Prokletí odčarováno! Plíšková otočila stav 0-5 a na pátý pokus porazila Pegulaovou

20. 8. 2021, 01:07
Aktuality 50
WTA CINCINNATI - Až na pátý pokus po čtyřech letošních porážkách našla Karolína Plíšková recept na Jessicu Pegulaovou. Američanku porazila na její domácí půdě v Cincinnati, kde zvítězila 6-4 7-6, přestože ve druhém setu prohrávala už 0-5 a v dalším průběhu čelila setbolům. Ve čtvrtfinále, v němž jsou celkem tři Češky, se šampionka z roku 2016 střetne se Španělkou Paulou Badosaovou.
Karolína Plíšková (© j48tennis.net)

Karolína Plíšková v červenci našla postupem do finále Wimbledonu psychickou a herní pohodu. Tu potvrdila minulý týden v Montréalu, kde si v neděli zahrála potřetí v sezoně finále, a nyní také na dalším turnaji WTA 1000 v Cincinnati.

Po včerejší hladké výhře nad Kazaškou Julií Putincevovou totiž dokázala najít i cestu ke zdolání neoblíbené soupeřky Jessiky Pegulaové. O dva roky mladší Američanky, s níž letos prohrála v Dauhá, Dubaji, Miami i na trávě v Berlíně. 

Plíšková měla blízko k první výhře už v březnu na Floridě, kde po otočce z 1-6 a 1-4 vedla ve třetím setu 4-2 a měla brejkboly. Tehdy ale obrat nedokonala.

Statistiky zápasu
Plíšková - Pegulaová
4 esa 5
4 dvojchyby 1
64 %
1. podání 'in' 63 %
66 %
úsp. 1. podání 63 %
42 %
úsp. 2. podání 42 %
16 winnery 15
32 nevyn. chyby 31
5/7 brejkboly 4/11
71 celkem bodů 67
čas: 1:24

Prokletí jménem Pegulaová odčarovala až na pátý pokus na hardu v Cincinnati, přitom v zápase plném nevynucených chyb musela dvakrát otáčet nepříznivý vývoj. 

V prvním setu devětadvacetiletá Češka prohrávala 1-4, vývoj otočila ziskem pěti gamů v řadě. V úvodu druhé sady naopak pět gamů v řadě prohrála, navíc v nich uhrála jen pět fiftýnů. Set ale ani za stavu 0-5 nevzdala a po odvrácení dvou setbolů si vynutila tie-break.

V něm si Plíšková vypracovala vedení 6-1 a pět mečbolů v řadě. Čtyři z nich neproměnila, využila až ten poslední se štěstím - míček z jejího bekhendu se pouze překulil přes pásku těsně za síť na polovinu soupeřky.

"Je to neskutečný pocit, asi nejlepší tenhle rok," smála se Plíšková v on-line rozhovoru s novináři po první výhře nad Pegulaovou v kariéře. "Popravdě, tenisově to žádný krásný zápas nebyl, ale je to cenné vítězství. Fakt se mi s ní hraje špatně, ona hraj nízké placky, což mi nevyhovuje, a jsem ráda, že se mi to podařilo. Do budoucna bude větší víra ve vítězství s ní."

"Na začátku roku jsem nehrála úplně dobře. Teď je jiná situace, mám za sebou spoustu vyhraných zápasů, cítím se líp a v tom byl asi rozdíl. Dnes jsem byla celkově pozitivně naladěná a připravená bojovat. Nějak jsem našla cestu, jak se do toho dostat, takže jsem si prasátko na konci zasloužila," uvedla ke šťastnému závěru.



V Cincinnati už nejsou hráčky v tzv. koronavirové bublině. "Mám pocit, že to je normální turnaj jako dřív," těší Plíškovou. Tenisté se můžou fotit i se podepisovat fanouškům a mají v šatnách vlastní skříňku. "Kterou nemusíme vyklízet. Můžeme kamkoliv. Máme svobodu," dodala.


Vítězka Western & Southern Open z roku 2016 Plíšková se ve čtvrtfinále střetne se Španělkou Paulou Badosaovou, kterou v jediném střetnutí před šesti lety v Miami porazila. Soupeřce ale tehdy bylo teprve 17 let.

"Už jsme hrály dávno, ale hraje dobře. Obě máme v poslední době hru na vysoké úrovni, takže to bude o pár míčích," očekává Plíšková.

23letá Španělka Badosaová se mezi osmičku nejlepších dostala po výhře 6-2 7-6 nad Kazaškou Jelenou Rybakinovou.

3 Češky mezi 8 nejlepšími
Mezi osmičkou nejlepších jsou tak v Cincinnati tři Češky. Před Plíškovou v osmifinále uspěly také Barbora Krejčíková, jež vyřadila Garbiñe Muguruzaovou, a Petra Kvitová, která smetla Ons Džabúrovou.

Českou 'flotilu' ve čtvrtfinále nerozšířila pouze Karolína Muchová, která v závěrečném večerním osmifinále vzdala za stavu 5-7 a 1-2 olympijské vítězce Belindě Bencicové. Českou tenistku limitovalo zranění břišního svalu na levé straně.

Rozjetou Švýcarku Bencicovou v dalším zápase čeká krajanka Jil Teichmanová. Čtyřiadvacetiletá Švýcarka porazila 3-6 6-3 6-3 světovou dvojku Naomi Ósakaovou z Japonska a připsala si svůj nejcennější skalp. Hráčku Top 10 zdolala teprve počtvrté v kariéře.

• WTA 1000 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 2.114.989 dolarů
čtvrteční výsledky (19. 08. 2021)
• Dvouhra - osmifinále •
Kar. Plíšková (5-ČR) - Pegulaová (USA) 6-4 7-6(5)
Krejčíková (9-ČR) - Muguruzaová (8-Šp.) 6-1 6-7(5) 6-2
Kvitová (11-ČR) - Džabúrová (Tun.) 6-1 6-2
Bencicová (10-Švýc.) - Muchová (ČR) 7-5 2-1 / skreč M.
Bartyová (1-Austr.) - Azarenková (14-Běl.) 6-0 6-2
Teichmannová (Švýc.) - Ósakaová (2-Jap.) 3-6 6-3 6-3
Kerberová (Něm.) - Ostapenková (Lot.) 4-6 6-2 7-5
Badosaová (Šp.) - Rybakinová (Kaz.) 6-2 7-6(5)
Čtvrtfinálové dvojice:
Krejčíková (9-ČR) - Bartyová (1-Austr.)
Kvitová (11-ČR) - Kerberová (Něm.)
Kar. Plíšková (5-ČR) - Badosaová (Šp.)
Bencicová (10-Švýc.) - Teichmanová (Švýc.)
• Čtyřhra - 2. kolo •
Krejčíková/Sinaiková (2-ČR) - Matteková-Sandsová/Šwiateková (USA/Pol.) 6-4 6-3
Stosurová/Shuai Zhang (Austr./Čína) - Peschkeová/Perezová (ČR/Austr.) 6-3 3-6 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

50
Přidat komentář
EllNino
Podruhe mylne info o tom, ze je Bara dnes na centru poprve smile
Reagovat
Drzymalski
Bárty - Krejčíková....taky vám lezou krkem Baumrukovy výkřiky a žvásty?
Reagovat
EllNino
Uplne sileny, blekota, s Garbine Mugurusa a Viktorií Azarenka. Zatim nehrala pry tady na centru, pritom na nem hrala prvni kolo a mohl bych pokracovat
Reagovat
LukasH
A to je důvod, proč mi to přechylování zas tolik nevadí. U některých jmen je to tedy děsný, to jo. Ale říct s "Azarenkovou" mi přijde v pohodě. Ostatně, ani nevím jak by se to mělo u ruských jmen jinak říkat. Kritizovalo se tu např. Šarapovová...že stačí Šarapova. A to je tedy podle vzoru žena? Jenže pak by bylo porazila Šarapovu a říkalo se Šarapovou. Takže další paskvil. A proto čeština přechyluje. Aby to bylo podle jasných pravidel.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, Šarapovu je správněsmile
Reagovat
annah
Mně by nejlíp znělo: Hrát s Azarenkou. Porazit Azarenku.
Reagovat
EllNino
Urcite
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nejelegantnější řešení.smile
Reagovat
Fandina
je to Viktorie Azarenka, takže stačí normálně skloňovat. S Viktorií Azarenkou a je to v pohodě.

To samé Šarapova. Zbytečné přidávání nového ová. Stačí skloňovat a je to.
Reagovat
com
nerozumis tomu smilesmile
Reagovat
Fandina
No a?
Reagovat
EllNino
Ešly Barty nezmiňuji smile
Reagovat
EllNino
Ted je to vlastne (pul minuty pauza) same chyby (minuta pauza) ne tak to byl dobry mic a ted eso
Reagovat
Kub1s
nejlepší je jeho funění a mlaskání do mikrofonu
Reagovat
EllNino
Se Svetlanou Kuznecovou a Viktorii Azarenka .. jabka a hrusky
Reagovat
Drzymalski
Baumruk to je Bažant tenisového komentu.
Reagovat
jirkaS
STV2smile
Reagovat
vladka
Jak se dá tohohle člověka zbavit?
Reagovat
com
smilesmile doufal sem, ze to tentokrat vyjde smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ses tak vožral před zápasem, že ses vzbudil až teď?smile
Reagovat
com
tak ja mam obcas i realnej zivot, ze se kolikrat nedostanu delsi dobu k netu smile Néé jako tady ty mistni virtualni honiči, kteri tu sou rano, odpoledne, vecer a jeste se divaj na zapasy ve dve v noci smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale to zas já ti rozumím, i off line život je fajnsmile
Reagovat
Pe3k
Za tu Pegu gratz. smile
Reagovat
vladka
To bylo psycho, konec dobrý, všechno dobrésmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile Nevím, co na to říct, to nebyl zápas, to bylo prostě freak show. Teda ne že by aktérky byly příšerky, ale to co předváděly, to bylo rozhodně bizarní.
Jestli se Vlk (doufám, že nezaběhnul moc hluboko do lesa) rozplývá nad Pellou, tak tohle by musel ocenit. Řecké drama se vším všudy, i deus ex machina se v podobě závěrečného jemného dotyku pásky snesl na kurtsmile
Myslím, že i náš génius Cimrman by zápas musel označit jako crazy.
Do těla Káji (z minulého zápasu) se v šatně vtělila nějaká zvláštní bytost a předváděla šílené pohyby a údery. Ovšem zhruba po 5gemech v každém setu její moc slábla a víra Káji v Boží pomoc ji v tiebreaku definitivně zasadila poslední ránu. Ano, tak nějak vypadá tenisový exorcismussmile
Reagovat
tommr
jj byl to šílenej zápas jakej se jen tak nevidí. Jasně se v něm ukázalo, že v zápasech těchto dvou hráček nejde jen o tenisový umění ale že to je hlavně o hlavě ... smile
Doufám, že tenhle zápas byl zlomem a odted se už v jejich vzájemných zápasech bude prosazovat tenisově vyspělejší hráčka což je jednoznačně Karolína ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Rozhozený byly obě a na střídačku. Já zas nebyl v plné koncentraci, páč jsem k tomu ještě sledoval Kvítí a chlapy... Tam kdyby Klaun nebyl úplný jelito a simulant a měl trochu výdrž, tak by Rubla musel porazit. Už je zkrátka taky za zenitem a ten jeho vrchol netrval dlouho. Měl jsem ho rád, než totálně zlemplovatěl.
Reagovat
blixa
Ale prd, vůbec jste to nepochopili. Prostě dát fóra, dot?hnout, dorazit. A znovu. Povolit, přitáhnout, povolit, přitáhnout. Tak sa má hrať šach !!! smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A není lepší hrát bleskovku jako Petra?smile
Reagovat
blixa
To se jeden vůbec nepobaví smile
Reagovat
Torn
Přesně. Když už tam měla díváky, chtěla jim dát možnost. Když to v Římě mělo rychlý proces, nelíbilo se to...Kája se snaží divákům zavděčit! Má to holka těžký.
Reagovat
vojta91
AceQueen a každý druhy zapas na ne prohraje..smilesmile
Reagovat
Jan
Muchová, kdyby jela na olympiádu, tak to s tím břišním svalem asi dopadlo podobně. Ještě, že tam jela Markéta smile
Reagovat
EllNino
Najednou, kdyby Markéta vypadla hned, posílali by tam Mušku, typicky česká povaha
Reagovat
Jan
Před olympiádou jsem psal, že si aspoň Muška doléčí břišní sval, když tam nejede. Nedoléčila. Po bitvě je samozřejmě každý generál. I ty smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Mayo
Pegula riadne labilná smile
Reagovat
smazaný uživatel
https://sport.aktualne.cz/ostatni-sporty/sportovni-social/r~38d70510004211ec9322ac1f6b220ee8
Reagovat
baba
v poslední době se tady množí moc chyb, Osaka vypadla s Jill, nemůže tvořit dvojici s Benčič.
Reagovat
majkl005
víme, co se Mušce stalo? :( taková česká Bianca...achjo...přitom ta holka je tak šikovná...
Reagovat
majkl005
jo, už jsem viděl v jiném článku, břišák :(
Reagovat
vojta91
Ještě ze Muška nejela na olympiádu místo Markétysmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Aussie
Dostala právě na frak od Švýcarky. To má z toho, že si dneska stáhla vlasy do drdolu - kdyby si je nechala kolem hlavy jako svatozář, nikdo by si na ní netroufal!
Reagovat
Fransoas
Nakonec se střetne se Španělkou.Bude to další výzva,neboť Badosa má velice dobrou formu.
Reagovat
Fandina
Článek s výhrou Káji v počtu nula, respektive teď jedna. O Káje se píše jinde.
Reagovat
Fandina
Nicméně teď druhý, prokletí odčarováno, fakt mě ten název pobavil.
Reagovat
Fandina
Teď třetí, také k článku. Kája to otočila z 0:5.
Reagovat
Fransoas
Dá se to taky nazvat i tímto způsobem.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde jsou lidi tam jsou chyby.smile Hezký den.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist