VIDEO: 211 km/h. Lisická předvedla nejrychlejší podání

30. 7. 2014, 07:36
Video dne 20
Přezdívku 'Boom Boom Sabine' nedostala náhodou. Němka Sabine Lisická včera ve Stanfordu překonala rekord Venus Williamsové v rychlosti podání, na Srbku Anu Ivanovičovou poslala servis rychlostí 211 km/h.
Profily hráčů
Rychlost podání Sabine Lisické

Sabine Lisická sice zápas 1. kola turnaje ve Stanfordu s Anou Ivanovičovou prohrála 6-7 1-6, zisk svého předposledního gamu v zápase však stvrdila přímým bodem z podání, které letělo rychlostí 211 km/h (131 mph). Překonala tak dosavadní rekord Venus Williamsové z Australian Open 2007.

"Nevyhrála jsem... ale aspoň jsem předvedla nejrychlejší podání na okruhu WTA," napsala čtyřiadvacetiletá Němka svým fanouškům na sociálních sítích.



Společnost IDS, jež rychlosti servisů zaznamenává od roku 1989 (v letošní sezoně na 11 vybraných turnajích), už rekord potvrdila.

Dvousetkilometrovou hranici v rychlosti ženského podání překonalo dosud jen devět tenistek (některé, včetně Lisické, opakovaně). Z českých tenistek má nejrazantnější servis Lucie Hradecká, jejíž podání často atakuje 'dvoustovku'.

Mezi muži je rekordmanem Australan Samuel Groth, jehož výkon 263 km/h z loňského challengeru v Busanu je ale často zpochybňován. Přes hranici 250 km/h se dostal ještě Francouz Albano Olivetti, Chorvat Ivo Karlovič a Američan Andy Roddick.

Devět tenistek, jejichž servis letěl rychlostí víc jak 200 km/h:
1. Sabine Lisická (Něm.) ... 210,8 km/h ... Stanford 2014
2. V. Williamsová (USA) ... 207,6 km/h ... US Open 2007
3. S. Williamsová (USA) ... 207 km/h ... Australian Open 2013
4. Julia Görgesová (Něm.) ... 203 km/h ... French Open 2012
5. Brenda Schultzová-McCarthyová (Niz.) ... 202,7 km/h ... Indian Wells 2007
6. Nadja Kičenoková (Ukr.) ... 202 km/h ... Australian Open 2014
7. Anna-Lena Grönefeldová (Něm.) ... 201,1 km/h ... Indian Wells 2009
8. Ana Ivanovičová (Srb.) 201 km/h ... French Open 2007
9. Kristina Mladenovicová (Fr.) ... 200 km/h ... French Open 2009
Luboš Zabloudil, YouTube

Komentáře

20
Přidat komentář
Mayo
Sabina na hrad (: to je servis, taký nedá ani Býk :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, opět předůležitá zpráva ! To, že Lisická má dělový servis ( občas ) se ví. Ovšem jeden dělový servis absolutně nic neznamená. Důležitá zpráva by to byla, kdyby Lisická dávala tato podání a zároveň vyhrávala, jinak je jí to na ....Nemá zatím výkony bez výkyvů a " hlava " taky zklamává. Myšlenky se jí rozeběhnou a nic. Je třeba více soustředění, jinak dělový servis je na nic. Zářný příklad byl loni ve finále Wimbledonu. To neznamená, že se nemůže v tomto zlepšit, ale měla by to uznat a začít na tom pracovat. Snad se tak děje a uvidíme víc než jeden rekordní servis.
Reagovat
Cico93
Jeto dôležitá správa!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Usnul jsem někdy za stavu 5:5 v 1. setu. Ten univerzitní stream je sice kvalitní (teda z kurtu č. 1, z ostatních moc ne), ale z jedné kamery je to trochu nuda. :D Musím říct, že Sabine byla ze začátku dost nebezpečná a servis jí chodil skvěle. To hrála vážně jako na trávě. V úvodu zakončovala výměny jenom ona a buď to skončilo (většinou) neskutečným winnerem, nebo neskutečnou chybou... Anička prohrávala 1:4, ale pak se chytla a jsem rád, že to otočila. :) Druhý set už byl asi v pohodě... Sabine nebyla na rozjezd lehká soupeřka, protože strašně těžko se proti ní chytá nějaký rytmus. Když jí to tam spadne, je to prakticky nechytatelné jako na trávě. Potenciál má Sabine opravdu velký, ale hraje holt na obrovské riziko, se kterým přichází taky dost chyb... Ale řekl bych, že už od poloviny 2. setu se Ana dostala do hry a taky dokázala pěkně zakončit výměnu. :)

Co se týče toho rekordu: Sabine má vážně dělový servis, takže mě to vůbec nepřekvapuje. Zajímavé je, že v Top 9 nejrychlejších servismanek jsou taky Anička a Kiki. Obě pokořily dvoustovku a obě na RG. :)
Reagovat
smazaný uživatel
On byl na ně jen univerzitní stream? :-o
Na Cibule s Garbinou byl stream od BT Sport, tak mi přijde divný, že na Anu by stream už zase od BT Sport nebyl.. :-)
Reagovat
EllNino
byl BT sport, z čeho myslíš, že je to video ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, to mi nedošlo! :DDD Tak pardon! :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Byly ještě další streamy, ale ty se nějak sekaly. Potom byl ještě jeden, co se nesekal a normálně zabíral holky zblízka, ale když jsem to zvětšil, tak to bylo strašně malý a rozmazaný... Přiznám se, že stream od BT Sport jsem na tenhle zápas nenašel.
Reagovat
EllNino
on asi nebyl od BT, ale od wtatennis.com ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to byl asi právě ten malej a rozmazanej... :D
Reagovat
EllNino
jo asi jo :D ...jinak dneska jsem vážně zvědav v jaký formě se vrátí Serena, respektive, jestli bude mít Karol vubec šanci na nějaký překvápko :) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem na Serenu zvědavý.. Možná kouknu na první set... :-)) Ale myslím, že v USA bude silná..
Reagovat
EllNino
já si taky myslím, že se vrátí ještě víc naheclá a že to bude pro Karol bič :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že se hraje tak pozdě, chtěla jsem se kouknout... Doufám, že Karolína nedostane moc velkou nakládačku. :)
Reagovat
EllNino
když pujde servis, ale je pravda, že ten v poslední době moc nejde, ale rozhodně bude muset hrát Karol životně a Serena jako s Cornet nebo při deblu (věřme že ne), aby to klaplo ...:D ...ikdyž, jak to bude, to uvidíme až v noci :D
Reagovat
smazaný uživatel
mně přijde, že ve 4 ráno je stokrát lepší než třeba o půlnoci. Ale stejnak na to koukat nebudu :D. To by muselo být aspoň semifinále, aby mě to vytáhlo z postele.
Reagovat
smazaný uživatel
Na tenhle moment jsem čekala a věděla jsem, že na něj dojde! :D Gratulace k rekordu!!!
Reagovat
Cico93
Silná ženská ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si říkám. :) Na druhou stranu: Sabine je pěkná holka, ale postavu na to má... Spíš mě to překvapuje u Julie, Aničky a Kiki. To jsou na první pohled taková křehká děvčata. :)
Reagovat
Cico93
Je taká na prvý pohľad jemná, ale je drsňačka:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist