Kvitová natáhla vítěznou sérii, otočila zápas s Lepchenkovou

1. 10. 2013, 14:11
Aktuality 404
Petra Kvitová po triumfu v Tokiu vstoupila vítězně i do turnaje v Pekingu. Světová sedmička zdolala v dnešním kole Američanku Lepchenkovou 2-6 6-2 6-0 a s šestou hráčkou světa Sarou Erraniovou si zahraje o čtvrtfinále.
Petra Kvitová (© China Open)

Petra Kvitová už před dneškem vedla na okruhu WTA v počtu letos odehraných třísetových zápasů a v Pekingu přidala na úvod třísetové utkání s pořadovým číslem 33. Česká tenistka, která od US Open ještě nenašla přemožitelku, totiž v duelu s Varvarou Lepchenkovou po vyhraném úvodním gamu prohrála následujících pět her a poté i celý první set.

Dobře nezačala Kvitová ani ten druhý, kdy znovu ztratila podání, ale zachovala klidnou hlavu a od té chvíle začala zápas otáčet. Americkou soupeřku už po zbytek utkání nenechala uhrát ani jeden servis, a i když ještě jednou přišla o vlastní podání, příliš mrzet ji to nemuselo. V rozhodujícím setu dokonce Lepchenkové nadělila 'kanára' a i vyhrála i čtvrtý vzájemný duel, tentokrát 2-6 6-2 a 6-0.

Dobrou bilanci má Kvitová i se svou příští soupeřkou Sarou Erraniovou, kterou porazila ve všech pěti předchozích utkáních. Italka je sice ve světovém žebříčku o jednu příčku nad čerstvou vítězkou z Tokia, ale od konce antukové sezony se trápí. V Pekingu poprvé po více než měsíci vyhrála dva zápasy v řadě, když včera vyřadila Japonku Doiovou.

Serena vydřela postup, Venus uhrála tři gamy
Už devátou výhru v řadě vybojovala v Pekingu světová jednička Serena Williamsová. Šampionka letošního US Open dnes neměla vůbec lehkou práci s další veteránkou Franceskou Schiavoneovou, ale za téměř dvě hodiny ji porazila 6-4 a 7-5.

Italka odolávala tlaku soupeřky až do stavu 4-5, kdy při svém podání poprvé kapitulovala. Prohraný set ji nesrazil; hned v úvodu toho dalšího sebrala favoritce poprvé servis, a i když Serena Williamsová srovnala, po dalším brejku měla Schiavoneová za stavu 5-3 dva setboly. Ani jeden ale nevyužila, a světová jednička to potrestala. Vyhrála i další tři hry a tím i celý zápas.

Dnešní souboj byl už devátým měřením sil dvou třicátnic, které na sebe naposledy narazily na US Open. Williamsová v New Yorku zvítězila zdánlivě hladce 6-0 6-1, ale ani tehdy to podle svých slov neměla jednoduché.

"I když jsem vyhrála 6-0, nebyl to snadný zápas," řekla po zápase Williamsová, která dnes překonala minikrizi v polovině druhého setu, kdy v jedné hře zkazila sedm prvních podání. "Mezi výměnami jsem zpomalila a dávala si víc na čas. Potom jsem vyhrála tři nebo čtyři gamy v řadě," uvedla Američanka.

Nejlepší tenistka světa měla v Pekingu teoretickou šanci zahrát si poprvé od letošního dubna se svou sestrou Venus Williamsovou. O to, že k dalšímu sesterskému duelu nedojde, se postarala Sabine Lisická, která dnes v duelu s bývalou světovou jedničkou vyhrála od stavu 1-1 devět her v řadě a zvítězila pohodlně 6-1 6-2.

Výsledky - Peking - ženy (tvrdý povrch, dotace 5.185.625 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (9-ČR) - Lepchenková (USA) 2:6, 6:2, 6:0, S. Williamsová (1-USA) - Schiavoneová (It.) 6:4, 7:5, Wozniacká (6-Dán.) - Niculescuová (Rum.) 6:3, 6:1, Vinciová (10-It.) - Zhang (Čína) 3:6, 6:3, 6:1, Stephensová (11-USA) - Bouchardová (Kan.) 6:1, 1:6, 6:4, Suárezová (12-Šp.) - Davisová (USA) 6:4, 6:2, Lisická (13-Něm.) - V. Williamsová (USA) 6:1, 6:2, Kirilenková (Rus.) - U. Radwaňská (Pol.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra - 2. kolo:
Hsieh/Peng (2-Tchaj-wan/Čína) - Görgesová/Záhlavová-Strýcová (Něm./ČR) 6:3, 6:4.

Komentáře

404
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
k dnešnímu dni tj. po kompletně odehrananým druhým kole a částečně odehraným třetím kole v Pekingu. Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru. Hvězdička znamená, že hráčka postoupila v Pekingu do čtvrfinále a ještě tam může získat další body (až 750 bodů za titul), dvě hvězdičky znamenají, že hráčka postoupila v Pekingu do osmifinále a ještě tam může získat další body (až 860 bodů za titul):

1. Williams, S. 12400 (+8285) **
2. Azarenka 8485 (+4370)
3. Sharapova 6941 (+2826)
4. Radwanska, A. 5885 (+1770) **
5. Li 5365 (+1250) *
6. Errani 4435 (+320)
------------------------------
7. Kvitová 4115 *
------------------------------
8. Wozniacki 3735 (-380) **
9. Kerber 3535 (-580) **
10. Jankovic 3300 (-815) **
11. Vinci 3195 (-920) **
12. Stephens 3185 (-930) **
13. Bartoli 3172 (-943)
14. Lisicki 2830 (-1285)
15. Kirilenko 2755 (-1360) **
16. Ivanovic 2715 (-1400)
17. Halep 2685 (-1430)
18. Suarez Navarro 2665 (-1450) **
19. Flipkens 2571 (-1544)
20. Stosur 2445 (-1670)
...

Petra Kvitová si díky postupu do čtvrtfinále v Pekingu připsala dalších 170 bodů do žebříčku a výrazně tak posílila svoje šance na účast na letošním TM. Ohrozit jí můžou už jen Wozniacká, Kerberová, Jankovicová, Vinciová a Stephensová, ale ty by k tomu potřebovaly udělat v Pekingu minimálně finále a to je vzhledem k jejich losu a účasti Sereny vysoce nepravděpodobný ...
Případnej postup Petry do semifinále v Pekingu by jí už účast na letošním TM prakticky zajistil ... :)
Reagovat
pepin
Ještě, že Tě tu máme, to je lepší než computer. Díky.
Reagovat
misa
Hlavně se mezi sebou pobijou Wozniacká se Stephensovou a Kerberová s Vinciovou v osmifinále :-))
Reagovat
tommr
jj dvě soupeřky jí po zítřku odpadnou. Další dvě se jí ale naopak trochu přiblíží. Snad to ale ve prospěch Petry vyřeší Aga a Serena, který je nepustí přes to čtvrtfinále ... :)
Reagovat
misa
Petra bojuje neskutečně. Trochu mám obavy, aby jí to neustálé vypětí nepřivodilo zase nějakou nemoc. Erraniová měla větší procento vyhraných míčů po 2. servisu než po 1. To znamená, že Petra zbytečně moc kazila na returnu. Někdy chtěla zbrkle rozhodnout první ranou. Lze se ale divit?
Reagovat
lars
kdy bude hrat s Li-Na?
Reagovat
Nancy_z
Má zítra volný den, takže pozítří, ještě se neví v kolik, ale určitě někdy večer, když bude hrát s domácí hvězdou.
Reagovat
petrulinka
Chtěla jsem ti odpovědět, ale Nancy byla rychlejší :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To doufám, že to bude co nejpozději, abych konečně viděla víc než pár gemů.. :-)
Reagovat
Nancy_z
:-)
Reagovat
petrulinka
Jsem ráda, že bude hrát v pátek, protože zítra bych neměla šanci zápas vidět, ale v pátek to uvidím :-) Tam bude atmoška, jsem zvědavá, jestli ti Petřini čínští fandové budou nadále fandit Petře nebo NaLi
Reagovat
Nancy_z
Jo jo, nápodobně, v pátek mám volno :-) Jinak ti čínští fandové jsou super, Petru hodně povzbuzovali a určitě jí to taky pomohlo ;-)
Reagovat
pepin
Tak musím se trošku usmívat co tady píšeš, že zítra by jsi neměla šanci něco vidět na rozdíl od pátku, ale dole jsem pořád četl, že se stejně nedíváš, že na to nemáš nervy. Tak jak to tedy je?
Reagovat
petrulinka
Tož ti to teda vysvětlím. Mně stačí, že jsem doma. Televizi mám nahoře v obýváku, internet s pc dole v pracovně. Když jsou to na mě moc nervy, tak chodím klábosit sem s váma, a pak zase běžím nahoru se koukat, jak zápas pokračuje. No když už mám ty nervy, tak alespoň něco udělám pro zdraví, protože běhám po schodech nahoru a dolů. Nicméně když jsem v práci, tak nemůžu sledovat ani live score, a to jsem ještě víc nervozní. Takže raději doma s tím přebíháním, víš?
Reagovat
pepin
Tak Ti tedy děkuji za podání vysvětlení, nemáš to jednoduché, ale on v podstatě asi nikdo. Tak hlavně at vyhrává.
Reagovat
lars
A muzou ten zapas s LI-Na prehodit na zitra ? Jako to udelali tim dnesnim.Myslim ze, ten dnesni se mel hrat zitra.
Reagovat
smazaný uživatel
Rekordy jsou od toho, aby padaly. Gratuluji Petro! PS: A příště výhra ve dvou, jasný?! :D
Reagovat
VlS
Petra W/UE 63/56, Sara 12/14. Peťo výsledek dobrej, statistka OK, ale některý vyhozený míče mi rvou srdce a oči, ty nepatří k riskantní hře a nejsou daní z riyika.
Reagovat
VlS
.... z rizika , pardon
Reagovat
VlS
Ale jinak, 63 winners, tak to je nálož, smekám a hluboce se klaním
Reagovat
Nancy_z
A někteří jí tady zase kritizujete... Já myslím, že Petra tím naopak příjemně překvapila. Počítá se výhra ne její způsob..
Reagovat
tommr
jenže ten způsob jakým vyhrává jí zbytečně bere síly a snižuje tak šance na další postup ... :)
Reagovat
Nancy_z
To je sice možný, ale jen těžko se tomu dá zabránit. Navíc Sára není žádné ořezávátko a Petře nedala míč zadarmo. Kdybych Ti řekla, že Petra dá v Pekingu čtvrfinále, tak by ses mi možná smál ;-) S Na Li by to měla těžké i odpočatá a zase takhle vybojované zápasy přidávají sebevědomí...
Reagovat
Nancy_z
Jo a líbila se mi ta Petřina bojovnost na konci, i když neměla sil na rozdávání, pořád se hecovala a věřila, že vyhraje...
Reagovat
rib
Jsem moc ráda, že to Petra nakonec dala :-))) A jsem zvědavá, když tu tolik lidí poukazuje na neschopnost Petry udržet servis/ potvrdit break, co budou říkat příznivci Sáry. Statistika tvrdí - Petra zachránila 7 z 15, Sára 9 z 20, to je na % téměř stejné. A o to téměř Petra dnes vyhrála. Hlavně ať si Petra odpočine, aby Číňanku aspoň potrápila... POJĎ!!!
Reagovat
LukasH
Jo jo, gratulace veliká....a pro kritiky: Petřina fyzická kondice je doslova neuvěřitelná. To celým Tokiu, kde hrála poslední dva tříseťáky a po dalších dvou tříseťákách tady v Pekingu to prostě dokázala.
Jo a myslím, že podání jí dost nešlo z únavy (znám to z vlastní zkušenosti). Navíc Sara byla dneska zeď - to, co Petře vzala a co jí doběhla bylo neuvěřitelný. Navíc je i skvělá na returnu. Její tenis se mi nelíbí, ale jak dokáže dát ty svoje kopce do růžku, je fakt něco. Petra se tam kolikrát mohla uvztekat, když jí brala ty perdy a ještě je tak umísťovala. Ale dobře to dopadlo.
Vivat třísetová královna!!!
Reagovat
ta-dah
Skvele, obzvlaste prihledneme-li ke skvele praci Sary na returnu. Sara se nema za co stydet, svedla s Petrou vyrovnanou bitvu. Na Petre byla veru patrna unava, o to vic ji patri obdiv za to, ze to az do konce nevzdavala a uplny konec zvladla s gracii.
Reagovat
freeteepek
Gratulace Petře. Sehrálo roli, že si Petra na Saru věří. A že má Sara tak slabej servis. S ranařkou typu Li Na by dostala klepec:-)Každé vítězství se ale počítá. A Petra má rekord v počtu vyhraných třísetových zápasů!
Reagovat
tommr
říká se sice konec dobrej všechno dobrý, ale hra Petry byla dneska opravdu špatná - a na podání doslova příšerná. Příznačný bylo, že zápas se jí povedlo dokončit jen díky tomu, že podávala Erraniová a Petra jí brejkla což jí dneska celkem šlo. Proti Nálince ovšem nemá Petra s touhle hrou nejmenší šanci ... :)
Reagovat
PetaM
Jenomže Na Li jí nebude vracet tutové winnery, jako dnes Sára ...
Reagovat
Nancy_z
Bude to úplně jiný tenis, který Petře sedí víc... ale může hrát roli psychická i fyzická únava... každopádně čtvrtfinále je skvělé!
Reagovat
petrulinka
Nezapomínej, že s každou hráčkou se hraje jinak a s Li Na může Petra překvapit. Jenže bych řekla, že už je dost unavená, Li Na nehrála v Tokiu, takže má určitě více sil. No ale uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Tommre, ty jsi zase koukal na jiný zápas, viď :-))
Reagovat
petrulinka
A tabulečka s body by nebyla? :-)
Reagovat
LukasH
Tady bych vážně s kritikou přibrzdil. Už v průběhu, kdy se Sara rozjela, jsem si říkal, že kdyby Petra prohrála, tak by se nebylo čemu divit. Její tenis je založenej na agresivitě, což vyžaduje spousta energie a Sara jí vracela nemožný. Neřekl, bych že servis byl příšernej. Spíš míň razantní a Sara skvěle returnovala.
Nesrovnával bych Na Li se Sarou, protože Na Li je samozřejmě agresivnější, s tvrdším servisem, ale zas by mnohem víc při Petřiných úderech chybovala. Tím nechci říct, že by jí Petra porazila, jen bych to takhle jednoznačně neviděl.
Reagovat
Nancy_z
Tak Petra má zítra volný den, to by se mohla dát do kupy :-)
Reagovat
petrulinka
Pěkně jsi to napsal, úplně s tebou souhlasím :-)
Reagovat
tommr
ale zase má ve srovnání s Erraniovou prvotřídní servis - Petra jí určitě nebude schopná brejknout kdykoli si zamane jako to dělala Erraniový dneska ... :)
Reagovat
pepin
Jen se vrátíš již zase rýpeš. Nevím proč by se díval na jiný zápas. Napsal naprostou pravdu, kterou po dobu celého zápasu zde komentoval kde kdo, že se na to nemůže dívat. Tak co zase vyvoláváš hysterii.
Reagovat
pepin
Já jsem to tady již psal nedávno, že pokud se bude Petra chtít pohybovat na špici, musí kromě toho co začala s Markem tvrdě zapracovat na servisu. To bude s pohybem alfa omega. A ted jí ten servis až tak nejde. To má Tommr pravdu.
Reagovat
tommr
až se trochu zotavím z toho nervovýho vyčerpání co mi přivodila Petra tak sem tabulku hodím, ale bude trochu zkreslená, protože ještě není odehraný celý třetí kolo ... :)
Reagovat
Fandina
Je nutné se pořád hádat?
Reagovat
LukasH
Ale tohle je opět hodnocení, jak se to zdá na první pohled. Petra měla úspěšnost 1. servisu 64%, což není špatný. Neříkám, že je to nejlepší, ale bylo to nedávno mnohem mnohem horší.
Jenže bodů vyhraných po 1. servisu jen 52%. Jak jsem psal - Sara skvěle a nepříjemně returnovala (kopce k základní čáře).
Petřin servis nebyl razantní, ale to je z únavy. Vždyť kolikrát má třeba hroznej servis i Serena - malou úspěšnost - zvlášť, když je unavená po dlouhý šňůře.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby tommr nepsal nesmysly, nemusel bych rýpat.
Reagovat
slacker
nesmysly s pohledu vetsiny ostatnich pise Quesh a ne Tommr nebo jiny Queshuv oponent
Reagovat
Fandina
slacker ... další do hádky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty a tobě podobní zoufalci naštěstí nejste většina.
Reagovat
gigin
Tommr píše nesmysly, slacker a jemu podobní jsou zoufalci..
Ty si fakt nevidíš do huby. Co si to vůbec dovoluješ?
Reagovat
pepin
A pak se diví a loučí se tady jako když jde na smrt, že ho tady někdo napadá. Co tady nebyl byl klid, i dneska se tady normálně bavíme, jen on musí hned vyvolávat neshody.

fandino - máš pravdu, tuhle jsem Ti napsal to samé, nemá cenu se hádat, ale proč to sem hned zanáší. Tady se vymněnují názory, slušné a normální, jen on tu hned zase rýpe. Jirko běž zase zpátky na srdíčko a tam rozvíjej svoje teorie, nám tu opravdu chybět nebudeš.
Reagovat
Fandina
pepin ... nenapadlo tě, že quesh má svůj názor? Napsal, že se tommr díval na jiný zápas, to se toho stalo. Fascinuje mě, jak moc ho odsud posíláš.
Reagovat
gigin
Tak tak. A mohl by sebou vzít Fandinu, která snad ani nevidí, jak quesh reaguje na ostatní? Jsem si myslel, že to dřív dělal, když Petra prohrávala, ale on ne, on je takový pořád....
Reagovat
Fandina
Mohl by si s sebou vzít kohokoli, ale taky nemusel. Zjevně si tu přečetl všechno, co tu kdo o něm psal, když tu nebyl a tak to teď vrací. Jeho problém a těch, kdo tu o něm psali negativně. Ty si byl mezi nimi.
Reagovat
gigin
Najdi mi to. Já jsem v době nepřítomnosti queshe o něm ani nepípl...
Reagovat
Fandina
http://www.tenisportal.cz/zpravy/trisetova-kralovna-kvitova-se-oklepala-z-kanara-a-v-tokiu-ziskala-11-titul-13008/pridat-komentar/
28.09.2013 18:07 Od: gigin
monty - máš samozřejmě pravdu. Nemělo by se to stávat.
fandina - kveš je demagog. Ultrafan Kvítové. Podle mne je do ní i šíleně platonicky zamilovaný. A nedaj Bože jestli není aj nebezpečný...
Reagovat
gigin
Aha, tak pípl. Máš pravdu. Reagoval jsem na debatu ty a pepin vs quesh... Omlouvám se.
Reagovat
Fandina
gigin ... v pohodě. A beru na vědomí, že mě odsud vyháníš.
Reagovat
pepin
Ale no, nechme toho, ještě si kazit večer a vítězství Petry, tedy já.

fandino - v podstatě máš pravdu, ale já mu vidím až do žaludku a hned v následujícím příspěvku se to potvrdilo. Já jen předběhl dobu.
Reagovat
Fandina
pepin ... ty si tu píšeš co chceš. quesh si také píše co chce. Nerozumím ti. Ty o něm smíš psát negativně a on o druhých ne?
Reagovat
carolyn
Kdy se ti to stalo? :-) Ty věčný zastánce .....
Reagovat
pepin
Promin, nevím co máš na mysli.
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr podle mě píše nesmysly. Ne pořád, například na žebříčky je machr, to myslím ve vší vážnosti, ale jak jde o hodnocení zápasu, tak je obvykle více či méně mimo a jejich obvyklou náplní je kopanec do Petry. Asi jako dneska, kdy si ani nevšiml, že Petra ve třetí sadě měla nakonec brejky dva, ne jeden.
Slacker je zoufalec, co se tu do mě navážel, i když jsem sem nechodil. A naváží se do mě pořád, je na mě přisátej jako klíště.
Ty sám jsi mě nesmyslně obvinil z demagogie.
Dovoluju si jen to, co si dovolují ostatní.
Reagovat
slacker
Pitomec Quesh zase zvani az to boli, ve tretim setu mela Petra 4 breaky a kde Tommr pise ze mela jeden break?
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že pravda bolí. A kde tommr píše, že měla jen jeden brejk? Na začátku vlákna, je to tam napsaný.
Reagovat
slacker
Pravda je neco tobe naprosto cizihio a chapani textu ti cini obrovske problemy. Na zacatku se pise o poslednim breaku ve tretim setu nikoliv o jedinem breaku. Vole, hnupe, hlupaku val zase rychle odsud nez si te dam zjistit :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Člověk s mozkem velikosti tenisáku mě urazit nemůže :-D
Tommr píše, že Petra vyhrála jenom proto, že ji v závěrečném gamu brejkla, ale jaksi se zapomněl zmínit, že v té době už o jeden brejk vedla.
Reagovat
slacker
Nezapomel se zminit, zcela logicky dle celeho prubehu zapasu mel vazne obavy o dopodavani Petry.
Reagovat
slacker
Pravda ze breaku Petrum ve 3. setu nebylo ani 1 ani 2 ale rovnou 4. Zvanis plkas napadas ostatni za neco co nikdy nerekli a siris jen svoje vlastni bludy. Bludare v lasce nemam.
Reagovat
smazaný uživatel
"bludaře v lásce nemám" - To se teda musíš děsně nenávidět.
Reagovat
slacker
nemusim
Reagovat
misa
Že vás to pořád baví...
Reagovat
Titan
19 brejků, 65 winnerů, 61 UE, no ale nějak mě to nebavilo abych se přiznal... S Li Na bude plný kotel, to bude jiné kafe...
Reagovat
LukasH
65 vítězných míčů, 61 nevynucených chyb a miliontej třísetovej zápas.....NAŠE PETRA!!!:-):-):-)
Reagovat
slacker
Statitika W/UE by me po dnesku obzvlast zajimala. Tipnete obrazovku
Reagovat
smazaný uživatel
65/61
Reagovat
smazaný uživatel
predvedla dalsi horror match, uz ani nevim kolikrat nepotrvdila break. Tak sem teda zvedavej na QF, uz musi bejt podle meho hodne unavena.
Reagovat
Nancy_z
Petra to vybojovala ani nevím jak, ale čtvrtfinále se cení! S Nalinkou uspět bude mnohem těžší...
Reagovat
Fandina
Petra ve třetím setu zabodovala. Hrála soustavněji a byla lepší než Sara. Bohužel se jí celý zápas hůř dýchalo. Dýchala pusou, snad to nebude nic, co by jí mělo vadit v dalším zápase.
Reagovat
George_Renel
Nakonec toho měla plné zuby. Ale dala to. Vzalo jí to hodně sil a mám takové tušení, že jí v dalším zápase budou chybět.
K Sáře jen dodám, že až na ten poslední challenge má oko Kašparovy krávy.
Reagovat
slacker
Ufff ... rekordy (Since 2000 only :-))) muzou pokracovat
Reagovat
r176
tak Petra to ubojovala!!
Reagovat
smazaný uživatel
Milimetrový štěstí na závěr :-) Sice vydřený vítězství, ale i to se počítá, gratulace.
Reagovat
freeteepek
Petra zatím překvapuje:-)
Reagovat
freeteepek
Už ne:-(
Reagovat
PetaM
Myslím, že dopřekvapovala :D :D :D
Reagovat
freeteepek
Petra bez energie:-(
Reagovat
PetaM
Petra je sice bez energie, ale údery jsou čím dál tím silnější :D :D Automaticky jsou ale mimo kurt ...
Reagovat
smazaný uživatel
teď už to vypadá nadějně, Petro prosím, dotáhni to!
Reagovat
smazaný uživatel
úúúúáááá, tak si ještě chvíli počkám, no. Další nepotvrzený brejk (kolikátý už?!), ale ještě máš jeden k dobru
Reagovat
Michaelus
Sara bp trochu neunesla:D
Reagovat
r176
už by mohla tu surikatu z itálie smáznout :-)
Reagovat
slacker
Stipnete me ... potvrzeny break konecne
Reagovat
Nancy_z
Mám teorii, že když si na lavičce odpočine, podává se jí líp :-D
Reagovat
PetaM
Nejvíce mě dostává to, že když Petra podává první, vede o game. Když podává první Sára, Petra stejně vede o game :D :D :D :D
Reagovat
petrulinka
Tak sranda musí být, co? =D
Reagovat
PetaM
Joo, nemůžu u toho sedět a prostě se třást strachy :D Aspoň něco pozitivního :D :D
Reagovat
petrulinka
Já si pořád říkám, co by ji tak mohlo nakopnout, aby se rozjela k tomu, co umí? Asi jí moc na psychice nepřidává, když Sara všechno vrací. Můžeme jí posílat energii, ale nic víc s tím asi nezmůžeme.
Reagovat
petrulinka
Tak že by teď?
Reagovat
Michaelus
Petra dnes z bekhendu chybuje až moc.Doufám že na uřvanou Italku najde recept :D
Reagovat
slacker
Reknete ze to neni pravda? Ta Petra se vubec neumi prizpusobit. Uz zase velke problemy na podani
Reagovat
slacker
Ale o tento svuj servise se zatim jeste rve
Reagovat
slacker
neuspesne .... ja to nechapu jak muze mit se Sarou na podani takove obrovske potize?
Reagovat
petrulinka
To nás je asi více, co to nechápeme. Já už jsem od půlky druhého setu pryč od obrazovky. Byl za ní, kromě toho prvního setu, teď někdy Kotyza nebo se už šel oběsit?
Reagovat
Nancy_z
Škoda, že Petra si dnes tolik nemůže pomoct servisem...
Reagovat
slacker
Co ma dneska se servicem, Podam vem z kurtu a pak pripadne forhand na druhou stranu, oboji nemuze mala Sara prece stihnout a dosahnout.
Reagovat
misa
A nezahrávej si s Istanbulem. Pokud dnes Petra skončí, bude to muset pojistit v halách.
Reagovat
petrulinka
Prostě musíme věřit, že se Petra v šatně pořádně nakopla, trochu si i vynadala, a teď se konečně do toho opře a hlavně bez chyb
Reagovat
smazaný uživatel
to už fakt není normální, odevzdávat brejky jak na běžícím pásu :-((( Mám chuť si vrazit pěsti do očí, než se na to dívat pořád dokola. Ale ta Sara je fakt nepřekonatelná s tím vracením.
Reagovat
smazaný uživatel
To půjde, Petra je jasně lepší a Sary se to štěstí přeci nemůže držet celý zápas..
Reagovat
petrulinka
Já mám stejný názor, že byla Petra lepší, jenže co z toho, když Sara všechno vyběhá, a jak řekl komentátor, jiná hráčka už by míč nevrátila, ale Sara ho vrátí s absolutním klidem a ještě ten fiftýn vyhraje.
Reagovat
freeteepek
Nevidím to pozitivně. Další tříseťák, ale na druhé straně stojí jedna z nejhouževnatějších hráček, která by už konečně chtěla Petru porazit! Petra v tréninku běhá místo cvičení jógy teprve tři týdny a tak nemá zatím kondičku na to, aby vyhrála dva po sobě jdoucí velké turnaje...
Reagovat
petrulinka
Tak to máš asi pravdu, že změna v přípravě se sice v Tokiu projevila, ale ještě jí o hodně lepší fyzička, což se podle mně projeví v delším časovém horizontu. Ale uvidíme :-)
Reagovat
petrulinka
Pardon, nedopsala jsem větu. Mělo být: ještě jí o hodně lepší fyzička chybí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
třetí set je tady :-( A když sečtu jak momentálně Petra vypadá na kurtu a to, že Italka vrátí snad všechno, co existuje, tak mi to moc pěkně nevychází :-( Snad se Petra ještě vzchopí.
Reagovat
petrulinka
Máš pravdu, Petra na kurtu působí strašně unaveně, jenže stačilo se vyvarovat chyb a už se mohla sprchovat v šatně. Jenže ona ne, když to nejde silou, půjde to ještě větší silou. Sara všechno vrátí do kurtu, Petra zase všechno vrátí mimo kurt. No nevím, ještě uvidíme, Petra odešla do šatny, tak snad se vzchopí.
Reagovat
Nancy_z
Ach jo :-((
Reagovat
kada.tom
Škoda povídat, jdu od netu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Sabine i Petra právě ve stejnou chvíli prohrály set..:(
Reagovat
smazaný uživatel
Sabča dorovná na 5:5, při svým servisu vede 40:0, ale podělá to...chjooo
Reagovat
petrulinka
Koukám, že Li Na taky ztratila vedení 5:3
Reagovat
smazaný uživatel
brejkovaná
Reagovat
misa
v akci.
Reagovat
petrulinka
V Tokiu to byla ta stará dobrá Petra, teď mi to fakt připomíná některé zoufalé jarní zápasy. Ale možná, že je fakt unavená, vždyť teprve v sobotu dohrála finále.
Reagovat
freeteepek
Zcela jistě.
Reagovat
petrulinka
To je snad zlý sen. Tak ona vede 3:1, a pak si to takto zkomplikuje? Ach jo :-(
Reagovat
smazaný uživatel
a jde se do TB, tak Peťo pojď! Vyždímej ještě síly, ať to nejde do třetího
Reagovat
kada.tom
yes, a teď dokončit zápas na servisu!
a Na Li taky pěkněěě :-)
Reagovat
petrulinka
Dívám se, že Li Na už vede 4:3 a podává. Asi tam bude brzy hotovo
Reagovat
smazaný uživatel
o potvrzení brejku č. 5 :-)
Reagovat
petrulinka
Zkuste mi prosím někdo vysvětlit, jak je možné, že celkem bez problémů sebere Saře servis, ale pak není schopná si udržet svůj. V čem to je?
Reagovat
Nancy_z
Já myslím, že je dnes nějaká unavenější a když podává, je už vyčerpaná z předešlé hry... Ale teď to dá na returnu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tipuju, že v hlavě. Teď by to chtělo ještě naposledy brejk, ať už se tam netrápí, ale to bych asi chtěla moc
Reagovat
petrulinka
Hm, tak zatím to na další brejk nevypadá
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel to vypadá na brejk z druhý strany :-( A je tam :-((((
Reagovat
petrulinka
Já jsem odešla od televize a jen občas kouknu na live score, protože na to fakt nemám nervy.
Reagovat
misa
Trápení s hráčkou, která ji tenisově nesahá ani po kotníky... Zdá se mi, že Petra už toho má plné zuby.
Reagovat
Reti64
To je snad jen špatný vtip:-)
Reagovat
misa
Když někdo běhá maraton s raketou a vrací vysokými kopci, jak to mám hodnotit? Nebo jsi myslel špatný vtip výkon Petry? :-)
Reagovat
Reti64
Víš dobře jak jsem to myslel. Sára je šestá hráčka žebříčku, pokud vím, tak je dost dlouho před Petrou, takže tenis jistě umí. Řečičky o kotnících považuju za hloupost.
Reagovat
kada.tom
to je utrpení ... ještě, že vzít Errani servis není zase tak těžký
Reagovat
petrulinka
Já jsem musela odejít, prostě to nedávám a Petru naprosto nechápu. Dá nádherný vítězný úder a vzápětí 3 naprosto stupidní chyby. Já myslím, že je dnes jedno, kdo stojí na druhé straně sítě, Peťule se bezpečně vyhazuje sama. Přece není možné, aby byla tam, kde před Tokiem. To už snad není pravda.
Reagovat
tommr
Petra zase selhala a odevzdala Erraniový i čtvrtej brejk zpátky. A zase dvojchybou. To už je ostuda ...
Reagovat
petrulinka
Tak zase nepřeháněj, proč hned ostuda, prostě je to psychika, no :-(
Reagovat
misa
jde podávat až po Saře, kdy je asi unavená a není schopná si udržet servis.
Reagovat
slacker
Uz to tentokrat potvrd, prosiiim :-)
Reagovat
tommr
vyjde to Petře tentokrát? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Break! Parada naladila jsem na mobilu dokonce i stream..:)
Reagovat
tommr
potřetí podávala na potvrzení brejku a potřetí naprosto selhala. Přitom jinak si podání drží celkem bez problémů ...
Reagovat
smazaný uživatel
podání v háji místo potvrzenýho brejku :-( Bude to ještě napínavý :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a teď si ten brejk konečně potvrdí! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no tak nic a opět zakončeno dvojchybou :-( ách booože.
Reagovat
slacker
A zase rychlo odevzdany break, huuuuuuuuus
Reagovat
r176
break v druhém setu Péťo POJĎ!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Li Na a Sabča na kurtě...těším se..:) a doufám, že se Sabinka postará o překvapení a v dalším kole bude hrát proti Petře...to by bylo parádní ;))...Takže SABINE, PETRA, go!
Reagovat
PetaM
Přijde mi, že Petra radši dává winnery z krkolomné pozice, než z té vyloženě nahrané :D :D
Reagovat
misa
Petra předvedla v 1. setu 25 winnerů.
Reagovat
PetaM
Pěkné, ale mohlo to být lepší :D Nebudu kritizovat, sám vím, jak je to těžké, když člověk útočí a ten na druhé straně to vrací, jako by se nic nedělo :D :D Set je doma, teď dotáhnout, chci zápas s Na Li :) :D
Reagovat
petrulinka
Prostě jsou to zase nervy, jako vždy
Reagovat
misa
Errani všechno vrátí a Petra není schopná vyhrát svůj servis.
Reagovat
tommr
Petra dneska nedokáže potvrdit brejk - jinak svoje podání vyhrává ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To jo...ted uz potreti nepotvrdila. Mela stesti ze na konci prvniho setu ten break nemusela potvrzovat :-D
Reagovat
slacker
Co ta Petra zase vyvadi ze uz podruhe nepotvrdila break? :-(
Reagovat
PetaM
Sara bojuje, Petra kazí :D
Reagovat
slacker
Petra zacina mazacky brekovat aby nestracela vyhodu podani v setu :-)
Reagovat
gigin
Reagovat
kada.tom
pěkně mě s tím jejím vracením a kraťasama se*e :-D ... doufám, že jí Petra porazí po šestý :-))
Reagovat
Fandina
Petro ... pojď pojď pojď
Reagovat
PetaM
Petra se strašně vyhazuje. Chápu, že vracečky jsou to nejhorší, ale někdy zbytečně panikaří :D Ale některé údery jsou světové :) Jen kdyby jich bylo více :D Teď je u ní David, snad se bude držet jeho rad :D :D
Reagovat
gigin
:DDDD však jo, ať Kvítí vyhraje. Já jen tak rýpu ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
no bohužel, fakt se zase zbytečně vyhazuje. A druhý brejk je pryč :-( Tak Peťule, je čas zabrat, pojď!
Reagovat
ta-dah
Tak vidim, dava ji British Eurosport. Uz jsme na Lotusu, ceka se jen na hlavni akterky...
Reagovat
tommr
na SlovakSportu2 dávají Petru taky! Obě hráčky se už rozehrávají ... :)
Reagovat
Fandina
Na Slovak Sport TV1 a Supertennise také. Petro ... pojď pojď pojď
Reagovat
freeteepek
Petra už je na kurtu!
Reagovat
tommr
zatím se zdá, že pánskej debl na kurtu kde má hrát Petra neskončí před 12:30 a zápas Petry se proto bude nejspíš hrát souběžně se zápasem Li-Lisicki. Předpokládám, že v tom případě by na SlovakSportu dali přednost zápasu z centrkurtu a zápas Petry bude proto nutný sledovat na streamu. Nebo to bude jinak? :)
Reagovat
PetaM
Za chvíli bude debl končit :D 6:2, 5:1, je myslím pohoda :D
Reagovat
ta-dah
Ctyrhra, po niz nastupuje Petra, je uz u konce. Li nezacne driv nez v 7.30 tamniho casu. Mezitim je dost velka prodleva, treba neco z Petry daji. British Eurosport ted ale opakuje vcerejsi zapas Laury s Angelique. Uvidime...:)
Reagovat
tommr
tak ten debl skončil dřív než jsem čekal - Djokovic s Wawrinkou se s tím moc nepárali. Snad tedy začne Petra co nejdřív a aspon část jejího zápasu bude v televizi ... :)
Reagovat
ta-dah
dostala dalsi darek, ach jo. Trpelivost ruze prinasi - Aga je typicka ukazka potvrzeni platnosti tohoto moudra. Bylo mi lito Madison, jak postupne ztracela pudu pod nohama a uspesne se dovyhazovala az k pro ni netesivemu zaveru:(
Reagovat
smazaný uživatel
Davaj Aga :-)
Reagovat
freeteepek
V nedávném rozhovoru s Petrou v MF Dnes Petra přiznala, že po prvních trénincích s M. Všetíčkem jí všechno bolelo. Je otázka, jak teda trénovala před US Open. Ona si teď nové tréninkové metody, po kterých nastalo zlepšení, chválí. Měli se jí zeptat, co si myslí o práci K. Bajzy a jestli si vážně myslela, že jí jóga pomůže k rychlejším startům na míč:-)
Reagovat
freeteepek
Dřív cvičila sestavy zvláštních cviků, pro které si musela vymyslet názvy. Pokračuje v tom i nadále?
Reagovat
Fandina
Pokud si Petra chválí spolupráci, tak jedině dobře. Nechala bych to být. Co bylo, bylo. Teď má tohle, tak ať se jí daří. Peti ... pojď pojď pojď
Reagovat
ludolf
Bolestivost je typickým projevem změny - zatěžují se partie, které na to nebyly zvyklé a chvíli trvá, než se přizpůsobí. Nemusí to nutně znamenat, že před tím trénovala špatně nebo málo.
Reagovat
tommr
pokud předtím některý partie netrénovala vůbec nebo jen málo tak ten trénink asi špatnej byl. Nebo ty víš o některejch partiích který špičková tenistka ke svý hře nepotřebuje? Tenis je komplexní sport ve kterým se zatěžuje celý tělo i když samozřejmě některý části těla víc ...
Reagovat
ludolf
To je blbost. Nikdy se nezatěžuje rovnoměrně vše, hodně záleží na použité technice. Teď prý ténuje běhání "po špičkách", to znamená rozložení zatížení je jiné, než měla před tím. Nehodnotím, zda nynější trénink je lepší nebo horší, ale změna zatížení víceméně automaticky vede po určitou dobu ke zvýšení bolestivosti.
Reagovat
freeteepek
Mě zaráží, že ji právě po běhaní po špičkách bolí celý tělo. Běhání po špičkách není nic jiného než normální běhání a jestli jí teď po něm bolí tělo, tak ho pravděpodobně dřív nedělala vůbec nebo málo:-)V každým případě je skoro jistý, že jestliže Petra po US Open zrychlila pohyb, bude to právě intenzivním tréninkem startů a běhání ať už po špičkách nebo po patách:-)
Reagovat
pepin
S první části odpovědi souhlasím s tou druhou ne. To, že trénovala špatně nechci tvrdit, ale určitě ne tak jak by potřebovala, nebo trénovala partie, které až tak moc nepotřebovala. Dokladem toho byla naprostá, nedostatečná kondice.
Reagovat
pepin
Přečti si dnešní krásný rozhovor s Markem, tam se dozvíš spoustu věcí. Jen k tomu běhání, je to logické, že jí vše bolelo, protože to nedělala a zkus týden trénovat běhání jen po špičkách. Ráno budeš mít problém vstát.
Reagovat
ludolf
Nevím, s čím u mne nesouhlasíš. Já jsme se schválně vyhnul porovnání dřívějšího a nynějšího tréninku (myslím si, že teď je lepší, ale k tomu mám málo informací). Za čím si stojím je, že zvýšená bolestivost nemusí znamenat lepší trénink. Klidně by to mohlo být naopak, nový trénink by mohl některé partie zbytečně přetěžovat (nemyslím si, že to je tento případ).
Reagovat
pepin
Bylo by to na dlouhé povídání, muselo by se to rozebrat ze všech stran, ale já měl na mysli jak jsi napsal, že by to nemuselo znamenat špatný tréninky u Petry. Tak to asi ne, když se dostala tam kde je, nebo kde byla.
Reagovat
freeteepek
Madison teď kazí jeden nahraný míč za druhým. Má kurt celý prázdný a z jednoduchý pozice se do něj netrefí. Agu tlačí, ale hraje jí to zbytečně na raketu a pak zkazí koncovku:-(
Reagovat
dadaft
jj, jestli to začne trefovat, bude mít Aga problém.
Madison je další z hráček, o které ještě uslyšíme - je to mládě. ))
Reagovat
tommr
Aga si to už pohlídá ... :)
Reagovat
freeteepek
Dnes určitě ne. Nudný zápas. Už jsem to přepnul na 4hru. Předtím jsem koukal na Lucku šafářovou s Pavljučenkovou a přemýšlel jsem, proč v té čtyřhře nehrají líp, když jsou obě na singlovým žebříčku tak vysoko. Zvláštní. Je to jiná hra:-)
Reagovat
dadaft
nj, teď už Madison kazí fakt hodně.
Reagovat
dadaft
komentátoři na british eurosportu se tam válí smíchy...
Reagovat
Fandina
proč?
Reagovat
dadaft
kvůli jedné výměny - určitě bude v highlightech.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre Agy...a Davaj jeste jeden set :-)

dadaft...doufam ze pokud by bylo OF Polona-Aga tak budes na strane Agy :-)
Reagovat
dadaft
ne ne, budu v pozici rodiče - budu na straně obou. ))
Reagovat
smazaný uživatel
i ty zaletniku :-)

Ta Aga potrebuje vzdycky tolik breakballu nez nejaky vyuzije. Aby ji to pak v zapasech nemrzelo.
Reagovat
dadaft
Aga umí hrát s přehledem, to je jasnačka. ))
Reagovat
dadaft
brejkboly 4/11, nj, to by mohlo být lepší...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad priste ty breakbally budou lepsi ale zase celkove body hovori za vse :-) 70/50
Reagovat
dadaft
ještě k té Číně.
je třeba si uvědomit, že je to tisíce let stará a hluboká kultura, která má teď pár let komunistický nátěr - Kniha proměn je pořád základní text, ne komunistický manifest - 20. století zkrátka nikde nebylo to úplně nejšťastnější v lidských dějinách.
běžní číňané jsou pohostinní a slušní lidé.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, co se dá dělat... Některé chyby se z pohledu Any stát opravdu nemusely, ale Polona podala vážně skvělý výkon. Ana neměla v celém zápase žádný brejkbol, to se pak vyhrává těžko. Na druhou stranu, Polona jich taky neměla nějak moc (využití 2/4). V obou setech ztratila Ana jeden servis, to není zas tak strašné... Anička určitě umí zahrát lépe, ale mám pocit, že na většinu soupeřek ve 2. kole by ten dnešní výkon stačil. Bohužel, na druhé straně byla dneska velmi kvalitní hráčka, jejíž výkon výrazně předčil její pozici v žebříčku... Gratulace Poloně!

Víc napíšu, až bude článek...
Reagovat
dadaft
paráda Polono, cenné vítězství.

jinak z China Open se stává super turnaj, diváci jsou skvělí.
3K nabídne několik zápasů, na které je důvod se těšit.
Reagovat
tommr
co jsem kdy viděl Hercogovou proti našim hráčkám tak vždycky hrála výborně. To není hráčka, která by se měla trápit v kvalifikacích. Doufám, že konečně prorazí do špičky i když v příštím kole budu tlačit Agu ... :)
Reagovat
Sonja
škoda:-(...
Gratulace Poloně.
Reagovat
dadaft
paráda Polono.
ještě to bude hodně těžké, ale set je paráda. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Jedno mi není jasné. Proč je hráčka jako Polona s takovými údery a takovým citem pro míč až na 76. místě žebříčku? Viděl jsem i závěr zápasu, jak proti ní hrála Monča Puig. Polona je fakt ve formě... Pro Anu je to zatím hodně těžký zápas. Za stavu 3:3 začala víc riskovat, ale bohužel jí to moc nepomohlo... No, pořád věřím v obrat, i když sebrat Poloně podání se zatím zdá jako téměř nemožné.
Reagovat
Fandina
Polona zase není tak stará. Bylo jí 22 a na žebříčku byla nejvýše 35, tak třeba všechno ještě přijde. Třeba Franceska také nic moc a GS vyhrála když jí bylo třicet let.
Reagovat
dadaft
co vím, mívává zdravotní trable.
ale Polona je ještě mladá,
myslím, že její chvíle ještě přijdou...
Reagovat
dadaft
Fandina :-)
Reagovat
Sonja
Ana dneska špatný teda:-((
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, ročník 1991.

Tak teď už to pro Anu bude hodně těžké... Ana hraje na maximální riziko a má šance, ale z toho risku bohužel pramení chyby. Naopak Polona prakticky vůbec nechybuje.
Reagovat
dadaft
hohohó, brejk (Anička taky umí pomoct, ne že ne), tohle začíná vypadat dobře.
teď ještě udržet nervy - ale Polona vypadá hodně soustředěná.
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš Polona hodně dobrý...
Reagovat
Sonja
Polona hraje dobře, to nezpochybňuju...ale Ana dělá i spoustu chyb bez její pomoci:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu. Měl jsem k tomu ještě připsat: Tím neříkám, že by Ana nemohla hrát lépe... Chyby tam jsou, ale podle mě to pramení právě z toho rizika, na které Ana hraje. No a důvod té hry na riziko je právě výkon Polony... Aspoň tak to vidím já.
Reagovat
dadaft
hm, Ana má obrovské potíže s returnem.
Reagovat
dadaft
dopodávat, prosííííííííííííííím.
Reagovat
Fandina
Je to tam. Viděla jsem jen pár závěrečných game, ale obě holky super. Gratulace Poloně. Výborný výkon. Super.
Reagovat
dadaft
něco ti musím říct Polono - miluji tě. ))))))
tvůj forhend je lepší než Anin, chce to hodhně trénovat a věřit tomu.
a taky - Jana Novotná má choutky trénovat - napiš ji, volej ji, bombarduj ji.
naučí tě voleje a udělá z tebe turnajovou vítězku.
Reagovat
Sonja
Gratulka, holky:-)) Viděla jsem jen kus Jecina zápasu a Galina místy parádní. Není divu, že se hrál tříseťák.
Jinak mě mrzí, že dneska neuvidím to nejzajímavější- Nalinka x Sába...ale určitě si pak najdu aspoň highlights:-)
Jinak Aničko a Madison, držím palce!
Reagovat
Sonja
Jinak Jinak:-D
Reagovat
dadaft
na zápasy Jeleny se zkrátka dobře dívá.
Galina byla pružná jako proutek a její servis - volej byl parádní.
"hard work" hlásil komentátor.

Petko jde dál.

takže vzhůru za Polonou.
Ana je typická hráčka druhého sledu, ve finále žádného turnaje už nebyla roky, tvoje sportovní ambice dnes musí být uspět Polono!!!
Reagovat
freeteepek
Není jisté, zda se Petra někdy stane světovou jedničkou. To že je kandidátkou na vítězství v různých jiných dlouhodobých statistikách je ovšem tutovka. Skoro by ji člověk podezříval, že to dělá schválně. Otáčet zápasy, kolabovat a znovu se zvedat - to jí jde mistrovsky. Zvláštní na tom je, že patří k top hráčkám od kterých se už očekává stabilní výkonost. Která top hráčka historicky dávala nejvíc zabrat svým fanouškům? Uvidíme za pár let...:-D
Reagovat
slacker
urcite Petra dava nejvice zabrat, zijeme v on-line ere kde to vubec takhle prozivat lze. Drive sis precetl druhy den v novinach vysledek bez vetsich emoci
Reagovat
smazaný uživatel
tak o tří-seťácích Petry už i na WTA stránkách

http://www.wtatennis.com/news/article/3477775/title/stats-corner-kvitovas-three-setters
Reagovat
PetaM
Petra k rekordu nemá daleko a zřejmě ho i překoná :D :D V těch vyhraných třísetových zápasech ten rekord padne určitě. Stačí už jen jeden :D No a celkové tříseťáky ... Chybí jí jen 4, aby překonala rekord. To taky není nemožné :D Petro, držím palce :D :D :D
Reagovat
slacker
Na slava, konecne poradna informace o trisetacich
Reagovat
Fandina
Upřímně, přála bych si, aby Petra vyhrávala ve dvou. Jistota je jistota. Ale vypadá to, že Petra by mohla opravdu ty rekordy překonat, vzhledem k tomu, že zřejmě bude na TM a ještě má v plánu Moskvu, tak je pravděpodobnost tříseťáků na mistě. Jinak samozřejmě, držím palce, aby vyhrávala ve dvou. Peti pojď!
Reagovat
slacker
jen to since 2000 trosku kazi reputaci statistice :-( ... All-time by byly cennejsi
Reagovat
smazaný uživatel
jj, snad Sára nedá kůži zadarmo a rekord padne už zítra :D Moc bych to Petře přál :DDD
Reagovat
Fandina
A zajímavé je i to, že v obou statistikách figuruje i Lucka Šafářová. Holky moje ...
Reagovat
LukasH
Petra hrála v Tokyu příliš dvousetevých zápasů (poslední dva byly tříseťáky, ale s těžkýma soupeřkama) a usoudila, že to prostě není ono, že tomu něco chybí, tak to zase s Lepchou rychle napravila.
Taky se tím připravuje na ty budoucí pětiseťáky.
Reagovat
slacker
To si spatne pochopil to ze maji zeny hrat tri sety. Budou hrat vzdy 3 sety a viteztvi 3:0 je za 3 body, 2:1 za 2 a prohra 1:2 za jeden bod.
Reagovat
Fandina
Přesně tak a to se včera nebo kdy na ty tři vítězné pro ženy ptaly. Ona je mystifikovala, že není připravená a přitom je nejvíc ... úsměv
Reagovat
slacker
Zajimave je to malo, statistika jen od roku 2000 je dost omezena a prekvapive i vytrovnana (tedy ze 30 trisetaku neni az tak neobvykle). a ze chybi data za 20 stoleti to dost znehodnocuje
Reagovat
Fandina
slacker ... já to brala tak, že moje obě oblíbené děvuchy figurují ve statistikách, kde je celkem šest hráček co se týká tříseťáků a vždycky ony dvě. A jinak to beru tak, že je to od nějakého roku a to se poměřuje.
Reagovat
Fandina
Doplnění ... šest hráček a zřejmě z tisíce nebo kolik. Tisíc dva určitě, za to období. A z nich všech jsou ty dvě v šestici prvních.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvítí má téměř jistý TM...podle mě si tady odehraje hezkej výsledek a pojede do Linze a Moskvu vynechá...přecijen, odpočinek je na místě.
Reagovat
slacker
Tak obe statistiky jsou propojene (o to spise ze se jedna jen o nekolik sezon). V obou se objevuji hned 4 hracky a neni to nic prekvapive. Vyhrany trisetak se pocita do obou statistik a bez viteztvi se k dalsimu trisetaku tezko propracuje.
Reagovat
PetaM
Se Sárou bych teda tříseťák nechtěl. Hezky ve dvou by to bylo super :D Ale s Na Li bych si tři sety nechal líbit :D A se Serenou tři sety samozřejmě taky, to je jasné :D
Reagovat
Fandina
Já se NaLi moc bojím. Je tu doma a hraje moc dobře. To bude těžký zápas.
Reagovat
Fandina
slacker ... statistiky jsou vlastně o jednom, tak proto se tam opakují stejné hráčky. Spíš jsem uvažovala o tom, že na předních místech z takového množství hráček jsou hned Petra a Lucka. Jinak je to poměření za určité období, to je směrodatné, jak to v něm vypadalo.
Reagovat
slacker
Rikam ze v mych ocich je potom takova casove omezena statistika manipulativni a temer bezcenna a vetsinu by zajimala spise ta prava za vsechny sezony v histori
Reagovat
Fandina
slacker ... proč bezcená, je jen za určité období. Je to tam uvedeno. Nic víc nic méně. V tom období to bylo takto.
Reagovat
slacker
Rikam temer, protoze jeji vypovidaci hodnota je ve srovnani s kompletni statistikou hooodne mala. Zamlcuje skutecne rekordy
Reagovat
Fandina
slacker ... myslím to tak, že každý přehled, každé poměřování musí mít uvedeno za jaké je období. Pokud byly nějaké výkony předtím, tak to tato statistika neřeší. Je tam uvedeno od tehdy do tehdy.
Reagovat
slacker
Kdyby to neuvedli tak bych jednak nevedel ze to neni ta statistika co hledam.
Reagovat
Fandina
slacker ... vždycky musí být uvedeno, za jaké období. Jinak předtím byla i jiná situace. Také se hrálo třeba na Turnaji mistriň na tři vítězné sety. Možná proto je tato statistika brána jen za takhle krátké období.
Reagovat
freeteepek
Tenis je specifick v tom, že povrchy a turnaje se mění. Hraje se s jinými míči. Na rozdíl např. od fotbalu (kde tráva je skoro pořád stejná a na vybavení až tak moc nesejde) záleží na spoustě věcí. Proto lze jen těžko srovnávat jednotlivé roky a čím víc dozadu, tím hůř. Každá dlouhodobá statistika kvůli těm trvale se měnícím podmínkám proto pokulhává:-) A až se zavedou nová pravidla typu zrušení druhého podání, bude v tom ještě větší guláš:-))
Reagovat
slacker
Jaky zlom nastal v roce 2000? Znam spoustu rekordu jako pocet her, fiftynu, delka zapasu a urcite to ovlivnuje zavedeni tiebraku, open era atd. ale fakt se vzdy vedou statisitky minimalne od zacatku Open ery (nebo se casto uvadi rekord pred nejakou zmenou v pravidlech pokud prekonava ten aktualni). Jestli WTA slavi 40 let, povazuji za tu pravou statisku celych 40 let
Reagovat
smazaný uživatel
rozhodne souhlasim se slackerem, statistika za tak kraticke obdobi je vyborna orientacne, ale kdo se o tenis zajima hloubeji nebo (nedej boze) :-)) cele obdobi aktivne prozil, rad by si vsechny rekordmanky pripomnel a navzajem porovnal. To porovnani by bylo urcite zajimave i z hlediska trendu - na kolik hraje roli vyvoj materialu.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim stebou. Fandine se to obcas proste neda vysvetlit ale zkousel jsi to dlouho. Palec hore.
Reagovat
Fandina
Pokud někdo napíše, že statistika je za toto období, těžko může chtít, aby byla za jiné.
Reagovat
smazaný uživatel
Jiny clovek nez ten kdo vytvarel tu statistiku muze chtit za jine :-)

A precti si prosim po sobe jeste ty odpovedi slackerovi aby jsi zjistila, ze jsi odpovidala uplne na neco jineho. Kdyz ti slacker psal, ze by rad chtel videt statistiku za celou dobu zenskeho tenisu (WTA 40love), tak ty jsi mu nesmyslne odpovidala. Na toto jsi mu psala, ze kazda statistika je casove omezena a tato je od roku 2000. At se slacker snazil sebevic ti vysvetlit ze nechce videt tuto ale tu za celou dobu, tak ty jsi mu furt cpala ze "kazda statistika je casove omezena a tato je za tuto dobu" :-D. Doufam ze porozumis proc jsem daval slackerovy palec nahoru, kdyz se ti snazil vysvetlit, ze co se tyce rekordu je tato statistika uplne k nicemu. Pokud ani po zpetnem precteni neporozumis, tak ti uz ktomu nemam co rict a kdyztak se poptaj jinde Fandinko :-)
Reagovat
Fandina
Freedom ... je to tak jak píšeš. Statistika byla za určité období z nějakých důvodů. Technických, tenisových nebo jiných, nevím jakých. Takhle byla uvedena v článku. Já psala jen o té statistice. Byla takhle zadána. Jinak až bude za jiné období, bude za jiné období. Nezpochybňovala jsem, že má být za jiné období. Psala jsem, že je za toto a tím to pro mě končí. Doufám, že si to pochopil. Nebo chceš zpochybňovat měření, psát, že není vypovídající? Není důvod, vypovídá za určitou dobu. Až bude za jinou dobu, bude vypovídat za jinou dobu.
Reagovat
smazaný uživatel
:-) Klidne si to same pis furt dokola. Jen ti pisu ze to co pises nema nic spolecneho s odpovedi na slackera. A hlavne ta statistika nema vubec nic spolecneho s rekordem, to je proste jen statistika.
Reagovat
Fandina
Je to statistika za určité období, takže pokud nebyla měřena jiná, jiné období, nelze zjistit rekord. Ten mohl být ale také nemusel. Důkaz nemáš. Proto se uvádí rekord toto a je tam napsáno, za jaké období bylo měřeno. Jinak to dělat nelze.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravdepodobne byla merena jina. V clanku se pise "for the most this century". Takze berou pouze toto stoleti. Rekord za nejake stoleti jsem v zivote neslysel. Rekordy, ktere znam jsou svetove, kontinentalni, osobni, sezoni, podnikove atd., ale casove jsou omezene pouze od "zacatku sportu/podniku" do soucasna. Nikde v tabulkach nebude nejaka hracka zaregistrovana jako "rekord" pokud jina hracka udelala v jinem stoleti vice (v tomto pripade).

Tudiz, je to statistika a vzhledem k nejakemu rekordu nevypovidajici.
Reagovat
Fandina
Freedom ... pro tebe je nevypovídající, já respektuju práci jiných a co spočítají. Nemám důvod to zpochybňovat. To by se dalo zpochybňovat všechno.
Reagovat
gigin
Jak se Vaše žena dostala do blázince?
Šli jsem na výlet do hor, kde byla nádherná ozvěna. A ona vždy musí mít poslední slovo....
Reagovat
Fandina
gigin ... poslední slovo si měl ty, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to nezpochybnuju. Ja pisu pouze ze je nevypovidajici vuci rekordu. Ikdyz je v teto statistice treba hracka 2., tak v celkovem rekordu (o kterem roumne psal slacker) by mohla byt az na 20. miste. Ale nic...posledni koment ode me, tobe v tomto vlaknu. Co jsem chtel napsat jsem napsal.
Reagovat
Fandina
Já ti rozumím, že by statistiky a rekordy vypadaly jinak, kdyby byly měřeny za jiné období. Ale pokud byly měřeny za období, které byly měřeny, je potřeba to respektovat.
Reagovat
smazaný uživatel
:-) ... Aspon kdyby ta ozvena nebyla pokazde stejna...
Reagovat
Fandina
Freedom ... úsměv. Někdy je třeba dlouho opakovat, než druhý vezme věc na vědomí ... úsměv
Reagovat
slacker
Ja su jenom extremne stastny ze sem o te statistice nemusel diskovat s panem Q :-) ... to by byl masakr
Reagovat
smazaný uživatel
To nevim jak by to vypadalo ale asi by se to furt neopakovalo dokola :-) Pro nejake nicky je asi vice vypovidajici o rekordu statistika za par let nez za celou dobu sportu :-D
Reagovat
Fandina
Freedom ... já bych byla ráda, kdyby se měřilo za celou dobu sportu. Ale když to někdo nezměřil, tak vezmu to co je a nebudu to zpochybňovat. Naměřili to takto tak proč se tím zabývat.
Reagovat
Fandina
Freedom a je to pořád dokola. Napsaly tam za to a to období nevím, proč to pořád někdo nechápe. Zbytečně o tom mluví.
Reagovat
Fandina
Hrubka ... napsali ... i když, třeba to mohly být jen holky ... úsměv
Reagovat
Karl
Tento týden hraje Kačka v Budapešti na ITF 25K. Dnes přešla po výsledku 6-2, 6-1 přes Slovenku Luknarovou do druhého kola. :-) :-)
Reagovat
Karl
Omlouvám se, postoupila do něj už včera. Naopak zítra hraje 2. kolo ne dříve jak v 13:30.

https://www.facebook.com/pages/Siniakova-Katerina/496895680342038?fref=ts
Reagovat
Fandina
Tak musím fandit. Katko ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo, je třeba to sledovat. :) Katku čeká ve 2. kole pátá nasazená Italka Camerin...
http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women's-tournament/info.aspx?tournamentid=1100030256
Reagovat
smazaný uživatel
To bude pinkáníčko.
Reagovat
Karl
Kačka přehrála i Camerinovou po výsledku 6-4, 6-4 a V Budapešti je již ve čtvrfinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš tuhle fotku?

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/395635_471914912857638_1669899115_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
pardon, to mělo být dolu.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, to jsem nemyslel. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Čínští fanoušci fandí Petře.. :-)

https://pbs.twimg.com/media/BVfEmK_CIAAu51D.png:large
Reagovat
LukasH
To bylo něco. I bych řekl, že Petru dost tlačili. Takovou podporu fanoušků jsem snad (kromě Fed Cupu) ještě neviděl. V Americe Petře nefandil nikdo.
Reagovat
Fandina
Dneska jsem viděla i kousek zápasu Tomáše a tam bylo taky hodně českých vlajek a malůvek na tváři. Jiné jsem si nevšimla. To samé, když hrála Petra s Varvarou. Asi zabírali jen vlajky a čínské fanoušky v českém zbaravení.
Reagovat
smazaný uživatel
To by mě zajímalo, kdyby hrála s Li Na komu by fandili.. :-)
Reagovat
Fandina
A ještě jsem viděla kousek zápasu Noleho s Lukášem Rosolem a tam jsem si všimla, že hodně fanadili Lukášovi. Tleskali a tak.
Reagovat
Fandina
PetraFans ... až bude hrát LiNa, tak budou fandit jen jí, to je jasné, maji jí tam rádi.
Reagovat
slacker
Kdyz tam budou cinksy Montyove tak budou fandit Petre :-))
Reagovat
Fandina
slacker ... tak až bude hrát LiNa, proti komukoli, tak se na to určitě podívám, abych věděla, jak to tam vlastně s tím fanděním probíhá.
Reagovat
smazaný uživatel
V Číně má snad každá tenistka svůj vlastní fanklub. :)
Reagovat
Fandina
monty ... tak to jsem nevěděla, že v Číně jsou takové fankluby. A kdo ho má největší?
Reagovat
smazaný uživatel
No, asi přece jenom Na Li jako domácí. :) Ale fakt už jsem během turnaje v Pekingu (nebo v Asii celkově) viděl holky, jak se fotily se svými fanoušky. Vika, Ana a spoustu dalších... Co se týče Petry, tak myslím, že právě čínští (nebo japonští) fanoušci pro ni udělali takové kreslené obrázky. Kdysi jsem to tady dával, ale teď to nemůžu najít... Jinak vím, že jsem jednou na Twitteru objevil fanynku Petry ze Saúdské Arábie. Nebo třeba u Mashy mě překvapuje, kolik fanoušků má z Venezuely... Tenis je fakt globální sport. :)
Reagovat
Fandina
monty ... díky za odpověď. Ty kreslené obrázky Petry si pamatuji. Podle mě byly od čínských dětí a Petra tam měla tokový ten dětský výraz velká hlava a velikánské modré oči a střapaté kudrnaté vlasy, nebo copany a k tomu pak někdo napsal, že se tam hodně Petra právě kvůli těm velkým očím líbí, protože jak známo, asiati mají oči malé úzké, tak je velké udivují. A něco podobného si myslím i v souvislosti s Tomášem. Také má poměrně dost velké oči a je také spíš světlovlasý a to se prý tam také líbí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už jsem to našel a bylo to fakt od čínských fanoušků... :)
https://twitter.com/Petra_Kvitova/status/212178703634006016
https://twitter.com/QJJ0930/status/203852294591225856/photo/1

Úplně jsi mi připomněla tu tehdejší diskuzi... Začíná to mým příspěvkem "Něco na odlehčení". :)
http://www.tenisportal.cz/zpravy/kvitova-se-uzdravila-tesi-se-na-travnaty-vrchol-sezony-10293/
Reagovat
slacker
Manga Petra je fakt sweet. Tohle by mohly davat misto pokemenu v televizi :-)
Reagovat
Fandina
Ano, to si sem dal zase pěkný odkaz na diskusi před víc než rokem. Také si na to pamatuji ... úsměv
Reagovat
Fandina
monty ... a díky za fotky, pěkné, obvzlášť ta koláž Petry jak líbá pohár z TM, to je opravdu jako z komixů. Pobavila jsem se. Petra je tam fakt super copatice s obooooooooovskýma očima ... pěkné.
Reagovat
smazaný uživatel
https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/1376574_635287359826278_704472739_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem viděla.. ale je tam málo místa na další trofeje, tohle moc dlouho nevydrží :D
Reagovat
Fandina
quesh ... taky pěkné a na čelence K ... super
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím ;-)
Reagovat
slacker
Petra nic takoveho na celence nema
Reagovat
Fandina
PetraFans ... tak se přimalují další regály ... úsměv
Reagovat
Fandina
slacker ... na obrázku je K ne?
Reagovat
slacker
A k cemu je dobre mit K na obrazku? Skutecna Petra ho nema a koho nezajima na obrazek koukat nebude
Reagovat
Fandina
slacker ... já nevím, proč tam je to K namalované, asi zkratka přijmení, nebo základ k budoucí vlastní značce oblečení?
Reagovat
gigin
To K učitě znamená Kvěš.
Reagovat
slacker
Bingo :-))
Reagovat
Fandina
PetraFans ... na regálu je jablko za Hopman a dva FED poháry a pak jedenáct cen. Je to za všechny tituly, nebo to vedle jablka patří k Hopmanovi.
Reagovat
Fandina
To K je Kvitová ... to je jasné
Reagovat
slacker
Kanepi je ta taky blondynka, to bude urco Kaia
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že pánové gigin a slacker zase trpí bludem, že jsou vtipní..
Reagovat
Fandina
slacker ... a Kaia líbá pohár pro vítězku TM ... super
Reagovat
slacker
Vypadni z TP. At ma tentokrat F pravdu :-))
Reagovat
gigin
Já jsem to myslel ale vážně, víš?
Reagovat
Fandina
slacker ... pravda bolí ... úsměv
Reagovat
Fandina
gigin ... jenže to K namalovaly děti v Číně, si vedle ... úsměv
Reagovat
slacker
Cinske deti ho neznaji z TP ale z facebooku, to by tam bylo jinak Q :-)
Reagovat
Fandina
slacker ... znají začáteční písmeno Petřina přijmení ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
slacker: ani náhodou, někdo tě musí držet na uzdě :-))

gigin: a sakra, tak to je to ještě horší, než jsem si myslel :-)
Reagovat
slacker
Z takoveho mysleni jde ... strach
Reagovat
Fandina
slacker ... ale no tak ... kdo se bojí nesmí do lesa
Reagovat
smazaný uživatel
pokud dobře vidím, tak ti fanoušci mají Petru i na tričkách :DD
Kreslená Petra a pod tím nápis "champion".
Reagovat
slacker
A pak ze je v Cine udajne totalitni rezim a nesvoboda :-) Muzou verejne fandit cizim a nic se jim nestane
Reagovat
Fandina
Je to tak. Fanoušci mají na sobě obrázky Petry viz dva odkazy a na koláži kreslených je zřejmě za hlavou Petry POJD!
fanoušci z dneška
https://pbs.twimg.com/media/BVfEmK_CIAAu51D.png:large
koláž kreslených z minula
https://twitter.com/qhyk_ttt/status/203852294591225856
Reagovat
Fandina
slacker ... když si pozvou do země cizí, tak se k nim chovají slušně a fandit podle sympatií nikomu neškodí. Zajímavé je, že jsem tam ale neviděla americké vlajky dneska, když hrála Petra s Varvarou. Jinak tady také můžeš fandit komu chceš a nic se ti nestane.
Reagovat
slacker
jenze u nas se rika ze pry mame svobodu a demokracie a v Rusku, Cine, Iranu ze poruzi lidka prava a svobodu. keci v kleci, svobodu porusuje kazdy rezim a neni mezi nima zase tak velky rozdil
Reagovat
Fandina
slacker ... tak když se to říká, tak to asi tak bude. Třeba co se týká internetu, tak se také nemůžeš všude dostat, jen někam. Fandit hostům, když je máš pozvané je slušnost. A jde o sport. Byla tam olympiáda a také se fandilo různě a přitom se říkalo, že jsou tam porušována lidská práva.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud máš pocit, že v Číně nebo Íránu je to stejné nebo podobné jako u nás, tak se tam klidně odstěhuj..
Reagovat
slacker
Kdyz to zaplatis, tak klidne
Reagovat
slacker
Doporucuji nedavat na to co se rika ale na vlastni usudek a overovani faktu.
Reagovat
Fandina
slacker ... nejsem tam, nemohu to posuzovat, ale věřím některým lidem, kteří tam byli. Všechno člověk nemůže vidět.
Reagovat
Nancy_z
Davyděnko odstoupil, ale nevím proč...
Reagovat
slacker
Bal se
Reagovat
PetaM
Jsme rád za výhru :) I když ve třech :D Zítra by měla Petra začínat kolem 12:30, jak jsem tady četl, tak jsem nadšený :D Končím v 10:30, tak to stíhám, jupí :D Žádné nervy u čísílek :D Navíc se Sarou by to nervy být neměly ... :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty se máš :-) První set asi neuvidím ani na číslech a druhý možná konec stihnu, obětuji polední pauzu no.. :-) Ale nikdy nevíš s kým to budou nervy.. zvlášť u Petry :D
Reagovat
ludolf
U Steva Tignora si Petra vysloužila přezdívku P3tra: http://www.tennis.com/pro-game/2013/10/what-you-missed-oct-1/49326/
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska jsem neviděl nic, včetně tohoto zápasu... Podle průběhu Caro v 1. setu dvakrát ztratila servis, ale nakonec první sadu celkem bez problémů získala. Druhý set už byl podle všeho v pohodě. :) Niculescu je taková hodně atypická hráčka a pro Caroline docela příjemná soupeřka. Caro už vede na vzájemné zápasy 5:0, takže je jasné, že na ty "sekance" vždycky najde odpověď. Navíc ani v jednom z těch pěti zápasů neztratila víc než sedm gemů...

Počkal jsem si na highlighty ze stránek WTA a dočkal jsem se... :)
http://www.wtatennis.com/videos/article/3477457/title/beijing-wozniacki-vs-niculescu

Tady ještě Caro v pozápasovém rozhovoru... Moc hezky se tam usmívá. :)
http://www.wtatennis.com/videos/article/3477489/title/beijing-wozniacki-interview

Caro čeká ve 3. kole Sloane, což je určitě těžká soupeřka. Na druhou stranu, nebylo tam moc na výběr, protože Sloane i Genie jsou obě velmi dobré...

Zítra by Anička měla hrát svůj zápas proti Poloně v ideální čas, který mi vyhovuje. Takže to bych měl určitě vidět...
Reagovat
pepin
Prosím, dejte mi někdo odkaz na zápas Petry, jsem v práci a neviděl jsem to. Děkuji.
Reagovat
Fandina
Petra Kvitova vs Varvara Lepchenko WTA Beijing 2013 China open 2 set
https://www.youtube.com/watch?v=k9XdIHhTqyU

Petra Kvitova vs Varvara Lepchenko WTA Beijing 2013 China open 3 set
https://www.youtube.com/watch?v=SIdzs4Juznw
Reagovat
pepin
Děkuji Ti.
Reagovat
Fandina
rádo se stalo ... úsměv
Reagovat
slacker
A na tragedi v prvnim dejstvi nedojde proc? :-))
Reagovat
Fandina
slacker první set jsem nikde nenašla. Třeba špatně hledám ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem ho taky nenašla.. možná je to asi dobře...
Reagovat
slacker
urcite spatne hledas :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zase rejpeš? :D
Reagovat
Fandina
slacker ... tak to najdi ty, já bych se na to také ráda podívala, když už mám dva sety, tak proč ne tři.
Reagovat
slacker
mam k veceru rypavou
Reagovat
Fandina
slacker ... a ráno ne?
Reagovat
slacker
rano ne
Reagovat
misa
Když se na TP občas probírá krása různých tenistek.

http://www3.pictures.zimbio.com/gi/Petra+Kvitova+China+Open+Day+3+_gdgnI2qiwvx.jpg

Podle mě má Petra až neskutečně krásné oči. A samozřejmě je toho pěkného na ní víc :-)
Reagovat
pepin
100% pravdy. A je to kus ženské, stejně tak "vlčí očička".
Reagovat
misa
zvládla vyhrát sedmý třísetový zápas v řadě. Naposledy na tři sety prohrála s Caro 15. 8. v Cincinnati. To je opravdu pozoruhodné, když uvážíme, jak se pořád probírá její kondice.

Navíc podle stránky coretennis:

http://www.coretennis.net/majic/pageServer/0l010000g9/en/2013-WTA-Tour-Stats.html

odehrála Petra letos 5. největší počet utkání a dosáhla 4. největšího počtu výher ze všech hráček ze špičky. Všichni její fanoušci (mezi které se taky počítám) si tak Petru můžou letos užít na maximum. Tohle rozhodně není nějaká zlá nebo promarněná sezona !!!
Reagovat
tommr
jj Petra toho letos odehrála opravdu dost. K dnešnímu dni má zápasovou bilanci 47:20 a mohla by už tady v Pekingu dosáhnout na 50.vítězství v sezóně což je taková hranice světový extratřídy ... :)
Jen pro srovnání: Tomáš Berdych má k dnešnímu dni letošní zápasovou bilanci 48:18 ... :)
Reagovat
LukasH
Tuhle sezónu kazí jen ty výsledky z GS. Kromě Wimbledonu to byla docela bída. Jinak Petra má za sezónu nahráno o dost víc bodů než Tomáš.
Kdyby Petra v roce 2011 nevyhrála, to, co vyhrála, tak jí dneska nikdo nekritizuje, naopak. Podobně jako je to u Tomáše.
Reagovat
slacker
a ja doufal ze se tam dozvim all-time statistiku 3 setaku za sezonu :-(
Reagovat
slacker
Srovnavat WTA a ATP, kdyz WTA je tak stedra k bodovani nevizezek a ATP zase prilis skoupa je hodne unfair
Reagovat
LukasH
Je to tak. Teď na to koukám. Chtěl jsem to odvodit z toho, že atp má devět turnajů Masters 1000, což jsem si myslel, že je na úrovni Premier Mandatory. Jenže akorát tak pro finalistu a vítěze. Za SF a QF je dokonce míň bodů než u ženskejch v Premier 5. Tomáš by měl víc bodů, kdyby takovej turnaj vyhrál nebo by byl aspoň ve finále.
Reagovat
tommr
mužům se ale zase započítává 18(19) turnajů a ženám jen 16 ... :)
Reagovat
Fandina
Podle mě je to přesně, jak píšeš. Petra toho už dost dokázala, tak jsou paradoxně na ní větší nároky, než na ostatní. Místo toho, aby se pochválilo, jak zahrála, co vyhrála třeba letos, tak se jí bude předhazovat, že nevyhrála ještě víc, jako v roce 2011. Je to obrovská nespravedlnost.
Reagovat
slacker
Ty rozdily jsou dost velike, Tomas je hodne byt ze nema letos zadny titul.
GS Finalista: 1400:1200
GS Semifinalista: 900:720
Prvni kolo: 100: ???

A Petra hodne koncila pred semifinale. Tam je ten nepomer snad nejvetsi v neprospech muzu. ty na 2 turnaje navic to moc nevytrhnout, 18/16 .. 12.5 procenta kduby se to vzala na prumerny bodovy zisk, ale protoze se jedna o ty nejhotsi vysledky (a u muzu spatne obodovane), tak to procentuelne dela mnohem min
Reagovat
Fandina
slacker ... obecně je tendence Petru kritizovat i v porovnání s ostatními holkami. Když prohraje Petra, je tu vlna kritiky. Když prohraje kterákoli jiná, neřeší se to tak. Je to paradox. Místo, aby se pochválilo to co je, tak se Petře meje hlava. A přitom je to naše nejlepší tenistka.
Reagovat
gigin
Jaký paradox?? Je jasné, že když je Kvítí nejlepší česká hráčka, tak se na českém tenisovém portálu prostě bude propírat nejvíc. A tím tuplem po událostech roku 2011...
Reagovat
Fandina
Je to paradox, protože raje z našich holek nejlíp a nejvíc je kritizovaná. Chápeš?
Reagovat
Fandina
oprava ... hraje ... ne raje ... úsměv
Reagovat
carolyn
kritizuje se tu kde kdo, ale jen Petry se tu kde kdo zastává a tím pádem se zdá že se tu o ní mele nejvíc.
Když se kritizuje cizí hráč, každý to přejde, takže tu nevznikde debata, která by se nějak víc pamatovala.
Reagovat
Fandina
našla jsem ti tvoje sprostá slova vedle v diskusi.

05.09.2013 20:52 #1-1616767 carolyn
si děláš p.d.l né? tady se hraje tenis a ty čumíš na ty kretény? smile

01.09.2013 20:46 #1-1610329 carolyn
odradit ani ne, jen prostě tu není prostor, jak to tu běhěm chvilky dokáže sasrat

06.08.2013 18:08 #1-1577422 carolyn
je tam Janowicz smile
serou mě!
Reagovat
gigin
Ale nehrála tak dobře, jak se čekalo. Přišly neúspěchy. Byl by paradox, kdyby se to nerozebíralo. Prostě kdyby tu nebyla kritizována.
Reagovat
Fandina
gigin a o co ti jde. Je paradoxní, že ten kdo hraje nejlíp je nejvíc kritizovaný. Za dobrotu na žebrotu. Máš s tím nějaký problém to pochopit?
Reagovat
gigin
A jo vlastně, já jsem zapomněl s kým mám tu čest.... Petra se má jenom chválit, jas...
Reagovat
LukasH
Jenom jsem konstatoval fakt, proč je kritizována. Jinak chápu proč to tak je. Čím víc je někdo nebo něco rozporuplný, tím víc vyvolá ohlasů. Tomáš si tam hraje svůj standard, všichni jsou jakž takž smíření, že je to možná jeho maximum, někteří doufají, že to bude lepší, ale v podstatě nic "zajímavýho". Petra se půl roku plouží po kurtu, pak najednou přijde a má titul jako nic. Navíc její diskutabilní fyzická kondice - vyhraje dva zápasy na den a nejvíc tříseťáků za rok - takže další vlna nekonečných diskuzí. Nic nespravedlivýho. Kdo lidi zajímá, o tom se mluví - i v negativním....
Reagovat
Fandina
gigin ... tady jsou nějaké předpisy, pravidla, co se tady smí a nesmí psát? Připomeň mi je. Já o tom nevím. Všimla jsem si, že si tady každý píše co chce. NEbo ne?
Reagovat
Fandina
LukasH ... souhlas. Jasně, že kdyby Petra hrála konzistentně, jako Tomáš a ne pokaždé jiné výkony, tak by se tak o ní nemluvilo. Ale jinak si myslím pořád a netýká se to Petry, obecně. Ten kdo něco dokázal, nasadil laďku a pak se od něj očekává jenom to. A to se mi zdá nespravedlivé. Na ostatních se to neočekává.
Reagovat
carolyn
Fandino - až takhle hooodně sprostý slova joooo? Téda, ale nikde nevidím, kde urážím přímo uživatele TP jako ty. Ti tak ležím v hlavičce jo? že ti stojím za to zjistit co je to filtr :-)

a jinak pravidla jsou tady:
Vkládat příspěvky urážlivé, xenofobní, vulgární, s nezákonným obsahem, nesoucí neplacenou reklamu či jiným způsobem nevhodné je zakázáno. Porušení pravidel může vést ke zrušení uživatelského účtu, zvláště při opakovaném porušování.
Reagovat
slacker
prekvapuje me jak moje logicke ohrazeni proti zavadejicimu porovnani ziskanych bodu nekdo vydava za kritiku Petry. je to kritika vylhaneho argumentu
Reagovat
gigin
LukasH - asi tak no... To jsou ty paradoxy :DDDDDDDDD
Reagovat
Fandina
carolyn ... začala si ty. Já tady nenapsala sama o sobě žádné sprosté slovo, ale ty jsi včera o mě napsala cituji ... tak co na ní filtrovat - jedině ty její sprostý slova co umí. Tak si toho nech. Majitelka TP si se nazvala sama.
Reagovat
Fandina
slacker kritizovat někoho je normální. Otázkou je, jestli je kritika na místě.
Reagovat
slacker
kritika provnani bodu Petry a Tomase na miste byla. Nebyl to argument ze ma Petra lepsi sezonu nez Tomas
Reagovat
Fandina
slacker ... psala jsem to obecně. Nejde o konkrétní případ. Obecně je tak, že je Petra víc kritizovaná. Ale já tady také kritizuji ledacos, to je přece normální. Každý kritizujeme, jen někdo víc, někdo míň.
Reagovat
carolyn
Frndo - snad sis nemyslela, že chci filtrovat tebe :-D

a tou ironií se zabýváš už půl roku, aniž bys na to měla odezvu. To mi řekni jaký normální dospělý člověk se zabývá měsíce blbostma, tohle dělají děti, že jednu věc melou dokola, dokud nedostanou odpověd
Reagovat
Fandina
carolyn ... včera si napsala, že nic jiného než sprostá slova neznám. Přitom si se ptala, jestli funguje filtr. Jen jsem se tě zeptala koho chceš filtrovat. Ty si mě urazila.
Reagovat
slacker
A co jineho sprosteho znas?
Reagovat
pepin
Fandino, už se zase hádáš? Že ti to za to stojí.Ty se tady hádáš snad ze všema, pokud ti odpovídají. Přenes se přes to.
Reagovat
Fandina
Až ti bude někdo spílat. Také se ozveš. Já si nikdy nezačala. Sorry.
Reagovat
smazaný uživatel
Horší začátek, dobrý konec. Tak je to lepší než naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
https://en.wikipedia.org/wiki/2014_WTA_Tour
po jako že bude nový bodování WTA?! -_-
Reagovat
ludolf
Zvýrazněním rozdílů mezi výsledky se to přiblíží ATP, chybí mi tam hodnocení Fed Cupu.
Reagovat
tommr
jde jen o kosmetický změny jejichž smysl mi upřímně řečeno trochu uniká. Snad jen že bude o něco větší rozdíl mezi bodováním za titul (zůstává na stejný úrovni) a za ostatní umístění (u všech kol s výjímkou prvního se bodování o něco málo snižuje) ...
Reagovat
Mayo
Péťa vyhrá TM a iné prkotiny dokonca sezóny sebe dumam
Reagovat
tommr
Petra chce nejspíš udělat rekord v počtu třísetáků jinak si její zoufalej výkon v prvním setu neumím vysvětlit. Od druhýho setu se už její hra postupně zlepšovala a ruku v ruce s tím upadal i výkon Lepchenkový. Ve třetím setu už šlo jen o to jestli přiletí kanár ...
Petra si díky dnešnímu vítězství připíše do žebříčku 140 bodů což už je o 60 víc než loni a udělala tak další krůček k účasti na letošním TM. Škoda jen, že dál postupujou i její největší konkurentky Erraniová, Wozniacká a Kerberová takže na definitivu musí Petra čekat dál ...
Zítra po poledni našeho času čeká Petru právě Erraniová se kterou Petra ještě nikdy neprohrála. Doufám, že Petra soupeřku nepodcení a vletí do toho naplno už od samýho začátku. S Erraniovou by se zápas otáčel mnohem hůř než s Lepchenkovou. Viděl jsem části zápasu Errani-Doi a Erraniová v něm hrála velice dobře ... :)
Ještě větší dojem na mě dneska udělala Li Na. Pokud dojde na čtvrtfinále Petra-Li bude v něm Čínanka jasná favoritka ... :)
Reagovat
LukasH
Nevím, přišel jsem k tomu až za stavu 5:2 v prvním setu.
Tohle je ale typická Petra a polemizovat nad tím, proč to tak je, nemá cenu. První kola má vždycky rozpačitý, navíc se mi zdálo, že byla unavenější. Pak se zkoncentrovala, navíc Lepchenko jí to značně ulehčila. Co se týká těch tříseťáků, pořád si myslím, že je lepší tenhle průběh - tzn. prohrát první a pak už v poho než jak to měla obvykle předtím - skvělej první set, propad ve druhým.
Na Errani si, myslím, věří, navíc Saře Petřin tenis vůbec nevyhovuje. Navíc mi vždycky přišlo, že průběh zápasů s Petra-Sara vždycky a vždycky má v rukou Petra. Už jenom to, že si Sara nepomůže podáním.
Reagovat
misa
Pokud k tomu utkání dojde, tak bude stejně záležet hlavně na tom, jak bude hrát Petra. Je ale fakt, že poslední duel ve Stuttgartu Li Na vyhrála.
Reagovat
LukasH
Na tom samozřejmě záležet bude, nicméně Li Na je aktivní a pokud nechybuje, tak je nebezpečná pro jakoukoliv hráčku. Aby s ní Petra měla šanci vyhrát, potřebuje předvést výkony z posledních zápasů v Tokyu.
Petra měla dneska taky štěstí, že na úvod dostala Lepchu, která sice nemá špatný údery, nicméně v jakýkoliv důležitý chvíli totálně selže a na konci už ani nepřehodila míč.
Teď ještě ta Sara, i když proti Sařě věřim Petře víc než proti kdejaký 50. hráčce. Ale nechci to zakřiknout.
Reagovat
tommr
Petra si proti Erraniový určitě věří, ale zároven by jí neměla moc podcenovat. Jejich poslední dva zápasy se hrály na tři sety a Petra v nich soupeřku zlomila až v závěru utkání ...
Jinak je docela zajímavý, že poslední zápas Petry s Erraniovou, kterej se hrál letos při FC skončil navlas stejným výsledkem jako dnešní zápas Petry s Lepchenkovou - 2:6 6:2 6:0
Reagovat
LukasH
To je sice pravda, na druhou stranu ty tříseťáky se Sarou nebyly moc o tom, že by jejich hra byla vyrovnaná (jako teď např. s Venus). V Palermu byla Petra v 1. setu nemožná a Sara nechybuje, zvlášť, když jí soupeřka nezatlačí. Další dva sety byly úplně jednoznačný. V Dubai je fakt, že Sara Petru ve 2. setu překvapila aktivní hrou a vlastně pořád chodila na síť. Byla to ale hra na absolutní riziko, protože Sara prostě Petru od zadní lajny nepřehraje. Petru to nejdřív totálně zaskočila, proto taky ten set prohrála, ale pak Saru začala pěkně prohazovat, ta si přestala věřit a set opět jednoznačnej. A pak to Sařino podání - žádná zbraň.
Reagovat
tommr
no tak doufejme, že se Petra z těch dvou posledních zápasů s Erraniovou poučila a nepřipustí už žádný zbytečný komplikace ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Teda první set jsem se fakt bál, ale pak to Petra zvládla otočit bez problémů. Skvělá práce
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist