Kvitová prolétla poprvé v kariéře do čtvrtfinále Roland Garros

4. 6. 2012, 20:32
Aktuality 75
FRENCH OPEN - Petra Kvitová si poprvé v kariéře zahraje ve čtvrtfinále French Open. Světová čtyřka si dnes poradila hladce s Američankou Varvarou Lepchenkovou a s přemožitelkou obhájkyně titulu Na Li Kazaškou Jaroslavou Švedovovou si zahraje o postup do semifinále.
Petra Kvitová

Světová i turnajová čtyřka Petra Kvitová dnes v chladné Paříži hrála potřetí v kariéře ve 4. kole Roland Garros a vedla si suverénně. Přemožitelku bývalé světové jedničky Jankovičové či předloňské šampionky Schiavoneové Američanku Varvaru Lepchenkovou smetla 6-2 6-1.

Kvitová čekala na duel s Lepchenkovou celý den a nakonec byl zápas přeložen z centrkurtu na jedničku. V obou setech začala svěřenkyně Davida Kotyzy dobře, prorazila podání rodačky z Uzbekistánu a rychle vždy vedla 3-0.

V utkání wimbledonská vítězka Kvitová dobře podávala, ani jednou o servis nepřišla a Lepchenkové, 63. hráčce žebříčku, nenabídla ani jeden brejkbol. Ve výměnách hrála Kvitová jistě, tradičně tlačila z returnu a zvítězila přesně po hodině hry.

Na antukovém French Open hraje Kvitová počtvrté v kariéře a poprvé je ve čtvrtfinále. Nejdále byla loni a v roce 2008, kdy skončila v osmifinále.

Dvaadvacetiletá Kvitová bude favoritkou i v boji o semifinále. Proti ní se totiž postaví překvapení turnaje - Jaroslava Švedovová, až 142. hráčka světového žebříčku dvouhry a pátá deblistka světa. Hráčka z Kazachstánu si účast v hlavní soutěži vybojovala v kvalifikaci a v dnešním osmifinále zdolala obhájkyni titulu Na Li z Číny.

Švedovová vyhrála po setech 3-6 6-2 6-0  a postupem mezi nejlepších osm hráček zopakovala své nečekané tažení ze stejného turnaje z roku 2010. 

Na Li měla zápas zpočátku pod kontrolou, ale po zisku úvodního setu předvedla nečekaný kolaps. Uhrála už jen dva gamy ze 14 a dopustila se 41 nevynucených chyb. Nervy jí pracovaly i na tiskové konferenci. "Nejsem žádný stroj. Vždyť jsem prohrála jen jeden zápas. Proč se mě snažíte shodit?" pustila se do novinářů. 

Švedovová si připsala jeden z největších úspěchů v singlové kariéře. Ve čtyřhře už dokázala vyhrát dva grandslamové turnaje - ve Wimbledonu i na US Open před dvěma lety. 

Na Li se před rokem na French Open stala vůbec první asijskou vítězkou dvouhry na grandslamech. Její triumf tehdy sledovalo v Číně rekordních 116 milionů lidí a stala se národní hrdinkou. 

Letos na pařížské antuce však ztroskotala podobně jako před ní jiné favoritky: běloruská jednička Viktoria Azarenková, americká hvězda Serena Williamsová, polská trojka Agnieszka Radwaňská či loňská finalistka Francesca Schiavoneová z Itálie. Z tenistek v Top 10 jich letos v Paříži skončilo už šest.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN ženy -
(Francie / Paříž, antuka, 6.555.000 eur)
pondělní výsledky (04. 06. 2012)

Dvouhra - osmifinále:
Kvitová (4-ČR) - Lepchenková (USA) 6-2 6-1
Šarapovová (2-Rus.) - Zakopalová (ČR) 6-4 6-7(5) 6-2
Švedovová (Kaz.) - Na Li (7-Čína) 3-6 6-2 6-0
Kanepiová (23-Est.) - Rusová (Niz.) 6-1 4-6 6-0

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Erraniová/Vinciová (4-Ir.) - Makarovová/Vesninová (6-Rus.) 6-4 5-7 6-4
Llagosteraová/Martínezová (12-Šp.) - Gajdošová/Rodionovová (14-Austr.) 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

75
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nemá někdo nahraný včerejší zápas Petry? Děkuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Na stránkách ČT4 byl včera uložený zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel našla jsem tam jen Šarapovou se Zakopalovou
Reagovat
Bob
twk to si nekdy pockas. Video s Bratchikovou blbo a potom pod nazvem Kvitova hrala Sarpka!
Reagovat
MorusRubra
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10433760255-french-open-2012/212471294330010/
Reagovat
smazaný uživatel
..opravdu tam je,teď sem na něj koukala..
Reagovat
fazil
jeste aby neprosla,kdyz tam nikoho nemela. uvidi se az narazi na nejakou hracku..treba urvanou sharapku nebo stosur. los byl zatim milosrdny
Reagovat
petrulinka
Tak musím říct, že Petra hrála výborně, ale přiznám se, že u druhého setu jsem byla tak nervozní, že jsem to občas přepínala, protože jsem nějak nemohla uvěřit, že tentokrát bude i druhý set bez komplikací. Dost mě mrzí, že bohužel neuvidím zítřejší zápas, neboť jsem v práci, takže budu Petře držet palce v práci a doufám, že to zvládne.
Reagovat
smazaný uživatel
Je zcela v normě, přátelé, že si někdo nahodí do nicku " Federer " ? Ivoš z Blavy, filda, čeština + estetika, příležitostnej sochař.
S tenisem začal později a náhodně, v roce 1993 pod stromečkem vylovil babolatku. Dodnes fandí Bekrovi a neví proč, potítko a botasky
Reagovat
smazaný uživatel
Maruno, nehrej Anu Kurniko, ta byla pouze jedna, přeškoda,
jseš naprosto jynde. Annu Kareninu přečti a neřvi, Ty vole ..
Superfunk - Last Dance in Copacobana (Album Version)
http://www.youtube.com/watch?v=4_K7-q2XfCU
Reagovat
a.magerova
Petře k vítězství a Kláře k perfektnímu výkonu !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pletu si vlasy jak Magdalena Malejevová, drdy 16 / 19, headka instinkt, radila Sojka, wilzoňka s vokem 654 kubických centymetrů / Michael Štych
Reagovat
tommr
http://blogs.tennis.com/racquet_reaction/2012/06/french-open-kvitova-d-lepchenko.html
Reagovat
Fandina
hezky se to čte, obvzlášť a vzhledem k tomu, že je to příspěvek od tommra :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Peťule hrála dneska dobře,vytvořila si tlak a to je super,soupeřka se vůbec nechytla.já už to psala,je včas u míčků a to je základ..těším se na středu a věřim,že pude dál,kousne se,ona to umí :) a smekám před Klárou,výbornej výkon!!!..
Reagovat
smazaný uživatel
Sara.. a kdo nefandi se mnou, ten fandi proti mne! :)
Reagovat
VlS
Fandím proti tobě :-D
Reagovat
Heather_Fedex
ty fandis angelice?? a ja myslela, ze ji nemas rad...
Reagovat
freeteepek
Hele, já myslel, že už tou včerejší výhrou jsi ukrutně zbohatnul. To chceš ještě víc?:-)
A co když to Sara celý vyhraje? Na co nás potom pozveš?
Reagovat
VlS
Nefandím Angie, ale ani Sáře. Navíc, pokud Angie vyhraje, dostane se v žebříku před Caro, což mě po posledním vystoupení Caro udělá speciálně radost.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale, ale, ale... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem proti tobě :)
Reagovat
smazaný uživatel
freetepek - ale prd ukrutne:), to jsem byl jen v euforii, navic ukrutne zbohatnuti je dost relativni, nekdo pod tim ma 7 nul, nekdo 6 a nekdo jen 5 :) Saru mam na vitezstvi v turnaji uz dlouho, ted kdybych rozhodil sazky a nasazel proti ni, mam sice "sve jiste" ale prijdu o podstatnou cast sklizne, coz nechci, takze dnes proti Angie tomu jeste necham volny prubeh..:)
Reagovat
smazaný uživatel
oops, Angie = Angelice
Reagovat
smazaný uživatel
Děláš chybu, radši si to aspoň malinko zajisti :-) Já se vezu s Angelikou a věřím, že pojedeme dál! :-) Ale líbí se mi, že jí tak věříš a jdeš do rizika ;-)
Reagovat
VlS
při posledním zápasu mě Caro opravdu zklamala jak tenisem, tak chováním malýho, protivnýho děcka.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsme s Angie dojely :-( Asi budeš hoodně bohatej, ale hlavně klikař klikař klikař :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fandila jsem s tebou na dálku, zápas jsem viděla jen půlku, škoda, že jsem na tebe tenkrát nedala s tím tipem :-(
Reagovat
galisj
Dneska Petra hrála jako opravdový šampion.Klobouk dolů,hlavně vydržet!
Reagovat
galisj
Dneska Petra hrála jako opravdový šampion.Klobouk dolů,hlavně vydržet!
Reagovat
Jan
Dnes hrála Petra tak, jak ji chceme mít a udělala všem radost. Gratuluji. Ale největší radost mi udělala svým výkonem Klára, i když prohrála, u Petry jsem to bral jako "povinnost".
Reagovat
smazaný uživatel
dneska se Petře nedá nic vytknout to máš pravdu ale zapomněl si dodat taky neschopnost soupeřky která ten zápas doslova odchodila .
Reagovat
freeteepek
A ty jsi spadnul odkud? Z višně?
Reagovat
tommr
s tím nemůžu souhlasit. Lepchenková určitě nic neodchodila. Viděl jsem část jejího zápasu proti Schiavone a když jí protihráčka dá dost času tak umí bejt strašně nebezpečná. Proti Petře ten čas neměla, Petra jí prostě nic nedovolila ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem si znovu prehral poslednich cca 10 minut toho Petricna dnesniho zapasu a ten zaver byl opravdu famozni. No, ale myslim, ze s Jarkou to az takova prca nebude, hraje silovej tenis, hodne dobrej servis....nepodcenovat, nepodcenovat...
Reagovat
Bob
kde to taky mohu vidět? Neviděl jsem první set.
Reagovat
smazaný uživatel
Bob: Ja to mam nahrane na HD.

Jinak, sem vzgugloval, ze Svedova uz byla v QF a to na French Open 2010, takze na tu bacha, aby z toho nebylo dalsi prekvapko.
Reagovat
freeteepek
Tak s Jarkou to p*del určitě nebude. Jsem si jistej, že to Petra nepodcení. Hlavně si s ní nesmí moc pinkat. A od začátku to mydlit:-)
Ta holka na síti bude nepochybně lepší. Dvakrát vyhrála GS, takže na tom bude i s nervama dobře. Mohla by ale na ní dolehnout únava po tolika zápasech a kocovina po té dnešní velké výhře.
Reagovat
VlS
Jen pro úplnost GS v deblu
Reagovat
tommr
jj Shvedova se rozhodně nesmí podcenit ...
Jednu výhodu by proti ní Petra měla mít v tom, že Shvedova hraje na FO vedle singla i debla, což je v poslední době vlastně její hlavní disciplína. Takže by mohla bejt oproti Petře trochu unavenější ... :)
Reagovat
freeteepek
A nechceš to někam hodit ke stažení? Třeba YouTube 720p mi bude stačit:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja tom mam stazeny u O2 a musel jsem to uz vymazat, abych moh nahrat ten zejtrek. Mam tam omezeny minuty. Ani nevim, jestli O2 nabizi pripadny zpracovani a poslani nahraneho souboru. Ale jestli bude Petrina forma stoupat, asi si koupim opravdickej fyzickej HD recorder...:-)
Reagovat
dappe
Shvedova je jednoznačně největší překvapení letošního RG. Nejde o výsledek, kterýho zatím dosáhla, ale především o předváděnou hru. Vrátila se v pravý čas, dneska hrála skvěle. Myslím, že může jít dál ještě.
Reagovat
dadaft
jj, ve druhém setu potřebovala Li pět šest světových úderů v řadě aby zapsala bod...
velký respekt k výkonu Shvedovové.
Reagovat
tommr
Petra měla na FO zatím opravdu mimořádně příznivý vylosování. Postupně hrála s Bartyovou (330.místo), U.Radwanskou (79.místo), Bratchikovou (109. místo), Lepchenkovou (63.místo) a ted jí čeká Shvedová (142.místo) ... :)
To ale samozřejmě nijak nesnižuje Petřin úspěch. S výjímkou Bartyový se navíc všechny tyhle hráčky po FO posunou hodně nahoru do první stovky ... :)
Reagovat
VlS
Hele vy s tím losem, Varvara není žádný "béčko", jestli neznáte Jarku Švédovou, tak jen proto, že sledujete tenis chvilku. Ještě v roce 2010 byla ve třicítce, pak měla nějaké zdravotní potíže a propadla se, ale teď se asi vrací. Silová tenistka s dobrým servisem.
Reagovat
pepin
Tak snad může mít již konečně trochu štěstí, smůly si letos vybrala již dost. Neechci to zakřiknout, ale zdá se, že chytá pomalu formu z dob nedávných. Dnes perfektní, dobrým servisem podložený výkon. dokonce na ni nezvykle dobře běhala, v podstatě žádný balon nebyl pro ni ztracen. Celodvorcová hra s tvrdými údery, které dnes dokázala krotit. Kdyby dnes načapala tu neuvěřitelně uřvanou ruskou sirénu tak by si ji asi podala. Doufejme, že v nastolené hře bude pokračovat i nadále.
Reagovat
freeteepek
Hele, kdyby hrála s tou sirénou, tak by se nejdřív poradila s Klárou. To co hrála Klára na sirénu dneska platilo. Jenom škoda toho jejího slabýho servisu. Ten má Péťa o 100% lepší. Takže Petřin servis, Klářina hra a je to doma!
BTW. Když slyším řvát tu sirénu, tak si nemůžu nevzpomenout na slovo hindrance a že kvůli křiku jístá tenistka v jednom dost důležitým zápase nedávno přišla o 2 fiftýny.
Šarapovová přitom takle řve dost často. Jenomže když už jí to hekání jednou začali tolerovat, nemůžou couvnout. Já bych navrhoval nainstalovat "hlukoměry" a stanovit hranici, přes kterou to nemůže jít. Ta hranice by se dala postupně snižovat:-)
Reagovat
tommr
s tím nemůžu jinak než souhlasit. Petra si tý smůly vybrala na začátku roku víc než dost a trochu toho štěstí v podobě dobrýho losu si určitě zasloužila. Navíc využít dobrýho losu je taky umění - svoje by o tom mohly vyprávět třeba Cetkovská a Šafářová ... :)
Reagovat
tommr
skvělej výsledek a k tomu ještě solidní výkon proti soupeřce, která nebyla tak neškodná jak by se podle výsledku mohlo zdát ... :)
Po dlouhý době si taky Petra připíše slušnou porci bodů do žebříčku. A protože většina ostatních hráček z první desítky už na FO vypadla Petra si výrazně upevní svoje žebříčkový postavení ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
můžu se zeptat kolik bodů se bere za semifinále ?? a kolik za čtvrt finále dík
Reagovat
smazaný uživatel
Vítěz F ČF OsF K32 K64 K128
2000 1200 720 360 180 90 45
Reagovat
smazaný uživatel
pardon něják se mi to smrsklo a něco tak ani není :D tak to napíšu za semi 720 a čtvrt 360
Reagovat
tommr
za postup do čtvrtfinále získá Petra 500 bodů, pokud postoupí do semifinále tak získá 900 bodů. Od toho si ale musí odečíst 280 bodů za lonský osmifinále ... :)
Reagovat
tommr
body který uvádíš se udělujou na GS u mužů, u žen je to trochu odlišný ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
aj překoukla sem se :) pardon
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu vytknout se jí nedá nic od samého počátku FO - za vylosování opravdu nemůže.
Reagovat
VlS
Terko, kecáš, to jsou body ATP, ve WTA je to za QF 500, SF 900, F 1400, W 2000
Reagovat
smazaný uživatel
nemusíš mi to psát taky :D už sem psala že sem se překoukla
Reagovat
VlS
Čtu to od shora a průběžně reaguju - pardon.
Reagovat
Heather_Fedex
letos uz prohrala tolik dulezitych a vypjatych zapasu ze.... uz uz to vypadalo, ze v rime i v madridu byla v pohode, kdyz tesne prohrala zapasy a ted znovu...a co je horsi, s hrackou 2. stovky, kt. pinka predevsim debla...
sna se na chyti na trave...ve wimbledonu obhajuje pouze 2. kolo. ten los by k ni mohl byt milosrdnejsi...
Reagovat
smazaný uživatel
Li je opravdu škoda ale teĎ Peťo GOGOGOGOGO čtvrtfinále snad jasný a pak semi asi s Sharapkou doufam ze ji nalozi kdyby tam byli , takže budu Péťe držet palce až do posledního momentu :):)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me
Reagovat
tommr
mě jí teda moc líto není. Ještě mám pořád v živý paměti jak dvakrát připravila Petru o vítězství - loni na FO a letos v Sydney. Dneska jen dostala od Shvedový stejně hořkou medicinu jakou sama servírovala Petře ... :)
Reagovat
VlS
Na Li kandiduje na královnu labilek, co ta už dokázala letos zahodit, to je neuvěřitelný. Vždycky přemýšlím, kde je ten čínský stoicismus.
Reagovat
Heather_Fedex
ty s tim nikdy neprestanes, monty ;))
Reagovat
Heather_Fedex
TOMMR ;))))
Reagovat
tommr
takovýhle věci si pamatuju hodně dlouho. Li Na odpustím teprve až nechá Petru vyhrát nějakej důležitej zápas ... :)
Reagovat
freeteepek
Takle mi bylo líto Cibulky. Naposled v Miami. Ale je fakt, že už minule jsem myslel, že si Li hodí mašli. A přitom se smála:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Na Li není taková ta klasická Čínanka s klidem a naučenými frázemi, ona je hodně svá, podle rozhovorů, i Petra o ní řekla, jak je v pohodě, a směje se často. Bylo to vidět i při vyhlašování FO, při ceremoniálu, jak měla ty vtipný hlášky o manželovi, na královnu labilek bych ji ale nepasovala :-)
Reagovat
Heather_Fedex
ale takhlemuzes byt v podstate nastvanej na kazdu hracku, se kt. petra prohrala ;)
Reagovat
tommr
to taky jsem ... :)
Reagovat
VlS
Já jsem neviděl jinou hráčku takhle zahodit tolik vyhranejch zápasů, jako Li. V Římě se Sharapkou to bylo možná míň viditelný, ale podobný, vzpomeň si na AO s Kim a nechce se mi to vyhledávat, ale opravdu má tyhle výpadky vprostřed zápasu hodně často.
Reagovat
Frick
Petra v tý Paříži to udělá komplet....
Reagovat
smazaný uživatel
mi dneska udělala takovou radost, výsledkem, hrou, prostě vším :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska to byl skvělý výkon, jen vydržet..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist