Lacko vyhrál domácí challenger v Bratislavě

20. 11. 2011, 16:03
Aktuality 6
CHALLENGER BRATISLAVA - Lukáš Lacko si nepovedenou sezonu osladil triumfem na domácím challengeru v Bratislavě. Ve finále dvou nenasazených tenistů si poradil s Litevcem Berankisem.
Profily hráčů
Lukáš Lacko

Lukáš Lacko na sebe letos upozornil hned v úvodu roku, když v Dauhá jako teprve devátý tenista v historii nadělil kanára Rafaelu Nadalovi. Ani sám ale asi neočekával, jak nepovedená sezona ho čeká. Čtyřikrát postoupil do 2. kola turnajů ATP, ale vypadl z Top 100 a od března se většinou trápil na challengerech.

Na nich se až v září dostal do finále v tureckém Izmiru, kde nakonec i triumfoval. Na dalších turnajích se mu ale znovu nedařilo a na domácím challengeru Slovak Open v Bratislavě se nevešel ani mezi nasazenou osmičku.

Hned v úvodním kole čelil turnajové jedničce Lukaszi Kubotovi z Polska a čtyřiadvacetiletý Slovák překvapil drtivou výhrou dvakrát 6-1. Lacko si pak poradil i s Hájkem, Berrerem a Dancevicem a postoupil do finále.

V něm se utkal s talentovaným Litevcem Richardem Berankisem, kterého za pomoci 12 es porazil 7-6 6-2 a z devátého finále vydoloval 5. titul.

Piešťanský rodák Lacko v Bratislavě navíc vyhrál s Janem Hájkem také soutěž deblistů, když ve finále porazili české duo Rosol/Škoch.

Ve dvouhře se z českých tenistů dostal nejdál Lukáš Rosol, který v semifinále podlehl Berankisovi. Jan Minář ve čtvrtfinále nestačil na Dancevice, stejně jako Jiří Veselý v prvním kole. Úvodní zápas na Slovensku nevyhrál ani Jan Hernych, jenž podlehl Mannarinovi.

- CHALLENGER BRATISLAVA -
(Slovensko, tv. povrch / hala, 85.000 eur)
nedělní výsledky (20. 11. 2011)

Dvouhra - finále:
Lacko (SR) - Berankis (Lit.) 7-6 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Lacko?..my máme nejakého Lacka?
Reagovat
skott
slovensky fanousek Nadala:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud bude Ričardas prohrávat s takovými hráči, bude z něj challengerový hráč na celou kariéru. Ach jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak chci pochválit za pěkný článek. Je škoda, že článků o challengerech je tu minimum.
Reagovat
smazaný uživatel
Sice ve stinu Turnaje mistru, ale je to uspech, pokud se to podari doma ,o to vice to potesi. Jen aby to nebyl jen ojedinely vykrik, ale forma vydrzela .
Reagovat
smazaný uživatel
Zaslouží si to hrál tam skvěle
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist