Ljubičič v Montpellieru vykročil za obhájením titulu skalpem Denta

29. 10. 2010, 11:49
Aktuality 0
ATP MONTPELLIER - Před rokem se turnaj konal ještě v Lyonu a titul si odvezl Ivan Ljubičič. Letos se Open Sud de France koná poprvé v Montpellieru a zkušený Chorvat navázal na vítěznou šňůru i zde. Kromě něj se do čtvrtfinále dostali také domácí Monfils a Simon, naopak Gasquet promarnil hned tři mečboly.
Ivan Ljubičič

Open Sud de France se letos po 23 letech přesunulo do Montpellieru z Lyonu, odkud si Ivan Ljubičič v letech 2001 a 2009 dva ze svých celkově deseti titulů. Na oblíbený turnaj se jednatřicetiletý Chorvat přemístil ze Stockholmu, kde minulý týden v semifinále nestačil na Federera.

Nejstarší tenista elitní světové dvacítky ve Francii zahájil proti Tayloru Dentovi, se kterým poslední tři vzájemné souboje prohrál. Mizernou bilanci si však Ljubičič vylepšil a po výhře 7-5 6-4 se pošesté v této sezoně dostal do čtvrtfinále.

V něm bude o jubilejní 400. výhru na okruhu ATP bojovat s Finem Jarkkem Nieminenem, který odvrátil tři mečboly proti domácí nasazené sedmičce Richardu Gasquetovi.

Radost fanouškům neudělal ani Albert Montaňés. Španěl v souboji hráčů, kteří letos vyhráli už po dvou turnajích, zdolal Michaela Llodru. Šestý nasazený Montaňés odvrátil všechny čtyři brejkboly a vyhrál 6-4 7-6.

Turné po asijských turnajích obětoval přípravě na evropské halové turnaje David Nalbandian. Letošní oblíbenou část roku ale úspěšně nezačal. Proti domácímu Gillesu Simonovi byl tři míčky od vítězství, nakonec ale dramatickou bitvu prohrál 6-3 6-7 5-7. Osmadvacetiletý Argentinec v zápase cítil křivdu ze strany rozhodčího, kterému po prohře nepodal ruku. 

"Za tohle vítězství jsem ohromně rád. Zápas jsem měl již téměř prohraný a nakonec jsem se do něj vrátil a ještě ho vyhrál. Nalbandian je jedním z nejtěžších soupeřů v halových podmínkách, takže si takového skalpu moc cením," radoval se pětadvacetiletý Simon, kterému se minulý měsíc narodil syn a hned to v Métách oslavil titulem.

O semifinále svede souboj s krajanem a kamarádem Tsongou. "Hrát proti němu není jednoduché. Před zápasem se ještě uvidíme," komentoval před soubojem dvou finalistů letošního Davis Cupu.

Do boje o Salátovou mísu by začátkem prosince v Srbsku mohl zasáhnout i Gael Monfils, který v Montpellieru odstartoval výhrou dvakrát 6-4 nad Belgičanem Stevem Darcisem.

Třetí nasazený Monfils bude ve čtvrtfinále čelit dvoumetrovému Isnerovi, který letos nastřílel 999 es a proti Francouzi téměř jistě překoná magickou hranici.

- ATP 250 MONTPELLIER (Francie, tv. povrch / hala, 650.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (28. 10. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Monfils (3-Fr.) - Darcis (Belg.) 6-4 6-4
Ljubičič (4-Chorv.) - Dent (USA) 7-5 6-4
Montaňés (6-Šp.) - Llodra (Fr.) 6-4 7-6(5)
Simon (Fr.) - Nalbandian (8-Arg.) 3-6 7-6(5) 7-5
Nieminen (Fin.) - Gasquet (7-Fr.) 4-6 7-6(6) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist