Královna Bad Gasteinu Hradecká vyhrála čtyřhru i popáté, letos s Birnerovou

17. 7. 2011, 15:53
Aktuality 4
WTA BAD GASTEIN - Lucie Hradecká si připsala 11. deblový titul, takřka polovinu z nich získala na antuce v Bad Gasteinu. Česká tenistka totiž v Rakousku vyhrála všech pět ročníků, v nichž startovala. Letos uspěla s krajankou Evou Birnerovou, pro kterou to byl teprve druhý titul z turnaje WTA.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká na letošním French Open dosáhla společně s Andreou Hlaváčkovou na životní úspěch v podobě grandslamového titulu a připsala si jubilejní 10.vítězství ve čtyřhře.

Turnajem, na kterém se ale šestadvacetileté rodačce z Prahy daří nejvíce, je Bad Gastein. Česká tenistka v rakouském tenisovém středisku hraje pravidelně od roku 2007 a dosud z 19 zápasů ještě ani jednou neprohrála. V dnešním finále po boku Evy Birnerové porazily po setech 4-6 6-2 12-10 australsko-německou dvojici Jarmila Gajdošová a Julia Görgesová.

Hradecká tak na místní antuce triumfovala pátý rok po sobě; v roce 2007 zvítězila s Renatou Voráčovou, v letech 2008 a 2009 s Andreou Hlaváčkovou a loni se Španělkou Anabel Medinaovou. Po nedávném triumfu na Roland Garros si připsala druhý letošní a celkově jedenáctý deblový titul.

"Nevím, proč se mi tu tak daří, asi to bude tím horským vzduchem. Příští rok už čtyřhru vypisovat nebudou, prý je to už nuda," žertovala v rozhovoru s ČTK Hradecká.

Za čtyři týdny sedmadvacetiletá Birnerová dosud na okruhu WTA vyhrála turnaj ve čtyřhře jen jednou - v roce 2006 spolu s Gajdošovou ve Stockholmu.

- WTA INTERNATIONAL BAD GASTEIN (Rakousko, antuka, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky (17. 07. 2011)

Čtyřhra - finále:
Birnerová/Hradecká (ČR) - Gajdošová/Görgesová (Austr./Něm.) 4-6 6-2 12-10

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
je to kuriozní
Reagovat
Jersey
je to pravidlo
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm škoda, že nepřidá nějaký podobný úspěch i ve dvouhře...
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý. :-) Ten závěrečnej super-tiebreak bylo dobré drama: Eva s Luckou vedly 9:6 (tři mečboly), soupeřky otčily na 9-10 (mečbol, nakonec 12-10. Gajdošová s Goerges tam podle všeho házely ve druhém setua tiebreaku jednu dvojchybu za druhou. :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist