Kvitová chce odpočívat. Po dvou vyčerpávajících týdnech se odhlásila z Říma

13. 5. 2018, 10:05
Aktuality 32
Petra Kvitová během uplynulých 12 dnů odehrála 11 vítězných zápasů a podle očekávání se odhlásila z Říma, kde měla v příštím týdnu absolvovat generálku na Roland Garros. Místo cesty do Itálie tak má před druhým grandslamem sezony dva týdny na zasloužený odpočinek a přípravu na pařížskou antuku.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

Petra Kvitová má za sebou dva fyzicky náročné týdny. Minulý týden potvrdila roli největší favoritky na domácí antuce v Praze a včera dotáhla k triumfu cestu prestižním turnajem WTA Premier Mandatory v Madridu.

Během 12 dnů odehrála 11 zápasů a ve včerejším téměř tříhodinovém finále proti Kiki Bertensové už byla na pokraji sil. Je tak logické, že v příštím týdnu hrát nebude a raději bude odpočívat. 

Osmadvacetiletá Češka se omluvila pořadatelům podniku WTA Premier 5 v Římě, kde jsou jejím maximem čtvrtfinále z let 2012 a 2015. Letos se měla v prvním kole utkat s Britkou Johannou Kontaovou.

Na French Open, které začíná za dva týdny, se Kvitová pouze v sezoně 2012 dostala dál než do 4. kola, když došla mezi kvarteto nejlepších. Letos bude dvojnásobná wimbledonská šampionka patřit díky skvělé formě a nabytému sebevědomí mezi širší okruh favoritek.

Jistotu startu v italské metropoli mají nyní zatím jen dvě Češky. Barbora Strýcová v prvním kole vyzve Američanku Sloane Stephensovou, Karolína Plíšková ve druhém kole čeká na vítězku duelu mezi Řekyní Sakkariovou a finalistkou z Madridu Nizozemkou Bertensovou. Z kvalifikace se může dostat ještě Kateřina Siniaková, kterou dnes čeká rozhodující zápas proti Estonce Kanepiové.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
Pavlis
https://www.youtube.com/watch?v=HSRMIS2wH9U

Měl by to být celý zápas.
Reagovat
mendrit
2:40 skvělá výměna
Reagovat
Frick
Poslední dva zápasy odehrála se zavázaným pravým stehenním svalem. "Sval je namožený, hrála jsem i pod prášky a jsem ráda, že jsem to zvládla," uvedla.

------------------------------------------------------

A od koho jste to věděli jako první? No od koho?
Reagovat
Torn
Fricku, že seš jednou rychlejší s drbama než Monika Štiková, to vážně nic neznamená. :D
Reagovat
horska.kraslice
Zafačované stehno viděl každý, kdo sledoval zápasy.
Reagovat
Frick
Já vim :o)

Je to asi kdybych napsal, že v lednu bude po nulou.
Reagovat
slacker
blbe rozhodnuti, elaa si prohru vybrat uz Rime a ne zrovna na FO
Reagovat
horska.kraslice
Je vyčerpaná zápasovou šňůrou, tělo už říká dál ne. A aby nastoupila a první zápas jen odchodila nebo skrečovala, to není Petřin styl.
Reagovat
tommr
odhlášení z Říma se dalo čekat a za daných okolností asi bylo nevyhnutelný. Snad to Petře pomůže dát se před FO do optimální formy aby se neopakoval propadák z AO ...
Nepříjemný je ovšem to, že Petra může díky absenci v Římě přijít o nasazení mezi první osmičkou na FO. Došlo by k tomu pokud by se Venus Williams nebo Stephens probojovaly v Římě do finále ...
Další nepříjemnost s tím spojená je ztráta šance na post jedničky už po FO. Případnej útok na tenisovej trůn se bude muset odložit až na Wimbledon ...
Reagovat
janek_da
"post světové jedničky" Čtu správně? :D
Reagovat
tommr
v letošní Race je Petra už druhá se ztrátou pouhých 38 bodů za první Wozniackou. Letos vyhrála už 4 turnaje což je nejvíc na okruhu. Vyhrála už 30 zápasů což je taky nejvíc na okruhu. Proč by nemohla na post jedničky pomýšlet?
Reagovat
Dobry-den
Protože je schopná na příštích 5 turnajích vypadnout v prvním kole. Z podobného důvodu taky v roce 2011 na jedničku nedosáhla...
Reagovat
tommr
jenže ted se zdá být Petra víc fit, má větší motivaci a lepšího trenéra. Pokud uspěje na FO a ve Wimbledonu tak není post jedničky vůbec nereálnej ... :)
Reagovat
PetaM
Neohlížel bych se do minulosti. :) Co bylo, bylo :)
Reagovat
Dobry-den
Jak myslíš.
Ale já osobně bych si nedělal iluze, že se v tomhle ohledu u Petry něco změní. Nicméně zatím to je opravdu životní sezóna, tak třeba to s tou jedničkou klapne i přes několik výpadků...
Reagovat
smazaný uživatel
No já bych zase spadla z oblaku na zem. Stát se může cokoli, Petra určitě nebude vyhrávat všechno co si vysníš! Pak je tady zas budeš vyčítat, že se dost nesnaží.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr je žebříčkovej maniak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím!
On bere ty holky jen jako číslo v tabulce :)
Reagovat
janek_da
Jak dlouho ti má Petra ukazovat, že žebříček je v jejím případě nepodstatný. Pomohlo by kdyby půl roku nic nevyhrála?
Reagovat
tommr
tuhle tvojí poznámku nechápu. To se jako Petra nemůže ucházet o pozici nejlepší hráčky světa nebo jak si to myslel?
Reagovat
janek_da
Petra se ucházet může, ale tohle počítání je k smíchu. U Petry, která lítá nahoru a pak zas padá dolů.
Reagovat
Torn
Teď lítala dost vysoko, třeba se zdrží. :D
Reagovat
Fandina
Neříkám, že bude jedničkou, ale zase tak nahoru dolů žebříčkem nelítá. Od roku 2011 do roku 2016 byla 2,8,6,4,6,11. Takže zase až takové scifi to být nemusí. Jinak samozřejmě, umí vyhrát turnaj a pak vypadnout brzy, ale i přesto čísla výše.
Reagovat
janek_da
ve smyslu turnajových výseldků
Reagovat
Fandina
Kdyby teď vyhrála nějaký GS, tak tu jedničku má. V race je druhá, takže číselně by to vycházelo. Ale samozřejmě, může prohrát na začátku turnaje. Přesto byla šest let v osmě.
Reagovat
Torn
Tak jedničkou se můžeš stát, aniž by něco vyhrála, nemusí hrát ani extrémně skvěle, když se to sejde. :)
Reagovat
FulnekUltras
Takhle jsme teda vychováni nebyli. ;-)
Reagovat
Torn
Tak já uvažuji čistě hypoteticky, ne že to je ideální. :D
Reagovat
Sharky
Siniakova s McHale hrala vcera, dnes hraje rozhodujici zaas proti Kanepi :-D
Reagovat
LubosZabloudil
Děkuji za upozornění ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist