Mertensová v Hobartu prožívá životní turnaj. Přitom už málem vzdala

12. 1. 2017, 19:34
Aktuality 5
WTA HOBART - Elise Mertensová si na turnaji WTA v Hobartu vyšlápla na 22. hráčku světa Kiki Bertensovou a po životním skalpu postoupila poprvé v kariéře do semifinále. Přitom už ve druhém kole chtěla vzdát, aby stihla kvalifikaci na Australian Open.
Elise Mertensová

Elise Mertensová měla na tento týden naplánovanou kvalifikaci na Australian Open. Nepočítala však s tím, že se jí bude mimořádně dařit na turnaji v Hobartu, kde včetně kvalifikace vyhrála už šest zápasů v řadě.

Sama přitom chtěla vzdát (údajně kvůli zranění ruky) už zápas 2. kola, aby stihla odletět na mnohem prestižnější soutěž do Melbourne. Jenže stejné plány měla i její soupeřka Američanka Sachia Vickeryová, jež po prvním gamu stihla skrečovat dříve, než Mertensová. A ta tak musela v Hobartu pokračovat. 

Litovat toho ale nemusí. Zatímco Vickeryová v Melbourne skončila hned v prvním kole kvalifikace, Mertensová na australském ostrově Tasmánie postoupila poprvé v kariéře do semifinále turnaje WTA.

Cestu mezi kvarteto nejlepších si jednadvacetiletá Belgičanka vydláždila přes nasazenou jedničku Kiki Bertensovou. Favorizovanou Nizozemku porazila 6-2 7-5, byť v druhé sadě prohrávala 3-5 a čelila dvěma setbolům. Proti 22. hráčce světa si připsala svou životní výhru.

"Nečekala jsem, že dnes vyhraju, ale v tenisu se může stát cokoliv. Byl to můj den, hrála jsem na dobré úrovni. Na konci jsem byla trochu nervózní, ale jsem šťastná, že jsem vyhrála," řekla Mertensová na tiskové konferenci. "Se svou hrou jsem spokojená. Myslím, že jsem hrála dobře teď doufám, že mi to vydrží i do dalších turnajů," dodala.

"Elise odehrála skvělý zápas, naopak já marně hledala rytmus. Samozřejmě jsem teď zklamaná, ale co můžu dělat? Snažila jsem se hrát, ale myslím, že se mi to dnes nedařilo," řekla semifinalistka loňského Roland Garros Bertensová.

Mertensová navíc nebude bez šancí ani v semifinále, do kterého se dostala poprvé v kariéře také její příští soupeřka Jana Fettová. Dvacetiletá Chorvatka, až 340. tenistka žebříčku WTA, dnes smetla 6-1 6-4 Veronicu Cepedeovou z Paraguaye. 

O druhé místo ve finále svedou souboj třetí nasazená Rumunka Monica Niculescuová, která dnes porazila japonskou přemožitelku Lucie Šafářové Risu Ozakiovou dvakrát 6-4, s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou.

• WTA INTERNATIONAL HOBART •
Austrálie, tv. povrch, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (12. 01. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Mertensová (Belg.) - Bertensová (1-Niz.) 6-2 7-5
Niculescuová (3-Rum.) - Ozakiová (Jap.) 6-4 6-4
Curenková (Ukr.) - Rogersová (USA) 4-6 6-4 6-3
Fettová (Chorv.) - Cepedeová (Parag.) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
krásně opálená, dokonce líp než Mirza
Reagovat
PetaM
Nějak nerozumím ... Minulé kolo skoro umírala a chtěla vzdát a dneska vyhraje :D :D Holky, vy jste ale intrikářské lhářky! Jo a nezapomeňte si někde zobnout Meldonia ... ;)
Reagovat
FulnekUltras
závodnice ve skreči ;)
Reagovat
HutaGalung
Bertens to bcera uplne vypustila. Praskala ten micek do autu celej zapas
Reagovat
smazaný uživatel
hm Vickery musí být slušně nas.raná :D v kvaldě na AO vypadla v 1.kole no a Mertens na tom slušně vydělala, a to stačilo pár sekund a v SF teď mohla být Vickery, no jo Vicky na každou svi.ni se vaří hrnec omáčky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist