Kvitová v Miami čekání na finále neukončí, ve čtvrtfinále nezastavila Šwiatekovou

31. 3. 2022, 06:44
Aktuality 33
WTA MIAMI - Petra Kvitová své maximum na turnaji WTA 1000 v Miami nepřekonala a o první finále od loňského března si nezahraje. 32letá Češka ve čtvrtfinále podlehla 3-6 3-6 Ize Šwiatekové, která si připsala již 15. výhru v řadě. Polka, jež se v pondělí stane novou světovou jedničkou, v semifinále narazí na domácí Pegulaovou. Američanka postoupila po skreči nemocné Pauly Badosaové.
Iga Šwiateková a Petra Kvitová

Petra Kvitová v Miami poprvé od loňské srpna a následné sérii deseti turnajů vyhrála tři zápasy po sobě dva zápasy. Alespoň dvakrát po sobě vyhrála teprve podruhé v sezoně.

O první finále od začátku loňského března, kdy triumfovala v Dauhá, si ale nezahraje. V boji o první letošní semifinále podlehla 3-6 3-6 Polce Ize Šwiatekové a své maximum na Floridě nepřekonala. Ve čtvrtfinále ztroskotala také v v letech 2014 a 2019.

Dvaatřicetiletá Kvitová od začátku tahala za kratší konec a nevypracovala si jediný brejkbol. Šwiatekové nakonec podlehla v prvním vzájemném střetnutí za 77 minut.

20letá Polka Šwiateková, která se příští týden stane 28. světovou jedničkou, po triumfech v Dauhá a v Indian Wells neprohrála na turnajích WTA 1000 už 15 zápasů v řadě. V Miami ztratila ve čtyřech vystoupeních pouhých patnáct gamů.

"Jsem teď v laufu a doufám, že mi to ještě nějakou dobu vydrží. Uhrát takhle dlouhou sérii vítězství není snadné. Mám upřímnou radost, že jsem zdravá a můžu hrát zápasy s takovými hráčkami, jako je Petra. Ona je legenda," řekla Šwiateková na adresu dvojnásobné wimbledonské vítězky.

Šwiateková se stále může stát teprve čtvrtou tenistkou, která zkompletuje 'Sunshine Double', tedy vyhraje v Indian Wells a Miami během jedné sezony. Dosud se to povedlo jen Steffi Grafové (1994 a 1996), Kim Clijstersové (2005) a Viktorii Azarenkové (2016).



V semifinále se Šwiateková utká s domácí Jessicou Pegulaovou (h2h 0-1), s níž jediný vzájemný souboj ve Washingtonu 2019 prohrála ve třech setech.

Američanka Pegulaová v Miami už podruhé postoupila po skreči soupeřky. Ve čtvrtfinále jednadvacáté hráčce světa vzdala za stavu 1-4 nemocná Španělka Paola Badosaová.

Osmadvacetiletá Pegulaová odehrála zatím na turnaji čtyři utkání a k výhrám potřebovala jen zhruba pět a půl setu. V prvním kole měla jako nasazená šestnáctka volno, pak vyhrála dvakrát ve dvou setech a v osmifinále jí vzdala za stavu 0-6 Ukrajinka Anhelina Kalininová.

"Samozřejmě není nic pěkného vyhrát takhle," řekla Pegulaová poté, co Badosaová odstoupila po 20 minutách hry. "Hrály jsme proti sobě poprvé a fakt jsem se na to těšila, protože má skvělou sezonu."

Badosaová byla loni touto dobou na 71. místě žebříčku a příští týden vystoupá na životní třetí pozici. Pokud by porazila Pegulaovou, byla by dokonce světovou dvojkou. Podle svých slov se špatně cítila už v pondělí a málem nenastoupila k osmifinále proti Lindě Fruhvirtové. Mladou českou naději nakonec zdolala 6-2 6-3, ale čtvrtfinále už nedokončila.

Druhou semifinálovou dvojici v Miami vytvořily už v úterý Japonka Naomi Ósakaová a Švýcarka Belinda Bencicová.

• WTA 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 8.369.455 dolarů
středeční výsledky (30. 03. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Šwiateková (2-Pol.) - Kvitová (28-ČR) 6-3 6-3
Pegulaová (16-USA) - Badosaová (5-Šp.) 4-1 / skreč B.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
Patik
Osaka zadelí na Tsitsipasa že či chce hrať 9 setov..ty vole akoby on vyžadoval že chce mať rovnaké prize money..kua však sebe pridaj sety ty chceš viac prize money..keď sa chce rovnať mužom nech robí to čo muži inak nech je ticho..hentaké veci zapotí..bože..ešte chvílu a začnem ju nemať rád.
Reagovat
Holahej
"Od začátku jsem věděl, že musím držet tempo, protože hraje opravdu rychle," řekl Swiatek. "Chtěl jsem zůstat nízko na nohou a první podání bylo klíčové. Nevím, jestli jsem měl hodně vítězů, ale chtěl jsem načerpat pozitivní energii z jejích chyb. Jsem rád, že jsem zůstal soustředěný a dělal taktiku od A do Z."

Petro, škoda, že víc nepoužíváš "hlavu"....
Reagovat
tommr
kterej negramot to psal? Nevšim jsem si že by Swiatek byla muž? smile
Reagovat
Krisboy
Psal to automatický překladač.
Reagovat
Holahej
..kdo chce vidí, že je to úryvek z rozhovoru s Igou /překladač/, kdo nechce nevidí.. plus přidá si jízlivosti, ukazující spíš info o něm.., jak příznačné, ..k tenisu samému, taktice, obsahu nula nic..
Reagovat
elsky
Obsah je jasnej.. Swiatek je chlap smile
Reagovat
Krisboy
O to větší respekt Petře, jak vyrovnanej zápas s ním sehrála smile
Reagovat
elsky
smile
Reagovat
Krisboy
Když už sem kopíruješ články odjinud, dej si buď práci s překladem, nebo to dej v originále. Tohle je příšerný smile
Reagovat
Marduch
co je? Jenom ctí nepřechylovánísmile
Reagovat
Krisboy
No nevím, jména sice nepřechyluje, ale pohlaví anosmile
Reagovat
JohnB
Za chvíli se kvůli genderové korektnosti nebudou přechylovat ani pohlaví smile
Reagovat
Marduch
Proste Swiatek. Ten Swiatek smile
Reagovat
Holahej
..tady žádný autorský články nejsou, vždy jen výňatky odjinud.., toto je jen úryvek rozhovoru, který poskytla Iga WTA, ukazuje, že má, mimo jiné, měla připravenou taktiku s trenérem /předpokládám, že Petra má taky trenéra?/ a nehraje bezhlavě..
Reagovat
Holahej
After a strong start to the match, it took just one poor service game from Kvitova to give Swiatek all she needed to pocket the opening set. Kvitova hit 11 winners to 7 unforced errors compared to Swiatek's 6 winners and 3 unforced errors in the first set, but it was Swiatek who converted the only break point of the set. Serving at 2-3, Kvitova misfired to fall behind 15-40 and Swiatek immediately converted to break. Swiatek rolled through her service games to take it after 37 minutes.
Reagovat
Holahej
..plus překladač..
Po dobrém začátku zápasu stačilo Kvitové jen jediné špatné podání na podání, aby dala Swiatekové vše, co potřebovala k tomu, aby úvodní set dala do kapsy. Kvitová trefila v prvním setu 11 winnerů k 7 nevynuceným chybám oproti Swiatekovým 6 winnerům a 3 nevynuceným chybám, ale byla to právě Swiatek, kdo proměnil jediný brejkbal setu. Při podání za stavu 2-3 Kvitová selhala a zaostala 15-40 a Swiatek okamžitě přeměnil na brejk. Swiatek prošla svými servisními hrami a po 37 minutách to zvládla.

..tak budou jízlivosti..?..nebo něco zajímavého, k tenisu samotnému...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a proč je v tomhle překladu Swiatek najednou žena?smile

Jinak to, že zápas rozhodne 1 nebo 2 brejky je celkem běžná věc, jakkoli jich ve wta bývá více.
Zajímavější je spíš Ruud x Zvíře, kde měl Ruud záporný zápasový poměr W/UE zatímco Zvíře byl lehce v plusu a stejně prohrál. No, co i to se stane... Aktivita slavila úspěch.
Reagovat
paddy
poprvé tady vidím přeložený EN článek smile

myslím, že to není třeba, příp. stačí originál citaci s odkazem na zdroj, příp. stručně parafrázovat + URL link

u srbštiny bych to pochopil smile

hej-hou smile

pozn: URL není urologie
Reagovat
Krisboy
a co to teda je?smile
Reagovat
tommr
Petra nepřekvapila. Hrálo se prakticky jen při podání Petry, protože na returnu byla Petra doslova příšerná ...
Turnaj jako takovej je ale třeba z hlediska Petry hodnotit pozitivně, protože čtvrtfinále na velkým turnaji už tady nebylo ani nepamatuju. A prohrát se současnou Swiatekovou není žádná ostuda ...
Reagovat
JohnB
Ty možná nepamatuješ, ale bylo to letos v Dubaji, nebo loni na konci sezóny v Cinci smile
ale tys to zase protommroval co? smile
Reagovat
EllNino
Dubaj byla ale jen 500, takže opravdu na WTA 1000 od Cincinnati :))
Reagovat
JohnB
Tak tady se neselektovalo označní turnaje. Psalo se velký turnaj a za mě Dubaj velký turnaj je.
Reagovat
tommr
velké turnaje jsou jen ty kterých se musí povinně účastnit kompletní světová špička tzn. tisícovky a GS ...
Pětistovky jsou středně velké turnaje se značně kolísavým obsazením ...
Reagovat
JohnB
Zrovna v Dubaji pravideně startuje špička, takže tenhle tvůj argument je v tomto případě mimo.
Reagovat
elsky
Výsledky z minulých let jsou v nedohlednu. BTW: už se ví, co je s Karolínou Muchovou?
Reagovat
EllNino
Čtvrtfinále na Premier 1000 v Miami byl pro Petru úspěch i v jejích nejlepších letech ...

Jinak souhlas, lazaret, úplně zdravá není ani jedna naše holka v top 100
Reagovat
Drzymalski
Výsledek až tak neodpovídá dění na kurtu. Iga musela hrát nadoraz a hodně běhat. Petra měla jeden z lepších dnů. Jen 19 UE, více W než soupeřka jediný DF až v poslední hře. Sehrála i parádní rally zakončené kraťasy nebo inside peckami. Jinak ale klasické a tupé chyby: postup do kurtu při slabším druhém servisu IGY a rána do saka nebo autu. To dělá už roky a žádná změna. Aspoň už tolik neječí po banální výměně aby tu další v 90proc.projela. A problém "trenér". Tyhle blbiny jdou odnaučit. Ale ne tím, že budu hráčku držet za stehna, dívat se jí do očí a blábolit o české lvici.
Reagovat
FulnekUltras
;-))) smile

mečbol charakterizuje všechno... ;-)

pořád má Peťa třeba i na další titulový zápis - optimálně na GS bez trenéra ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
očakavany vysledok, pre petru je aj to 1/4 finale uspech momentalne smile
Reagovat
Mony
Prohrát že světovou jedničkou nikdy není ostuda. Už to není pouze o Petře, jak to bývalo dříve. Iga fakt kvalitasmile
Reagovat
rosm
Ocekavany komentar slovenskeho "fanouska" vseznaleho. Kde se zapomnely slovenske tenistky?
Reagovat
smazaný uživatel
lol ty trapny klaun
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist