Světová jednička Azarenková nestačila na Dominiku Cibulkovou!

3. 6. 2012, 15:38
Aktuality 132
První tenistka světa Viktoria Azarenková vypadla na Roland Garros v osmifinále. Se Slovenkou Dominikou Cibulkou dnes prohrála 2-6 6-7(4). Pokud Ruska Maria Šarapovová postoupí do finále pařížského grandslamu, vystřídá běloruskou hráčku v čele žebříčku.
Dominika Cibulková

Sara Erraniová vyzvala v prvním dnešním zápase na kurtu Philippa Chatriera Rusku Kuzněcovovou a v prvním setu byla famózní. Italka se lépe pohybovala po kurtu a několikrát předvedla skvělou defenzívu. Světlana Kuzněcovová nenavázala na výkon z předchozího kola, kdy smetla Agnieszku Radwaňskou. Ruska se snažila rychle ukončovat výměny, ale dnes dělala spoustu nevynucených chyb, někdy i z jasných pozic a v prvním setu neuhrála ani jeden game.

I druhou sadu začla lépe Erraniová, která se dostala do vedení 2-0. Ruska nesložila zbraně a do zápasu se zlepšeným výkonem vrátila. V desátém gamu šla za stavu 5-4 dokonce podávat na vítězství v setu, ale nezískala ani jeden míč. Erraniová poté získala následující dva gamy a bylo rozhodnuto.

"Ve druhém setu jsem začala hrát lépe, používala jsem ty správné údery ve správný čas, ale od stavu 5-3 jsem začala chybovat," řekla Kuzněcovová. "Možná jsem se snažila některé výměny uspěchat, ale Sára dnes předvedla to nejlepší, co jsem u ní kdy viděla," pochválila soupeřku.

S turnajem v Paříži se loučí Chorvatka Petra Martičová. Světová padesátka dnes v zápase s Němkou Kerberovou nasbírala 48 nevynucených chyb a udělala devět dvojchyb. Tento výkon pochopitelně na favrizovanou soupeřku nemohl stačit a Angelika Kerberová zvítězila 6-3 7-5. Ve čtvrtfinále se Němka utká o postup mezi nejlepší čtyřku se Sarou Erraniovou, která postupem do čtvtfinále vyrovnala své osobní maximum na grandslamových turnajích.

"Snažila jsem sbírat bod po bodu, na konci zápasu to byly jen dva nebo tři míče, které zápas rozhodly," zhodnotila Kerberová. "Dnes jsem nehrála svůj nejlepší tenis, většinou jsem odvrácela údery více najistotu, ale snažila jsem se být agresivní v situacích, kdy to bylo možné."

Její soupeřka byla se svou hrou poměrně spokojená. "Kromě některých nevynucených chyb, nevidím příliš mnoho negativních věcí na moji hře," řekla po zápase Martičová. "Dokázala jsem si, že můžu hrát i s nejlepšími hráčkami světa. Dnes i přesto, že jsem v úvodu nehrála nejlépe, jsem podala kompaktní výkon se spoustou vítězných úderů," dodala.

Na turnaji končí světová jednička Victoria Azarenková. Ta nestačila na Dominiku Ciblukovou, které podlehla ve dvou setech 2-6 6-7(4). Prohra v osmifinále může Bělorusku stát pozici světové jedničky. V žebříčku ji může vystřídat Mária Šarapovová. Ruska se potřebuje dostat do finále.

Už v prvním gamu bylo zřejmé, že tenisové fanoušky čeká velmi pohledný zápas. Azarenková teprve po patnácti minutách ukončila první gam, Cibulková na servise prohrála. Slovenka zbraně nesložila a rebrejkem vyrovnala na 1-1. Málokdo čekal, že Cibulková bude diktovat tempo hry, ale po zbytek setu tomu tak bylo. Turnajová patnáctka byla lepší hráčkou, předvedla několik skvělých úderů a často trefovala lajny. Světová jednička se trápila především na servise, po svém prvním podáním získala slabých 43% míčů a první sadu prohrála 2-6.

Druhý set byl jako na houpačce. Azarenková vedla 2-0, prohrávala 2-4 a Cibulková se dostala až k podání na vítězství v zápase. Svou šanci Slovenka nevyužila a přišel trest. Za stavu 6-5 na vítězství v setu podávala světová jednička. Ani ta však neuspěla a rozhodnout musel tiebreak. Ve zkrácené hře předvedla Dominika Cibulková naprosto bezchybný výkon a zaslouženě zvítězila 7-4.

"Půjdu se zabít. Turnaj pro mě skončil, není se z čeho vzpamatovávat," odpověděla Azarenková na dotaz, jak se s nečekanou porážkou vyrovná. "Vůbec nic mi nevycházelo. Zkusila jsem všechno, ale nepomohlo to. Hrála jsem špatně, není se na co vymlouvat," dodala.

Vítězce Australian Open se tak nepovedl podobný obrat jako v prvním kole. V něm Azarenková, které Cibulková připravila teprve čtvrtou porážku v sezoně, prohrávala s Italkou Albertou Briantiovou 6-7 0-4 a přesto dokázala postoupit.

Právě na podobné obraty ze dvou posledních vzájemných zápasů si v závěru zápasu vzpomněla Cibulková. "Jsem jenom člověk, nešlo na to jen tak nemyslet," prohlásila. "Neřekla bych ale, že jsem kvůli tomu vyloženě znervóznila, spíš už jsem tolik neriskovala," dodala.

Vzápětí vysvětlila proč. "Letos v Miami jsem nad ní vedla 6-1 5-2 a prohrála jsem. Loni jsem tam tuším vedla 6-2 4-2 a dopadla jsem stejně," uvedla Cibulková. "Dneska jsem ale dokázala krotit emoce. Mám teď sebevědomí, jaké jsem dlouho neměla. Myslím, že na téhle úrovni je to hlavně o něm," dodala.

Semifinalistka Roland Garros z roku 2009 Cibulková porazila Azarenkovou podruhé v kariéře a poprvé od roku 2008. V posledních pěti vzájemných zápasech o vítězi vždy rozhodoval až třetí set. "V těch zápasech jsem alespoň něco dělala. Dneska jsem se nezmohla vůbec na nic. Jenom jsem doufala, že soupeřka udělá chybu," uzavřela Azarenková.

Dominika Cibulková narazí ve čtvrtfinále na Samanthu Stosurovou. Australanka, která je na turnaji šestou nasazenou, si dnes poradila s překvapením ženské dvouhry Američankou Stephensovou. Stosurová zvítězila ve dvou setech 7-5 6-4.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN ženy -
(Francie / Paříž, antuka, 6.555.000 eur)
nedělní výsledky (03. 06. 2012)

Dvouhra - 4.kolo:
Erraniová (21-It.) - Kuzněcovová (26-Rus.) 6-0 7-5
Kerberová (10-Něm.) - Martičová (Chorv.) 6-3 7-5
Cibulková (15-SR) - Azarenková (1-Běl.) 6-2 7-6(4)
Stosurová (6-Austr.) - Stephensová (USA) 7-5 6-4 

Čtyřhra - 3. kolo:
Peschkeová, Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Voráčová, Zakopalová (ČR) 6-0 6-2

Komentáře

132
Přidat komentář
baggik
Victoriaaaa mi tě milujem, milujem a vždycky budem. :-D Tak vypadla no a co, hejteři tak se nepo..... Neni a nikdy nebude antukářka, ve Wimbledonu bude mnohem víc koncových úderů. Co se týká Dominiky tak řeknu jenom jedno dycky jsem ti fandil, pak nabrala tvoje kariéra sestupnou tendenci, ale co hraješ teď je super a já věřim že vyhraješ celej turnaj. nejtěžší soupeřka pro tebe bude errani. markia at si vycepe zadnici. :-D
Reagovat
spaniel
Mi? :D Tak když vi, tak to teda jo.
Reagovat
Heather_Fedex
hezky sam...proti cibulce to bude boj
Reagovat
Heather_Fedex
tak zda se, ze sam definitivne prolomil odpor americanky...pekne, sammy
Reagovat
dadaft
óó, ještě se hraje...
Reagovat
Heather_Fedex
prolomilA samozrejme ;))
Reagovat
dadaft
prolomil nebo prolomila, Sammy je v potížích...
Reagovat
dadaft
come on Sam !!!
Reagovat
Heather_Fedex
2 krat podavala na vitezstvi v zapase!!! sammy do toho!!
Reagovat
dadaft
je to doma. ))))
v obou setech menší krize v koncovce. teď to zvládla.
Reagovat
freeteepek
Od stavu 5:6, co jsem zápas sledoval, Stephensová neuhrála skoro nic. Ale za stavu 5:7, 1:5 se najednou probrala a ukázala, jaký v ní dřímá potenciál! Mezitím Tom jednoznačně přehrál DelPa ve druhém setu. Od chvíle, co sleduju Toma, zase pro změnu kazí on:-(( Mám ještě koukat na tenis?:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to Sam nakonec dotáhla... Ale Sloane se mi líbila. Celkově se na letošním RG prosazujou docela nové tváře (Sloane, Arantxa, Petra Martic). Teď jsem si zrovna na webu RG pustil video se Sloane... Sympatická holka. :)
Reagovat
tommr
zatím hraje dost slabě - takhle Del Potra určitě neporazí. Přitom se zdá, že Del Potro je indisponovanej a má nějaký potíže s kolenem. Tomáš toho ale není schopnej nějak využít ...
Reagovat
spaniel
Zatim se mne ale nejak limitovany v pohybu nezda, jen mezi vymenama se obcas protahne a chyti se za kolena, ale ve vymenach zatim v pohode. Jinak strasne podobne styly, busi do toho jak blazni. I tak se mne ale zda, ze DP ma trochu lepsi servis a forehand. Snad Tomas jeste zabojuje.
Reagovat
tommr
nijak se to neprojevuje, protože Tomáš bohužel není schopnej Del Potra nějak rozběhat a tomu prakticky stačí hrát z místa - naopak tam dokonce sám občas Toma prohání kratasama ...
Ve druhým setu už se ale Tomáš trochu zlepšil - snad už mu to vydrží ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
hosi proc ten pesimismus??? pokud mne zrak nelze, tak na tabulce ukajici vysledek vidim 6:1 pro tomase ve 2. setu...
Reagovat
Heather_Fedex
ukazujici vysledek
Reagovat
tommr
druhej set byl ze strany Tomáše vynikající, ale ve třetím už zase začíná blbnout ...
Reagovat
freeteepek
Ve druhým setu jsem Tomáše nesledoval. Pak jsem zase koukal:-(
Delpo opravdu není limitovaný v pohybu. To zranění bude nějaká drobnost, protože s tím už pár zápasů vyhrál. Ostatně, sám to zmínil v rozhovoru. Tomáš nemůže trefit winer, zatímco Delpo je tam sází jako Petra Kvitová. Jejich hrá má hodně společnýho. A podobný problémy. Proč se na GS hraje na 3 sety? Ty čtyřhodinový bitvy mě moc nebavěj:-) Dnes jsme věděli, že Djokovič nakonec Seppiho porazí, ale na výsledek jsme museli čekat ještě asi 2 hodiny. Hrůza.
Reagovat
dadaft
jsem nasrán.
Samantha už hraje na kurtu č.1 - a nemám obraz. ani stream...
Reagovat
smazaný uživatel
Rozbal si Stephens - Stosur a zvol ten druhý odkaz (HDcaster). Mělo by to chodit. :)
http://www.lshunter.tv/tennis-live-streaming-video.html
Reagovat
smazaný uživatel
Sis mel zaplatit eurosportplayer za ty šušne na mesic.
Reagovat
dadaft
dík monty. jede to, ale seká se jak svi.a.
ivokolos - jo, asi bych měl...
Reagovat
Heather_Fedex
a ja jsem zas nasrana, ze sammy prohrava o brejk...co to je???
Reagovat
Andrew89
ty vole...tak to čumim...Sam nemůže vypadnout:/ ta strana pavouka je potom uplně holá:DDDD
Reagovat
Heather_Fedex
pak by do finale postoupila errani??? ;-000
Reagovat
dadaft
ježiši, teď měla nalito a dá out !((((((((
Reagovat
dadaft
huf, break je zpět.
Reagovat
dadaft
7 : 5
setbol z čisté hry na returnu.
Sam ukázala sílu. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se to většinou seká. Někdy je to streamem a někdy připojením... Třeba včera se mi zápas Caro - Kaia strašně sekal, takže jsem z toho měl ještě větší nervy než normálně. :D

Docela bych to přál Sloane, ale už to nevypadá... Já myslím, že o finalistce se z této části pavouka rozhodne mezi Sam a Angelique.
Reagovat
dadaft
na druhou stranu - Sara i Dominika mají už cenné skalpy. a ony se nerozsypou jako Virginie Razzano...
Je to grandslam, čekají nás super zápasy, cítím to v kostech. ))
Reagovat
Heather_Fedex
bohuzel si myslim, ze angie z udrzby errani ztrati trpelivost...ale kdo vi
Reagovat
dadaft
Errani a údržba?
ne ne ne
Reagovat
smazaný uživatel
Já si naopak myslím, že Angelique má docela slušnou šanci možná i na finále... Ale se Sarou očekávám, že to bude hodně vyrovnané. Sara už má za sebou taky dobré zápasy a navíc je to antukářka, takže určit favoritku tohoto zápasu není až tak jednoduché.
Reagovat
Heather_Fedex
tak mne errani jako ranarka urcite nepripada....ani proti angelice!
Reagovat
dadaft
nemyslel jsem ranařka. ))
ale hraje útočně. ona zná jen obranu nebo útok. nic mezi. údržbu moc nepěstuje. podle mě.
Reagovat
Heather_Fedex
aha...a ja myslela, ze hrat udrzbu a hrat obranu je to same
Reagovat
dadaft
mno, myslel jsem to tak, že ona brání, jen když musí. je malá, musí často. ale kdykoliv se naskytne příležitost zaútočit, když třeba soupeřka poleví v tlaku a dá alibistický míček, tak zaútočí. má slušný forhend a dobrý přechod k síti. na antuce se cítí doma.
Kerberová to bude mít těžké...
Reagovat
Heather_Fedex
jasne...no, to urcite bude. 3-setovy maraton...
Reagovat
dadaft
hip hip maratón.
olé.
))
Reagovat
smazaný uživatel
tak jako Sara Errani už dávno jenom nepinká,moc se zlepšila.
Reagovat
smazaný uživatel
Zas Fanatici už počítají kaj se Petra může dostat a koho předstihnout v žebříčku bože tu to je sám kretén ,podle vás už Na Li ani nemusí hrát o postup do čtvrt finále protože tam ji vymlátí Petra Kvitová podle fanatismu a Maria už taky nemusí se snažit v semifinále podle fanatismu ji vymlátí Petra Kvitová v semifinále ale fanatici by si přáli aby už Marii vymlátila Klára Zakopalova .Bože tu jsou někdy naivní lidi . A co Berdych ? Rafa Djokovič a Federer už to můžou zabalit ne ? Berdych vyhraje titul tak proč by se měli snažit když nám vládne fanatismus .
Reagovat
Andrew89
kolem tebe vlak moudrosti opravdu jen projel.....
Reagovat
spaniel
Jeho ten vlak prejel...
Reagovat
Andrew89
:DD nebo tak
Reagovat
tommr
v expres-zprávách píšete:

Květa Peschkeová/Katarina Srebotniková porazily ve třetím kole Voráčovou se Zakopalovou hladce 6-0 6-2. Vítězky bude v osmifinále čekat další česká dvojice Hlaváčková/Hradecká

ale vloudila se vám tam chybička - půjde už o čtvrtfinále!!!
Reagovat
pepin
Blahopřeji, jsi pozorný a pečlivý. Jestli to tam někde máš, napiš mi jak Petra když zítra vyhraje, nebo nedej bože i v sobotu. Díky.
Reagovat
tommr
ted nevím na co se mě přesně ptáš. Pokud ti jde o to jak se projeví případnej postup Petry v žebříčku tak platí následující:
- aby se Petra dostala na třetí místo musí dojít aspon do finále
- aby se Petra dostala na druhý místo tak musí získat titul a zároven musí Sharapovová vypadnout už zítra se Zakopalovou
- Azarenkovou na první místě nemůže v žádným případě ohrozit

zároven si ale Petra musí hlídat i záda - za určitejch okolností jí ještě může předstihnout Stosurová (pokud dojde aspon do finále) ...
Reagovat
Administrator
děkujeme za upozornění, je to opravené.
Reagovat
pepin
Takhle jsem to přesně myslel. Děkuji Ti.
Reagovat
Andrew89
postupuje...bohužel:D
Reagovat
tommr
to se dalo čekat. Federer to taky otočí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Víte, co by mě zajímalo? Jestli by v mužském tenise bylo víc překvapení, kdyby se hrálo (i na grandslamech) na dva vítězné sety jako u holek. Když se u chlapů totiž vyhraje první set (i druhý), tak je to vítězství pořád ještě strašně daleko. Pak už se ten favorit většinou dokáže zkoncentrovat a otočit zápas... Fakt by mě zajímalo, jak by to vypadalo. Takhle na tři vítězné sety je to podle mě docela nuda a hlavně když se hraje třeba pětihodinový zápas... Mně bohatě stačí, když holky hrajou dvě hodiny. :D
Reagovat
tommr
určitě by těch překvapení bylo víc. Zápasy na tři vítězný jsou nesporně jedním z faktorů, který přispívají k tý přetrvávající dominanci silný trojky (čtyřky) ... :)
Reagovat
VlS
To je otázka, na kterou určitě bude několik odpovědí a každá bude mít své skalní zastánce i odpůrce. Je otázka, jestli by Nole u zápasu hraného na 2 vítězné Seppiho vůbec pustil do vedení, takhle si spíš řekne, "čert vem jeden set". Asi na to není jednoznačná a jednoduchá odpověď, ale určitě by se nějaké překvapení navíc urodilo, ale i naopak. Loni by třeba Berďa nevypadl v prvním kole, protože vedl 2:0.
Reagovat
Roger_Federer
naprosto 100 procentne, male procento hraču dokaže otačet z 0:2 zapasy...
Reagovat
pepin
Máš pravdu, bylo by to ale o něčem jiném. Souhlasím, že ty top hráči by k tomu asi přistupovali trochu jinak. Také je pravdou, že na té antuce je to zdlouhavé, ale zase je většinou vidět víc tenisu než jen bum bum. V každém případě bych byl pro jeden GS takto zkusit.
Reagovat
Andrew89
jj dalo se to čekat, proto mě to zas tak nepřekvapuje:D...já bych to zavedl na rok...taková zkouška jen:)
Reagovat
spaniel
Tech prekvapeni by bylo jiste mnohem vice, ale doufam, ze nikdy nikoho nenapadne to menit. Pro tebe je 5 setu nuda? Pro me je to to nejvetsi drama, sahnout si na dno, psychika na hrane. Jen at si baby pinkaji co chteji, muzsky tenis je nekde jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za tak velké množství reakcí, nečekal jsem to. :D

tommr: Taky si to myslím. :)

VIS: Na tom určitě něco je...

spaniel: No, já hlavně mužský tenis nesleduju. :D Když to má někdo rád, tak to pro něj určitě nuda není. Ale dívat se pět hodin na jeden zápas? To není nic pro mě. :D Nedokážu si představit, že bych pět hodin v kuse koukal na cokoliv... Jinak jsem rád, že ženy jsou ženy. :D
Reagovat
dadaft
jeden z důvodů, proč jsem přešel na ženský tenis - - - no a od loňského RG jsem mu propadl úplně.... ))
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře děláš! :) Já mám chlapů dost v hokeji a ve fotbale. :D
Reagovat
spaniel
To nechapu. Mas rad tenis? Jestli ano, tak te musi bavit muzsky vic. Je to jak hokej nebo fotbal, kvalita se neda porovnat, i kdyz v tenisu je ten rozdil mensi a i zensky sa da sledovat. Ae stejne je o nekolik urovni niz. Jedine ze by te bavili ty jejich oblecky atd, jak se tady o tom s oblibou diskutuje.
Reagovat
dadaft
ono na dva vítězné je i tak nějak vyhrocenější - když se ukáže, že každá hráčka dokázala vyhrát jeden set - :)) - tak se hraje prostě ten rozhodující na férovku. na co další sety?
Reagovat
spaniel
Tak proc ne jen jeden? Nac dva? Jeden na ferovku... Je to blbost. Sejne by zeny zapas na 3 vitezne nezvladli, takze je to jedno. U chlapu je to ok.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba ženský hokej nesleduju, ale ženský fotbal jo. :) Ženský tenis mě prostě celkově baví víc než mužský. Dva vítězné sety, nejde tam tolik o servis jako u chlapů, je tam vyrovnanější špička, holky jsou hezčí, oblečky se mi taky líbí... Ta celková povaha ženského tenisu se mi zkrátka líbí. :)
Reagovat
spaniel
To zni rozumne a ja to beru. Jen nechapu jak muzes napsat, ze chlapsky tenis je nuda a ze by meli hrat GS na dva vitezne.
Reagovat
dadaft
když to zbytečně vyhrotíš tvrzením, že když mám radši ženský tenis než mužský tak nemám rád tenis, nemůže to dopadnout jinak, než hádkou nebo mým ústupem...
ustoupím.
p.s. holky hrajou tyhle turnaje stejně nadoraz jako chlapi. taková Erraniová a taky Dominika už teď budou hrát s cihlou na plynu...
a bude to paráda. ))
Reagovat
spaniel
Ja netvrdim, ze se nesnazi a nedavaji do toho vsechno. Taky se podivam, jen nechapu ze nevidite rozdil v kvalite.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále TM se jednu dobu hrálo na tři vítězné a šlo to, takže by to holky zvládly. Ale, jak předvádějí chlapi, vesměs je to akorát roztahaná nuda..
Reagovat
spaniel
Vic setu = mensi faktor stesti. Taky me nebavi sledovat zapas 6 hodin, ale to se stava jen u Rafy nebo Isnera, jinak trva 5 setu min nez 4 hodiny.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ženy hrávaly ještě před pár lety finále turnaje mistryň na tři vítězné. Některé to zvládaly, ale celkově mi přišlo, že v poslední fázi zápasu šla úroveň hry dolů, více chyb..i křeče atd. Na dva vítězné je to optimální.
Jinak kvalita mužský x ženský tenis. Jsou to trochu jiné sporty, ale nudné nebo skvělé zápasy najdeš tam i tam. Je to o tom, kdo zrovna hraje. Radši se podívám, na dvě hráčky, které hrajou pestře, než na dva chlapy, kteří do toho jen vytrvale buší od bejslajny.
Reagovat
spaniel
Proc srovnavas skvely zapas dvou kvalitnich hracek se spatnym zapasem nudnych tenistu? To bych dal samozrejme taky prednost holkam, ja moc fandil Heninove, podle me nej tenisove mysleni ve WTA. Ale mas pravdu v tom ze je to jiny sport. Ovsem na rovinu, kdyz se na to nekdo diva kvuli tomu, ze jsou holky hezci a kvuli obleckum, tak to uz bych radeji sledoval porno, tam jsou jeste hezci holky a oblecky ani nemaji.
Reagovat
dadaft
v absolutním měřítku je mužský tenis na vyšší úrovni než ženský - to je fakt.
naštěstí je svět pestrý a my svobodní.
halelůja.
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu pornu: No jo, ale někdo má radši, když holky skrývají nějaké tajemství. :D Navíc tenistky mají mnohem hezčí a vysportovanější postavy. :)
Reagovat
spaniel
dadaft: ja bych te samozrejme k nicemu nenutil, jen jsem reagoval na to, ze podle vas je chlapsky tenis nuda a ze by meli hrat na 2 vitezne. To je dle me blbost.

Monty: tajemstvi mozna maji, dokonce i neco umi, ale postavy rozhodne hezci nemaji. Na rovinu, kolikrat zasnu jak muzou byt vrchovlove sportovkyne tak hnusne a tluste. V jinych sportech to nevidim, snad v hodu kouli. Schiavone, Serena, kulturista Stosur atd. 90% tenistek jsou doslova prisery. Jedine v cem jsou si podobne je to rvani.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych ti zase mohl vyjmenovat spoustu tenistek, které mají hezkou postavu. :) A navíc nejsou tak vyžilé. :D
Reagovat
smazaný uživatel
No..dřív jsem sledoval chlavně chlapskej tenis, WTA mě až na světlé výjimky moc nebralo, přiznávám :-). V poslední době když vidím hrát třeba Stosur, Kvitku..dneska třeba Petru Martič atd., tak mě osobně to agresivní pojetí baví. Baví mě skoro stejně, jako když vidím agresivní mužský mač. Nehledě na to, že mi tam přijdou zajímavé i ty psychické výpadky, které u chlapů tolik nejsou :-). Takže vlastně můžu říct, že ta nižší kvalita je pro mě trochu výhodou.
Jinak k diskuzi o počtu vítězných setů s tebou souhlasím..a bez zajímavých thrillerových pětiseťáků si mužský tenis nedokážu představit :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, myslím, že to zbytečně hrotíš těma řečma o 90% a příšerách..
Reagovat
spaniel
90% je prehnane, ale stejne trvam na tom, ze je zvlastni, ze tolik vrcholovych sportovcu je tak tlustych. Myslim, ze zivotosprava jim moc nerika, ze chteji vsechno uhrat talentem.
Reagovat
smazaný uživatel
Na to nemůžu nereagovat, řekněte že jste na ženský a líbí se vám jak vypadají. Pokud ale chcete řešit sport, tak to nemůžete s ženskýma myslet vážně.
Reagovat
VlS
1. problém je, že jak známo televize kila přidává, druhej problém je oblečení. Nechápu, proč třeba Petra (nebo Julie) si bere obšponovaný a krátký trička, kde jí lezou faldy. Těch se asi nezbaví a nemyslím si, že je tlustá, prostě je to kus ženský.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám problém přiznat, že na zápasy Julie Goerges se dívám TAKÉ kvůli tomu, jak vypadá. Ale tenis některých hráček mě OPRAVDU baví a dívám se na jejich hru rád.
Reagovat
smazaný uživatel
Určite by bolo viac prekvapení. Ale o tie našťastie nikomu nejde. Grandslam je grandslam a pravidlo troch víťazných setov krásne demonštruje jeho hodnotu a jedinečnosť. Je to tenisový sviatok, vo svojej podstate by mal byť tým najnáročnejším, čo tenisový rok ponúka. Naopak mrzí ma, že ženy hrajú GS rovnako ako iné turnaje, to si ich potom človek ani nevie vážiť. Dva víťazné sety sú málo, rozumiem že tri sú už veľa. Možno ak by hrali iba do 5, to je však nereálne...Tretí rozhodujúci set sa však nikdy nevyrovná piatemu rozhodujúcemu. Škoda, že sú o toto ženy ochudobnené..

Celkovo považujem mužstký tenis za iný šport oproti ženskému. Pri zápasy žien mám z polovice otvorené ústa, že WOW a z polovice krútim hlavou, že to snáď nemyslia vážne...Muži sú vyrovnanejší s menšími výkonostnými rozdielmi medzi špičkou a ostatkom rebríčka..Priemernosť nestačí, to čo ženám stačí na prvú 50ku, mužovi nestačí ani na prvú stovku..
Reagovat
patriks
bych osobně pro muže zrušil, nemám rád tyto extrémně dlouhé zápasy a proto mě ani mužské zápasy na GS nebaví. To je jako kdyby se fotbalový zápas hrál na 2x2hodiny. Koho by to bavilo ? Příkladem nesmyslnosti tohoto je zápas Mahut-Isner z Wimbledonu - trval 11 hodin a zřejmě některým masochistům se líbil, akorát že se oba vyčerpali a Isner vypad hned v dalším kole. Na Tunaji mistrů už to zrušili, ale na GS to stále nesmyslně drží. A rovněž nechápu proč se nehraje v posledním setu tie-break (kromě USopen).
Reagovat
tito
Tiebreak je řešení, 3 vítězné bych ponechal. Ale to vše je nejspíše otázkou všeobecného vkusu a paradoxů dnešní klipové doby. Na jednu stranu se začíná někdo nudit u 4 setu, na druhou potom sedí hodiny u kompu, rejdí ze stránky na stránku a mele na sociálních sítích nesmysly. Ve filmech se za posledních 20 let výrazně zkrátila délka střihů, alba ustoupila klipům a jednotlivým mptrojkám, vše spěje k tomu aby se divák, posluchač ani chvíli nenudil, více se straní bezmyšlenkovitosti a povrchnosti...Ale na druhou stranu GS turnaje jsou plné diváků, sledovanost v rámci tenisových turnajů mají nejvyšší, není třeba nic měnit na úkor tradice...A představa, že někdo ve finále GS turnaje sfoukne soupeře za 80 minut ve dvou je pro mne děsivá, podstatně horší než 5 hodinový maraton. Jen ať to zůstane při starém, žádný valný význam nevidím. / stejně jako bych neviděl význam u zkracování v cyklistice, profesionálním boxu či golfu a podobných příkladů by se našlo spousty, byť to je ode mne trochu zavádějící/ :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že se čtyřka dívala.
Reagovat
pepin
Tak doufám, že se dívala na hru a ne na velice špatné ba nulové první podání. Jinak obrovská gratulace a díky, že vyřadila další ze 4 mušketýrek,a ted zbývá již ta poslední. Mohlo by se to Klárce povést. Jinak to ani nebudu dál komentovat, vše při starém a nebudu riskovat, že zde zakládám anti fan club proti Vice. Jinak ale mimochodem, až zase tak špatně nehrála o to víc ječela.
Reagovat
smazaný uživatel
Čtyři mušketýrky, to by mě nenapadlo. :D Trochu nevím, proč při každé prohře mých favoritek zmíníš mě... Nejsem tady jediný, kdo fandí Vice. Třeba Adam není o nic menší fanoušek než já. Akorát jsem asi ukecanější. :D Jinak jsem si všiml, že celkově nemáš rád tenistky z Ruska a okolí. Takže by mě vůbec nepřekvapilo, kdybys nějaký anti-fanklub zakládal. :D
Reagovat
VlS
Monty, ta nechuť nebo rusofobie je do jisté míry generační záležitost. My co pamatujeme rok 1968 je asi budeme těžko někdy milovat.
Reagovat
pepin
Máš pravdu, já nemám rád v podstatě nikoho z té země, kde včera znamenalo zítra nebo jak to bylo. Souhlasím s Visem, z naší generace to málokdo překousává a ještě když Ti poznamenali rodinu. No nic, to sem nepatří, já jen abych Ti odpověděl. No a k Tobě, mám Tě na ráně a vím, že se přesně trefím.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že je to kvůli tomu. Ale když se podívám na roky narození těch holek, tak mi to přijde trochu divné... Kdyby se to bralo takhle, to byste museli nesnášet kdekoho, protože v dějinách jsme pořád s někým bojovali, anebo jsme pořád byli pod vlivem někoho.
Reagovat
VlS
Monty, trochu si Rusko zjednodušuješ a idealizuješ. Jestli si myslíš, že Putin je něco jiného než Chruščov nebo Brežněv, tak tě ujišťuju, že není.
Můžeš se zeptat, co s tím mají společného tenistky. Přímo nic, ale patří k národu, který miluje silné vůdce a v principu mu moc nevadí, že oponenty zavřou, zabijou nebo vyženou. A imperiální sklony mají skoro všichni. A to je ten problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby málo, on jí nechválí skoro vůbec..
Reagovat
smazaný uživatel
No v souvislosti s těmi roky narození jsem chtěl říct, že ty holky za to nemůžou. Takže jinými slovy jsem se opravdu chtěl zeptat, co s tím mají společného tenistky... Já jsem vždycky nerad, když se do sportu tahá politika a vím, že dřív to bylo na denním pořádku (hlavně v hokeji). Kromě toho, nikdo nemůže za to, kde se narodil. Navíc ty holky prožily podstatnou část života jinde než ve východní Evropě... Ale nechám to být. Jen mě u tebe nedávno zaujala taková věc, na kterou jsem se neodvážil reagovat, tak na ni zareaguju dneska. :D Psals něco v tom smyslu, že bys Mashe snad i fandil, ale protože řve, tak ji nemáš rád a vždycky chceš, aby co nejdřív vypadla. Já si myslím, že Masha musí řvát. Protože kdyby neřvala, tak by byla až nechutně dokonalá. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš tommr Petru? No jo... Nejsem si jistý, jestli jsi mu to nepsal zrovna ty. :D
Reagovat
pepin
Nech toho, dokonalý není nikdo a ta Tvoje Maša už vůbec ne.
Reagovat
smazaný uživatel
To je dost možné, já to tommrovi vyčítám pořád. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se hned nečerti. Já to myslel taky trochu ze srandy... Ale na druhou stranu si myslím, že Masha je nejkrásnější sportovkyně všech dob, ale to je pouze můj zaujatý názor. :) Jinak co se týká toho výrazu "nechutně dokonalý", tak to jednou v nějakém rozhovoru použila Mahulena Bočanová o Romanu Šebrlem. Mě to tak pobavilo, že to teď používám taky. :D
Reagovat
VlS
No, tak o to se snad hádat nebudeme :-D. Maša poslední dva měsíce hraje fantasticky a je opravdu potěšení se dívat na její hru. Nemám potřebu u ní hodnotit nic jiného (a to je ten rozdíl mezi námi), než projev na kurtu. Její soukromí, přátelé, rodina - to mě absolutně nezajímá (ale ani u Petry nebo Lucky). Dokonalost neexistuje, vždy může být něco lepší než je teď.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasně. Já chtěl jenom říct, že mě to pobavilo. :D Jinak ono je dobře, že dokonalost neexistuje, protože mnohem přitažlivější je mírná nedokonalost (to by ti potvrdil i pes). :) Uvidíme, co budu říkat za několik desítek let a jestli Mashe vydrží tato pozice... Rozhodně nebude lehké ji překonat. :D
Reagovat
freeteepek
Z dnešních dvou dámských duelů jsem byl nadšený! (Dominika,Sara). Teď koukám na chlapy. Djokovič-Seppi. A mám pocit, že jsem na čínské opeře nebo na indickém muzikálu. Nekonečné utrpení. A bude to ještě na dlouho! Asi na to nemám dost pevnou psychiku:-)
Reagovat
dadaft
jo jo jo, "holčičí" tenis teď dokáže nabízet famózní zápasy. ))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem z toho smutný, ale Vika to dnes měla fakt těžké. Dominika hrála výborně, frekvence povzbuzování u ní byla stejná jako u Marion. :D První set začal gemem dlouhým čtvrt hodiny. Vika získala brejk, ale bohužel jí to nepomohlo. Dominika vzápětí zareagovala rebrejkem a od stavu 2:2 vyhrála čtyři gemy v řadě. Vika bohužel pokazila některé věci, které jinak zvládá úplně automaticky. Kolikrát si tu výměnu dobře rozehrála, ale prostě tam trochu chyběla finální fáze. V tom byla Dominika lepší... Druhý set začala Vika dobře, když potvrdila brejk a vedla 2:0. Následně ale Dominika otočila na 4:2. Vika se zvedla a srovnala na 4:4. Pak podávala na udržení v zápase a zvládla to čistou hrou - 5:5. Potom získala brejk a vedla 6:5. Bohužel rozhodlo, že to Vika nedokázala doservírovat a Dominika získala rebrejk. Tie-break už byla loterie, kterou lépe zvládla Dominika. Některé míčky jí vyšly opravdu perfektně. Ona je navíc na antuce hodně silná. Pokud vím, tak na RG už byla jednou v semifinále a letos v Paříži vyhrávala jednoznačnými výsledky... Vika se ve 2. setu herně zvedla, ale bohužel to nestačilo. Osmifinále pro nasazenou jedničku není úspěch, ale pořád si říkám, že to mohlo dopadnout hůř. Vždyť v 1. kole byla Vika pět míčků od vyřazení... Takže z tohoto pohledu to není až tak strašný výsledek, i když Vika chtěla samozřejmě víc.

Je to škoda, že první týden RG končí takhle. V pátek vypadla Ana, včera Caro a dnes Vika. Bohužel se potvrdilo, že se mým favoritkám na RG tolik nedaří... Takže teď očekávám, že se vše v dobré obrátí a Masha mi to vynahradí. :D Ale ne, vážně. Masha má podle mě velkou formu a pevně doufám, že ji uvidím v sobotu ve finále. Sice je to ještě daleko, ale musím věřit a já věřím! :)
Reagovat
poutnik
Prostě jsi chtěl napsat, že Cibulková hrála excelentně a Azarenková tragicky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Vika tragicky rozhodně nehrála. V prvním setu se jí sice nepovedlo dost věcí, ale pak se zvedla a byla blízko k zisku 2. setu. Tragický výkon si teda rozhodně představuju jinak. Navíc v souvislosti se sportovním výsledkem nebo výkonem nerad používám slovo tragédie... Souhlasím s tím, že Dominika hrála excelentně. Já myslím, že kdyby víc vyrostla, tak už byla dávno v první desítce. Vždycky jsem ji měl docela rád, akorát mě docela štve, že se z ní stává taková specialistka na moje favoritky. :D Vždycky to s ní mají těžké... Na druhou stranu, čekal jsem, že to Vika dneska nebude mít jednoduché. Posledních pět vzájemných zápasů s Dominikou totiž hrála na tři sety a ten letošní zápas v Miami si všichni pamatujeme...
Reagovat
dadaft
souhlasím, že Vika nehrála tragicky. jenže soupeřky, a speciálně Cibulková, si už na ni začínají věřit. mají ji přečtenou, přesně ví, co hrát. Wilander na začátku říkal, že Vice bude v Paříži scházet pestrost...
Ale je to skvělá hráčka, která bude na špičce dlouho - a dlouhodobě antuka nebude její oblíbený povrch, bych řekl.
myslím, že letos by ještě mohla vyhrát USO.
Reagovat
freeteepek
Vika hrála tragicky jenom ty dlouhý míče a servis. Většinou. Mě se ale moc líbí, jak řeší ty kratší balony. Jak to umí pěkně uklidit s elegancí á la Roger Federer. Zatímco naše Petra do toho ve stejný pozici většinou mydlí a mydlí...:-) Vika byla dnes nějaká bez energie. Zatímco Dominika jako obvykle sršela energií. A tentokrát ji ani nezradila hlava.
Reagovat
tommr
dobrej postřeh. V tomhle ohledu by si Petra opravdu měla vzít z Viky příklad. Pokud Vika dostane krátkej balon tak je z toho skoro pokaždý jasnej bod zatímco u Petry člověk musí trnout hrůzou co s tím zase vyvede ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
dadaft: Vždycky jsem si myslel, že Vika je "multipovrchová" tenistka. :D Ale ne, asi opravdu jí ta antuka tolik nesvědčí. Nedá se říct, že by se jí na antuce vyloženě nedařilo (měla na ní dobré výsledky), ale s tvrdým povrchem se to asi nedá srovnat. Snad kromě Marbelly má Vika všechny svoje tituly z tvrdých povrchů.

freeteepek: Vika řekla po zápase, že do Wimbledonu nebude hrát žádný turnaj, protože toho tenisu bylo poslední dobou až moc... Asi se to na ní trochu projevilo. Ale já jsem jedině pro, ať si odpočine. I kdyby už ten zbytek sezony nebyl tak úspěšný jako její začátek, v tomto roce mi nadělila radosti dost a dost. :)

tommr: S tím souhlasím, Vika má šikovnou ruku. :) Podle mě to je tím, že má určitou praxi v deblu. Tu Petra tolik nemá, ale zase má jiné přednosti.
Reagovat
tommr
nejde jen o tu šikovnou ruku, ale i o tenisový myšlení. Petra je strašně zbrklá a tyhle situace většinou řeší silou i když by technický řešení bylo často mnohem výhodnější. Vika to dřív hrávala podobně, ale v poslední době se v tomhle ohledu hodně zlepšila ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já si pamatuju třeba na turnaj v Praze 2008, kde Vika dávala snad nejvíc kraťasů. Pak už jsem to u ní tolik neviděl... Je pravda, že některé věci teď řeší více s citem, ale někdy se to taky nepovede. Všiml jsem si, že včera u Caroline i dneska u Viky se vůbec nedařily voleje na síti nebo smeče. Caro to většinou hrála z těžkých pozic a vždycky si vybrala tu stranu, na které byla Kaia připravená. Vika dneska taky něco podobného zkazila hned na začátku tie-breaku... No, co se dá dělat. Holky potrénujou a zase to půjde. :) Četl jsem, že Vika byla dneska po zápase hodně sebekritická... Jinak Petra v některých situacích taky nezvolí správné řešení, ale to se stává všem hráčkám. Tuhle jsem si četl diskusi na idnesu a tam ti někdo psal, že Petru málo chválíš. To já můžu říct, že jsem si na tvoje komentáře zvykl. Je z nich poznat, že máš o Petru starost a moc ti na ní záleží. Jenom to prostě píšeš jinak než já u svých favoritek. :)
Reagovat
VlS
Já si myslím, že jsou někdy trošku moc akcentované povrchy a podceňované jiné aspekty. Myslím, že kdokoliv (včetně chlapů) bude mít těžký problém udržet stabilní především psychickou pohodu a sebedůvěru do nekonečna, to asi nejde. Vika teď viditelně není v takové pohodě, jako byla na a po AO, teď je asi nejvíc na vlně Marie. Ale hrála výtečně a měla smůlu, že si Dominika vybrala zrovna dneska super den.
Reagovat
tommr
myslím si, že osudy našich oblíbenkyn prožíváme oba stejně - jen to každej prostě dáváme jinak najevo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. :)
Reagovat
freeteepek
Už dřív jsem psal, že je škoda, že Petra vypouští debla. Zlepšila by si voleje a vůbec by se naučila i jinak uklízet ty kratší balony. Jenomže Petra, když hraje debla, tak obvykle to mydlí zezadu, jako v singlu. Musela by ho vzít trochu vážněji:-)
Reagovat
freeteepek
Dominka dnes komentovala tu psychiku v souvislosti s novým trenérem. Já myslím, že to nebyl "jen" dobrej den. Ten předchozí trenér mi přišel jako rapl. Viděl a slyšel jsem ho, jak ji při zápase povzbuzuje. Říkal jsem si, že tenhle drsný styl zřejmě na Dominiku platí, jenomže jak ukázalo, nebyl to správný přístup. Domča potřebovala spíš pochválit, než vynadat, jak to zase kurví:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si naopak myslím, že Zeljko Krajan bol skvelý tréner a Dominika spravila chybu, že ho vyhodila. To, že je teraz Cibuľka v QF sú plody Krajanovej práce a nie toho Mikulaščíka, ktorý je s ňou 2 týždne..Dominika potrebuje určite tvrdšiu ruku, škoda že bola natoľko ješitná, že to nezniesla..Za Krajana šla hore aj Dominikina hra, presne tá, ktorou sa prezentovala aj dnes..
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Dominice, Vika asi není v poslední době úplně ve své kůži, nemůžu si pomoct, ale přijde mi to, že od příchodu Mauresmo do jejího týmu to není ideální. Avšak nevadí, i když přijde o post královny. Ona se tam vrátí!
Reagovat
smazaný uživatel
Nebyla tam u Viky taková sebedůvěra jako třeba v Melbourne. Ale nemyslím si, že by příchod Amelie byl špatným krokem. Snad tedy na Viku nepřenesla tu smůlu, kterou měla na RG jako aktivní hráčka... No vidíš. Kdyby Masha nemohla přeskočit Viku v žebříčku, tak bys jí teď mohl fandit se mnou. Takhle tě asi nepřesvědčím. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, nepřesvědčíš :D :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dominiku čaká súperka, ktorá jej typologicky sedí úplne najmenej, vrátane Sharapovovej..Sam používa na antuke servis s tak obrovským kickom, že to meter a pol vysokú Dominiku proste preskočí :)..Celkovo hrá taký bum-bum tenis, Cibuľka sa len ťažko dostane do dnešného tempa..Uvidíme, všetko je možné..Možno Stosurova znervoznie, nepôjde jej servis, to je naša šanca..
Reagovat
dadaft
jj, ten kick (tedy jestli Sam projde do QF) bude problém.
Reagovat
freeteepek
Nebude to mít se Sam jednoduchý. Ale ona je zvyklá:-) Vždycky mě udivuje, jaký rány od základní čáry takle malá hráčka dává. To bude Sam koukat!
Reagovat
dadaft
to jo. osobně si myslím, že finále bude Stosurová - Šarapovová.
ale když tam budou jiná jména, rozhodně si nebudu rvát vlasy a křičet "senzace".
Li Na hraje taky dobře. i Petra.
no, těším se a su zvědavý.... ))
Reagovat
dadaft
no já se právě bojím, aby se k těm ostrým úderům dostala. ona se na returnu potřebuje chytat, protože se jí stává, že si prohraje vlastní servis.
a ty kicky jsou brutální............
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jednou gratulace, skvělý zápas - věřím ve finále, máš na to!!
Reagovat
Bob
a bude světová jednička?
Reagovat
Bob
už jsem si to přečetl, Mashe stačí dojít do finále. Takže SF bude zajímavý.
Reagovat
tommr
škoda, že je Masha ve stejný polovině jako Petra a v ideálním případě proto na sebe narazí už v SF. Kdyby tomu tak nebylo, tak bych Mashe to finále ze srdce přál, ale takhle holt budu muset fandit proti ní ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
ale v pripadnem finale samozrejme budes fandit marfusi, ne?? ;))
Reagovat
tommr
tak to je snad jasný. Když tam nebude Petra budu to přát Mashe ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist