Nadal v New Yorku prohrál osmifinálovou bitvu s Francouzem Pouillem

5. 9. 2016, 05:34
Aktuality 144
US OPEN - Rafael Nadal skončil na US Open překvapivě už ve čtvrtém kole. Španělský tenista podlehl po více než čtyřhodinové bitvě Francouzi Lucasi Pouillemu, který na druhém grandslamu po sobě postoupil mezi osmičku nejlepších a s krajanem Monfilsem si zahraje o premiérové semifinále. Naopak Nadal poprvé po 12 letech zakončí sezonu, aniž by se dostal do čtvrtfinále grandslamu.
Rafael Nadal

Rafael Nadal před US Open laboroval s bolestmi paže a loktu, v New Yorku však předvedl tři velmi dobré výkony a poprvé v sezoně se dostal se do osmifinále grandslamu. V něm však narazil na skvěle hrajícího Lucase Pouilla, kterému podlehl po vyrovnané dramatické bitvě 1-6 6-2 4-6 6-3 6-7. 

Nadal téměř celý zápas dotahoval ztrátu. Dvakrát dokázal vyrovnat a v rozhodujícím dějství se dokonce dostal do vedení 4-2. Jenže výhodu brejku neudržel a i když v tie-breaku odvrátil tři mečboly v řadě, počtvrté už neuspěl a po 4 hodinách a 11 minutách boje se s turnajem rozloučil. 

"Fyzicky i pohybově jsem na tom byl dobře. Ale potřeboval jsem zvýšit úroveň své hry, přidat něco navíc, abych ho dostal více pod tlak. A to mi dnes chybělo, nicméně soupeř hrál velmi dobře," komentoval jednatřicetiletý Nadal, který si tak poprvé od roku 2004 nezahraje na žádném z grandslamů ani ve čtvrtfinále. 



"Je to bolestivá porážka, protože jsem si věřil. Cítil jsem, že jsem na zápas připravený, že jsem ready na celý turnaj," dodal zklamaný Španěl, který před měsícem získal olympijské zlato ve čtyřhře a ve dvouhře prohrál zápas o bronz. Na US Open šampion z let 2010 a 2013 neobhájil loňské čtvrtfinále.

Nadal letos odstoupil kvůli zranění zápěstí z Roland Garros, dva měsíce pak nehrál a přišel o Wimbledon. "Je pravda, že za poslední tři čtyři měsíce jsem moc zápasů neodehrál a musím se zlepšovat, abych se dostal na předešlou úroveň. Motivaci mám pořád velkou," řekl Španěl.

Lucas Pouille a Rafael NadalCílem čtrnáctinásobného grandslamového vítěze do konce sezony bude účast na Turnaji mistrů v Londýně. "To bude dobrý počin," poznamenal Nadal.

Dvaadvacetiletý Nadalův přemožitel Pouille prožívá životní sezonu. V dubnu si na antuce v Bukurešti zahrál poprvé ve finále turnaje ATP, v Římě se poprvé dostal do semifinále podniku Masters 1000, ve Wimbledonu vyřadil Del Potra či Tomice a ve svém premiérovém grandslamovém čtvrtfinále prohrál až s Tomášem Berdychem. A nyní je po svém prvním skalpu hráče Top 5 ve čtvrtfinále grandslamu znovu.

"Začal jsem skvěle, byl jsem agresivní. Ale Rafa je skvělý hráč a vrátil se do hry. V pátém setu jsem si na něj věřil, i když jsem byl brejk dole. Jsem teď neskutečně šťastný. Věřím, že tahle výhra změní mou kariéru," řekl Pouille, který se ve světovém žebříčku posune poprvé do Top 20.

O semifinále si čtyřiadvacátý nasazený Pouille zahraje s krajanem Gaëlem Monfilsem. Ten ještě neztratil ani set, ve osmifinále nedal šanci Kypřanu Marcosi Baghdatisovi.

Bez problémů do čtvrtfinále postoupil první hráč světa Novak Djokovič. Srb, který na letošním US Open odehrál teprve druhý kompletní zápas, si v New Yorku poradil s Britem Kylem Edmundem 6-2 6-1 6-4. V předchozích kolech proti němu vůbec nenastoupil zraněný Jiří Veselý a s Rusem Južným odehrál jen šest gamů, než soupeř vzdal.

"Je skvělé si zase zahrát celý zápas. Moc tenisu jsem si tady zatím neužil, ale všechny základní údery fungovaly dobře," řekl spokojený Djokovič, který si v průběhu zápasu nechával promasírovat pravou ruku, s níž má v posledních týdnech problémy.

Ve čtvrtfinále obhájce titulu Djokovič narazí na Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu (h2h 15-6).

• US OPEN 2016 •
USA / New York, tv. povrch, 18.162.048 dolarů
nedělní výsledky mužů (04. 09. 2016)
• Dvouhra - osmifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Edmund (Brit.) 6-2 6-1 6-4
Pouille (24-Fr.) - Nadal (3-Šp.) 6-1 2-6 6-4 3-6 7-6(6)
Tsonga (9-Fr.) - Sock (26-USA) 6-3 6-3 6-7(7) 6-2
Monfils (10-Fr.) - Baghdatis (Kypr) 6-3 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

144
Přidat komentář
panzer.dragon
http://www.forbes.cz/federer-nevitezi-presto-vladne-tenisovym-vydelkum-a-kde-jsou-cesi/
Reagovat
Roger_Federer
Docela zajimave, chudak Nole.Z tou jeho slabou popularitou se to asi vyhrat neda:).
Nejzajimavejsi je ale Berdych, nikdy "nic nevyhral", presto je 9nejlepe placeny hrac historie..?
Reagovat
panzer.dragon
dokonce 8 podle tohodle dokumentu

http://www.protennislive.com/posting/ramr/career_prize.pdf

je před wawrošem, hewittem, rodickem a dalšíma
Reagovat
panzer.dragon
máte pls stream na iva s japoncem?
Reagovat
peggy
Myslim,ze Rafa je to co Kvitova, to jsem rekla v prubehu prveho setu.Cekala jsem az do konce a verila,ale potom mu jiz pochodovali nervy.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafael Nadal skončil na US Open překvapivě už ve čtvrtém kole

Je trochu divná.
Oveľa väčšia senzácia by skôr bola, keby sa španiel dostal do druhého týždňa..
Reagovat
Pe3k
Presne tak 9 gs v rade to uz je extrem....
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal bol naposledy v druhom tyzdni GS na RG 15, odvtedy absolvoval styri GS, na posledných troch vypadol v 5 setoch..

To, ze nepatris k najbystrejsim je nám jasné. Ale to, ze neovládas malu násobilku je pomerne zarážajúce...Vkladali sme do teba vacsie nádeje, skoro hraničiace s násobilkou velkou..
Reagovat
Pe3k
Jedno ctvrtfinale z poslednich 9 grandslamu kde navic neuhral ani set...
Reagovat
smazaný uživatel
To je super, ze ratas aj tri GS, na ktorých neštartoval...:)

Apropos, s tymi, kde neštartoval je ich 10, lebo 2+4+4=10, drahy Petrik..Ale ty si asi skor na tie jazyky, ze?...

Nehovoriac o tom, ze stvrtfinále hral za rok 2015, dvakrát...Ty kocka :)
Reagovat
Pe3k
Takze cele dve ctvrtfinale z poslednich 10 gs kde neuhral ani set. Minulou sezonu vaz zbytecne namlsal ted po 30 tech ctvrtfinale uz moc nebude... Mozna tak v Barcelone ????
Reagovat
smazaný uživatel
Rec neni o tom, kto co uhral v QF ty Mongolio :)...Reagoval si na poznamku, kolkokrat sa dostal do druheho tyzdna a vzápätí sa sa doplnil, ze jedno QF za 9 posledných GS, čo nijako nevychádza ani pri tvojej pošramotenej logike...Rozumeno?
Reagovat
Pe3k
Řeč je celou dobu o tom, že u Nadala není vypadnutí ve 4. kole překvapení, ale naopak nad očekávání dobrý výsledek...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak. Začína doba keď nejaký postup do semi alebo štvrťky bude chápané ako obrovská senzácia.

Niečo ako Connors na US Open 1991. Turnaj mal v tom roku obrovskú sledovanosť, trhal rekordy sledovanosti po celom svete ale hlavne v USA. K obrazovkám zasadali ľudia, ktorí šport nikdy nesledovali alebo sledovali iné športy.
Každý chcel ešte vidieť odchádzajúcu legendu..

Rozdiel bol v tom, že Connors mal age 39, zatiaľ čo španiel to zažíva už v relatívne dosť mladom veku.
Reagovat
smazaný uživatel
https://m.youtube.com/watch?v=56bXXhHfYaY
Reagovat
Roger_Federer
Jedna technicka..davam to z hlavy.
Pokud se nepletu tak na poslednich 8 granslemech na kterych Rafa startoval, nepresel pres 1/4.
Naposledy tomu bylo na RG 14, ktere vyhral.
Reagovat
smazaný uživatel
Tych GS bolo 7, z toho dve QF..

Nebudeme si klamat, je to katastrofálna, tristná bilancia, aj kebyze ma 5QF...Mal velakrat kopec smoly, ale na to sa historia nepýta..Hrac Nadalovho formátu musi hrat na harde urcite aspon raz do roka semifinále GS
Reagovat
Roger_Federer
Ale jo, sak Vam neni vo zavidet ;)
Vzdycky jsem tvrfil, ze Rafa je z big 3 tim hracem, ktery vytezil ze svych nejslabsich povrchu maximum.
Tech 5 titulu je hodne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prd maximum...Ved len zranenia ho skolili z dobrých 5-6 mimo antukových majorov..Prehry s Murraym a Nolem na harde, a Rogerom na tráve sú tiež smolou na konkurenciu, ale to je na dlhsiu debatu..:)

Dobrú noc..
Reagovat
rod_laver
tak či onak, je to pro Rafu hodně bídný výsledek..stejně ale jako to, že Roger nevyhrál 4 roky GS..už by to chtělo změnu na okruhu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad sa dočkáme este finale Nadal-Federer, aby sa aspon jeden z nas tesil...O Rogera strach nemám, ten sa vráti supersilný, ale aby sa Rafa do toho finále mimo antuky este dostal...Má na to, len musia klapnut okolnosti...
Reagovat
Stan_Borowitz
Nechci malovat čerta na zeď, ale asi už jen na tom seniorském okruhu, jejich časy jsou už nejspíš definitivně pryč. Jeden nebo druhý se třeba ještě do finále velkého turnaje dostanou, ale aby se tam potkali, to mi připadá téměř nemožné.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím. V súčasnom rozpoložení tomu dávam to bájne 1%. Snáď som to teraz privolal.

Stretnúť sa môžu prakticky už iba na harde, na antuke a tráve to je úplne nereálne. A aj na harde by sa muselo udiať nasledovné a všetko naraz.

Byť na opačných stranách pavúka, nevypadnúť cestou do finále s Djokovicom. Nevypadnúť cestou do finále s niekym iným. Poraziť cestou do finále Murrayho, alebo sa s ním vôbec nestretnúť.

Holt, je tam dosť veľa podmienok a ak ich aj jeden splní, ten druhý nemusí.
Reagovat
smazaný uživatel
ale aspon sa snazil,len aby nebol seniorsky okruh za par pritazlivejsi ako klasicky
Reagovat
Mayo
Bodaj by to tam vyhral cele DelPo a bol by pokoj vy Noje, Andy...
Reagovat
smazaný uživatel
ty mě bavíš :D:D:D
Reagovat
Mayo
Ty mna vôbec kks
Reagovat
smazaný uživatel
Proc tak zle Mayko? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím všechny zdejší maniaky, po delší době, kdy jsem měla napilno mám dnes v plánu se podívat na nějakej ten tenis, a hned Del Potro x Thiem :))) Budu držet pěsti asi o něco víc Juanovi, u něj si nemůžu pomoct ;) No a k včerejšku, viděla jsem konec Rafova zápasu a to byl teda masakr, je mi ho fakt líto, že to neubojoval, věřila jsem mu, že by mohl vlítnout na Djokoviče, zatím jsem to vůbec nesledovala, jen výsledky :( Kdo by ho podle místních znalců mohl zastavit? Tsonga, Monfils, Wawrinka, nebo snad jedině Murray? Jo vlastn bacha na Dr. Iva :D:D
Reagovat
Kozoroh
Možná ho nezastaví nikdo :-P
Reagovat
smazaný uživatel
možná jedine dowalkoveruje až k titulu :P
Reagovat
HECIS
Tsonga
Reagovat
smazaný uživatel
Conga z Konga jede bomby?
Reagovat
turista
Tsongu Novak rozebere na součástky.
Reagovat
Kozoroh
Skvělé No1e, vzhledem k problémům s rukou jsem moc nepočítal s tím, že za celý zápas ztratí jen sedm gemů. Edmund hrál v NY dobře, skolil favority (Gasquet, Isner). Rozhodující byly první dva sety, v nichž No1e nadělil soupeři nášup. V třetím setu už polevil, o čemž svědčí 2x ztracený servis, ale Novakovi nečinilo potíže si brejk vzít zpátky.
Druhý kompletně odehraný zápas zvládl Djoker bez větší chybičky a nyní se připravuje na Tsongu. To už bude samosebou jiná káva než Edmund, ale po dnešní jasné výhře nadcházející zápas očekávám s optimismem. Novakovy zápasy s Jo-Willem patří mezi mé nejoblíbenější, vzpomeňme na WCh 2011 nebo RG 2012 :-) Tsonga z mého pohledu představuje pro No1eho těžší překážku než Monfils/Pouille v SF. Proti Gaelovi hovoří match-up a proti Lucasovi nezkušenost s tak velkým zápasem, jakým je SF GS (podobně jako u Thiema na letošním RG).
Jeden faktor hovořící pro No1eho - nikdy neprohrál v ČF-fázi US Open. Kéž by si tuto 100% bilanci udržel i letos :-)
Reagovat
turista
Novak stejně jako Andy není zvyklý s Tsongou prohrávat.
Reagovat
malchar
Forehand nevíš jak Rafa večer? Jsem s Rogerovou rodinou ve Švajzu a vypadlo nám live score :/
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhral osemfinále, aj stvrtfinále, aj semifinále, ale finále prehral s Rogerom!!..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Marcus vstřelil eso. :D

http://www.tennis-arena.cz/marcus-willis-bude-otcem--14108cz/

?Myslíme si, že naše miminko bylo počato po výhře nad Berankisem,? řekla třicetiletá zubařka Jenny Bateová. ?Wimbledon byl fantastický, ale tohle je to nejlepší, co z toho vzešlo,? dodal Willis.
Reagovat
Empe
A co jestřáb, nebude to federerovská dvojchyba? :D
Reagovat
a.magerova
A zde je rozuzlení... sex s přítelkyní před zápasem s Rogerem mu zhatil postup do dalšího kola... no jo, každý svého štěstí strůjcem... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám teda, že Roger bude aspoň jeho krstný otec!
Reagovat
smazaný uživatel
Ta cesta Noleho se mi nelíbí ale, na finále bude svěží jak rybička, možná ne extra rozehraný, ale sil bude mít spoustu. A do finále prostě dojde, nevidím nic, co by jej mělo po cestě zastavit. Tsogna nebo Monfils ho můžou překvapit na 2 vítězné, ale na 3 jim moc nevěřím. No a odpočatý Nole = velký favorit.

Každopádně nad finále ani nemůžu přemýšlet ještě, naštěstí jsem Andyho s Lorenzim neviděl, ale byla to prý slušná trága a z Dimitrova mám strach, Andy s ním mívá problémy docela. Má tu cestu hodně těžkou do finále tedka.

R16: Dimitrov
QF: Kei
SF: Gaywrinka/DelPo/Thiem

Ve finále bude podstatně unavenější a tentokrát to bude on, kdo se bude moct vymlouat na únavu a ne fandové soupeře :D Teda pokud tam vůbec dojde, zatím to moc přesvědčivé nebylo.
Reagovat
janek_da
Moc tě nechápu. Když je Nole vyšťavený před zápasem s Andym, tak proti všem říkáš, že je to jedno. A teď jenom řešíš, že bude odpočinutý.
Reagovat
smazaný uživatel
No, říkám, že to není až taková hrůza, když se únava bere podle SF jenom, jako už několikrát byla brána. A tady to není stížnost, že by byl Andy unavenější, ale spíš to, že Nole si ještě ani nezahrál pořádně. Taky jsem uznal, že Andy byl na RG unavený ve finále vlastní chybou, protože blbec hrál se Štěpánkem a Bourquem zbytečně 5 setů a s Gasquetem hrál tak o hodinu a půl déle, tam to byla jeho vina a mohl si za to sám. Nevyhrál by asi ani tak, ale to je jedno.

Já jenom nemám rád, když někdo hraje o pár minut delší SF nebo ho skončí později a už se píše, že finále bylo ovlivněno únavou. Proto to zmiňuju už teďka, jestli to bude i v opačném případě nebo ne a je tady stejný metr.

Ale co, Andy Noleho neporazí, ani kdyby měl walkover až do finále a Nole hrál 6x na 5 setů :D
Reagovat
seshitec
každopádně není chyba Noleho, že se Andy trápí s trapným Lorenzim přes 3hod...
Tsonga mu set vezme, LaMonf ho dotlačí do 5 setů a bude to 50-50
Reagovat
smazaný uživatel
Však říkám, že to není Noleho chyba. Stejně tak tomu bylo na RG, komplikuje si to Andy sám. Ale i když často odehraje víc než Nole, tak před finále je chudáček Nole víc unavený, protože hrál s Del Potrem 5 setů a Andy s Janowiczem jen 4 a je jedno, že Andy skončil minimálně o 3-4 hodiny později.
Reagovat
janek_da
Pokud nebude Andy blbnout, tak by se podle čísel ani do finále dostat neměl. Wawra by měl ýzy oddělat DelPa a i s Murrayem by měl vyhrát. A budeš mít klid.
Reagovat
smazaný uživatel
Nestraš, hrozba dalšího GS Gaywrinky mě děsí víc než prohra s Nolem ve finále :D
Reagovat
Kozoroh
To už se radši tomasinho vrátí k No1emu :-)
Reagovat
Marduch
"No a odpočatý Nole = velký favorit." Takže tohle máme vyjasněný, odškrtnuto! ;)
Reagovat
Mayo
Obavy su na mieste, máva s ním problémy a teraz to vidím na 4,5 setov.
Reagovat
Mayo
Inak cesta do finále Andyho a Djokoviča to je fakt vtip. Prvý ma mega ťažkých súperov. Hlavne by som si rad pozrel zapas s Juancom.
Reagovat
janek_da
Andy ukázal, že i s lehkým soupeřem můžou být problémy
Reagovat
Fandina
Gríšovi se tu daří, takže bych se moc nedivila, kdyby se mu povelo Andyho porazit. Niši sice postupuje, ale už jsem ho viděla hrát líp.
Reagovat
turista
Dimitrov a výhra nad Murraym? To je fór dnešního dne.
Reagovat
dappe
Jestli si neporadí s Dimitrovem, tak ve finále nemá co dělat. Nishikori zase v jednom zápase vypadal na umření, takže těžko říct, a Wawrinka také nevypadá úplně ve formě. Tsonga na Djokoviče celkem umí, Monfils tady zase hraje asi nejlépe ze všech zatím, takže to nemusí být úplně tak, jak to na první pohled vypadá.
Reagovat
smazaný uživatel
si to tam oprav, misto Keie v QF si tam dosad Karlovice;D)))
Reagovat
janek_da
ta substituce by měla platit až do final
Reagovat
janek_da
No a jestli bude ve final Djoker, tak je jasný další zápis do rekordů Doktora.
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by, daleko méně sil by Andy ztratil a s Karlovičem nemá šanci prohrát, i kdyby hrál jakkoliv mizerně.
Reagovat
spaniel
Rafíček hladá svoj FH slowly slowly, do piatka času dosť...

Bude ho muset hledat doma.
Reagovat
Pe3k
Jde si pro 3 kovy...
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, čakal som, ze Rafa semíčko dá...

A ty by si sa už mohol venovat niečomu inému ako tu sliediť a slovičkariť :)...Ale chápem, ze ked ska.pala mne ovca, nech ska.pe aj susedovi, skodoradost najvacsia radost slaboduchých..
Reagovat
spaniel
Tak víš jak, nemám čemu se věnovat. Momentálně jsem na tom hůř než ty.
Jinak ta ovce (nemá to být koza?) tobě zdechla mnohem dřív než mně, to co vidíš jsou už jen záchvěvy, jako když běhá kuře bez hlavy ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
:-)) to kuře bez hlavy je dobrý fór...

Ale bacha na to. V jednom kvalitním filmu z doby, na kterou někteří tak rádi vzpomínají, zajatému sovětskému vojákovi krutokrutí Němci řekli, že mu useknou hlavu a před něj postaví skupinku jeho druhů. Kolik jich stačí obejít, než padne k zemi, tolik jich propustí. A on je i bez hlavy obešel (sice vrávoravě, ale) všechny!
Reagovat
smazaný uživatel
Mazec.
Reagovat
gigin
Já zase vím, že když sekáš hlavu třeba morákovi, tak silně stiskne řitní otvor. Prej toho (hlavně Japonci) hodně využívají (zneužívají). Jakože jako sexuální ukojení. Jeden zasouvá, druhý seká, morák stiská.
Reagovat
smazaný uživatel
To se budou fans RF a RN tak nenavidet i po skonceni jejich pusobeni na okruhu? No taaak.
Reagovat
dappe
Mně včera tady hodně pobavilo to naříkání na věk 30 let :D Samozřejmě je to pravda, ale zavzpomínat si tady na ty jejich výsměchy na Federera, když jsme to roky předtím zmiňovali my (navíc při porážkách s těmi nejlepšími, a ne s kdejakým průměrákem), bylo pěkné :)
Reagovat
Pe3k
Presne tak...karma
Reagovat
smazaný uživatel
Koza, ovca..Ja touto vlastnosťou netrpím, nemám to tak dobre zmapované.

Ale ak máš pocit, ze mne zdochla dokonca skor, tak ok..Optimistov si treba vážiť :)..Ved tá tvoja sa vráti supersilná :)
Reagovat
spaniel
Koza se hodí líp, jelikož se bavíme o kandidátech na GOATa ;)
O ovcích ať píšou fanoušci hráčů druhého sledu.
Tak myslím, že poslední dva roky hrál RF lépe než RN, ne že by to vedlo k zisku GS, ale i tak. Rafa má krizi přece jen delší. Jinak k té škodoradosti...samozřejmě si nepřeju další GS pro Rafu, ale tomu jsem stejně nevěřil. Užil jsem si zápas, byl hodně dobrý a mám radost, že zas někdo nový zahrál na takové úrovni.
Reagovat
smazaný uživatel
S tým sa dá stopercentne súhlasiť priateľu.

Puj hral velmi dobre, rýchlo a ešte k tomu atraktívne. Ak opomeniem, ze hral proti Nadalovi, na jeho tenis sa super pozeralo. Je super, ze sa nam rozširuje okruh potenciálnych premozitelov top hracov..

Rafa má už aj trochu smoly, po Delpovi na OH, ďalší tesný zápas prehratý. O jednu loptičku.. Potrebuje nejaký GS ťažký, tesný zápas už aj vyhrat..

2015 bol najhorší GS rok za posledných 10 rokov. A človek by si ani nepomyslel, ze moze prist nieco horšie v roku 2016 :)...Tak do roku 2017 mu prajem len pevné zdravie a nech odohrá vsetky 4 majory..Aj konkurentom..
Reagovat
Roger_Federer
:)..kure bez hlavy ;), kurevsky dobry primer:)
Reagovat
smazaný uživatel
"... jako když běhá kuře bez hlavy ;)...

dobré, až na to, že bez hlavy nebehá. Rafa ešte behá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak gilotina to byla, o tom žádná. Ale kuřete?. to kuře psalo historii 10 sezon. To se spíš spaniel špatně vyspal, aby mohl napsat takový příměr.

Rafovi už definitivně začal tenisový podzim a asi to ví i on sám. I kdyby vyhrál, tak v dalším kole by ho Gael zastavil. Rozdíl oproti jeho vrstevníkům je patrný hlavně v servisu.
Tady Rafa prohrává zápasy.
Reagovat
spaniel
Trošku si to nepochopil. Já nepřiměřoval Rafu ke kuřeti...
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak sorry. Abys neřekl, že nemám smysl pro humor, tak to bylo sakra dobré, tedy ten priemer.

https://pbs.twimg.com/media/CrmDQr-WYAQTOBC.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
sakra, už dělám chyby, ne priemer a primer...
Reagovat
smazaný uživatel
no tak ale už... ne priemer ale primer...
Reagovat
steve79
http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/279467/tenisova-svetova-jednicka-v-prusvihu-randi-zenac-djokovic-se-sexy-hereckou.html
Reagovat
a.magerova
Je vidět, žes tu pár dní nebyl, tohle téma už je za námi, teď čekáme, jak se to vyvine dál... jestli:
- rozchod s milenkou
- rozvod s manželkou
- soud s médii, kvůli pomluvě
Reagovat
blixa
Ještě bych viděl možnost
- vybublání do ztracena
;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Ta je nejpravděpodobnější...
Reagovat
Kozoroh
Že tě baví hrabat se ve sra*kách :-P
Reagovat
dappe
Nadal poslední roky vůbec nezvládá grandslamy. Úpadek jeho hry je jasný, ale přesto je stále schopný hrát na úrovni top 5-6, ovšem výsledky na nejdůležitějších turnajích tomu neodpovídají. Těžko říct, čím to je, každopádně pravidelně prohrává v prvních kolech, druhý týden grandslamu téměř nezná, a to není moc dobrá vizitka. Když si vzpomenu na tu slávu po vítězství na RG 14, a jeho možných útocích na další mety, tak tohle asi nečekal nikdo. On od té doby uhrál dvě čtvrtfinále, zbytek vše první kola a dvě neúčasti. Letos to vypadá na boj o účast na TM, s dost nejistým koncem.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nene, tehdy tady jakýsi prorok psal, že je to poslední GS, který Nadal vyhrál. Docela dobře si to pamatuju, protože to byl naprosto ojedinělý názor. Ale možná nakonec pravdivý.
Reagovat
smazaný uživatel
Šel jsem spát včera za stavu 2:0 pro Rafu s tím, že už si to Býk pohlídá. Myslel jsem, že se posunul na vyšší level. Já ho nesledoval, ale četl tu diskuze a Wilander to taky naznačoval. Darmo, Španěl není to, co býval. Prohrát třetí pětisetový zápas na hardovém GS už není náhoda. Myslím, že charakteristickou chybou pro Rafu posledních let byl v TB ten nalitý forhend za stavu 1:1, který poslal do saka.
Rafa začíná mít problém. Je sice dlouhodobě v TOP 4 žebříčku, ale na GS se už přes rok a půl nepodíval do QF grandslamu. V TOP 10 aktuálně není hráč, který by měl takovou bilanci na GS. Doufám, že mu nezbyde jen FO. Rafovy zápasy, ostatně jako včera, občas umí být hodně napínavé a zajímavé.
Reagovat
Stan_Borowitz
Pak to zopakoval ještě za stavu 6:6 tuším.
Reagovat
Mayo
Prehrať v piatom sete v tajbrejku, hm. No treba uznať, ze Francúz hral dobre a prajem mu nech sa mu darí aj ďalej, ma potenciál. Darmo uz to neni Býk, co býval ale aj taký je šport.
Reagovat
smazaný uživatel
Servis mu nikdy nešiel, ale v 5-seťáku iba 1 eso, to je sila. Luca 11 es. To sú body, okrem iného, ktoré mu chýbajú. 41 nevynútených chýb je tiež dosť. Body po 2. podaní na 49%, hoodne málo. Rafa dáva svojim fans riadne rany.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já myslím, že v servisu to nebylo. Pouille měl naprosto příšernou úspěšnost prvního servisu, trvale pod 50 %, a 11 es na cca 20 a něco her na podání není nijak ohromující číslo, které by ukazovalo na rozhodující herní prvek zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
No, však som napísala...okrem iného...
Reagovat
smazaný uživatel
inak čísla v štatistikách takmer podobné
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo, už to tam vidím...
Reagovat
turista
No Rafa si odehrál za spoustu let své. Bez ohledu na současnou nepřesvědčivost navždycky patří mezi nejlepší tenisty všech dob. Potýká se s podobnými potížemi jako Fedex. Špičkový sport bohužel opotřebovává tělesnou schránku. Ani Nole není ze železa. I jemu občas tělesná schránka vypoví službu a musí si odpočinout takže chybějící titul z Cincinnati letos bohužel nemohl přidat.
Reagovat
steve79
Nadal až na první set hrál celkem dobře. Jeho problém je, že nedokáže hrát celý zápas bez chyb. To je rozdíl mezi současným nadalem a před 5 lety.
Reagovat
McEnroe
ale bez forhendu to prostě nejde...:-)
Reagovat
spaniel
Forehand mu šel.
Reagovat
rod_laver
Hm, škoda..ve spodní části pavouka se to mezi sebou pomele, Nole má asi vyklizenou cestu do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
veru tak, už 2 súperi mu zdrhli. Traja Francúzi vo QF, Djokovič by musel dvoch z nich poraziť. Myslím, že sa mu to podarí aj keď mojim prianím je, aby sa tak nestalo.
Reagovat
peggy
Rafo,mas jeste sanci dokazat,ze jsi to Ty.China open a Sanghaj.Smaz tento neuspech a vzpomen,ze musis hrat tak jako,kdyz jsi ziskal na OH2008 zlato.Na dnesni dobu jeste lepe.
Reagovat
smazaný uživatel
moja, otvor oči
Reagovat
gigin
:DDD
Reagovat
Stan_Borowitz
Já bych to viděl spíš na hru jako na US Open sérii v roce 2013. To hrál Rafa svůj nejlepší hardový tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
No moment, tenis sleduju uz leta, ale na USO se hraje v 5. setu tiebreak? :D To je tak odjakziva nebo je to novinka?
Reagovat
smazaný uživatel
Odjakživa (teda od vynálezu tajbrejku).
Reagovat
Krisboy
Na US se hrál odjaktěživa.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa mal dopodávat, mal 4:3, 30:0...

Podla mna by zapas prehral aj bez TB, Pou servoval ako prvý...
Reagovat
smazaný uživatel
mal si dať čierne tričko ako v predchádzajúcich zápasoch :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně tak, tam se to rozhodlo.

Já jsem si říkal, že čím déle se zápas hraje, tím líp pro Rafu, ale nakonec to tak ani nevypadalo. Možná opravdu kdyby se ne nehrál TB, Lukas by dříve nebo později fyzicky přestal stačit.
Reagovat
Kozoroh
Konkrétně od roku 1970 a už tehdy za stavu 6:6.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ako vlani s Fogninim, duel 05.09. koniec okolo 02:00 a tiež 4-hodinová bitva. Prehrať TB v 5.sete je skrátka tragédia. Začínam pozorovať, že pre Rafu býva stav 4:2 kritický. Ak toto neudrží, padne. Je to bolestivá porážka.
Reagovat
pockerface
Pomalu a jistě se smiřuji s tím, že čím dál víc budu vidět porážky hráčů jako Rafa, Roger, možná Nole (záleží na zápěstí). Ale věk prostě nezastavíš, ale je to takový divný, já je mám pořád za fixovaný jako neporazitelný, a když už prohra tak jen mezi sebou, prostě s hráči top 5. Prohra s hráčem mimo top10 byla vyjimečná, ale poslední 2 roky, nic neobvyklého. Škoda, přál bych si zrovna Rafu, Rogera, Noleho, Ferrera... vidět ještě pár turnajů v jejich plné síle, ale tělo je pomalu a jistě zrazuje.
Reagovat
Krisboy
Každý ví, časy se měěěěěěnííí :)
https://www.youtube.com/watch?v=g_7pvZEBz3Y
Reagovat
Stan_Borowitz
to the good old daaaays...
Reagovat
Kozoroh
Stejné pocity měli fanoušci Agassiho, Samprase a dalších dřívějších velikánů. Prostě užívejme si dobu, kdy tři držitelé kariéního GS a víc jak 10 majorových titulů hrají vedle sebe :-)
Reagovat
smazaný uživatel
...zahral uz paradne s Agutem. To co predvadel v zaverecnem setu s Bautistou byl majstrstyk. No a prenesl si to do dalsiho zapasu. Videl jsem asi dva sety, a celkem se me herne Luca libil. Zaslouzeny postup.
No a Yannick ma aspon z ceho vybirat;)
Reagovat
janek_da
Ale ten serv měl teda hrozivě špatný.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jsem zvyklej od takovych jak Smyczek a tak;D)))
Reagovat
letityfanousek
To chce prostě se nebát vyhrát. Škoda, že se dál frantíci poperou mezi sebou. Přál bych si vidět výhru Monfilse nad Djokem.
Reagovat
pockerface
To už bych víc věřil, že Novaka může porazit spíše Pouille.
Reagovat
Krisboy
Taky si myslím.
Reagovat
tito
Ty já ne. Pouille má výhodu překvapení, přeci jen s Novakem ještě nehrál, ale Gael bere tenis vážněji než dříve, teď má top formu a pro mne je v dalším utkání favoritem. S Novakem odehraje vyrovnanější partii a případnému vítězství bych se až tak nedivil.
Reagovat
Krisboy
No proti Lucasovi bude rozhodně favoritem (a taky vyhraje), ale s tím Djokem nevím nevím...
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky tomu moc nevěřím, nenapadá mne zbraň, kterou by to měl dokázat.
Reagovat
smazaný uživatel
Wilander říkal včera, že Monfils je stejně dobrý v úderech jako BIG4, jediné, coje horší je hlava a tam ho prý usměrňuje ten švédský kouč. Podle mě je to blbost, ale v každém případě to může být zajímavé. Nole je na tom v poslední době divně a La Monf má životku.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak já bych mu to moc přál, tak skvělý hráč bez velkého titulu nebo aspoň talíře z GS (nebo co dávají v NY za finále) je fakt dějinná nespravedlnost...
Reagovat
smazaný uživatel
Wilander říkal včera, že Monfils je stejně dobrý v úderech jako BIG4, jediné, coje horší je hlava a tam ho prý usměrňuje ten švédský kouč. Podle mě je to blbost, ale v každém případě to může být zajímavé. Nole je na tom v poslední době divně a La Monf má životku.
Reagovat
smazaný uživatel
Gael vyhrá. Často sa stáva, že ten ktorý zdolá Rafu, v ďaľšom kole vypadne.
Reagovat
Kozoroh
Proti Gaelovi hovoří match-up. Že nikdy v 11 zápasech nezdolal No1eho ukazuje, že si na Djokera vůbec nevěří. Že teď bere tenis "vážněji" je možné, ale v předchozích letech dokázal porazit jiné velikány, skalpů Rafy a Rogera má několik. Váha 11 proher může být natolik silná, že Gael nemusí uhrát ani set.
Reagovat
smazaný uživatel
Soderling to mal s Rafom 0:8 a s Federerom 0:9, predtym nez ich zdolal na GS...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s Rafom len 0:3, beriem spat...Hoci dva tyzdne pred RG 09 dostal 0:6, 1:6...

Roger to mal ale tusim 12:0, nez prehral..
Reagovat
Kozoroh
Robin Rogera porazil jednou jedinkrát na antuce, což byl Robinův nejsilnější povrch, pro Rogera naopak. Srovnání s match-upem No1e x La Monf proto pokulhává, neboť pokud by stáli proti sobě v SF, tak Djoker by hrál na svém nejsilnějším povrchu, naopak pro Gaela je hard za antukou. Výhoda match-upu i povrchu by stála na straně No1eho.
Reagovat
smazaný uživatel
Na to, ze to je údajne Noleho najsilnejší povrch sú dva chudobné tituly z NY pramálo..Nehovoriac o tom, ze v NY titul nevyhrával aj v lepšej forme..A o prieniku Monfilsa do QF antukového GS bez straty setu tiež neviem..
Reagovat
Kozoroh
8 grandslamů z hardu (z celkových 12 titulů) ti připadá málo? :-)
No1e od roku 2007 2x US Open vyhrál a 6x prohrál s někým z trojice Federer, Nadal, Murray. Jen ten předloňský Nišikori se vymyká. A to Niši předtím dokázal Djokera porazit, Gael nikoliv.
La Monf sice do ČF RG nikdy nepostoupil bez ztráty sady, ale mrkni se na jeho los z ročníků 2008, 09, 11. Jsou tam antukáři jako Ferrer nebo Melzer. Naproti tomu v New Yorku hardaře nepotkal s vyjímkou Müllera, jehož kvality na hardu s výsledky Ferrera na antuce srovnávat vůbec nejde.
Reagovat
spaniel
Není hard jako hard, že áno?
Reagovat
Roger_Federer
Vzdyt na RG 09 byl prece Rafa zranej a psychicky v neporadku.
Reagovat
panzer.dragon
sakryš, proč sem to musel vypnout za stavu 4:3 pro rafu v pátym :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ušetril si si pár hodín života, boli to nervy.
Reagovat
Pe3k
jaképak nervy? v prvním setu Lukas s Nadalem vytřel kurt a pak už to byla jen otázka času. Stejně je to dobrý výsledek pro hráče kvalit Nadala...
Reagovat
peggy
Rafo,je mne Te moc lito,placi s Tebou.Tvuj vykon byl spatny jak na houpacce,klavne prvni set.Pokud bys hral tak jako ve druhem byla by nadeje na vyhru. chces-li se udrzet makej!!!
Reagovat
Krisboy
Zápas jsem neviděl, ale Puille je výbornej plejer, druhý GS čtvrtfinále po sobě není náhoda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist