Martínezová v pátém finále získala už čtvrtý titul

17. 7. 2011, 17:11
Aktuality 0
WTA BAD GASTEIN - Maria José Martínezová ze Španělska se po více než ročním útlumu dočkala svého čtvrtého titulu. Ve finále na antuce v rakouském Bad Gasteinu si poradila s domácí Patricií Mayrovou-Achleitnerovou.
Maria José Martínezová

Maria José Martínezová do finálového zápasu s domácí Patricií Mayrovou-Achleitnerovou vstoupila dominantně a ujala se vedení 6-0 a 1-0. Pak však čtyřiadvacetiletá Rakušanka za pomoci podpory publika zabrala a čtyřmi gamy v řadě vývoj zápasu zdramatizovala. Nicméně o čtyři roky starší Španělka proměnila své zkušenosti a nakonec zvítězila ve dvou setech 6-0 7-5.

Neděle v Bad Gasteinu:

Královna Bad Gasteinu Hradecká vyhrála čtyřhru i popáté, letos s Birnerovou

"Na začátku zápasu jsem hrála takřka dokonale," pochvalovala si Martínezová, jež v zápase zaznamenala celkem 9 es. "Je normální, když se po tak dobrém vstupu do utkání dostanete do problémů. Ale já po celou dobu zůstala klidná, proto jsem nakonec vyhrála," doplnila.

Pro osmadvacetiletou Martínezovou je to čtvrtý titul v pátém finále, které si pokaždé zahrála na oblíbené antuce. Poté, co v sezoně 2008 neuspěla v Barceloně proti Kirilenkové, triumfovala o rok později v Bogoté a Bastadu. Loni v květnu získala nejcennější trofej v Římě, kde ji nezastavila Schiavoneová, Wozniacká, Šafářová, Ivanovičová ani Jankovičová a v žebříčku se katapultovala na 19. místo.

Maria José MartínezováPak ale kvůli zranění kolena přišla o Wimbledon, dva měsíce nehrála a za poslední rok byla jen jednou v semifinále. A když letos v Římě nezopakovala loňský triumf, propadla se až do deváté světové desítky. Na French Open a Wimbledonu si ovšem zvedla sebevědomí výhrami nad soupeřkami Top 20 Peerovou a Jankovičovou a po vítězství v Bad Gasteinu se zítra vrátí do elitní světové padesátky.

"Je to pro mě skvělý krok kupředu, že jsem během jednoho týdne odehrála hodně zápasů a vybudovala si zpět sebedůvěru. Přiletěla jsem sem celkem pozdě a neměla jsem příliš času se aklimatizovat, ale den po dni jsem si na podmínky zvykala čím dál víc," řekla Martínezová. 

"Teď mě čeká krátká dovolená a pak už se začnu připravovat na tvrdé povrchy. Dalším turnajem bude Toronto. Na rychlém povrchu nebudu moct využívat drop shotů, musím tak potrénovat servis a voleje," dodala levoruká Španělka.

Pro Mayrovou to byl navzdory dnešní porážce nejlepší týden v kariéře. Poté, co vyřadila nasazenou pětku Dominguezovou-Linovou ze Španělska a dvakrát 6-0 deklasovala turnajovou osmičku Pěrvakovou, si dnes poprvé zahrála ve finále podniku WTA.

 

- WTA INTERNATIONAL BAD GASTEIN (Rakousko, antuka, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky (17. 07. 2011)

Dvouhra - finále:
Martínezová (Šp.) - Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 6-0 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist