Medveděv v Indian Wells ztratil set a postěžoval si na pomalý kurt: Trefím 10 dobrých úderů a pořád je to málo

13. 3. 2023, 12:14
Aktuality 8
ATP INDIAN WELLS - Daniil Medveděv na Masters 1000 v Indian Wells porazil 6-2 3-6 6-1 Ilju Ivašku, svou neporazitelnost protáhl na 16 utkání a po postupu si postěžoval na velmi pomalý kurt. O první čtvrtfinále na 'pátém grandslamu' se utká s Alexanderem Zverevem.
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv v únoru ovládl tři turnaje během tří týdnů, ale Indian Wells nepatří mezi jeho oblíbené turnaje. Z pěti startů ani jednou nevyhrál víc jak dva zápasy a letos měl nečekané potíže už se svým druhým soupeřem.

S Iljou Ivaškou prohrál set po sérii 16 vyhraných setů a spílal na "pomalý a líný" kurt. Na rozhodující sadu se však dokázal zkoncentrovat, vyhrál 6-2 3-6 6-1 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 7-1.

"Ve druhém setu jsem nehrál špatně. Ale když ve výměně trefíte deset dobrých úderů a pořád je to málo, tak je to těžké," komentoval Medveděv vlastnosti povrchu po své 16. výhře v řadě.



O premiérové čtvrtfinále v Indian Wells se 27letý Medveděv utká s Alexanderem Zverevem (h2h 6-6), s nímž vyhrál pět ze šesti posledních soubojů.

"Myslím, že by to mohl být zápas o spoustě výměn. Bude to zajímavé. On hraje čím dál lépe, což je po vážném zranění normální. Byl jedním z nejlepších hráčů na okruhu a měl blízko k postu světové jedničky. Jeho zranění bylo nešťastné, ale jsem si jistý, že se vrátí," dodal vítěz US Open 2021 a čtyř podniků Masters 1000 Medveděv.

Zverev, který se na začátku roku vrátil po více než půlroční pauze zaviněné zraněním kotníku a dalšími zdravotními potížemi, v úvodu sezony prohrál 6 z 9 zápasů, ale z posledních šesti utkání má bilanci 5-1. Naposledy si poradil 7-5 1-6 7-5 s Finem Emilem Ruusuvuorim.



Ani na čtvrtém letošním turnaji nevyhrál víc jak jeden zápas čtvrtý hráč světa Casper Ruud. V Kalifornii norský tenista podlehl ve třetím kole 4-6 6-7 chilskému kvalifikantovi Cristianu Garínovi, který vyhrál třetí ze čtyř vzájemných duelů a po dvou letech porazil hráče Top 10.

Mezi šestnáctku nejlepších postoupili dokonce dva chilští kvalifikanti. Pár hodin po Garínovi ve třetím kole uspěl také Alejandro Tabilo, který porazil 6-3 7-6 Tsitsipasova přemožitele Australana Jordana Thompsona a podruhé překonal své maximum na akcích Masters 1000. O čtvrtfinále si zahraje s domácím Francesem Tiafoem (h2h 0-2).

Cameron Norrie, jenž před dvěma týdny po skalpu Carlose Alcaraze vyhrál turnaj ATP 500 v Riu de Janeiro a získal nejcennější antukový titul, udolal 6-7 7-5 6-2 Japonce Tara Daniela, byť prohrával 6-7 a 1-4. V osmifinále se sedm zápasů neporažený Brit, který
předloni v Indian Wells slavil nejcennější triumf kariéry, střetne s Andrejem Rubljovem.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.800.000 dolarů
nedělní výsledky (12. 03. 2023)
• Dvouhra - 3. kolo •
Garín (Chile) - Ruud (3-Nor.) 6-4 7-6(2)
Medveděv (5-Rus.) - Ivaška (Běl.) 6-2 3-6 6-1
Rubljov (6-Rus.) - Humbert (Fr.) 7-5 6-3
Norrie (10-Brit.) - Daniel (Jap.) 6-7(5) 7-5 6-2
Zverev (12-Něm.) - Ruusuvuori (Fin.) 7-5 1-6 7-5
Davidovich (23-Šp.) - Chačanov (13-Rus.) 6-3 1-6 6-4
Tiafoe (14-USA) - Kubler (Austr.) 6-3 6-2
Tabilo (Chile) - Thompson (Austr.) 6-3 7-6(6)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Patik
To už kde sme keď sa obranar sťažuje ze nemôže dať winner.
Reagovat
Tennisfan77
Bych mu místo Ivashky poslal Federera 2017, ten by mu vysvětlil rychlost kurtu.
Reagovat
Marduch
"Ve druhém setu jsem nehrál špatně. Ale když ve výměně trefíte deset dobrých úderů a pořád je to málo, tak je to těžké".

Tak aspoň víš, jaký to je:))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jako by normálně potřeboval těch úderů míňsmile
Že by 9?smile
Reagovat
Teo
4 smile
Reagovat
turista
Je podivné, že zrovna Medvěd, který je tak dokonalý ve hře od základní čáry si stěžuje na pomalé kurty. Djokovič si nikdy na pomalé kurty nestěžoval a využíval je ve svůj prospěch.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Jenom skutečný šampion a král králů se naučí dlouhodobě mistrně ovládat hru, jak na odlišných druzích hardu, v hale, tak na trávě a antuce. To je skutečná fenomenalita. Jenom makej Daniil. :))
Reagovat
Tennisfan77
Ten povrch je fakt šílený, navíc v kombinaci s těmi měkkými míči, tohle je dlouhodobě neudržitelný. Sice hráči ušetří zápěstí, ale rozjebou si zbytek těla.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist