Mertensová účastí v semifinále napodobila mentorku Clijstersovou

23. 1. 2018, 22:25
Aktuality 1
Elise Mertensová dnešním postupem do semifinále grandslamového Australian Open napodobila svou mentorku Kim Clijstersovou, která to před ní jako poslední Belgičanka dokázala v roce 2012. Turnajové čtyřce Jelině Svitolinové, která po triumfu v Brisbane patřila mezi favoritky na titul, nedala ve čtvrtfinále šanci. Favorizovanou ukrajinskou tenistku porazila 6-4 6-0.
Profily hráčů
Elise Mertensová

Dvaadvacetiletá Mertensová zápas ukončila po 73 minutách svým šestadvacátým vítězným úderem. Pak radostí vykřikla a tančila po kurtu, než poslala polibky k obloze a široce se usmála do hlediště na svého trenéra a přítele Robbeho Ceyssense.

"Nemám slov. Nevím, co říct. Mám v sobě směs emocí, samých dobrých emocí. Dala jsem do toho dneska všechno, na konci to bylo trochu stresující. Hrála jsem svou hru a vycházelo to," řekla v rozhovoru po zápase.

Po devíti zápasech skončila vítězná série Svitolinové, která se ale po titulu v Brisbane potýkala s problémy s kyčlí. Na grandslamech se jí zatím nedaří tolik jako na ostatních turnajích. Ani na třetí pokus nepřešla přes čtvrtfinále, loni a v roce 2015 vypadla ve stejné fázi turnaje na Roland Garros.

Fyzicky to bylo pro Svitolinovou velmi náročné utkání. "Ona mi nedávala šance. Klobouk dolů, protože hrála opravdu dobrý tenis a já jsem se jí moc nemohla rovnat," uznala Ukrajinka.

Náznak šance na obrat přišel jen v koncovce první sady, kdy Mertensová za stavu 5:2 nedotáhla set při vlastním servisu do konce. Pak se ale Belgičanka uklidnila a uspěla za stavu 5-4.

"Věděla jsem, že to bude těžké. Snažila jsem se být agresivní, rozběhat ji a chodit trochu víc na síť. Prostě se snažit hrát agresivně v kurtu," popsala Mertensová vítěznou taktiku. Nyní ji čeká lepší z duelu mezi turnajovou dvojkou a vítězkou Turnaje mistryň Caroline Wozniackou z Dánska a Španělkou Carlou Suárezovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist