Monaco je letos potřetí v semifinále

25. 9. 2009, 17:44
Aktuality 0
ATP BUKUREŠŤ - Argentinec Juan Monaco na turnaji v rumunské Bukurešti porazil ve třech setech Pabla Cuevase z Uruguayje a letos si potřetí zahraje v semifinále. Do něj se dostali také Španělé Montaňes s Venturou a Němec Greul.
Juan Monaco

Juan MonacoPabla Cuevase na antuce dvakrát snadno porazil, dnes ale třiadvacetiletý Uruguayec kládl odpor. První dějství se stalo kořístí Monaka, ve druhém setu ale ARgentinec dvakrát ztratil podání a musel o svém postupu rozhodnout až v další sadě. Tu už Monaco zcela ovládl a letos si potřetí zahraje v semifinále.

V něm ho sice čeká nenasazený soupeř, Němec Simon Greul se však prezentuje slušnou formou. Minulý týden vyhrál challenger v italském Todi a v Bukurešti neztratil ještě ani set. Zastavit ho nedokázal Darcis, Koellerer a dnes ani Maximo Gonzalez z Argentiny.

Monaco se s Gruelem utkal letos už v kvalifikaci turnaje v Římě a vyhrál až 7-5 ve třetí sadě. Nakonec na podniku Masters 1000 dokráčel až do čtvrtfinále.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří španělská jména. Pouhé dva gamy ztratil Albert Montaňes s Fabiem Fogninim, když za pouhých 57 minut vyhrál 6-1 6-1. a postoupil do semifinále.

Montaňes v rumunské metropoli startuje již podeváté a finále z roku 2001 bylo vůbec jeho prvním v kariéře. O sedmé si zahraje s krajanem Santiagem Venturou. tenista, který se v Bukurešti musel do hlavního turnaje probojovat z kvalifikace, porazil dalšího svého krajana Ramireze-Hidalga poměrně hladce 6-2 6-3.

Španělé Montaňes a Ventura se na challengerech či turnajích ATP potkali šestkrát, oba si připsali po třech výhrách. Devětadvacetiletý Ventura bude ve svém čtvrtém semifinále usilovat o druhou finálovou účast. Tu první si připsal při své premiéře na turnaji ATP před pěti lety v Casablance, kde dokonce triumfoval.

O titul si v Bukurešti zahraje český tenista František Čermák, který společně se SLovákem Mertiňákem postoupil do finále čtyřhry.

- ATP 250 BUKUREŠŤ (Rumunsko, antuka, 450.000 eur) -
páteční výsledky (25. 09. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Monaco (3-Arg.) - Cuevas (8-Urug.) 6-3 2-6 6-1
Montaňés (5-Šp.) - Fognini (It.) 6-1 6-1
Ventura - Ramírez-Hidalgo (oba Šp.) 6-2 6-3
Greul (Něm.) - Gonzalez (Arg.) 6-2 6-2

Semifinálové dvojice: Monaco - Greul, Ventura - Montaňés.

Čtyřhra - semifinále:
Čermák/Mertiňák (2-ČR/SR) - Cuevas, Granollers (4-Urug./Šp.) 6-3 3-6 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist