Kvitová v Miami smetla i bývalou šampionku, Vondroušová je v osmifinále po obratu

28. 3. 2021, 08:14
Aktuality 24
WTA MIAMI - Třetí kolo na prestižním turnaji v Miami v sobotu zvládly obě nasazené Češky. Petra Kvitová ve večerním duelu smetla šampionku z roku 2017 Britku Johannu Kontaovou a do osmifinále postoupila se ztrátou pouhých sedmi gamů. Markéta Vondroušová se mezi šestnáctku nejlepších dostala po obratu proti Švýcarce Belindě Bencicové. V boji o čtvrtfinále na obě čekají soupeřky z Top 10.
Petra Kvitová (© AFP)

Petra Kvitová v Miami hraje po dvou týdnech od svého posledního startu v Dubaji, kde úvodní utkání vzdala ve druhém setu kvůli zranění stehenního svalu. Krátce předtím ovládla turnaj v Dauhá.

A zatím na Floridě dominuje. Nejprve smetla 6-0 6-4 Francouzku Alizé Cornetovou, když v prvním setu ztratila jen tři fiftýny, a v sobotu nedala šanci ani Johanně Kontaové. Britce, která před čtyřmi lety v Miami slavila svůj nejcennější titul, nenabídla ani jeden brejkbol a zvítězila 6-1 6-2.

31letá Češka zasypala obě své soupeřky v rychlých duelech shodně 19 vítěznými údery. Proti světové osmnáctce Kontaové udělala jen deset nevynucených chyb a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 4-2. Na tvrdém povrchu vyhrála všech šest setů.

V Miami hraje Kvitová pojedenácté, jejím maximem jsou čtvrtfinále z let 2014 a 2019. O jeho vyrovnání se utká se světovou pětkou Elinou Svitolinovou. S šestadvacetiletou Ukrajinkou má desátá hráčka světového žebříčku bilanci 7-3, naposledy se však utkaly před třemi lety.

Markéta Vondroušová je zatím v Miami specialistkou ne desetigamové sety. Po výhře 6-4 6-4 nad Číňankou Qiang Wang zdolala 4-6 6-4 6-4 dvanáctou hráčku světa Švýcarku Belindu Bencicovou.

21letá Češka vyhrála první vzájemný zápas na okruhu WTA s o dva roky starší Bencicovou za téměř dvě a půl hodiny. V třetím setu si jako první až v devátém gamu vypracovala brejkbol a využila ho. Vzápětí měla šanci vzít soupeřce podání i Bencicová, ale česká tenistka situaci ustála a poté proměnila hned první mečbol.

O zopakování čtvrtfinále z posledního ročníku Miami Open 2019 si Vondroušová zahraje se světovou osmičkou Arynou Sabalenkovou. S o rok starší Běloruskou má pozitivní bilanci 2-1, naposledy však spolu hrály v roce 2018 na trávě v Hertogenboschi a česká tenistka ve třech setech prohrála.

Karolína Plíšková bude o postup do osmifinále usilovat až dnes proti Američance Jessice Pegulaové, s níž na posledních dvou turnajích v Dauhá a Dubaji utrpěla dva debakly.

Kvitová, Plíšková a Vondroušová v Miami stále mohou zopakovat úspěšné tažení z roku 2019, kdy došly až do čtvrtfinále, Plíšková nakonec až do finále.

Viktoria Azarenková v Miami přehrála v souboji bývalých světových jedniček a grandslamových šampionek 7-5 6-2 Němku Angelique Kerberovou, byť v prvním setu prohrávala 1-4, a vedení ve vzájemné bilanci zvýraznila už na 9-1.

"Ale nikdy to není lehký zápas, vždycky má velkou kvalitu. Ona se skvěle brání a umí přecházet do protiútoku. Já hraju někdy podobně, takže pak často dochází k dlouhým výměnám a gamům," řekla Azarenková k již desetileté rivalitě.

 

"Dnes mi to na začátku nešlo, snažila jsem se najít optimální rytmus. Postupně se hra začala rychlovat a já se tomu dokázala přizpůsobit. Cítila jsem, že to jde z mého přístupy a psychiky. Za to jsem na sebe pyšná," komentovala své vítězství.




V osmifinále trojnásobná běloruská šampionka vyzve současnou jedničku a vítězku z roku 2019 Ashleigh Bartyovou (
h2h 1-1), se kterou předloni hrála čtyřhru a společně ovládly Řím či došly do finále US Open. 

24letá Australanka Bartyová ve třetím kole rovněž
v duelu grandslamových šampionek přehrála 6-3 6-2 Lotyšku Jelenu Ostapenkovou a ve třetím vzájemném duelu po sobě s ní neztratila ani set.



Ana Konjuhová přes tři roky nevyhrála zápas v hlavní soutěži turnaje WTA, v Miami však zaznamenala už tři výhry, z toho dvě proti hráčkám Top 20. Ve třetím kole 23letá Chorvatka zdolala 6-4 2-6 6-4 světovou šestnáctku Igu Šwiatekovou a postoupila do osmifinále.

V něm bývalou 20. hráčku světa Konjuhovou, jejíž kariéru brzdily operace zápěstí, čeká Anastasija Sevastovová (h2h 0-1). Lotyška postoupila bez boje přes zraněnou Rumunku Simonu Halepovou.

• WTA 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 3.260.190 dolarů
sobotní výsledky (27. 03. 2021)
• Dvouhra - 3. kolo •
Kvitová (9-ČR) - Kontaová (17-Brit.) 6-1 6-2
Vondroušová (19-ČR) - Bencicová (11-Švýc.) 4-6 6-4 6-4
Bartyová (1-Austr.) - Ostapenková (Lot.) 6-3 6-2
Sevastovová (Lot.) - Halepová (3-Rum.) bez boje
Svitolinová (5-Ukr.) - Alexandrovová (30-Rus.) 7-6(1) 6-4
Sabalenková (7-Běl.) - Kuděrmětovová (32-Rus.) 7-6(4) 6-4
Azarenková (14-Běl.) - Kerberová (24-Něm.) 7-5 6-2
Konjuhová (Chorv.) - Šwiateková (15-Pol.) 6-4 2-6 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Krejčíková/Siniaková (2-ČR) - Bertensová/Rusová (Niz.) 6-1 6-4
Garciaová/Podoroská (Fr./Arg.) - Hradecká/Kr. Plíšková (ČR) 7-6(3) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
Petr_Fisk
Celý zápas pro ty, kteří vytuhli jako já...smile

https://www.youtube.com/watch?v=v0hpOq0qkZQ
Reagovat
FulnekUltras
díky moc - sice jsem nevytuhl, ale čekal jsem přece jen trochu delší akci ;-)
Reagovat
Petr_Fisk
Rádo se stalo.
Reagovat
Holahej
..díky, spánek mě přemohl i v sedě, ale co už teď, ikdyž ve sportu není nad přímý přenos /prožitkově/..
Reagovat
MonikaS
Díky.smile
Reagovat
EllNino
... vypadá to jako baseballka a příprava na homerun :D

Peti, gratulace, ušetřeé síly se budou hodit ... hlavně na Elinu :) Měla s ní 7 výher v řadě, jsou tam ty prohry z exhibic, ale to bych zase tolik nebral, a aspoň nebude pod takovým tlakem, že musí poosmé v řadě Elinu porazit, to není nikdy dobré :))

Snad to vyjde, mohly by hrát zase někdy večer :) a nebo aspoň ne hned ty první rundy ...
Reagovat
tommr
poosmé v řadě jí Petra určitě neporazí, protože jejich poslední vzájemný zápas na TM v Singapuru 2018 vyhrála Svitolina. Doufám, že se Petře zítra povede odveta ... smile
Reagovat
Marduch
ta fotka krásně zachytila přípravu na drive volej, to je žrádýlko pro oči smile
Reagovat
sojka1
ta fotka! Drivevolej bych nejak unahnala, ale tohle nevyfotim, mobilem... :-))
Reagovat
EllNino
jako učebnicová příprava na úder, to se prostě pak už nedá netrefit ... i když ... :)
Reagovat
sojka1
jezis, me by tak bavilo porovnat takhle par hracu... to bych se rada podivala i na Djokovice... :-)))
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak to bych chtel videt:)))
Reagovat
sojka1
predpokladam, ze by byl pri takovem uderu mimo zaber... :-))
Reagovat
Marduch
Ba ne, u drive voleju ma Djokoland velmi, velmi vysoké skóre, dokonce jsem snad neviděl principala, že by ho někdy pokazil smile
Reagovat
smazaný uživatel
Peťa tu fotku právě okomentovala na sociálních sítích!smile
Love this picture from last night ...
Reagovat
sojka1
:-)) je mimoradne zdarila!
Reagovat
Holahej
..je to fotka, kterou si dala na twitter a okomentovala..
další pěkná https://pbs.twimg.com/media/Exk9TeJWgAMPCIr?format=jpg&name=small
Reagovat
drabona
V zápase to dlouho vypadalo tak, že Belinda je sice k poražení, ale Markéta to vytrvale odmítá a dělá mnoho zbytečných chyb. Nakonec to přece jen vyšlo. Gratuluji!!
Reagovat
darek.vrana
Já jsem měl teda úplně jiný pocit. Naopak se mi Bencic zdála k neporažení, naprosto jistá, žádné zbytečné chyby. Markéta hrála skvěle, ale myslel jsem, že to stejně nakonec nebude stačit. Ale každý máme jiná měřítka.
Reagovat
SydneyOpen
Opožděná gratulace Peti smile
Reagovat
drabona
gratulace, jednak k vítězství jednak k tomu jak zatím hraje. Tentokrát se nic nezadrhlo, sebevědomá soupeřka byla kouzla zbavená od prvního míče a to je dobře.
Reagovat
sojka1
neni nad to se na holky kouknout hezky svezi... u Peti jen zkontroluju, jak ji to slusi, ale Maky bojujici a Bel vyšilujici.... to musim videt... :-))
Reagovat
vladka
přesně, paráda, akorát dodávám, že Maky to taky slušelo!smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bebe ovšem taky a nějak mám modrou zafixovanou u Maky, takže se mi holky chvílemi pletlysmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist