Martincová si na Mallorce hlavní soutěž nezahraje

19. 6. 2017, 13:20
Aktuality 14
WTA MALLORCA - Tereza Martincová si na turnaji WTA International na Mallorce hlavní soutěž nezahraje. Česká tenistka v závěrečném kole kvalifikace podlehla 6-3 4-6 3-6 favorizované Veronice Cepedeové z Paraguaye. Do hlavní soutěže dnes duelem s Timeou Babosovou vstoupí Kristýna Plíšková.
Tereza Martincová

Tereza Martincová podruhé v řadě v kvalifikačních bojích na okruhu WTA Tour neuspěla. Dvaadvacetiletá Češka si minulý týden vybojovala pozici v hlavní soutěži na akci WTA International v Nottinghamu, nicméně na úspěch z minulého týdne nenavázala, když dnes v závěrečném kole kvalifikace na Mallorce neudržela vedení proti Veronice Cepedeové.

Česká tenistka letos tak již podvanácté neprošla kvalifikačním sítem. Proti favorizované Cepedeové přitom začala skvěle. V prvním setu sebrala nejlepší paraguayské hráčce současnosti dvakrát servis a o svůj ani jednou nepřišla.

Ve druhém setu smazala výhodu brejku soupeřky, ovšem od stavu 4-4 následovala série šesti prohraných gamů. Martincová ještě dokázala vývoj rozhodujícího dějství zdramatizovat. V osmé hře si totiž jedno ze ztracených podání vzala zpět, jenže brejk nepotvrdila a po dvou hodinách boje 90. hráčce světa podlehla.

Cepedeová pokračuje ve skvělých výsledcích z posledních týdnů. Už na prestižním podniku v Trnavě se herně zvedla a postoupila až do finále, v němž nestačila na Markétu Vondroušovou. Zlepšenou formu potvrdila v Paříži premiérovým postupem do osmifinále grandslamu.

Na Mallorce zvládla loňská čtvrtfinalistka i druhý třísetový kvalifikační souboj. Již v prvním letošním zápase na trávě musela otáčet stav 0-1 na sety.

Jedinou Češkou v soutěži je tak Kristýna Plíšková, která dnes na Mallorce zdolala Maďarku Timeu Babosovou a už postoupila do 2. kola.

• WTA INTERNATIONAL MALLORCA •
Španělsko, tráva, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (19. 6. 2017)
• Dvouhra - závěrečné kolo kvalifikace •
Cepedeová (4-Par.) - Martincová (12-ČR) 3-6 6-4 6-3
Kalinská (11-Rus.) - Witthöftová (1-Něm.) 6-4 7-6(3)
Čepelová (8-SR) - Erraniová (2-It.) 6-4 6-3
Flipkensová (3-Belg.) - Kudermetovová (Rus.) 4-6 6-0 6-4
Jabeurová (9-Tun.) - Wickmayerová (5-Belg.) 6-2 6-2
Haddadová Maiová (7-Braz.) - Keninová (USA) 6-3 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

14
Přidat komentář
horska.kraslice
Módní okénko: Kristýna měla slušivý obleček anticipující Wimbledon.
Reagovat
horska.kraslice
Kristýna se za stavu 3:2 dostala s trochou štěstí k breaku a ten se nakonec ukázal jako rozhodující. Timea je momentálně dost z formy.
Reagovat
tommr
to nakonec přece jen dala. Třeba ovšem přiznat, že Babosová jí k tomu hodně pomohla. Poslední dobou hraje Babosová totální tužku a to jak v singlu tak i v deblu. Chudák Andrea, ta si s ní taky užije ...
Reagovat
misa
Uspokojila se titulem v Budapešti.
Reagovat
Frick
Proč řiká tomu Fasatimu taký pí.čoviny, bože :facepalm:
Reagovat
George_Renel
Na tebe nemá....
Reagovat
Frick
Kurs na Týnu 1,09!!!
Reagovat
Frick
15:0

1,05
Reagovat
Frick
5:2*

1,02
Reagovat
horska.kraslice
A druhý set podle obvyklého scénáře. Timea začala hrát, Kristýnu nejprve drželo podání, ale pak ž ani to. 3:6
Reagovat
horska.kraslice
Kristýna vs Timea Babos první set 6:2. Timea zatím marná, Kristýna lehce v suchým. Kristýno, a teď je třeba ještě hrát, jeden set nestačí !!!!
Reagovat
Dobry-den
Omyl. Kristýně jeden set ke spokojenosti stačí. Letos to potvrzuje opakovaně.
Reagovat
tommr
první set byl sice jednoznačnej, ale to u Kristýny bohužel vůbec nic neznamená ... :)
Reagovat
Dobry-den
KLASIKA
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist