Makarovová porazila Pavljučenkovovou a s další Ruskou Kuzněcovovou si zahraje o finále

2. 8. 2014, 10:15
Aktuality 2
WTA WASHINGTON - Jekatěrina Makarovová si po roce zahraje znovu v semifinále turnaje ve Washingtonu. Ruská tenistka vyhrála i druhý letošní souboj s Anastasií Pavljučenkovovou a s další Ruskou Světlanou Kuzněcovovou svede souboj o druhé letošní finále.
Jekatěrina Makarovová

Světová dvacítka Jekatěrina Makarovová v únoru vyhrála turnaj v thajské Pattaye, 24. hráčka světa Anastasia Pavljučenkovová v témže týdnu ovládla halu v Paříži. Obě Rusky ale od té doby na další výrazný výsledek čekali půl roku: Makarovová se až na turnajích na trávě v Eastbourne a ve Wimbledonu dostala do čtvrtfinále, Pavljučenkovová se mezi osmičku nejlepších prodrala poprvé až právě ve Washingtonu.

Pro obě byl tedy vzájemný duel v metropoli Spojených států soubojem o první semifinále po šesti měsících. Přeci jen lepší aktuální formu potvrdila šestadvacetiletá Makarovová, jež o tři roky mladší krajanku porazila 7-6 6-3.

V prvním setu druhá nasazená Makarovová neudržela náskok brejku z úvodní hry a za stavu 4-5 byla dva míčky od prohrané sady. K setbolu ale krajanku nepustila, v tie-breaku otočila z 0-2 na 7-3 a ujala se vedení. Také v druhém dějství šla Makarovová hned v úvodu do vedení, které si už udržela. Za stavu 4-1 sice nevyužila tři brejkboly v následném gamu musela jeden odvracet, situaci však ustála a vyhrála i druhý letošní vzájemný zápas.

O postup do finále svede souboj s další Ruskou Světlanou Kuzněcovovou, se kterou prohrála tři ze čtyř vzájemných soubojů. Šestá nasazená Kuzněcovová do semifinále postoupila bez boje, neboť Američanka Vania Kingová totiž k semifinálovému duelu nenastoupila kvůli zranění pravé kyčle.

Podruhé v kariéře postoupila do semifinále Kurumi Naraová, jež v únoru na antuce v Rio de Janeiru získala premiérový titul. Dvaadvacetiletá Japonka ve čtvrtfinále s o rok mladší Francouzkou Kristinou Mladenovicovou, která v prvním kole vyřadila nasazenou jedničku Lucii Šafářovou a čtvrtfinále hrála na třetím turnaji během tří týdnů, sice prohrávala 1-3, pak ale získala 11 z 12 gamů a zvítězila 6-3 6-1.

O finále si Naraová zahraje s Marinou Erakovicovou, s níž má vyrovnanou bilanci 1-1. Nejprve ji v roce 2011 porazila v kvalifikaci Australian Open, v téže fázi Roland Garros ale neuhrála ani game. Novozélanďanka Erakovicová ve čtvrtfinále porazila dvakrát 6-4 Srbku Bojanu Jovanovskou, když o své výhře rozhodla na přelomu setů. Od stavu 3-4 totiž získala šest gamů v řadě, ujala se vedení 6-4 a 3-0 a náskok už nepustila.

"Byl to náročný zápas. Bylo hodně dusno a obě jsme toho dost naběhaly. Bojana je dobrá hráčka, ale bojovala jsem a využila šance, která jsem měla," komentovala šestadvacetiletá Erakovicová. 82. hráčka světa bude usilovat o své páté finále na okruhu WTA, svůj jediný titul vybojovala loni v hale v Memphisu.

- WTA INTERNATIONAL WASHINGTON D.C. -
(USA, tv. povrch, 250.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (01. 08. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Makarovová (2-Rus.) - Pavljučenkovová (5-Rus.) 7-6(3) 6-3
Kuzněcovová (6-Rus.) - Kingová (USA) bez boje
Erakovicová (N. Zél.) - Jovanovská (Srb.) 6-4 6-4
Naraová (Jap.) - Mladenovicová (Fr.) 6-3 6-1
Semifinálové dvojice: Naraová - Erakovicová, Kuzněcovová - Makarovová.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
doufám, že takhle vysmátá budeš i po zápase se Světlanou, asi nevydržím koukat.. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist