Laver Cup: Federer a Nadal vyhráli dvouhru i první společný debl. Evropa vede 9-3

23. 9. 2017, 13:11
Aktuality 259
LAVER CUP - Tým Evropy vede v premiérovém ročníku Laver Cupu nad výběrem Světa po dvou dnech 9-3. Body dnes pro tým starého kontinentu získali druhý hráč světa Roger Federer i vedoucí muž žebříčku ATP Rafael Nadal, kteří porazili Američany Jacka Socka a Sama Querreyho ve dvouhře i ve večerní čtyřhře, ve které nastoupili vůbec poprvé v kariéře na jedné straně kurtu. Neuspěl jen domácí Tomáš Berdych, jenž podlehl Nicku Kyrgiosovi.
R. Nadal a R. Federer (© Federer)

První den Laver Cupu zvládl včera v pražské O2 areně lépe výběr Evropy, který pod vedením kapitána Björna Borga zvládl všechny tři dvouhry a zaváhal jen v závěrečné čtyřhře, ve které duo Nadal/Berdych nestačilo na pár Kyrgios/Sock. Zásluhou vítězství Čiliče nad Tiafoem, Thiema nad Isnerem a Zvereva nad Shapovalovem tak vede tým Evropy po prvním dnu 3-1.

Dle pravidel Laver Cupu ale může tým Světa dvoubodový náskok smazat hned v první dnešní dvouhře. V sobotních zápasech se totiž bude hrát vždy o dva body.

Federer navýšil náskok Evropy na 5-1
Odpolední program odstartoval v Praze aktuálně druhý hráč světa  Roger Federer, který momentálně hraje s Američanem  Samem Querrym. Švýcarský tenista sice v úvodní sadě nepředvedl zcela ideální výkon a zejména z bekhendové strany často chyboval, i přesto však dokázal odvrátit dva brejkboly a první dějství získal na svou stranu za 36 minut poměrem 6-4.

"Roger hraje první zápas po delší době, takže se na začátku trošku hledal. Proti Samovi se hraje těžko, protože hraje rychle a je náročné se dostat do rytmu. Roger měl několik šancí, některé mu ale nevyšly. Důležité ale je, že dokázal odvrátit brejkboly a podržet si servis. Myslím, že hraje dobře a jeho výkon půjde určitě ještě nahoru, protože chce vyhrát a porve se o to," řekl o Švýcarovi v průběhu utkání Nadal.

"Je škoda, že se Samovi nepodařilo proměnit brejkboly, které měl. Roger ale v tu chvíli zahrál výborně a ukázal, že ty klíčové momenty prostě zvládá. Je to zatím hodně vyrovnané a Sam se to určitě pokusí ještě zdramatizovat," řekl k utkání po prvním setu kapitán světového výběru John McEnroe.

Federerův výkon se ve druhém dějství skutečně zlepšil a hned ve třetí hře podruhé v zápase prorazil podání chybujícího Američana. Devatenáctinásobný grandslamový šampion naopak počet chyb zredukoval a svou hrou nutil Querryho k chybám, díky čemuž získal jeho servis i v pátém gamu a dostal se tak do vedení 4-1, které pak bez větších problémů na podání potvrdil a náskok si už pohlídal. Federer nakonec zvítězil 6-4 6-2 a vybojoval tak pro svůj tým dva body, čímž zvýšil stav vedení Evropy nad Světem na 5-1.

"Včera to byl dlouhý den, fandil jsem asi osm hodin a ráno jsem byl celkem unavený, protože na to nejsem moc zvyklý," konstatoval po utkání Federer. "Zápas jsem si užil, přestože to bylo hodně těžké. Zejména na začátku jsem nehrál nejlépe a dlouho mi trvalo, než jsem se dostal do tempa. Nakonec jsem to ale zvládnul a mám z toho velkou radost."

"Rád bych poděkoval všem fanouškům za podporu, bylo to úžasné hrát před plnou halou. Chtěl jsem ten zápas vyhrát a získat dva body, protože tahle akce je pro mě speciální a jedinečná. Na lavičce sedí jeden z mých idolů a já jsem šťastný, že tu mohu být," dodal Švýcar, kterého v závěru dne čeká ještě čtyřhra po boku Rafaela Nadala.

"Doufám, že si teď odpočinu a pak na to s Rafou půjdeme s dobrou náladou. Čtyřhru jsme moc netrénovali, ale včera jsme se snažili to trošku vyladit. Já nejsem ve čtyřhře moc zběhlý, ale určitě se pokusíme udělat maximum."

V pátek za Evropu bodovali Chorvat Marin Čilič, Rakušan Dominic Thiem a Němec Alexander Zverev, za výhru se uděloval bod. Dnešní duely jsou za dva body a nedělní budou mít tříbodovou hodnotu. K výhře v Laver Cupu je potřeba 13 bodů, za stavu 12-12 rozhodne o vítězi čtyřhra.

Nadal zdolal Socka ve třech setech a navýšil vedení na 7-1
Do druhé dnešní dvouhry nastoupili před malou chvílí vedoucí muž žebříčku ATP  Rafael Nadal s Jackem Sockem.

"Jsem rád, že jsem hrál už včera. Byla to sice čtyřhra, ale mohl jsem si díky tomu osahat kurt v přímém zápase, což je vždy něco jiného než v tréninku. Oba jsme si to včera s Nickem maximálně užili. Atmosféra byla výborná a fanoušci nás hnali dopředu. Vím, že hrát s Rafou ve dvouhře je o něčem jiném, ale nic není nemožné a já budu bojovat," řekl před utkáním na adresu Nadala Sock.

"Situace je taková, jaká je a my ji musíme přijmout. Oni mají dva nejlepší hráče současnosti a proti nim se prostě hraje hodně těžko. My ale musíme bojovat a neztrácet naděje. Porazit Nadala je neuvěřitelně těžké, ale hraje se na tři sety a Jack je mladý a plný energie, takže udělá maximum. Musí se snažit zkracovat hru a vyvarovat se zbytečných chyb," konstatoval kapitán Světa McEnroe.

Nadal, jenž před dvěma týdny vyhrál US Open, vstoupil do utkání se Sockem velmi dobře, když hned ve čtvrtém gamu prorazil Američanovo podání. V následují hře sice sám o servis přišel, hned poté ale soupeře brejkl znovu a od té doby už si vedení pohlídal. Sock sice hrál aktivněji a trefil celkem 7 vítězných úderů (Nadal pouze 4), naproti tomu však udělal celkem 11 chyb, zatímco Španěl chyboval jen čtyřikrát. Nadal ovládl první sadu za 37 minut hry poměrem 6-3.

"Je to hodně napínavé, ale Roger je Roger a Rafa je Rafa, hrát proti nim je nesmírně náročné. Jack se ale drží a bojuje. Ve druhé sadě určitě ještě něco zkusí, i Rafa je jen člověk," řekl o utkání po první sadě Sockův včerejší deblový spoluhráč Kyrgios, který se představí ve večerním zápase proti domácímu Tomáši Berdychovi.

I do druhého dějství vstoupil lépe vedoucí muž žebříku ATP, který se díky brejku dostal do vedení 2-1. Američan ale přestal chybovat, hrál aktivně, výborně podával a povzbuzován radami kapitána McEnroa zlepšil svou hru a začal Nadala přehrávat. Vyhrál tři gamy v řadě, a nakonec vybojoval i celý druhý set poměrem 6-3, čímž srovnal stav setů na 1-1.

Závěrečný super tie-break nabídl velice napínavou a úchvatnou bitvu plnou zvratů a výborných přestřelek. Nakonec se z těsného vítězství radoval Nadal, jenž v rozhodujícím setu vyhrál 11-9 a navýšil tak vedení Evropy na 7-1.

"Jsem moc rád, že to dopadlo dobře," oddychl si po utkání Nadal. "Máme dnes už dvě výhry, což nám dodá sebevědomí. Já doufám, že to bude takhle pokračovat i večer. Všechno se to vyvíjí moc dobře, vedeme, máme hodně bodů, ale moc dobře víme, že nás čeká ještě hodně zápasů. Zítra se navíc hraje o tři body, takže ještě rozhodně není nic jisté, ale rozjeté to máme skvěle."

"Jack odehrál úžasný zápas, ve druhé sadě hrál parádní tenis a teď ve třetím se dokázal vrátit a vybojovat si své šance. Jsem opravdu moc rád, že jsem to nakonec zvládnul," dodal Nadal, jenž ještě dnes večer nastoupí po boku Federera do závěrečné čtyřhry. "Bude to výjimečný moment pro nás oba. Ještě nikdy jsme nestáli na stejné straně kurtu, ale oba se na to moc těšíme. Budeme bojovat, abychom pro Evropu získali další body."

Nadal mimo jiné ocenil i výbornou týmovou atmosféru: "Máme v týmu skvělou atmosféru, týmový duch funguje opravdu skvěle a všechny nás to baví. Máme výhodu, že máme Tomáše Berdycha, který je z Česka, takže to v Praze dobře zná. Už nás vzal na dvě výborné večeře do nádherných restaurací, takže máme kromě tenisu možnost poznávat i nová místa, a to je úžasné," dodal Nadal.

Berdych prohrál s Kyrgiosem, tým Světa snížil na 7-3
Na Federera a Nadala nenavázal na úvod večerního bloku
Tomáš Berdych, který jako první v dresu starého kontinentu ztratil body ve dvouhře. Český tenista neudržel vedení proti Nicku Kyrgiosovi, kterému podlehl 6-4 6-7 6-10.

Berdych si za pomoci skvělého servisu došel pro první set. Jediný brejk získal ve druhé hře a sedmým esem sadu ukončil. Ve druhé odvrátil tři brejkboly a set dospěl do tie-breaku. Berdych v něm vedl 4:2, ale udělal lacinou chybu, Kyrgios vycítil šanci a po skvělých míčích vyhrál 7:4.

V super tie-breaku rozhodla koncovka. Zatímco Kyrgios sázel esa, Berdych dostal soupeře do náskoku dvojchybou a další udělal při prvním mečbolu. "S Tomášem je to vždy těžký zápas. V prvním setu skvěle podával, ale postupně jsem se zlepšil a jsem rád, že jsem bodoval," řekl Kyrgios, který během utkání živě diskutoval s kapitánem Johnem McEnroem. "Byl pro mě na lavičce velkým pomocníkem."

Federer s Nadalem vyhráli první společnou čtyřhru. Evropa vede 9-3
Ve čtyřhře se na závěr druhého dne představili  Roger Federer Rafael Nadal, kteří nastoupili vůbec poprvé ke společnému deblu. "Bude to vzrušující," očekával Federer, který hrál debl poprvé po dvou letech. "Moc jsem debla v poslední době nenatrénoval, ale včera jsem trošku hrál a potrénujeme během zápasu," rozesmál Federer diváky.

O jejich společné čtyřhře se mluvilo od vyhlášení vzniku soutěže a celý týden před jejím startem. V sobotu dopoledne kapitán výběru Evropy Švéd Björn Borg vyřkl vytoužené složení a Federer i Nadal vypadali hodně soustředěně. "Jde o mimořádný moment," konstatoval Borg. "Každý na tenhle moment čekal a teď to přišlo. Je to oslava tenis," přidal se Berdych.

A debut dua 'Fedal' to byl vítězný. Švýcarsko-španělský tandem, který má dohromady 35 grandslamových titulů ve dvouhře, porazil 6-4 1-6 10-5  Jacka Socka se  Samem Querreym. "Jsem rád," oddechl si Federer.

Od začátku hráli zodpovědně a trošku měli svázané ruce, ale brzy poslal Nadal forhendový prohoz po lajně. Federer se zase tlačil k síti. "Soustředil jsem se pekelně. Nechtěl jsem promeškat začátek, abych nenesl vinu," řekl Federer.

Během čtrnácti let proti sobě odehráli 37 zápasů (Nadal vede bilanci 23:14). Až nyní ale stáli poprvé na stejné straně dvorce. "Na kurtu bylo hodně energie. Byl to neuvěřitelný pocit. Byl to unikátní moment," hodnotil na kurtu Nadal.

Po vyhrané první sadě sice ve druhé získali pouze jeden game, ale svoji velikost ukázali hned v super tie-breaku. Rychle se oklepali ze ztráty setu a o své výhře rychle rozhodli, když odskočili do vedení 7:1. "Hráli jsme dobře a byla to velká zábava. Bylo to speciální a jsem moc šťastný, že jsme aspoň jeden zápas spolu odehráli a vyhráli," usmíval se Federer.

LAVER CUP 2017, Praha O2 arena
páteční a sobotní výsledky (22. - 23. 09. 2017)
Evropa - Svět 9-3
pátek 22. září
Čilič (Chorv.) - Tiafoe (USA) 7-6(3) 7-6(0) ... 1-0
Thiem (Rak.) - Isner (USA) 6-7(15) 7-6(2) 10-7 ... 2-0
A. Zverev (Něm.) - Shapovalov 7-6(3) 7-6(5) ... 3-0
Berdych/Nadal (ČR/Šp.) - Kyrgios/Sock (Austr./USA) 3-6 7-6(7) 10-7 ... 3-1

sobota 23. září
Federer (Švýc.) - Querrey (USA) 6-4 6-2 ... 5-1
Nadal (Šp.) - Sock (USA) 6-3 3-6 11-9 ... 7-1
Berdych (ČR) - Kyrgios (Austr.) 6-4 6-7(4) 6-10 ... 7-3
Federer/Nadal (Švýc./Šp.) - Querrey/Sock (USA/USA) 6-4 1-6 10-5 ... 9-3
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

259
Přidat komentář
ipko
tak myslím si že Európa dnes aspoň 2 výhry určite dá.. Roger a Saša by to mali zariadiť..
Reagovat
pockerface
Jaktože Sock je ve čtyřhře. Když se psalo, že hráč nesmí hrát debla víc jak 2x. A včera v TV říkali, že Sock a Nadal jsou jediný, kteří nemůžou hrát debla. Tak nechápu, že dneska je Sock v nominaci. To už bude jeho 3 debl. V pátek s Nickem, včera s Samem.
Reagovat
ipko
Mcenroe rád porušuje pravidlá :D
Reagovat
Kozoroh
Horší je, že Denis byl nasazen jen jednou, přitom jeho duel s Federerem nebo Nadalem by byl atraktivnější než zápasy Fedalu s Amíky. Holt Denis není Amík...
Reagovat
Herbert_Hoover
Říkal to pouze Čapek, což je na 70% pravděpodobné, že to bude většinou úplně jinak. Hráč nesmí hrát 3 singly, nikoliv debly. Může hrát klidně tři debly, pokud v nich nastoupí se 3 různými parťáky. To je jediná podmínka - aby se debla zúčastnili čtyři hráči z týmu.
Reagovat
Tornes
Asi tak. Už když to říkal v TV tak jsem si říkal, co to je za hloupost, že nic takového v pravidlech není.
Reagovat
Kozoroh
Berdych/Čilič vs. Isner/Sock
Zverev vs. Querrey
Nadal vs. Isner
Federer vs. Kyrgios

Big Mac bohužel protěžuje své krajany, takže další příležitost nedostal Denis. Zrovna proti Nadalovi by měl větší šance než Isner.
Reagovat
Padme
k večeři gyros? Tam není nějaké omezení, že si musí zahrát každý určitý počet zápasů?
Reagovat
PetaM
Každý musí hrát 1 zápas.
Reagovat
annah
Mimořádný zážitek! Vidět ty dva spolu na jedné straně kurtu! Už jen tento zápas by stačil, ale úžasného tenisu bylo mnohem vic! Od čtvrtku vidím z prahy jen metro a halu. A dnes pokračování! Doufám, že ještě jednou uvidím fedexe v akci! Nezapomenutelne!
Reagovat
anajka
Som na tom rovnako. Hotel, metro, hala a späť. Všetky ostatne plány nezrealizované.
Len tenis, fotky, videá, tenis a tenis.
Pripravená na ďalšiu porciu zápasov a tenisovej zabavy. :)
Reagovat
smazaný uživatel
takto ale oni fungují celou kariéru ;) nezávidím jim ten záhul a jsem zvědavá, kdy že se to Roger s Rafou vrátí a zakalí v srdci matičky Prahy :D
Reagovat
tito
Tak jsme se konečně dočkali. Oslava tenisu. Výsledek koneckonců není až tak důležitý, byť jsem se přistihl, že fandím jak při GS utkání..A vítězství bylo o to sladší. Fandil jsem týmu, oběma, užíval si jejich radosti a klukovské konverzace, na hony vzdálené PR chování a prohlášením. Jsem rád, že k tomu došlo, jsem rád, že to bylo právě v tomto roce, kdy se oba vezou na vítězné vlně. Letošní sezona ještě nekončí, jede se dál, ale pro mne toto utkání bylo aktuální symbolickou tečkou výjimečné a obdivuhodné rivality.
Reagovat
peggy
Uzasny zazitek a to poprve jiz nikdy nebude.Myslim,ze si to vsichni uzili,hlavne Federer a Rafa si mohli zahrat spolu na jedne strane.Nikdy nebudu litovat tech penez,bylo to naherne,dalsi rocnik nebude jiz ono./pokud bude/Dekuji obema druzstvum a take poradatelum,byla to nadhera.Cerna tecka pan Berdych!!!
Reagovat
George_Renel
Marie Mestlová, ty jsi opravdu hodně blbá.
Reagovat
slacker
ma pravdyu, vsak Berdych je tam neco Cvetana Pironkova ktera dostavala divoke karty na ten B turnaj sampionek jen proto ze to bylo 3 po sobe v Bulharsku
Reagovat
smazaný uživatel
Lidi, to byla paráda, fakt jsem si to užila, tu výjimečnost okamžiku, tu atmosféru, prostě všecko, a po návratu nočním vlakem domů stále nemám dost, tak mě to nabilo energií, že na to koukám znova v TV :D tam to vypadá pěkně, ale ve skutečnosti tam sedět a fandit jim, to je něco neskutečnýho, strašně si to všichni užívali, oni sami především, bavili jsme se, jak oni se baví vlastně :D byla tam i sranda, třeba jak se Roger kapánek netrefil, naopak Rafa málem trefil jeho :D jsem mooooooc happy, že se mi poštěstilo u toho být, však venku ve fan zóně mi pršelo nebo snad sněžilo?! štěstí :)) btw: Dominic na tréninku, úžasná podívaná, nereálný bomby s Marinem, obrovskej dříč, pro mě to bylo jako koukat na Rogera, věštím mu velkou budoucnost, nástupce Rafy a Rogera, maká na sobě jako málokdo z mladých, moc mu fandím :))) když někdo dáte tip na free server, postnu nějaký video ;)
Reagovat
Tornes
https://www.youtube.com/watch?v=dHVYQUxwB1g

Rafa a Roger na lavce mezi gamy ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nice :)

Este mohol Roger Rafovi pomáhat s narovnaním flasiek etiketou do dvorca. Rafa si rovná vzdy dve, jednu mohol zverit partakovi.
Reagovat
babolat.cz
Nezapomenutelné. Oba jsou super.
Reagovat
steve79
Uzasna show a podivana! Organizatori udelali velky kus prace. Zatim Laver cup predcil ma ocekavani. Prece jenom to napeti oproti turnaji tam chybi. Tam hrac prohraje jeden zapas a jede domu
Reagovat
smazaný uživatel
Je to individuálny šport, ako píšem nižšie. Ak by bol tenis odjakživa tímová súťaž, bol by dnes možno niekde na pokraji diváckeho záujmu, podľa môjho názoru.
Reagovat
Olympiada
To niže v debate zase dostal.....
Reagovat
smazaný uživatel
Musim rict, ze se me libil vic prvni den, ale i dnesek nebyl spatny...
Slabinou dnesniho dne byl asi Kvery. Moc jsem od neho necekal, ale nic moc i predvedl...jako snazil se, to zase ano, ale asi zatim nejslabsi vystoupeni ze vsech, co jsem videl...mozna se jeste neprobral z te prohry s Kevinem, tezko rict. Ikdyz v deblu ve druhem slusne zabral.

V prvnim zapase Fedex se rozjizdel pomaleji, urcite byl i trochu nervozni, nakonec poprve na kurte na turnaji, ktery inicioval sam... ale jak se dostal do hry, tak ukazal paradni hru a nevyrazneho Kveryho proste rozebral. nedal mu vubec sanci.

Druhy zapas byl o level vys...jednak hodne dramticky, a musim ric, ze od Jacka v singlu jsem toho take moc necekal, ale predvedl dost dobry vykon, ovsem hlava...a opet se ukazalo, proc ma Nadal tolik GS vitezstvi...tady se Nadal dost zapotil, a mohl byt rad, ze se hraje na turnaji STBecko, nebot tam zacatek Jack dost nezvladal. Kazdopadne pekny zapas, hodne se me libili oba. Rafa neskutecne namotivovany.

Tretiho zapasu jsem se trosku obaval, aby to nebylo v suchym pro Nicka. Ale Berdych opravdu prekvapil...a bylo z toho dramo... nakonecNick urval zapas a je videt, ze si turnaj uziva...a predpokladam, ze zitra v singlu nastoupi, asi nej. hrac ve vyberu Sveta, aspon podle me...
Reagovat
smazaný uživatel
Zaverecny debl - no... dost zaostaval za tim vcerejsim. Bylo tu asi to velke ocekavani Fedalu na jedne strane kurtu... v prvnim setu se dost vsichni hledali bych rekl, a asi nejvic Kvery...ktery se ovsem nakonec nasel a amici slusne zatapeli Fedalovi...(opravdu asi oba marni debliste) Ve druhem se oba tvarili trochu jak zmokle slepice...myslim, ze to necekali. Ale nastesti pro ne amici opravdu spatna hlava...oba Super TB dost nezvladli a tak si Fedal mohl pripsat prvni a kdo vi jestli ne posledni historicke vitezstvi. Ovsem kvalita tohoto utkani byla trochu nahrazena temi emocemi, ze jsou na jedne strane kurtu.

V kazdem pripade i dnes paradni zapasy.

Zitra se zacina deblem, tak doufam, ze na kurt vyjde Kyrgios s Isnerem... potom do singla BigMac pusti Denise nebo Jacka a na zaver Isnera s Gyrosem...vic z toho tymu asi nevytlaci...doufam, ze kveryho uz necha sedet:)
Reagovat
Tornes
Souhlasím, že včerejšek byl kvalitou a dramatem asi o kousíček lepší, ale i dnes to bylo super. Nejlepší zápas jednoznačně Sock-Nadal. Měl kvalitu i drama, Sockovi nechybělo mnoho, aby ten STB otočil. Jinak Nadal první set skvělý, druhý dobrý, STB skvělý, Sock první výborný, druhý skvělý, STB výborný (výborný je asi o stupínek níže než skvělý a cca o dva výše, než dobrý :D)
Federer hrál taky výborně, ale Querrey byl příliš slabý na to, aby z toho byl taky opravdu zajímavý zápas. Takhle měli pár výměn, ale drama žádné. Přesto Roger ukázal svých pár kouzelných triků
Kyrgios-Berdych z toho co jsem viděl solidní zápas, kde Berdych hrál ze začátku nad očekávání dobře, ale postupně šel čím dál víc dolů. Doufám, že ten fyzioterapeut u Kyrgiose neznamenal žádné významější problémy.
A na závěr debl. Jak píšeš, kvalitou to hodně pokulhávalo za včerejškem, ale na druhou stranu... Rafa a Roger spolu. Mně stačilo asi i tohle samotný :D A navíc v STB hráli Rafa i Roger taky výborně a ukázali, že v těch klíčových chvílích prostě pořád dokáží zapnout na vyšší level.

Takže za mne i druhý den LC minimálně velmi dobře. A dobré taky je, že Evropa musí pořád vyhrát minimálně dva zápasy, aby bylo rozhodnuto. A každá výhra světa znamená o jeden soutěžní zápas navíc :) Docela věřím světu ve čtyřhře. A pak stačí, aby vyhrál třeba Kyrgios svou dvouhru a v posledním zápase se může stát cokoli.
Reagovat
smazaný uživatel
No uvidime:)
Pokud Evropa postavi do debla Cilice s Berdychem, kteri ten debl celkem hraji, tak to muze byt pro Svetaky celkem narocny zapas, a nevim nevim... nebot par Kyrgios/Ponozka uz nastoupit nemuze...a podle me byli fakt skveli...sehrali se proste skvele...
Prave skoda, ze to dnes Ponozka s Kverym nedokazali dotahnout do vitezneho konce...

Ale uvidime, tezko predpokladat, jak se tymy rozhodnou kdo a jak nastoupi a i v tom se mi ten model libi, nebot nevedi, kdo koho vybira:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak jestli jde o atmosferu, tak dneska opet paradni:)
Me se ten model turnaje proste libi...
a take ten sverazny koucing BigMaca:D)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak som videl prvý zápas LC. Čierny kurt je isto zaujímavá idea, ale ten televízny prenos je tým poznačený negatívne. Chceli zrejme dynamický turnaj, ale obraz, hlavne keď je záber na do tmy posadené publikum je ako vystrihnutý zo 40. rokov minulého storočia. Tam už fakt chýba iba Charlie Chaplin s raketou v ruke a bolo by to úplne auntentické.

Herne, zrejme niečo podobné, čo som čakal. Dvaja singlisti proti deblistom. Rafa pôsobil istejším dojmom, než Federer, prekvapivo aj na servise. Niekedy si zavadzali, ale napriek totálnej nerozohranosti aj tak vyhrali. Exhibičné prvky tam samozrejme boli, opičky sediacich Američanov, úsmevíky, rehoty protagonistov. Osobne som teda ešte nevidel Nadala sa v zápase viackrát nahlas smiať, aj jeho rituály boli kratšie, min. hekanie, atd, atd. Pripomínalo mi to Hopman Cup svojim charakterom celkovo.

Inak, čo sa celkovej myšlienky týka. Zaujímavá. Ale tenis je a vždy bude individuálnym športom. Osobne mám rád Rafu, potom Isnera, Kyrgiosa, Thiema..Takže sa len veľmi ťažko môžem identifikovať s nejakým tímom. DC je národný, tam je to prirodzené, ale stotožňovať sa s celým kontinentom môže byť trochu problém a divák to berie prirodzene vlažne. Pohlad na Europsku lavičku, prišlo mi, že tam taký Thiem ani nechce byť a niektoré gestá boli silené. Američania pôsobili prirodzenejšie, zrejme majú ten exhibicionizmus viac v krvi.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je teda škoda, žes nekoukal na zápas Rafy se Sockem, tam jsi mohl rituálů vidět a hekání slyšet dost. A navíc tenis lepší než na leckteré šaškárně za body...

Jinak kurt - tady v hale to vypadá super...
Reagovat
smazaný uživatel
Môže byť, v hale to musí byť veľmi nápadité.

Bohužiaľ som Rafu nestihol vo dvojhre, hoci som to mal naplánované. Štvorhru som si ale nenechal ujsť. Ako píšeš nižšie, bol to v podstate historický moment a hoci nešlo ani tak o výsledok, trebalo byť pri tom :)
Reagovat
Mayo
Ja som nakoniec nevidel zápas ale pozriem HL na YouTube.
Reagovat
Fandina
Nemusíš se s nikým ztotožňovat, tady jde o to, že tenisti hrají podle toho, odkud jsou. Je to jednoduché.
Reagovat
smazaný uživatel
To je originálne, určite áno. Pre mňa to má však podobný význam, akoby hrali podľa svojich reklamných partnerov.
Reagovat
Fandina
Tak to se nedá srovnávat. Reklamních partnerů můžeš mít mraky, hrát ale můžeš jen za jednu zemi.
Reagovat
Kozoroh
Nadal byl překvapivě lepší na servisu? Nemohu souhlasit. Vždyť měl ve dvou ze svých tří servírovacích gemů velké potíže. Federer servíroval a nezvládl jen poslední z pěti svých her na podání.
Reagovat
smazaný uživatel
Možno to je tým, že som nemyslel dva z posledných troch, ale skôr celkovo..

Mal som dojem, že robí na svoje pomery dosť priamych bodov, naopak Federer málo.
Reagovat
Herbert_Hoover
Na svoje poměry je to klíčové slovo, Kozorohu.
Reagovat
smazaný uživatel
Na svoje pomery, ale nemusí znamenať, že tých priamych bodov urobil viac. Ale myslím, že naozaj urobil.

Naopak tie vyrovnané gemy nie sú kľúčovým faktorom, keďže tam do výsledku výrazne vstupuje kvalita voleju spoluhráča.
Reagovat
Herbert_Hoover
To ano, nakonec na tom mohli být stejně nebo Rafa i hůře..
Reagovat
Tornes
Já nevím, mě se ten kurt líbí. Chvíli jsem si na něj zvykal, ale teď mi přijde opravdu zajímavý a hezký.

Ohledně exhibice klasicky nesouhlasím :D Lavička světa dělá blbosti, ale ti kteří hrají nikoli. A ti jsou pro mne podstatní. Úsměvy atd. - je to debl. V něm je toto opět zcela obvyklé. Neviděl jsem jich až zas tolik, ale v DC Berdych se Štěpánkem úsměvy nikdy moc nešetřili (a představ si Berdycha smát se v singlu...). A když si představím Bryany, tak kdyby hráči dělali takové věci, jako občas oni, tak by ses očividně tvářil, že vlastně nehrají vůbec :D

Se servisem taky nesouhlasím, byť souhlasím, že celkově byl, alespoň v prvním setu (a důsledkem toho asi i v souhrnu) o něco lepším hráčem než Roger. Velmi jistý na síti.

A zjistil jsem další zajímavou věc, jen v odpověď na jeden z tvých předchozích argumentů, proč to nutně musí být exhibice - i LC má prize money. A ne zcela malé - 250K dolarů pro každého hráče vítězného týmu. To zhruba odpovídá SF turnaje Masters.
Reagovat
smazaný uživatel
Prize money sú dobrý argument :)...Hoci každý hráč určite dostane aj tučné štartovné. 250K isto dokáže motivovať, samozrejme.

Prize money sú inak aj v Abu Dhabi a veľa ľudí so mnou nesúhlasilo, keď som tvrdil, že to klasická exhibícia nie je. Medzi nimi aj takí, ktorí teraz so mnou nesúhlasia. To sú tie paradoxy.
Reagovat
Tornes
Abu Dhabi se i formátem i zbytkem docela blíží klasickým starším "invitation tournaments". Takže souhlasím, že to není klasická exhibice. Na druhou stranu, u LC to vidím ještě o krok dál. Třeba kvalifikace skrz žebříček místo pozvánek.

A v zásadě jde hlavně o to, jak to opravdu berou hráči. AD jsem nikdy osobně neviděl, takže nemohu říci jak vážně či nikoli to berou. LC jsem viděl a můžu říct, že za mě to vážně berou.
Reagovat
smazaný uživatel
Proti LC hrajú aj pravidlá a formát. Je to v podstate vikendová zálezitost, super TB miesto rozhodujúceho setu a hlavne bodovanie, ktoré je precedensom. V regulérnom turnaji totiz nemoze existovat, ze piatkova vyhra má trojnasobne nizsiu hodnotu, nez nedelná. Takéto výstrelky sú typicke pre exhibicie alebo juniorské turnaje. Na druhu stranu, ak by to malo byt podla klasickych pravidiel, tak je to neuskutočnitelné, z casovych dovodov. Tenis to ale celkom deformuje, uz len ten ST. Ak to ale hraci beru úprimne športovo a chcu vyhrat, divák by nemusel byt poznačený. Videl som superTB Berdycha a ten hral dokonca celkom nervozne, takze asi chcel vyhrat. Najma doma.

V Abu Dhabi vitaz tiez berie 250K. Alebo bral v minulosti a uz to bude viac. Ja to sledujem,
lebo som po 6-7 tyzdnovej prestavke lačný po tenise. Je to trojkolové, KO system, najvyssie nasadení majú prvé kolo volno..Je tam vidiet emócie, vsetko co k zápasom patrí.
Reagovat
smazaný uživatel
Buducnost ukaze do akej miery ma LC potenciál. Vidim tam trochu problém s motiváciou, ak by sa nominácia riešila nejakými kvalifikačnými zápasmi. Tenisti sú jednotlivci a uz pri DC vidiet, ze tímové sutaze sú nutným zlom. Nie je to pre nich priorita.

Rozdelenie podla kontinentov mi tiez príde také suché. Tradičné, ale suché. Nenapadá ma nič lepšie. Možno, ak by si vlastný tím "draftovali" hrajúci kapitáni Nadal a Federer, tak to má vačšie gule.
Reagovat
Tornes
Samozřejmě záleží, jak se to bude vyvíjet do budoucna, nic není jisté. Ale zatím první ročník překonává očekávání. Má to podporu největších jmen tenisu, ať už současných, minulých a vlastně i budoucích.

Je to zároveň novinka. Se spoustou samostatných novinek. Tenis je hodně tradiční sport a LC se snaží mnohé inovovat. S něčím nesouhlasím (STB), něco se mi naopak líbí (Bodování, celkově formát, vlastně i celá propagace, která je taky dělaná dost moderně). Takže logicky vzbuzuje emoce. Ale dle mne s podporou, co má, a s kvalitou kterou zatím ukázal, má rozhodně na to, aby se prosadil. Už jen proto, že tenis ve skutečnosti alespoň nějaké inovace potřebuje, což si uvědomují i třeba ta ATP (viz její projekt TM do 21 let a jejich inovace).

Trošku bych to přirovnal ke kriketu. Snad jediný sport, který může soupeřit (a asi i předčít) tenis v jeho tradicionalitě. Ale i v kriketu postupně přišly novinky. První se ke klasickým Testům začaly hrát jednodenní zápasy. Potom se přidalo DRS (jestřábí oko - málokdo to ví, ale technologie jestřábího oka byla vyvinuta pro potřeby kriketu a až druhotně se používá třeba v tenise). Pak to jsou zápasy 20/20. Pak noční zápasy. Teď to vypadá, že se konečně povede prosadit i testovou ligu. Zároveň kromě mezinárodních zápasů jedou i národní ligy. Jednoduše změna je život.

Prostě každý sport se vyvíjí. A vždy je třeba udělat první krok. Laver cup může být takový krok. Já doufám že ano. Zatím tomu všechno nasvědčuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Projekt TM 21 je úžasný, podporuje mladé talenty. Tým by sa inovácie mohli skončiť.

To, že chcu hrať sety do 4 a bez zhod. Za to by som im ruky dolámal. Ako niekto, kto má rád tenis, može nad niečim takým vlastne premýšľať.

Chápem, televízne práva, nepredvídateľnosť dĺžky zápasu, atd, atd. Volejbal tiež prešiel drastickou zmenou.

Pevne verím, že nikdy k žiadnym brutálnym zmenám v pravidlách nepríde.

Kriket bohuzial vobec nesledujem. Iba viem, ze v Austrálii je populárny :)
Reagovat
Tornes
Jo, mě se většina těch změn taky absolutně nelíbí. Ale některé proč ne. Třeba zrušení teče při podání by mi vůbec nevadilo. Ale obecně souhlasím. Proto jsem raději za experiment ve formátu soutěže, než za experiment ve formátu samotné hry (jak říkám, jediný v LC se mi taky nelíbí).

Tím kriketem jsem hlavně chtěl říct, že když i tak absolutně tradicionalistý sport jako kriket dokáže přijmout změny, absorbovat je a jako změněný a silnější sport pokračovat dál, tak to dokáže i tradicionalistický tenis. A je jen otázka, jak a kdy přesně přijdou.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo take bych rekl, ze Rafa byl lepsi nez Roger, jenze Rafa hraje evidentne singla i v deblu, no a Fedex jen potvrdil sva slova po zapase s Kverym, ze doufa, ze ho Rafa nejak podrzi:) No ve druhem ho moc nepodrzel, a bylo videt, ze jsou dost out.
Amici se zbytecne moc vyplasili v tom STB...nebot rozhodne na ne meli...
...ale tak zase asi jsme nemohli cekat, ze hraci, kteri jsou zamereni opravdu silne na singl karieru, honi rekordy na GS, budou nejak v deblu excelovat...:)
Dneska opravdu asi slo vic o tu udalost, ze jsou na jedne strane kurtu.
No myslim, ze Ponozku s Kverym to bude jeste chvilu mrzet...
Reagovat
Stan_Borowitz
to si to fakt nedokážete užít, takovou pro tenis v podstatě historickou událost?
Reagovat
Pe3k
Těžká práce pro Rogera, když hraje s někým kdo neumí zakončit volej, nebo podržet servis (dnes už ho RN ztratil 4x). Nadal se snaží, ale ty jeho nedostatky jsou hodně vidět. Amíci měli i štěstí, rozhodne super TB.
Reagovat
Frantz
Hlavně že si ho teď elegoun podržel, debílku ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Lol..

To uz je aka diagnoza, v zapase, kde ide o houno a vypustit toto z ust..:)

Tie zrátané stratené servisy z iného zápasu sú mega lol..
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa to v STB táhne..hlavně, ať není drama ještě :)
Reagovat
Pe3k
Tak goat Roger to nakonec zvládl, přestože se musel babrat se svým věčným sekun dařem, který vlohy pro debl evidentně moc nemá...
Reagovat
Mayo
Nadal má 11 titulov vo štvorhre.
Reagovat
Pe3k
Taký John Mac jich má 70...
Reagovat
Herbert_Hoover
Jo a taký Federer jich má 8..59% W-L hodnocení, Rafa 64%. Pořád je Rafa úspěšnější deblista než Fedex, což je pro tuto chvíli směrodatné. Jinak Mac a spol..jojo, servis-volej základ, tak není divu, že brali tolik titulů z deblu, navíc i ten singl byl méně náročný, než je dnes, tak jim zbylo více sil na debl.
Reagovat
Pe3k
Směrodatné to moc není, když oba hrají ten debl jen okrajově...
Reagovat
Herbert_Hoover
Je to směrodatné, z tohoto minisouboje vychází jako vítěz Rafa, i když by mě nikdy nenapadlo zrovna dnes tohle měřit. Vedlejší je to, že ho hrají jen okrajově, protože ho OBA hrají okrajově. Rafa 203 špílů, Roger 218. Kdyby jeden měl 500 zápasů v deblu a druhý 200, je to o něčem jiném.
Reagovat
atptour
A Roger,ty dementni odborniku?Takoveho blba jako tebe aby svet pohledal.Roger i Rafa jsou nej borci.Tecka.
Reagovat
Mayo
Je to hala, takze to Rafovi prepacime.
Reagovat
Tornes
Bez do haje. Rafa vyborny vykon, skvely na siti. Mimo byl jen ve druhem setu, kdy byli mimo oba.

Kdyby sis radej uzil skvely tenisovy zazitek...
Reagovat
Herbert_Hoover
Nojo, to je prostě Petřík..aby si vychutnal přepisování tenisové historie a nechal se ovládnout týmovým duchem, to ne, bude prostě pořád měřit, kdo z nich je lepší.
Reagovat
Pe3k
Já si to užil. Nechápu, jak může někdo usuzovat z cíleně rypaveho komentu to, jak si kdo užil zápas...
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak jistě, že sis to užil, to sis podpořil pokřiveným dojmem toho, co všechno Rafa zkazil a jak ho musel Roger tahat z bryndy. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Trollliku
Reagovat
smazaný uživatel
Kvery s Ponozkou se konecne sehrali.
A je hned videt, a pekne vynikne ze Fedex s Nadalem jsou opravdu debliste dost fatalni:)
Reagovat
ipko
Sock parádny FH return :O
Reagovat
ipko
pekne to Rafa zazdil :DDD
Reagovat
ipko
a že to nemá kvalitu..
Reagovat
ipko
pekná rally ..
Reagovat
ipko
Rafa problémy na servise prežil, takže set je v kapse..
Reagovat
Jabadu
Těžko je zabít ...
:-)
Reagovat
ipko
Rafa chcel nožničky, Roger povedal: kúp si. :D
Reagovat
Pavlis
Než se začaly hrát tiebreaky, tak bezchybný výkon od Berdycha. Pak ale kolaps, vedl 4-2 v první zkrácené hře, a nic z toho. Strašně moc jsem mu ale fandil.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa pred chvilou nevyuzil unikatnu moznost ako Federerovi ustrelit palici a to vlastnoručne, keď sa dvaja singlisti skoro zrazili v strede kurtu...to by bol štýlový záver ich rivality..

Rafa, Rafa..To bude mrzet rovnako ako tá Austrália :)
Reagovat
Pedronegro
co to meleš, je dost jasný, že jsou to přátelé, nesrovnatelné s tím, když hrál s Rafou Tomáš, který je tam zřejmě vůbec oblíbený jako osina někde :)
Reagovat
Lunej..
Jsem si nevsimla, ze by krom Rafy s Rogerem tam ostatni spolu vesele hopsali, takze zase nedavej Tomovi psi hlavu za kazdou cenu.
Reagovat
Nola
pojem priatel sa tu velmi zvlastne sklonuje, priatel je ten, co ma podrzi, ked sa mi nedari, tecie mi do topanok.... vo svete sportu mi to prijde uplne pritiahnute za vlasy.... mam priatelov, ktori ma podrzali, ale mojim najlepsim priatelom je moja rodina, bodka
Reagovat
Pedronegro
no, o skloňování toho asi moc nevíš, ale řekl bych, že přítel a rodina je dost podstatný rozdíl, a dokud ho nepochopíš, tak bych radil k opatrnosti, možná si přečíst Kmotra?
Reagovat
Pedronegro
no, o hopsání není řeč, a buď to celé nesleduješ nebo jsi hodně neobjektivní ...
Reagovat
Lunej..
Pises o osine v zadku, takze to bude asi tvuj ne?
Reagovat
Pedronegro
no, vlastně nepíšu, že, ale dosud jsem si myslel, že máš na víc ...
Reagovat
Lunej..
No jasne, ted jsi me uplne psychicky znicil...snad to nejak preziju.
Reagovat
Pedronegro
neměl jsem to v úmyslu, mělo to být pozitivní :)
Reagovat
Lunej..
Neboj, tvou ironii vuci mne neprehlednu, coz je tvym zamerem, nicmene stale ziju:)
Reagovat
Pedronegro
tak to není, zmínila jsi můj zadek, tak ho musím bránit :)
Reagovat
Lunej..
Tak to mi nedoslo, ze je tak ceneny, prijmi co nejhlubsi omluvu:)
Reagovat
Pedronegro
omluva je přijata a moc zdravím :)))
Reagovat
Lunej..
Ja tez, tebe i jeho:))
Reagovat
Kozoroh
Proč tě furt Austrálie žere? Rafovi byl zkrátka oplacen ročník 2009.
Reagovat
ipko
ale majú brejk, takže pohoda..
Reagovat
ipko
ako isšli obidvaja smečovať :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa zase hraje singla...:D)
To je fakt bud na usmech, nebo hlavu do dlani...to necht si kazdy vybere.
Berdych skoda, celkem pekny match.
Ale pro turnaj asi to dopadlo uplne nejlepe jak mohlo...Berdych predvedl pekny zapas, no a porad jeste sance Svetaku zije:)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer zatial nevyrazny, holt Rafa to musí ťahať :)

Dokonca aj na servuje lepšie...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatial nevyrazny je hlavne Kvery...
Nadal hraje singla...
Fedex se uci hrat debla...
Takze Jack Sock zatim asi nej deblista na kurtu, ale zase ten servis...
Kvalita deblu zatim horsi nez vcera...to zase jo...
Na jedne strane jsou jen jmena, na druhe nevyrazny Kvery.
Je to dost o Jackovi Ponozkovi vsechno...
Reagovat
Lunej..
Spis se debla uci hrat Sam ne?:) Fedex to v zajmu vlastniho zdravi necha hrat Rafu a Jack by to mohl zvladnout cele sam:)
Reagovat
smazaný uživatel
No ten se ani neuci, Kvery tam dela statistu:)
No Fedex jasne hlesl, ze bere...ale zname Rafu, ten je jak hravy pes, hodis mu mic a mas vystarano, bude ho honit az se uplne utavi...pak ho jen ulozis do pelechu, jak se probudi, nakrmis a pak zase hodis ten micek, celkem jednoducha obsluha...
Toni to zvladal dobre:)
Reagovat
Lunej..
To snad ne, tohle dela moje fenka:D
Reagovat
smazaný uživatel
Vsak rozdil mezi tvou fenkou a Rafou moc neni:)
Kolega v praci me rikal, ze jak byl decko - byl jak "Nadal", byl strasne hodnej...hodili mu mic a rodice meli vystarano, nebot nezlobil:D)
Reagovat
Lunej..
Urcity rozdil bych videla:D hlavne Alma uz na to pece a beha jen kdyz se ji chce, ma uz vek. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo tak tady ten rozdil asi bude, Rafa bude behat za mickem i v osmdesati:) Ikdyby byl na voziku.
Reagovat
smazaný uživatel
No koukam, ze ani ta role statisty Kverymu obcas nejde,
takova pekna paticka Ponozky a ani neni schopny zpracovat jeho peknou prihravku:)
Reagovat
Lunej..
Nahodou se rozehrava a treba to podrzi podanim. Vyhru Svetu bych prala:)
Reagovat
smazaný uživatel
jj zacina se dostavat do hry, uz asi zjistil, co ten debl je:)
Reagovat
Lunej..
Snad to zjisti i Rafa:D
Reagovat
smazaný uživatel
Dost pochybuji:)
Ho nezastavi ani Fedex...
Reagovat
Lunej..
Berda pry byl vcera v deblu jalovy, tak nevim jak ten dnesni debl pojmenovat:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja si nemysli, zeby Berdych byl vcera jalovy... to si mysli ta nabozenska obec Big4.
Doufam, ze se Kvery s Ponozkou toho vitezstvi nezaleknou...
Reagovat
Lunej..
Jack a ty jeho DF naprosto v nevhodnou dobu.
Reagovat
Kozoroh
Lol.
Reagovat
casper01
F&N spolu vážně ještě nikdy nehráli?
Reagovat
Jabadu
Ne.
Reagovat
Kozoroh
Koncovka ukázala, kdo z těch dvou má větší sebevědomí a drzost. Berďa mě ale i tak překvapil tím, že bral první set.
Reagovat
Kozoroh
Koncovka ukázala, kdo z těch dvou má větší sebevědomí a drzost. Berďa mě ale i tak překvapil tím, že bral druhý set.
Reagovat
Kytka
Bral první set.
Reagovat
Nola
Tom schytal najhorsieho mozneho supera, ale urcite nebol do poctu, pre atraktivitu tohto "turnaja" vysledok ako z rozpravky :D Nick a cely tim sveta to berie presne tak, ako by mala exhibicia s totalnou prevahou Europy vyzerat, bavia sa, na lavicke Europy totalna nuda......
Reagovat
PetaM
Holt je Evropa vychovaná, co s tím. Porovnávat se s opicema je celkem super. :D :D
Reagovat
Nola
vychovana ?, ved to je nuda, ak sa svet bavi a Europania veceraju....
Reagovat
Nola
alebo inak, niekto na lavicke bez zaujmu stoluje a iny sa snazi navodit atmosferu, v USA o rok netusim, ci to bude mat uspech....
Reagovat
PetaM
Nuda? Nedělají ze sebe de-bily a tak jsou hned nudní? Boží. :D
Reagovat
PetaM
Řeknu to jinak. Tým Evropy má až na dva členy dospělé muže s rodinami. Tým USA má děti, které baví více chytat Pokémony než hrát tenis ...
Reagovat
Nola
to su kecy :D, od zaciatku bolo snad kazdemu jasne, ze svet nema sancu, tak sa aspon snazia zaujat divakov, triezvy fanda uz davno pochopil.... ocenujem skvelu atmosferu, vykony vsetkych tenistov, nikto z nich tam nedosiel odchodit zapas, prvy rocnik sa vydaril, klobucik
Reagovat
Lunej..
Presne,navic kazdy neni rozeny bavic, takze je fajn, ze to nekteri rozproudili.
Reagovat
PetaM
To je snad úplně jedno, kdo vyhrává a kdo je favorit :D Já jen říkám, že z mého pohledu se chovají jako děcka, na rozdíl od druhého týmu, který je podstatně starší a takové hlouposti nemá zapotřebí :D
Reagovat
Lunej..
Ty z toho delas zbytecne vedu. Je to spis o povaze, John se jako kapitan predvadi lip nez Borg. :)
Reagovat
PetaM
To jo, hlavně ten "zku-rvysyn" ho staví do světel reflektorů :D
Reagovat
andeloo
Ještě štěstí že má tým světa na své straně naši jedničku jinak by odjeli s nulou
Reagovat
Lunej..
Tak u nich krom Nicka a Socka jsou zatim do poctu vsichni.
Reagovat
Kytka
Tomáš taky vyfasoval toho nejtěžšího soupeře. Rafa s Rogerem si vybrali, že s Nickem hrát nechtějí, že by to nemuselo dobře dopadnout, tak zbyl na Tomáše. Kdyby s ním hrál Rafa, kdovíjak by dopadl. S Jackem Sockem nakonec vyhrál se štěstím. Kdyby sebou Jack neflákl a nenatáhl si sval či co, kdovíjak by to dopadlo. Ale to je to. Tomáš byl lepším hráčem, ale nedokáže to dotáhnout, ty rozhodující míče. Rafa hrál v druhém setu mizerně a začátkem supertiebreaku taky a ty důležité míče Vyhraje. Proto je taky Tomáš sice ten jediný z aktivních hráčů, který hrál v semifinále všech GS, kromě "silné čtyřky". právě tahle maličkost. Ale to každý ví. No zítra bude asi jen za diváka. Úlitba domácím byla naplněna. Ale zpětně nevím, kdo včera komu kazil čtyřhru. Když jsem dnes viděla Rafu.
Reagovat
Liska-Brno
Nic jiného sem ani nečekal Tomáš je už tak 2 roky mimo!! Jen tak dál Tome :)
Reagovat
Torn
On je vážně v hlavě ustrašenej i z takovýho cucáka, fakt že jo. Přitom je to kvalitní a dobrý hráč. :(
Reagovat
Bloody13
Tak nic no, jsem Toma zase přechválil :D
Reagovat
Dobry-den
6:10
Konec utkání, Berdych zápas ukončil remízou, tým Světa bere dva body.
:D :D :D
Reagovat
petrulinka
Prostě to nechápu, ze začátku skvěle, konec hrůza, ach jo :-(
Reagovat
petrulinka
Prostě to nechápu, ze začátku skvěle, konec hrůza, ach jo :-(
Reagovat
Dobry-den
jako pětiletá holka.
Reagovat
petrulinka
No ono je někdy být moc vážný a soustředěný na škodu. Kyrgios si z toho dělal celou dobu srandu a uhrál to
Reagovat
PetaM
Chtěl jsem napsat, o co, že na MB dvojchyba. No ani jsem to nestihl :D :D :D Tom nezklamal. :)
Reagovat
com
typickej Berdych..
Reagovat
Jabadu
Na ty závěrečné děsivosti už nemá. To se nedá nic dělat.
Reagovat
Jabadu
Tomáš Nicku Kyrgiosovi v prvním setu ukázal, že dřina a zkušenosti jsou víc, než talent.
Chápu, že při jeho vrozené vadě páteře asi těžko může trénovat jako Lendl nebo Rafa, ale bude to mít proti zdravým hráčům těžké.
Reagovat
Torn
Bože, co je to za kec. :D Pokud dokáže tahle servírovat, určitě by mohl pracovat i na fyzičce, ne zrovna zvedat těžký váhy, ale běhat atd. :). A vůbec nesouhlasim s tím, že by Gyros byl o tolik víc talentovanej než Tomáš. On má akorát sebevědomí, co Tomášovi chybí.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já teda nevím, na tiskovkách mi připadá sebevědomý víc než dost...
Reagovat
Torn
No, to jsou dle mého jen pindy pro média. :D Nebo se za to schovává, každopádně důležité je pak co předvádí na kurtu. :)
Reagovat
Bloody13
Týý jo, tak Tomáš dneska hraje luxusně. Servis píše, forhend přesnej - neni co vytknout. A je jedno, že Kyrgios je sotva poloviční.
Reagovat
Jabadu
v souvislosti s Laver cupem:

"Dáváme tím najevo respekt k historii tenisu. Občas se mi totiž zdá, že nevyjadřujeme dostatek uznání lidem, kteří tady byli před námi ..."
(Roger Federer pro ČT)

Pokud někdo neviděl, doporučuji zhlédnout celý exkluzivní rozhovor s Rogerem. Je to fakt velkej gaučo.

http://www.ceskatelevize.cz/sport/tenis/laver-cup/361348-federer-laver-cup-nebude-jen-exhibice-postaram-se-o-to-i-sam/
Reagovat
Stan_Borowitz
To víš, arogantní egoista...
Reagovat
ipko
berie Tomáša ako výhodu, aspoň pobehajú v Prahe dobré reštaurácie :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá někdo prosím tip kde sehnat na posledni chvili listek ale.ne za 4000, a hlavne aby nebyly falesny? Jedu vabank, kdyztak fan.zona to.jisti :) diky
Reagovat
ipko
viagogo
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu se da verit?
Reagovat
ipko
ja myslím že hej
Reagovat
peRFect
Za 150 se chodí na krajskou ligu.
Reagovat
Lunej..
A sprchon uz nemel?
Reagovat
smazaný uživatel
Na ted neda :D jen na zitra
Reagovat
Lunej..
Ja myslela, ze mel navic listek. To ho neumis ukecat?:D
Reagovat
smazaný uživatel
poradila jsem si sama :)
Reagovat
ipko
ak by vyhral Kyrgios a potom aj svet štvorhru, tak by to bolo hneď zaujímavé..
Reagovat
anajka
Sedíme kúsok nad lavičkou world teamu, Nick nam diriguje mexické vlny. Ti chalani sú funny, cely zápas sa super bavia imitovanim rôznych športov - už bol basket, golf, lukostreľba, bowling, volejbal ...:)
Dnes atmosféra ešte o kus lepšia než včera. Roger nam včera venoval aj úsmev, keď sme na neho zvolali :)
Večer pokračujeme, hlasivky pomaly odchádzajú a dlane štípu od potlesku.
LC super počin. Roger diky za Prahu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty se máš :))) taky bych.chtěla sedet za nima a vidět zblizka ty reakce, ale i zeshora je to pekny, krasnej výhled i na outy :D já chci dneska takyyy
Reagovat
Nancy_z
Taky nechápu, že sem nedorazí Bouček a neupgraduje nám místa :-DD
Reagovat
Kozoroh
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/4152--mcenroe-se-neubranil-doraz-toho-zku-vysyna-rekl-o-nadalovi
Reagovat
smazaný uživatel
Už by mohl začít trosku zlobit :D
Reagovat
smazaný uživatel
Som fanusik Rafu, ale som s tym uplne v pohode. V zápale boja musí byt tvoj super motherfucker...

Navyse motherfucker ma v ang trochu menej hanlivý vyznam ako sku*vysyn, toto pomenovanie je dokonca celkom bezne medzi kamaratmi, kdezto sku*vysyn asi tazko.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak teda nepouzil son of the bitch. Ale to mi pride uz trochu moc aj na Maca.
Reagovat
Tornes
Podle přepisu použil.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz som si pozrel aj video, bolo to lahko počuť :)

Tak táto hecovačka nebola moc exhibičná, to priznávam..
Reagovat
Franky
som si isty ze ak by pouzil mfuker namiesto toho bolo by to v danej situacii horsie a hanlivejsie...
Reagovat
fialka
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/4152--mcenroe-se-neubranil-doraz-toho-zku-vysyna-rekl-o-nadalovi
Reagovat
Mayo
Dnes Rafa s Rogerom na rovnakej polke kurtu, to zapnem.
Reagovat
Kozoroh
Rafan to ustál, ale jen tak tak. Opět mi dnešní zápas potvrdil, že v hale si není jistý v kramflecích. Proto i ta halová bilance a absence TM titulu. Škoda, že proti Rafovi nehrál Gyros, dal by ho.
Reagovat
Nola
:D pamatam si tvoje predikcie na USO, tak tentokrat verim, ze Rafa TM dokonca vyhra.....
Reagovat
Mayo
Aby Rafa vyhral TM by muselo byt zloženie turnaja ja, kozoroh, franky, george renel, VIS, PetaM, slacker.
Reagovat
PetaM
No nevím :D :D Třeba bych ho ve finále porazil :D :D :D
Reagovat
Jabadu
Nadala? Ani v diktátu z jazyka českého!
:-)
Reagovat
PetaM
:D :D :D Okey, tak ne :D :D
Reagovat
George_Renel
Já už hraju jen veterány :-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Franky nie. Ten by ho ubehal.
Reagovat
Franky
tomu ver brasko ;) dokonca by na moj jednorucak nestacili ani tie jeho topspiny ;)
Reagovat
Kozoroh
Lol, kde píšu, že vylučuju Rafovy šance na TM??? Nebuď tak poblázněná z Rafana.
Reagovat
Nola
:D Rafa mi je sympatickejsi ako Fedex, je to problem? nie som zaryta fanynka, ale ma viac triezvych fans ako Fedex, nevedie rozhovory, typu, je to na mojej rakete, na kurte sa chova snad naj z celej B4, ako fanda Noleho, mi je ovela blizsi ako ostatni clenovia tejto preslavenej formacie, nejaky ten safi, Franz, fialka,ktori ho neznasaju su mi ukradnuti
Reagovat
Kozoroh
Tak Rafa zas používá perličky typu, že není favoritem proti 300. hráči světa, což je nonsens vyvolávající posměch.
Když se mu hlavní rozhodčí nelíbí, zařízne ho (kauza Bernandes).
Zoufale bojuje za antukový TM, protože halový TM ne a ne vyhrát. Už z té absence TM titulu musí šílet :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, zúfalý je z toho. Možno aj preto TM viackrát dobrovoľne vynechal. Našťastie sa sústredí na Grandslamy.
Reagovat
Franky
hlavne na Wimbledon od r2012 :D :D
Reagovat
Mayo
V čom si neni istý?
Reagovat
Kozoroh
Kramfleky jsou pevné boty. Představují symbol sebejistoty.
Reagovat
ipko
Rafa nehral zle, ale Sock tak dobre..
Reagovat
slacker
kdo ztratil Evrope bod?
Reagovat
ipko
Nadal
Reagovat
slacker
uff sem se bal ze berdych,
Berdych/Nadal (ČR/Šp.) - Kyrgios/Sock (Austr./USA) 3-6 7-6(7) 10-7
Reagovat
casper01
Hrozně trapné. Berdych je ohromnej borec v tom, co dělá. Tak jako ostatní účastníci... Roger je génius.
Reagovat
slacker
ja furt v tech vysledkacj marne hledam kdo ztratil ten bod evrope, Berdych s Nadalem vyhrali ti ostatni taky tak kdo krucpisk ztratil Evrope ten bod?
Reagovat
Jabadu
Podle mě rozhodla zápas fyzická kondice.
Sock v ní má velké rezervy i když při své výšce pochopitelně nemůže mít postavu gymnasty jako Nadal.
A štěstí přeje silným a připraveným.
Reagovat
peRFect
Ale ty jeho forehandy s minimálním swingem,to je mazec!
Reagovat
Jabadu
Současná hmotnost raket umožňuje hru zápěstím jako třeba ve stolním tenisu, ale nekrásnější, nejpohlednější a učebnicový forehand má stejně žena - císařovna Petra Veliká.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechce se někdo zbavit lístku? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mozna by stalo za uvahu zavest ty super TB na nektere 250tky, mozna i 500vky.
Aspon by se hraci behem te sezony tolik nezrasovali.

Jinak hodne pekny dramaticky zapas. Po prvnim setu to vypadalo ze Jack zahraje svuj letosni standart...ve druhem se zvedl...
ovsem zacatek TB tezce nezvladl...
Tak nejak celkove Svetaci ty TB nezvladaji:)

Skoda ponozky, mohlo to byt 5:3. Takhle 7:1...
Svetaci ted musi spolehat na to, ze Berdycha sezera atmosfera...
Reagovat
Davor1
Skôr ho zožerie Kyrgios, keď podá svoj štandardný výkon z posledných dvoch sezón v hale. Herne už je pred Berdychom o riadny kus...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak myslim, ze ho bude hnat cela hala...
...muze prekvapit, ikdyz take beru Kyrgiose spis za favorita.
Tak pro vyvoj turnaje by bylo asi zajimavejsi jak by Nick vyhral a v deblu KverovaPonozka urvala vitezstvi. Ale nevim, nevim...spis bych veril v deblu vic paru GyrosPonozka.
Reagovat
Kozoroh
Jen to ne! STB je ošizením pořádného tenisu. Ať raději zrychlí povrchy, než se montovali do systému skóre.
Reagovat
smazaný uživatel
Proc?
Na tech 250tkach nebo 500tovkach by to podle me vubec nevadilo. Koukni pak na ty vykony hracu na USOpen nebo celkove na konci sezony...kalendar je podle me uz extremni. A jeste chteji za dva roky prodluzovat Masters...podle me mimo.
Jestli jde o zrychleni povrchu, tak urcite by to bylo dobre...dalsi pomoc.
Reagovat
ipko
ale krásne výmeny a aj tá rozhodujúca na 10:9
Reagovat
ipko
hlavne že sa Sock skoro zabil, keď dobiehal loptičku za stavu 2:1 v superTB
Reagovat
Tornes
A na konci byl absolutně vytočenej...
Reagovat
com
tak Rafa to nakonec zvladnul, tak zase jedinej porazenej dneska bude Berdych, je to jasny
Reagovat
Nola
schytal urcite najtazsieho mozneho supera z nominovanych, aj ked postavenim na rebricku to tak nevyzera, ma skalpy lepsich hracov ako je Tom....
Reagovat
Pe3k
Suhlas.
Reagovat
Pe3k
Pěkný mač.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz jsem myslel ze nedoserviruje.
A je tu SuperTB.
Bude doufam dramo, a ponozka to snad ustoji.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatim ho ten TB totalne semlel:)))
To nevypada vubec pro Jacka dobre.
Reagovat
Lunej..
Zatim asi nejlepsi zapas a fandim Sockovi co muzu:)
Reagovat
Lunej..
Takova skoda...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zacatek TB Jack dost nezvladal...sice to jeste srovnal, ale moc jsem tomu uz neveril...
Reagovat
Kozoroh
Od pátého gemu druhého setu, ve kterém Sock odvrátil BP, šel Rafanův timing strmě dolů.
Reagovat
Pe3k
Sock ve druhém setu rozebral Nadala na součástky. Překvapivě má ve forehandu větší spin než Španěl. Ne španěl, ale Španěl.
Reagovat
spaniel
Prekvapive? Je to zname uz roky...ma prumer rychlejsi nez Roger pri vyssim spinu nez Rafa. Mit backhand a lepsi pohyb, byl by jinde.
Reagovat
spaniel
Me by zajimalo, co ti komentatori delaji, ze bezne zname veci jsou pro ne novinkou. Mozna by meli venovat vic casu priprave.
Reagovat
Tornes
Opet skvely tenis. Hlavne v p4vnim setu Rafa zcela vyborne.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne ted BigMac co Ponozka udrzel serv - na lavce exceloval...
...ja mu celkem zeru (mozna jsem naivni) ale ja bych chtel mit takoveho trenera:D) Borec...

prvni set se me ale tolik nelibil. Ponozka celkem nezvladal, a vypadalo to casto jak to jeho trapeni behem roku, ale BigMac ho postupne vyhecoval...k nadstartnimu vykonu, kdy ted uz je to top zapas...
Bohuzel s Kverym tolik nehl. Ale treba uznat ze Roger se behem druheho setu rozehral k paradnimu vykonu. Kveryho muzem asi pochvalit jen za to, ze se snazil:) A i diky nemu jsme mohli videt par krasnych vymen:)
Reagovat
smazaný uživatel
*mu to
Reagovat
Lunej..
Ponozka velmi pekne, hezky tenis.
Reagovat
Jabadu
Jára Cimrman?
Cituji:
"Není to žádná exhibice. Sám se o to postarám!"
(Roger Federer)
Důkaz:
"Dnešní zápas Samem chvílemi připomínal exhibici."
(David Kozohorský)
Roger Federer tak vlastně zastává stanovisko, které zároveň vyvrací. Tedy filozofie solipsismu ...
:-)
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/kuJ7AQpyj_A
Reagovat
peRFect
Včera se někdo ptal jaké jsou pocity z haly (povrch,atmo atd).
Včera jsem byl v 409 kurt na délku proti sobě a i když vysoko,výborná viditelnost.
Černý kurt je v pohodě,možná po celém dni už večer trochu vystupují (září) lajny,ale to je subjektivní.Včera super atmosféra a výborný tenis.Mlaďáci překvapili nasazením a hrou na riziko i při brejku.
Dnes jsem ve 122, 4tá řada nad "buržoázní" tribunou.Roger na rozpačitý začátek (rozehra sotva 3 minuty) skvělý.Atmosféra samozřejmě vzhledem k "playlistu" famóznější.
No jsem rád,že do toho borci dupou.
A teď na Rafu...
Reagovat
Lunej..
Pry je kurt spis sedivy nez cerny.
Reagovat
peRFect
Tuším že je to sametově černá.Ano,působí šedivě,ale je to také nasvícením...
Reagovat
Lunej..
Ja jen tlumocim nazor primeho ucastnika,v telce ho mam sedivy:)
Reagovat
MorusRubra
Když je plný těch stop po balonech a botách, vypadá trochu jako špatně smazaná školní tabule.
Reagovat
annah
Presne tak! Lip bych to nerekla!! Spatne smazana skolmi tabule, to je naprosto dokonale vystizeno! Moc se mi ta barva nelibi,v tv vypada o hodne lip nez ve skutecnosti. Tenis ovsem uzasny.
Reagovat
MorusRubra
Děkuji za odpověď.
Reagovat
Tornes
Roger ukázal, že prostě umí :) Querrey se snažil, ale nestačilo. Když mu nešlo podání, tak si ho Roger dával k večeři. Roger velmi dobře, BH skvělý (viděl jsem od půlky prvního setu), FH také. Několik výměn geniálních, jiné jako ta na MP skvělé.

Následuje Sock-Nadal. Očekávám vyrovnanější zápas, ale na konci zas spíš vítězství Evropy.
Reagovat
ipko
Roger moc na štvorhru netrénoval, ale dúfa že Rafa ho bude držať :)
Reagovat
blixa
GOAT je prostě .... GOAT ! :D ;-)
Reagovat
Pe3k
Roger to zakončil jak král.
Reagovat
ipko
Kvér na tribúne :D
Reagovat
ipko
a Roger FH do stredu kurtu..
Reagovat
ipko
krásny SABR
Reagovat
ipko
krásne učí Maestro ako obhadzovať..
Reagovat
ipko
what a shot?!!
Reagovat
ipko
pozerá úplne do blba :D
Reagovat
Lunej..
Nebo na blba?:D
Reagovat
MorusRubra
JJ, 14:05 pro ty, co si to můžou vrátit.
Reagovat
Lunej..
Taky to umim a nemusim byt TB.:)
Reagovat
ipko
Sam stráca opäť dobre rozohraný game a to vyzerá že Roger si to už postráži..
Reagovat
ipko
that is the oil painting on the backhand
Reagovat
ipko
tak Roger si aj zakričí..
Reagovat
Pe3k
jj a pokaždé v jiném jazyce, umí i česky ;)
Reagovat
ipko
konečne čistá hra..
Reagovat
ipko
ale stále to nie je ono, dosť UE z BH a Sam hraje pekný celodvorcový tenis..
Reagovat
ipko
no konečne dropshot..
Reagovat
ipko
tak už má vychýlenú mušku, ale dobre sa tlačí na sieť..
Reagovat
ipko
pekne Sam :O
Reagovat
ipko
Kvér výborný na servise.. dnes to bude mať Roger ťažké..
Reagovat
Pe3k
To je dobře, nikdo nechce vidět jak Roger za 45 min přejede Qveryho...
Reagovat
blixa
Proč ? Já jo ! ;-)
Reagovat
Lunej..
Jee, Mugu dostala coud,tak dedek nevi,co roupama:)
Reagovat
blixa
MBSH !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist