Kvitová neztratila set ani s Muguruzaovou a vyrovnala své nejlepší US Open!

4. 9. 2017, 05:15
Aktuality 88
US OPEN - Petra Kvitová na závěrečném grandslamu sezony zdolala v souboji wimbledonských šampionek favorizovanou Španělku Garbiñe Muguruzaovou a podruhé v kariéře a stejně jako předloni bez ztráty setu postoupila do čtvrtfinále US Open. O svůj nejlepší výsledek v New Yorku si sedmadvacetiletá Češka zahraje s o deset let starší Venus Williamsovou (h2h 4-1).
Petra Kvitová

Petra Kvitová letos hraje na osmém turnaji po návratu na kurty po operaci všech pěti pořezaných prstů levé ruky z prosincového přepadení a podruhé se dostala přes druhé kolo. V červnu na trávě v Birminghamu to dotáhla nakonec až k titulu, nyní na US Open je po čtyřech dvousetových výhrách ve čtvrtfinále, kterým si v New Yorku vyrovnala své maximum z roku 2015.

Ve včerejším večerním osmifinále na centrkurtu si Kvitová poradila v souboji dvou bývalých druhých hráček světa a wimbledonských šampionek s Garbiñe Muguruzaovou. Třetí nasazenou Španělku zdolala po setech 7-6 6-3 a vedení ve vzájemné bilanci tak zvýšila na 3-1.

"Hodně to pro mě znamená. Tvrdě jsem makala, abych se vrátila a zase si zahrála na velkých kurtech. Děkuji svému týmu," řekla Kvitová na kurtu. "Nedokážu najít správná slova, protože jsem prožila těžké měsíce a nevěděla jsem, jak tahle cesta skončí. A výhra na takovém kurtu je jako pohádka," doplnila tenistka.

Dvojnásobná vítězka z londýnské trávy Kvitová se proti letošní královně Wimbledonu Muguruzaové zpočátku hledala. V prvním setu prohrávala 1-4. "Zbytečně jsem spěchala a byla nervózní. Musela jsem se trošku zklidnit," řekla Kvitová.

i svém podání pak odvrátila tři brejkboly. V tu chvíli v sobě probudila lvici, jak se o ní říká, a začala diktovat tempo výměn. Srovnala na 4-4 a úvodní set získala po smeči v tie-breaku. "Získat první sadu byl asi klíč k celému utkání, ale byl to celou dobu boj," řekla.


Druhý set začala ztrátou servisu, ale rychle otočila na 4-1 a měla vývoj pod kontrolou. První mečbol za stavu 5-3 při podání Španělky ještě nevyužila. Pak při svém servisu udělala dvě dvojchyby, ale oba brejkboly zvládla. Vzápětí využila první mečbol a vyslechla si ovace více než čtyřiadvaceti tisíc fanoušků v hledišti.

"Cítím se samozřejmě skvěle, ale posledních pár míčů bylo hodně těžkých. Uvědomila jsem si, že jsem blízko výhry, o které sníte," řekla Kvitová.

O premiérové semifinále na US Open se sedmadvacetiletá Kvitová utká s domácí sedmatřicetiletou veteránkou Venus Williamsovou, s níž odehrála pět třísetových bitev a čtyři z nich vyhrála. Americká šampionka z let 2000 a 2001 Williamsová v osmifinále porazila 6-3 3-6 6-1 Španělku Carlu Suárezovou-Navarrovou.

Sedminásobná grandslamová šampionka Venus si letos zahrála finále na Australian Open a ve Wimbledonu a má již téměř jistou účast na Turnaji mistryň.

Kvitová pomohla jedničce Plíškové
Dnešní výhra Kvitové dala jistotu její krajance Karolíně Plíškové, že v případě triumfu na US Open nepřijde o post světové jedničky. Česká tenistka potřebuje k udržení 1. místa postoupit do finále.

Dvojnásobná grandslamová vítězka Muguruzaová má navzdory dnešní porážce stále šanci stát se poprvé v kariéře světovou jedničkou. Musí však doufat, že do finále nedojde Plíšková či Ukrajinka Jelina Svitolinová, které na sebe mohou narazit v semifinále.

Plíškovou v pondělním osmifinále čeká Američanka Jeniffer Bradyová. Do čtvrtfinále se můžou dostat celkem tři české tenistky, dnes o něj zabojuje také Lucie Šafářová proti domácí Coco Vandewegheové.

• US OPEN 2017 •
USA / New York, tv. povrch, 9.480.000 dolarů
sobotní výsledky žen (03. 09. 2017)
• Dvouhra - osmifinále •
Kvitová (13-ČR) - Muguruzaová (3-Šp.) 7-6(3) 6-3
V. Williamsová (9-USA) - Suárezová (Šp.) 6-3 3-6 6-1
Sevastovová (16-Lot.) - Šarapovová (Rus.) 5-7 6-4 6-2
Stephensová (USA) - Görgesová (30-Něm.) 6-3 3-6 6-1
• Čtyřhra - 2. kolo •
Babosová/Hlaváčková (5-Maď./ČR) - Atawová/Lisická (USA/Něm.) 6-3 6-4
• Čtyřhra - 3. kolo •
Šafářová/Strýcová (3-ČR) - L. Kičenoková/Krejčíková (Ukr./ČR) 6-1 5-7 6-2
• Smíšená čtyřhra - 2. kolo •
Hradecká/Matkowski (8-ČR/Pol.) - Atawová/Qúreshí (USA/Pák.) 3-6 6-3 10-4
Hingisová/J. Murray (1-Švýc./Brit.) - Peschkeová/Demoliner (ČR/Braz.) 6-0 4-6 11-9
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

88
Přidat komentář
Kozoroh
Garbine se možná trochu vymstilo, že předcházející zápasy zvládala hladce, soupeřky neměly na to ji otestovat či potrápit. Zatěžkávací zkoušce ji podrobila až Petra a Garbine rupla. Přitom Garbine měla dobrý úvod, vedla 4:1, ale Petřin výkon začal růst a Garbine nedokázala Petru ukočírovat. Role se obrátily, z Petry se stal lovec a z Garbine kořist.

Letošní sezóna tak bude mít čtyři různé GS vítězky, což se naposledy stalo před třemi lety. Tehdy mezi nimi byla Petra. Bude tomu tak i letos??
Reagovat
tommr
já bych bral jakoukoli vítězku z ČR ... :)
Reagovat
Fandina
tak tak. České finále by bylo snové :-).
Reagovat
sprchon
Nestrašte. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas, na který se nezapomíná. Už někdo psal, že podobná utkání Petra hrála loni s Angelique, nebo třeba předloni na TM taky s Garbi.
Když jsem si přečetl komentář (patriks?), že podle pohledu poznal, že Petra přišla prohrát, tak jsem diskuzi zavřel a soustředil se na tenis.
No v Petřině pohledu bylo tápání. Nápady dobrý, ale buď aut, nebo páska. Za stavu 1:4 jsem si říkal, že je to jen 1 brejk a je to ženský tenis. Ale po tom ztraceném vedení 40:0 jsem se začal při brejkbolech obávat a říkal jsem si, že aspoň půjdu spát.
Garbi nevyužitá příležitost nahlodala. A pohledy trenéra i fyzioterapeutky i za stavu 4:1 byly pořád nejisté.
Od té chvíle začala Petřina jízda. Závěr setu jsme prožíval, jako by to bylo finále :-)
Ztracený servis na začátku 2. setu byl pochopitelný, ale ty další 4 gemy? Pohled na Vaňka a Vydru byl vtipný. Za stavu 5:3 jsme lehce znervózněl, ale říkal jsem si, že z mb Petra (snad) nemůže prohrát.
Těším se na souboj s Venus. H2H sice nahrává Petře, ale pokaždé se hrál tříseťák, 2x rozhodoval závěrečný tb...
.....................................
Pojď!
Reagovat
sprchon
Jojo, měl jsem podobný pocity. Taky jsem si za stavu 1:4 řekl, že jak prohraje set, tak je konec a půjdu spát. :D Ale jsem rád, že jsem vydržel. :) Fakt zážitek.

A s Venus to bude bitva. Venus se mi včera taky líbila a bude otázkou, jestli Petra dokáže tenhle výkon zopakovat...
Reagovat
mahycek
Sice gratuluji pozdě, ale pro Petru je to satisfakce výborný úspěch, za to všechno co si vytrpěla. Zápas mám celý, viděl jsem jen ráno poslední game. Musel jsem do Prahy, ale ještě si to vychutnám. Takže pojďme Karolíno a Lucko. Byla by to fantazie 3 naše děvčata mezi osmi.
Reagovat
PetaM
Vidíš to, dal jsem ruku do ohně za to, že Mugu letos USO nevyhraje, a vyhrál jsem!!!! :D :D
Reagovat
Jabadu
Má pravdu, přecedo!
:-)
Reagovat
Jabadu
livescorehunter a říkám si: Prdel si ze mě budete dělat, jo?! (pár opačných výsledků jsem tam už viděl)
Mrknu na Blesk a trochu jsem znejistěl. Kde bych tak našel jistotu? ... Diskuse na tenisportálu!
Vlezu tam a nevěřím svým očím - TO SNAD NENÍ MOŽNÝ!!
Teď už je možné všechno. Petra byla zřejmě jediná, kdo mohl Garbině zastavit.
Nyní se z Petry může stát nákladní vlak, který se uvolnil z vrcholu kopce.
:-)
Reagovat
a.magerova
Někdy i ten mozek špatně výsledek pochopí, prostě počítá s jakousi variantou a té se nechce pustit... já před sedmi lety mrkla na net na stav po první třetině Slováků s Dány a říkám si, tak to se Slováci dobře rozjeli, 6 gólů hned v 1. třetině.... a když jsem pak v rádiu slyšela, že ostudně prohráli, tak mi blesklo hlavou, jak mohli takhle dobře rozjetý zápas ztratit a ještě ostudně.... jj to jsou ty paradoxy... :-)))
Reagovat
Pavlis
tak si jej užijme naplno.

http://sport.idnes.cz/reportaz-tenis-us-open-petra-kvitova-postup-do-ctvrtfinale-pqs-/tenis.aspx?c=A170904_102716_tenis_tof

Je tam dole vyjádření i poražené Muguruzy.
Reagovat
Mayo
Výborne Péťa, pome do finále s Karolinou (ak je to pavukovo možné)
Reagovat
lars
je to mozne, ale v ceste bude tlupa domacich hracek :(
Reagovat
FulnekUltras
s lajnovými za zády (někdy i podvědomě, zákonitost domácího prostředí)
Reagovat
smazaný uživatel
To snad není možné :-)
Reagovat
vrabejka
Nevíte kdy budou dávat na Eurosportu záznam?
Reagovat
Pavol
Záznam je na youtube.
Reagovat
annah
Záznam prvního večerního zápasu bývá hned ráno kolem sedmé, dnes ho (v trochu zkrácené verzi) opakovali asi od půl desáté. V půl druhé má EUrosport 1 zase v programu tenis, ale jaí zápas budou dávat, nevím.
Reagovat
janek_da
Vypadá to, že US Open nesedí uřvaným hráčkám. Je to celkem logické, když hlučiící hlediště přece jen dost výrazně upozaďuje jejich řev. Z tohoto pohledu vidím jako nejhorší Wimbledon, kde diváci fandí velmi korektně, tj. řev hráček je výrazněji slyšet.
Reagovat
freeteepek
S tím nelze než souhlasit. Jak zastrašit soupeřku vlastním řevem, když ho přes řev publika neslyší??? Pro příště bych uřvaným hráčkám před USO doporučil kromě forehandu a backhandu trénovat také hlasivky:-)
Reagovat
janek_da
Jenom Vika mi z toho vzorce vypadávala. Než jsem si rozebral její houkání, které má vyšší frekvenci než řev ostatních a tedy proráží zvukovou kulisu hlediště.
Stačilo by ale pár vuvuzel a Vika by byla nahraná i v nejlepší formě.
Reagovat
Pavlis
Stav 1-4 a Petřino otáčení nepříznivého vývoje, to si už moc nepamatuji. Viděl jsem to celé, ale v hlavě mám hlavně Petřinu možnost dopodávat první set před TB a komplikovaný poslední game zápasu.

Každopádně, vést 40-0, následně soupeřce nabídnout tři BP, to je tedy síla. Ještě štěstí, že to Petra přeci jen urvala. V tomto gamu se lámal chleba, Garbine chyběl jediný míček k tomu, aby nalomila psychicky Petru. Pro Kvítí tak byl onen game asi ten nejtěžší v zápase, spolu s úplně posledním gamem ve 2 setu.

Zápas měl opravdu úroveň a vychutnal jsem si jej.
Reagovat
janek_da
vedla 30:0 v posledním gemu. Ne 40:0
Reagovat
Pavlis
Je to myšleno na ten stav 1-4 v 1 setu. Omlouvám se, že to nejasně vyznělo.
Reagovat
janek_da
no problemo
Reagovat
EllNino
Jinak ... od čtvrtfinále výš je Petra úplně jinou hráčkou než v prvních kolech, tak torchu něco jako Stan Wawrinka :) ...ale to moc fantazíruju, pěkně zápas po zápase :D
Reagovat
Mac
No, pamatuju si, mám dojem že Wimbledon 2013, všechny favoritky vyletěly a kvítka se tam podelala ve 1/4 či semi s nějakou flipkens či co.
Reagovat
Pavlis
Tehdy byla Petra limitována zdravotně, myslím. Ale do toho zápasu dala všechno.
Reagovat
janek_da
jj, zdravou Petru, v normálním prostředí s dobrými lajnovými, naposled porazila Serena ve W12.
Reagovat
PetaM
Jo ... byla tehdy červená jako rak, potila se, funěla. Dostala prášek, na chvíli to pomohlo, ale stejně prohrála :) Ále, však se stává :)
Reagovat
FulnekUltras
hlavně tam v klíčové koncovce podělala dva jasné voleje u sítě, a pak už se to táhlo z kopce pěkně po mandlíkovsku - Flipkens byla v té době hodně nebezpečná a zápas rozhodovaly drobnosti
Reagovat
bIbec
ono když vynecháme GS a ty nějaké prohry s Mášou v semíčkách, tak těch proher bylo celkem dost.. ale né tolik, abychom mohli prohlásit, že je Kvítí v těch závěrečných kolech labilka. Patří k těm, co povětšinou hrají v těchto fázích turnajů dobře.. patří k těm více nebezpečným v rámci toho jakéhosi průměru.

Takže jo, šanci má, ale zadarmo to nedostane. Já se pořád držím nohama na zemi.
Reagovat
Pavol
Karolína daj pozor na Jenifer. Nepúšťaj jej prvý set. Bojuj od začiatku a nepoľavuj ani na sekundu. Proste ak prehráš musím to byť po tvojom najlepšom výkone. Ale ak dáš najlepší výkon tak nemôžeš prehrať lebo si No 1
Reagovat
Pavol
PS : Ani Mugu nieje taká hustá ako sa tvári.
Reagovat
freeteepek
Je to podobný jako se Serenou. Jak ji dostaneš pod tlak, rozklepovou se jí kolena. Tyhle hráčky nejsou na tlak od soupeřek zvyklé. Zvykly si diktovat tempo zápasu a když se to najednou zvrtne, jsou z toho vykulený:-)
Reagovat
Pavol
Na internete som sledoval aj Mugu trénera ako rýchlo pochopil že už je zle nedobre.
Reagovat
EllNino
Musel jsem se na nějaký komentář vyspat, byl jsem celkem vláčnej po tom zápase :D ...
Nejprve jsem si myslel, že Petra má svůj vyhazovací den, že to bude rychlej konec, 1:4 a BP vypadalo už fakt hrozivě ... ale pak se cosi stalo a Petra začala dávkovat pumelice s klidem rozvahou, ale potřebnou silou do rohů a tam, kde Mugu nemohla být, Zčalo to být vyrované utkání a zanedlouho Petra brejkla zpět, a co víc, mohla ukončit servisem set za stavu 6:5 ... tam lehce znervozněla a Mugu se povedlo pár returnů ... ani TB nezačal dobře ale klíčový byl míček za stavu 0:2 a 2. servis Petry, kdy to Mugu narvala vší silou do sítě ... tam se Petra povzbudila a já cítil, že to byl ten chlebolam :))....celý zbytek TB pak Petra jasně ovládla a peví set byl její ... v očích byl zase oheň, dlouho jsem ho tam neviděl, ani v Birminghamu, možná naposledy někde v Asii loni, proti Kerber ve Wuhanu asi :)
Druhý set začala ztrátou, ale ugu bya zlomená, odevzdala rebreak, a pak ztratila znova a už to vypadalo hodně dobře, ten mečbol za stavu 5:2 byl hodně sporný a nevím, proč rozhodčí řval aut, ale na to už je zbytečné cokoli říkat ... při tom gemu do zápasu jsem zestárl asi o 10, sekal se mi stream, výměny jsem neviděl, mečbol taky ne, až jsem pak našel jiný a tam už byl rozhovor, takže jsem byl takovej spíš nasranej, že se to neviděl naživo, ale pak jsem si to našel, takže jsem si to vychutnal zpětně ...

Petra hrála velmi dobře, udržela dobrou úroveň zápasu po celou dobu, moc nešel servis, dost dvojchyb, hlavně na brejkboly, ale to bylo způsobeno taky tím, že by jí "papíry" Mugu zabila do rohů ...:) Ale jinak velmi pěkné představení a už se těším na zápas s Venus, další souboj legendárních tenistek, a Petra má rozhodně šanci :) Jedeš voůe !
Reagovat
Torn
Hlavně si myslim, že tenhle zápas konečně ukázal, že Petra má na hráčky TOP10. Neviděl jsem to, Mugu možná nehrála úplně svůj strop, na druhou stranu za poslední měsíce porazila plno hráček a vyhrála 2 turnaje, takže tohle lze brát jako skutečně měřítko, že Petra má minnimálně šanci se vrátit do TOP. Snad urve ještě aspoň jeden zápas.
Reagovat
PetaM
Mugu na začátku hrála naprosto skvěle. Jako poslední týdny. Do stavu 4:1. Pak Petra překonala probémy na servisu, brejkla Mugu a ta se psychicky úplně složila. Ještě to pak nějak dostala do TB, ale Petra byla na vlně, tlačila a byla sebevědomá. To Mugu zřejmě nečekala úplně odcházela psychicky a její údery klesly tak o 75 %. Petra psychicky zlomila v této fázi nejtěžší soupeřku, takže klobouček :D
Reagovat
Nancy_z
Pěknej komentář +1000 :-)
Reagovat
sprchon
Mně to zase vypli před rozhovorem, tak jdu hledat. :D
Reagovat
slacker
stalo se to ze jsem konecne zapnul stream, zrovna v tom momentu BP 1:4
Reagovat
Vojtaakk
Rýsuje se snové semi Petra-Sloane. Tak snad to dopadne dobře.
Reagovat
Pavlis
V šestém odstavci je chyba. Petra měla první mečbol při stavu 5-2 a druhý při 5-3.

Případně, druhý mečbol celkově, první na servisu.
Reagovat
Pe3k
Dobře Pe3o!
Reagovat
janek_da
5ro!
Reagovat
SubOptikT
53o!
Reagovat
Pe3k
Jo, hoši najděte si svůj vlastní styl :p
Reagovat
SubOptikT
V-III-o?
Reagovat
Pe3k
530!
Reagovat
sprchon
Pe13o
Reagovat
bIbec
Tak zápas to nakonec nebyl kdovíjaký. Garbine je proti střelkyním často bezradná. Teď je ale potřeba pustit řeznici z řetězů. Další soupeřky už mají větší zbraně. Venus může vzít v klidu zápas do svých rukou, pokud Petra nebude dostatečně agresivní a nebude jí chodit servis a Sevastová nebo Stephens můžou hru Petry naprosto rozložit.
Reagovat
bIbec
tohle je pěkný řeznický moment z dnešního zápasu

https://youtu.be/OcS3cqtCUBA?t=1m6s
Reagovat
letityfanousek
Bravo, jen tak dál
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. Marii se da videt, ne vsak slyset, u Petry jak kdy, ale nejlepe vzdy ze zaznamu :D
Reagovat
FulnekUltras
rozkoš bez rizika ;)))
Reagovat
peggy
Nechapu jak lide mohou byt tak zly,dejte jiz Marii pokoj.Co rekne toho se vetsina chytne, opravdu to nechapu.Trest si odpikala a hraje,nikomu neublizuje.Jsou tenistky,ktere mnely take trest a jeste se z toho kroutily/prasky na hubnuti,v polevce/oboji blbosti.Preji Marii na dalsim turnaji postup jeste vys.
Reagovat
Torn
Maruška je fajn a už určitě jí zdravě! :D
Reagovat
lars
Mareno z Plzenska neprovokuj, nebo budes zato pykat :)
Reagovat
SubOptikT
Já přeji Marii správnou medikaci!
Reagovat
peggy
Nechapu jak mohou byt lide tak zly,nechte jiz Marii
Reagovat
FulnekUltras
Pěkné dobré ráno i do západních Čech... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=9Louq3NI--k
Reagovat
MorusRubra
Reagovat
Stan_Borowitz
obzvlášť od času 2:07...
Reagovat
peggy
Nechapu jak mohou byt lide tak zly,nechte jiz Marii
Reagovat
smazaný uživatel
Ješte parkrat to zaspamuj a zacnu nesnaset marii jen kvuli jejim priznivcum tady.
Reagovat
peggy
Drzela jsem palce spanelce,skoda.
Reagovat
FulnekUltras
tak Venus bude možná jako soupeřka pro Petru příjemnější ;)
Reagovat
Andrew89
to bylo ráno takové překvapení. V koutku duše jsem věřil i když jsem myslel, že by mohl vyhrát ve 3 setech. Ve dvou je to ještě lepší. Dle scoringu to byly ale pěkný nervy..jsem rád, že jsem byl úšetřen:D ted se jdu podívat na záznam...protože to musim vidět. Pojd Petro!
Reagovat
Torn
Tak Péťa postupuje, to je super....včera jsem oplakával chudáka Marušku :(.
Reagovat
janek_da
MAruška je v poho. Si teď může konečně pinkat na parkovišti.
Reagovat
Torn
Maruška je fajn a ona si to parkoviště může aspoň celé koupit a pak si tam pinkat třeba s maketou Sevastové, víš? :D
Reagovat
janek_da
Maruška je všude
http://www.cestovinky.cz/clanek/rve-jako-sarapovova-islandsky-vodopad-dettifoss-proste-nepreslechnete
Reagovat
Torn
Maruška se transformovala na vodní živel. :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Kéž by to konečně udělala. I řvát si tam bude moct do sytosti a žádné antidopingové kontroly nebudou hrozit...
Reagovat
lars
zadny chudak, ale protekcni hrisnice
Reagovat
Torn
Ne, je to Maruna, co vyhrála GS. :D
Reagovat
lars
nemuze byt chudak, kdyz patri mezi nejvice vydelavajici tenistky
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
vrabejka
Wow tak Kvitovou musíme začít brát vážně. Je super že pomohla i Káje. Vypadá, to že Petra má zase turnaj kde je neporazitelná tak doufejme že nás nezklame.
Vee je těžká hráčka ale je to rozhodně hráčka na kterou ve formě má.
Reagovat
janek_da
tvl, ty nemáš dost?
Reagovat
janek_da
Zápas, tedy set, jsem viděl.

Za mě byl klíčový fiftýn jak Petra do stavu 4*:2 0:15 prohrála 4 míče za sebou. Muguruza vypadala, že se nadechuje, dokonce na returnu těžce zatlačila Petru, šla na síť a Peťa tam prdla parádní forehandový prohoz podél z hodně těžké pozice.
Reagovat
janek_da
A to co Petra dala za bh 2m za lajnou s neskutečným úhlem ... Tomuhle říkám hot shot. A ne ty vyběhané výměny, případně winer z předešlého špatného zakončení soupeřky.
Reagovat
janek_da
Reagovat
FulnekUltras
tam je vidět, že tohle bude paní schopná zahrát občas i v padesáti... ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělá zpráva takhle ráno :-)
Reagovat
bIbec
Pěkně Kvítko, snad ten zápas někde najdu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist