Kvitová: Ve čtvrtfinále nejsou lehké soupeřky

5. 6. 2012, 17:53
Aktuality 28
Na Roland Garros bude ve čtvrtfinále poprvé, ale roli jasné favoritky to z ní nesejme. Světová čtyřka Petra Kvitová v zítřejším duelu narazí na hráčku z kvalifikace Jaroslavu Švedovovou z Kazachstánu. Až 142. hráčku světa česká hvězda nepodceňuje, ale doufá, že v Paříži ještě tímto zápasem neskončí.
Petra Kvitová

"Už před Paříží jsem se cítila docela dobře a výsledky to tady zatím potvrzují. Tak snad jo a snad to půjde ještě dál," citoval Kvitovou server iSport po jasné výhře v úterním osmifinále nad Američankou Varvarou Lepchenkovou. "Ale nebudu se zlobit, když ten další bude zase o něco lepší," dodala Kvitová pro Radiožurnál.

Na antukovém French Open je dvaadvacetiletá Kvitová ve čtvrtfinále poprvé. Soupeřka wimbledonské vítězky Švedovová je především pátou deblistkou světa, ve dvouhře letos začínala rok až na 201. pozici. V osmifinále ale Švedovová zdolala ve třech setech nečekaně Na Li z Číny a vyřadila tak obhájkyni titulu.

"Pozor, zase to něco znamená, když vyřadí nasazené hráčky. Musí hrát dobře. Ve čtvrtfinále grandslamu nenarazíte na lehkou soupeřku," řekla Kvitová. Pár výměn ze zápasu Švedovové s Na Li prý viděla. "A musím říct, že hrála výborně," řekla Češka. S koučem Davidem Kotyzou plánovala vymyslet na Kazašku taktiku. "Sedneme si a povíme si otevřeně o slabinách příští soupeřky," dodala Kvitová.

Švedovová: Proti favoritkám nejsem pod tlakem
Moskevská rodačka Švedovová je vítězkou čtyřhry ve Wimbledonu a US Open z roku 2010. Ve dvouhře si zahrála nejvýše čtvrtfinále právě na French Open 2010 a mimo jiné vyřadila tehdy nasazenou osmičku Agnieszku Radwaňskou z Polska.

"Vítězství nad Na Li bylo neuvěřitelné, nic lepšího se mi nepovedlo," rozplývala se Švedovová, která Číňance v druhém a třetím setu povolila jen dvě hry. "S elitními hráčkami mám vždycky krásné duely, protože nejsem pod tlakem."

Začátkem loňského roku musela čtyřiadvacetiletá Švedovová na operaci menisku. Rehabilitace trvala dlouho. "Koleno mě pořád zlobilo," vzpomínala. Navíc ji opustil trenér, vedle zdravotních komplikací tak řešila další problém. "Nebylo to jednoduché období, psychicky jsem strádala. Byla jsem dole a osamělá," řekla.

Začala pak hrát na okruhu ITF, aby se dostala zpět do kondice a herní pohody. Pomohlo jí to i zlepšit náladu. "Atmosféra na těch turnajích byla nádherná. Nebyly tam žádné super hvězdy, byly jsem jedna rodina," řekla.

Od září má v Argentinci Emilianu Redondim nového trenéra a na Roland Garros ukazuje, že je opět ve formě a v pohodě. "Hodně mi pomohl. Podařilo se mi sestavit skvělý tým a tohle je výsledek nás všech," radovala se Švedovová.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
rib
...no bylo to na infarkt, ještě s tím po....ým komentátorem ČT, ale nakonec jsme nezkolabovali ani my doma, ani Petra :-) Tak Petro, pořádně si odpočiň, abys byla na Marušu ve formě!!! POJĎ!!!
Reagovat
Heather_Fedex
kdo to zase komentuje???
Reagovat
rib
nevím, co jsi sledovala, ale Petřin zápas komentoval pan Svačina, který sice už nemá tak velký slovní průjem, jako kdysi, ale pořád je to děs (chápu, jelikož vyrostl na komentářích silničních cyklistických závodů a dálkových na běžkách, takže tam je třeba vyplňovat každou chvilku, jinak diváci usnou...). Je na něm zvláštní, že chválí soupeře našich jak divý a když zahraje třeba Petra něco dobře, hlesne "to nebylo špatné, kdyby Petra neudělala krůček, mohl to jít do sítě, ale nestalo se..." Nerozumím tomu, že při dobrém míči Yarky se mu normálně dařilo vykřikovat "výborně". Že by měl nějaké ruské kořeny nebo zažil dobu před rokem 1989?
Reagovat
tommr
ale kursy moc neodpovídají postavení hráček v žebříčku. Na to, že Petra je 4.hráčka světa a kvalifikantka Shvedova až 142.hráčka jsou kursy na Shvedovou dost nízký (3,80). Zdá se, že bookmakeři Petře moc nevěří a já se jim ani moc nedivím. Těžko totiž předvídat v jaký formě se zítra Petra na kurtu objeví ... :)
Reagovat
dadaft
taky se nedivím. Jarka proti Li Na předvedla opravdu vynikající výkon, jedna její fanynka mi říkala, že se konečně vrací zpátky tam, kam patří atd.
jsem na její výkon dneska i v další části sezóny dost zvědavý...
Reagovat
Bob
Nevím jak vám, ale mě to rozhodě nepřekvapuje a nemyslím si, že v tom má až tak velkou zásluhu sama Petra, ale pokud hráčka jakéhokoliv žebříčkového postavení dokáže vyřadit obhájkyni Li Na a ještě jí v třetí sadě nadělit kanára, stojí rozhodně za povšimnutí a rozhodně bych ji neřadil za outsidery. Tím rozhodně není, jak už tu bylo psáno, bylo v TOP 30. Dobrá bude, vrátila se v dobrej čas a Petra bude pro ní velká zkouška, stejně jako pro Petru. Jak už jsem psal, když bude v pořádku hlava, servis a bude hezky dobíhat míče jako s Lepchenkové, bude to hezký zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
vyhrály v TB třetího setu čtyřhru a postoupily do semifinále, kde se střetnou s dvojicí Kirilenko/Petrova.
Jsem rád, přál jsem to více jim, i když Květy je mi trochu líto, ale to byla smůla, že na sebe narazily.
Reagovat
tommr
škoda, že ten zápas nebyl nikde k vidění. Musela to bejt strašná řežba - H+H promarnily v závěru třetího setu snad dvacet mečbolů než soupeřky nakonec udolaly ... :)
Doufám, že když už se holky dostaly tak daleko tak že už tu obhajobu dotáhnou do vítěznýho konce ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, je škoda, že to nedávali. Když už ČT koupila nějaký ten vysílací čas, mohla se tomu trochu věnovat. Já doufám, že když tam holky postoupí, tak že by mohli dávat alespoň to finále.
Jinak teď jsem na to trochu kouknul a H+H musí nutně obhájit, že jo?
V případě výhry H+H se sice propadne za Lucku Vesnina, ale už teď jí přeskočila Kirilenko. Takže aby poskočila na desáté místo, musí vyhrát.
No, budu jim držet palce. Myslím, že Květa se Srebotnik byly těžké soupeřky a dost je prověřily. Já občas mrknul na livescore a také jsem žasnul. Při podání soupeřek měly mečboly, pak při svém podání, to nakonec ztratily a dotáhly to teda v TB, ale bylo to o fous.:)
Reagovat
pepin
Pokud zopakuje výkon z posledního zápasu tak se nemá čeho bát. Hodně bude záležet na servisu a forhendu. Dnes to přesně předvedla Sam.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, pokud Péťa dokáže udržet hru z předchozího zápasu, nemůže jí neporazit, hrála fakt skvěle.
Reagovat
Bob
má na to zahrát skvělej zápas, když bude hlava v pořádku. Když bude servírovat a běhat jako při Lepchenkové, tak nebude žádný problém.
Reagovat
smazaný uživatel
me zaujal jeji uvolneny pohyb ze vseho nejvic, perfektni timing - svizne si drobila krucky, byla bozi.. :-) az jsem si neskromne rikala: "Uz je to tady!".. :-) Jarka na ni pujde lisacky, to maji vsechny deblistky, ale pokud vyjde Petre strelba ze vsech palebnych pozic, bat se opravdu nemusi..
Reagovat
VlS
Souhlasím, těším se (a jako vždycky bojim bojim)
Reagovat
VlS
Viděla jsi Sáru? Jestli ano, co na ní říkáš? Hodně pěknej tenis podle mého laického názoru.
Reagovat
VlS
Viděla jsi Sáru? Jestli ano, co na ní říkáš? Hodně pěknej tenis podle mého laického názoru.
Reagovat
smazaný uživatel
Saru jsem dneska nevidela, ale normalne ji zacinam "zrat", velky posun, mooc pekny! Uplne umiram, kdyz ji nekdo soupne do krabicky s nalepkou "udrzba antuky." Vsimla jsem si napr., ze jako jedna z mala holek stihne i paradni vybihacku do strany a zamaznuti FH v neuveritelnym uhlu, vsechna cest..
Reagovat
smazaný uživatel
a bojotesis se nebo tesobojis?? To je velky rozdil, nezapomen! :-)
Reagovat
VlS
TESO- bojim - jak jinak
Reagovat
VlS
Ne ne, to není žádná údržba. To je boj jak řemen, ta holka se nebojí snad vůbec ničeho, žádný alibi, žádná údržba, ta si prostě jde pro bod.
Reagovat
smazaný uživatel
V týhle nálepce "údržba antuky" je podle Heather i Rafa, tak nevím, já vidím u Sary krásný antukový tenis a o Rafovi snad ani psát nemusím.
Reagovat
Heather_Fedex
to co je podle mne, pravdou byt nemusi ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo kolikátá je Shvedová v žebříčku ?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/Singles_Numeric.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem tov některém jiném vlákně rekl, že Sara je hodna zřetele, že v jejím podání je to velký um, oproti třeba Aně. Má můj velký sportovní obdiv.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem poznamku o jejim FH prilis nerozvedla, mela jsem hlavne na mysli krizny z obehnuteho bekhendu, na to holky casto nemaji cas, nohy, povahu, techniku.... V jejim podani bych pripomnela i to podani.. :-) Dobre vim, jak tezke je ho takhle ostre "nosit" do dalky, taky ale vim, co na to pozdeji rameno.. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
nepřijde vám, že by si Petra měla vzít jiné oblečení, to neustálé stahování trika jí může vadit v koncentraci, jinak by to nedělala
Reagovat
Fandina
Nejlepší by byly šaty, je to jeden kus oblečení, jedno zavěšení na těle. Nehrozí odhalování pasu zad trikem nebo slézání sukně. Peťule by šaty slušely. Nahoře zajímavé střižené třeba pod pas volnější neobepínající tělo a pak zdůrazňůjící nožky krásné jako srna. Když triko, tak delší a taky volně střižené, aby neopínalo a nevylézalo. Těším se jaké bude mít Petra oblečení na Wimbledon a travnatou sezonu. Dneska držím palce a těším se na hru Peťo ... pojď pojď pojď
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist