Martincová si připsala životní skalp. Ve Gstaadu vyřadila světovou dvacítku Garciaovou!

20. 7. 2017, 17:41
Aktuality 17
WTA GSTAAD - Tereza Martincová se na antuce ve švýcarském Gstaadu postarala o překvapení na úkor nasazené jedničky. Dvaadvacetiletá Češka si v utkání druhého kola připsala svůj životní skalp, když zdolala světovou dvacítku Caroline Garciaovou z Francie.
Tereza Martincová

Tereza Martincová letos celkem patnáctkrát zkoušela štěstí v kvalifikacích turnajů WTA, ale uspěla v nich jen dvakrát a pouze v dubnu v Monterrey zaznamenala jedinou letošní výhru v hlavní soutěži. V Mexiku si tehdy připsala svůj první skalp hráčky Top 50, když porazila 43. hráčku světa Christinu McHaleovou. 

Další výhry na okruhu WTA se dočkala až tento týden na antuce ve švýcarském Gstaadu, kde prožívá nejlepší turnaj v sezoně. V úterý smetla Rusku Chromačevovou a dnes vyřadila i nasazenou jedničku Caroline Garciaovou, jež si letos zahrála čtvrtfinále na Roland Garros a osmifinále ve Wimbledonu.

Dvaadvacetiletá Češka zdolala o rok starší Francouzku po dvou hodinách boje 7-5 7-6, oplatila jí snadnou porážku z loňského Hong Kongu a proti aktuální světové dvacítce si připsala svůj nejcennější skalp. S hráčkou Top 50 přitom hrála teprve potřetí a po dnešku s nimi má bilanci 2-1. S takto vysoko postavenou soupeřkou se utkala dokonce poprvé.

Martincová sice zahájila dnešní zápas ztrátou podání, ale v závěru setu se favorizované soupeřce vzepřela a v maratonských gamech při podání Francouzky otočila skóre ze 4-5 na 7-5. V desáté hře odvrátila pět setbolů a proměnila osmý brejkbol a ve dvanáctém dějství potřebovala k zisku sady čtyři setboly.

Ve druhém setu Martincová brejkla soupeřku na 3-1, ale pak sama nevyužila šanci dopodávat zápas za stavu 5-3 a o výhodu přišla. Set dospěl do tie-breaku, ve kterém pro sebe česká hráčka rozhodla prvních šest míčů a posléze proměnila druhý mečbol.

Do čtvrtfinále podniku WTA se Martincová dostala potřetí v kariéře, loni v září si v Québecu zahrála semifinále. Ve světovém žebříčku si aktuálně 140. hráčka světa zajistila posun minimálně o deset příček, čímž vylepší své dosavadní maximum.

O své druhé semifinále si Martincová zahraje s Antonií Lottnerovou, kterou v jediném vzájemném duelu porazila. Dvacetiletá Němka ve večerním utkání zastavila domácí osmatřicetiletou veteránku Patty Schnyderovou, kterou zdolala 7-6 2-6 6-3. Švýcarce, jež předloni obnovila kariéru, se tak nepovedlo navázat na výhru z prvního kola, která byla její první na okruhu WTA od března 2011.

• WTA INTERNATIONAL GSTAAD •
Švýcarsko, antuka, 250.000 dolarů
středeční výsledky (19. 07. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Martincová (ČR) - Garciaová (1-Fr.) 7-5 7-6(1)
Bertensová (2-Niz.) - Zajaová (Něm.) 6-4 6-2
Larssonová (5-Švéd.) - Haasová (Rak.) 1-6 7-5 6-1
Lottnerová (Něm.) - Schnyderová (Švýc.) 7-6(0) 2-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
sprchon
A koukám, že dneska proti sobě Bertens a Larsson. :D To bude taky zajímavý. :)
Reagovat
sprchon
Zápas jsem neviděl a tohle jsem nečekal. :) Na zápas proti Toničce určitě kouknu, to se moc těším. :)
Reagovat
EllNino
ani Davis Cup nebudou na neutrální půde příští rok :) Super
Reagovat
blixa
Nýbrž budou konečně bez náhrady zrušeny ! Super !!! ;-)
Reagovat
Enterprise
Já bych se chtěl taky vyřádit s dvacítkou :-)
Reagovat
blixa
No a co ti brání ??? :D
Reagovat
Frick
Píšeme z věznice...
Máme vycházky každý víkend, a proto se těšte!
Tento víkend zde uveřejníme nové informace, které jsme z cely získali Takové, o kterých ani netušíte, že jsou realitou.
Rozsáhlý a poslední článek tohoto projektu se tu již brzy objeví.

O případu přepadení Kvitové a inside informace. O Plíškové a panu Hrdličkovi. A o Šafářové, která může za to, že jsme se dostali do oplétaček s policií. Vše důležité a podrobně.
Již brzy.
Reagovat
Frick
...velice mne to překvapilo. Stejně ale by mne zajímalo, kdo a proč to píše. A samozřejmě - co je pravda.
Reagovat
blixa
Jsi blb, že sem ty žvásty sereš.
Reagovat
slacker
MBSH
Reagovat
Frick
Petra Slaninková ve frontě v "mé" Bille právě teď. Bych nečekal jako. He, he.
Reagovat
Frick
Taky jsem v OC Eden jednou zahlídnul Petru Hradeckou. A mam hrdinky dnešního dne se mne ptala na Hradčanskou, zda 131 jede na sparta. By asi byla překvapená, kdyby jí řekl "Se jedete podívat na Terezu, že jo?"
Reagovat
Frick
A *máma
Reagovat
tommr
se postarala o opravdu prvotřídní senzaci. Její výhru nad Garciaovou asi čekal málokdo. A Tereza navíc vyhrála naprosto zaslouženě i když Garcia jí svýma četnýma chybama taky hodně pomohla. Potěšilo i to, že se Tereza nepoložila když nedokázala za stavu 5:4 dopodávat druhej set, ale vybojovala si TB a v něm předvedla skutečně parádní výkon ... :)
Reagovat
turista
Je to podobná senzace jako kdyby např. Šátral porazil Berdycha.
Reagovat
horska.kraslice
gratulace:-). Tereza bojovala, Caroline občas pomáhala chybami.
Reagovat
Frick
Navíc Schnyder/Lottner je více než hratelný!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist