Losování turnaje talentů v Miláně vyvolalo kritiku kvůli sexismu

6. 11. 2017, 18:40
Aktuality 20
Pobouření a obvinění ze sexismu vyvolalo nedělní losování premiérového ročníku turnaje Next Gen Finals v Miláně pro nejlepší tenisty do 21 let. Mladé tenisové naděje se do skupin rozřazovaly za pomoci modelek, jež měly písmena skupin "A" a "B" schovány různě po těle.
losování Next Gen ATP Finals

Jedna z modelek tak například ukázala písmeno tím, že si vyhrnula šaty a ukázala stehno, další si zase sundala bundu a odpovídající písmeno odhalila na zádech.

Bývalá wimbledonská vítězka Amélie Mauresmová označila akci na twitteru za "ostudu", matka někdejší světové jedničky Andyho Murrayho Judy zase losování zhodnotila jako "odporné".

Mužská tenisová asociace ATP a sponzor akce Red Bull se za ceremoniál omluvily. "Omlouváme se za způsobené pohoršení. Chtěli jsme do losování včlenit dědictví Milána coby jednoho z hlavních měst módy. Nicméně naše provedení akce bylo nevkusné a nepřijatelné. Hluboce toho litujeme a ujišťujeme, že už se v budoucnu nic podobného nestane," uvedli organizátoři.

ATP chce pomocí turnaje Next Gen Finals přitáhnout k tenisu nejmladší generaci fanoušků a dát šanci získat trofej mladíkům, kteří by měli nahradit současné hvězdy. V Miláně se budou také testovat novinky jako kratší sety, hodiny na dodržování intervalů mezi výměnami či pouze elektronické hlášení autů bez přítomnosti čárových rozhodčích.

Místo pohledu do budoucnosti však nedělní losování podle kritiků kvůli svému sexistickému charakteru spíš vrátilo tenis někam do 70. let minulého století. "Dobrá práce ATP. Tohle tedy má být ten futuristický projekt, jo? Vracíme se k nule," napsala sarkasticky na twitteru francouzská tenistka Alizé Cornetová.

Turnaj mistrů pro sedm nejlepších mladíků světového žebříčku a jednoho domácího hráče startujícího na divokou kartu začne v úterý. Nejvýše nasazenými hráči jsou Rusové Andrej Rubljov a Karen Chačanov.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
nic moc,necudujem sa Judy ani Amelie,ze sa im to nepacilo,nemalo to drajv,na mensi skandal ako-tak
Reagovat
janek_da
fajn, a chlapům se to líbilo?
Reagovat
COMEON
na Denisovi je vidieť, že ano :D
Reagovat
Franky
Akurat citam hore v express spravach...nuz, pycha predchadza padu pochybujem ze sa niekedy vrati do top 20
Reagovat
Patik
Biely šport..šport králov..a hento..? Ligu Majstrov budú ako losovať..pri tyči ?
Reagovat
smazaný uživatel
Biely sport, obchod s bielym masom. Mne to dohromady ide :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ha-Ha, vždy ma pobavia takéto škandáliky.

Samozrejme, že to je v dnešnej morálno-etickej dobe "na úrovni" neprijateľné. O to vtipnejšie vyznejú podobné prešľapy.
Reagovat
Stan_Borowitz
Naprostý souhlas. Sterilní doba politicky korektních bezpohlavních jedinců, kterým "sociální média" dala křídla a moc...
Reagovat
patriks
Nastala doba genderových organizací - vytvoříte si billboard a tyto organizace vám zhodnotí obsah reklamy v něm, zda-li není například "sexistický" - nezáleží na tom, že tam vystupují (jsou vyfoceny) dospělé svéprávné ženy, které za to dostanou zaplaceno. Tyto organizace v konečné fázi rozhodnou o tom , zda lze dát vaši reklamu na veřejnost a nevyobrazuje některé (myšleno ženské) pohlaví v "nevhodném" světle.
Reagovat
Mercury
Mad world.
Reagovat
panzer.dragon
neměl by někdo HD highlight? :)
Reagovat
Pe3k
Čeho?
Reagovat
panzer.dragon
Tý losovačky.. :) holky by zasloužily HD
Reagovat
Pe3k
Bohužel ne, je to jediný záznam. Asi to bylo tak sexi, že to raději rozostřili...
Reagovat
panzer.dragon
To je ovšem brutální fail, hrát to na modelky a nemít pořádnej záznam :( skoda
Reagovat
aligo
na druhou stranu, kdyby tam byly modelové, tak by to chlapce asi moc nebavilo :))
Reagovat
a.magerova
A na první stranu... dle mého TO udělali cíleně, premiérový ročník bez výrazných hvězd potřeboval nějak zaujmout, šokovat, dostat se do povědomí lidí... tímhle se dostali nejen na sportovní stránky.... první pohoršení a pak omluva - dvojí celosvětová reklama ZADARA... ;-)
Reagovat
kada.tom
bez výrazných hvězd? no nevím, pánové by asi nesouhlasili
Reagovat
Stan_Borowitz
Jojo, to zní logicky. Dost to připomíná nedávnou kampaň Lidlu, kde si vymysleli nenávistné reakce na černocha v letáku...
Reagovat
ipko
myslím si že mužské pohlavie to potešilo..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist