Zakopalová prohrála tříhodinový maraton se Šarapovovou. Obhájkyně Na Li končí s 'kanárem'

4. 6. 2012, 18:03
Aktuality 38
Ve hře bylo její premiérové grandslamové čtvrtfinále, o které se rvala se světovou dvojkou Marií Šarapovovou ve třech setech, mezi nejlepší osmičku v Paříži se ale Klára Zakopalová nakonec neprobojovala. Česká tenistka dnes na Roland Garros podlehla Rusce 4-6 7-6 a 2-6.
Klára Zakopalová

Když Klára Zakopalová nastoupila k dnešnímu osmifinálovému utkání, stála na druhé straně kurtu tenistka s osmi výhrami v řadě v zádech, která českou tenistku už letos ve dvou setech porazila. Oproti trojnásobné grandslamové vítězce Marii Šarapovové se navíc česká tenistka mohla pochlubit jedinou osmifinálovou účastí na turnajích velké čtyřky. Zakopalová ale favoritku nečekaně hodně potrápila a kapitulovala až po více než třech hodinách.

Zakopalová hrála od začátku s Šarapovovou vyrovnaně od základní čáry, výborně se pohybovala a z forhendu vysílala vítězné míče. V nepříjemném pařížském větru si sice v prvních dvou setech devětkrát prohrála podání, ale také ho osmkrát vzala Rusce. Po ztracené první sadě dokázala Zakopalová získat druhý maratonský set za 82 minut v tie-breaku.

V rozhodující sadě se hráčky stále tahaly o každý game, ale Zakopalová ztrácela, prohrávala 0-3 a tentokrát se vrátit do setu nedokázala. Za stavu 1-5 odvrátila první mečbol Šarapovové vítězným forhendem a snížila na 2-5, ale v zápětí si podvanácté v utkání prohrála po dvojchybě servis. Do šaten odcházela za potlesku zaplněného centrkurtu.

Přes porážku má Zakopalová za sebou životní Roland Garros. Poprvé hrála v Paříži 4. kolo a v žebříčku se díku tomu posune z 44. k 35. místu světa. Díky tomu by měla mít jistou účast ve dvouhře na olympiádě v Londýně.

Pro Šarapovovou dnešní vítězství znamená, že stále zůstává v boji o jediný grandslamový titul, který jí ve sbírce chybí. Ze hry jsou navíc některé nepříjemné soupeřky: Serena Williamsová, Agnieszka Radwaňská, loňská finalistka Francesca Schiavoneová nebo světová jednička Viktoria Azarenková, která včera nestačila na Dominiku Cibulkovou. Díky tomu se Šarapovová může po čtyřech letech vrátit na tenisový trůn; stačí jí k tomu postoupit do finále French Open.

O další možnou těžkou soupeřku přišla bývalá světová jednička poté, co Číňanka Na Li nezvládla svůj dnešní zápas s Jaroslavou Švedovovou.

Obhájkyně loňského titulu byla proti 142. hráčce světového žebříčku a deblové specialistce jasnou favoritkou, ale svou roli potvrdila jen v prvním setu, který vyhrála 6-3. Na Li, která se před rokem na French Open stala vůbec první asijskou vítězkou dvouhry na grandslamových turnajích, od té chvíle uhrála pouhé dvě hry. V rozhodujícím setu jí Ruska s kazašským pasem dokonce nadělila 'kanára' a po výhře 3-6 6-2 6-0 postoupila stejně jako před dvěma lety nečekaně do čtvrtfinále.

Číňance, která se dopustila 41 nevynucených chyb, pracovaly nervy i na tiskové konferenci. "Nejsem žádný stroj. Vždyť jsem prohrála jen jeden zápas. Proč se mě snažíte shodit?" pustila se do novinářů.

Švedovová, která ve čtyřhře už dokázala vyhrát dva grandslamové turnaje, v dalším zápase narazí na Petru Kvitovou, která dnes smetla Varvařu Lepchenkovou z USA.

Šarapovovou ve čtvrtfinále vyzve Estonka Kaia Kanepiová, jež se do grandslamového čtvrtfinále dostala počtvrté v kariéře a podruhé v Paříži. Dnes přemožitelka Wozniacké navzdory nepovedenému druhému setu porazila 6-1 4-6 6-0 Nizozemku Arantxu Rusovou.

Výsledky - French Open - ženy (antuka, dotace 18,7 milionu eur):

Dvouhra - osmifinále:
Kvitová (4-ČR) - Lepchenková (USA) 6:2, 6:1, Šarapovová (2-Rus.) - Zakopalová (ČR) 6:4, 6:7 (5:7), 6:2, Švedovová (Kaz.) - Na Li (7-Čína) 3:6, 6:2, 6:0, Kanepiová (23-Est.) - Rusová (Niz.) 6:1, 4:6, 6:0.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Erraniová/Vinciová (4-Ir.) - Makarovová/Vesninová (6-Rus.) 6:4, 5:7, 6:4, Llagosteraová/Martínezová (12-Šp.) - Gajdošová/Rodionovová (14-Austr.) 6:2, 6:3.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

38
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Monty, jináč v poho. Je fakt, žes to popsal aspoň stručně.)))
Ta tvoje sibiřská Máša je rozmazlenej parchant, chovající se i ve svým věku jako mega kráva. Výtečná hráčka, želbohu o to větší koza. Ostatně, neznám " pohodovýho " ruskýho sportovce...ani TO KYSELO ze Švýcar, vole )))
Monaco: Under The Stars
http://www.youtube.com/watch?v=O_1qjbdDFSk
Reagovat
patriks
Mě se narozdíl od Smrka Masha líbí, jak vzhledově, tak i hrou.
Reagovat
smazaný uživatel
Před chvilkou jsem dokoukal zápas ze záznamu (na ivysílání ČT), protože jsem se dneska bohužel nemohl koukat živě. Byl jsem zrovna na cestě a sledoval jsem průběžný stav na livesportu v mobilu. Byly to mnohem větší nervy než normálně. :D
K zápasu: Masha dneska nesehrála úplně ideální zápas. Nedařilo se jí podání (z toho pramenila spousta brejků) a bylo tam víc chyb. Kromě toho hrála Klárka opravdu výborně, to je třeba uznat... V prvním setu Masha nevyužila za stavu 5:2 dva setboly při vlastním servisu a nakonec musela za stavu 5:4 odvracet brejkbol. Naštěstí se to povedlo a první set dotáhla do vítězného konce... Druhý set byl hodně zajímavý a plný brejků (taky z toho měl Tomek Vánoce :D). Masha dvakrát podávala na vítězství v zápase, ale ani jednou to nevyšlo. Ten tie-break byl docela nešťastný. Hlavně jsem nepochopil, co tam ta rozhodčí vyváděla za stavu 1:0 pro Kláru. Ona snad za svou vlastní chybu odebrala Mashe (které se to pochopitelně nelíbilo) bod, který měla jasně mít. Tohle jsem vůbec nepobral a kdybych to viděl v přímém přenosu, tak bych asi na adresu té rozhodčí použil mnoho vaginálních opisů. :D Klára potom využila třetí setbol a vyhrála v tie-breaku druhý set... Mashu to naštěstí nerozhodilo, i když ta hra pořád nebyla ideální. Přesto už ten třetí set nebyl tak dramatický a Masha se mohla radovat z postupu do čtvrtfinále... Celkově to byl pohledný zápas, i když pro Mashu docela složitý. Na druhou stranu, klobouk dolů před Klárkou. Byla to zatím bezesporu nejtěžší soupeřka, kterou Masha na letošním RG měla. Sama Masha ji po zápase chválila... Jinak si myslím, že Mashe dneska nepřidalo ani to počasí. Vůbec jí nevyhovuje, když je pod mrakem a hlavně fouká vítr. Pak má bohužel problémy s podáním. Takže nezbývá než doufat, že další dny bude v Paříži bezvětří... Jinak ten komentátor Tomek je vážně jedna perla za druhou. Ani si netroufám posoudit, jestli je horší on nebo Budka "ve studiu". To je prašť jako uhoď... Zlatej Svačina, musím říct. :D
Reagovat
patriks
Rozhodčí přiřkla bod v tie-breaku Kláře správně, neboť Masha po tom křižném forhendu Kláry zastavovala hru ale když si jí povedl vitězný úder do kurtu tak si to chtěla rozmyslet, jenže rozhodčí už šla po schůdkách dolů (a zjistila otisk míčku v kurtu). Jinak komentování Tomka je více emotivní ale líbí se mi.
Reagovat
pepin
No Monty píši Ti přestože Tvoje mušketýrka neprohrála, aby jsi neřekl, že píši jen když prohrajete. Je fakt, že jedeš ve starých kolejích, jen jsi to dnes obohatil co všechno siréně vadí. Zima, vítr, diváci a snad kdyby ještě poletovaly mouchy. To, že siréna měla dnes kliku a nebyla na druhé straně lépe podávající hráčka např. Kerbr, Errani, Cibule je holý fakt a již to zde někdo zminoval. Takže bych řekl, že je to fifty fifty a může být ráda, že prolezla. Což mi pochopitelně vadí, těšil jsem se jak poslední mušketýrka padne. Tak snad příště.
Reagovat
smazaný uživatel
patriks: Já už to řeším ve vedlejší diskusi... Nemyslím, že by si Masha chtěla něco rozmyslet. Masha sice něco naznačila, ale hrála normálně dál, takže ta výměna podle mě přerušená nebyla.

pepin: No jo, ty aby ses neukázal. :D Stejně by mě zajímalo, proč si moje příspěvky čteš a proč na ně reaguješ, když jsem ti takovým "trnem v oku"... Kdybys trochu sledoval tenis, tak bys věděl, že některým hráčkám prostě nevyhovujou určité podmínky. Vymlouvat se na to samozřejmě nedá, ale při loňském semifinále RG měla Masha s větrem obrovské problémy... Naopak třeba Petra hraje radši, když je takhle chládek a pod mrakem. Horko jí nedělá dobře (kvůli astma). To je možná další důvod, proč se jí daří na Wimbledonu. Anglické počasí je pro ni přesně to pravé. :)
Reagovat
pepin
Já nevím, proč ve mně hledáš pořád protivníka, když Ti napíši po prohře špatně, když Ti napíši nebo lépe řečeno komentuji Tvůj příspěvek a hru sirény po výhře zase špatně, tak nevím. A již jsem Ti to tady psal vícekrát, já proti Tobě nic nemám jen mně Tvoje psaní více provokuje k odepsání. Nikdo to tady nehodnotí, nebo své oblíbence jako Ty. To jsou články jako do novin. A že Ti nikdo nebo málokdo dává najevo trochu jiný názor než já tak bohužel. To, že každímu něco vadí, máš pravdu, ale v podstatě jen Ty to uvádíš jako příčinu určitých problémů Tvé oblíbenkyně.Proto jsem to zmínil.
Reagovat
smazaný uživatel
Já tě neberu jako protivníka, ale spíš jako provokatéra. :D Jako co jiného bych tě měl brát, když mi neustále píšeš, že doufáš ve vypadnutí všech mých favoritek... Jo, kdyby všechny hrály jenom s Češkami, tak neřeknu nic, ale takhle? Naprosto chápu, že má někdo jiný názor než já, ale z tebe cítím něco nedobrého... To bude asi tím, že tě moje komentáře více PROVOKUJOU k odepsání. :D
Jinak moje komentáře jsou do novin možná tak délkou než obsahem... Já to na počasí nechci úplně svádět, ale podívej se, jaké problémy měla Masha loni v semifinále RG a jaké problémy má Petra v tom vedru na US Open. Vymlouvat se na to nedá, ale mělo by se to brát v potaz.
Reagovat
pepin
Píšu Ti to proto, protože jsou to Tvoje favoritky, kdyby to byly favoritky třeba Tommra tak bych to psal jemu. Píšeš, že Tě provokuji a tak se Tě ptám Ty tady neprovokuješ ostatní Tvým věčným obhajováním a vynášením Tvých oblíbenkyn? Nikdo jiný to tady totiž nedělá v takové míře. Je to pochopitelně Tvoje věc, ale musíš hold čekat odezvu.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že je celkem normální, když se fanoušek zastává svých oblíbenců. Podle toho se taky řídím a u holek dvojnásob. :) Napsal jsem snad někdy někomu, že doufám ve vypadnutí Petry (nebo jakékoliv jiné hráčky)? Já doufám pouze v postup mých oblíbených hráček. Takže neprovokuju...
Reagovat
pepin
Nebudu se tady s Tebou hádat, ale zde to čteš každou chvíli, že někdo někomu fandí a druhý si přeje jeho neúspěch. Ale každý máme svůj názor, Ty hold chval, já budu kritizovat a to nejen Tvoje mušketýrky.
Reagovat
Heather_Fedex
ale aspon ze set urvala.....nevim co cekat, opravdu verim, ze dneska si masa jenom vybrala svuj horsi den a proti kanepi poda vykon jako v tech predeslych zapasech...
Reagovat
Heather_Fedex
zda se, ze kanepi uz jede...neverim, ze jeste dojde k vypadku
Reagovat
Heather_Fedex
porad bojuje....jedes na to!!! setboly!!
Reagovat
Heather_Fedex
dost mne stve, ze nedavaji na youtube zadne highligts ze zapasu. maximalne ty 2-minutove a to pouze jen u chlapu ;// z australian open byly opravdu skvele highligts. proc to nefunguje i na rg???
Reagovat
spaniel
Ty uz jsi nejaky zapas nahrala a uploadla ho tam? Youtube neni TV...
Reagovat
Heather_Fedex
neni. ale ze vsech ostatnich turnaju jsou na youtube zestrihy ze zapasu k videni. a navic loni z rg highligts k videni byly. jen chci vedet, proc to nejde i ted....
Reagovat
smazaný uživatel
Za 1:00 hod krasojízda ve stylu Rafy Nadala.
PÉŤO a jedem dál, POJĎ !!!

PS: Dnes zřejmě komentáře expertů o špatné hře a ztrátě formy nebudou. Čím to? :-)))
Reagovat
tommr
možná to bude tím, že Petru dneska není za co kritizovat - jasně vyhrála a ještě k tomu předvedla poměrně slušnej výkon ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
S tím "poměrně slušným výkonem" mě už fakt ne... :-)
Reagovat
Andrew89
tralala ...jako vítr do čtvrfinále.....jupííí.)))
Reagovat
tommr
dneska od Petry dobrej výsledek i hra - ta Lepchenková nebyla tak neškodná jak by se podle výsledku mohlo zdát ... :)
Reagovat
Andrew89
jj koukal jsem na to...jenže Petra jí nenechala vůbec hrát...:) jedině dobře:-p
Reagovat
smazaný uživatel
též podání ? ale zkuste podávat proti Máše která je na returnu hodně agresivní . Maša neměl dneska svůj den ale nemyslím že zopakuje stejný výkon proti Rus či Kanepi tam už bude Máša podávat jak podával předtím kde ze tří zápasu ztratila jen jednou servis . Je fakt že frantíci se zachovali jako mrdky když Mášu vypískali myslím si že si to nezasloužila to je fakt ale frantíci fandili Kláře .
Reagovat
Heather_Fedex
opravdu muze letos ze zen vyhrat kdokoliv...taky jsem favorizovala jednoznacne masu, ale po dnesku....a mozna to byl jenom plany poplach. kdyz bude svitit slunicko, tak se na masu i stesti usmeje ;) co to rikam, ona nepotrebuje stesti...mam jenom obavy, aby ji kanepi nezatopila...predci jen, jeji servis je jine kafe, nez klarikin...uf-uf
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě to byl planý poplach :-) Ale ty obavy mám taky, ale ještě tam Kanepi není.. Tak Rus c´mon!!
Reagovat
tommr
pořadatelé totiž přesunuli její zápas na kurt číslo 1 ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Klára dneska hrála výborně, ubec jsem to nečekal a asi ani nikdo jinej. Marie dneska měla co dělat, i když ten třetí set už byl docela jednoznačný... Ale zavinila si to vlastně sama´, nedokázala doservírovat 2x zápas ve druhém setu... Jak tam Masha spadla a dala prase, tak sem se strašně lekl, protože jsem se bál, že si zase něco udělala s kotníkem... Tak Masho Serenu i Li Na máš ze hry, tak si pojd pro titul a pro trůn!

Ale během děkovačky mi Mashy bylo líto, ona tam dře 3 a čtvrt hodiny a francouzi ji vypískaj? Noo francouzi a Masha se asi nikdy nebudou mít radi...
Reagovat
spaniel
No, moc se jim nedivim, hlavne po tom jejim poslednim pokriku smerem k divakum: "up your f***ing ass" mohla jen tezko cekat lepsi reakci.
Reagovat
vendulkabendulka
Pockej, tohle Masa skutecne zakricela?
Reagovat
smazaný uživatel
vendulkabendulka: jo jo zakřičela: http://www.youtube.com/watch?v=gNPYU4TZBb4

spaniel: tak to už bylo před 4 lety, a navíc v roce jí 2009 fandili, ale to bylo asi jenom tím, že se vracela po zranění... Ještě ted si pamatuju jak Masha hrála s Nadou a celek kurt skandoval MARIA! MARIA!
Reagovat
smazaný uživatel
přesto gratulace k předvedenému výkonu a velký respekt. Máša musela pořádně máknout.
Reagovat
ReadyTeddy
To, že dneska musela máknout jí jenom prospěje!
Reagovat
freeteepek
Mě se líbí, jak Klára hraje. I jak přitom vypadá. Vyzařuje z ní klid. Na tomhle GS si mě získala a jen doufám, že bude v podobných výkonech pokračovat.
Je hodně pravděpodobný, že Petru dnes kvůli časovému posunu neuvidíme. Při správné konstelaci hvězd by snad mohly holky stihnout první set. Ale určitě na to ke konci budou blbě vidět. A zápas se přeloží na zítřejsí den a já ho neuvidím. A v práci budu sledovat jenom skóre a budu mít pěkný nervy...:-(
Reagovat
Jan
Na rozdíl od Berdycha mi Klára udělala radost jak hrála, i když prohrála. Nedá se to srovnávat, ale u Berdycha takové nasazení nebylo.
Reagovat
patriks
Opravdu to bylo děsné, když měl Berdych doservírovat ve čtvrtém setu do tie-breaku tak se zcela rozpad.
Reagovat
smazaný uživatel
podání to jí ale odpustím stakovou výškou těžko bude podávat suveréně hrála ale výborně,jenže takovéhle výkony předvádí jen někdy!bohužel
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist