Melzer s Petzschnerem si vezou z US Open druhý grandslamový titul

12. 9. 2011, 10:30
Aktuality 0
US OPEN muži - Jürgen Melzer a Philipp Petzschner získali druhý grandslamový titul. Na loňský Wimbledon navázal rakousko-německý pár na US Open, když ve finále smetl dvakrát 6-2 Poláky Marcina Matkowského a Mariusze Fyrstenberga.
Philipp Petzschner a Jürgen Melzer

Jürgen Melzer a Philipp Petzschner patří spíše mezi singlisty, od loňské sezony ale spolu nastupují i ve čtyřhře, ve které dosahují skvělých výsledků. Loni senzačně vyhráli Wimbledon a nyní už mají na kontě celkem pět společných titulů.

Ten poslední - druhý z grandslamového turnaje - získali o víkendu na US Open. Třicetiletý Rakušan s o tři roky mladším Němcem v New Yorku ztratili jediný set a ve finále smetli 6-2 6-2 Poláky Marcina Matkowského s Mariuszem Fyrstenbergem.

"Od samého začátku jsme hráli opravdu dobře. Soupeři byli poněkud nervóznější a my jsme toho skvěle využili," komentoval Melzer, který letos vyhrál také s Ivetou Benešovou Wimbledon smíšených dvojic. "Vyhrát další grandslam je úžasný pocit. Jsme nadšeni z toho, jak to dopadlo," dodal Petzchner.

Melzer s Petzschnerem se tak přiblížili účasti na Turnaji mistrů, na kterém se loni coby nováčci nedostali ze skupiny.

Jednatřicetiletý Fyrstenberg s o rok mladším Matkowským hráli poprvé v grandslamovém finále. Dosud na okruhu ATP získali 10 titulů, ten poslední však už před téměř dvěma lety. Od podzimu 2009 prohráli už sedm finálových duelů v řadě.

- GRANDSLAM US OPEN MUŽI -
(USA / New York, tv. povrch, 23.700.000 dolarů)
sobotní výsledky (10. 09. 2011)

Čtyřhra - finále:
Melzer/Petzschner (9-Rak./Něm.) - Fyrstenberg/Matkowski (6-Pol.) 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist