 2011. Nabrala zese nějaké zkušenosti, poučila (poučí?) se z chyb a příští rok to bude zase válet. Už se na to moc těším :)
Reagovat
smazaný uživatel
ještě k tý směrodatnosti statistik. Pokud by šlo třeba o to, aby zůstala na konci roku na první nebo druhé pozici, určitě bych tomu nějakou důležitost přikládal.. ale šestá nebo osmá pozice, to už je myslím fakt celkem jedno.
Reagovat
pepin
Ahoj, dneska Kotyza napsal, že po finále se Petra musí podrobit důkladnému celkovému vyšetření, aby přišli na důvody jejích pořád trvajících problémů. Tak uvidíme, na co přijdou. Já si spíš myslím, že by potřebovala pořádnýho chlapa - s úsměvem. Nejlépe je se přece vypotit a dál to již určitě znáš.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Petra Li Na vítězství přála, co vím, tak spolu trénují a celkově na mě Li působí sympaticky, Petře určitě žíly tohle netrhá a jestli je to pro ni dobrá, nebo špatná zpráva, bych nechala na Petry uvážení..
a nevím, co by ji jako mělo "zachraňovat" ..ona se topí?
No, to se asi určitě nestane, že by Li nenastoupila, ale možná by si měla Li zlomit nohu? :-//
Reagovat
tommr
a zase ten zdviženej prstík ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vždyt ty provokuješ rád..;-)
Reagovat
Frick
17:12
Španělský tenista Rafael Nadal se ze zdravotních důvodů odhlásil z Paříže i Turnaje mistrů. Účast ve finále Davis Cupu v Praze zatím nevyloučil.

Co to znamená? Že TAKY nebude hrát ani DC nebo že TIM SPÍŠ ho bude hrát, protože se šetří aspoň na něj?
Reagovat
tommr
zatím to znamená jen to, že obě možnosti jsou pořád ještě otevřený ... :)
Reagovat
Roger_Federer
Nadal je komediant, odhlašuje se z turnaju postupne i když on i všichni ostatni vedi, že letos už hrat nebude..
Reagovat
tommr
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká se v semifinále Turnaje mistryň v Istanbulu utkají s obhájkyněmi titulu Liezel Huberovou a Lisou Raymondovou z USA. Dnešní los rozhodl, že druhou semifinálovou dvojici tvoří Italky Roberta Vincová a Sara Erraniová a Rusky Maria Kirilenková s Naďou Petrovovou.

lepší los si H+H ani přát nemohly. Američanky jsou rozhodně přijatelnější soupeřky než Italky nebo Rusky. Snad nám holky vynahradí to zklamání z odstoupení Petry - podobně jako se jim to povedlo už na OH ... :)
Reagovat
Fandina
Tak to je super ... držím palce holky a vyhrajte to ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
bude to někde k vidění???
Reagovat
tommr
jj semifinále i finále čtyřhry bude v sobotu a v neděli vysílat Eurosport ... :)
Reagovat
Roger_Federer
Podstatou veci je ,že se nedokaza po lonske životni sezone připravit na letošni, aby cile a ambice vkladane obhajila, promenila v dalši uspechy...Jeji hra je cely rok nevyrovnana, vypadky z podstane horšimi hračkami, hlava ji to nebere, přemira snahy, šilene množstvi nevynucenych chyb, pohyb po kurtu...Tohle a psichika donutilo Vajdiršovou k ukončeni kariery..Ano Kvitova nezkonči, vyhraje ješte granslam?Z touto hrou nikoliv a zpadne nekam do to 20..
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby ses podíval pořádně, zjistil bys, že loni těch výpadků měla ještě více než letos...
Reagovat
Fandina
Roger_Federer pochopitelně, že Petra má letos horší sezonu, ale kdo měl kdy takové sezony jako Petra loňskou, aby jí překonával? Letos takovou neměla, to vidí každý a třeba už takovou nebude mít nikdy. Třeba bude mít lepší, ale pořád je úspěšnější než Nicol. To snad nezpochybňuješ ne?
Reagovat
Roger_Federer
Ano, po lonske sezone je určite uspešnejši než Nikol, ale jeji hra a trapeni na kurtu vykazuji podobnost...A nikdo, ale asi nikdo tady nechce aby to tak dopadlo..Ale večnym alibismem a omlouvanim tomu moc nepomuže.
Reagovat
smazaný uživatel
ne! V té letošní nepovedené sezóně Kvitová dosáhla výsledků, jaké jsou v podání Vaidišové jejími maximálními výsledky!
Reagovat
Fandina
Roger_Federer jestli bude Petra úspěšná záleží na ní ne na tom, co tady kdo napíše. A jestli bude chtít skončit jako Nicol, tak to také záleží na ní. Neovlivníš to ty, ani nikdo jiný, ať tu napíše cokoli. Je to její věc. Tady můžeš tak maximálně napsat, jak hrála ale to je tak všechno.
Reagovat
fazil
prosimte lez tak mesic doma, uzdrav se, pak tak mesic trenuj a v klidu se pust do dalsi sezony a hrej si to na co mas tzn. top 20. haluz z minuleho roku je pryc, wimbledon a turnaj mistru uz mas, to ti nikdo nesebere. proste se smir s tim, ze zadny grandslam nebo podobny velky uspech uz nepridas, ale na mensich turnajich nejaka sance je. chce to jen zacit hrat trosku vyrovnane, dat si do poradku hlavu a hlavne pro ty sileny vypadky s hrackama mimo top 50 nehledat tak trapny a alibisticky vymluvy jako pan trener kotyza, kterej porad tvrdi, jak je to vsechno v poradku. NENI. jsi v top 10 zatim...jeste par tydnu budes, pak budes snad v top 20 a proste s takovyma hrackama prohravat nemuzes, jinak tam nepatris...
Reagovat
smazaný uživatel
v tom případě nejlepší desítka bude obsahovat asi tři hráčky.
Reagovat
fazil
neboj bude jich tam porad deset. jen misto kvitka tam bude zpet wozniacki nebo bartoli. no a kvitko se casem ustali nekde mezi kirilenko a vinci:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Caro ani Hopsalinda letos žádné zdravotní trable neměly a přesto mají podstatně horší výsledky než Petra. Máš tam něco podobně duchaplného, co bych ti mohl vyvrátit nebo to takhle stačí?
Reagovat
fazil
tak asi takhle..s touhle hrou v australii max QF a to se stestim, french open po letosnim haluzovym losu, kde nikoho nemela, pristi rok tezko SF, wimbledon se uvidi..snad da QF. no a new haven a montreal, kde nebyla ani vika, ani maria ani serena atd tezko obhaji, pokud tam pristi rok nektera ze spicky bude..
ted si jen vem kalkulacku a odecitej body odborniku...papa
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, ale to není pravda. Obě měly také zdravotní problémy. U Caro to bude vědět monty a Marion se potýkala se zdravotními problémy před a během antukové sezóny. A ještě měla virózu v létě.

Z první desítky neznám snad tenistku, která by neměla letos nějaké zdravotní trable, ale o Petře se to ví, protože se o ní hodně píše.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to se omlouvám, to mi nějak uteklo. Takže to s těmi zdravotními trably beru zpět, nicméně v tom, že Petra měla letos lepší výsledky, jsem se snad nespletl.
Reagovat
smazaný uživatel
Přišel další odporník,vlastně odborník,na slovo vzatý,že?
Reagovat
fazil
vidim, co vidim...
Reagovat
smazaný uživatel
A co vidíte?Já zase vidím,že vy věční kritici a všechnoviděli a všechnoznali se zde chcete jen dohadovat s těmi,kteří mají opačný názor.A popichovat,to vám jde.How.
Reagovat
Bob
Každý, kdo je schopný napsat o příznivém losu na FO jenom čárku je blb :) A to ty asi jsi :) Jinak nevím, proč by to měl být příznivý los, když v něm byly dvě šampionky FO.
Reagovat
fazil
co to meles. jako kdo????????barty nebo snad mlada radwanska?
ajajajaj ty se hodne vyznas...
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, o tom jsem nepsal. Měla jasně lepší výsledky než tebou zmíňované hráčky.
Reagovat
smazaný uživatel
Caro si zranila koleno na turnaji v New Havenu a limitovalo ji to i na následném US Open. Pak měla ještě ze začátku roku něco drobnějšího. Pamatuju si, že v Sydney měla zraněné zápěstí a pak taky něco s palcem u nohy. V Římě letos skrečovala kvůli alergii na prach, která se jí na tom turnaji projevuje každoročně... Takže Caro taky nebyla celou sezonu zdravá, ale Petra měla určitě vážnější nemoci a zranění. Jinak je pravda, že Petra měla lepší výsledky (proto je o pět míst výše), ale titulů mají obě stejně a Caro ještě bude mít šanci v Sofii. :)
Reagovat
tommr
fazil má pravdu - nevím proč mu za to nadáváš ...
Na FO narazila Petra na první hráčku z top-60 až v SF a hned s ní vypadla:
R128 - Barty (330)
R64 - Urszula Radwanska (79)
R32 - Bratchikova (109)
R16 - Lepchenko (63)
QF - Shvedova (162)
SF - Sharapova (2)
tak lehkej los už na GS asi nikdy mít nebude ...
Reagovat
smazaný uživatel
fazil napsal: proste s takovyma hrackama prohravat nemuzes, jinak tam nepatris...

Proto tam budou asi jen tři hráčky, protože kromě tří mají všechny ostatní takové výpadky. A spousta z nich daleko, daleko horší. Ale to by člověk musel uvažovat, nebo tomu rozumět.
Reagovat
smazaný uživatel
a pak to srovnáme s dnešním žebříčkem - Urszula 31, Bratčikova 89, Lepchenko 21, Švedova 25
Reagovat
fazil
a v tom to je. u hracek jako bartoli, wozniacki, ivanovic, na li nebo stosur na 99 procent vzdycky vis, koho porazi a s kym lehnou. kvitova porazi azarenku a pak prohraje s hradeckou...to je ten rozdil ty co tomu rozumis.
Reagovat
Bob
Bože. Před začátkem turnaje měla Petra v pavouku ale taky jiné hráčky. Li nebo Schiavone. Když se podíváš na takového pavouka, nemůžeš říct, že je zcela jednoduchý či příznivý. To, že ony vypadly s Lepchenko a s Shvedovou (myslím), je jejich problém.
Reagovat
fazil
to je mi jedno, kdo kde byl nebo nebyl. nehrala s nima...
kodes taky vyhral wimbledon, protoze tam 7 nebo kolik hracu z desitky nehralo.
nezpochybnuju ten titul, proste ho ma a hotovo.
jen jsem psal, ze pristi rok ten los muze dopadnout jinak a muze jet domu ve 3.kole...
Reagovat
tommr
co se týče titulů tak je na tom zatím Petra o něco líp: Montreal má určitě o mnoho větší váhu než Soul. Caro ale bude mít ještě šanci přidat titul ze Sofie ...
Petra má taky výrazně lepší výsledky v týmovejch soutěžích. Ve FC ještě může přispět k obhájení lonskýho titulu a na HC dokonce porazila Caro v přímým souboji. Škoda, že se tyhle soutěže nebodujou ...
Konečnej rozdíl mezi Petrou a Carou ale bude nejspíš menší než je těch momentálních 5 míst. Petra v žebříčku nejspíš ještě klesne a Caro se naopak ještě může dostat na desátý místo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
fazil: Asi by sis měl projít, s kým letos vypadávala Petra a s kým vypadávaly tebou jmenované hráčky. Potom bys možná pochopil, o čem píšu.
Reagovat
ludolf
Nějak si zapomněl, že Stosur taky prohrála s Hradeckou (a Hradecká pak hrála dost vyrovnaně se Serenou).
Reagovat
tommr
pro posouzení losu je rozhodující s kým se nakonec hráčka opravdu střetla - ne to s kým by se mohla střetnout kdyby ta a ta soupeřka postoupila. Kdyby jsou chyby ... :)
Reagovat
fazil
ja jsem z ni pred rokem nedelal navratilovou jako vsichni ostatni...
plati, co jsem napsal. GS uz nikdy nevyhraje a bude stabilne v top 20. cas ukaze, kdo mel pravdu...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale pořád bude Petra před Caro. Co se týče losů, to už jsem ti, a nejen já, několikrát spolehlivě vyvrátil.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jo, ale když se to vezme na kusy, je to 2:2. :) No nevím, týmové soutěže bych do toho zrovna moc nezatahoval. Můžeš mi říct, s kým má Caro hrát Fed Cup za Dánsko? :D Máš pravdu, že na Hopman Cupu vyhrála Petra vzájemný zápas (myslím 6:4 ve třetím), ale nezáleží jenom na jednom zápasu, je to týmová soutěž. No a uznej, že hrát s Tomášem a hrát s Frederikem (nic proti němu) je trochu rozdíl... Jinak taky věřím, že Caro bude ještě letos desátá. Pamatuješ, jak jsme tady tipovali pořadí v první desítce na konci roku? Já jsem jako jediný dal Caro na 10. místo. :) Po Pekingu to už tedy vypadalo nepravděpodobně, ale pak se Caro přihlásila do Moskvy a ta šance tam zase byla. Takže věřím, že se jí to povede a když ne, taky se svět nezboří. Ale snad jí to vyjde, abych tady nemusel do konce roku číst, že vypadla z první desítky...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemotej dohromady los a následný průběh turnaje. Že Li a Schiavoneová vypadly dříve, než na Petru narazily nemění nic na tom, že je ve své části pavouka měla nalosované, tedy že los moc lehký neměla.
Reagovat
Jan
Když nebudu srovnávat Petru s dalšími, fakt je, že na FO měla až do semifinále snadné soupeřky, tak jak to popsal tommr. Bez ohledu na to, že některé silné tam z pavouka vypadly, podstatné je s kým hrála. Taky tomu říkám snadný los, který se nemusí opakovat. Stejně tak na USO, než potkala Bartoli, měla snadné soupeřky, podobně ve Wimbledonu. Řeči, že to vyplynulo z jejího žebříčkového postavení na tom nic nezmění. A pak vždycky prohrála s první vážnější soupeřkou. Vypovídá to o jejím letošním výkonu i když buďme rádi i za to.
Reagovat
Fandina
Jan, tommr ... tak já se přidávám na opačnou stranu ve sporu snadného losu Petry na FO, nebyl snadný, argumenty tady už padly mockrát, teď to pitvat nebudu, bývalé šampionky atd. Jestli chcete v tomto dlouhotrvajícím sporu udělat nějaký rezultát, vypište anketu, jak to kdo viděl, nebo něco podobného, ať je jasněji, třeba.
Podle mě nebyl snadný ... úsměv.
Reagovat
Jan
Vždyť jsme tam tommr i já psali, že bývalé šampionky vypadly, takže s nimi nehrála. Nazvěme to reálný los, s kým doopravdy hrála ne s kým mohla hrát.
Reagovat
Fandina
Jan ... já myslím, že je to spor o ničem. Snadný los je relativní pojem a každý má na něj jiný argument. Petra tam měla bývalé šampionky a tím, že neprošly do semi kde hrála ona se nesnižuje obtížnost toho losu, protože je musely porazit jiné hráčky, které musely být kvalitnější než bývalé GS vítězky a ty pak porazila Petra. A vůbec tyto úvahy jsou neuchopitelné a zbytečné, každý má jiný argument na snadný los, každý to vidí jinak. Proto jsem psala, že jestli se dá něco rozhodnout v tomto konkrétním případě, jedině tak, že se bude čárkovat, kdo ano kdo ne. Jinak podle mě snadný los Petra neměla na FO, těžko změním názor, zatím mě nic nepřesvědčilo o tom, si myslet něco jiného.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebyly to lehké soupeřky, když došly tak daleko a porazily Li a Schiavone...
nebo Petra byla ve Wimbledonu 2010 lehkou soupeřkou pro Serenu?
Reagovat
Jan
Dobrá. Podávám ruku ke smíru. Mně to nevadí, že měla těžký los. :) Stejně to nic neřeší.
Reagovat
smazaný uživatel
Los měla Petra na FO takový, že podle papírových předpokladů měla hrát s dvěma bývalými šampionkami FO. To není jednoduchý los. Tečka.

Že s nimi nakonec nehrála je jasným důkazem toho, že ta část pavouka byla hodně těžká, když ani outsiderky nebyly tak úplnými outsiderkami. Že Švedovová nebyla žádná výhra jasně ukázal samotný zápas i to, jak šla do konce sezony nahoru.

A všimnl jsem si, že tommr na mě už nereaguje. Asi pochopil, že těžko může vyhrát debatu, když nemá pravdu.
Reagovat
Fandina
Jan ... tak tak ... úsměv
Reagovat
Jan
Ještě by se dalo namítnout, že Švedová a Lepchenko porazily na FO Li Na a Schiavone, ale zase to byly v té době hráčky níže na žebříčku, takže v následných bojích nemusely zopakovat svůj výkon, což u výše postavených hráček obvykle neplatí. I z tohoto pohledu byly podle mě snazší soupeřky pro Petru než by byly Li Na a Schiavone. To jen tak na okraj.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně, když bude v pondělí maximálně ve čtvrtek fit. Je vidět, že s léčením po debaklech nemá problém. A po horečkách jí bude za týden dobře nebude ani oslabená.
Reagovat
smazaný uživatel
a tu horečku jsi jí měřil ty? Ona někde mluvila o horečce?
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem rád, že horečku nemá, že si potřebuje do soboty jenom odpočinout po šokujícím debaklu a předvedené "hře" potencionální světové jedničky. Toto jsem opravdu četl dokonce od světové odbornice Navrátilové.
Reagovat
Fandina
SAKALJ tak když letos v Austrálii chyběly Petře dvakrát dva zápasy k tomu, aby byla světovou jedničkou, tak se nelze divit, že se to psalo, k tomu nemusí být nikdo odborníkem, vycházelo to matematicky. A že někdo onemocní a nemůže hrát, tak to je také normální, takových případů už bylo a bude. Život jde dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Docela mě překvapilo, že Petra nebere antibiotika. Já bral antibiotika nedávno a bylo to na sedm dní. Kdyby je začala brát dneska, tak by je dobrala ve středu a na Fed Cup už by byla určitě fit... Ale nevím, já nejsem doktor ani sportovec, pouze mluvím o svojí nedávné vlastní zkušenosti. :) A taky je asi patrné, že Petra chce hrát i tu exhibici. Slyšel jsem, že se tak včera sama vyjádřila. No ale asi záleží na tom, v jakém stavu bude v neděli... Nezbývá než Petře znovu popřát brzké uzdravení a když se na to v pondělí nebude cítit, tak se na ni rozhodně zlobit nebudu. Když to bude ok, tak se na ni rád podívám (i když budu koukat hlavně po Marušce :D).

"Exhibice se Šarapovovou se uskuteční v každém případě. Počítáme s Petrou, ale máme i záložní řešení, kdo by se s Marií představil," řekl ČTK Karel Tejkal, mluvčí České sportovní, která marketingově připravuje exhibici i Fed Cup.

Tak to by mě zajímalo to záložní řešení. Doufám, že to není Pála s parukou. :D Ale ne, já si pořád myslím, že nejpravděpodobnější záložní řešení je Lucka Šafářová. :)
Reagovat
smazaný uživatel
S těmi antibiotiky jako sportovec amatér mám zkušenost. Antibiotika tě rychle vyléčí, ale rozmr, rozhodí organismus. A tomu pak o to déle nž se dostane na svoji normální úroveň.

Asi si řekli času máme relativně dost (FEDcup). Nejpozději za týden se vyléčí a ani nebude moc oslabená. Já to beru.

Ale možná jsou to ode mě jenom kecy, klidně ať mě opraví, kdo o tom ví víc.
Reagovat
Fandina
Já měla zánět průdušek a teploty několik dní a antibiotika jsem nedostala. Tři dni jsem byla nemožná, pak se to zlepšilo, ale dobře mi bylo až po týdnu. A nedávno jsem zase měla zánět zubu a dostala jsem antibiotika hned a v koňských dávkách. Tak asi záleží na přístupu lékaře, nebo nevím co ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě asi záleží na tom, kolik těch bacilů v sobě má. To se měří CRPkem(?). Aby se lidi zbytečně neládovali antibiotiky a tak se zvyšovala jejich rezistence.
V dnešní době bych nedal děcko k doktorce bez CRPka. Víte jak to kdysi bylo. "Bolí tě břicho? Nasadíme antibiotika".
Reagovat
Bob
Přesně tak, CRP :)
Reagovat
smazaný uživatel
Moje máma teď má taky zánět průdušek a dostala antibiotika hned. Asi opravdu záleží na doktorovi...
Reagovat
smazaný uživatel
Záleží na rozhodnutí lékaře,on má posoudit situaci.Určitě platí,že antibiotika se mají nasazovat uváženě.Nadužíváním(nebo nedobráním) antibiotik jen posilujeme kmeny bakterií,které se stavají rezistentní.Tzv.širokospektrá atb hubí i ty "dobré bakterie",které žijí v našem tl. střevě a mohou způsobit velké průjmy.
Reagovat
Bob
antibiotika jsou zlo, je to kekel, který v těle udělá akorát větší bordel ne je ;)
Reagovat
smazaný uživatel
To je nesmysl.Jen se musí opravdu nasazovat s uvážením.Laik,což?
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud je ten zánět virového původu, jak lze soudit podle jejich vyjádření, tak by jí ATB stejně nebyla nic platná.
Reagovat
smazaný uživatel
pohybuju se tak lehce okolo profesionálního basketu u nás a doktoři hráčům antibiotika dávají až v opravdu krizových situacích...
Reagovat
Bob
Laik? :) Bohužel ne!
Reagovat
tommr
jak se v prvním okamžiku zdálo. Tu exhibici bych ale bejt na místě Petry rozhodně vynechal. At si Sharapka radši zahraje s Luckou Šafářovou nebo s Klárou Zakopalovou - ty se potřebujou před finále FC taky rozehrát ... :)
Reagovat
Roger_Federer
Srovnani vyvoje kariery z Kvitove a Vajdišove je naprosto na miste..Až do lonskeho zazračneho roku a obrovskeho nastupu Kvitove nebyla ničim nad Vajdišovou..Dokonce si dovolim tvrdit, že ve stejnem veku byla Nikol o dost lepši..Tento rok jasne ukazal, že Petra nedokazala obhajit a ustat naroky na ni kladene..a udržet hlavu tam kde loni..
Reagovat
tommr
je to bohužel tak. Letos se Petra oproti lonsku jednoznačně propadla ...
Zásadní rozíl mezi ní a Vaidišovou je ale v tom, že Petra ještě kariéru neskončila a má tudíž pořád ještě šanci dokázat, že ten lonskej rok nebylo jen jednorázový a neopakovatelný vzepětí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo Petra nemá tatíka, který by ji mačkal jak citron.
Reagovat
Fandina
Petra má za sebou úspěšný rok kdy měla nevíc vítězství a nejvíc si vydělala na okruhu, vyhrála Wimbledon, TM a FED. Srovnávat to s Nicol nelze. Vždycky bude Petra nad ní. Pokud někdo hodnotíte očekávání, tak to je hloupost, protože každý má očekávání jiná. Fakta jsou fakta, očekávání je něco nehmatatelného.
Reagovat
smazaný uživatel
Zasadni rozdil je v tom, ze Vaidisova se k vitezstvi na GS ani nepriblizila a ani tim, zeby postoupila do finale...o vitezstvi na TM se ji mohlo jen zdat. Petra ji nechala uz pekne davno za sebou...ale tim nechci rict, zeby Nicole byla nejak spatna, ale proste se to srovnavat uz od minuleho roku neda...
Petra take odesla od otce, a to byl dobrej tah.!!!
Proste jsou to uplne rozdilne pribehy, uz ani to brzke zakonceni kariery pomalu nebude aktualni. Nikol to zabalila fakt strasne brzy...presne ve veku, kdy teprve Petra se vic a vic prosazovala...Krom toho to byl herne jiny typ hracky...
Jedine co maj spolecneho, tak byly v top 10, no...ale Petra opet nekde jinde, ta mohla ziskat i No1...
A potom je to stale jen na kdyby...Petra jak si podotkl jeste porad hraje, a pochybuji, zebychom ji nevideli pristi rok na kurtech...
Jak rikava janekda, zajici se pocitaji po lovu, a v tomto pripade by se musela nicole vratit zpet a vyhrat TM a GS, a to bude uz zase jiny pribeh..., ze:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasny souhlas:)
Tak co kurt? jak bylo:)?
Reagovat
Fandina
Vlk ... ano pinkačka byla a ještě bude, máme tady vedle domu nový kurt a když je s kým, tak se tam dá zaběhnout, ale dneska jsou prázdniny a je tam hodně dětí, tak se musí čekat a běžet tam třeba jen na chvilku ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Vy mate ted v CR nejake prazdniny?
Reagovat
Fandina
Asi ano, děcka mají dva dni volno, podzimní prázdniny ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem nikdy nemel. Tak to decka maji ted fajn:D)
Reagovat
smazaný uživatel
zas a znovu. V tomhle roce, kdy Petra prodělala ten propad, toho Kvitová uhrála tolik, co Vaidišová za celou svou krátkou kariéru. Takže to srovnání není vůbec na místě.
Reagovat
Jan
Souhlasím do puntíku. Propad Petry proti loňsku tady je, byť se dá říkat, že loni na AO, FO a USO nedosáhla tolik co letos. Zase titul z Wimbledonu a TM to vyvažuje, takže celkově to vidím takto. Uvidíme, jak se s tím Petra popasuje příští rok.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist