Kvitová porazila Džabúrovou i potřetí. V Cincinnati ztratila jen tři gamy a je ve čtvrtfinále

20. 8. 2021, 00:21
Aktuality 26
WTA CINCINNATI - Petra Kvitová v Cincinnati smetla 6-1 6-2 Tunisanku Ons Džabúrovou, s níž neztratila set ani ve třetím vzájemném duelu. Ve čtvrtfinále se dvojnásobná semifinalistka utká už pošestnácté s Němkou Angelique Kerberovou.
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

Petra Kvitová na posledních čtyřech turnajích vyhrála jen dva zápasy proti Fioně Ferrové a Jasmině Paoliniové. Tento týden v Cincinnati však nachází herní pohodu a počtvrté v sezoně na jednom turnaji porazila minimálně tři soupeřky.

31letá Češka v Ohiu ještě neztratila set. V prvním kole vyřadila domácí bývalou šampionku Madison Keysovou, následně porazila Rusku Veroniku Kuděrmetovovou a dnes nedala šanci v životní formě hrající Tunisance Ons Džabúrové.

Jediné menší klopýtnutí Kvitová zaznamenala až za stavu 6-1 a 3-0, kdy si čistou hrou prohrála podání a v dalším gamu nevyužila tři brejkboly. Víc už však 22. hráčce světa nedovolila a za 63 minutách zvítězila 6-1 6-2. I třetí vzájemný souboj vyhrála 2-0 na sety.

Češka byla ráda, že zápas zvládla rychle, protože se pořád necítí dobře poté, co měla v minulých dnech střevní potíže.

"Je to trošku lepší, ale žádný zázrak," řekla Kvitová a dodala: "Jak mi není úplně dobře, tak asi hraju tenis uvolněněji, takže všechno zlé je pro něco dobré."


O semifinále, kterým by vyrovnala své maximum na Western & Southern Open z let 2012 a 2018, si Kvitová zahraje v duelu levorukých tenistek s Angelique Kerberovou. S o dva roky starší Němkou vede ve vzájemné bilanci těsně 8-7.

V případě postupu mezi kvarteto nejlepších se Kvitová teoreticky může vrátit do Top 10, ve které by doplnila krajanky Karolínu Plíškovou a Barboru Krejčíkovou. Ta ale místo v elitní desítce ještě jisté nemá.

V Cincinnati jsou ve čtvrtfinále tři Češky. Před Kvitovou v osmifinále uspěla také Barbora Krejčíková, jež zdolala Španělku Garbiñe Muguruzaovou, a večer se radovala Karolína Plíšková, která na pátý pokus porazila Jessicu Pegulaovou. Neuspěla jen Karolína Muchová, která kvůli zranění břišních svalů vzdala olympijské vítězce Belindě Bencicové ze Švýcarska.

• WTA 1000 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 2.114.989 dolarů
čtvrteční výsledky (19. 08. 2021)
• Dvouhra - osmifinále •
Kar. Plíšková (5-ČR) - Pegulaová (USA) 6-4 7-6(5)
Krejčíková (9-ČR) - Muguruzaová (8-Šp.) 6-1 6-7(5) 6-2
Kvitová (11-ČR) - Džabúrová (Tun.) 6-1 6-2
Bencicová (10-Švýc.) - Muchová (ČR) 7-5 2-1 / skreč M.
Bartyová (1-Austr.) - Azarenková (14-Běl.) 6-0 6-2
Teichmannová (Švýc.) - Ósakaová (2-Jap.) 3-6 6-3 6-3
Kerberová (Něm.) - Ostapenková (Lot.) 4-6 6-2 7-5
Badosaová (Šp.) - Rybakinová (Kaz.) 6-2 7-6(5)
Čtvrtfinálové dvojice:
Krejčíková (9-ČR) - Bartyová (1-Austr.)
Kvitová (11-ČR) - Kerberová (Něm.)
Kar. Plíšková (5-ČR) - Badosaová (Šp.)
Bencicová (10-Švýc.) - Teichmanová (Švýc.)
• Čtyřhra - 2. kolo •
Krejčíková/Sinaiková (2-ČR) - Matteková-Sandsová/Šwiateková (USA/Pol.) 6-4 6-3
Stosurová/Shuai Zhang (Austr./Čína) - Peschkeová/Perezová (ČR/Austr.) 6-3 3-6 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
tommr
ještě k tomu návratu našich smile do top-10: radost nám může pokazit Bencicová pokud na turnaji dojde dál než naše holky. A protože má ve čtvrtfinále výrazně slabší soupeřku než naše hráčky je to bohužel docela reálný ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
abych jen nevtipkoval...
Holky jsem viděl všechny krom Mušky, což byl myslím ideál.

Kvítí si sice neodpustila svoji klasiku (asi bez ní nedokáže být), tím myslím hrát tutový winner do rohu na soupeřku, pak ještě nějaké ty debly, ale jinak excelentní výkon vyšperkovaný několika démanty z BH i FH. Suverénní, prostě hladová lvice - teda asi je na dietě a těžce to nesesmile Chudák Žabka, vůbec nestíhala. Sojka ji sice hůře tráví, ale já doufám, že Petře pomůže od těch zdravotních trablů.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kája vs Pegula?
Ehmsmile Nevím, co na to říct, to nebyl zápas, to bylo prostě freak show. Teda ne že by aktérky byly příšerky, ale to co předváděly, to rozhodně.
Jestli se Vlk (doufám, že nezaběhnul moc hluboko do lesa) rozplývá nad Pellou, tak tohle by musel ocenit. Řecké drama se vším všudy, i deus ex machina se v podobě závěrečného jemného dotyku pásky dostavilsmile
Myslím, že i náš génius Cimrman by zápas musel označit jako crazy.
Do těla Káji (z minulého zápasu) se v šatně vtělila nějaká zvláštní bytost a předváděla šílené pohyby a údery. Ovšem zhruba po 5gemech v každém setu její moc slábla a víra Káji v Boží pomoc ji v tiebreaku definitivně zasadila poslední ránu. Ano, tak nějak vypadá tenisový exorcismussmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bára
První set jak z jiného světa - Koťátko se zamotalo do klubka bavlny a nevědělo, jak z něj ven. Jen se bezradně dívalo, jak kolem něj létají míče a dopadají precizně do kurtu. Nechápal to ani komentátor, jen se rozplýval nad tou úderovou lehkostí.
Ve druhém setu se Báře sešly debly a pár výhozů, Koťátko se prokousalo z klubka a zápas zdramatizovalo. Naštěstí jen na chvíli, protože ve třetím setu opět začala vládnout žlutá raketa a ubohé koťátko již nemělo síly na obrat. Koťátko hrálo dá se říct velmi velmi dobře, zápas měl úžasnou úroveň a určitě bych ho nebál zařadit mez nej zápasy ženského okruhu této sezónysmilesmile Hbitá agresivní a přesná hra Koťátka proti laserově dokonalé, elegantní a klidné hře Báry to je ideální kombinace pro oko tenisového diváka. Minimálně teda aspoň pro mý pár očísmile
Reagovat
annah
Pro mě taky. Byl to úžasný zápas, zejména koncovka. :-)
Reagovat
Mony
To jsem ještě viděl. Bára, podobně jako před lety Osaka určitě probuzený výjimečný talent. Můj tip, že narazila na někoho, kdo viděl, kde je její skrytý poklad a uměl s tím pracovat. Jinak nevím, proč by to nešlo s Novotnou.
Taky v TB ale byly vidět mentální rezervy, opatrnost při servisu za stavu 5:4 oproti zvýšené nabuzenosti a sebedůvěry Muguruzy.. A to má ještě Bára velké štěstí, že má zkušenosti z vypjatých TB v deblu a mentálního kouče.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Koťátko hrálo v TB parádně, prodalo tam všechny zkusenosti. Koneckonců si set za svůj výkon plně zasloužilo. Ale to můžu říct až teď po zápasesmile
Reagovat
Mony
To by bylo něco pro mesmile.. Skoda že jsem na začátku u toho na gauči usnul..Tvrda cardio lekce-nejlepší uspavadlo
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nejlepší cardio lekce byla Kája vs Pegulasmilesmile
Reagovat
Blondie
Poserka jede smile

https://www.idnes.cz/sport/tenis/petra-kvitova-cincinnati-osmifinale-vitezstvi-strevni-potize-rozhovor.A210820_023928_tenis_ikuc
Reagovat
d@ve
Asi proto se nechtěla Péta moc zdržovat na kurtu. smile
Reagovat
smazaný uživatel
protože je dehydrovaná. Začnou jí zapadat oči a konec se blíží. Tak raději mizísmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nemá děvečka nemá stání,
ven z kurtu ji stále cos pohání.
smile
Reagovat
Blondie
:D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
smile Giorgiová září na kurtu i jako modelka
https://sport.aktualne.cz/ostatni-sporty/sportovni-social/r~38d70510004211ec9322ac1f6b220ee8
Reagovat
Mony
Maminka je návrhářka, tak má modelku při ruce. Je podobné jako Osaka fotogenicka, ale jinak asi nesměla a malomluvna. Hodně hezká modelka, na kurtů zas tak okouzlující není, tedy kromě její strilecky
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Počkej, blixa ti to vysvětlísmile
Ale aspoň nebude žárlivá scénasmile
Reagovat
blixa
Nevysvětlím. Já ho jen utratím. Nejni čas na kecy ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
O prdelce se nebochybujesmile
Není čas rozlišovatsmile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
aape
Petra dnes opravdu suverénně smile
Ons bez šance
Reagovat
Blondie
Dobré to dneska bylo, moc dobré smile
Reagovat
Fandina
Článek s výhrou Petry, nula příspěvků, respektive teď jeden. O Petře se píše jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
smile a kde?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist