Lehečka první osmifinále na Masters nezvládl, v Monte Carlu podlehl Fritzovi

13. 4. 2023, 16:52
Aktuality 35
ATP MONTE CARLO - Jiří Lehečka na antuce v Monte Carlu při své premiéře v osmifinále turnaje Masters 1000 papírového favorita nepřekvapil. Světové desítce Tayloru Fritzovi podlehl 6-4 4-6 1-6 a nenavázal na skalpy Ruusuvuoriho a Dimitrova. Američan ve čtvrtfinále vyzve dvojnásobného obhájce titulu Stefanose Tsitsipase.
Jiří Lehečka (© Profimedia)

42. hráč světa Jiří Lehečka v Monte Carlu porazil ve dvou setech Fina Emila Ruusuvuoriho a dvojnásobného semifinalistu Bulhara Grigora Dimitrova, na druhém turnaji Masters 1000 přešel přes dva soupeře a poprvé postoupil do osmifinále.

V něm dnes velmi dobře rozehrál souboj se světovou desítkou Taylorem Fritzem a získal první set, ale oplatit mu porážku z úvodu sezony a připsat si třetí výhru z posledních pěti duelů proti členům Top 10 nedokázal.

21letý Čech v úvodní sadě ztratil jen pět míčků po svém podání a ujal se vedení. Na začátku druhého dějství o podání přišel, ale zareagoval rebrejkem a dál byl favoritovi vyrovnaným soupeřem. 

Ale jen do stavu 6-4 a 4-4. Od té chvíle se dostal do útlumu, ztratil 8 z 9 gamů a rychlý třísetový duel prohrál 6-4 4-6 1-6.


Příští týden bude Lehečka jedním z nasazených hráčů podniku ATP 250 v bosenské Banja Luce, pak by neměl chybět na Masters v Madridu a Římě.

Fritz, který v předchozím kole i díky pouhým 7 nevynuceným chybám vyřadil bývalého šampiona Stana Wawrinku, si připsal 51. vítězství na akcích Masters a postupem do čtvrtfinále vyrovnal své maximum na antukových 'tisícovkách' z loňského Monaka.

O třetí semifinále na turnajích Masters a první mimo domácí půdu v Indian Wells, kde loni slavil životní triumf, si 25letý Američan zahraje s dvojnásobným obhájcem titulu Řekem Stefanosem Tsitsipasem (h2h 0-3).

Tsitsipas dnes přehrál bez ztráty podání 6-3 6-4 Chilana Nicolase Jarryho, oplatil mu čtyři roky starou porážku z trávy v Hertogenboschi a svou neporazitelnost v monackém knížectví protáhl na 12 zápasů.

"Musel jsem se vyrovnat s některými těžkými chvílemi, hlavně při jeho brejkbolech. Zvládl jsem je celkem zkušeně a zahrál precizně, takže to bylo skvělé. On má na antuce dobré výsledky a navíc má dobrý servis," řekl Tsitsipas po výhře nad Chilanem, který v únoru triumfoval na domácí antuce v Santiagu.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monako, antuka, 6,228.295 eur
čtvrteční výsledky (13. 04. 2023)
• Dvouhra - osmifinále •
Fritz (8-USA) - Lehečka (ČR) 4-6 6-4 6-1
Musetti (16-It.) - Djokovič (1-Srb.) 4-6 7-5 6-4
Tsitsipas (2-Řec.) - Jarry (Chile) 6-3 6-4
Medveděv (3-Rus.) - Zverev (13-Něm.) 3-6 7-5 7-6(7)
Struff (Něm.) - Ruud (4-Nor.) 6-1 7-6(6)
Rubljov (5) - Chačanov (9) 7-6(4) 6-2
Rune (6-Dán.) - Berrettini (It.) bez boje
Sinner (7-It.) - Hurkacz (10-Pol.) 3-6 7-6(6) 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

35
Přidat komentář
Melisska
V live rankingu přesto 36., což už mu zřejmě nikdo nevezme, takže nové maximum.
Reagovat
Pavol
1. Mussetti kedysi na antuke porazil Alcaraza.
2. Nie je rozohraný - vynútený herný výpadok.
3. Pri vyrovnanom stave chytí Djoko nervy.

V prospech Djokoviča hovorila iba labilita Mussettiho. smile

Ale Djoka mám rád a do konca kariéry ho budem vždy chváliť smile
Reagovat
mahycek
Musetti poslal Djoka domů, jak před lety náš
Jyrka Veselka na stejnám turnajismilesmile
Reagovat
frenkie57
Ano, to bylo poprvé a podruhé se to přihodilo v Dubaji vloni. Kdyby neměl tu cca 10kg+ nadváhu, tak by býval Rublova ve finále potrápil více. I tak výborný výkon od Jirky Veselého. Želbohu, zatím poslední, a je ve hvězdách, zda ještě něco kloudného uhraje.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je 10 kg tenisové chytrosti, bez nich by J1rka nebyl J1rka, ale jenom Jirka. Ostatní se honí po turnajích jak hladoví chrti, a on se soustředil na to podstatné - nesmazatelný zápis do historie jako jediný hráč, který smázl GOATa pokaždé, když se potkali na kurtech.smile

O tom se bude za pár desítek let vyprávět u ohně v jeskyních...
Reagovat
Mark976
Lehečka zklamal, ale Musetti to převážil. Super!!!
Reagovat
Pe3k
Novak je marný letos bude rád za Bělehrad a když to nevyjde přijede do Ostravy zaklaunit s Monfilsem.
Djokovic i Nadal už fyzicky odcházejí, jsem zvědavý kdo bude vyhrávat ty gs po nich. Sinner to nebude beztak i ten Muzeti bude lepší smile

Medvedev, Alkaraz následují Zverev, Tsitsipas, Ruud, Rune, Sinner, FAA někdo z nich.
Reagovat
annah
Zápas jsem neviděla. Nebyla ta Noleho prohra spíš důsledek dlouhé herní pauzy než projev odcházení?
Reagovat
Pe3k
Já sem zápas viděl, ale posoudit to není zas tak jednoduché, asi z obojího něco. Herní pauza určitě a odcházení také. Na AO trhlina ve svalu, teď měl zafačovaný loket a vzhledem k věku bude hůř.
Reagovat
Patik
Naozaj... toto všetko na základe Monte Carla? Ktoré vyhral naposledy pred 40 rokmi nad Berdychom..potom co vyhral AO s jednou nohou.. Vážne?
Reagovat
Pe3k
Neumíš číst mezi řádky? smile
Reagovat
Patik
Ahaaaaa.... smile
Reagovat
soloo
NADAL RG 1000 %
Reagovat
Walda58
Novak končísmile škodasmile
Reagovat
George_Renel
1. set opravdu výborně, pak se však podepsaly nevyužité šance. Definitivně ho potopil ten neproměněný prohoz na začátku 3. setu. Škoda, mohl to být průlomový zápas.
Reagovat
Pavol
smilesmilesmile
Reagovat
com
no jako vzdycky, kdyz prohrava.. smile Po destove pauze to bude jednoznacna vyhra smile
Reagovat
Patik
1:1 na sety 1:1 na gemy 40:30 pre neho je prehrávanie?
Reagovat
com
tak kdyby vyhral druhej set, uz mel padla.. Takhle druhej set prohral, byl v nevyhode, Musetti evidentne v laufu.. Ale destova pauza vsechno prekazila smile
Reagovat
Walda58
smile stejně má padlasmile
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat
Patik
Presne ako si napisal po pauze to bude jednoznačná výhra.
Reagovat
com
i mistr COM se jednou utne smilesmile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
3:2 ... Zatím je to set ale WTA. Oba aktéři totálně mimo.

PS jestli někde zachytíte, proč má Novak kompresní rukáv na lokti, sdílejte tuto informaci.

Každopádně pokud Musetti není schopný zatlačit Novaka v této formě, tak by možná měl popřemýšlet o změně zaměstnání na modeling. smile
Reagovat
Patik
Ale ani Djokovic není príliš presvedčivý..aj s nim to dnes vyzerá radšej na ten modeling.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
bohužel zklamání. Vysokou úroveň z 1.setu neudržel, co je možná horší, výrazně mu klesla úspěšnst 1.servisu a i díky tomu Taylora, který byl až skoro do koncovky 2.setu pod tlakem, úplně hloupě pustil do hry (to už se někde s někým stalo, že...).
A třetí set začal výborně, jenže stačily 3 smolné míče a pak už Jirku totálně opustila hlava a jeho hra se mu úplně rozpadlasmile

Tohle Jirka prostě potřebuje prolomit a získávat velká vítězství, jinak se v tom bude plácat jako třeba Musetti.
Reagovat
Ela-fon-isi
První a třetí obrovský rozdíl. Zlomila Jirku ta dvojchyba na závěr druhého? Nic mu pak nevycházelo. Nebo je to i tím, že Fritz se zlepšil?
Škoda, ale jede se dál.
Reagovat
Semi
ale nevadí, i osmifinále je skvělé a navíc tenis je na turnaje bohatý sport, šance hrát je minimálně 2x - 3x za měsíc.
Reagovat
Krisboy
Škoda.
A proč se kolem něj pořád motá p.Berdych, když oba furt tvrdí, že spolu nic nemají?
Reagovat
Ela-fon-isi
A nebydlí Berdych v Monaku?
Reagovat
Krisboy
Oficiálně asi ano, reálně asi ne...
Reagovat
com
Esterce dochazi smile tak tlaci Berdycha, aby zacal zas konecne makat aspon jako kouc a vydelavat.. Pak zas budou novy kabelky smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Z Dubaje, Milána, NY, Paříže, Pařížské...smilesmile
Reagovat
Stan_Borowitz
Nevíte náhodou někdo, jak to dopadlo s tím úžasným projektem na rekonstrukci nějaké ruiny v Opavě, do kterého Berdycha navexloval nějaký údajný kamarád a měl z něj vytahat pár desítek mega?
Reagovat
Fandina
Jakto, že tvrdí, že spolu nic nemají. Já čtu, že nemají na stole žádné papíry, ale že Jirka ho požádal, jestli by se o něm nepstarat teď v Monte Carlu a absolvoval s ním přípravu na antuku. Pak se prý uvidí, co bude dál.

To se píše https://www.tenisportal.cz/zpravy/lehecka-o-mozne-spolupraci-s-berdychem-zadne-papiry-na-stole-nemame-uvidime-co-bude-dal-38535/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist