Třetí titul pro Češku: Benešová vyhrála v mixu!

3. 7. 2011, 20:32
Aktuality 7
České tenistky odjíždějí z letošního Wimbledonu s třemi grandslamovými tituly. Po Petře Kvitové ve dvouhře a Květě Peschkeové ve čtyřhře uspěla i Iveta Benešová ve smíšené čtyřhře. S Rakušanem Jürgenem Melzerem porazila v dnešním finále indicko-ruský pár Bhúpathí/Vesninová 6-3 a 6-2.
Jürgen Melzer a Iveta Benešová

Melzer s Benešovou, turnajové devítky, neztratili na své cestě do finále jediný set a suverénní výkon předvedli i dnes proti čtvrté nasazené dvojici Mahéš Bhúpathí/Jelena Vesninová.

V zápase, během kterého jim V hledišti tleskala mimo jiné sedminásobná wimbledonská vítězka ve čtyřhře a mixu Helena Suková, neztratil rakousko-český pár ani jednou servis. V úvodním setu museli odvracet dva brejboly, což se jim podařilo, a díky vlastní proměněné šanci získali sadu poměrem 6-3. V následujícím dějství už byli Melzer s Benešovou na podání suverénní, soupeře ještě dvakrát brejkli a za pouhých 51 minut zvítězili 6-3 6-2.

Osmadvacetiletá Benešová, jež ve dvouhře vypadla v druhém kole, se dočkala svého premiérového grandslamového titulu. Na okruhu WTA vyhrála dva turnaje v singlu a dvanáct v deblu.

"Určitě to byl úžasný ročník pro Česko. Tohle vítězství se nedá srovnat s Petrou nebo s deblem. Jsme až na třetím místě, ale tenhle rok je to výborný úspěch," řekla Benešová, podle které byl hlavním strůjcem grandslamového vítězství její deblový partner.

"Hrálo se mi s ním výborně. Byl všude, bylo to jeho vítězství. Mohl tam stát kdokoli s raketou, a stejně by to vyhrál. Ale taky jsem hrála dobře," uvedla česká tenistka.

Výsledky - Wimbledon:

Smíšená čtyřhra - finále:
Melzer/Benešová (9-Rak./ČR) - Bhúpathí/Vesninová (4-Indie/Rus.) 6:3, 6:2.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
freeteepek
Takže to vypadá, že proti Ruskám v podzimním finále Fed cupu nastoupí za nás tři letošní wimbledonské vítězky. Masakr. To jim teda nezávidím:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No vono je 9 českejch holek v první stovce v singlu, navíc připočtěme nestárnoucí Květa P. Tak to vypadá, že si fakt zasloužej hrát finále. Víc singlistek v první 100 maj práve pouze rusky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ivče jsem to moc přál, ale vůbec nezávidím Pálovi volbu hráček pro finále s Ruskem. Petra je jistá, ale dál Lucka Šafářová, Barbora Strýcová, Lucka Hradecká, Květa Peskeová, Iveta Benešová a po výkonu ve wimbledonu je adeptka i Petra Cetkovská....tak snad bude mít trenér šťastnou ruku a vyhrajeme.
Reagovat
Jiri
Dalsi super uspech, jek uz tu bylo mnohokrat poznamenano. Videl jsem ten mix poprve a mam z toho velice rozpacite pocity. Tak 70% vsech bodu "obehal" Melzer. 20 jim dal nevynucene souper a zbytek byl Ivči zasluha, ktera behem zapasu udelala asi "1000" nevynucenych... Co se ji oproti souperce darilo byl servis (klobouk dolu), ale jinak (pochopitelne) muzska zalezitost. Ivče to samozrejme preju. At si rika kdo chce co chce, ma titul s WIMBLEDONU, pusobi velice sympaticky a krasne se na ni diva! Doufam, ze v bodoucnu prida uspech i ve dvouhre.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. I komentátor říkal, že je otázka která z hráček ztratí servis. V prvním gemu ho málem pokazil Meltzer, ale jeho returny vpodstatě rozhodly zápas spolu s dobrým podáním celého páru. A velký úspěch to samozřejmě je s tím taky souhlasím.
Reagovat
r176
velka gratulace!!peknej par a jejich hra byla super!!
Reagovat
a.magerova
Souhlas, taky gratuluji !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist