Melzer se dál trápí, v Kuala Lumpur nedohrál zápas

24. 9. 2012, 18:21
Aktuality 2
Ani na turnaji v Kuala Lumpur neskončila několikaměsíční herní krize rakouského tenisty Jürgena Melzera. Novopečený manžel Ivety Benešové v Malajsii nedohrál své první utkání a po porážce s Kanaďanem Pospisilem si připsal už sedmou porážku z posledních osmi zápasů.
Jürgen Melzer

Už v minulém roce odehrál někdejší osmý hráč světa Jürgen Melzer nevýraznou podzimní část sezony, v Kuala Lumpur a poté i doma ve Vídni ale dokázal projít alespoň do čtvrtfinále. Na prvním z těchto turnajů svůj výsledek už nezopakuje, v Malajsii totiž nepřešel ani přes první kolo.

Rakušan, který už od vítězství na únorovém podniku v Memphisu nedokázal porazit dva soupeře v řadě, nastoupil ke svému úvodnímu utkání proti Vasku Pospisilovi z Kanady a od začátku se znovu trápil. Soupeř z druhé stovky světového žebříčku mu dvakrát sebral podání; Melzer na oba brejky dokázal odpovědět, za stavu 4-5 však přišel o servis znovu a prohrával 0:1. Po dalším Pospisilově brejku ve druhé sadě už se osmý nasazený hráč rozhodl zápas vzdát.

Nečekaný postup slavil dnes také kvalifikant Michael Yani. V duelu dvou Američanů ho čekal 60. tenista pořadí ATP Brian Baker, který od začátku tahal za kratší konec. Úvodní set rozhodl jediný brejk, který ve čtvrté hře vybojoval Yani. Ten v následující sadě dvakrát dohnal ztrátu podání, odvrátil přitom setbol a vynutil si zkrácenou hru. V ní se ujal vedení 6-3 a šanci na postup do dalšího kola nepromarnil.

Výsledky - Kuala Lumpur (tvrdý povrch, dotace 850.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Pospisil (Kan.) - Melzer (8-Rak.) 6:4, 2:0 skreč, Wang (Tchaj-wan) - Ghedin (It.) 6:3, 6:3, Sijsling (Niz.) - Deen Heshaam (Malaj.) 6:2, 6:1, Yani (USA) - Baker (USA) 6:3, 7:6 (7:4).

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
od té doby co jsou spolu tak se jejich hry absolutně hroutí a hroutí
Reagovat
smazaný uživatel
Neklape mu to na kurtu, klape mu to jinde :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist