Kvitová na úvod Turnaje mistryň propadla, proti Radwaňské spáchala 41 chyb

23. 10. 2012, 17:44
Aktuality 369
TURNAJ MISTRYŇ - Petře Kvitové se vstup do Turnaje mistryň, na kterém obhajuje loňský titul, nepovedl. Česká tenistka po velkém množství 41 nevynucených chyb prohrála s Polkou Agnieszkou Radwaňskou a s postupem ze skupiny tak bude mít velké problémy.
Petra Kvitová

Petra Kvitová se v létě v Severní Americe dostala do dobré formy, neboť vyhrála 15 ze 17 zápasů. Jenže od porážky v osmifinále US Open, ze kterého ji Francouzka Bartoliová vyprovodila kanárem, se začala trápit se zdravím a potažmo i výsledky.

Na cestu za obhájením titulu z Turnaje mistryň se navíc vinou pravidel WTA nemohla připravit na halovém turnaji v Linci, kde loni triumfovala, a herní krizi si tak přivezla i do Istanbulu. Dvaadvacetiletá Češka si na úvod soutěže pro osm nejlepších tenistek sezony nemohla přát přijatelnější soupeřku, neboť s Agnieszkou Radwaňskou vyhrála všechny tři vzájemné souboje - ten poslední před rokem právě v Istanulu.

Petra KvitováJenže každý zápas začíná od nuly a ten dnešní se Kvitové vůbec nepovedl. Hned v úvodu prohrála 7 výměn v řadě a bleskově prohrávala už 0-3 a 0-40. Hrozivou ztrátu sice dokázala smazat a vyrovnala na 3-3, jenže pak znovu ztratila tři gamy v řadě a první set prohrála 3-6. Výmluvná byla především statistika nevynucených chyb, kterých Češka spáchala 23, zatímco polská soupeřka jen 3.

"Nepohybovala jsem se dobře. Špatně se k míčům stavěla, byla všude o krok později, a proto jsem nejspíše hrála všude jinde jen ne do kurtu," glosovala Kvitová po zápase svůj výkon. "Navíc jsem nehrála moc dobře takticky. Když jsem třeba mohla jít k síti, tak jsem nešla. Ve druhé sadě jsem hrála moc vzadu," přidala Kvitová, hrající nově v bílém tričku a červené čelence,

Ve druhé sadě se obraz hry příliš nezměnil. Radwaňská pouze čekala na chyby a Kvitová, jež se snažila útočit, si nedokázala udržet ani jedno podání a tak dvě čestné hry uhrála pouze na returnu. Po hodině a 24 minutách se fulnecká rodačka musela smířit s porážkou 3-6 2-6, protože příliš často chybovala. Zbytečně zkažených úderů Kvitová předvedla celkem 41, zatímco Radwaňská pouhých 5. Nic na tom nemohla změnit ani dílčí výhra ve vítězných úderech (23-11).

"Myslím, že se to dá nazvat debakl. Zahrála hluboko pod své možnosti a byl to jeden z nejslabších zápasů, co jsem od ní letos viděl. Dost jsme trénovali, ale vůbec nezahrála," řekl krátce po porážce Kvitové její trenér David Kotyza Radiožurnálu. 

"Necítila jsem se na kurtu dobře, nebyla jsem v pohodě," přiznala Kvitová. "Jsem zklamaná sama ze sebe. Udělala jsem příliš mnoho chyb a nebyl to z mé strany dobrý tenis," řekla Kvitová na tiskové konferenci s tím, že po utkání z kurtu odcházela se slzami v očích, ale i naštvaná sama na sebe. "Ale je to Turnaj mistryň a já vím, že můžu hrát jenom lépe. Stále mám šanci," prohlásila loňská wimbledonská šampionka.

Čtvrtá nasazená Radwaňská měla ze snadné výhry pochopitelně velkou radost. "Jsem ze svého výkonu nadšená. Hrála jsem od začátku dobře a vydrželo mi to až do konce," řekla krátce po utkání. 

Českou fedcupovou reprezentantku v boji o postup do semifinále čekají v Bílé skupině ještě dva zápasy. Zítra bude mít volno a ve čtvrtek se utká s Italkou Sarou Erraniovou, se kterou má bilanci 3-0. V pátek pak vyzve světovou dvojku Marii Šarapovovou, s níž naopak v této sezoně všechny tři duely prohrála. 

Ve druhém utkání Bílé skupiny potvrdila roli favoritky Maria Šarapovová, jež bez potíží porazila 6-3 6-2 italskou debutantku na turnaji Saru Erraniovou.

Ruská favoritka v utkání diktovala tempo hry a měla ho plně pod kontrolou. Trefila 23 winnerů a udělala 20 chyb. Erraniová chybovala jen devětkrát, jenž za celý zápas si připsala pouhé čtyři vítězné údery. 

Ve středu se v Bílé skupině utká Šarapovová s Radwaňskou.

Otevřeny už byla také boje v Červené skupině. V té v prvním utkání potvrdila roli favoritky nejžhavější aspirantka na titul Serena Williamsová, jež bez větších potíží přehrála 6-4 6-1 Němku Angelique Kerberovou.

Dvojnásobná šampionka si dnes připsala již 44. vítězství z posledních 46 zápasů, jediné dvě prohry zaznamenala právě proti Kerberové v Cincinnati a Italce Virginii Razzanové na Roland Garros. Ve skupině se utká ještě se světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou a Číňankou Na Li.

- TURNAJ MISTRYŇ 2012 -
(Istanbul / Turecko, tv. povrch / hala, 4.950.000 dolarů)
úterní výsledky (23. 10. 2012)

Bílá skupina:
A. Radwaňská (4-Pol.) - Kvitová (6-ČR) 6-3 6-2
esa: 3-2
dvojchyby: 0-6
využité brejkboly: 6/16 - 3/7
winnery: 11-23
nevynucené chyby: 5-41
čas: 1 hodina a 24 minut

Šarapovová (2-Rus.) - Erraniová (7-It.) 6-3 6-2

Červená skupina:
S. Williamsová (3-USA) - Kerberová (5-Něm.) 6-4 6-1

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

369
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
By mě zajímalo, kde všichni ti advokáti chudejch byli, když se tu před nedávnem rylo do Caro pro její neatraktivní pasivní nudný vracecí tenis..
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis Agy a Caro není vůbec stejný, to mají zaškatulkováno je ti, co je obě vidí jako pouhé vracečky.....

A zase odbíháš od tématu a zmiňuješ něco, co není aktuální. Já psal k této diskuzi.
Reagovat
smazaný uživatel
Stejný ne, ale hodně podobný.

Já nikam neodbíhám, jen uvádím paralelu.
Reagovat
smazaný uživatel
Když si to myslíš, tak jo.

Ono když člověk chce, nějaké to vysvětlení a argument si vždy najde, to není problém.....
Reagovat
smazaný uživatel
Rád se nechám poučit (a myslím to vážně) - v čem se jejich styly liší?
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Heather_Fedex
hups :} tak andy vyfoukl dalsi rekord rogerovi no toto...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si se dockal, mas novy clanek...Petra Kvitova odstoupila z TM...tam ten rekord klidne padnout muze :D)
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová se odhlásila ...
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Už je to tak. Bylo to v rádiu - prý zánět průdušek
Reagovat
dadaft
jj, už je to venku. zánět průdušek.
Reagovat
smazaný uživatel
Uprimne, trochu jsem se toho obaval, aby to tak neskoncilo...:( Ale moc jsem tomu neveril.
Ted jsem videl kratkou zpravu tady na TP. Tak to je dost spatne.
Reagovat
dadaft
takže Mášenu ještě čeká Aga a Sam.
no, nadšená nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdy jsem o tobě nepsal s DESPEKTEM, to ty jsi si to jenom tak vyložila.
Nedivím se, že na mě reagují lidé. Jsem v diskuzi a počítám se vším, neboj.
Také přeji hezký den.:-)
Reagovat
gigin
pojď, pojď, pojď ... jen mu dej!! ;)))
Reagovat
Fandina
Ale ne, hádky nejsou moje hobby, ani psaní tady na webu, v podstatě se ozvu jen, když se mi zdá, že někdo na někoho zbytečně nasazuje psí hlavu, hlavně na tenisty, nemohou se bránit, nickové jsou mi ukradení ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Už by sem mohli dát nějaký nový článek, tady je příspěvků, že by to za chvíli snad překonalo nějaký rekord.:)
Reagovat
Heather_Fedex
rekord PORAD drzi clanek o federerovi :)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
tak to jestli sem něco nedají, není to vůbec nepřekonatelné.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
a nebylo vic prispevku, kdyz Rebel Tom nepodal Almagrovi ruku? :D)

No v kazdem pripade tenhle rekord muze padnout, kdyz tu nekdo jeste napise par provokativnich perlicek:D)
Reagovat
smazaný uživatel
to by vylozene musel nekdo diskusne ujet, co by vyvolalo dost velkou bouri a odpor:).
Ale fakt je, ze specialisti na to tady jsou:D)
Reagovat
smazaný uživatel
No právě.:D

A myslel jsem, kdyby sem nedali článek na dnešní den a už se blížilo 16:00, lidi by ty expertýzy a komenty k zápasům házeli sem.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nepřipadáte si jako po opici? Já jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja sice tolik ne...ale jiste vystrizliveni se tu objevuje :D)))
Reagovat
dadaft
na každý pád nás dnes čekají další tři výživné kousky. ))
na Nálinku se těším moc...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, na ten zápas se taky už moc těším. Je to už dlouho, ce se nepotkaly, navíc povrch je pomalejší, budou toho muset předvést obě víc. Navíc Li nový trenér, jako bývalý kouč Justine ví, co na Serenu platí a určitě jí takticky připraví. Sereně včera nešlo moc podání, pilovala ho ještě po zápase.
Takže čekám dramatický a vyrovnaný zápas.
Já osobně věřím Sereně, to tě ale asi nepřekvapí.:)

A na zápas Azarenka vs Kerber se taky těším moc. Když včera spadla s Angie tréma, nehrála zle. A Vika v tom posledním setu v Linci - to je takový otazníček. Byl bych rád, kdyby to také nebylo jednoznačné.

No a Aga s Mášou - na to se vyloženě těším. Řekl bych, že Aga není vůbec bez šancí, zase povrch hraje trochu pro ni, tak doufám, že nebude svázaná tím, že když by vyhrála, má postup zajištěn. A moc bych jí ten postup přál.:)

Jen mě mrzí, že jsem včera neviděl zápas Sáry a ani dnes ho nebudu moct zkouknout ze záznamu. Jak hrála? Výsledek ani statistiky nevypovídají o nějaké debaklu. To jsem rád, že tam není jen do počtu.:)
Reagovat
tommr
já jsem na dnešní zápasy taky zvědavej, ale myslím si, že favoritky nebudou mít žádný problémy - tipuju, že Serena, Vika a Masha dneska neztratí ani set ... :)
Jinak malá technická poznámka - Aga nebude mít ještě zajištěnej postup ani v případě vítězství ...
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu, ale kdyby vyhrála ve dvou setech, byla by blízko. Ale samozřejmě, že jsou ještě varianty, které se můžou stát.
Byl jsem nepřesný.

Já to s těmi favoritkami nevidím tak snadno, u Sereny by mohl být tříseťák a u Máši možná taky. Každopádně to bude určitě zajímavé.:)
Reagovat
dadaft
jj, Angie byla včera skvělá. Viku čeká hodně ostrý start.
Sára? hrála dobře. nestačilo.
Reagovat
smazaný uživatel
"Aga hrála to, co hraje furt - vrátím to a uvidím, co předvede soupeřka. To není o chytrosti, ale o tom, že nic jiného ani neumí."
autor S.K.Neumann alias Quesh

:D) Tak tohle mne fakt tady asi nejvic pobavilo...dalsi z krasnych perel avangardniho basnika, tenisoveho umelce a odbornika v jedne osobe. Uz se tesim na dalsi komenty, ktere se dotykaji "peknych" ideovych myslenek anarchistickych buricu:D)))

I kdyz teda porad na prvnim miste, alespon u mne je hlaska z OH, ze Kirilenko uz nikdy takhle nezaserviruje :D))) Tahle bozska prozretelnost mne letos asi "uchvatila" nejvic:D)))

No v kazdem pripade se nemeni nic na tom, ze Aga stale zustava jednou z nej technickych hracek na okruhu, a jen tezko se ji nektera vyrovna. A co se tyce chytrosti, tak jedna z mala, ktera fakt vi, kde ten mic posila, coz se o Petre, hlavne vcera, teda rict nedalo...plno micu na raketu Agy, atd. Vysledek 6:3 / 6:2 celkem vypovida o tom, co se delo na kurtu! V kazdem pripade videl jsem tam u Petry hezky prvni vlastovky:D)) Tak snad to Petre vyjde v dalsim zapase lepe. Jak se lidove rika - drzim palce:) Snad to zlomi a pujde to:)
Reagovat
smazaný uživatel
Byly tam místy k vidění pěkné vlaštovky, jak píšeš. Nejhezčí, kterou si pamatuji, byl pro mě ten moc pěkný kraťas - myslím, že to bylo v prvním setu.:)

A aniž bych měl růžové brýle, může se klidně stát, že Petra po tom šoku ze včerejška, který asi utrpěla ze své hry, příští zápasy vyhraje a postoupí. A i kdyby ne, držím palce do příštího roku.:-)
Reagovat
tommr
Petra je ted ve velice složitý situaci a k postupu jí nemusí stačit ani vítězství nad Erraniovou a Sharapovovou. Pravděpodobnost, že postoupí je opravdu minimální ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano take jsem mel na mysli ten pekny drop:D)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je pravda, ze se obcas da z minima vytriskat maximum:D)
No, coz, ted uz bude v pozici, ktera ji snad i vic sedi, tak treba to vyjde:) a oba zapasy vyhraje, jinak co se tyce samotneho postupu, tak bych na to nejak specialne ani nemyslel. Asi to nejdulezitejsi je - proste ty dva zapasy vyhrat :) Ted snad uz nema co ztratit...a alespon ty dva zapasy ji vyjdou:)
Reagovat
tommr
tak o tom nemůže bejt pochyb - Petra potřebuje ty dva zbývající zápasy vyhrát i kdyby to už na postup nestačilo. V sázce je její prestiž, sebevědomí a v neposlední řadě i spousta bodů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufam, ze se zdrave nastve a v dalsim zapase tam bude trosku jina hracka - prestiz neprestiz:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, vím, je to stejné, jako u té Agy. Ale správně píšeš, že je důležité, aby alespoň něco vyhrála. Postup teď fakt nemá cenu řešit. Hlavně, ať se holka chytne a nejede dom nějaká zdecimovaná před další sezónou.:)

Ale zažil jsem už TM, kde k postupu stačila třeba jedna výhra a jeden set. Myslím Venus v r. 2009 - ale nejsem si jistý.:)

Ale já věřím, že se naprdne a bude tam příště na kurtu dračice - a co z toho bude, to uvidíme.:)
Reagovat
tommr
jj za určitejch okolností stačí na postup i jedna výhra a jindy zase nestačí ani dvě ... :)
Petra potřebuje v každým případě něco vyhrát - bylo by strašně nepříjemný kdyby na TM schytala třikrát výprask a pak měla v takovým rozpoložení jít na exhibici se Sharapovovou a finále FC ...
Reagovat
smazaný uživatel
KVÍTKO, NEBUĎ SMUTNÁ, VESELO JEŠTĚ V ŽIVOTĚ BUDE!!!! MÁM TĚ RÁDA A MOC TI FANDÍM!!!!!!!!!!!
Reagovat
taffer
Zkus si vypnout Caps Lock, to je takové tlačítko vlevo na klávesnici. A světe div se, taky se s tím dá psát :-)
Reagovat
smazaný uživatel
LIDI TADY PŘECE NEJDE O TENIS, KDYŽ TO NEJDE, TAK TO NEJDE, TO PŘECE ZNÁME VŠICHNI!!!!!!!!! A URÁŽET PEŤKU JE SNAD POD VAŠÍ ÚROVEŇ, TROCHU SLUŠNOSTI, PROBOHA!!!!! A JESTLI TADY MÁ NĚKDO POCIT, ŽE JE NEJLEPŠÍ TRENÉR A MÁ NEJLEPŠÍ RADY NA SVĚTĚ, MOJE RADA ZNÍ - AŤ SE TÍM ŽIVÍ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
petrulinka
Konečně tady má někdo rozum. Vždyť přece samotnou Petru to musí neskutečně mrzet a jak píšeš, když to nejde, tak to nejde. Můj syn hraje squash, teď už je mezi dospělými, ale kdysi jako junior byl dost dobrý, ale občas prohrával zápasy neskutečným způsobem až nepochopitelně. Tak jsem se ho ptala, jak je to možné a on mi říkal: "mami, když máš den a jde to, tak ti tam padne úplně všechno, ale když to nejde, tak se můžeš snažit jak chceš a všechno je špatně". Prostě tak to ve sportu chodí. A můžu říct, že tady některé naprosto hloupé řeči o tom, že by Petra měla zhubnout jsou nesmysl. Můj syn je hodně vysoký, téměř 2 metry, takže na kurt má a vždycky měl špatný pohyb na rozdíl od menších hráčů, kteří měli pohyb vždy dobrý. A vůbec to nesouvisí s tím, že by někdo měl menší či větší břicho, ale spíše s výškou. Sara je malá, proto je daleko více pohyblivější.
Reagovat
rubens
Co tě asi inspirovalo, Válka s mloky?
Reagovat
rubens
To bylo pro Maart.. :)
Reagovat
rubens
Tak horší to snad už nebude...
Vidím, že většina tady se shodla, že pár kil dolů by nebylo od věci.
Zlepšil by se pohyb atd atd...
Problém asi je, že není plán B. Trénování dlouhých, nudných, nekonečných
výměn.
Víme, jak to s Petrou je, příští zápas úplně naopak.
Doporučovaná výměna trenéra - těžká věc, osobně si myslím, že tihle lidé by si měli projít dobrým i zlým. Kotiza přece není amatér.
Na závěr přání, aby se Petra dala co možno nejrychleji (asi přes zimu) do pořádku.
Reagovat
fazil
lehne tam se vsema i s errani. je tam naposled
Reagovat
smazaný uživatel
Nechcem vám vstupovať do rozsiahlej a určitej plodnej diskusie, no zaujal ma link "Petrulinky", ktorá v nižšej časti odkazuje odkaz na Petru z loňska..Keď som ho skopíroval, na obrazovke som mal prázdnu bielu plochu s napísom NOT FOUND...

Veľmi výstižné a symbolické.
Reagovat
Fandina
NOT FOUND ... tak to se povedlo a Petruška musela přibrat ... úsměv
Reagovat
rib
no Forhande, myslím, že máš ještě rezervy v používání linku, já to otevřela bez potíží...
Reagovat
petrulinka
Přesně tak, zkoušela jsem to znovu otevřít a jde to bez potíží, asi jsi to špatně zkopíroval. Mimochodem jsem našla vyjádření Kotyzy po zápase, třeba to sem už někdo dával, ale nechce se mi číst některé "chytré nesmyslné řeči". Takže Trenér Kvitové Kotyza o zápase:

"Myslím, že se to dá nazvat debakl. Zahrála hluboko pod své možnosti a byl to jeden z nejslabších zápasů, co jsem od ní letos viděl. Dost jsme trénovali, ale vůbec nezahrála."

Myslím, že to vyjádřil jednoduše, jasně a výstižně. Souhlasím, ale to neznamená, že nebudu Petře fandit a budu do ní kopat jako někteří tady a nadávat jí, že je tlustá.
Reagovat
petrulinka
Já se omlouvám, ale rozčilením tady z některých "chytrých" příspěvků jsem nepostřehla, že tady v článku vyjádření Kotyzy je, tak sorry.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, příměr s polévkou je opravdu klišé. A srovnávat rozpoznání přesolené polévky s hodnocením tenisové hry mi trefné nepřijde.

Máš selektivní paměť, v afektu něco píšeš a pak se z toho vykrucuješ. Dole jsi doslovně psal toto:

"Aga hrála to, co hraje furt - vrátím to a uvidím, co předvede soupeřka. To není o chytrosti, ale o tom, že nic jiného ani neumí."

"Pasivnější než ona je už jen zeď"

To není o tom, že nehraje chytře?

Aga umí hrát aktivně, akorát aktivita v jejím podání nebude nikdy vypadat jako třeba aktivita Petry. Proto jsem se tě ptal, jak dlouho hraješ tenis, když pálíš takovéhle fundované názory.

Co mi přijde pokrytecké? No právě tohle, ty ji jako "gratuluješ", protože je to "správné", nebudeme přece nepřející a pak v afektu píšeš tohle. To mi fakt přijde lepší napsat klidně, že tě na*srala, že Petru porazila a na nic si nehrát....

Můj názor - nic ve zlém....
Reagovat
smazaný uživatel
Stejné klišé ale je tvrzení "nehrál jsi tenis? tak do toho nemáš co kecat, protože tomu nemůžeš rozumět."

Vím, co jsem psal, nemusíš to tady opakovat. A z ničeho se nevykrucuji, protože ačkoliv vaše vývody jsou zcela legitimní, jsou to vaše vývody, ne moje doslovné tvrzení.

Aktivně asi hrát umí, škoda ale, že to nepředvedla v těch zápasech, které jsem viděl. Pravda, nebylo jich moc.

A pořád nechápu, co je pokryteckého na tom někomu pogratulovat a zkonstatovat, že k vítězství dospěl za výrazného přispění chyb soupeře. To je pokrytecké uvádět fakta?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, to není stejné klišé. Já se jen ptal, protože jsem nevěděl z čeho děláš ty soudy. A rozmýšlel jsem se, jestli ti to mám napsat, protože každý toho tady plno naplká a já nemám rád, když někdo na někoho útočí, ale ty nejsi schopný něco uznat a dohaduješ se do zemdlení. Akorát čekáš, co kdo o Petře napíše a pak jedeš....

Kdyby jsi si pamatoval, co jsi psal, tak nemůžeš tvrdit, že jsi nepsal, že nehraje chytře. Jenže ty akorát slovíčkaříš a snažíš se o překrucování věcí, že jsi to nenapsal doslovně. To by došlo každému se selským rozumem, jak jsi to myslel, ale ty se oháníš tím, že jsi to nenapsal doslovně.

Ne, není pokrytecké uvádět fakta, ale mohl bych zase kontrovat, že jsou to tvá subjektivní fakta. Nechci se ale dohadovat. Pro mě je prostě chování, které jsem ti vysvětlil, pokrytecké. Můj názor.

Pro mě je třeba faktem, že Petra dnes hrála špatně a výrazně pod své možnosti a ty jsi z toho měl amok.
Reagovat
Fandina
Oskar ... proč na queshe útočíš, vyčítáš mu, že něco píše tak a zároveň o něm píšeš, že měl z něčeho amok. Je přece jeho věcí co píše a neznamená to, že když píše něco jiného, než se líbí tobě, tak na něj můžeš útočit a psát o něm že je pokrytec. Ty ho provokuješ, nerespektuješ, nebo ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Píšu to, protože mám takový názor. A když to píšu, asi k tomu vidím důvod.

Já také nevstupuji do toho, když si s někým vyměňuješ názory, vlastně jsem na tebe včera reagoval po dlouhé době. Byl by problém, kdybych tě poprosil, aby to bylo vzájemné? Samozřejmě si můžeš psát co chceš, kdy chceš a komu chceš, jen tě žádám. Nemusíš tomu vyhovět, to je jasný.:)
Reagovat
Fandina
Ono pokud s někým diskutuješ veřejně, nediv se, že ti do toho někdo jiný vstupuje, kdybys chtěl jenom s ním, máš tady k tomu například vzkazy. A může to být kdokoli, i ten o kom píšeš s despektem, jako mě. Sorry, nemůsíš na mě reagovat, ale nediv se, je to veřejná diskuse a jako ty máš názor já taky. S tím nic nenaděláš. Jinak přeji hezký den a s úsměvem.
Reagovat
smazaný uživatel
Už se mi nechce rolovat dolů, je to hrozně nepřehledné.

Souhlasím, máš pravdu, já se nedohadoval o tom, že Aga není obranný typ hráčky. Ale quesh o ní někde dole psal, že její hra není chytrá atd., takže na to jsem reagoval.:)

S tou Vikou je to pravda, má na ní snad už úplný blok. Já raději vyznávám útok, ale na Agy pestrou a chytrou hru se podívám vždycky rád.:-)
Reagovat
pepin
O tom, že Aga. je chytrá a inteligentní hráčka není pochyb. Je však pravdou a dnes to Petra Předvedla, bohužel jen ve 3 gamech, že na ty agresivní hráčky prostě nemá. Ale za předpokladu, že se jim daří. Petra dnes ukázala pravý opak.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, o tom jsem se nepřel. Bylo to vidět třeba i ve finále Wimbledonu. Ona prostě ani na ty razantně hrající hráčky nemůže mít, nemá na to sílu.
Já jen reagoval na nějaké komentáře k její hře.

Ještě mě napadlo, že je Petra dnes hodně smutná, Kotyza se nevymlouvá. Mohl by jí ten stav pomoci. Určitě si v hlavě myslí, že je s postupem skoro ámen. Takže by jí to mohlo zbavit těch svazujících myšlenek a jít do toho příště naplno a uvidí se.
Reagovat
horska.kraslice
Ke všemu, co zde bylo probráno, chci ještě zavzpomínat. Loni se neustále a opakovaně zdůrazňovalo, že obrovskou výhodou Petry při hře je její schopnost nebo spíš typická vlastnost zůstat v klidu, nenechat se rozhodit, a to i v situacích, kdy jiný by už panikařil, nebo alespoň znervózněl. Konstatovala to několikrát i sama Petra, vzpomínám si, že říkala, že tuto vlastnost má po mamince, kterou taky nic nevyvede z míry. No, a teď otázka, kam se tato Petřina vlastnost, podle loňských vyjádření pro ni tak charakteristická, poděla?
Reagovat
smazaný uživatel
Já tady prostě některé lidi nechápu, nerozumím, jak by si to představovali.
Petra na loňský rok zhubla asi 6 kilo, teď bych řekl, že tak 3 až 4 přibrala. Tedy pokud by se jí je podařilo dát rozumným způsobem (né nárazově) zase dolů, prospělo by jí to. Prostě toho po kurtu najednou tahá víc. Lépe by se pohybovala. Musí se ale samozřejmě s hubnutím u sportovců opatrně, to je jasné.

Dále tady často čtu, že by měla hrát Petra pestřejší tenis. K tomu je ale potřeba pohyb, musí být hlavně včas u míčků. Teď tu od těch samých lidí čtu, že očekávat zlepšení pohybu je naivní a hubnutí by na to nemělo efekt...

Tak já ti nevím, snad bych jen Petře popřál zdraví a doufám, že to tu nečte....

Jedeš do Londýna, tak to máš moc fajn, bude se vám to určitě líbit.
Reagovat
pepin
Ahoj, já nevím zda lidi co to tady rozebírají, myslím speciélně váhu, někdy sportovali nebo se pohybovali ve sportovním prostředí. Já jsem celá léta kdy jsem závodně hrál, měl na svoji výšku a váhu optimální parametry, ale třeba nikdy jsem nepatřil mezi ty nejpohyblivější. A to samé je u Petry. Ona na svoji výšku nemá nadváhu, ale její dispozice, aby byla pohyblivější si myslím by potřebovali úpravu. A at si říká kdo chce co chce je to na kurtu prostě vidět. A když jsme u toho tak kolem její osoby je spousta dalších námětů k zamyšlení. A kdo to po tomto roce nevidí tak žije ve svém uzavřeném světě.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, souhlasím se vším, taky to tak vidím. Je toho víc a bylo by to na delší debatu. Hlavně ale musí chtít a udělat si ve všem pořádek ona. Ale je to chytrá a dospělá žena, určitě si s tím poradí. Je nakonec dobře, že už je konec sezóny. Bude moci vypnout, jet domů a vše si utřídit.
Ale stále se divím, co se tu dnes odehrává. Asi do ní plno lidí vkládalo naděje a teď to nemůžou rozdýchat.
Reagovat
pepin
Víš Oskare, je to docela normální. Po lonsku zde byla určitá očekávání a ty se prostě nenaplnila. Navíc Petra kromě pár vystoupení předvádí katastrofální tenis. A kdo není trochu soudný, tak to prostě nevydýchá. Že je u Petry něco špatně tak to asi jo. Ale mi to nevyřešíme, musí ona sama. Ale po této dlouhé době kdy se jí vyloženě nedaří, je to na pováženou.
Reagovat
Fandina
Ono je asi jasné, že když někdo někomu fandí, věří mu a pak to nevyjde, je zklamaný a každý to projevuje jinak. Někdo kritizuje, jiný obhajuje. Vyjde to nastejno ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to vše chápu, naděje, zklamání a tak...., ale velká kritika nebo slepá obhajoba mi přijdou jako extrém. Vždyť jí to štve určitě nejvíc, že se nedaří.:)
Reagovat
Fandina
Jasně, že jí to štve nejvíc a nač to ještě prohlubovat kritikou fandů. Fanda přeje nekritizuje ... úsměv
Reagovat
freeteepek
Jak se vám líbilo Petřino oblečení? Já myslím, že to je její nejlepší model. Možná jí ta černá v létě slušela víc (nebylo tak vidět bříško), ale mě se prostě hrozně líbí ta současná barevná kombinace:-)
Reagovat
Fandina
Nějak se Petra barevně shodla se Serenou na té nosné červené a to i na společenských šatech, které měly téměř totožné, zajímavé. Souhlasím s tím, že ta červená Petře moc sluší, ale jako Serena měla červené triko, dala bych ho i Peťule a klidně bez rukávů, nějaký zajímavý střih, už jsem psala dole, že Peťula by na svou postavu potřebovala vždy tmovší vršky topy trika a klidně světlé sukně, protože má malinkaté boky, světlá bílá opticky rozšiřuje tmavá ne a tu ona potřebuje na top ne na sukyňu. Jinak červená čelenka Petru rozjasňovala a slušela jí moc. Námět na bílém triku také super. Říkám nějak se shodly se Serenou, tak by to chtělo, aby se sešly i ve finále. Držím palce.
Reagovat
pepin
Ahoj partáku, tak s tou předpovědí Ti po dnešku držím všechny palce a ještě si některé vypůjčím. Víš měl jsem jed s dcerkou do Istambulu, ale jako bych to věděl a tak pojedeme od 5. do Londýna na chlapi.
Reagovat
Fandina
Tak to ti přeju, ten Londýn a koukej tam pořádně fandit Tomovi, Radkovi a Rogerovi parťáku.
A co se týká Petrušky, tak aby to červené finále se Serenou vyšlo, musí dcerka v Istanbulu Peťulu popohnat, aby už zase Petruška jen vyhrávala, tak držím palce Petro a pojď pojď pojď
Reagovat
freeteepek
Kondice Petry se propírala mnohohrát. Je zajímavé, že jeden z jejích nejlepších kamarádů, její kondiční trenér Ivanko, jí opustil uprostřed US Open. Vzápětí Petra prohrála s Bartoliovou a za celý podzim pak už nic nepředvedla. Je tohle náhoda?
Jak může být bez kondičního trenéra moc nechápu. Vždyť on byl univerzál, který fungoval i jako fyzioterapeut a možná i jako psycholog. BTW. Chodí Petra ještě s Pavláskem?
Ale zpět k její kondici. Špatná určitě není, ale mohla by být jistě lepší. To je jasné. Na jaře Petra argumentovala tím, že byly nemoci, zranění a nebyl čas pořádně máknout.
Její bříško se tady už taky dost propíralo. Jen zopakuji, že je to částečně dané jejím somatotypem, částečně tím, že se dřív ráda cpala čokoládou a když potom přešla na zdravou sportovní výživu, bříško už jí zůstalo. Ivanko říkal, že kdyby Petra měla víc zhubnout, znamenalo by to v jejím případě celkové tělesné oslabení, které si při svém herním stylu nemůže dovolit(volně řečeno). Její hra prostě není založena na mrštnosti, ale na razanci úderů. Z toho je potřeba vycházet, protože to se prostě nikdy nezmění. Někdo to tady kdysi vysvětloval odborněji. Už si přesně nevzpomenu. Nechtěl bych tady uvádět nějaké nesmyly.
Reagovat
pepin
To, že nemá kondičního trenéra - třeba spojené s fyzioterapeutem je špatně. Na této úrovni je to prostě nezbytná věc. Propíraný Kotyza je věc jedna, určitě je Petra na něho hodně fixována, to jsme zde již konstatovali, ale určitě v tomto čase by potřebovala ještě někoho jiného. Podívejme na Andyho, nezkrotný bouřlivák a capouch, s kterým nedokázal nikdo pohnout a ajhle, přijde legenda a je to vše jinak. Co se týče hmotnosti, je to u každého pochopitelně jinak, to co u jednoho podle vzorečku funguje u druhého je to postavené na hlavu. Já jsem to psal již níže, Petra se prostě špatně pohybuje.
Reagovat
smazaný uživatel
myslis rychla a pomala vlakna, genetickou dispozici, astma a kyslikovy dluh? To tu padlo. ;-) Do tehle problematiky bych se ale nepoustela, ovsem tvoje otazka s Pavlaskem neni vubec spatna, taky me napadlo, jestli je Petra stastna, pro holku je tohle strasne dulezity - hrat (trenovat, zit) "pro nekoho".. :-)
Jinak Petrin zapas jsem nevidela a cist to tu cele nehodlam.....
Reagovat
smazaný uživatel
na freeteepka, zase jsem se zasnila a byla predstizena.. :-)
Reagovat
freeteepek
Škoda, že jsi zápas neviděla. Stačí, když si přečteš moje příspěvky a budeš v tom mít jasno:-) To byl hodně krátký sen. Klidně v tom pokračuj. Snění prospívá duši (a nejen té ženské):-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
mac.hall
Jediné , co mě na dnešní porážce Petry opravdu překvapilo , jsou neobyčejně otevřená hodnocení její hry od ní samé a zejména pak od jejího trenéra Kotyzy.Myslím , že nepřeháním , když řeknu , že se jedná o věc naprosto ojedinělou a za dobu jejich spolupráce je to poprvé , a já doufám , že ne naposledy, kdy skutečně objektivně mluví o kvalitě hry Petry. Ta byla místy tragická a nemohla vést k ničemu jinému , než jednoznačné porážce. Na druhou stranu musím ovšem připomenout, že takovýto výkon nepodala Petra poprvé. Nemusel bych ani příliš přemýšlet , abych jmenoval řadu dalších zápasů , které vyzněli velmi podobně. Rozdíl je v tom , že řada lidí , ať již z vedení našeho tenisu nebo jejích fanoušků to jaksi nebyla schopna a ochotna připustit. Pokud dnešní zlom, znamená trvalou změnu , jen to vítám , protože Petře může pomoct. Neustálé výmluvy a neobjektivita Petře rozhodně nepomáhaly a budu doufat , že se konečně začne něco dít, aby Petra měla šanci opět předvádět špičkový tenis.
Reagovat
freeteepek
Naprostý souhlas s tou otevřeností. Už jsem to tady zmiňoval. Mě to potěšilo:-)
BTW. V IW vyhrála první set právě s tvojí jmenovkyní hladce. Pak se karta obrátila a zbytek zápasu byl trošku tragicky. V podstatě to mělo podobný průběh,jako o pár měsíců později zápas s Bartoliovou na US Open:-(
Reagovat
mac.hall
Snad jen ještě malou poznámku k dalšímu průběhu turnaje. Samozřejmě , že bych si velmi přál , aby Petra překonala frustraci ze svého úvodního tragického výkonu , ale bez mučení se přiznám , že v to vůbec nevěřím. Jsem totiž názoru , že Petra je skutečně , když ne na dně , tak velmi blízko a nemá šanci postoupit. Pokud si někdo snad myslí , že je v jejích možnostech porazit Mašu, tak snad by se měl nechat vyšetřit a ani Sára pro ni nejspíš nebude soupeřka k překonání. Uvádět důvody snad ani není nutné. ten , kdo tenisu jen trochu rozumí , si odpoví sám. A pro ty, kteří by se snad chtěli ohánět statistikami malá poznámka. Nic neznamenají, jsou to jen těšínská jablíčka. jediné , co má význam, je sportovní forma a ta je u Petry zoufalá.
Reagovat
mac.hall
Snad jen ještě malou poznámku k dalšímu průběhu turnaje. Samozřejmě , že bych si velmi přál , aby Petra překonala frustraci ze svého úvodního tragického výkonu , ale bez mučení se přiznám , že v to vůbec nevěřím. Jsem totiž názoru , že Petra je skutečně , když ne na dně , tak velmi blízko a nemá šanci postoupit. Pokud si někdo snad myslí , že je v jejích možnostech porazit Mašu, tak snad by se měl nechat vyšetřit a ani Sára pro ni nejspíš nebude soupeřka k překonání. Uvádět důvody snad ani není nutné. ten , kdo tenisu jen trochu rozumí , si odpoví sám. A pro ty, kteří by se snad chtěli ohánět statistikami malá poznámka. Nic neznamenají, jsou to jen těšínská jablíčka. jediné , co má význam, je sportovní forma a ta je u Petry zoufalá.
Reagovat
smazaný uživatel
Herně má na to porazit Saru i Mášu. Ještě je brzy házet flintu do žita.
Reagovat
tommr
jj sportovní forma Petry je v háji už od toho zápasu s Bartoliovou na USO. Doufal jsem, že se aspon před TM dá nějak do kupy, ale dnešní zápas mě z toho dokonale vyléčil. Petra bude ještě ráda když zdolá aspon Saru a nepojede domů s ostudou ...
Otázka je co s tím do budoucna. Obávám se, že bez nějakejch zásadních personálních změn se to neobejde ...
Reagovat
smazaný uživatel
Personální změny? Proč ne, ale pořád čekám, až řekneš jaké a proč.
Reagovat
mac.hall
Musím souhlasit jen s tím rozdílem , že ve vítězství Petry nad Sárou nevěřím. Její přednosti - fantastický pohyb a minimum chyb budou na Petru s největší pravděpodobností stačit. Necháme se překvapit, ale znovu opakuji , jsem poměrně velký skeptik. K názoru Queshe , že Petra herně na Mašu i Sáru má : Ve vší úctě, tomu snad nemůže sám věřit. Chápu , že asi Petře velmi přeje úspěch, ale ten je při jejím současném rozpoložení a sportovní forně ( chtělo by se spíše říci neformě) téměř nemožný.
Reagovat
smazaný uživatel
Já Petře přeju úspěch a věřím jí. To by měl každý, kdo říká, že je její fanda.
Reagovat
Jan
Být fanda a fandit je jedna věc, ale vidět to nereálně je věc druhá. Taky Petře vždy fandím, ať se jí daří, ale vzhledem k předvedenému výkonu to nevypadá. Možná Sáru dá, ale spíš to vypadá i s Mášou na další dva propadáky. A hraje tak v podstatě celý letošní rok včetně grandslamů a olympiády. Slabší hráčky zvládla, ale jak měla hrát s někým sobě rovným nebo lepším, tak prohrála, často se ani k souboji s nejlepšími hráčkami nedostala a porazila ji i hráčka mimo TOP 10. A bylo to pořád dokola, těšili jsme se, že po AO uspěje líp na FO, pak ve Wimbledonu, olympiádě, USO, a výsledek byl vždycky stejný. Statisticky je sice dobré, že měla na grandslamech nějaká semifinále, ale fakt, že prohrála s první silnější hráčkou tady byl. O jejích propastných výkyvech během zápasu tu byla řeč mockrát, dnes už ty výkyvy byly jen na té spodní hranici s úrovní špatné.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo. Já Petře fandím a věřím, protože na Saru i Mášu herně má, i když to tak po dnešku nemusí vypadat. Jestli má moje víra reálné základy se ukáže až po boji.
Reagovat
Fandina
On je rozdíl mezi fanděním a fanděním. Já například fandím, přeji všem našim klukům a holkám, ale neznamená to, že jim věřím. Petře věřím a vidím, že se jí dnes nedařilo, ale neznamená to, že když měla již jednou tak úspěšný rok jako vloni ho nemůže zase zopakovat. Proto jí věřím a fandím, na rozdíl od některých, kterým jen fandím, přeji, ale nevěřím.
Reagovat
dadaft
co říkáte na rychlost povrchu?
mně příjde akorát.
(i když myslím, že by Sára brala přece jen kapku pomalejší)
((podle mě byl nejrychlejší povrch, na kterém se letos hrálo, madridská modrá antuka. tam to byl brutální šrumec.))))))
Reagovat
smazaný uživatel
v pohode, primereny.. I Sara potrebuje nejakou tu pomoc.. :-) Jo a modra je dobra! ;-)
Reagovat
Basa
Já si myslim, že na halu je to značně pomalé, určitě pomalejší než loni...
Reagovat
gigin
Ty tomu tak rozumíš!!! :)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Je to stejný povrch jako loni. Petra říkala, že se postupem turnaje zrychluje.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně přijde dost pomalý, čekal jsem, že bude rychlý jako loni a divil jsem se. Ale bude více výměn. Zápas Sary a Máši jsem neviděl, zkouknu zítra.
A hlavně taky oceňuju tu barvu, oproti loňsku jako nebe a dudy.:)
Reagovat
Basa
Já tomu nerozumim vůbec:) Jednou jsem zde napsal, že Agniezska je paní tenistka a hned jsem byl ze všech stran osočen, že plácám nesmysly.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak se možná zrychlí. Ale právě už v zápase Petry mi to přišlo pomalé.
Reagovat
smazaný uživatel
Plácáš, je to slečna ;-)
Reagovat
Basa
Bylo to dost pomalý...
Reagovat
gigin
Tak moment!! Uživatel Potkal_Vlka_v_Zimě nebo kde, tak ten by tě za takový výrok určitě neosočoval!!
Reagovat
Basa
Ten možná ano, ale pan satelit Brož o mě prohlásil něco ve smyslu, že jsem v životě nedržel raketu:) Zrovna minulej tejden jsem se bavil s trenérama na kafi a všichni jsme se shodli, že nás baví koukat na Agu. Protože krásně dokáže využívat mozek oproti razanci.
Reagovat
smazaný uživatel
No, já co se tu dneska dočetl na její adresu...., tomu se mi ani nechtělo věřit. Nejdřív jsem myslel, že budu nějak reagovat, ale pak jsem se na to vyprdl. Zavládla tu od některých taková histerie, jako kdyby Petra vypadla v prvním kole Wimbledonu.....

Například jsem se dozvěděl, že Agy hra není o chytrosti, ale o tom, že nic jiného neumí. Že pasivnější než ona je už jen zeď a že je to pouhá vracečka.
Reagovat
freeteepek
Taky jsem měl ten pocit, že jeden z problémů Petry dnes byla rychlost povrchu. Spoustu míčů Aga vrátila těsně do kurtu. Na rychlejším povrchu by to byly outy.
Reagovat
pepin
Libore, já se Ti divím, že tě to tady překvapuje. Jsi tu účastníkem, tak víš jak to tu chodí.
Reagovat
Basa
Aspon sdílíš můj názor - to píšou lidi, co zaprvé nikdy nestáli na kurtě a zadruhý nikdy Agu neviděli naživo. Dle mého názoru je absolutně nejšikovnější na okruhu a k tomu nesmírně chytrá. Takže ten svůj handicap v podobě pomalejšího servisu a ne tak razantním úderům dokáže vykompenzovat tenisovou inteligencí a skvělým citem pro míč.
Reagovat
Heather_Fedex
no vidis, a serena umi vyuzivat i mozek i razanci :) ta to premakala do dokonalosti!
Reagovat
ludolf
Na tennis.com psali, že pořadatelé schválně připravili povrch pomalejší než vloni.
Reagovat
tommr
jj to mě taky nadzvedlo - co ale čekat od některejch zaslepenců z řad FFK ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A máte snad pocit, že čekání na to, jestli soupeřka udělá chybu nebo ne, je nějaké aktivní pojetí hry? A máte snad pocit, že Aga dneska hrála něco jiného? Nebo že někdy hraje nějak výrazně aktivněji?
Reagovat
Basa
Ono čekat na chybu je hodně naivní pojem. Musíš na takovou hru mít předpoklady, kdyby tohle stačilo, je 3. na světě kdejaká hráčka z horní - dolní. Si to zkus jít třeba s Petrou zahrát a čekat na její chyby:)))Jsem zvědavej, kolikrát se dočkáš.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jí teda považuju opravdu za jednu z nejchytřejších a nejšikovnějších tenistek na okruhu. Rozhodně ne jenom nějakou vracečku. Je hodně šikovná, z našich bych k ní třeba tou šikovností trochu přirovnal Báru, ale tam je zas problém jinde.
Aga se určitě snaží ze svého potenciálu vytřískat maximum, velká razance tam prostě být nikdy nemůže, tak to nahrazuje jinak.

A taky mi přijde, že zamakala trochu na tom servisu. Dnes snad zakončila esem. Já se na její chytrou, celodvorcovou hru dívám rád - teda když tak zrovna hraje.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavní je vyhrát. A to Aga vyhrála a relativně v pohodě. Holky na okruhu už dávno ví, že musí Petře vrátit, co nejvíce míčků zpátky. Petra riskuje i v jasně vítězných situacích.
Reagovat
smazaný uživatel
A můžeš mi, prosím, říct, jak dlouho hraješ tenis, že tu vynášíš takové soudy?

Jako chápu, že ti prohrála Petra a že jsi z toho hysterický, ale co od tebe dnes čtu všeobecně, to je síla....
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, asi tak nějak....., ale až takovou melu jsem teda nečekal.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Libore, když už jsi tady, tak ti musím za něco poděkovat. :) Moc se mi líbil tvůj postřeh z finále US Open na stránkách českého Eurosportu. Jako fanoušek Viky jsem byl po zápase hodně smutný a ještě pár dní potom taky. Ale ten tvůj komentář mi vážně zvednul náladu a můžu ti říct, že už jsem dlouho nečetl nic tak dobře napsaného... Hned jsem si to uložil do kompu. :)

Pro ty, co ještě neviděli...
Díl čtrnáctý: Bitva, která okouzlila tenisový svět (Libor Basík)
http://tv.eurosport.cz/tenis/postrehy-z-us-open_sto3402621/storynews.shtml

Sice s tebou taky někdy nesouhlasím, ale u tebe je vidět, že tenisu opravdu rozumíš. Naopak mě štvou někteří tvoji kolegové z Eurosportu, kteří jsou podle mě až příliš přechytralí. :D
Reagovat
Basa
Díky draku - tak abych Tě potěšil, Viku vidím jako vítězku Turnaje mistryň:)
http://www.tennisinfo.cz/cz/zpravodajstvi/postrehy-lb/216-tenisovy-rok-2012-na-okruhu-wta-uzavre-turnaj-mistryn-v-istanbulu
Reagovat
smazaný uživatel
Na tom pojmu nic naivního nevidím. A ani se nevylučuje s tvrzením, že na něj hráčka musí mít předpoklady.
Jinak nevím, proč do toho taháš mě, na rozdíl od Agy nejsem profesionální tenistka, ale tenista - totální amatér, kterého by Petra přejela patrně i s prstem v nose a pálkou na badminton :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný článek, je tam i něco z historie, vzpomínka na loňské zemětřesení ...
Dobré stránky, jenom kontakt mě překvapil, vyjelo tam livescore :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nic ve zlém, ale na to, abych viděl, že Aga dneska (a nejen dneska), hlavně čeká, kolik chyb udělá soupeřka, a když soupeřka chyby nedělá, má Aga problémy (vzpomeň si třeba na její zápas na OH proti Görgesové), na to nemusím mít žádnou herní praxi.
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač. :) Jo, taky mě zaujalo, že na letošním TM je poprvé všech osm hráček z jiné země. A když už tam zmiňuješ Caro, tak nevím, jestli sis četl mou reakci na tvůj komentář (myslím taky na tennisinfo.cz) ohledně Caroline a jejího poklesu, kterou jsem ti poslal do vzkazů. Já věřím, že jsem měl aspoň v něčem pravdu a její výkony z Moskvy tomu snad i napovídají. :)

A co se týká tvého tipu: Udělalo by mi radost, kdybys měl pravdu. Ale když vyhraje Masha, budu taky spokojený. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To já tohle přesně čekala..vždyt se to opakuje po každé Petřině "šokující" porážce :-/
jinak mám dojem, že ani naši fotbalisti nedostávají takovou "čočku", když prohrají nějak ostudně..
tady se řeší vše, co se Petry týče - její pohyb, kondice, oblečení, trenér, psycholog, kondiční trenér, její přítel, její váha, "špeky", jídelníček, špatná hlava, možná jsem ještě na něco zapomněla :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, hlavní je vyhrát. Protože historie se neptá "jak," ale "jestli."
Reagovat
smazaný uživatel
ještě jsem si všiml, že se nepomodlí před vstupem na kurt. Je vůbec katolička? Nebo aspoň Moravský Bratr? Když je z Fulneka...
Reagovat
pepin
Tak to budou muset Serenu zastřelit.
Reagovat
Fandina
nemohu mluvit za queshe, ale na druhé straně, kolik má Aga winerů na zápas, podle jejich počtu je to spíš obranářka a že hraje moc dobře je fakt a všeobecně se o ní mluví jako o chytré a šikovné tenistce, technické hráčce, její zkracování hry, dropšoty jsou super je nezpochybnitelné a proto je na žebři tam kde je. A co se týká mě, tak já se na její tenis moc ráda dívám, když se jí totiž moc nedaří, zabere vždy nějak, až nakonec vyhraje, tedy kromě Viky :-) a dalších holek momentálně nad ní na žebříčku.
Reagovat
smazaný uživatel
No to máš pravdu s těmi fotbalisty......Já taky něco čekal, ale toto teda ne. Vždyť ještě může postoupit a i kdyby ne, je to proboha jen sport! A to jsem taky fanda sportu, ale hlavně ať je zdravá a šťastná. Tenhle turnaj skončí, začne jiný a bude se hrát od začátku, vždyť je ještě mladá.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) ještě tedy nevíme, jaký má číslo podprsenky :-)))

Aga - může mít jak chce chytrou hru a technicky zvládnutý údery, ale jak se začne tvářit na kurtu otráveně, že vlastně asi neví, proč má vyhrát, a proč jí nedají pokoj, tak s ní mám chut zatřepat .-// Caro hraje taky obranně, ale na ní je vidět zápal a chut vyhrát..
Reagovat
smazaný uživatel
Fotbalisti ne, ale Bílek jo. :D Líbí se mi, žes nakousla zrovna fotbal... Petra a česká fotbalová reprezentace, to se opravdu nedá srovnávat. Zatímco Petra patří k nejlepším na světě, fotbalisti tam nepatří ani náhodou. Nikdo mi nevymluví, že se na Euro dostali omylem (díky nafilmované penaltě). No a hlavně, Petra působí v rozhovorech sympaticky, zatímco fotbalisti (v čele s trenérem) jsou alibisti a mistři výmluv. Zrovna minulý týden jsem se díval na ten strašný fotbal s Bulharskem a litoval jsem těch, co na to za osm stovek (někteří dokonce za 1500) koukali naživo. Hned jsem si řekl, jak se vyplatí ta vstupenka za 590 na exhibici mezi Mashou a Petrou. Tam člověk uvidí dvě hráčky, které patří ve svém sportu k nejlepším na světě. Jaký rozdíl oproti fotbalu na úrovni okresního přeboru, kde si reprezentant ani neumí zpracovat míč...

Asi je z mého komentáře patrné, že nemám k fotbalové reprezentaci zrovna pozitivní vztah... To opravdu nemám. :D Naopak s velkou chutí fandím českým hokejistům, basketbalistkám a od nedávna taky Kiki a Maki. :) Ale můžu ti říct, že baskeťačky měly po tom nešťastném čtvrtfinále na OH s Francií taky zástupy kritiků, snad víc než fotbalisti a hokejisti dohromady... Holt pár "expertů" asi vylezlo z děr a vsadil bych se, že někteří viděli basket poprvé v životě. :D Jinak se mi totiž zdá ženský basket hodně zanedbaný, co se týká pozornosti médií. A dost mě to udivuje vzhledem k tomu, jaké úspěchy holky v nedávné době měly.
Reagovat
smazaný uživatel
Když myslíš, že nepotřebuješ držet v ruce raketu a můžeš vynášet takové soudy - a to myslím ty věty, které jsi psal dole - je to tvá věc a vizitka.
Ona má svou hru, je to její styl.
Ale proč jí vedle pokrytecky gratuluješ a tady o ní píšeš znevažující komentáře?

Proti Julče to hodně flákala nebo nevím, co jí bylo. To není dobrý příklad, tam nehrála svou hru. A dnes jsem i v průběhu zápasu psal, že nehraje úplně nějakou svou top hru.

Přesto si stojím za tím, že je to jedna z nejšikovnějších a tenisově nejchytřejších hráček na okruhu.
Reagovat
smazaný uživatel
O tý nafilmovaný penaltě vím - Rezek? A bylo to na úkor Skotska, myslím, to mě štvalo hodně..já bych jim klidně přála postup.
Alibisti jsou všichni v čele s Peltou, nechápu, co tam ten chlap dělá :-(( !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, Emičko. No, Pelta je hlavně mafián. Alibisti jsou všichni, úplně jim chybí sebereflexe. Dalším takovým je Šmicer, kterého jsem jako hráče měl rád (hrál za Liverpool), ale teď je to normální šašek... Takhle to holt dopadá, když se ze sportovce stane funkcionář, manažer nebo politik.

Jo a nikdy předtím by mě nenapadlo, že se mi z české fotbalové reprezentace bude nejvíc líbit černoch (Theo). :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nic ve zlém, ale přeci nemusím umět vařit, abych poznal, že polévka je přesolená (klišé, já vím, nicméně trefné).

Nevím, co je na mé gratulaci pokryteckého. A ani nevím, že bych někde tvrdil, že její hra NENÍ chytrá. Tvrdil jsem, to je pravda, že nic jiného neumí. A úplně si nejsem jist, co je na tom špatně. Stejně jako Aga neumí hrát útočně a aktivně, tak třeba Petra neumí jenom pasivně vracet a vyčkávat. Přestože by se jedné i druhé občas hodilo umět něco z toho, co zvládá ta druhá.

Jestli to na OH flákala, to nevím, každopádně byl to jeden z jejich letošních zápasů (a že jich nebylo zrovna málo), kdy soupeřku nepřechytračila.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic ve zlém, ale přeci nemusím umět vařit, abych poznal, že polévka je přesolená (klišé, já vím, nicméně trefné).

Nevím, co je na mé gratulaci pokryteckého. A ani nevím, že bych někde tvrdil, že její hra NENÍ chytrá. Tvrdil jsem, to je pravda, že nic jiného neumí. A úplně si nejsem jist, co je na tom špatně. Stejně jako Aga neumí hrát útočně a aktivně, tak třeba Petra neumí jenom pasivně vracet a vyčkávat. Přestože by se jedné i druhé občas hodilo umět něco z toho, co zvládá ta druhá.

Jestli to na OH flákala, to nevím, každopádně byl to jeden z jejich letošních zápasů (a že jich nebylo zrovna málo), kdy soupeřku nepřechytračila.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic ve zlém, ale přeci nemusím umět vařit, abych poznal, že polévka je přesolená (klišé, já vím, nicméně trefné).

Nevím, co je na mé gratulaci pokryteckého. A ani nevím, že bych někde tvrdil, že její hra NENÍ chytrá. Tvrdil jsem, to je pravda, že nic jiného neumí. A úplně si nejsem jist, co je na tom špatně. Stejně jako Aga neumí hrát útočně a aktivně, tak třeba Petra neumí jenom pasivně vracet a vyčkávat. Přestože by se jedné i druhé občas hodilo umět něco z toho, co zvládá ta druhá.

Jestli to na OH flákala, to nevím, každopádně byl to jeden z jejich letošních zápasů (a že jich nebylo zrovna málo), kdy soupeřku nepřechytračila.
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, odeslalo se mi to vícekrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Šmicer vím, že hrál za Liverpool, vyhráli i LM, společně s --jak se jmenoval, hráli spolu ve Slavii, říkalo se jim dvojčata..nevzpomenu si :-(
Patrik ..?
odstrašujícím příkladem úspěšnýho a kdysi oblíbenýho sportovce, je dnešní politik Šlégr..
Reagovat
smazaný uživatel
Patrik Berger. :) Ale s ním vyhráli tehdejší pohár Uefa. LM vyhrál Liverpool v roce 2005, to už tam Patrik nebyl. To tam byl Šmicer a Baroš. Ten se mi časem taky pěkně zprotivil... Jo, máš naprostou pravdu, Šlégr je dobrý (odstrašující) příklad. Pak se ještě nabízí Neumannová...
Reagovat
smazaný uživatel
Berger?
Reagovat
pepin
Tak po přečtení zdejších příspěvků, které se týkají Petry mám takový zvláštní pocit. Jsou tu lidé, kteří se nebojí vyjádřit kriticky, což je naprosto v pořádku a o tom to je, jsou tu lidé, kteří to peostě nechápou a hlavně jeden, který mi připúomíná nejmenovaného spisovatele o svých ovečkách, který na vše co se týká Petry a je kritické reaguje neprofesionálně. Včera jsem zde napsal, budme optimisti, Petro zlom vaz to Ti přeje TP a tvoji příznivci. Z toho vyplývá, že i já jsem fandou a příznivcem Petry. Ale jsem také člověk, který dokáže kriticky posoudit to, co je předváděno. A ted k Petře. Dnešní vystoupení tragídie a debakl. Může si to zde omlouvat kdo chce jak chce, ale je to prostě profesionálka a tam nemají místo stále se opakující výmluvy na to či ono. Věčné opakování mě nejde servis, mě nejde return, byla jsem nervozní, soupeřka ví co má na mě hrát apod. se na této úrovni neberou. Od toho má mít schopný team, který se o vše postará. Fandina tady například uvádí , že má podle vzorečku Petra pod váhu, což jí dokonce věřím, ale to neznamená, že její současná váha je optimální k její hře a možnostem. Že se pohybuje špatně to snad nevidí jen zaslepenci. V podstatě 3 týdny semohla věnovat sama sobě a jak také psali trénovali hlavně return, servis a přechod na sít a voleje. Nevím, ale nějak jsem to až tak nezaznamenal. A není to poprvé co to takhle uvádějí. Hodně lidí zde uvádí, že má Petra obrovský problém s hlavou, docela bych řekl, že je to pravda, ale nic se neděje, nebo o tom prostě nevíme. Ale trvá to již v podstatě rok. Že je něco špatně ve státě dánském je zřejmé a to, že to zde spousta lidí věčně něčím omlouvá je ještě horší. A věčné omlouvání, že to příště bude lepší nám nějak nefunguje. Ty dva vyhrané turnaje to nespraví.
Reagovat
smazaný uživatel
a) jaké opakující se výmluvy máš na mysli? Já tam vidím jenom konstatování faktu, což se ale opravdu výmluvou nazvat nedá
b) že má Petra hmotnost na hranici podváhy znamená to, že hubnutí je v jejím případě nebetyčná hovadina, to spíš něco málo přibrat (svaly, samozřejmě)
c) že trénovala podání a return jí věřím, to ale možná bude ten problém, jak už tu padlo
d) ty dva turnaje vyhrála v době a na místě, kde nikdo z jejích kritiků nevěřil, že tam může prorazit, už vůbec ne pod Kotyzou
Reagovat
pepin
To konstatování jak uvádíš provází Petru celou sezonu. K hmotnosti, to co pro někoho znamená na jeho tabulkovou hmotnost normální pro druhího, stejného znamená handicap. To jestli nevidíš, že se Petra špatně pohybuje je špatné a měl by jsi sledovat ostatní ze špičky, jak na tom jsou. Nevěř tomu, co zde někdo napsal o trénování a pak jeho vynechání. Jsou to doměnky a navíc, každý interpret je jiný. Já jsem nepsal, že ty 2 turnaje, které Petra vyhrála je něco co jsme nečekali, já jsem psal, že je to prostě málo, na potencionál, který má. Jen je potřeba s ním dobře naložit, což si myslím, že se neděje. Věř mi, já jsem její velký fanda, ale jsem také člověk, který dělal sport na nějaké úrovni, takže mi spousta věcí není cizí a některé s odpuštěním kecy, které se tady objevují jsou trapné a pravděpodobně od lidí, tzv. gaučáků.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem napsal já. A hrdě se k tomu hlásím.
Servis je technicky nejsložitější úder a pokud máš blok, tak trénování moc nepomůže. Jasně, že to neznamená, že si dám pauzu rok od trénování servisu. Hlava je prevít, a sportovci se jí musít naučit ošálit. Třeba by Petře mohlo pomoct klepání koberců. Jako sranda, ale fakt to je o změně. Trénera, místa tréninku, stylu tréninku, prostě nějak tu hlavu vykolejit, aby zapomněla na to, že se nedaří servírovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pohyb nikdy nepatřil mezi Petřiny přednosti, to je známá věc. Jistě je potřeba, aby na něm pracovala, ale očekávat nějaké razantní zlepšení, to si myslím, že je poněkud naivní. A jak už tu napsal freeteepek, při jejím stylu hry by jí nějaké nesmyslné shazování hmotnosti, které jí tu spousta lidí pořád předhazuje, akorát ublížilo. A na pohyb by to stejně žádný efekt nemělo.
K těm domněnkám ohledně trénování - ony mají reálný základ a vlastně se s tím dá setkat i v běžném životě. Přeci nikdo netvrdí, že by už nikdy servis a return neměla trénovat, ale jestli jí to na tréninku padá a v zápase ne, tak má natrénováno dost a opravdu může pomoci se na to na chvíli vykašlat a trénovat něco jiného.
K tomu potenciálu - zajíci se počítají zásadně až po honu, což znamená, že o tom, jak moc ho využila či nevyužila se můžeme bavit, až ukončí kariéru, což - dá-li pánbůh - dřív jak za 10 let nebude..
Reagovat
pepin
Já s Tebou ve většině věcí souhlasím, ale prostě nechci se podvolit tomu, co zde někteří píší, a promin, mezi ně patříš hlavně Ty, že se nic neděje, že to bude příště lepší. Ale ona to není pravda. Je to o každoturnajovém trápení, kromě 2 turnajů. To přece není normální.
Reagovat
smazaný uživatel
Každoturnajové trápení? Já ti nevím, dva tituly, dvě semifinále na GS, jedno čtvrtfinále na GS a OH, to mi nepřipadá jako nějak tragické výsledky. A šesté místo v žebříčku taky svědčí spíše o tom, že to není zas až taková tragedie. Neříkám, že je všechno ideální, to ani zdaleka není, ještě musí na sobě hodně pracovat, má toho spoustu na zlepšování.
Mě akorát vadí, že podle některých zdejších diskutérů to vypadá, že Petra se z 2. místa propadla až někam mimo první padesátku. A ono se zatím stalo jenom to, že se Petře nepovedlo vyhrát žádný z těch šesti nejprestižnějších turnajů.
Reagovat
pepin
Nesouhlasím s Tebou, to že něco vyhrála a někde někam postoupila je v pořádku, to jako top hráčka by měla. Mě jde o to co většinu roku předvádí. Nevím jak Ty, ale já jsem z toho zklamaný a to právě proto, že vím, co v ní třímá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud jsi očekával, že bude jenom vyhrávat, tak se nedivím, že jsi zklamaný. Jenže co do výsledků je oproti loňsku jediný rozdíl v tom, že se jí letos nepodařilo vyhrát nějaký z nejprestižnějších turnajů. A herně horší jak loni taky rozhodně není, vzhledem k tomu všemu, co se pro ni letos změnilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas P.Kvitová(6)- A.Ŕadwaňská(4)

Zajímavý moment jsem viděli již před samotným zápasem. Petra vyhrála losování a vybrala si return. To nenapovídalo nic dobrého o sebevědomí a kvalitě servisu Petry.
Zápas začala Aga hladkou výhrou servisu, respektive spíš hladkou prohrou Petry. Aga sice dala eso, ale jinak to bylo spíš o nevynucených chybách Petry, hlavně z backhandu podél.
Ve svém prvním servisu Petra prohrávala už 0:40, ale dokázala odvrátit 5 BP než prohrála 6. Aga svůj servis opět snadno získala. Petra za stavu 0:3 na svém servisu se dostala na 15:40. V té chvíli udělala Aga první zbytečnou chybu a hodně se na sebe zlobila. Tuším myslela, že míč půjde do autu. Komentátor si toho všiml a poznamenal, že se snad tak moc neděje. Ale dělo. Petra se zlepšila, nevynucené chyby ustaly a dokázala srovnat na 3:3. Pak Aga servírovala a první dva fiftýny Petra celkem smolně prohrála a gem už nezachránila. Pak projela i svůj servis a Aga zakončila celkem v klidu set.
Druhý set začal opět brejkem Petřina servisu. Pak Petra brejkem vyhrála snad nejjednodušší gem v zápase a vypadalo to, že se nastartuje. Nedošlo k tomu. Backhand po lajně se sice o něco zlepšil, zato se zhoršily ostatní údery - forhand, smeč, stopboly. Servis jak's asi pochopil měla špatný celý zápas. Konec mi už hoodně splývá, protože to byly pořád auty, třeba i z nahraných pozic. Poslední gem Aga vedla na svojem servisu 40:0. Petra to stáhla na 40:30, ale poslední servis Aze vyšel náramně.
Čest a sláva Agniezce.
Reagovat
freeteepek
Hráčky obvykle volí příjem. První hra je na rozehrání a brejknout soupeřku není povinnost. Dělá to třeba i Šarapovová...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím jak to dělají ostatní hráčky. Ale u Šarapové, jedné z nejlépe returnujících hráček, mě to nepřekvapuje.
Naopak u Petry, která je považovaná za servismanku + letos x krát povídala o tom, jak trénovala servis, mě to hodně nemile překvapilo.
Reagovat
freeteepek
Nevzpomínám si, že by si Petra kdy vybrala podání. Ona si na returnu obvykle věří, ale hlavně jí jde o to, setřást ze sebe úvodní nervozitu. Ve Wimblasu 2011 se Šarapovovou los prohrála. Musela podávat a vzápětí prohrávala 0:1...
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá, může tak být. Já se moc nedívám na to losování. V tom případě mi to špatně napovědělo, že si Petra na podání zas tak nevěří. Bohužel můj pocit, i když vycházel ze špatných předpokladů, vyšel.
Reagovat
smazaný uživatel
Masha dneska získala zdánlivě "povinné" vítězství. Sara je považovaná za nejslabší účastnici letošního TM, ale hlavně na začátku zápasu ukázala, že tam rozhodně není jen tak do počtu (Emičko, bereš mi myšlenky :D).
Výsledek dnešního zápasu byl nakonec úplně stejný jako ve finále RG. První dva gemy byly zdlouhavé a Masha je oba dva získala. Ve druhém gemu se Mashe povedl brejk, přestože jí ho na první pokus úspěšně sebrala Cicak na umpiru. Vzápětí ale Sara odpověděla rebrejkem a pak vyrovnala na 2:2, přičemž odvrátila brejkbol. V pátém gemu odvrátila Masha dokonce dva brejkboly a vrátila se do vedení. Za stavu 3:2 Masha opět získala brejk a od té chvíle měla zápas celkem pevně ve svých rukou. První set vyhrála 6:3 a v tom druhém jí stačily dva brejky na skóre 6:2.
Ze začátku udělala Masha nějaké chyby a bylo to způsobené hlavně tím, že hodně riskovala na returnu. Ale postupně si to sedlo a její výkon šel nahoru. Opravdu se nedá očekávat, že by Masha při svém herním pojetí hrála úplně bezchybně. Asi vždycky tam nějaké chyby budou, ale dneska výrazně převažovaly povedené momenty. :)
Sara je opravdu velká bojovnice a dneska dělala, co mohla. Ona to má v Istanbulu docela těžké, protože jí tolik nesedí ten povrch. Pak má taky určité fyzické dispozice, které se asi těžko dají nějak změnit. Prostě její výška bude při podání vždycky nevýhoda. Sara se to snaží nahradit bojovností a šikovností, což se jí letos daří a v Istanbulu je naprosto zaslouženě.

Jiné zápasy jsem dneska neviděl, takže si netroufám hodnotit. Co se týče Petry, tak si myslím, že by momentálně potřebovala od svých fanoušků hlavně podporu. Ta je mnohem důležitější než nějaké rady a kritiky o tom, co a jak má dělat. To si totiž musí rozhodnout sama Petra.

Zítra mě čeká ještě nabitější den. Vika hraje proti Angelique a Masha vyzve Agu. Určitě to budou těžké zápasy, ale držím palce svým favoritkám a věřím, že to vyjde. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To já se zejtra chci kouknout na zápas Serena vs. Li :-)
Doufám, že se Li dobře vyspí a probudí v sobě toho vlčáka, který když se daří, tak hoodně kouše :D Sice jí ještě ani jednou neporazila, ale výsledky jejich zápasu jsou velmi vyrovnané..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to přeháníš, že jí rozhodčí sebrala gem? Trochu objektivity, normálně tam vypálila forhand po lajně a pak jak zahlásil rozhodčí aut, tak chtěla jestřábí oko. A to jsem Máše fandil (i když Sára je mi hodně sympaťiko).
Reagovat
smazaný uživatel
Ne monty myslí ten Sáry míček, po kterém Maria dala ten forhend po lejně :-) Ten byl out.. Tady Masha udělala chybu, že ten míčeko odehrála.. Teda doufám, že jsme ve stejném momentě :D
Reagovat
smazaný uživatel
jj, ten jsem myslel. Nevyšel Majce forhand, tak chtěla jestřába na míček od Sáry. Naopak dobře, že jí ho nepovolila. Ona je Majka obecně na to zvyklá, že jí jdou rozhodčí dost na ruku. Jak říkám, fandím jí, ale hvězdné manýry rád nemám.
Reagovat
smazaný uživatel
No nesebrala, protože Masha si ho potom stejně uhrála. :) Ale ten Sary úder skončil v autu, čárový rozhodčí nic, Masha odehrála míček, pak si chtěla vzít jestřábí oko a Cicak jí ho nepovolila... Pokud vím, tak v pravidlech je, že si hráč musí vzít jestřábí oko okamžitě. No jo, jenže co je to "okamžitě"? Vteřina, tři vteřiny, pět vteřin... Mně jde jenom o to, že to prostě byl aut a podle mě by ta rozhodčí měla mít nějaký zájem na tom, aby se to rozhodlo spravedlivě. Už jsem viděl dost případů, kdy to jestřábí oko povolili rozhodčí i po chvilce váhání... Jinak je zajímavé, že asi o dva gemy později už Cicak zahlásila "Advantage Sharapova" a pak si brala Sara jestřábí oko a to jí povolila. Trochu dvojí metr, ne? Ale nebudu to dál řešit... Důležité je, že Masha vyhrála. :) Jenom jsem chtěl vyjádřit názor na danou situaci, nic víc.

haitik1: Máš pravdu, Masha asi měla zvednout ruku hned. Ale už jsem viděl spousty případů, kdy to rozhodčí povolili i po chvilce váhání... Jinak už jsem všechno napsal o pár řádků výš. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ta podpora fanoušků je důležitá, je mi Petry moc líto, sama ví, že jí to nejde a je z toho frustrovaná. Každý má v životě období, kdy se prostě nic nedaří, bud je to pak motivace se s tím poprat, nebo se spokojí s tím, čeho už dosáhla. Podle reakce Petry po porážce, kdy měla slzy v očích, ji to musí strašně štvát, jakým způsobem prohrála, v podstatě se vyházela.
Aga hrála to svoje, ničím mě tedy nepřekvapila, Petry 41UE je opravdu hodně. Petra sama pojmenovala, co vše je špatně..a přidal se i Kotyza, žádné alibistické řeči a okecávání by stejně v tomhle případě nepomohlo. Takže pokud je ted Petra dole, tak ji to musí deptat a proto jí věřím, že něco změní..možná jen svůj přístup do dalších zápasů, byla zbytečně moc nervozní.

Zatím tedy je vidět, že Serena a Máša jsou někde jinde v koncentraci a přístupu k zápasu. Jsem zvědavá ted na Viku, jak se s tím vším popere.
Reagovat
smazaný uživatel
1. čárový rozhodčí jasná chyba
2. Majka nehrála nějakou údržbu, ale jasný pokus o winnera
3. hlavní rozhodčí v té chvíli správně
4. jsem rád že si ten gem Majka hned uhrála a nebyl to žádný klíčový míč
5. neviděl jsem tu pasáž s jetřábem od Errani. Pro všechny to má být stejné. Majka neprotestovala? Nehrála Errani volně do kurtu? To bych proto tipl, že jej pak povolila.
Reagovat
smazaný uživatel
Ukázkový příklad, kdy to rozhodčí nepovolil, byl zápas Nalba - Isner na AO..v tomhle případě myslím správný rozhodnutí od rozhodčí, narozdíl od zmíněnýho zápasu mužů, kdy to Nalbu hodně poškodilo.
Reagovat
smazaný uživatel
asi tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Já tedy souhlasím s tím, že Masha se rozhodla asi až na základě svého následného úderu do autu, ale pořád si myslím, že ta prodleva nebyla taková, aby jí to rozhodčí nemohla povolit... Správné rozhodnutí to tedy z mého pohledu nebylo, protože to byl aut od Sary a ta nakonec získala bod. V první řadě chyba čárového, ale rozhodčí na umpiru se v zájmu správného rozhodnutí taky mohla zachovat jinak. Pro mě je důležité, kam ten míček opravdu spadl a ne jestli si Masha vzala jestřába o vteřinu dřív nebo později... Ten zmiňovaný moment (bod č. 5) se stal po esu Mashy a slyšel jsem od Cicak zahlásit "Advantage Sharapova". No a hned vzápětí zahlásila, že si Sara bere challenge a pak zase "Advantage Sharapova", protože míček byl dobrý. :)

Ema: Začátek příštího roku bude pro Viku opravdu hodně náročný, ale věřím, že se s tím popasuje dobře. Vážně nevím, kdo jiný už by to měl zvládnout, když ne Vika. :) Co se týká té situace s jestřábím okem, už jsem asi všechno napsal výše. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem hodně štastný, že vyhrála :-)) Herně to bylo dobrý(ve druhém setu výborný)

Všiml jsem si, že z tich 30 UE byla asi víc než polovina na returnu, nebo 1. uder po returnu, jinak ve výměnách tolik chyb Maruš nedělala,tak doufám, že zejtra Marii return půjde líp :-)) Jinak spokojenost! :-)
Reagovat
Heather_Fedex
podle me masa oproti lonsku zhorsila return. i jeji bilance promenovani breakballu neni buhvijaka, dokonce horsi, nez u errani. ale zase zlepsila servis.
ja na jeji zitrejsi zapas s agnieszkou fakt asi nebudu mit nervy
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem koukal jak puk, když tam byla statistiky v proměnování breakballů a Sara je lepší.. Pak jsem ještě koukal jak puk, že Maria dala za rok 2012 223 es.. To by mě zajímalo, kde to vzala a kolik jich má Serena? :-) 500? :D
Reagovat
smazaný uživatel
zlepseni servisu Mashy jsme tu zminovali uz behem antukove sezony, spolu s pohybem a obratnosti, to neni zadna novinka.. :-) A return v zadnem pripade nezhorsila, jen byla v neobvykle situaci, Sara ma slabe podani a chce to na prijmu mic vic vypalit, z klidu je to tezky - na delovku to neni nutny, ta leti zpatky "sama" a Masha se jednoduse dlouho zastrelovala.. :-) Jinak jsem rada, ze zapas zvladla, Sara mi nevadi, z ruznych duvodu je mi blizka, je to srdnata bojovnice, ale Masha je Masha, myslete si, co chcete. :-)
Jinak - ja tady cekam, starnu a clanek o Serene nikde!? Posledni gem (a nejen ten) z 0:40 sice byl hodny tenisove kralovny. (Oskare, pripravila se.) Sereno, jsi bourak! Ten nejlesklejsi! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi strašná pesimistka a peRFektcionalistka. :D
Reagovat
misa
Z posledních 5 zápasů vyhrála pouze jeden. Zlom přišel po 1. setu s Marion Bartoliovou a od té doby se Peťka trápí. Už od začátku mi přišla taková smutná. Místo toho, aby byla ráda, že je po roce opět na TM. Možná ji trápí něco, o čem my nemáme vůbec ponětí. Petra teď potřebuje pořádnou podporu svého okolí, dodat sebevědomí. Jenže jak to udělat, když se nedaří...

V rozhovoru před TM Petra říkala, že s trenérem pracovali na servisu. Dnes byl ale katastrofální. Je otázka, jestli se už nevyčerpal potenciál vztahu Kotyza - Kvitová, jestli ji trenér dokáže správně nažhavit na zápas. Přijde mi taky, že oproti loňsku nebo US Open Series se Petra strašně málo povzbuzuje, je taková odevzdaná... Pokud bych jí mohl dát nějakou radu, tak ať si po skončení sezony sedne se svým tátou a pořádně spolu proberou jak dál. Myslím si, že ji ze všech lidí, kteří ji kdy tenisově vedli, pořád zná nejlépe on sám a poradí, co pro ni bude dobré.

Je pro mě utrpení slyšet Petrušku pří rozhovoru vzlykat. Moc jí držím palce do zbývajících zápasů na TM, Petro bojuj!!!
Reagovat
Fandina
Tak musíme Petru povzbudit, ať hraje pro radost a když se nezadaří, hodit to za hravu a příště znovu hrát jak nejlíp umí a příště zase a zase. Musí jí povzbudit. Když jednou hrála tak dobře jako vloni, třeba, najednou to nezapomněla, to zas tak diametrálně jinak nehraje. Tak Peťo držíme palce, máš na to ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak..
Reagovat
smazaný uživatel
A to zase jo, podporu rozhodně potřebuje.

Vzpomínán na americkou sérii jak prohrála s Caro první set a v druhém prohrávala 0:1 a 0:30 při svojem podání. V té chvíli tam Petra už začala natahovat moldánky. Obecenstvo i když by mohlo zůstat neutrální začalo Petru ohromně povzbuzovat a nakonec to dopadlo, víte jak.
Reagovat
tommr
velmi dobrej postřeh - opravdu to vypadá, že po tom prvním setu s Bartoliovou se v Petře něco zlomilo a od tý doby je jako tělo bez duše ...
Otázka je jak z toho ven. Můj názor je ten, že Petra prostě potřebuje změnu. Současnej trenér jí - zdá se - už nedokáže pomoct ...
Reagovat
misa
Petru by měl pořádně povzbudit hlavně její přítel, je přece taky tenista. Otázkou je, jestli má na to čas a jestli je toho vzhledem ke svému věku vůbec schopen.

PETRO POJĎ!
Reagovat
smazaný uživatel
chtěl bych tady požádat některý přispěvatele, ať si dohady mezi sebou řeší na facebooku a ne tady !!!!!!
kdo to má jako číst ???
jste normální ???
Já si chci přečíst v rychlosti zajímavý postřehy, když jsem zápas neviděl, od lidí, který tenis i hrajou a rozuměj tomu a nechci se prokousávat nějakejma nesmyslama...

Vy nemáte co dělat ??? Můžu Vás zaměstnat...

Díky za pochopení a doufám, že si toto přečtou i administrátoři těchto stránek a další podobné příspěvky nepustí...
Reagovat
smazaný uživatel
Celkom súhlas, väčšinou to tu je ako v chate - pritom TP ponúka aj možnosť súkromných správ.
Reagovat
freeteepek
Na tu přezdívku jsi přišel sám nebo ti někdo poradil? Je vtipná:-) Přečti si mé věcné příspěvky. Není to reportáž ze zápasu, ale o tu ti asi nejde, že? To je fajn, že nabízíš práci. Zrovna nějakou hledám. Co by to mělo být?
Reagovat
Heather_Fedex
hlavne nedelala tolik chyb od zakladni cary. nevite nekdo, kdy hraje masa nejblizsi zapas?
Reagovat
smazaný uživatel
zítra :-)
Reagovat
Heather_Fedex
a s kym a v jakem case? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
s Agou a čas, asi jako dneska :D
Reagovat
smazaný uživatel
je mi Sára hodně sympatická. Ač fandím Angie, tak na USO si získala moje srdce. Vůbec ty holky italský jsou symapťandy.
Reagovat
smazaný uživatel
S poslední větou naprostý souhlas :-)
Reagovat
tommr
mě je Sára taky strašně sympatická. Kdyby to nebyla největší konkurentka Petry tak bych jí nejspíš fandil ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem pravý opak, mně Italky všeobecně vadí.
Reagovat
smazaný uživatel
To se poddá :) Já třeba obecně nemám rád Španěly a Italy. Ale v tenise jsem postupně začal fandit Flavii, Fran, Davidovi, J.C. a letos i Bertě , Sáře a Giorgi.
Reagovat
smazaný uživatel
A ted komu si nezačal fandit :)
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Moc nemusím údržbáře/ky, které se navíc radují z nevynucené chyby soupeřky. Dále nemusím herce, co dělají jak je všechno bolí a nemůžou, aby vzápětí zahráli dechberoucí výměnu.
Jinak máš pravdu, že skoro u každého tenisty/tky si najdu něco v čem se mi líbí, ať tenisově nebo lidsky.
Reagovat
freeteepek
Petra hrála špatně, i když jí Kotyza dobře připravil a dobře jí při zápase radil. Prostě nedokázala prodat, co natrénovala. Moc mě překvapila a svým způsobem i potěšila ta upřímná slova o výkonu po zápase. Od obou. Když např. Petra prohrála v Pekingu, nedozvěděli jsme se ani to, že měla žaludeční potíže. Už dlouho jsem tady volal po otevřenosti a upřímnosti z její strany. Konečně jsem se dočkal.
Nemyslím si, že by výměna trenéra pomohla. Souhlasím s Nancy, že by Petra měla mít širší tým. Jako mají Azarenková se Šarapovovou např. Finanční možnosti na to má. Hlavně by potřebovala pořádnýho psychologa. Nemyslím si, že by její dnešní výkon ovlivnila špatná kondice. Na to byl ten zápas příliš krátký. Sama říká, že hrála moc zadrženě, nezvládla to psychicky a následně i takticky. Měla hrát odvážnějc, víc do toho chodit. Jenomže na to by si musela víc věřit. Kdyby to byl normální turnaj, Petra by vypadla. Takle má ještě dvě šance si napravit reputaci. A já věřím, že Petra svůj výkon v zápase se Sarou výrazně zlepší. Bude chtít všem a sobě především dokázat, že dovede hrát mnohem lépe.
Jak již jsem napsal v předešlém příspěvku, Sara může Agu porazit, Petra může porazit Saru i Marii. A v posledním zápase skupiny rozhodnout o svém postupu. Má na to!
Marie hraje jednoduchý bum bum tenis. Šarapovová nebude nic vymýšlet a ani Petra nemusí nic vymýšlet. Stačí když s ní udrží tempo a udělá míň chyb než ona. To by Petře mohlo vyhovovat. Rozhodovat bude kvalita servisu. Ten má Petra mnohem lepší, než dnes předvedla.
Reagovat
smazaný uživatel
Srovnat hlavu je hodně dlouhodobá záležitost a ona není zas takový nervák jako Stosur, Hradecká.
Fakt si myslím, že stačí zlepšit ten pohyb po baseline a rázem by bylo veseleji. Na síť pro vítězné údery si chodit umí.
Reagovat
rib
tohle tvoje shrnutí se mi moc líbí
Reagovat
tommr
já si o postupu Petry žádný iluze nedělám - o tom už je po dnešku víceméně rozhodnuto - z bílý skupiny postoupí Aga a Masha ...
Ted jde hlavně o to, aby Petra porazila aspon tu Sáru a uhájila tak šestý místo ...
Reagovat
smazaný uživatel
Kde bereš tu jistotu, že je rozhodnuto?
Reagovat
smazaný uživatel
jeden příklad z MNOHA Maďarsko-Německo 8?3 na MS ve fotbale,
hádej kdo vyhrál finále i když prohrával 2:0.
Reagovat
freeteepek
Díky! Jsem rád, že se shodneme:-)
Reagovat
smazaný uživatel
byl to debakl trenera, od loňska se nikam neposunula, chybi pohyb, stopbaly a hlavně psychická síla. Chtelo by to vyměnit realizační tým !
Reagovat
smazaný uživatel
zpětně to vypadá, že na loňské geniální úspěchy nebyl ještě
mentálně připravená, tak se letos prostě sesypala, s tím asi
trenér těžko něco udělá, ono na tréninku se hraje vždycky ta nějak
jinak že ..., šance zvrátit to je snad otevřená, i když známe
i jiné případy, kdy to už prostě nešlo, tak uvidíme,
ale bez radosti ze hry to nepůjde
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli mohu přidat postřeh skoro gaučáka. Petra musí silně zlepšit pohyb nohou. Na nějaké běhavé výměny nebude mít asi nikdy. Ale ať se inspiruje u Šarapové. Jak bude včas u míčů, tak bude schopna zahrát svoje údery úplně v klidu a UE podle mého rapidně poklesnou.
Naopak třeba trénink servisu bych vynechal. Ono to dost často pomáhá. Skvělým příkladem je biatlonista Bjorndalen, který trénoval střelbu do aleluja a byl v ní zoufalý. Potom její trénink schválně vynechal a rázem střílel jak z partesu.
Reagovat
smazaný uživatel
To je ta přemíra snahy hraničící s křečovitostí, to už jsem tu taky zmiňoval..
Reagovat
smazaný uživatel
pouštěl bych jí z youtube Miloše Mečíře :)
Reagovat
VlS
to možná ani není, spíž svázanost zodpovědností, prostě jí to chuděře nejde, potřebuje se někde pořádně chytit, aby si začala zase věřit a přestala se u každýho míčku bát, jak dopadne.
Jestli ji to teď neotráví, tak jí to může pomoci, protože se může zbavit tlaku, co od ní kde kdo čeká.
Reagovat
Fandina
Přemýra snahy je jinými slovy to samé jako zodpovědnost a naplnění očekávání svázanost. Podle mě Petra vloni vyhrávala, protože nastupovala na kurt pořád jako ne favoritka a i sama sebe vlastně překvapila :-) jak jí to šlo a nyní tam jde s tím, že i sama před sebou prostě chce zopakovat loňské výsledky a nastane jiná situace, než byla tenkrát a prostě prohraje, to chce čas a zase bude vyhrávat nebo nebude a pak se třeba uvolní a znovu začne hrát bez zábran a vyhrávat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ať již bude vývoj jakýkoliv, výsledek nakonec bude stejný, Petra bude vyhrávat. Tomu říkám pozitivní příspěvek. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co říct ke Kvitové za předvedený výkon a současnou formu,
myslím že spousta lidí co sleduje tenis něco podobného čekala,
hala je její oblíbená, má natrénováno, tenis hrát umí to již
dokázala, ovšem její pohyb a nejistota jsou zarážející,
množství UE je snad rekordní na okruhu, nešlo si nevšimnout
jak brečí do mikrofonu, je jasné že je psychicky na dně a něco dělá špatně ..., měla by se na to na pár měsíců vykašlat,
poradit se s psychologem a začít znovu ..., tak uvidíme,
každopádně z lidského hlediska ji držím palce!!!
Reagovat
VlS
19:15
Kotyza: Byl to debakl
"Myslím, že se to dá nazvat debakl. Zahrála hluboko pod své možnosti a byl to jeden z nejslabších zápasů, co jsem od ní letos viděl. Dost jsme trénovali, ale vůbec nezahrála," řekl trenér David Kotyza o dnešní porážce své svěřenkyně Petry Kvitové v úvodním zápase Turnaje mistryň s Agnieszkou Radwaňskou.

No, snad to Peťu nakopne a nesloží
Reagovat
Fandina
Tady Petra pro Radiožurná, tak pro porovnání jestli jsou v souladu s Kotyzou a jestli náhodou nebude změna trenéra.

Petro, člověk vidí statistiky, přečte si nevynucené chyby atd., kde byla příčina? Vy jste určitě věděla jak na to, ale nedařilo se vám to na kurtu předvádět.

Samozřejmě Agněžku znám a hráy jsme spolu třikrát nebo čtyřikrát a vždycky jsem vyhrála. Šance byla, ale bohužel jsem byla ze začátku zápasu nervózní, nedopadlo to tak jak jsem chtěla. Měla jsem moc nevynucených chyb.
AudioStáhnout

Petra Kvitová nebyla po prvním zápase v Istanbulu rozhodně spokojená

Kde se v člověku bere ta nervozita, když už toho má tolik za sebou. Ví jak chutnají výhry, ví jaké je to prohrát.

Tak ty prohry asi nechce zažít nikdo, nechce dělat chyby a já jsem těch chyb udělala hodně, takže jsem si vlastně zasloužila i prohrát. Samozřejmě jsem se snažila do toho zápasu dostat, vzpomněla jsem si na loňský rok, kdy jsem prohrávala 5:1 a ještě jsem to otočila, ale to se bohužel dneska nestalo.

Je dobře, že ten model turnaje je takový, že jste stále ve hře a dá se to zvrátit? Nekončíte v prvním kole jako na klasickém turnaji.

Tak to je vlastně ten rozdíl oproti jiným turnajům, že tady ta šance ještě je, takže se to dá zvrátit, ale samozřejmě Maria Šarapovová nebude lehkou soupeřkou, takže bude hrozně těžké ještě postoupit.

http://www.rozhlas.cz/zpravy/tenis/_zprava/tenistka-kvitova-byla-nervozni-a-ted-musi-porazit-sarapovovou--1127288
Reagovat
Heather_Fedex
no ale se s tim parala....zlepseni, prosim!
Reagovat
Heather_Fedex
s touhle hrou nebude mit proti azarence a williams narok. bude mit celkem urcite problemy i s agou a s petuli
Reagovat
Heather_Fedex
konecne se masa odhodlala k siti. v posledni dobe mam pocit, ze hraje spis mlaticku od baseliny hlava-nehlava
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se právě zatím ten zápas celkem líbí :-) Ale mohla by ubrat s tima UE!
Reagovat
Heather_Fedex
no prave, kdyz bude delat takovehle chyby, jako ted proti krpate a neskodne errani, tak s prominutim dostane od vyse jmenovanych hracek na holou prdel!
Reagovat
smazaný uživatel
ty's asi neviděl dneska Petru. Protí ní je to lahoda pro ok.
Reagovat
smazaný uživatel
OKO
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem jenom 3 gemy na začátku a to, z 0:3 na 3:3 :-) To asi Petra hrála nejlíp za celý zápas, jak to tak tady čtu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Zapřísahám tě. Musíš se teď dívat na celé Petřiny zápasy.
Reagovat
smazaný uživatel
V pátek na její zápas kouknu, to ti mužu slíbit :D
Reagovat
Nola
sledovala som zápas Petry /priala som jej víťazstvo/ ,ak bude opakovať dnešný výkon, tak ju Sara pravdepodobne porazí, Mária v porovnaní s Petrou hrá ukážkovo, nie je dôvod podceňovať Sáru, iba pre to, že je malá, je veľmi chytrá a húževnatá, dobehne snáď všetko, je podobný typ ako Agniezska,
Reagovat
dadaft
někdy mě překvapuješ. Sara letos dokázala 2x porazit Bartoli a Kerber, pak třeba Stosurovou....
o hráčkách jako Cibulková, Goerges, Petrova... nemluvě.
není tak neschopná. ))
Reagovat
tommr
jak víš, že Petra bude hrát v pátek - to už je známej rozpis?
Reagovat
tommr
tohle podcenování Sary mi připomíná podcenování Agy před zápasem s Petrou - a jak to pak dopadlo. Masha nehraje vůbec špatně - to Sara bojuje ze všech sil a dává jí pořádně zabrat. Pokud Sara podobnej výkon zopakuje i proti Petře tak jí může klidně porazit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tipuju, ale myslím, že je to jasný... Masha hraje s Agou zejtra, Sara a Petra maj pauzu... Ve čtvrtek hraje Petra se Sarou a Masha s Agou mají volno.. Takže v pátek se musí odehrát zápasy Maria vs. Petra a Sara vs. Aga :-)
Reagovat
Heather_Fedex
je nutno rict, ze ackoli sara letos porazila i velka jmena, tak je ze vsech ucastnic v istanbulu nejslabsi.
v kazdem pripade ocekavam mezi agou a masou hodne narocny duel. celkem jiste ma lepsi servis, nez italka a kdyz ma maria problemy s returnovanim servisu errani, tak se hodne obavam macu s radwanskou.
a ja pevne doufam, ze dneska nesleduju nejlepsi vykon marie na turnaji a ze dojde k zlepseni. ja vim, ze ona ma na vic
Reagovat
Heather_Fedex
no ale ted se maruska rozjela ;) snad to vydrzi do konce!
Reagovat
smazaný uživatel
Co to znamená krpatá?

dadaft, tommr - souhlasím, Sara je zbytečně podcenovaná, určitě není jen do počtu, je malá, ale šikovná :-)
Reagovat
Heather_Fedex
promin, vyraz krpata zjavne znel moc hanlive. tak treba mala, no ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já se nezlobím, slovenštinu mám ráda, a vždycky mě potěší nějaký to slovíčko, který zakomponuješ do svýho textu, ráda si tě čtu :-)
Fakt jsem nevěděla, co to znamená :-) díky za vysvětlení ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
42 stupňů východně: Turksat 3A
TRT HD (turecky) - frekvence 11041 MHz, symbolrate 8400, polarizace V, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4, parabola 80 cm

nebo
7 stupňů východně: Eutelsat W3A (Eutelsat 7A)
TRT HD (turecky) - frekvence 10845 MHz, symbolrate 30000, polarizace H, modulace DVB-S2 QPSK, FEC 5/6, parabola 80 cm
Reagovat
smazaný uživatel
42 stupňů východně: Turksat 3A
TRT HD (turecky) - frekvence 11041 MHz, symbolrate 8400, polarizace V, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4, parabola 80 cm

nebo
7 stupňů východně: Eutelsat W3A (Eutelsat 7A)
TRT HD (turecky) - frekvence 10845 MHz, symbolrate 30000, polarizace H, modulace DVB-S2 QPSK, FEC 5/6, parabola 80 cm
Reagovat
smazaný uživatel
19 stupňů východně: Astra 1L
Eurosport DE (německy) - frekvence 12226 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm

nebo
13 stupňů východně: Hot Bird 13A
Eurosport (anglicky) - frekvence 11642 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je pro mě smutná zpráva prosím ať sem dáte nějakou zprávu co se mu stalo :( a teď si jdu spravit chuť na saru a její 3 setové vítězství
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem věděl že jen tohle utkání bude stát a shlédnutí! :)
Reagovat
VlS
Queshi - uber trochu prosím, víš, že jsme obvykle na stejné lodi. Petra hrála dneska hodně špatně (mimo asi 4 her). Aga ji neporazila, Petra ji k tomu nedala šanci a porazila se sama, 41 UE v 17 gemech, to je myslím skoro rekord.
Tommr zase nasazuje na Kotyzu, jak je jeho zvykem. Já na něj nasazovat nebudu, ale výměna trenéra mi nepřipadá jako úplně špatnej nápad. To není o tom, že by Kotyza nebyl kvalitní - určitě je - ale chemie v týmu nějak úplně nefunguje, nebo to není vidět. Množství UE, neschopnost nebo možná spíš neochota přejít zavčas na plán B, to je záležitost známá už hodně dlouho a výsledek v podobě změny prostě není.
Možná nejde ani o tréning jako takový, možná je Petra bloklá a nemá jen potřebnou sebedůvěru a já nevím co ještě, ale nějaká podstatná změna je asi potřebná.
Ale nejsem žádný odborník a nebudu se hádat, že to co píšu je víc než můj názor - třeba je blbej.
Reagovat
smazaný uživatel
Nn, rekord drží Li Na! Ta dala 41 UE v 15 gemech :D
Reagovat
Nancy_z
Já myslím, že spíš by si Petra měla vybudovat kvalitní a širší tým. Jezdit jenom s trenérem, když je ve světové desítce a chtěla by být nejlepší, je málo. S Kotyzou jim to funguje, ale problém je spíš v pohybu, kondici, v psychické přípravě... Kondiční trenér, fyzioterapeut - ti třeba hodně pomohli Berďovi, přitom trenéra má stejnýho... taky mi něco říká, že kdyby to Kotyza viděl jako vyčerpaný vztah, tak by Petře sám navrhnul změnu. Alespoň na mě působí jako typ člověka, který by u Petry nebyl, pokud by jí to škodilo...
Reagovat
smazaný uživatel
Však já vím, že Petra dneska hrála špatně, koneckonců to i konstatuji ve svém již vzpomínaném příspěvku v druhé diskuzi.
Co se týče trenéra - já si pořád myslím, že k výměně Kotyzy čas nenazrál a oproti loňsku Petra dělá pod jeho vedením pokroky a patří k tomu i ten plán B, který Petra letos umí vytasit, když chce, loni žádný neměla. Jistě, ještě je třeba odvést hodně práce, ani zdaleka to není ideální.
Jestli je Petra bloklá nebo ne, těžko říct, ale mohlo by na tom něco být. Ale nejsem si jist, že zrovna výměna Kotyzy povede k její lepší psychické pohodě, vzhledem k tomu, že je na něj poměrně fixovaná.
Reagovat
tito
Trenéra bych neměnil. Má k němu důvěru, zažila s ním dosud největší úspěchy, kdy přehrávala všechny konkurentky. Je to dle mého názoru jen o doplnění týmu. A stejně jako quesh si myslím, že v něčem naopak pokrok udělala. Koneckonců propadla se, abychom vymýšleli či sdíleli katastrofické scénáře? Nikoliv. Jde jen o 3 hráčky, které jí momentálně můžou přehrát. Agu mezi ně nepočítám.
Reagovat
Fandina
Peťula je chytrá holka, nepochybuji, že si poradí. Nechme to na ní a konzultaci s její rodinou, ti ji znají nejlépe a i ona sama určitě ví, co se dnes zase přihodilo, proč takový výsledek s Agou, když předtím jí porážela. Možná se to dozvíme také.
Reagovat
tommr
to že Aga nemůže Petru přehrát je po dnešku dost odvážný tvrzení ...
Reagovat
tito
Víš jak jsem to myslel. Porazit ano, nikoliv porážet. A Petru neporazila Aga výjimečnou hrou, porazila se sama. Alespoň pro mne nelze srovnávat do budoucna nesrovnatelné.
Reagovat
smazaný uživatel
Aga Petru dneska nepřehrála. Petra se vyházela.
Reagovat
tommr
strašně rád bych věřil tomu, že dnešní selhání Petry proti Aze byl jen ojedinělej výpadek a příště to bude o poznání lepší, ale nějak nemůžu. Petra v poslední době stagnuje, zatímco Aga (a ostatní hráčky ze současný špičky) se naopak posunuje neustále dál. Pokud se něco zásadně nezmění nebude už v budoucnu Petra proti Aze favoritkou, ale právě naopak ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jediná ze špičky, která je oproti loňsku dál, je Vika. Máša se Serenou se vrátily tam, kam patří a Aga se oproti loňsku nijak nezvedla, naopak mám pocit, že letos hraje značně pasivněji.
Reagovat
tito
Chápu. Ženský tenis sleduji jen okrajově, ale nad Petrou bych rozhodně nelámal hůl. Momentálně si jen vybírá daň za předchozí úspěchy, očekávání a hru na maximální riziko. Stačí málo. Stejně jako u Noleho. Věřím, že příští rok bude jiný. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, či to je rekord..Ale Hantuchová raz dokázala spraviť 100 nevynútených chýb...Bolo to na RG tak zhruba 5 rokov dozadu..Pamätám si to, keďže to Daniela podtrhla nezabudnuteľnou hláškou, že na tak dlhý zápas to nebolo extrémne veľké číslo.
Reagovat
Heather_Fedex
kolik krat se tady jeste zmeni nadpis? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem montyho! nebo je to jeho konkurent?
Reagovat
Fandina
Kde jsi viděl montyho, nebo koho jsi viděl?
Reagovat
smazaný uživatel
no, mával tam nějaký mladý chlapec s nápis "Will you marry me, Maria?"
Reagovat
Fandina
janekda aha, monty/ové v Istanbulu ... úsměv ... a v pondělí, na exibici v Praze, tak tam prý náš portálový monty bude určitě, alespoň to tady psal ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
No já jsem taky koukal, kolik Turků miluje Mashu a chce se s ní oženit. :D Tak na tom není nic překvapivého, Masha má fanoušky a obdivovatele po celém světě. :) Ale kluci turečtí mají smůlu, protože Maruška si bude vybírat až v pondělí v Praze... (sranda :D)

Takže ano, v pondělí na exhibici budu. :) Tedy pokud se v té Praze neztratím. :D Dokonce to bude vysílat i ČT sport, takže mě tam třeba někde uvidíte... Jinak já jsem taky přemýšlel, že bych si udělal nějaký papírek s nápisem "I (srdíčko) Maria", ale asi se obejdu bez toho. Jak sami víte, Mashu velmi obdivuju, ale že bych jí v hledišti nabízel sňatek? :D Tak jako proč ne, teď je volná... Já se ale bohatě spokojím s jejím podpisem, ten by mi udělal velkou radost. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsme dva komu by podpis od Maši udělal radost jako prase! :D
Jinak na cestě k o2 areně se neztratíš, taky nejsem z Prahy, ale když pojedeš metrem, tak se prostě neztratíš ani kdyby jsi chtěl :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, taky už jsem si hledal, jak se tam dostat. :) Ale to neznáš mě, já jsem schopný ztratit se úplně všude. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga - Mallise nějaká scratch? nehraje se že by Tsonga byl zraněnej?
Reagovat
smazaný uživatel
prý se nechal ošetřovat ...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi .. neni v pohodě štvou mi link na wawrinku s davyděnkem sem našel 32x ale na tsongu ani jednou!
Reagovat
smazaný uživatel
3-1 Malisse win Tsonga scratch..
Reagovat
tommr
tak už je po zápase - Tsonga odstoupil. Podle mě si toho naložil moc - od OH hraje prakticky bez přestávky a to se musí někde projevit ...
Reagovat
tommr
"Myslím, že se to dá nazvat debakl. Zahrála hluboko pod své možnosti a byl to jeden z nejslabších zápasů, co jsem od ní letos viděl. Dost jsme trénovali, ale vůbec nezahrála," řekl trenér David Kotyza o dnešní porážce své svěřenkyně Petry Kvitové v úvodním zápase Turnaje mistryň s Agnieszkou Radwaňskou.

doufám, že si to pořádně přečte hlavně quesh a jemu podobný fanatici a přestanou tu dnešní strašnej výkon Petry trapně okecávat ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, vyjádření Kotyzy jsem četl. A ty už jsi četl můj příspěvek ve vedlejší diskuzi, že mě tu nazýváš okecávačem?
Reagovat
Andrew89
dneska si myslím, že není co okecávat....hrála strašně...to víme všichni. Věřím, ale že to bude lepší:)

PS: myslim si, že Mariu da
Reagovat
rib
jj, bylo mi Petry až líto... Sama si svázala ruce a nohy nějakým nárokem na úspěch, a pak to nešlo a nešlo rozchodit... Sakra vždyť o nic nejde, tak jí přeju, aby se do toho opřela naplno a bez zábran a když i tak prohraje, svět se nepo... Petro POJĎ!!!
Reagovat
smazaný uživatel
S tím hrozným pohybem po kurtu to dnes už asi daleko nedotáhne :( uvidíme příští rok nebo možná za 2 roky, snad za 3 :)
Reagovat
dadaft
fyzička se většinou dá nějak dohnat. mě spíš znepokojujou ty Petřiny nevynucené chyby. vždycky už to má na lopatě, ale velice často se to nakonec nějak zvrtne........
..... má odkrytou půlku kurtu, přichází na tuti poslední úder výměny, stačí to trefit do rohu, ale to ne, Petra se rozhodne, že to musí být tak razantní, že to soupeřka nestihne ani s raketou v zadnici...... a dá out..............
......... nebo si nechá spadnout vysokou svíci a člověk by čekal, že ten úder podrží až do poslední chvíle a podívá se, kam soupeřka běží...... ale ona ne, všechno udělá o.k., akorád půl sekundy před úderem zavře oči a pošle to soupeřce přímo na raketu.............
...............
na druhou stranu ještě není konec, spostu outů bylo 3, 5cm. servis se může začít dařit.... ))
Reagovat
Fandina
dnes tak chtěla vyhrát, že snad zkazila na co sahla. Takže uvidíme, jak se zadaří v dalších zápasech a jedeme dál.
Co se týká tady příspěvků ohledně nadváhy,podle údajů o měření nadváhy je její poměr těsně nad podváhou. Někdo má břicho jako ona, někdo zadek, někdo stehna, někdo široká ramena, nadváhu Petra nemá, ale nesouměrnost by měla řešit jiným oblíkáním, světlé a přiléhavé vršky jsou pro ní nevhodné.
Jinak Petra dneska nástup nezvládla, i podle statistik jí Aga ve všem předčila, byla lepší a Petra snad ze sebe smaže nervozitu a v příštím zápase se jí zadaří. Tak držím palce, Peťo pojď pojď pojď.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já myslím, že stačí, když si Petra přečte tutu diskuzi plnou fundovaných komentářů a myslím že bude nová sv.1. To je zajímavý, že každý gaučák v Čechách ví, kde je chyba a ona a její tým tápe....
Reagovat
smazaný uživatel
To je normální, v diskuzi jsou všichni odborníci, ale kdybys je postavil na kurt a dal jim do ruky raketu, tak budou přemejšlet, za jaký konec se ten divnej klacek vůbec drží..
Reagovat
frufru77
hmmm, tyhle argumenty miluju:D:D... to máme být všichni tenisté a milovat nekriticky Petru???
Reagovat
smazaný uživatel
To ne, stačí když nebudete rozdávat rozumy v oborech, kterým zjevně ani za mák nerozumíte.
Reagovat
tommr
myslím si, že přestat rozdávat rozumy by si měl hlavně ty sám. Radši si přečti co o výkonu Petry říká sám Kotyza ...
Reagovat
smazaný uživatel
Sice jsem tě vůbec nezmiňoval, ale ty ses v tom identifikoval sám. Zajímavé.
Reagovat
Jan
gaučák negaučák, i laik dnes poznal, že Petra hrála špatně. Co je na tom špatného, že to napíše ?
Reagovat
smazaný uživatel
to je v poho, mně nazvedaj ty, co jí "radí"
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, čekal jsem všechno, ale že Serena k 1. zápasu od USO nastoupí zodpovědně, nebo to na mě aspon působilo, jsem teda opravdu nečekal :D

A ted už Maruš!
Reagovat
lars
Me nejvic Petra zklamala v podani. Nekolik posled. tydnu to pry trenovala a vysledek je 6 2chyb.
Reagovat
tommr
s podáním má petra problém už delší dobu. Něco je opravdu hodně špatně když už i taková Radwanská podává líp ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem psycholog, ale vidím to na přemíru snahy - pokud jí to na tréninku padá, tak v tréninku problém není. Jde ale o to - a to asi známe všichni - že pokud se člověk o něco snaží až moc, je to velice křečovité a výsledek je obvykle úplně opačný než by bylo záhodno.
Reagovat
frufru77
Petra nesportovní figuru, s tím nic nenadělá... ale předloni na konci roku s tím něco udělala a začala se pohybovat na svůj somatotyp výborně... a teď??? zase oplácaná... a navíc: přestala umět bojovat... s takovou se do absolutní špičky nevrátí
Reagovat
frufru77
nadváha, neobratnost a stará známá ukvapenost... na fiftýny po max. 2 úderech může zapomenout... spasí ji jedině výměna trenéra a maximální možná sebekázeň... a ty její exhibice pořádané Černoškem její hru nezlepší, chtělo by to sesednout z nebe na prdel a zamyslet se, co bude dál
Reagovat
tommr
souhlas - Petra dojíždí hlavně na to, že je obklopená samejma amatérama - když neudělá zásadní změny ve svým realizačním týmu tak může na lonský úspěchy zapomenout ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já se tak těším na chvílí, až z tebe konečně vypadne nějaký argument podporující tvoji tezi, že v jejím týmu je všechno špatně. A pokud máš pocit, že argumentuješ dostatečně, zkus si představit, že nejsi na anonymní diskuzi a máš přesvědčit Petru samotnou.
Reagovat
smazaný uživatel
První známka o něčem svědčící je, že ukončila spolupráci s kondičním trenérem. Petra nikdy nic otevřeně nevysvětlí. Pak jsou na řaedě u fandů jen spekulace a dohady. Jedním z nich může být to, že svaly natažené na břiše jsou zásluhou právě kondičního trenéra. Petra veřejně presentuje většinou svoji pohodu, natrénovanost a většinou z toho pak bývá neúspěch proti vlastním cílům (nebo očekávaným předpokladům). Nezlobte se, ale vrcholový sportovec musí být v nepohodě ve sportovním smyslu myšleno, protože má vysoké cíle, touhu nezměrnou apod. To s přístupem klídek a tabáček nemá nic společného. Takže, jestli Kotyza říká, že hodně natrénovali a neví, kde je chyba, tak je na výměnu. My to ale konec konců také nevíme, tak se můžeme bavit, diskutovat, ale hádat se kvůli tomu je přihlouplé.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že kromě hlavy, je to hlavně o nohách, pohybu na kurtu. Když se k balónu nepostaví, nemůže zahrát kloudný úder. Při jejím stylu hry a "obratnosti" se bude asi muset tlačit víc na sako (a zhubnout!)
Reagovat
Labi
..ani náhodou Petra se bude hodně těšit domu, kde by se mělanad sebou zamyslet, to co předvádí v poslední době je opravdu velká bída, kéž by ji tohle nakoplo k lepší sezóně ale dost o tom pochybuju...stále si stojím za tím, že po loňské sezoně tak nějak zaspala a myslela si že vše pujde samo
Reagovat
Paseka
Myslím si, že nový trenér by byl na místě !!!
Pokud neudělá změnu je hloupá ! Může jí to jen prospět.
Reagovat
smazaný uživatel
To je rovnice, ach jo.
Reagovat
Jabadu
To si nemyslím. V trenérovi to není. Je to v její fyzické kondici, která není špatná, ale soupeřky jsou prostě jinde. Petra má (bohužel) ze současné špičky nejhorší somatotyp (něco jako Davenport) a to znamená, že pokud jim chce stačit, musí trénovat víc, než ony. Jenomže ... únava, cestování ...
Reagovat
tommr
a kdo jinej než trenér by měl něco s její kondicí dělat?
Reagovat
Jabadu
Kotyza o ženském tenisu u nás asi ví nejvíc. Zná Petru i její možnosti. To, že je podruhé na Masters je i jeho zásluha. Myslím, že upřednostňuje vzdělanost a intelekt před "honěním ega" bývalých slavných. Nevěřím, že Petra "pokvete" pod nějakým drábem, který chce dělat hlavně spoustu rozhovorů - viz Bollettieri.
Reagovat
Roger_Federer
Dneska a (pul sezony) na tom kurte jsem videl uplne jinou českou tenistku než loni..
Ty lonske fantasticke uspechy a vydelane 10 milionu z reklam a turnaju ji zdřejme uspali a dostali do letargie a mysli že to pujde samo..
Ma tak o 10-12 kilo vic (hrozne),pomala, tragicky pohyb, uderova nejistota..Hlava, ani nemluve..Potřebuje novou motivaci a noveho trenera, Kotyza už zni nic nevymačka...
Reagovat
dadaft
víš, jak by vypadala, kdyby shodila 12 kilo?
proboha...
Reagovat
petrulinka
Asi by sis měl koupit brýle. Toto je Petra z loňska: http://img.aktualne.centrum.cz/455/27/4552745-turnaj-mistryn-kvitova-vs-azarenkova.jpg a to je Petra z letošního roku: http://img.blesk.cz/img/2/full/1377297-img-sport-tenis-new-haven-petra-kvitova.jpg
Kde jako vidíš těch 12 kg nahoru? Asi si kup brýle nebo zajdi k psychiatrovi. To mám tak ráda, když Petra vyhraje, tak takoví magoři jsou zalezlí a ani nepřijdou Petře pogratulovat, jakmile prohraje, tak je tady plno chytráků. Fandit, znamená fandit i v momentech, kdy se tomu hráči nedaří, tím neříkám, že chválit, ale nebudu mluvit nesmysly, které nejsou pravdivé.
Reagovat
smazaný uživatel
12kg možná né, ale 6-8kg určitě. to břicho nikdo nepřehlédne...
Reagovat
smazaný uživatel
měl bys navštívit očního lékaře, evidentně máš potíže se zrakem..
Reagovat
petrulinka
Bože můj, nejste vy náhodou chlapi? Prostě má takovou postavu, nikdy nebude mít štíhlé břicho. Ona je typ postavy jablko, kdy bude mít vždy štíhlé nohy, ale nikdy ne břicho. A nechápu, co furt řešíte váhu, copak Serena je štíhlá jak laňka? Není a vyhrává.
Reagovat
smazaný uživatel
jim nejde o to, jestli Petra má nebo nemá břicho, ale že si můžou kopnout. Alespoň tady na diskuzi, v reálu to takoví hrdinové nejsou.
Reagovat
petrulinka
To máš pravdu, kdyby vyhrála, tak by je tady člověk vůbec neviděl. Raději si jdu číst, než tady diskutovat s takovými trotly.
Reagovat
Roger_Federer
A ja zase miluju ty, kteři nevidi realitu, neustale omlouvajici naprosto odhazeny zapas a sezonu..Proboha, je to hračka top ten pokud se nepouči z letošni sezony, neco nezmeni dopadne jako,Ivanovic,Jankovic,Wozniacky a dalši...ktere byly a ted splacaj na 20 miste..Jednu takovou jsme tady už meli...před lety.ps:Napiš Kvitove email, at ti řekne o koli kilo ma vice než loni..
Reagovat
smazaný uživatel
někde na idnesu nebo kde, někdo psal, že Petra je takoý nevybroušený diamant. S tímhle názorem se naprosto stotožňuju. Petra v dnešním zápase předvedla několik nádherných výměn, aby jich pak následně ještě víc pokazila. A to jakože fakt POKAZILA. Bylo mi jí líto, byla strašně nervózní, celý ten problém je v její hlavě. Před takovým turnajem jako je TM se potřebuje rozehrát, nabrat sebevědomí. Absence v Rakousku byla chyba, věřím, že se Petra poučí a příští rok bude pohotovější. Na druhou stranu by bylo dobré, kdyby se naučila vyhrávat i po delší pauze, ale to je zase ta hlava.. je to těžké.
Petra má den volno, snad jí to pomůže dát se trošku dohromady. Nezbývá než oba další zápasy vyhrát, ale ani to nemusí stačit. Tak Peťo Pojď !! A věř si sakra.
Reagovat
dadaft
souhlas. něco dolů to chce a kondičního trenéra jakbysmet, ale prosím nepřehánět. 12kg je u sportovkyně opravdu hodně.
Reagovat
Faddova
Přesně, dobře jsi to vystihl. Můžou tady stokrát kecat o pohybu, když je svázaná nervozitou a stresem, tak prostě běhat nebude, i kdyby stokrát chtěla a mohla. Souhlasím s tím, že jí chyběl ten rozehrávací turnaj a získání jistoty se slabšími soupeřkami.
Reagovat
smazaný uživatel
ZOUFALOST. Bohužel.
Reagovat
tommr
počítal jsem s tím, že bude nerozehraná a Radwanská z toho bude profitovat. Dnešní Petřin výkon mě ale velice zklamal. S touhle hrou nemá na postup nejmenší šanci a bude ještě ráda když porazí aspon tu Erraniovou ...
Reagovat
smazaný uživatel
A mě zase nepřekvapuje, že nad ní zase lámeš hůl. Btw. tos byl ty nebo někdo jiný, kdo tady včera vykřikoval, že Aga je na rozehrání ideální soupeřka?
Reagovat
Jan
Taky si myslím, že Petra bude mít potíže i s Erraniovou. Když netrefí kurt, měla by potíže i se slabší hráčkou. Čekal jsem jako mnozí, že bude hrát jinak než letos často hraje, ale nestalo se tak. Ale naděje umírá poslední. Přeji Petře, ať se vzchopí a aspoň příští rok ať jde zase nahoru nejen se svou hrou.
Reagovat
tommr
já nad ní hůl nelámu pokud jde o budoucnost, ale nejde nevidět, že momentálně je úplně mimo a proti těm nejlepším nemá s tou její hrou plnou strašnejch chyb nejmenší šanci. Pokud to nevidíš tak si ještě větší zaslepenec než jsem si myslel ...
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, ale když tu od tebe pořád čtu, jak nemá na tu či tamtu, jak vyletí z top 10, nedostane se na TM, jak neumí tohle či támhleto, tak se nediv, že se do mé mysli neustále vtírá pocit, že nad ní lámeš hůl. Nemyslím, že jsem zaslepenec, pokud jsi četl můj příspěvek ve vedlejší diskuzi, tak jistě víš, že jsem Petru za dnešek zrovna nechválil.
Reagovat
tommr
hlavně si moc nevymejšlej. Neustále mi podsouváš výroky, který jsem nikdy neřek. Chápu, že si z Petřiny prohry dost rozrušenej, ale co je moc, to je moc ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdy neřekl? Ale no tak.
Reagovat
tommr
tak mi laskavě najdi kde jsem třeba řek "že Aga je na rozehrání ideální soupeřka" ...
Začínaj z tebe místo argumentů padat pěkný sra.čky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Laskavě si můj příspěvek přečti ještě jednou. Já se pouze ptal, jestli jsi to byl ty nebo někdo jiný, kdo tvrdil, že Aga je na rozehrání ideální. Protože někdo to tu jistojistě tvrdil, ale nevím, kdo (a jsem líný to hledat).
P.S.: přestože mě tvé teorie a názory leckdy pěkně štvou, ještě stále se snažím vůči tobě chovat slušně. Jestli chceš, aby se to změnilo, jsi na nejlepší cestě..
Reagovat
tommr
to má bejt vyhrožování? Dělej jak uznáš za vhodný - to jak se chováš je hlavně tvoje vizitka ...
Reagovat
smazaný uživatel
Uklidni se, člověče, jsi nějaký rozžhavený. Neurážel jsem tě a ani s tím nehodlám začínat. Ale ani se nehodlám nechat urážet.
Reagovat
tommr
jsem naštvanej, protože ty sice nenadáváš, ale podsouváš mi neustále nějaký výroky, který jsem vůbec neřek. To považuju za ještě horší prohřešek proti pravidlům slušný diskuse než nadávky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mi řekni, co konkrétně jsem ti podsunul, co jsi neřekl. Abych se k tomu mohl vyjádřit, případně se omluvit.
Reagovat
tommr
jeden tvůj lživej výrok už jsem ti vypích, další jsou třeba ty kdy píšeš, že jsem tvrdil, že Petra "vyletí z top 10, nedostane se na TM". Kdy a v jaký souvislosti jsem něco podobnýho v nedávný době řek? O tom kolik má Petra bodů a co jí tudíž v dohledný době čeká mám určitě lepší přehled než ty ...
Reagovat
smazaný uživatel
Že nešlo o lživý výrok, ale o pouhou otázku jsem ti už jednou vysvětloval. Že Petra vyletí z top 10 jsi psal někdy po turnaji v Miami, tuším, že se nedostane na TM jsi tvrdil ještě po Wimbledonu (a nebyl sis tím jist ani po US Open). Nejsou to výroky z nedávné doby, já ale nikde netvrdil, že mám na mysli výroky pouze z nedávné doby.
Reagovat
tommr
ty prostě ty svoje pomluvy formuluješ tak šikovně, aby se to nedalo označit jako vyložený lži - naznačuješ, překrucuješ, vytrháváš z kontextu, vychytrale je maskuješ jako otázky a doufáš, že si s ověřováním nikdo nedá práci. Nic to ale nemění na tom, že jsou to od tebe sprostý podpásovky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Považuji tě za inteligentního člověka, tak co proboha nechápeš na mém předchozím vysvětlení?
Reagovat
Jan
Radwaňská ji sfoukla jako svíčku. Zatímco Agnieszka se oproti loňsku zlepšila, Petra se zhoršila. Letos Petra s nejlepšími hráčkami prohrála, pokud se k nim vůbec dostala, často ji porazily i slabší hráčky. No co, když nejde o život ... Petra nenaplnila naděje do ní po loňsku vkládané. Bude v žebříčku jinde, než jsme ji chtěli mít, my s tím nic nenaděláme. Všiml jsem si, že ani nemá na lýtkách viditelné nějaké svaly. Jak trénuje ? Pořád je to naše nejlepší hráčka, ale Fed Cup moc dobře nevidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Předně Aga nikoho nesfoukla, Petra se vyházela sama. A ani si nemyslím, že Aga šla oproti loňsku nahoru a Petra dolů. Petra oproti loňsku hraje stabilněji a jestli naplnila naděje nebo ne, to je otázka. Problém je v tom, že všichni čekali novou Navrátilovou, takže celkem chápu, že když Petra hraje "jenom" jako hráčka nejužší špičky, je to pro mnohé zklamání..
Reagovat
tommr
dneska to ale se hrou top-hráčky nemělo moc společnýho ...
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu - pasivnější než Aga je snad akorát zeď..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle je vyblitek největšího zrna,ty už přestaň chlastat.Tohle dokáže napsat jen uplný trotl,nesoudný a naprosto netolerantní.
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem střízlivý, za to ty ji evidentně máš jak z praku.
Reagovat
tommr
Aga dneska hrála přesně to co potřebovala. Byla by hloupá kdyby se snažila hrát na riziko když jí úplně stačilo jen vracet Petře balony a ta všechnu práci udělala za ní. To nebyla ze strany Agy pasivita ale chytrost ...
Reagovat
smazaný uživatel
Aga hrála to, co hraje furt - vrátím to a uvidím, co předvede soupeřka. To není o chytrosti, ale o tom, že nic jiného ani neumí.
Reagovat
dadaft
ukaž, že jsi taky hvězda.
come on.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu hrozný :-( rychlý vzestup a tedˇ pád. Tohle není ani na Fed Cup
Reagovat
Mayo
darmo Kvitová je slabá, skoro ako Berďa :P
Reagovat
smazaný uživatel
jojo, ale na Slováky pořád nemáme. Ti zůstali u ping pongu :-o
Reagovat
petrulinka
Asi tak, zato Cibulková s Hantuchovou jsou borky o chlapech ani nemluvím....
Reagovat
Mayo
ani ma nezaujímajú naše tenistky, takže zbytočne mi to píšete...šak sú ešte slabšie to vie každý
Reagovat
Paseka
Ty její nevynucené chyby !!! To je letos katastrofa.
Právě počítám body v žebříčku a po TM klesne Petra na 18. místo. To je tedy síla !
Reagovat
smazaný uživatel
Ehm...ty počítáš jo? Asi blbě
Reagovat
Bob
cože? :D
Reagovat
smazaný uživatel
1. nemůže pryč z TOP8
2. body už má stejně odečtený
3. ještě hraje, turnaj neskončil
Reagovat
smazaný uživatel
Blbost že? :D
Reagovat
Paseka
Ztráta 3.000 bodů( při lepším 2.500).
Reagovat
smazaný uživatel
To jako proč? Asi čumíš na nějakej blbej žebříček...nebo máš divný systém :D nebo nevím
Reagovat
Bob
Body se jí už odečetly, je 6.
Reagovat
Paseka
Obhajuje 3.000 bodů. Odečtené je přeci ještě nemá.
Šarapku neporazí, na ní v této formě nemá. Takže ani nepostoupí do semi.To je můj kalkul.
Reagovat
smazaný uživatel
ObhajovaLA 1500 bodů to zaprvý...a i tak už prostě nemůže z TOP 10 a už snad ani TOP 8
Reagovat
petrulinka
Hej Paseka, máš v tom dost "paseku" a asi tenis moc nesleduješ, neboť bys věděl, že vítězka obhajuje 1500 bodů, které se jí už ale před turnajem odečetly, tak jako se běžně hráčům odečítají před každým turnajem, takže se jí maximálně nepřičtou, ale o žádné už nepřijde.
Reagovat
Paseka
Obhajuje víc. Za vítezství je 1.500 a za každou výhru body navíc. Takže je to kolem 3.000 bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
1500 je maximum za výhru ve všech zápasech
Reagovat
Paseka
Body se neodečítají běžně před turnajem ! Záleží na datumu toho jakého turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale teď jo!! Proč myslíš, že je šestá? Když Kerber nikde nehrála? Protže Petra ztratila body a propadla se za ní
Reagovat
petrulinka
Vždyť ti říkám že má v tom "paseku"!!!!
Reagovat
tommr
bud tak hodnej a neplácej tady kraviny. Body za lonskej TM se už všem hráčkám odečetly a žádná tudíž o nic nepříjde. Naopak díky specifickýmu bodování TM všechny hráčky co na něm hrajou získají nějaký plusový body do žebříčku i když prohrajou všechny svoje zápasy ...
Reagovat
smazaný uživatel
je to...
Reagovat
Paseka
Četl že vítězka obhajuje 3.000 bodů. Nevycucal jsem si to z prstu.
Reagovat
petrulinka
Asi si kup brýle!!!
Reagovat
tommr
provokuješ nebo si tak natvrdlej?
Reagovat
Paseka
Brýle mám perfektní ! Asi nějaký pisálek ve sportovní rubrice neměl jasno. A já ty konkrétní body zase tak nesleduju.
Reagovat
smazaný uživatel
Fajn...tak tady ti napíšu oficiální bodování
vítězka: . 450+body ze skupiny max1500
finale: 360+body ze skupiny max 1050
body ve skupině(+70 prohra; +230 výhra)
snad je to dobře
Reagovat
Paseka
Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová dnes hrala riadnu komédiu a nie tenis...fraška z jej strany...Agneška ju porazila s prehadzovaním loptičky hah...Petra sa asi vyradila z bojov o titul...Tá jej psychika v dnešnom zápase...klobúk dole :D
Reagovat
petrulinka
Nechceš se zaměřit na Cibulkovou a Hantuchovou, které se na Turnaj mistryň ještě neprobojovaly?
Reagovat
smazaný uživatel
Fuuha, upokoj sa Češtička :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Keď sa naučia hrať tenis, tak mi ich potom pripomeň :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je teda ale bída! Tušil sem, že prohraje, ale ztratit šest servisů, to si prostě nemůže dovolit.
Ještě že sem ten zápas neviděl
Reagovat
smazaný uživatel
ježiš,to byl děsnej match a ten výsledek.Přitom bych řekla,že kdyby to Peťule šlo,bylo by skore opačné.S tímhle ale nemá šanci proti nikomu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist