Modrá antuka v Madridu čelí kritice ještě před startem turnaje

5. 5. 2012, 01:00
Aktuality 76
Společný turnaj mužů a žen v Madridu ještě nezačal, přesto je již několik dnů hlavním tématem rozhovorů. Důvodem je modrá antuka, kterou si prosadil promotér Ion Tiriac. Někteří hráči změnu z tradiční cihlové na modrou zásadně odmítají, jiní hovoří o módním výstřelku a například Kanaďan Milos Raonic ji nazval "šmoulí" antukou.
Modrá antuka v Madridu

Bývalá světová jednička Venus Williamsová si modrou antuku poprvé vyzkoušela na centrkrutu Manola Santany. "Je to módní, škoda, že jsem to nevymyslela sama," řekla americká hvězda. Naproti tomu její sestra Serena povrch označila za absurdní. 

Bývalý první hráč světa Roger Federer a Brit Andy Murray, kterého trénuje Ivan Lendl, chtějí dát neortodoxní barvě antuky šanci. "Je jasné, proč to udělali. Chtějí být něčím odlišní a zajímaví. Bude to nová zkušenost," uvedl Murray ještě předtím, než se z turnaje kvůli zranění zad odhlásil. Ruska Maria Šarapovová řekla o modrém povrchu po prvním tréninku, že je unikátní.

Související článek:

Nechtěná revoluce na modré antuce se blíží. Djokovič či Nadal jsou zklamaní

Nejvíce se modrá antuka nelíbí antukovému králi Rafaelu Nadalovi. Aniž na nový povrch stoupl, razantně ho odmítl. "Tohle podporovat nebudu. Historie antukového tenisu se psala na oranžové a ne na modré," řekl šestinásobný vítěz French Open, který doplnil, že modrá může rozhodit hráče právě před Roland Garros.

"Mám rád zlepšení, ale tohle je chyba. Pro tenis ani pro hráče to není výhra, pouze pro jednu osobu to má přínos, pro majitele turnaje," řekl Nadal.

Po prvním tréninku označil antukový fenomén povrch za měkký a kluzký a navíc ho prý rušilo umístění reklamních bannerů. Víc než na pořadatele se však zlobí na zastřešující organizaci. "Má kritika nemíří na turnaj, ale na ATP, která neměla nikdy povolit takovou změnu na tak významném turnaji," uvedl Nadal.

Představitelé ATP v reakci na jeho slova uvedli, že organizátoři turnaje prošli všemi potřebnými testy, aby novinka mohla být schválena. "Dali jsme souhlas na jeden ročník s tím, že následně turnaj vyhodnotíme a budeme samozřejmě naslouchat i názorům hráčů. Myslíme si, že je dobrá věc, když se naše turnaje snaží být inovativní."

Organizátoři nový povrch obhajují. Prý na něm bude lépe vidět míč v televizi i na kurtu samotnými hráči. Důvodem jeho použití je fakt, že hlavní sponzor vyznává modrou barvu. Odborníci tvrdí, že povrch má stejné vlastnosti jako klasická antuka, jen jinak vypadá. A na modrém povrchu se běžně hrají americké turnaje na tvrdých površích.

První hráč světa Novak Djokovič po tréninku ale tvrdil, že míče mají jiný odskok než loni, kdy ve finále porazil Nadala. "To je můj první dojem. Především po čopu je odskok o něco nižší, ale po pár míčích zatím těžko soudit," řekl Srb.

Jasno měl o povrchu Kanaďan Milos Raonic. "Je to šmoulí antuka," nazval třiadvacátý hráč světa povrch podle modrých postaviček z dětského seriálu belgického kreslíře Peya. "Míče mají nižší odskok a víc to klouže," všiml si Raonic. 

Na modré antuce čeká obhajoba titulu i českou tenistku Petru Kvitovou. "Když je to uprostřed antukové sezony, v porovnání s oranžovou se asi vlastnosti modré antuky příliš lišit nebudou," řekla Kvitová serveru iDnes před prvním tréninkem.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

76
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Heather_Fedex
tak co to s ni je? herni nebo dusevni krize? teda ne ze by verka na antuce byla nejake terno ale i tak je to letos hruza. mam neprijemne tuseni, ze letosni oh ji mine...
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že se jí herně nedařilo, přidala se duševní krize a na psychice jí určitě nepřidal ten "nůž na krku", co jí dal hlavní trenér, že jestli se nevzpamatuje, bude mít po OH. A zatím to pro ní tak vypadá.....
Reagovat
dadaft
už dva tři roky je psychicky docela silná (proti tomu jak na tom bývala). podle mě nějaké zdravotní problémy + ztráta formy.
je to smutné. je jí 27, teď by měla její kariéra gradovat...
Reagovat
smazaný uživatel
Ak je modra antuka klzkejsia a lopty odskakuju nizsie,tak zrejme nebude uplne rovnaká jak červena, ako bolo avizované vopred..Napriek Rafovym nevýhodám prameniacich z nastolenia odvážnej novinky, ja túto zmenu celkom vítam..Madrid bude razom specifickejší,pre divákov o nieco atraktívnejsí..Co sa týka kritiky najlepších tenistov,rozumiem im..Nikdy na nej nehrali,maju teda prirodzeny strach..

Mimochodom,vyjadrovala sa k tomu komplet NAJ stvorka..To ze su v clánku len hlasy dvoch,neznamená,ze Federer s Andym zmenu nekritizovala..Kritizovala a boli rovnako skeptickí..Rovnako je jasné,že Rafovi boli otazky ohladom povrchu polozene novinarmi,čo je v tejto fáze turnaja celkom logické.Takze skludnite komplex "hejteri"..Žiadny plač sa nekonal,jediné slzy sú slzy,ktore sa človeku tlačia do oči po prečítaní takýchto drístov..
Reagovat
spaniel
Zajimave. V prvnich clancich bylo, ze se k tomu nestavi ani Federer extra pozitivne, jen Murray. Ted davaji Federera k Murraymu, jakoze jsou za a proti jen Nadal s Novakem. Kazdopadne RF a AM nejsou hned tak odmitavi, spis skepticti, zato Nadal je z toho az moc hotovy a to jeste nehral.
Nejlepsi bude si pockat se soudama, az budou hrat. Zatim jen Raonic tvrdi, ze je nizsi odskok, Novak rika, ze se mu to zda taky, ale ze po par balonech nemuze nic tvrdit s jistotou. Ale antuka se lisi i podle suchosti, tak se mne zdaji tyto soudy predcasne.
Reagovat
tito
Já si myslím, že stran komentářů hráčů je ta debata o ničem. Samotný vizuální efekt jistě zajímavý, ale bude to více pohlcovat světlo, tak jde i o teplotní podmínky na kurtu. No a jestli to klouže více, tak i pohyb bude jiný a pravděpodobnost zranění možná větší.
Reagovat
smazaný uživatel
Holky H+H mne dnes příjemně potěšily. Jenom doufám, že neobsadí ty dvě místa v pavouku, kde se střetnou v prvním kole dvě kvalifikantky. Petra Cetkovská zatím dobře proti Zvonarevové, v druhém setu už je o dva breaky nahoře, snad už to zvládne až do konce. Marion mám celkem rád, škoda že hned vypadla, ale v poslední době se nějak trápí. A Sam to teda v TB třetího setu zvládla, ale zápas trval skoro dvě a půl hodiny. Rozhodně tento turnaj nabízí velmi zajímavé zápasy už od prvního kola a vážně mě štve, že se to celý víkend nedá nikde sledovat!
Reagovat
dadaft
jj, Sofia - Christine je asi neskutečný boj, taky na Venus se Simonou bych se rád koukl.
Reagovat
smazaný uživatel
ty bych taky rád viděl. Je to fakt celkem frustrující, zírat jenom na scoreboard a nevidět přímo, co se tam děje. Tak Petra C. to zvládla dotáhnout do konce, to je super, dnešní den je pro český tenis úspěšný. Taky mě zajímá, jestli Sam jenom neměla svůj den nebo jestli se bude trápit i dál. Ale je možný, že si odbyla zápas, kde utekla hrobníkovi z lopaty a dál v turnaji už bude silná.
Reagovat
tommr
já bych se spíš přikláněl k názoru, že to Stosurovou pozitivně nakopne. Něco podobnýho se ostatně stalo ted ve Stuttgartu, kde Sharapovovou nakop těžce vydřenej zápas právě se Sam ... :)
Reagovat
dadaft
no tak hrobníkovi zas až tak ne )), Martičová neměla žádný mečbol, ale rozhodně to mohlo jít hladčeji.
uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že Sam neodvracela přímo mečbol, ale přeci jenom, když se o zápasu rozhoduje až v TB třetího setu, může to dopadnout všelijak.
Já si také myslím, že jí to nakopne a s tou Petrou se potkají. Byl by to zajímavý zápas, ale je fakt, že kdyby se Sam v následujících turnajích dařilo, mohla by Petře kapánek zatopit. Ještě bude obhajovat finále v Římě, ale pak druhé kolo RG, semi. Eastbourne, 1 kolo Wimbledon, 2 kolo Stanford a pak se zase chytla až v Torontu, kde vypadla ve finále. Ale Petra po Wimbledonu také nic a Sam zase bude obhajovat US Open, takže uvidíme....
Reagovat
Heather_Fedex
a jinak se ti divim, ze jsi zatim vubec nevzpomnel, jak petra momentalne se zvonkem vytira kurt ;)
Reagovat
tommr
já to nechtěl zakřiknout. Ani ve snu by mě nenapadlo, že by jí Petra mohla porazit natož v takovýmhle stylu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je ten tvůj věčný pesimismus. ;-) Já čekal, že by jí mohla potrápit i porazit, hraje teď docela solidně, zatímco Zvonek se od začátku sezóny vyloženě trápí.
Reagovat
tommr
kdybys to napsal před zápasem tak ted před tebou smeknu. Po zápase je ale lehký dělat vítězný prognozy ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já to před zápasem psal, ale ne tobě a ne sem. ;-) No nic, zas tak na tom nesejde..
Reagovat
Bob
zítra nebudu moci sledovat tenis ani na internetu?
Reagovat
tommr
bohužel už to tak vypadá. Mě nejvíc štve, že zítra už nejspíš bude hrát i Petra Kvitová a my nic neuvidíme ...
Reagovat
Bob
no právě na tu jsem chtěl koukat! :(
Reagovat
dadaft
jsem zvědav, co o modré antuce řekne Marion Bartoli. ))
něco mi říká, že "modrá je dobrá" to nebude.
Reagovat
Labi
reakce jsou pochopitelne Nadal vzdy na antuce má největší sílu a spoléhá,že právě tam nahraje nejvíc bodu naopak Federer i Murray ne že by byli na antuce outsideři ale ze všech povrchu jim právě ten sedí nejméně a doufají, že tato změna může jejich šance zvýšit
Reagovat
smazaný uživatel
tak kontrast na trave myslim, je jeste hosrsi nez na cihlove antuce.....

ale ta modra je kazdopadne pekna

Je šetrnejší zmena jen barvy - nez totalne jiny povrch Že !? Prikladem: puvodne psana jina historie povrchu A.o a U.o
Reagovat
smazaný uživatel
Tak i Andrea Hlaváčková prošla kvalifikací v Madridu :-)
Reagovat
tommr
Hlaváčková+Hradecká příjemně překvapily - tentokrát v singlu - jejich postup do hlavní soutěže v Madridu jsem po jejich tragickejch výkonech z poslední doby moc nečekal. Potěšilo to hlavně u Andrey, která měla v kvalifikaci dvě relativně silný soupeřky ...

Postup H+H do hlavní soutěže v Madridu znamená, že tam budeme mít mezi 64 účastnicema 7 hráček tj. více než 10%! Jsem zvědavej, jestli budou H+H taky přilosovaný do spodní poloviny pavouka kde už se tísní všech 5 našich přímo postupujících ...
Reagovat
smazaný uživatel
Je vidět, že televize má z modré antuky opravdovou radost, První přenosy až od pondělka.
Reagovat
smazaný uživatel
To mě pěkně štvě, že přenosy budou až od pondělka.. Zrovna dneska bych se docela rád podíval na zápas Cistea vs. Bartoli...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych to rád viděl, Sorana musela hrát výborně. Sorana vyhrála a Kaia taky, přesně jak jsem si přál. :)
Reagovat
tommr
tak to je první velká senzace. Cirstea se letos hodně zlepšila, ale stejně mám podezření, že Bartoliová nebyla úplně fit. Škoda, že z Madridu zatím nejsou ani přenosy na netu, takže se člověk může jen dohadovat co se tam vlastně odehrávalo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím. Podle mě se Marion v poslední době trochu trápí... Sorana se mi líbí, je asi jasné proč. :) Taky mi od ní přišlo sympatické, že se jako jedna z mála vyjádřila pozitivně o modré antuce. Jinak letos hraje opravdu dobře a myslím, že má ještě na víc. Potřebuje vyhrávat těžké a vyrovnané zápasy, pak půjde nahoru.
Reagovat
tommr
mě je Sorana taky sympatická a zřejmě ze stejnýho důvodu jako tobě. Snad si tu zlepšenou výkonnost udrží i dlouhodobě a budeme mít častěji možnost vídat jí na turnajích i v závěrěčnejch kolech ... :)
Co se týče Marion tak ta je v poslední době opravdu nějak "zabrzděná". Těžko říct čím to je. Jen doufám, že se tu dnešní porážku nebude svádět na modrou antuku ...
Reagovat
dadaft
já se na Marion vždycky docela těším, takže nic moc. ale i Sam má problémky, musí hrát třetí set - tohle překvápko by mě teda naštvalo...
Reagovat
tommr
mě by to naopak hodně potěšilo - nic proti Samanthě nemám, ale je už příliš blízko za Petrou (od pondělka na ní bude ztrácet jen 485 bodů) a tak bych její předčasný vypadnutí hodně uvítal. A to ani nemluvím o tom, že by to pro Petru výrazně uvolnilo cestu do semifinále ... :)
Reagovat
dadaft
tak Sammy jen tak tak. nechala to dojít až do tajbrejku třetího setu. proměnila až pátý mečbol. mohlo to jít líp..
ale co tě nezabije, to tě posílí... )
P.S. uznej, že zápas Petra vs. Sam by byl absolutní bomba. to by se díval i můj táta, co sleduje hlavně golf a fotbal. ))
Reagovat
tommr
pokud na ten zápas dojde tak to bude samozřejmě hodně zajímavý. Já bych ale ve čtvrtfinále radši uvítal nějakou slabší soupeřku, protože Petře ted v těžkejch duelech moc nevěřím. Úplně stačí, že v semi na ní bude čekat jedna z hrůzunahánějící dvojice Sharapovová/Serena ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Žádný strach, Petra se proti těžkým soupeřkám umí hecnout. ;-)
Reagovat
hatatytla
já se na tu modrou antuku přímo těším, protože na turnaj v Bělehradu se přes den nedá absolutně dívat, míček vůbec nevidím, jenom odhaduju podle pohybu hráčů.
Reagovat
spaniel
To same Estoril, kamera je dal a micek nejde videt. O co slo jde videt az v opakovacce.
Reagovat
Heather_Fedex
jsem hooodne zvedava...fedex si na modrou antuku zvolil modro- bily outfit ;)
Reagovat
a.magerova
Roger v modré a Rafa asi zůstane u té oranžové, Nole bude v srbských barvách, takže už se těším až TO vypukne !!!
Reagovat
gigin
Nole bude v barvách Srbije tuším až od Říma .....
Reagovat
Roger_Federer
Nejak nerozumim, proč nekdo jako Nadal, feno-mentalni antukař breči, jako kdyby se na tom mela odehrat už cela sezona...Bože je to jeden turnaj na zkoušku tak proč to nezkusit...pokud to bude lepši pro divaky...tim lip.
Reagovat
tommr
Nadal brečí v podstatě pořád - větší ufnukanec mezi špičkovejma tenistama snad nikdy nebyl ...
Reagovat
spaniel
Tak tak, uz je to otravne, porad neco. Hodne se tim zhazuje.
Reagovat
Matti
Pletete si brečí, s vyjádřením nesouhlasu, ale to je váš problém ne od Rafy.
Reagovat
freeteepek
Zatím jsou to jen předsudky ohl. kvality modré antuky. Po turnaji se uvidí. Nachápu tu razantní kritiku. Nadal se možná bojí, že bude rozhozenej z novýho povrchu, vypadne v prvním kole a uřízne si ostudu. On je typ hráče, který lpí na rituálech a protože na oranžové antuce odehrál milion vítězných zápasů a na modré nic, je pro něj frustrující najednou změnit barvu. Na druhou stranu je třeba říct, že velké změny by se měly odehrávat na velkých turnajích, jako je ten v Madridu. Tam do dává logiku.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že to žádnou logiku nedává, všechny větší změny by se měly testovat nejdříve na menších turnajích, zpětně vyhodnotit klady, zápory a pak zkusit větší turnaje..ted píšu třeba i o jiných sportech, kde to tak pokud vím, funguje, fotbal, hokej..

Vůbec nevěřím argumentu, že je to k vůli lepší viditelnosti míčku, protože pak by se ta změna musela provést postupně všude..prvotní impuls určitě od diváků nevzešel.

tv společnosti si diktují, třeba pravidlo nulové tolerance v atletice je taky k vůli tv, aby se nenatahoval přímý přenos, takže některý změny jsou jistě užitečný, ale tady se spíš vyhovělo jednomu velkýmu egu, který chce mít prvenství, majitel turnaje vůbec nedbá na negativní ohlasy skoro všech hráčů, dopředu navíc avizovaný - až na vyjímky - , a k vůli sponzorům změní barvu antuky :-/ a samozřejmě se o něm bude mluvit, o turnaji, prostě reklama k nezaplacení..
Třeba v arealu v Queens clubu se taky k vůli hlavnímu sponzorovi měnila barva, tam je to ale povedený a je to jen vnější změna designu.
Reagovat
spaniel
Spickovi hraci male turnaje nehraji, takze stejne by to pak doslo na vetsi a zas by bylo zle. Jedna se o jeden turnaj a nechapu, proc by si majitel nemohl zkusit nece jine, klidne i ruzovy kurt. Bud to bude dobre a Madrid bude uz modry, mozna bude vic modrych turnaju nebo nebude zadny. Za zkousku to stoji. A Nadal jen jede svoji klasiku. Pred kazdym turnajem se u nej neco deje...vzdyt co kdyby nevyhral, ze ano. Bud je to koleno, nebo tiskovka kvuli necemu v ATP, ted si zas nasel toto.
Reagovat
smazaný uživatel
Majitel si nemůže jen tak něco "zkusit" pro svoji zábavu..změny mu musí schválit ATP, ne? Tohle je jen komerce, nic víc a nic mín..nevidím v tom žádný zásadní přínos pro samotné hráče :-/
Reagovat
spaniel
ATP to schvalilo, tak kde je tvuj problem? A kazdy sport ovlivnuji zejmena divaci-komerce, ne hraci.
Reagovat
smazaný uživatel
Spousta hráčů a hráček modrou antuku kritizuje, ale najdou se i výjimky... Třeba Sorana Cirstea je nadšená. :)
https://twitter.com/#!/sorana_cirstea/status/197784072603447297
Reagovat
smazaný uživatel
to byl od ní jen pokus o vtip ... asi
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si. Dnešním výsledkem dokázala, že jí modrá antuka svědčí. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, ten zápas byla přetahovaná a Marion je nevyzpytatelná, takže těžko říci. Ale v nějakých diskusích bylo něco o ní a Tiriacovi.
Reagovat
spaniel
Ja nejak nechapu, jak muze jina barva zmenit vlastnosti povrchu. Odbornici tvrdi, ze ma vlastnosti stejne. Kdo se obcas diva na nejake zapasy na youtube, dobre vi, ze pokud se nejedna o novy zaznam v hd, tak na oranzove antuce nejde micek vubec videt. Prijde mne to zajimavy napad, ktery si zaslouzi sanci. Nejvic samozrejme pyskuje autista, kteremu vadi, kdyz mu nekdo pootoci lahev. On asi nebude ten nejlepsi, u koho by se meli ptat na jakekoliv zmeny...
Reagovat
smazaný uživatel
Že ťa baví neustále ukazovat svoju malosť.
Reagovat
spaniel
Zajimave... Podobny komentar opacnym smerem od tebe je v poradku a objektivni, u me je to malost. Co kdybys zalezl bačo a nereagoval, hlavne prazdnyma kecama...
Reagovat
smazaný uživatel
Pre teba som pán Bača :)..Vzdy ma hnevala ľudská hlúposť a keďže som ju postrehol (bohuzial opat v tvojom prispevku) musel som reagovat..Brat si pri takejto príležitosti do úst Nadala a špinit ho je mimoriadne prízemné,dokonca aj na socku tvojho formátu..

Moj príspevok,ktory podobne ako tvoj osobne uráža protivníka už pri vstupe do diskusie pochopiteľne nenájdeš..Dalsie z tvojich zúfalých a hlúpych prirovnaní Spaniel.Ak si si totiž nevšimol,do diskusie sa v poslednych mesiacoch výhradne zapajam prispevkom o Nadalovi,resp. reagujem,ak ho niekto hlúpo uráža,prípadne pridávam svoj pohľad na tenisove skutočnosti..Federerovi som v Parizi síce spochybnil jeho halove vitazstvo, no nikdy som nebol osobný a nenadával mu napr. do egoistov..To je obrovský rozdiel,ktory delí zrno od pliev..Utočit na hracov a považovať ich skrz poverčivost za autistov,to je fakt sockáreň najhrubsieho zrna..Nehovoriac o tom,ze od Pariza Federerove uspechy nijak nespochybňujem,riesim si svoje..Konflikty vyvolávajú výhradné Pe3strongove príspevky + tvoje..On o tom aspon vie,tebe ani to nebolo dopriate..
Reagovat
spaniel
Ty jsintak tupy, ze ani nevis, ze autista neni nadavka, ale diagnoza. Povercivost je jedna vec, prakticky kazdy sportovec ma neco, ale Nadalove uz hranici minimalne s nutkavou poruchou, to je muj nazor. Ty zas tvrdis, ze Federer haze flasky sberacum jak hadram a ze je vulgarni v rozhovorech s umpirem. Tvuj nazor.

P.S. Pro me vzdy bača s malym.
Reagovat
tito
Autista který denně dává interview, má svůj program nabitý desítkami společenských akcí, hraje na kurtech, kde ho sledují tisíce lidí, vede nadprůměrný sociální život.....Přepiš učebnice psychiatrie protože buď se mýlí ony, nebo ty. Já si osobně myslím, že obsah knih zůstane nezměněn i po tvých fabulacích. A když už tady u někoho provádíš diagnozy, tak si o tom nejdříve něco přečti.
Reagovat
spaniel
Autista byla extrapolace, nutkava porucha tam bude. Libit se ti to nemusi, ale je to tak. Skraboritum zdar!
Reagovat
tito
Extrapolace v rámci jedné nosologické jednotky má význam, v případě odlišných se jedná o nesmysl. A zdar tak maximálně inteligentním příspěvkům - ne pseudointelektuálním žvástům, které jsou smoleny pouze pro jediný účel.
Reagovat
spaniel
S tim umyslem mas pravdu, zajimave ze z druhe strany ti nevadi, stejne jako forehandovi. Kdyz pise milacek, 99.9 a podobni, tak jsi ticho jak pena.
Reagovat
tito
Nápodobně. A na vulgarity nereaguji, ani když jsou namířeny proti Rafovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Si ty ale motáčik,len čo je pravda...Ty nie si lekar,ani nejsi nijak kompetentny vyjadrovat diagnózy,chápeš..Ciza nadávka s jasnym úmyslom..+ Federer hadze flase zberacom jak handram,bol vulgarny k umpirovi..To nie je nazor,ale fakt..Mas to celé pomýlene,dojmy a pojmy su pre teba spanielskou dedinou,spaniel.
Reagovat
spaniel
Bačo bačo, uz zas reagujes, kdyz se te nikdo na nic neptal. Jestli si spominam, ty jsi byl prvni kdo se tady hral na lekare a vypisoval jsi tady o lexaurinech apod. A ted ode mne je to zase neprijatelne. Zajimave. Objektivni jako vzdy. Ale od tebe nic jine ani necekam. A uz zase si namyslis, ze spaniel je ze slovenstiny, i kdyz uz bylo nekolikrat tve imitaci mozku vysvetleno, ze to tak neni. Holt asi to mate fakt v povaze, vsechno si vztahoval na sebe :)
A ano, je to muj nazor, Nadala nemam rad, vecne vymluvy, hnusne ritualy a ubehana nuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach ty motovidlo. Kde píšem, že spaniel je slovensky?..Há?..v dolnej, či hornej časti textu..Vidíš, ja som vždy tvrdil, že ti to nemyslí.

Hmm, to už po novom si treba pýtať od teba povolenie písať?..to ty si tu akože vrátnik diskusie?..Kde sa prosím vás môžem zápísať, pane vrátny?..
Reagovat
spaniel
Tak idealni by bylo, kdybys psal na tenisportal.sk, ty internacionale. Ale to byste museli neco takove mit, ze ano :D

A spanielska dedina je jasne vztazene ze spaniela, uz jsi mi to tvrdil nekolikrat, nechapu proc zas zamlouvas. Jsi ubohy tupy cobol. Ale uz si zvykam.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Ja som vobec nečakal,že by si tomu pochopil :)..Si totiz hlúpy človek,ktorý si myslí,že má náskok vďaka kolektívnej výhode prameniacej z početnej vačsiny..Ak by si nebol vo svojej podstate taký malomeštiak,vedel by si,že táto výhoda sa v súboji 1 na 1 stráca..Si proste bezvýznamný hlupak žijúci niekde na českej periférii..Opakovane dokazujes,že nerozumieš hlbšim súvislosťam,použivať na teba rácio je jako použivať milé slovo na vola :))..Jediné,čo je horšie,než byt sockou je byť sockou nevedomky.Radšej to ukonči a obes sa ty nula :)
Reagovat
spaniel
Zas nic k veci, nechal jsi to vysumet. Jsi strasne tupy chudak, ktery se navazi do domaciho, pritom tady dela jak Ukrajinec. Ten si toho alespon vazi, kdezto ty jsi takovy odpad, ze jeste budes kydat. Ale doma jsi pak jiste za geroje, ktery na Cesich nenecha nit suchou, i kdyz kupuje ostatnim cobolum borovicku za penize z Cech :)
Jsi proste hlupacek, kteremu kdyby kanibal rozlouskl hlavu, zak si s tvym mozkem nenatre ani malou susenku. Tupy baca, vrat se domu, najdi si ovci a neprud.
Ritoskrabum zdar!
Reagovat
smazaný uživatel
Haha, tak toto je aký kaberet..Ty si sa úplne opustil, ty sprostý vrátnik....Ukrajinec, kanibal, či borovička, čo to preboha meleš??Zožral si niake medikamenty, alebo si fakt retard..Ja sem nechodím kvôli tebe, si pre mňa len bokovka, blbeček na spríjemnenie času..Prestaneš ma baviť, odkopnem ťa jak handru..Neviem, čo tu splietaš o niakych Slovákoch v Čechách, čo ja s nimi mám..Ja žijem z Bratislavských Eur, a je ich toľko, že si môžem kúpiť tvoju dcéru a pekne sa s ňou pohrať ty mumák..Vzchop sa už konečne a buď mojou dôstojnou zábavkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nechápu proč to podporuješ Rafo ?? nelíbí tak tam nehraj jak jednoduché vždycky velké kecy ale h0vno s toho .
Reagovat
smazaný uživatel
A máme tu pavouky: ATP http://www.atpworldtour.com/posting/2012/1536/mds.pdf WTA http://www.madrid-open.com/wp-content/uploads/2012/01/Femenino-Singles.pdf mělo by se jim dát stylové modré pozadí.
Reagovat
smazaný uživatel
- test pro Errani, chci videt jak ted obstoji vuci top hrackam.. 2kolo Radwa.. to napovi jestli kurzy 200 resp 170 na jeji vyhru ve French Open byly hodne prestrelene nebo byly ok:)
- potvrdi Mona dobrou formu? 1.kolo Goerges, 2.kolo posle Woznu domu?.. hope so.
Reagovat
dadaft
bude tam toho moc zajímavého.
Caroline má brutální los, to si ani nezaslouží...
***
předpokládaná čtvrtfinále Kvitová - Stosur a Sharapova - S.Williams ??? ........ uhhhhh, to bude maso!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist