Mirzaová v Ósace vyřadila nasazenou Peerovou

12. 10. 2009, 21:49
Aktuality 0
WTA ÓSAKA - Izraelka Šahar Peerová po dvou skvělých týdnech tápe. Po sérii deseti vítězných zápasů totiž během několika dnů podruhé nečekaně prohrála: po zaváhání v Pekingu nezvládla ani první kolo v Ósace, kde nestačila na Mirzaovou.
Sania Mirzaová

Šahar Peerová v září vyhrála během 14 dní dva turnaje v Guangzhou a Taškentu. Neztratila jediný set a pochvalovala si nárust formy. O tu ale zřejmě přišla během několikadenního odpočinku. Minulý týden sotva prošla kvalifikací lukrativního klání v Pekingu a následně v prvním kole podlehla Rusce Makarovové.

A dnes nezvládla ani vstup do turnaje v Ósace. Za hodinu a 52 minut podlehla překvapivě 6-3 3-6 4-6 Sanje Mirzaové. Byť Indka od Wimbledonu vyhrála jediný zápas na okruhu WTA, proti páté nasazené Peerové znovu potvrdila, že na izraelskou soupeřku umí. Porazila ji již počtvrté v pátém vzájemném střetnutí.

Soutěž ve dvouhře skončila již i pro turnajovou osmičku Jaroslavu Švedovovou, jež nestačila na Francouzku Mathildu Johanssonovou.

Nasazené tenistky měly první hrací den padesátiprocentní úspěšnost. Roli favoritek splnila jak Francesca Schiavoneová, tak Maďarka Melinda Czinková. Obě neztratily ani set.

V Japonsku nestartuje žádná hráčka z Česka. Hlavními hvězdami jsou Dánka Wozniacká a Francouzka Bartoliová.

- WTA INTERNATIONAL ÓSAKA (Japonsko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
pondělní výsledky (12. 10. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Schiavoneová (4-It.) - Kremerová (Luc.) 7-5 6-2
Mirzaová (Indie) - Peerová (5-Izr.) 3-6 6-3 6-4
Czinková (7-Maď.) - Fudaová (Jap.) 6-4 6-4
Johanssonová (Fr.) - Švedovová (8-Kaz.) 7-5 2-6 7-5
O'Brienová (Brit.) - Glatchová (USA) 6-3 6-4
Kutuzovová (Ukr.) - Kirilenková (Rus.) 6-2 skreč K.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist