Lisická má v držení další rekord. Bencicovou zasypala 27 esy

17. 6. 2015, 22:02
Aktuality 6
Loni trefila nejrychlejší servis v historii ženského tenisu a dnes Sabine Lisická překonala další rekord. Na trávě v Birminghamu si k výhře nad Švýcarkou Bencicovou pomohla 27 esy, což se ještě nikdy žádné tenistce v jednom utkání nepodařilo. Němce na to navíc stačily pouze dva sety.
Profily hráčů
Sabine Lisická

Sabine Lisická na trávě zřejmě znovu ožívá. Pětadvacetiletá Němka, jež pět let po sobě nechyběla ve čtvrtfinále Wimbledonu a předloni byla dokonce ve finále, dnes ve svém prvním letošním zápase na zeleném pažitu v Birminghamu porazila 6-1 7-6 osmnáctiletou Švýcarku Belindu Bencicovou. 

K vítězství si šampionka z roku 2011, která má přezdívku 'Boom Boom Sabine', výrazně pomohla svým dělovým servisem. Lisická svou soupeřku v utkání, jež trvalo 87 minut, zasypala celkem 27 esy a postarala se o nový rekord na okruhu WTA. V prvním setu zaznamenala 16 es, v druhém o pět méně.

Nejvíce es v jediném utkání na okruhu WTA:
Lisická (Něm.)
Bencicová 6-1 7-6
27 Birmingham
2015
S.Williams (USA)
Azarenková 6-3 7-6
24 Wimbledon
2012
Kanepiová (Est.)
Šafář. 4-6 6-3 6-4
24 Tokio
2008
S.Williams (USA)
J.Zheng 6-7 6-2 9-7
23 Wimbledon
2012

Dosud předvedla nejvíce es v jediném utkání bývalá světová osmnáctka Alexandra Stevensonová ze Spojených států, která v roce 2013 v kvalifikaci halového turnaje v Québecu trefila 25 es. Tehdy však na rozdíl od Lisické odehrála třísetový zápas a navíc s maximálním počtem gamů (prohrála 7-6 6-7 6-7). V hlavní soutěži dosud zahrála nejvíce es v jednom zápase Serena Williamsová (24) ve Wimbledonu.

Světová devatenáctka Lisická má navíc od loňského července v držení i nejrychlejší servis na okruhu WTA. Ve Stanfordu proti Aně Ivanovičové vyslala podání o rychlosti 210,8 km/h. Dnes podobně rychlý servis předvedla také, ale míček skončil pár centimetrů v autu.

"Je hezké mít další rekord. Na trávě je to rozhodně dobrá zbraň. Na trávě hraju moc ráda, takže je to pro mě příjemné být zpátky v Birminghamu," řekla Lisická v rozhovoru na kurtu. "Vždycky je to zvláštní vrátit se na turnaj, který jste v minulosti vyhráli. Na Anglii mám hezké vzpomínky, tady jsem vyhrála a ve Wimbledonu se mi daří také."

Zítra německou tenistku čeká vítězka turnaje z roku 2009 Slovenka Magdaléna Rybáriková, nad kterou vede ve vzájemné bilanci 4-1. Před čtyřmi lety ji v Birminghamu porazila cestou za titulem.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
JStriegler
Kdo nestihl najdete zda část zápasů Siniaková McHale
https://www.youtube.com/watch?v=pEc0yzs120U
https://www.youtube.com/watch?v=pUTtHczrtCw
Zápas stál za to :)
Reagovat
Pavlis
Reagovat
Fandina
Gratulka bum bum Sabine k dalšímu rekordu. A jsem zvědavá jak se jí bude dařit ve Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.imgup.cz/image/ycz

Belindě to zas tak nevadilo :)

Kdyby byl 3. set, tak možná těch 40ES padlo.
Reagovat
sprchon
Jo, Belinda to brala s úsměvem. :) Ale přál jsem si třetí set.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak i tady se nakonec objevil článek...pěkné :)
Věřím tomu, že letos bude finále ve Wimbledonu Sabine-Petra...:))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist