Kvitová zvládla krizi proti Schiavoneové, ve čtvrtfinále svede bitvu se Serenou!

2. 7. 2012, 15:55
Aktuality 81
WIMBLEDON ženy - Na den přesně od svého loňského triumfu ve Wimbledonu Petra Kvitová poprvé na londýnské trávě prohrála set, duel s Italkou Francescou Schiavoneovou ale otočila a postoupila už do čtvrtfinále. V něm svede dlouho očekávaný souboj se čtyřnásobnou šampionkou Serenou Williamsovou.
Petra Kvitová

Zápas Petry Kvitové s Francescou Schiavoenovou měl na kurtu číslo 3 začít jako první v pořadí ve 12:30 hodin SELČ, v Londýně ale bylo od rána chladno, zataženo a drobně pršelo. "Trpělivost bude nejdůležitější součástí dne," oznámili organizátoři. Dnešní program nakonec začal jen se 40minutovým zpožděním, zápasy ale byly v průběhu celého dne přerušovány.

Dvaadvacetiletá Kvitová, jež ve Wimbledonu obhajuje loňský titul, se od rozpačitých výkonů v úvodu turnaje postupně rozehrála do dobré formy a po sobotním deklasování Lepchenkové ji čekala o 9 let starší Schiavoenová, kterou už letos dvakrát porazila. Italka, která hrála ve 4. kole Wimbledonu teprve podruhé v kariéře, ale českou hráčku pořádně potrápila. Vítězka French Open z roku 2010 vedla už 6-4 a 2-1, pak ale poprvé ztratila podání a česká tenistka duel přerušovaný deštěm otočila.

Kvitová měla v úvodu zápasu příležitost vytvořit si náskok a získat klid na svou raketu, ve druhé hře ale nevyužila dva brejkboly a naopak sama vzápětí ztratila podání. Místo vedení 2-0 tak rázem prohrávala 1-3 a manko marně doháněla. Česká hráčka totiž často ve slibných pozicích ve snaze zahrát vítězný úder chybovala a především selhávala při proměňování brejkbolů. Nejvíce šancí vrátit se do hry o první set měla za stavu 4-5, jenže ani jeden z 10 brejkbolů za celé dějství nevyužila a zákonitě musel přijít trest. Schiavoneová sice při prvním setbolu udělala už šestou dvojchybu, při druhém ale Kvitová při pokusu zahrát vítězný forhend poslala míček do sítě a praštila raketou o zem. Už totiž věděla, že s první sadou nic udělat nedokáže. 

"Ať si klidně raketou hodí, ať to nedusí v sobě. Občas se to hodí," komentoval poutkání kouč Kotyza. "Věděla jsem, že jsem měla tolik šancí a zase nic. To bylo ubíjející," líčila Kvitová

Schiavoneová, která úspěšně mixovala čopy s lifty i přechody k síti. se ujala vedení 1-0 na sety i přesto, že udělala 16 nevynucených chyb (Kvitová 14) a zahrála pouhé dva vítězné údery (Kvitová 8). 

Ani druhou sadu nezačala česká tenistka ideálně, ztracený servis ze třetí hry si ale dokázala okamžitě vzít zpátky, když konečně - na 11. pokus - proměnila brejkbol. Od té chvíle Kvitová začala svou hru zlepšovat a v 10. gamu na returnu bojovala o setbol. Dočkala se ho až za stavu 6-5, Schiavoneová ho ale vítězným forhendem odvrátila. V tento moment už na kurt padlo pár dešťových kapek a rozhodčí Fiona Edwardsová zápas pro bezpečnost hráček raději přerušila. Tenistky ale do šaten nezamířily a po 10 minutách se pokračovalo. Krátká pauza Kvitové přinesla štěstí, neboť následné dva fiftýny vyhrála a stav zápasu vyrovnala na 1-1. 

Tentokrát byla statisticky lepší Schiavoneová - na vítězné míčky vyhrála 11-4, nevynucených chyb spáchala jen 8, zatímco Kvitová 14 - stejně jako v úvodním dějství ale vyhrála 'horší' hráčka.

Ve třetím setu už Kvitová v mezihře tolik nechybovala a na úvod ji nepřibrzdila ani další krátká pauza. Schiavoneová cítila, že ji dobře rozehrané utkání utíká mezi prsty a u rozhodčí si kvůli kluzké trávé vynutila přerušení. "Je to vlhké, míč pořádně neskáče, sklouzává," stěžovala si Schiavoneová  V tu chvíli ale nepršelo a rozhodčí po pár minutách vyzvala hráčky k návratu na kurt. Jednatřicetileté Italce se pokračovat nechtělo a nejraději by rozjíždějící se Češku zastavila odchodem do šaten, sudí Edwardsová se ale zlomit nenechala a zápas pokračoval. 

Kouč Kotyza ale dával Schiavoneové za pravdu. Rozhodčí podle něj měla poslat hráčky do šatny jako na jiných kurtech. "Bylo vidět, že míče sjížděly," řekl.  

Kvitová se hned dostala k brejkbolu, který využila a šla do vedení. Brejk málem nepotvrdila, neboť ve 4. gamu prohrávala už 0-40, skvělou hrou a pěti získanými fiftýny v řadě ale servis udržela a odpor 26. hráčky světa definitivně zlomila. Náskok si už bez problémů pohlídala, v poslední hře dala své čtvrté eso v utkání a zápas zakončila čistou hrou. Nakonec zvítězila 4-6 7-5 6-1. 

"Předchozí dva zápasy šly dobře a rychle. Tohle bylo o boji, v prvním setu to bylo utrpení, ale důležitá je výhra," oddechla si Kvitová. "Kdybych to měl zhodnotit, tak bych řekl, že se ocitla ve čtvrtfinále," komentoval zápas její trenér David Kotyza.  

"Peťe nefungovalo od začátku vůbec nic. Ta zima jí neprospěla, byla tuhá a míče neletěly. Leckdo by se z toho zhroutil, co tam předváděla, ale ona to pořád zkoušela, až to vypižlala. Nakonec ji podržel servis," řekl Kotyza.  "Franceska to měla v hlavě, že měla zápas v rukou a neudělala druhý set. Pak šla dolů a nezvládla to. Naopak Peťa to zvládla v závěru dobře. Jestli to měla něčím vyhrát, tak tím, že se jen tak nepoloží," dodal Kotyza.  

O semifinále se Serenou
Kvitová si tak ve Wimbledonu zahraje o třetí semifinále během tří let, ve středečním čtvrtfinále ale narazí na Serenu Williamsovou. Američanku, se kterou ve dvou zápasech nezískala ani set; na Australian Open 2010 uhrála jen tři gamy, v témže roce v semifinále Wimbledonu prohrála 6-7 2-6. Ve třetím vzájemném zápase dvou posledních wimbledonských šampionek se fanoušci mohou těšit na silový tenis plný agresivních úderů.

Serena v Londýně zvládla už druhou třísetovou bitvu v řadě. Po Jie Zheng, kterou udolala 97 ve třetí sadě, dnes zdolala 6-1 2-6 7-5 Jaroslavu Švedovovou. Kazašku, která v sobotu jako první v grandslamové historii vyhrála set - tzv. Zlatý set, v němž neprohrála ani jeden fiftýn.

"Nechtěla jsem dneska prohrát a říkala si, 'zůstaň v klidu'. Celý zápas jsem věděla, že dokážu hrát lépe," uvedla čtyřnásobná wimbledonská šampionka Williamsová, jež vyhrála poslední tři gamy utkání.

Zápas se dohrával v jemném mrholení, kvůli němuž si musela na závěrečné dva gamy sundat Švedovová brýle. "Myslím, že obě jsme chtěly hrát dál, protože duel byl v rozhodující fázi. Rozhodně jsem nechtěla skončit," uvedla Williamsová.

Bývalá světová jednička navzdory dvěma třísetovým zápasům za sebou neztratila před soubojem proti Kvitové sebevědomí. "Cítím se dobře. Nejsem unavená. Nejsem nic. Jsem v pohodě, protože vím, že dokážu hrát ještě lépe. Znáte mě. Já nejsem nikdy spokojená," dodala turnajová šestka.

- WIMBLEDON ženy -
(Velká Británie, tráva, 16.060.000 liber)
pondělní výsledky (02. 07. 2012)

Dvouhra - osmifinále:
Kvitová (4-ČR) - Schiavoneová (26-It.) 4-6 7-5 6-1
S. Williamsová (6-USA) - Švedovová (Kaz.) 6-1 2-6 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

81
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
nouma
Gratuluji k tomu jak to Francesca dodrbala, si zase asi nešvihla před zápasem. Petro netuším co chceš ukázat proti Sereně protože dnes na tom kurtě jsme viděli jen botky nejmenované firmy s nápisem Petra a to bylo vše. Kde je ta bojovnice z loňského finále, kde je ta kočka a pohodářka z Hopman Cupu. Tak hodně štěstí přeji Petruško
Reagovat
Heather_Fedex
od te chvile, co ana vedla na servisu 40:0, si vika dela s anickou, co se ji zachce. vika se pravdepodobne vraci k forme z 1. pulroku. nerada to pisu, ale na post jednicky se vraci zaslouzene
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě se tam nevrátila a není jisté, jestli se tam vrátí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vrací se už jistě, ale ne zaslouženě :) Shoda náhod....zatím cca o 30 bodů :). Ale tipuji, nebude to dlouhého trvání....
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyžtak mě oprav, ale mám pocit, že ještě je ve hře Aguš, které stačí dojít do finále, což se při absenci Máši stát může.
Reagovat
smazaný uživatel
Aguš teď ztráci 770 bodů na Azarenku, takže musí bezpodmíněčně do finále, ale přes německý dvojblok :).
Reagovat
baggik
No tak shoda náhod by to byla leda u Radwaňský. Vika vládla na betonech, antuka není její parketa, ale teď ve Wimbledonu se se Serenou nebo Petrou o to finále a tim i vítězství popere!!!
Reagovat
steve79
Co má ten Roger se zadáma? Když nedávno říkal, že se cítí fyzicky výborně? Dneska jsem viděl jenom čtvrtý set. No jestli jeho záda omezují podání, tak to moc růžově do budoucna nevidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad bude do středy v pořádku. Byla by to velká škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad bude do středy v pořádku. Byla by to velká škoda.
Reagovat
Padme
No to by byla... :( Ty dva první zápasy vypadaly tak nadějně, skvěle returnoval a pohyboval se taky výborně, šla mu první podání nejen procenty, ale hlavně umístění a rychlost...
Reagovat
smazaný uživatel
Nekoukáte něko na Murray-Čilič? Asi Ne co? :D. Každopádně jestli jo, mohli byste mi trochu popsat jak to vypadá herně? Protože se nemůžu koukat.
Reagovat
smazaný uživatel
Celý Wimbledon TV streamem zdarma na:

http://lauflinx.de/TVstreamy
Reagovat
Heather_Fedex
nemecke tenistky dnes vyradili 2 adeptkyna letosni wimbledonske vitezstvi.

kdo mohl tipovat letos nerozehranou kim na vitezstvi ve wimbledonu, to nepochopim. kim se ve wimbledonu nedarilo ani v nejuspesnejsich letech sve kariery. pro me masa taky nebyla nejfavoritkou, kdyz mela ve sve casti pavouka 2 travarky
Reagovat
smazaný uživatel
V tom s tebou nesouhlasím. Maria byla velkou favoritkou turnaje. Co na tom, že měla dvě "travařky" ve své půlce? Ona snad neumí na trávě hrát?
Reagovat
smazaný uživatel
Kim preju ze setrvacnosti, to pripoustim (a jsem z jeji prohry smutna), ale Masha byla hodne horkou favoritkou, bez diskuze - a jsem taky smutna. Zapas jsem nevidela, jen ty posledni zoufale a neuveritelne odvracecky... :-(
Reagovat
Heather_Fedex
to je pravda, maria byla na zacatku turnaje jasnou favoritkou, jenomze po jeji zapase uz s anastasiou jsem si rikala, ze se z ni vytratila jiskra a nejde to tak, jako na antuce. momentalne je pro me favoritkou angie/victoria/serena
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz ne Petra, at je to teda Serena - nebo je po mne.. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
No s jinou šampionkou Wimbledonu, než s tou, která vyjde z tohoto zápasu vítězně, ani nepočítám. To by mě už asi praskla nějaká žíla v hlavě.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale na Marii opravdu obdivuji tu bojovnost. A také se mi dnes líbilo, jak tu porážku přijala s takovou noblesou, i když uvnitř jí muselo být hrozně, rozdala i nějaké autogramy. A během utkání žádné nadávky, otrávené obličeje apod..... Pouze naprostá koncentrace.
Reagovat
smazaný uživatel
Masha vystupuje vzdycky na urovni, vsechno jsem registrovala .. :-) A jeden z jejich poslednich halfvoleju, to byl sen...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tím noblesním chováním Mashy, klidná, bez emocí na konci, asi nechtěla dávat najevo moc smutek.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s vámi. Masha je krásná za každé situace. Elegance by mohlo být její druhé jméno. :) Taky mě příjemně překvapilo, že i po prohraném zápase rozdávala autogramy.
Reagovat
smazaný uživatel
Elegantní je bezesporu. Ale mně osobně se jako žena moc nelíbí. V obličeji průměr a nahoře je taková hranatá v ramenou. Hodnotím vzezření na kurtu nebo tiskovkách, upravené fotky mimo kurt nemyslím, tam je kráska....
Ana, to je jiná. Ta se mi líbí a je taková příjemná.:) Dnes byla ovšem proti tvé další oblíbenkyni "hejkalce" naprosto bezzubá, škoda....
A co zdraví, už je ti líp?
Reagovat
smazaný uživatel
vis, s temi podpisy, jsem presvedcena, ze to je trochu "kalkul" - jeste jsem ji po tak velkem zklamani autogramy rozdavat nevidela a myslim, ze se poucila u Rafy, u ktereho to byl silny a imponujici moment, o kterem se dost hovorilo. Masha je chytra, precizni a ucenliva... to vsechno jsou ale jen dalsi klady hodne obdivu.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, to je otázka vkusu... Děkuju za optání, já už jsem zcela zdráv. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě nechtěla dávat najevo smutek, ale smutná a zklamaná musí být moc. Po tom, co se jí dařilo na RG, určitě myslela na další vítězství. Ale Sabine dnes hrála dobře a vítězství ji přeju.
Teď trochu OT. Mělas úplnou pravdu, když jsi psala, že chceš mít na Rafovu knížku klid a čas. Já za celý týden přečetl asi pět stránek a to není vůbec ono. Tak jsem ji zatím odložil. Protože teď nemám vůbec čas, už takhle kvůli tenisu sotva stíhám ostatní povinnosti a knížku bych si nedokázal náležitě vychutnat a vstřebat. Jinak jsem si na tebe vzpomněl, když vypadl, byla jsi asi smutná, tak snad to je už lepší a užíváš si turnaj i tak.:)
Reagovat
smazaný uživatel
jak jsi bystrá. No jo, ženské neunikne nic a sojka musí být ve střehu o to více, že?:-) Ta spojitost s Rafou by mě nenapadla, ale když se nad tím zamyslím, zní to logicky. Já jí právě také po prohře nikdy neviděl podepisovat se a zarazilo mě to. Myslel jsem spíš, jestli není tak rozhozená, že to maskuje....
Ale sedí mi to k ní.
Reagovat
smazaný uživatel
To mě potěšilo, že sis na mě vzpomněl, děkuju :-) Jo, Rafova prohra mě docela vzala, protože si ji protrpěl, a já s ním, nedařilo se mu..a dál to raději nebudu rozebírat.

No, přesně tak to mám, mám rozečtenou knížku, ale když vidím, že ji nedokážu plynule vstřebat, tak ji na chvíli odložím, prostě se musím na každé slovo dokonale soustředit, mám to tak i u filmů, takže se nedívám, pokud vím, že budu muset řešit v hlavě cokoliv, co mě odpoutává :-)

Sojka - Díky, že sis dala do souvislosti Rafovo podepisování po prohraném zápase s tím, že se možná Masha od něj přiučila :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-) ja s Rafou zadny problem nemam, spis s nekterymi jeho fanousky - a to je zase jen moje vina, ne Rafova.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, s filmama je to také tak. Já o knížkách rád přemýšlím a nechápu, jak je někdo může louskat jako noviny.:)
Nechtěl jsem toho Rafu nějak probírat, a jitřit rány....
Ale někde jsi psala, že kvůli němu jsi vlastně začala fandit tenisu a tak, takže jsem si odvodil, že mu asi hodně fandiš.:)
Já si to prožil se Serenou na RG. Nejhorší je, že to člověka nemrzí kvůli sobě, ale kvůli nim. A s tím postupujícím věkem a souvislostmi s tím spojenými u Sereny jsi měla pravdu, od toho RG to není nějak ono, asi psychika nebo nevím, nedokáže být tak konzistentní a v případě potřeby přepnout rychle na vyšší level, jak to uměla dříve. Trvá ji déle, vrátit se zpět do hry. Asi si už tolik nevěří. Taky mě to mrzí, musela udělat obrovský kus práce a dřít, aby se dokázala takto vrátit, přál bych jí ještě alespoň jeden GS, ale ten čas člověk nezastaví.....
Reagovat
smazaný uživatel
Ohledně té Sereny jsem měla intuici, prostě to nějak už není ono, to samé Kim..ale Serena ještě letos ve Wimbledonu nekončí, pozor :-)
Jinak ty "rány" jsou zčásti zahojené, ale i tak díky moc :-)
Petra mi to - nám - vynahradí :-)
Reagovat
mac.hall
Dovolím si jen malou poznámku ke čtvrtfinálovému zápasu Petry. Titulek článku dramaticky uvádí formulaci " svede bitvu " se Serenou. Byl bych velmi rád , kdyby tomu tak ve skutečnosti bylo , ale obávám se , že z tohoto zápasu Petra neodejde se ctí , tak jako tomu bylo při její porážce v semi v roce 2010. Tam předvedla velmi dobrý tenis a ukázala , že se s ní musí do budoucna počítat na posty nejvyšší. Letos to tak optimisticky, bohužel, vůbec nevypadá a přestože se zdá , že ani Serena se na letošním Wimbledonu zatím nepotkává se svou špičkovou formou , mám skutečně velké obavy, že to bude pro Petru nelichotivý propadák. Chtělo by se mi věřit, že hra Petry v tomto zápase půjde výrazně nahoru, ale to , co jsem od ní zatím na turnaji viděl, příliš šancí neskýtá.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že jak jde o pesimistickou předpověď, jsi vždy připraven. Nevím, proč by Petra neměla ze zápasu se Serenou odejít se ctí, tím spíš, když tu zatím působí lépe než Serena, která se dneska pořádně natrápila se Švedovovou (mimochodem tou samou Švedovovou, kterou jste Petře na FO předhazovali jako lehkou soupeřku).
Reagovat
Andrew89
Ano to je přesně ono! Tu kterou nadávali, že je 147. hráčka světa a že jí Petra měla porazit pomalu 2x 6:0. trošku omyl a opět to dokazuje, že kdyby neměla to zranění tak je vysoko. A je mi extrémně sympatická..ona se pořád směje:D:) víc takových
Reagovat
smazaný uživatel
no lip Petra nez Serena celkove na letosnim Wimbledonu urcite nepusobi. Prni a dnesni zapas se Petre tedy vubec nepovedl a jedine co je mozne, je gratulace k vitezsvi, ne ale k predvedenemu vykonu. Verim ale, ze se ji proti Serene bude darit opet lepe, pokud se ji podari shodit tu svoji zbytecnou nervozitu...
Reagovat
smazaný uživatel
Já také čekám vyrovnaný duel, ve kterém mohou třeba rozhodnout maličkosti a to, která hráčka si povede lépe v klíčových momentech. Byl bych rád, kdyby to byl hezký zápas a boj a ne moc UE. Jedna prostě vyhraje a druhá holt prohraje, ale ať to bude ta nebo ta, prohraje s kvalitní soupeřkou.
Dnes jsem viděl Petru jen od konce druhého setu poté, co jsem dokoukal Serenu, která si opět "neodpustila" drama. A co jsem viděl, tak Petře to už padalo, ale i díky tomu, že Schiavone byla v tom třetím setu úplně marná. Co jsem si pročetl diskuzi, tak se dnes Petře příliš nevedlo. Ale z toho se nestřílí, je důležité že to urvala. I těžké zápasy, kdy se nevede, jsou pro hráče důležité. Takže nevidím žádný důvod k nějakým kategorickým soudům.....
Reagovat
smazaný uživatel
První Petřin zápas byl především poznamenán nervozitou, a to ještě v úvodu, druhý set a další dva zápasy zvládla s přehledem. Dneska jí to tolik v prvním setu nepadalo, v druhém už to bylo lepší a třetí, to byla naprostá krasojízda. Serena se na postup zatím nadřela podstatně více než Petra, a to i dneska, kdy to urvala jen tak tak.
Proti Sereně by nervozní být neměla, tam jí pozice favoritky svazovat nebude.
A nepleť si písmenka G a Q.
Reagovat
smazaný uživatel
diky za upozorneni, uz jsem te snad napsal spravne:).Ty koukas na vykony Petry trochu pres ruzove bryle. Ona sama se sebou neni urcite za soucasne nestabilni vykony moc spokojena. Je to ale velka bojovnice a navic i velmi sympaticka hracka a proto ji fandim a do budoucna verim i v to, ze bude hrat opet jako vloni a to i po delsi dobu, predpoklady na to ma....:).
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak to vidím taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem holt optimista a Petře věřím za každé situace, ať se vám to líbí nebo ne. ;-)
Po dnešním zápase asi spokojená není, přeci jenom to měla zvládnout snáze. Na druhou stranu výkony, které tady a vůbec letos celou sezonu předvádí, nejsou špatné a není se za co stydět. A už vůbec není třeba před Serenou skládat zbraně, zvlášť když tu zatím nijak suverénně nepůsobí. A na to, jaká je Serena excelentní trávařka, zatím její výkony zas až takové terno nejsou, Petra tu zatím působí líp než ona.
Reagovat
Jabadu
ve 2. setu, kdy už to mohlo být 3:1 pro "revolucionáře", jsem z tiketu motal ruličku a sahal po svém drahém zapalovači ZIPPO. Po zápase jsem přísahal, že už nikdy nevsadím na ženský tenis! Dnešní den beru jako poslední varování od Všemohoucího.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi skutečný uživatel, nebo nám zde děláš reklamu na zapalovače?
Reagovat
Jabadu
Jsem ode dneška bývalý (opakuji bývalý) "valchař".
Reagovat
Heather_Fedex
vazne nechapu ty, it. tipovali vitezstvi kim....ja jsem jednoznacne favorizovala nemku a to ne jenom kvuli vyssimu zebrickovemu postaveni. kim mi je hodne lito, ale jen tezko mohl byt vysledek milosrdnejsi. angie to valcovala 1 radost, padalo ji to tam jako loni kvitove. jasne tady vytrela zrak tem, kt. tvrdi, ze angie hraje udrzbu
Reagovat
smazaný uživatel
Ta jede a jede. neskutečná! Už se těším na duel se Sabine.
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky. Sabine to moc přeju po tom všem, čím si prošla. A navíc je to sympaťanda. A Angelique dneska Kim pěkně přejela, alespoň podle výsledku. Já to přepl do půlky druhého setu a tam Kim pěkně rozebírala. Semifinále může nabídnout pěknou podívanou a mohl by to být boj.:)
Reagovat
smazaný uživatel
je mi líto, až takhle si to nezasloužila...
Reagovat
smazaný uživatel
obě Němky dneska předvedly slušnej blitzkrieg ... chudák Kim :(
Reagovat
VlS
to snad dneska ani nemohlo, Sabino, Petro, hurá
Reagovat
smazaný uživatel
doplním ... dopadnout ... přesně :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak obě dvě moje nejoblíbenější tenistky ve čtvrtfinále!!! Petra si to vydřela a Sabinka hrála neskutečným způsobem!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě zpátky k Petře, naši Lvici bojovnici. Proč to chvíli absolutně nejde a pak to zase jde, mě přijde trochu málo sebedůvěry, zbytečně málo!! V tom prvním setu, jako by už k některým balonum šla s pocitem, já se asi zase vyhodím, tak to zahraju křečovitě a vyhodím se natotata. A pak najednou je vidět takové uvolnění, švih, úžasné balony. Chtělo by to si víc věřit, hrát na plné pecky a nemyslet, jak to dopadne. Já vím, to se lehko poví...
Reagovat
rib
jj, souhlas, snad získá díky tomuhle trochu nadhledu, Lvice jedna - jinak příště budu mít už opravdu asi infarkt :-)))
Reagovat
mac.hall
Tentokráte s tebou musím v zásadě souhlasit, ale myslím , že do svého hodnocení úrovně hry vnášíš příliš filozofického přemýšlení. Tenis je jednoduchá hra a není zase takový problém ji věcně zhodnotit. Petra dnes opět byla velmi špatná a zvítězila jen díky tomu , že v evidentní snaze obou tenistek dnešní zápas nevyhrát , byla méně úspěšná. Máš pravdu , že obrovské herní výkyvy v kvalitě jsou letos u Petry příznačné. Otázka je , co s tím dělat. Labilní psychika je jedním z možných vysvětlení, ale pokud si dobře vzpomínám, tak v minulosti byla silná psychická odolnost Petry zmiňována , jako jedna z důležitých součástí jejího herního projevu a dosahovaných úspěchů.
Reagovat
rib
Hmmm, ty jsi nějaký/á filozof, koukám :-))) Co tím vlastně chceš říct? A hrál/a jsi někdy nějaký zápas, na kterém ti záleželo?
Reagovat
smazaný uživatel
opravdu neznam nic jednodussiho, nez zhodnotit zapas, ktery se uz odehral, po bitve je kazdy generalem ... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
pro mac.hall, samozrejme, lajnooo.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
mac.hall : tenis rozhodně není jednoduchá hra, jednoduchá hra je člověče nezlob se :-)

sojka : no proto sojkooo :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Brečím s tebou! Neskutečná, úchvatná, fenomenální!!! Wimbledon je prostě její turnaj!
Reagovat
Heather_Fedex
no ano, ale myslim, ze angie bude konecna, dockame se semifinale angie vs aga
Reagovat
vendulkabendulka
Mno stalo to za starou backoru, ale na to historie nepta. Spis jsem zvedava s cim zitra Petra vyrukuje na Serenu, jestli s timhle tak to aby pomalu zacala balit.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda Sabi! Teď pojeď až k titulu!
Reagovat
Andrew89
Polární Express vyrážííí..hůůů hůůůů! OBROVSKÁ gratulace skvělé SABINE!:) Maria už od začátku mi nepřišla na trávě tak dominantní jako na antuce...asi je to paradox...ale měla už vypadnout s Pironkovou.
Sabine eso z druhého podání!!!!!nádhera...a Maria je na*raná:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký polární expres? Masha odjíží na Floridu za sluníčkem, o tom se ti může jenom zdát. :) Jinak to je docela časté, že zápasy Mashy končí esem, buď jejím nebo soupeřky. Za poslední rok vím o čtyřech. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Masha končí :-(( A pro mě končí letošní Wimbledon. Titul přeju Petře nebo Sereně..
Reagovat
smazaný uživatel
už jenom kousek, tak pojďme !
Reagovat
smazaný uživatel
Sabinko, gratulace, už bylo načase ji trochu přiskřípnout to její sebevědomí.
Reagovat
smazaný uživatel
Opatrně, jo? :D Je naprosto v pořádku, že má Masha sebevědomí. Kdo jiný už by ho měl mít, než držitelka kariérního GS? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ta nemusela vyhrát kariérní GS aby ho měla, ta se s tím už narodila. Jak já jí to slunce na Floridě přeju, rozhodně lepší než v té upršené Anglii... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono to s tím trochu souvisí. Kdyby neměla sebevědomí, tak by kariérní GS nevyhrála... Každá hráčka má sebevědomí, některá víc a některá míň. Masha ho má dost a je to naprosto pochopitelné. Může být na sebe pyšná, co všechno v životě dokázala. A já věřím, že ještě dokáže. :)
Reagovat
Pe3k
Gratulace. Proti Sereně jí sice nevěřím, ale stát se může cokoliv :)
Reagovat
Frick
Nezachytili jste někde, kolik má dioptrií? Sec jenom, tenis je sport, kde nedokonalé vidění může vadit. Třeba Navrátilová v civili brýle nenosí, ale na tenis si je brala....
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně, Petro. A Serena tu zatím nepůsobí nepřemožitelně..
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji k vydřené výhře.Postupem do čtvrtfinále splnila Petra povinnost,teď už může jenom překvapit.
Reagovat
r176
ze by hekna ze sibire jela domu?! :-))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
vypadá to, že odveta za loňskej wimblas bude pro sabine sladká
Reagovat
Paseka
JEDE !!!!
Reagovat
Frick
Kolik byl kurz na výhru Petry, když polednice vedla 1:0 a v 2. setu 2:1?
Reagovat
smazaný uživatel
U sportingbetu okolo 1,7
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist