Monfils je bez ztráty setu ve čtvrtfinále US Open

4. 9. 2016, 20:27
Aktuality 5
US OPEN - Gaël Monfils znovu potvrdil svou skvělou formu a po snadné výhře nad Kypřanem Marcosem Baghdatisem vyrovnal své maximum na newyorském grandslamu. O premiérové semifinále na US Open si francouzský tenista zahraje se Španělem Rafaelem Nadalem, nebo krajanem Lucasem Pouillem.
Gaël Monfils

Gaël Monfils se během léta dostal do skvělé formy a tu potvrzuje i na US Open. Byť z generálky v Cincinnati odstoupil kvůli bolestem zad, v New Yorku ve čtyřech zápasech neztratil ještě ani set. Po Müllerovi, Šátralovi a Almagrovi si poradil snadno i s Marcosem Baghdatisem, kterému povolil pouhých osm gamů. 

Třicetiletý Francouz měl duel plně pod kontrolou. V úvodu druhé a třetí sady sice přišel o servis, ale vždy hned v další hře si ho dokázal vzít zpět a odvál jakékoliv pochyby o svém hladkém postupu. Na kurtu Grandstand zvítězil po dvou hodinách hry 6-3 6-2 6-3 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 3-1.

"Máme spoustu společných vzpomínek, známe se už z juniorských let," řekl Monfils. "Dnes jsem se snažil hrát konzistentně hlavně při svém podání a být v klidu. Cítil jsem se dobře, dařilo se mi plnit taktický plán. Pár slabších okamžiků jsem tam měl, hlavně na začátku třetího setu, Ale dokázal jsem to otočit, takže jsem spokojený."

"Postupovat bez ztráty setu je samozřejmě důležité. Zatím se mi daří a hlavně se cítím dobře, což je pro mě ještě důležitější," doplnil dvanáctý hráč světa Monfils, který po Wimbledonu, před nímž laboroval se zraněním třísel a virózou, vyhrál už 18 z 20 zápasů. Prohrál pouze v semifinále turnaje Masters v Torontu s Novakem Djokovičem, a po nevyužití dvou mečbolů ve čtvrtfinále olympiády s Keiem Nišikorim.

Do čtvrtfinále US Open se Monfils dostal potřetí v kariéře. V roce 2010 v něm podlehl Djokovičovi, předloni Federerovi. 

O první newyorské semifinále, kterým by vyrovnal své grandslamové maximum z Roland Garros 2008, si zahraje překvapivě s krajanem Lucasem Pouillem. Dvaadvacetiletý Francouz v pětisetové bitvě vyřadil dvojnásobného šampiona Rafaela Nadala.

• US OPEN 2016 •
USA / New York, tv. povrch, 18.162.048 dolarů
nedělní výsledky mužů (04. 09. 2016)
• Dvouhra - osmifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Edmund (Brit.) 6-2 6-1 6-4
Pouille (24-Fr.) - Nadal (3-Šp.) 6-1 2-6 6-4 3-6 7-6(6)
Tsonga (9-Fr.) - Sock (26-USA) 6-3 6-3 6-7(7) 6-2
Monfils (10-Fr.) - Baghdatis (Kypr) 6-3 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
mrafe
Radek bude do konce roku hrát debla s Vaškem Pospisilem

http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/1031--horka-novinka-radek-stepanek-bude-hrat-ctyrhru-s-kanadanem-pospisilem
Reagovat
Krisboy
Gaelovi to moc přeju. Puj je taky borec, ale do semi půjde Maestro La Monf. Sice tím pádem půjde na žebříku před Berďu, ale to se nedá nic dělat...Alléz Gael!!!
Reagovat
letityfanousek
dnešní večer bude asi francouzský, mohl by se přidat i Tsonga a Pouille
Reagovat
Fandina
byl francouzský
Reagovat
Krisboy
:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist