Kvitová v Miami porazila Davisovou, o čtvrtfinále se utká s Kuděrmetovovou

28. 3. 2022, 07:12
Aktuality 10
WTA INDIAN WELLS - Petra Kvitová v Miami porazila 7-5 6-1 domácí Lauren Davisovou a postoupila do osmifinále. O první sérii tří výher od loňského srpna a čtvrtfinále, kterým by na Floridě vyrovnala svůj nejlepší výsledek, si zahraje v úterý s Veronikou Kuděrmetovovou.
Petra Kvitová (© j48tennis.net)

Mezi šestnáctku nejlepších v Miami postoupily dvě české tenistky. Pár hodin po 16leté Lindě Fruhvirtové, která vyřadila trojnásobnou šampionku Viktorii Azarenkovou, ve 3. kole uspěla také Petra Kvitová.

32letá rodačka z Bílovce si po úvodní třísetové výhře nad Francouzkou Clarou Burelovou poradila ve dvou setech s domácí Lauren Davisovou. V úvodu zápasu sice třikrát po sobě nedokázala potvrdit brejk, ale od stavu 5-5 už nečelila brejkbolu, získala 8 z 9 gamů a zvítězila 7-5 6-1 (highlights na webu WTA).

Dva zápasy po sobě Kvitová vyhrála teprve podruhé v sezoně, startuje přitom už na osmém turnaji. Naposledy se s Indian Wells loučila s kanárem od Marie Sakkariové, předtím v Dauhá vzdala kvůli obnovenému zánětu zranění.


Přerušit sérii 10 turnajů, na nichž nevyhrála víc jak dva zápasy, se Kvitová pokusí v úterý proti Veronice Kuděrmetovové (h2h 2-0). Tu loni porazila na antuce v Madridu i na hardu v Cincinnati.

Dvojnásobná grandslamová šampionka a bývalá světová dvojka Kvitová v Miami útočí na svůj nejlepší výsledek, kterým jsou čtvrtfinále z let 2014 a 2019. Alespoň v osmifinále proměnila pátý ze šesti posledních startů.

Iga Šwiateková skvělými výkony potvrzuje svůj blížící se posun do čela světového žebříčku. Ve třetím kole smetla 6-0 6-3 domácí Madison Brengleovou, vyhrála 13. zápas v řadě a se ztrátou pouhých pěti gamů postoupila do osmifinále.

Šwiateková v předchozím zápase proti Golubicové získala sedm gamů v řadě a stejnou sérii předvedla i v úvodu souboje s Brengleovou. Hru prohrála až po šňůře 14 vyhraných gamů. Američanku přestřílela na vítězné údery drtivě 25-4.

"Cítím, že je můj tenis na správném místě. Vím, že pozice v žebříčku na vás může vyvinout určitý tlak, ale na druhou stranu podobný pocit jsme měla, i když jsem byla poprvé v Top 10, v Top 5. Takže se soustředím jen na svou hru. Nevím, co bude po turnaji. Jestli klesne adrenalin a já budu mít více času se tím stresovat. Ale zatím se cítím skvěle. Spíše mě to motivuje, což je skvělé," řekla Šwiateková.

V něm bude 20letá Polka čelit o dva roky mladší Američance Cori Gauffové (h2h 1-0).

• WTA 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 8.369.455 dolarů
nedělní výsledky (27. 03. 2022)
• Dvouhra - 3. kolo •
L. Fruhvirtová (ČR) - Azarenková (12) 6-2 3-0 / skreč A.
Kvitová (28-ČR) - Davisová (USA) 7-5 6-1
Šwiateková (2-Pol.) - Brengleová (USA) 6-0 6-3
Badosaová (5-Šp.) - Putincevová (Kaz.) 6-3 6-2
Gauffová (14-USA) - Shuai Zhang (Čína) 7-6(1) 7-5
Pegulaová (16-USA) - Rybakinová (17-Kaz.) 6-3 6-4
Kuděrmětovová (21-Rus.) - Rogersová (USA) 6-1 7-5
Kalininová (Ukr.) - Haddadová Maiaová (Braz.) 2-6 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
FulnekUltras
dokonce ani státní příslušnost hejkala "není vhodné" tady uvádět - "svobodná a nezávislá" média jedou spolehlivě podle společných not - odkudpak asi ??? smile
Reagovat
Fandina
super. A doufám, že bude pokračovat. Držím palce, pojď!!!
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile

ale co tam dělá ta žlutomodrá pentle, to skutečně nechápu - vlastně chápu, globáldobroserná trapnost pod zvrácenou taktovkou gateSSorosovské mediální mafie je dnes bohužel všudypřítomná...
Reagovat
Fandina
Ubožák jako ty se nikdy nezastane napadeného.
Reagovat
FulnekUltras
hlavně moc nevystrkuj hlavu ze stáda - ještě by tě mohlo ofouknout smile
Reagovat
blixa
Zdá se, že je opět potřeba několika milých, upřímných slov ...

Chcípni, ty zkurvenej šmejde !!!!
Reagovat
FulnekUltras
když ti to dělá dobře... smile

placku OF jsi zřejmě propásl, tak si to teď můžeš aspoň trochu vynahradit ;-)))
Reagovat
Fandina
Mě vždycky ten dement vytočí, než si uvědomím, co je to za šmejda.
Reagovat
annah
Jak tě to může vytočit? Vždyť je úplně padlej na hlavu...
Reagovat
Fandina
Vždycky na to zapomenu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist